Kupovina jelke-bora
-
kakavdanakneiskustvu
#76 Re: Kupovina jelke-bora
može li još neki savjet sta sve staviti u paketić muškom djetetu od 9 mjeseci?
- P308
#77 Re: Kupovina jelke-bora
Tacno! Ne slavim Bozic, ali jelka je obavezna.joooj wrote:nenene wrote:Tacno sam znala da ce se nakacit neko 'pametan' s tom pricom.. Dosadni ste vise i samo podgrijavate bespotrebne konflikte.. Nismo svi Bosnjaci, neki smo i Bosanci. Nek kiti kome se kiti i neka radi ko sta hoce, sta ti imas s tim? Ako ti se 'filozofira' idi brate u Religija/Istorija pa napravi sebi topic "(Ne)kicenje jelke u Bosni i medju muslimanima kroz historiju".![]()
Bosanka sam i Hercegovka i dosad je bio i ostat ce za mene Djed Mraz, a on apsolutno nikakve veze nema sa vjerom!
Zlobnici bi rekli da slavim oba Bozica s obzirom koliko dugo mi jelka bude okicena![]()
Jedva cekam predstojece dane
- sheilak
#78 Re: Kupovina jelke-bora
Ja volim kititi jelku svejedno u koje doba godine
(respo)
- amiliana
#79 Re: Kupovina jelke-bora
Male jelkice su fine ali vise za stola kao ukras ,ja imam jelku ne veliku onako srednju i vise volim da okitim u svojoj sobi ,i sobu ukrasim svijecicama volim da napravim pravu praznicnu atmosferu u sobi kad sam bila manja ja i moj brat smo znali uzimati kutije u njih stavljati slatkise i igracke ,i onda smo ukrasavali kutiju ukrasnim papirima i stavljali ispod jelke i to nam je bio bozicni poklon
i to bih davali rodbini kad dodje iz crkve i cestitali Bozic danas su te poklone zamjenili drugaciji pokloni, veci pokloni .
-
Pjanic15
#80 Re: Kupovina jelke-bora
E ljudi kad je nova, jel zna ko

- Banksy
#81 Re: Kupovina jelke-bora
Vidim temu, vidim Pipija.PipiDugaDevetka wrote:
Prije dvije godine ja kupio u saksiji u rasadniku ''Parka'' u Neđarićima. Dva dana prije Nove Godine, bila samo jedna ostala, kriva, sva nikakva, 20KM. Očigledno da je prodavačica ''spustila'' cijenu, krivo drvo, što meni nije smetalo. Fino okitio, saksiju prekrio sjajno-zlatnim papirom,...
Sada krasi zelenu površinu ispred zgrade jer je ''prerasla'' saksiju.
Stoji li još ta njegova jelka, ko zna ...