Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

valterbranisarajevo

#76 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Zašto je Milan Bandić tolike godine gradonačelnik Zagreba? između ostalog što je svakom penzioneru iz gradskog proračuna uz penziju koju je dobivao od MIO isplaćivao i mislim dodatnih 100 kuna. Mislim da bi nešto slično bilo puno bolji marketinški potez od kupovine ove glupave TV...Pa 10 KM 10 KM...
KadSeMrtviProbudimo

#77 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by KadSeMrtviProbudimo »

valterbranisarajevo wrote:Zašto je Milan Bandić tolike godine gradonačelnik Zagreba? između ostalog što je svakom penzioneru iz gradskog proračuna uz penziju koju je dobivao od MIO isplaćivao i mislim dodatnih 100 kuna. Mislim da bi nešto slično bilo puno bolji marketinški potez od kupovine ove glupave TV...Pa 10 KM 10 KM...
@valtere, valtere, hočeš reći kako postoji i drukčiji način kupovine volje glasača, konkretno - penzionera? Svima po koja markica, i "vuk sit i ovce na broju", onako kako to, npr. radi SDA načelnik Koldžo u N.Sarajevu, kad grantovima svake godine penzionerima dijeli "i kapom i šakom".

Niko nema pravo budžetskim parama kupovati glasove birača, pa ni Behmen ni Koldžo ni ostali :x

Kao ni nekakvu propalu TV stanicu.
valterbranisarajevo

#78 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Svaka vlast čini razne poteze kojim "kupuje" glasače da za njih glasaju na sljedećim izborima. :D Glasači će najbolje ocijeniti da li imaju više koristi od kupovine televizije, krečenja fasada ili da im se malo poboljša budžet..Kao što bi korisnije bilo da kanton malo pogura penzionere novcem nego što im daje besplatne tramvaj karte...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#79 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

valterbranisarajevo wrote:Svaka vlast čini razne poteze kojim "kupuje" glasače da za njih glasaju na sljedećim izborima. :D
Nije tačno. Ja znam jedne koji narod nazivaju gluapcima :D
milostivi

#80 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by milostivi »

Imamo milion tv stanica i zaista nije potrebno rasipati narodne pare u takve besmislice!Svi vi koji mislite ovu zločinačku ideju sprovesti u djelo imajte na umu Allahovu reakciju!Pametnije bi vam bilo da 2 mil. utrošite u izgradnju nečeg što je potrebno i korisno ovom gradu!
leffe

#81 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by leffe »

:shock:
cyprus

#82 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by cyprus »

Iskreno, glupa ideja i nadam se da će se vodeći gradski ljudi dozvat pameti i da od ovoga neće bit ništa...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#83 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by -LIBERO- »

milostivi wrote:Imamo milion tv stanica i zaista nije potrebno rasipati narodne pare u takve besmislice!Svi vi koji mislite ovu zločinačku ideju sprovesti u djelo imajte na umu Allahovu reakciju!Pametnije bi vam bilo da 2 mil. utrošite u izgradnju nečeg što je potrebno i korisno ovom gradu!
Ja da sam na njihovom mjestu,ja bih se vise bojao reakcije naroda na sijedecim izborima kao recimo indirektna reakcija na ovakve sulude poteze kao sto je kupovina te TV stanice,nego na reakciju o kojoj ti pricas.
Last edited by -LIBERO- on 22/01/2010 20:55, edited 1 time in total.
Neelix

#84 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Neelix »

ma ja mislim da je to neka zajebancija, aludira na gradnju dzamija :-)
Control panel

#85 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

milostivi wrote:Imamo milion tv stanica i zaista nije potrebno rasipati narodne pare u takve besmislice!Svi vi koji mislite ovu zločinačku ideju sprovesti u djelo imajte na umu Allahovu reakciju!Pametnije bi vam bilo da 2 mil. utrošite u izgradnju nečeg što je potrebno i korisno ovom gradu!
eh da je allah bio poletan da kaznjava sve one koji su pocinili razne grijehe prvo nebi bilo stranaka poput SDA, SBIH,...
ja mislim da nam fali jos koja dzamija. mislim da je stavrno glupo bacati na jos jednu televiziju pogotovo ako ce to biti u sluzbi naroda i komunjara. nama je dobra i kantonalna televizija, i alfa, i igman, i hayat, i behar...
chuchumbamayumbe

#86 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by chuchumbamayumbe »

Eki zlocinacka ideja?!
Zasto bas "zlocinacka", da nije malo prejako?!
milostivi

#87 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by milostivi »

chuchumbamayumbe wrote:

Eki zlocinacka ideja?!
Jarane nije prejako jer svaka pljačka naroda je zločin -ko je kriv 99 što su najgora tv pa hoće da ih država spašava!Bolje da za te pare naprave neku školu ili bolnicu. Samo me čudi što gradonačelnik i dr Domazet ne dignu glas protiv toga jer su oni pametni i pošteni ljudi!
Control panel

#88 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by Control panel »

milostivi wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Eki zlocinacka ideja?!
Jarane nije prejako jer svaka pljačka naroda je zločin -ko je kriv 99 što su najgora tv pa hoće da ih država spašava!Bolje da za te pare naprave neku školu ili bolnicu. Samo me čudi što gradonačelnik i dr Domazet ne dignu glas protiv toga jer su oni pametni i pošteni ljudi!
milostivi

ja se nadam da ce allah dragi svakoga nagraditi prema zaslugama. jeli posteno.
sarajevo63

#89 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by sarajevo63 »

Ne formira se.
Predizborni trik?
KadSeMrtviProbudimo

#90 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo

Post by KadSeMrtviProbudimo »

sarajevo63 wrote:Ne formira se.
Predizborni trik?
Pa šta će biti s osobljem 202?
Control panel