Moje je misljenje kada bi samo 1(jedan) glasac izisao na izbore bili bi proglaseni vazecima jer ovakvo stanje odgovara gospodi iz medjunarodne zajednice.Eborg wrote:I još se hvalite time što ste dozvolili drugima da vam kroje sudbinu.jedna tamo wrote:antiprotivan wrote:S obzirom da vec 10-tak godina ne izlazim na izbore mislim da ni SDP-e ne bi donio kakvu znacajnu promjenu u nasoj drzavi.
ista sam ti taka
Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
-
antiprotivan
#76 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
-
Eborg
#77 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Kod nas me ništa ne čudi. Ali ipak vjerujem da će bilo kakva promjena vlasti (SDP, NS, LDS, invalidi, penzioneri, ekolozi, nezavisni kandidati) biti bolja od ovoga što sada imamo. Jeb'o majku da Nemanju Supića stavimo u vladu bolji bi i pošteniji bio od pojedinaca tamo.
-
Eborg
#78 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Kažem ti ja, dok ne staviš opciju "Neću glasati." ovo je vrlo, vrlo, vrlo neprecizna anketa.Socijalista wrote:Hajmo narode jos 34 glasa, gdje su ovi iz druge smjene sto sjede samo pred kompom, a "rade"?
- Socijalista
#79 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
A vala stavio sam neka druga opcija, u to sve spada.Eborg wrote:Kažem ti ja, dok ne staviš opciju "Neću glasati." ovo je vrlo, vrlo, vrlo neprecizna anketa.Socijalista wrote:Hajmo narode jos 34 glasa, gdje su ovi iz druge smjene sto sjede samo pred kompom, a "rade"?
-
Eborg
#80 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
A tu ti idu i ove ostale stranke (BPS, Fahro loves Reis & co.) tako da zaista ne znam.
- XXS
#81 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
SDP ie isto sranje kao i SDA, ZABIH, HDZ, SDS, itd, samo sto ima crveno pakovanje.
Razlikuju se samo po faktu da je SDP-u dovoljan i opozicijski dio kolaca. Daj sta das i cuvaj ovo fotelja sto imas.
Na izborima ne treba glasati ni za koga. Izbore treba bojkotovati i tako staviti do znanja da se zele prave promjene.
Razlikuju se samo po faktu da je SDP-u dovoljan i opozicijski dio kolaca. Daj sta das i cuvaj ovo fotelja sto imas.
Na izborima ne treba glasati ni za koga. Izbore treba bojkotovati i tako staviti do znanja da se zele prave promjene.
-
Eborg
#82 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
I šta? Misliš da će se postidjeti svojih ljudi, donijeti onaj zakon o povratu nelegalno stečene imovine, vratiti sve fino pare i raditi samo na ekonomsko-društvenom razvoju zemlje?XXS wrote:SDP ie isto sranje kao i SDA, ZABIH, HDZ, SDS, itd, samo sto ima crveno pakovanje.
- XXS
#83 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Da imaju kakve savjesti umrli bi od stida jos prije deset godina.Eborg wrote:I šta? Misliš da će se postidjeti svojih ljudi, donijeti onaj zakon o povratu nelegalno stečene imovine, vratiti sve fino pare i raditi samo na ekonomsko-društvenom razvoju zemlje?XXS wrote:SDP ie isto sranje kao i SDA, ZABIH, HDZ, SDS, itd, samo sto ima crveno pakovanje.
Fazon je u tome da ih treba istjerati iz fotelja, a bez legalnih izbora nema ni fotelja.
Na kraju ce MZ morati pronaci i finansirati neke nove ljude i politicke opcije.
-
Eborg
#84 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
NEĆE! Zašto bi MZ odgovaralo da mi budemo prosperitetna zemlja? Uvijek će biti dovoljno glasača za ove idiote, treba glasati PROTIV NJIH! Šta ih briga, ovako nismo konkurencija ni u čemu (a možemo biti), kupujemo njihove proizvode samo tako, kupujemo njihova stara auta, ma milina.
Zamisli SDP-NS-LDS-BPS-NSRZB + ostale manje stranke na vlasti. Ne mogu biti gori od ovih sada.
SAMO IZAĆI I GLASATI, PA MAKAR ZA INVALIDE I PENZIONERE!
Zamisli SDP-NS-LDS-BPS-NSRZB + ostale manje stranke na vlasti. Ne mogu biti gori od ovih sada.
- XXS
#85 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Zaboli MZ za nas i za bilo koga drugog sve dok se nas interes ne poklopi sa njihovim.Eborg wrote:NEĆE! Zašto bi MZ odgovaralo da mi budemo prosperitetna zemlja?
Mi njih puno vise kostamo kao krizno podrucije nego li u slucaju da se transformisemo u stabilan, integrisani dio EU-a.
- Socijalista
#86 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Eborg wrote:NEĆE! Zašto bi MZ odgovaralo da mi budemo prosperitetna zemlja? Uvijek će biti dovoljno glasača za ove idiote, treba glasati PROTIV NJIH! Šta ih briga, ovako nismo konkurencija ni u čemu (a možemo biti), kupujemo njihove proizvode samo tako, kupujemo njihova stara auta, ma milina.
- Socijalista
#87 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Hajmo narode navalite, jos 22 glasa samo...

-
avdo
#88 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Pa alternativa postoji građani ako hoće i dalje biti sirotinja bujrum jer ovi što su sada na vlasti NIKADA NEĆE ZEMLJU IZVUĆI IZ BELAJA. Samo opzicija na čelu sa BPS Sefer Halilović može napraviti promjenu i obračunati se sa kriminalom
Eborg wrote:NEĆE! Zašto bi MZ odgovaralo da mi budemo prosperitetna zemlja? Uvijek će biti dovoljno glasača za ove idiote, treba glasati PROTIV NJIH! Šta ih briga, ovako nismo konkurencija ni u čemu (a možemo biti), kupujemo njihove proizvode samo tako, kupujemo njihova stara auta, ma milina.
- kiky
#89 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
ja glasam za sdp !!!

-
antiprotivan
#90 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ja sam za bilo kakve promjene ali da Bog da,jer ko bi kod dosao na vlast ovi bi mu se profesionalni foteljasi priklonili.kiky wrote:ja glasam za sdp !!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#91 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ako si za promjene onda izadji na izbore,obavezno.antiprotivan wrote:Ja sam za bilo kakve promjene ali da Bog da,jer ko bi kod dosao na vlast ovi bi mu se profesionalni foteljasi priklonili.kiky wrote:ja glasam za sdp !!!
![]()
Najgore je biti indolentan i apatican,u situaciji kada je ovakvo stanje u drzavi.
Naravno,ako pod tim "promjene" ne smatras ovu tajkunsku stranku Fahre "Gospodara tornjeva"
- Socijalista
#92 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
IZADJITE NA IZBORE-LIBERO- wrote:Ako si za promjene onda izadji na izbore,obavezno.antiprotivan wrote:Ja sam za bilo kakve promjene ali da Bog da,jer ko bi kod dosao na vlast ovi bi mu se profesionalni foteljasi priklonili.kiky wrote:ja glasam za sdp !!!
![]()
Najgore je biti indolentan i apatican,u situaciji kada je ovakvo stanje u drzavi.
Naravno,ako pod tim "promjene" ne smatras ovu tajkunsku stranku Fahre "Gospodara tornjeva"
-
Eborg
#93 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Po ovoj anketi Naša stranka ima začuđujuće puno glasova.
SAMO PROMJENE!
SAMO PROMJENE!
-
antiprotivan
#94 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ljudi moji mi mozemo se do sudnjega dana zalagati za promjene ali nista od toga dok je izbornoga inzinjeringa.Selo i seljaci nam drzavu vode,kumovi,rodijaci,i ostala familija.Eborg wrote:Po ovoj anketi Naša stranka ima začuđujuće puno glasova.
SAMO PROMJENE!
-
Eborg
#95 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Malo je glup primjer jer je na lokalnom nivou no dobro. Moja prijateljica koja je još uvijek studentica je bila na izbornoj listi u Zenici, dakle gradu od 150 000+ stanovnika. Na kraju joj je falilo 14 glasova da uđe u općinsko vijeće. Sama činjenica da većina njenih prijatelja nije ni izašla na izbore dovoljno frustira, ne bi li bilo super da sada mladi imaju "nekoga iz raje" ko je uz to još i sposoban pa bi mogli saznati više odnosno utjecati više na stvari koje ih interesuju u svom gradu?
Isto ti se to može primijeniti na državni nivo. Pošto kod nas otprilike izađe oko 55% glasača na izbore, zamisli samo kada bi izašlo 75% (što za evropske uslove također može biti nezahvalan rezultat). Ma nema tog inžinjeringa koji bi to mogao poraziti, pala bi svaka vlada na svijetu s obzirom koliko ovdje nezadovoljnih kod nas ima.
Fino na izbore i MIJENJAJ, ha ja!
Isto ti se to može primijeniti na državni nivo. Pošto kod nas otprilike izađe oko 55% glasača na izbore, zamisli samo kada bi izašlo 75% (što za evropske uslove također može biti nezahvalan rezultat). Ma nema tog inžinjeringa koji bi to mogao poraziti, pala bi svaka vlada na svijetu s obzirom koliko ovdje nezadovoljnih kod nas ima.
-
antiprotivan
#96 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Primjer iz moje carsije bilo ih je koji su bili i 20. na listi ali su preko ahbabluka usli u opcinsko vijece.Cinjenica da ljudi po vise puta glasaju pa cak i mrtvi glasaju.Najbolje je da primjenimo Gandhijev otpor (izvinjavam se ako sam prezime velikoga indijskoga pacifiste pogresno napisao).Eborg wrote:Malo je glup primjer jer je na lokalnom nivou no dobro. Moja prijateljica koja je još uvijek studentica je bila na izbornoj listi u Zenici, dakle gradu od 150 000+ stanovnika. Na kraju joj je falilo 14 glasova da uđe u općinsko vijeće. Sama činjenica da većina njenih prijatelja nije ni izašla na izbore dovoljno frustira, ne bi li bilo super da sada mladi imaju "nekoga iz raje" ko je uz to još i sposoban pa bi mogli saznati više odnosno utjecati više na stvari koje ih interesuju u svom gradu?
-
kv99
#97 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
@socijalista
Pogrijesio si samo u jednom , nisi stavio mogucnost glasanja za krkana i SNSD. Koliko je trolova poslao na forum koji zagovaraju Bosnjakistan i podjelu drzave ta bi stranka visoko kotirala na ovoj listi....ili ih je mali dio kao "Bosnjaci " glasao za SBB
Pogrijesio si samo u jednom , nisi stavio mogucnost glasanja za krkana i SNSD. Koliko je trolova poslao na forum koji zagovaraju Bosnjakistan i podjelu drzave ta bi stranka visoko kotirala na ovoj listi....ili ih je mali dio kao "Bosnjaci " glasao za SBB
-
Eborg
#98 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
@antiprotivan: Nemoj me pogrešno shvatiti ali je pravilo da što je manja čaršija to je veća muljaža. Evo i sam vidiš da se najgore stvari dešavaju po Laktašima, Velikoj Kladuši, Foči i takvim mjestima koja nisu na meti javnosti non-stop a protiv lokalnih kabadahija niko ne smije progovoriti.
Dakle, mogu oni izmuljati 200-300 glasova po gradu ali ako izađe 5000 ljudi više i glasaju protiv džaba im. Gandhi je imao iza sebe cijeli ogromni narod koji je htio istu stvar, mi ovdje imamo pristalice kriminalaca koji će gledati da ti podapnu gdje stignu, zato treba glasati i gotova stvar.
Dakle, mogu oni izmuljati 200-300 glasova po gradu ali ako izađe 5000 ljudi više i glasaju protiv džaba im. Gandhi je imao iza sebe cijeli ogromni narod koji je htio istu stvar, mi ovdje imamo pristalice kriminalaca koji će gledati da ti podapnu gdje stignu, zato treba glasati i gotova stvar.
-
Eborg
#99 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Slažem se, slijedeća anketa treba biti detaljnija.kv99 wrote:@socijalista
-
popajic
#100 Re: Izbori 2010 FBiH (raspolozenje forumasa SAX-a mjesec 11)
Ma i njih bi bosanska hava u sekundi prtvorila u tirane@Eborg