SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

#76 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by profil »

scheph wrote:.... Mene malo nerviraju oni njihovi dresovi kao da igra Atletico Madrid :-D ...
Samo da te pritefterim za ovo :(
stochar

#77 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by stochar »

prvo, da li ce biti sat razlike ili u isto vrijeme je totalno nebitno! bitno je da se tekme nece morati gledati ujutro u 2...

trenutno im je vrijeme sat ispred, i posto ne pomjeraju na ljeto cemo imati isto vrijeme...

Image
shalla

#78 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by shalla »

stochar wrote:prvo, da li ce biti sat razlike ili u isto vrijeme je totalno nebitno! bitno je da se tekme nece morati gledati ujutro u 2...

trenutno im je vrijeme sat ispred, i posto ne pomjeraju na ljeto cemo imati isto vrijeme...

Image
Više bih volio da je u 1 ujutru nego u 1 popodne. Vjerovatno ne samo ja već sva raja koja rade...
Meho Kodro

#79 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Meho Kodro »

scheph wrote: Mene najvise zanima kako ce se Argentinci snaci u onoj malo cudnoj grupi za njih. Maradona ima dosta problema jer on nema atmosferu u ekipi. Puno eksperimentise i ko zna s kim on nece jos zaratiti do ljeta. Moze se desiti da eksplodiraju i odu do kraja ili medjusobno da posvadjaju i da i neprodju grupu.
Grcka i Koreja spadaju medju slabije na ovom SP, Argentici se moraju plasiti jedino svoje slabe igre, protivnika (osim Nigerije) bas i ne

scheph wrote:
Iznenadjenje bi po meni mogao biti Paragvaj. Mnogi pocijenjuju ovu reprezentaciju ali oni su ove kvalifikacije odigrali jako dobro i imaju nezgodnu ekipu. Mene malo nerviraju oni njihovi dresovi kao da igra Atletico Madrid :-D ali mi se svidja kako igraju i uz "Slonove" bi mogli da prirede veliko iznenadjenje.
Iznenadjenje bi bilo jedino ako Paragvaj dodje do polufinala/finala, Paragvaj je reprezentacija koja ima solidne rezultate i "ugled" iza sebe
1998 - prosli MEGA tesku grupu, bili ispred jedne Espane, poslije nesretno ispali od buduceg svjetskog prvaka Francuske
2002 - prosli grupu, poslije opet nesretno ispali od buduceg finalista Njemacke
2006 - ovaj puta nisu uspjeli proci u konkurenciji Engleske i Svedske, ali nisu ni razocarali nastupom
scheph wrote:
Navijam za Italiju, ali bice tesko odbraniti naslov.
Navijam uvijek protiv Italije, prilicno sam siguran da nece do naslova u iducih 20-ak godina, nasrecu :D
simonese

#80 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by simonese »

Deutschland

1954 1
1966 2
1970 3
1974 1
1988 2
1986 2
1990 1
2002 2
2006 3

i kad su najlosi na turnirima su opasni
Meho Kodro

#81 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Meho Kodro »

simonese wrote:Deutschland

1954 1
1966 2
1970 3
1974 1
1988 2
1986 2
1990 1
2002 2
2006 3

i kad su najlosi na turnirima su opasni
Apsolutno je tako
2002 se pisalo da imaju najsalbiju ekipu u povijesti, da ni grupu nece proci, na kraju (uz dosta srece) dosli do finala
2008 EP - Hrvatska ih "sredila", cinilo se da ne mogu nesto veliko napraviti, na kraju dosli do finala
haubica_i_to_teshka

#82 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by haubica_i_to_teshka »

Moj favorit
Image

Ne samo zbog fudbala ,fudbal je vishe od igre :-D
Malo ko moze napraviti shtimung i atmosferu na stadionu kao navijacIce :-D i navijaci Brazila...
O samoj igri i igracima, ne treba uopshe pricati...
Na turnirima, klupa je veoma bitna..
Jedna od rijetkih reprezentacija koja svaku poziciju moze pokriti sa 2-3 extra igraca.
Za razliku od mnogih ne moraju mnogo strahovati strahovati od povreda, kartona ...
Naravno tu je i "osveta" pa nek' nakantaju onu svoju "B"reprezentaciju i pokazu ko je "tata"
:sax:
Mascherano

#83 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Mascherano »

A Juzna Afrika, Francuska
B Argentina, Grcka
C Engleska, SAD
D Srbija, NJemacka
E Holandija, Danska
F Italija, Paragvaj
G Brazil, Obala Slonovace
H Spanija, Svajcarska
omar little

#84 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by omar little »

Sarajevo&Zeljo wrote:Za ove koji potcjenjuju USA zbog nedostatka informacija; prosjek posjete na MLS utakmicama je preko 16 000 ljudi. U MLS-u igraju: Beckham o kojem ne treba puno pricati , McBride koji se nadavao golova u Engleskoj, Blanco-meksicki genije, Landon Donovan, Guillermo Schilotto, Juan Pablo Angel....pa mozete zamisliti kako to utice na razvoj mladih igraca. Za reprezentaciju, izmedju ostalih, igraju

da, ali ta posjecenost potice od imigracijskog zivlja. nogomet u sjevernoj americi, opcenito, je najpopularniji medju klincima i klinkama. ima amera koji vole nogos ali su, vecini, americki fudbal, bejzbol, kosarka i hokej ispred. kad je u pitanju svetsko svi ti posjetitelji nogometnih utakmica ce navijati za svoje zemlje. i ne vjerujem da bi im puno znacilo da usa dobro prodje naustrb, lupam, meksika, argenitine, paragvaja ili odakle su vec. meni ne bi.
cyprus

#85 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by cyprus »

Evo moja prognoza:

A: Urugvaj i Francuska (Francuzi će se provuć, Meksiko razočarat, Urugvaj bit hit prvenstva, a domaćini nemaju pojma :-D )
B: Argentina i Nigerija (Korea nema šanse, a biće gusto između Grka i Nigerije)
C: Engleska i Alžir (Englezi sigurni, a ne znam zašto svi podcjenjuju Alžir, po imenima to je vrlo jaka ekipa)
D: Srbija i Gana (vjerovali vi meni ili ne, Švabe ispadaju :D )
E: Holandija i Danska (mada mislim da bi Japan, kao i Kamerun, mogao prijatno iznenadit, ovo je logičan ishod)
F: Italija i Slovačka (žabarske hinje ne mogu ne proć, a Slovačka mislim da može bit ispred Paragvaja)
G: Brazil i Portugal (mada svi očekujemo drugačije, ovo je najlogičniji ishod :( )
H: Španija i Honduras (Španci bez problema, a Honduras će bit najveće iznenađenje prvenstva :) )
cyprus

#86 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by cyprus »

omar little wrote:
Sarajevo&Zeljo wrote:Za ove koji potcjenjuju USA zbog nedostatka informacija; prosjek posjete na MLS utakmicama je preko 16 000 ljudi. U MLS-u igraju: Beckham o kojem ne treba puno pricati , McBride koji se nadavao golova u Engleskoj, Blanco-meksicki genije, Landon Donovan, Guillermo Schilotto, Juan Pablo Angel....pa mozete zamisliti kako to utice na razvoj mladih igraca. Za reprezentaciju, izmedju ostalih, igraju

da, ali ta posjecenost potice od imigracijskog zivlja. nogomet u sjevernoj americi, opcenito, je najpopularniji medju klincima i klinkama. ima amera koji vole nogos ali su, vecini, americki fudbal, bejzbol, kosarka i hokej ispred. kad je u pitanju svetsko svi ti posjetitelji nogometnih utakmica ce navijati za svoje zemlje. i ne vjerujem da bi im puno znacilo da usa dobro prodje naustrb, lupam, meksika, argenitine, paragvaja ili odakle su vec. meni ne bi.
Čitavo stanovništvo Amerike spada u imigracijsko življe :D . Po tvom samo će indijanci navijat za USA :P
burek_in_space

#87 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by burek_in_space »

cyprus wrote:Evo moja prognoza:

A: Urugvaj i Francuska (Francuzi će se provuć, Meksiko razočarat, Urugvaj bit hit prvenstva, a domaćini nemaju pojma :-D )
B: Argentina i Nigerija (Korea nema šanse, a biće gusto između Grka i Nigerije)
C: Engleska i Alžir (Englezi sigurni, a ne znam zašto svi podcjenjuju Alžir, po imenima to je vrlo jaka ekipa)
D: Srbija i Gana (vjerovali vi meni ili ne, Švabe ispadaju :D )
E: Holandija i Danska (mada mislim da bi Japan, kao i Kamerun, mogao prijatno iznenadit, ovo je logičan ishod)
F: Italija i Slovačka (žabarske hinje ne mogu ne proć, a Slovačka mislim da može bit ispred Paragvaja)
G: Brazil i Portugal (mada svi očekujemo drugačije, ovo je najlogičniji ishod :( )
H: Španija i Honduras (Španci bez problema, a Honduras će bit najveće iznenađenje prvenstva :) )
Hajde se odluchi je li Urugvaj ili Honduras najvece iznenadjenje prvenstva?! :P
A shto se tiche Njemachke, ne vjerujem ti. :oops: :D
cyprus

#88 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by cyprus »

burek_in_space wrote:Hajde se odluchi je li Urugvaj ili Honduras najvece iznenadjenje prvenstva?! :P
Pa Urugvaj je hit prvenstva u smislu da će daleko dogurat (možda polufinale :oops: ), a Honduras je najveće iznenađenje u grupnoj fazi, jer niko ne očekuje njihov prolaz :D

A za Njemce...ma neće se oni snać u Afriki :P :zzzz:
burek_in_space

#89 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by burek_in_space »

cyprus wrote: Pa Urugvaj je hit prvenstva u smislu da će daleko dogurat (možda polufinale :oops: ), a Honduras je najveće iznenađenje u grupnoj fazi, jer niko ne očekuje njihov prolaz :D

Aha, sad je malo jasnije, mada opet nisi u pravu. Kim Jong Ilovi sinovi ce pokazati mrskom Zapadu kako se igra fudbal! :oops: :mrgreen:

NJemci - najsigurnije pare na kladionici da ce bar do polufinala dogurati, mada ne navijam za njih. 8-)
elSaik

#90 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by elSaik »

Španska grupa ide na grupu smrti u osmini finala. :mrgreen: Dakle, potencijalni par u osmini finala Španija - Brazil. :mrgreen:

Radio sam preko ovoga: http://www.kicker.de/news/fussball/wm/s ... chner.html

I Nigerija mi je prvak. :mrgreen:
Dobila Englesku 2:1 u finalu. :dance: U utakmici za treće Brazil savladao Italiju 2:1. :(

U polufinalu Nigerijanci izbacili Italijane 1:0 :shock: , a Englezi Brazilce istim rezultatom :shock: :dance:

Četvrtfinale: Holandija - Brazil 0:1 :-x , Meksiko - Engleska 0:2 8-) , Nigerija - SAD 3:1 8-) , Italija - Obala S. 1:0 :(

Osmina finala: Meksiko - Argentina 2:1 :dance: Engleska - Srbija 2:0 :skoljka: Njemačka - SAD 1:2 :oops: Nigerija - JAR 3:2 :-) Holandija - Slovačka 1:0 8-) Brazil - Švicarska 3:0 :x Italija - Kamerun 2:1 8-) Španija - Obala S. 1:2 :oops: 8-)

S tim da mi je bilo par utakmica za penala i produžetaka, ali toga nema na tom siteu. :-D

edit: Također potencijalni par 1/8f - Njemačka - Engleska... 8-)
k3ngur

#91 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by k3ngur »

E pa ovako da i ja dadnem svoj komentar na ove grupe:

Grupa A - SAR, MEX, URU, FRA
Ova prva grupa je jedna od najtezih, zato sto sve cetiri ekipe imaju snagu da prodju u osminefinale i stvarno neznam ko ce ovdje preci u drugu rundu. JAR kao domacin ce se morati dokazati, a historijski gledano od prvog sp 1930 pa do 2010 na svakom prvenstvu domaca ekipa je uvijek prolazila grupu, tako ako JAR ispadne u prvoj rundi onda su oni prva ekipa koja nije prosla dalje. Mexico je od '94 stalni clan sp i svaki put je prelazio prvu rundu, tako da su i oni jaki. Urugay, stari svjetski prvaci, volio bih da oni dodju makar do semifinala da povrate staru slavu ali neznam, samo znam da mogu biti zahebani. Francuska, necu da pricam o kvalifikacijama ali mislim da ce nas iznenadit na sp mozda lose, mozda dobro, ako budu daleko otisli volio bih da sretnu Italiju i osvete im se za zadnje sp, ali vidjecemo kako Bog da...

Ovdje stvarno neznam ko ce biti u drugoj rundi...

Grupa B - ARG, NIG, SKOR, GRE

Ova grupa je sredina nije toliko ni teska a ni lahka, ali je slicna grupi iz sp '94 kad su bili argentina, nigerija, bugarska i grcka, sada samo nema bugarske. Argentina ovdje vidim kao vodilac grupe, Za Nigeriju nikad ne reci nikad, nako sto su se dokazali na sp '94 i sp '98 i na olimpiji '96, bit ce zaheban tip u grupi. Juzna Koreja vodeca ekipa iz Azije, stalni clan sp od '86 godine a 2002 bili cetvrti, mogu doci do drugog mjesta u ovoj grupi, vidjecemo. Grcka, 2004 evropski prvak, 1994 nijedan go nije dala a 10 primila, oni ce biti zagonetni, vidjecemo i za njih...
Argentina i Nigerija u drugoj rundi...

Grupa C - ENG, USA, ALG, SLO

Isto kao grupa B, sredina, i smatram da ce engleska ovdje biti prva i nebi smjeli dozvoliti da budu drugo mjesto jer bi onda tada mogli igrati protiv Njemacke u osminefinale ako sam u pravu. Jos jedna stvar, historijska naravno, posebno obratite paznju na utakmicu ENG-USA jer jedanput su oni igrali jedno protiv drugog na sp 1950 i tada je USA pobjedila sa 1:0, zato ce ovo biti revans za englesku. USA, smatram da ce biti drugo mjesto, ali vidjecemo. Alzir, zagonetni su mi, mogu biti zahebani ako ne za engleze onda za amerikance i slovence, sjetite se alzir je na sp 1982 pobjedio njemacku sa 2:1 i chile sa 3:2 a ispali su samo zbog go razlike, tako da ih ne treba potcjeniti. Slovenija, njima zelim sve najbolje ali im nece biti lako...
Engleska i Amerika u drugoj rundi...

Grupa D – GER, AUS, SER, GHA

Jedna od najtezih grupa, sva cetri tima su jaka. Za njemacku smatram da ce biti prvo mjesto i nece dozvoliti nijedan kiks. Njemacka od 1954 je uvijek prelazila prvu rundu, tako da i ovdje ocekujem njihov prelazak. Australija (moja domovina ali druga poslije BiH), neznam stvarno dokle ce dogurati i hocel ikako osigurat pobjedu, nece biti kao na sp 2006, ali vidjecemo. Srbija ima sanse da bude drugo mjesto u ovoj grupi. Ocekujem pravu utakmicu Njemacka-Srbija bit ce to jedna zayebana tekma. Ghana ce biti ekipa koja ce ogorcati njemackoj, srbiji i australiji tekme. Na zadnjem prvenstvu su izbacili cesku i ameriku, ocekujem da ce i ovdje nesto uraditi iznenadjujuce...
Njemacka i Srbija u drugoj rundi...

Grupa E – NED, DEN, JAP, CAM

Jedna od najtezih grupa, sva cetri tima imaju kapaciteta da predju u drugu rundu. Holandija su favorit u ovoj grupi i bit ce sigurno prvaci ove grupe. Danska moze biti drugo mjesto a cak i prvo, nezna se. Japan ce se tesko pobjedjivati, ali mogu biti iznenadjenje na sp. Kamerun ce biti isto kao Ghana u grupi D, zayebani, tako da i njih ocekujem na drugom mjestu...
Holandija i Danska u drugoj rundi...

Grupa F – ITA, PAR, NZEL, SVK

Kad pogledas ovu grupu pomislis odmah ma ovo je najlaksa grupa i Italija ce se ovdje provozati, ali nemojte potcjeniti ovu grupu. Italija ima obicaj da uvijek jedva izadju iz grupe u drugu rundu. Paragvaj im moze biti najtezi protivnik, ali nemoj da zaboravimo da Slovacka moze da napravi iznenadjenje kao i Novi Zeland...
Italija i Paragvaj u drugoj rundi...

Grupa G – BRA, NKOR, CIV, POR

Jedna od najtezih grupa i ocekujte ovdje dva revansa. Prvi revans je Brazil-Portugal, 1966 Portugal je pobjedio Brazil sa 3:1 i tada su igrali Eusebio za Portugal i Pele za Brazil. Bit ce to najgledanija tekma u ovoj grupi a jedna od najboljih tekmi na sp. Za Brazil ocekujem prvo mjesto u ovoj grupi, jer oni su uvijek favoriti. Drugi revans ce se desiti Sjeverna Koreja-Portugal, sjetite se da je ista tekma bila na sp 1966 kad je sjeverna koreja vodila 3:0 u cetvrtine finale, ali je Eusebio dao 4 gola i na kraju su portugalci pobjedili 5:3. Neznam stvarno kako Korejanci igraju ali mogu biti iznenadjenje na sp. Obala slonovace, gdje nas vaha trenira, se nece lahko predati a mogu biti i zahebani. Oni ce biti teski protivnici u ovoj grupi. Portugal, heh maznuli nam baraz, haj neka im, makar da im vaha napravi koji kiks, ali vidjecemo, samo njih gledam kao drugo mjesto, ali lopta je okrugla...
Brazil i Portugal u drugoj rundi...

Grupa H – SPA, SUI, HON, CHI

Uh ova grupa je zapala Spance kao sampita na tanjiru. Ako bud Spanija jaka onda ce se ovdje nadavat golova ko nikad, ali poznato je da oni uvijek na prvenstvu naprave neki kiks, valjda im je obicaj, ali vidjecemo. Vecina ih smatra favoritima za sp, tako da ce zasigurno biti broj 1 u ovoj grupi, a i moraju da bi izbjegli brazil u osmin finale, ako sam u pravu. Svicarska, na zadnjem prvenstvu ispali tek na penalima, a nijednu igru nisu izgubili, tako da smatram de ce biti drugo mjesto. Honduras, vala odavno nisu bili na sp jos od 1982 kad su tada igrali protiv spanije 1:1. Ne treba ih potcjeniti kao sto ne treba potcjeniti ni Chile. Oni mozgu izbaciti Svicarsku i Honduras i doci u drugu rundu, ali vidjecemo...
Spanija i Svicarska u drugoj rundi...
Nisam siguran ko ce ici od ovih reprezentacija u drugu rundu. Kao sto sam rekao Grupe A, D i G su sigurno najteze, B, C i E su sredina dok su F i H mozda najlakse, ali Bog najbolje zna.

Jos nesto, znajte da nijedna evropska ekipa nije pobjedila sp van evrope, kao sto ni argentina i urugvaj nisu van amerike dok je brazil osvojio titulu na svakom kontinetu osim afrike i australije, pa bi njih smjestio u pobjednike ovog sljedeceg svetskog prvenstva, ali nikad se nezna, lopta je okrugla tako da su favoriti i Engleska, Argentina, Njemacka, itd...
Oprostite zbog dugog mlataranja, i pozdrav...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#92 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Admir_1984 »

profil wrote:
cyprus wrote:
Admir_1984 wrote:Pa ajd mi onda objasni tu pojavu promjene sata, znam da si geograf. fakat me zanima
Pa jednostavno je. Neke države pomjeraju sat ljeti, neke ne. Većina afričkih država spada u ovu drugu grupu. U nekim državama je stalno ljeto, a u nekima zima dosta kratka i ne baš izražena, pa valjda ne vide neku potrebu za ljetnim računanjem vremena, kad im je isto ili približno isto cijele godine. Južnoafrička Republika istina ima nešto izražajnija godišnja doba (u poređenju sa ostatkom kontinenta, jer se nalazi na krajnjem jugu), te će tako u vrijeme održavanja prvenstva dole biti zima (al ni približno hladna ko kod nas), ali svejedno ni kod njih nema pomjeranja kazaljki u bilo koje doba godine.
I da zaokruzimo
Image

Pomjeraju sat
Ne pomijeraju sat (ali nekad jesu)
Nikad nisu pomjerali sat

Inace, po meni, najveca glupost ikad u historiji covjecanstva. Eto naso se neki levat da 'izmisli' pomjeranje sata.
Ovo stvarno nisam znao :( Ja mislio sad se pomjera po onim merdijanima, tj vremenskim zonama. Pa svaka zona ima obavezu da u odredjeno vrijeme promjeni sat :-) :-)
simonese

#93 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by simonese »

cyprus wrote:
burek_in_space wrote:Hajde se odluchi je li Urugvaj ili Honduras najvece iznenadjenje prvenstva?! :P
Pa Urugvaj je hit prvenstva u smislu da će daleko dogurat (možda polufinale :oops: ), a Honduras je najveće iznenađenje u grupnoj fazi, jer niko ne očekuje njihov prolaz :D

haman pola Afrike boshwa je zauzeo ili kolonizirao(wuestenfuchs Rommel)
kontam da ce se oni dobro znaci(to su stari okupatori) :D
BSn

#94 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by BSn »

profil wrote:
cyprus wrote:
Admir_1984 wrote:Pa ajd mi onda objasni tu pojavu promjene sata, znam da si geograf. fakat me zanima
Pa jednostavno je. Neke države pomjeraju sat ljeti, neke ne. Većina afričkih država spada u ovu drugu grupu. U nekim državama je stalno ljeto, a u nekima zima dosta kratka i ne baš izražena, pa valjda ne vide neku potrebu za ljetnim računanjem vremena, kad im je isto ili približno isto cijele godine. Južnoafrička Republika istina ima nešto izražajnija godišnja doba (u poređenju sa ostatkom kontinenta, jer se nalazi na krajnjem jugu), te će tako u vrijeme održavanja prvenstva dole biti zima (al ni približno hladna ko kod nas), ali svejedno ni kod njih nema pomjeranja kazaljki u bilo koje doba godine.
I da zaokruzimo
Image

Pomjeraju sat
Ne pomijeraju sat (ali nekad jesu)
Nikad nisu pomjerali sat

Inace, po meni, najveca glupost ikad u historiji covjecanstva. Eto naso se neki levat da 'izmisli' pomjeranje sata.
Admir_1984 wrote: Ovo stvarno nisam znao :( Ja mislio sad se pomjera po onim merdijanima, tj vremenskim zonama. Pa svaka zona ima obavezu da u odredjeno vrijeme promjeni sat :-) :-)

To je drugo - ovo je zimsko/ljetno racunanje vremena i niko nije duzan da "pomjera" sat, ako tako uprava te drzave odluci.

Sto se tice vremenski zona, tu ti se gledaju merdijani, s tim sto i tu ima odstupanja. Ako neka drzava tako zeli, moze preci iz jedne vremenske zone u drugu (kao sto su npr. Francuska i Spanija. - Geografski gledano one pripadaju Grinicu, ali su zbog privrede presle u centralno-evropsko racunanje vremena.

Iz svega navedenog, slijedi da je moguce biti s nekim u istoj vremenskoj zoni, ali da kod vas ima "razlicitio sati" (zbog zimskog racunanja vremena), ili da s nekim geografski bas i nisi blizu, ali da "imate isto sati". :D

I da:
Polufinale:
USA, Brazil, Engleska i Spanija/Njemacka

Ovima sto podcjenjuju USA toplo preporucujem da pocnu pratiti nogomet.
do_tokija

#95 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by do_tokija »

kako neko moze antitalentovanim amerikancima davati bilo kakve sanse za neki ozbiljniji plasman?
Murat Sabanovic

#96 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Murat Sabanovic »

ljudi nema te vi pojma...sp se igra u africi...klima sasvim drugacija od europske...europske ekipe osim francuske nece moci disati..sampion:brazil
reeves

#97 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by reeves »

Kojeg datuma tacno pocnije sp i igrali Ronaldo za Brazil?
do_tokija

#98 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by do_tokija »

Murat Sabanovic wrote:ljudi nema te vi pojma...sp se igra u africi...klima sasvim drugacija od europske...europske ekipe osim francuske nece moci disati..sampion:brazil
ma ja a brazilci od kojih nijedan ne igra u evropi su navikli na africku klimu :D
Murat Sabanovic

#99 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Murat Sabanovic »

do_tokija wrote:
Murat Sabanovic wrote:ljudi nema te vi pojma...sp se igra u africi...klima sasvim drugacija od europske...europske ekipe osim francuske nece moci disati..sampion:brazil
ma ja a brazilci od kojih nijedan ne igra u evropi su navikli na africku klimu :D
braziilci su genetski izdrzljiviji od bijelaca i nema veze sto u europi igraju...francusi bi mogli iznenaditi, imaju crnaca....
cyprus

#100 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by cyprus »

Ne baš. Kejptaun ima klimu sličnu Mediteranu, obala Indijskog okeana (Durban, Port Elizabet) otprilike kao zapadna Evropa, jedino u unutrašnjosti preovladava klima kakve skoro nema u Evropi, a odlikuje se sušnim periodom u vrijeme održavanja prvenstva, do potpuno suhih klimata na zapadu zemlje, no tamo se neće igrat utakmice :D . Dakle, nije svejedno ni na kome će se stadionu odigrat koja utakmica.

Izvinjavam se ako sam dosadan sa ovim svojim replikama :D , ali moram objasnit da nije tolika razlika u podneblju nas i Južne Afrike. Šta mislite zašto se u Africi najviše evropljana naselilo baš ovdje?
Post Reply