Maradona,Saul je postao Paul,ima tome vec dugomaraDONa wrote:nebi - degustator
![]()
![]()
![]()
I ja poznajem i jedno i drugo.
(Vidi,jebote,rimuje se.Izvini,blento,ti si pjesnik,znam)
benzokain, imash pogreshnu predstavu da eto muderis vazi o alkoholu, jer je on zabranjen vjerom, a briga ga za drogu, jer nju vjera ne spominje. isti tretman u islamu imaju i droga i alkohol, a i praktichno su im negativne posljedice i nachin djelovanja vrlo slichni. i kauders misli kao tibenzokain wrote:Ne mozes nikome zabraniti da pije, takodje ne mozes nikome nametnuti svoje misljenje. Recimo moje misljenje je da ako ces se posvetiti vjeri onda nemoj piti nikako, ali ne mozes piti 11 mjeseci u godini i onda postiti za ramazan, i onda si kao vjernik, a onda na prvi dan Bajrama pravo iz dzamije za sank. Nikada se u Sarajevu na ovaj nacin nije slavio Bajram, Bajram je uvijek bio porodicni praznik, gdje bi se sva porodica okupila, svi dotjerani, na stolu raznih dzakonija od hrane, kuca mirise na hranu i drage nam ljude. Ovo sad sto gledam kao proslavu Bajrama, je ustvari zamjena za Novu godinu, jer se sada Nova godina kao ne slavi, i sada svi pricaju kako im Nova godina nikada praznik nije bila.
Odvratno mi je kada vidim punu kafanu u 9 ujutro, svi za sankom i piju kao da im je zadnji put u zivotu, i to sve na prvi dan Bajrama, onda svi nastave piti kuci, i onda se vecina preseli u aqua-u gdje je recimo za prosli Ramazanski Bajram pjevao knez, taj isti knez je pjevao na palama usred rata, a da ne spominjem razne cece, jelene, itd.
A Muderis se sjetio alkohola, sada kada nam je najveci problem u drzavi porast narkomanije, svaki dan mozes procitati vijest kako je umrla nova zrtva narkomanije. I onda dodje Avaz sa svojim genijalnim urednicima i objave sliku zrtve na naslovnoj strani, zamisli samo soka njegovoj porodici.
Alfons Kauders wrote: Jah, Muderis & Ceric fino naklapaju samo...
Ispade veci grijeh popit pivu, nego ukrast milone ko Sacirbey...
Veci grijeh stuci koju duplu votkicu, nego dijelit Bosnu, ko njihovi sponzori...
A tek jeger u po bijela dana, mjesto kafe, uh...
Jest, jest, alkohol je najvece zlo naseg drustva... Niposto kriminal, tj. politika, nepismenost, siromastvo i slicni problemi koji se gore navedenih ne ticu... Imaju ljudi preca posla... .
benzokain, vjerovatno nisi upoznat da vjerski sluzhbenici problemu narkomanije posvechuju dosta prostora, nimalo manje nego alkoholu i da je prije nekoliko mjeseci islamska zajednica, ne znam da li sveobuhvatno, ili samo sarajevski medzlis, proglasila mjesec borbe protiv droge, gdje su skoro svakodnevno odrzhavane tribine gdje bi uchestvovali vjerski sluzhbenici, kao i ljudi koji su iz prve ruke mogli govoriti o tome koliko je droga zlo, jer su to sami iskusili. jedan od gostiju na jednoj od tribina je bio hamza razhnjatovich.blenta wrote:lakapo, kauders
jedna hutba-jedna tema. ovaj put je to alkohol i njegov shtetni uticaj. zna tema biti i kradja. zna i pismenost/obrazovanje. ne znash shta znaci ikre bismi rabbike i odakle potiche? a siromashtvo, tek da znash da je davanje zekata jedan od pet uslova da se neko nazove muslimanom i da mu to bude prihvacheno kod Boga. ipak, ne zaboravi da vjerski sluzhbenici tretiraju duhovni zhivot i aspekt. za kriminalce ipak drzhava treba obezbijediti dobru policiju i sudstvo, za obrazovanje dobre nastavnike, programe, shkole. svako u svom fahu, alfonse..
Kad ti prije zavrsi sminkanje?Ovo je interna stvar medju muslimanima i ne smetaj dok se svadjam sa bracom i sestrama.Kus!rainbow_sex wrote:ma sta god mladi musliman pokrene mora zavrsit kao neuspjeh
:)
sta da im covjek preporuci ?
da pokrenu ostvarive planove kao npr
kako zadrzat svoju vjeru u sebi samom ?
sumnjam da bi im i to uspjelo jer to su ljudi koji zele da namecu kontrolu
dakle osobe koje nemaju smiraj vec da izazivaju nevolje i bitke
Nesto od Silvija S. Kranjcevica. "GOSPODARSKOMU KASTORU"hananah wrote:Pobjedili ste, predajem se, sad mi samo preporucite koje knjige da citam, naucim napamet i da radim onako kako u knjizi pise. Moje tri najdraze su Galeb Jonathan Lingviston, Mali Princ i Alkemicar. Eto ako bih smjela jednu od tih nauciti i sprovoditi *joj izvinjavam se nisu pojedini ni culi za njih a kamoli ih procitali (ne nabraja mi se jer se odmah osjecam zarazenom blentitisom) ali prepoznat ce se pojedinci po tome jer nisu culi za ove knjige.
E da li sad da otvaram novu temu ili cete mi vi preporuciti kakvu "pametnu " knjigu, koja ce mi sve reci sta da radim, kad, kako. Jer ako vama valja pa drugima solite pamet, sto drugima ne bi valjala. Jah
Ti ces bit krava kad se opet rodis, pa cemo te mi pojestihananah wrote:ja cu se ponovo roditi...
Kako ti sebi dozvoljvash da svakoga sam nasminkash ?rainbow_sex wrote:>Kad ti prije zavrsi sminkanje?
izvini ali ti je glup komentar