ako ti nije zao frizidera i stalnog namjestanja digitalnog sata-kad podjes na vrata- samo obori glavni osiguracSkyfox wrote:meni je vise dodijalo provjeravati jesam li pogasio kucanske aparate, zavrnuo slavine i zakljucao vrata... Od nedavno sam osloboden te fobije... dok ne bude jednom komsija, sta se to cuje kod vas... BOOM!!!
Kad zaboravimo isključiti šporet...
- pustopoljina
#76 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
- pustopoljina
#77 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
sve sam procitala i sjetila sam se jednog svog "moranja": moram pomirisati prste, ne mogu trpiti da mi se ruke "osjete" na nesto
i ne volim "mirise", recimo da mi kosa smrdi na cigarete ili jakna na cigarete ili ulje od przenja (bljak) iz nekih fast food -ova i slicno.
lijek protiv onih fobija bi mogao biti da se dozivi pozar ili poplava. u zgradi smo imali i jedno i drugo i sad mi je to manje strasno nego prije.
jednom mi je zbog moje zauzetosti internetom izgorila kalja
eto-koliko je to kuhalo, da se ugljenisalo...morala sam i serpu baciti.
lijek protiv onih fobija bi mogao biti da se dozivi pozar ili poplava. u zgradi smo imali i jedno i drugo i sad mi je to manje strasno nego prije.
jednom mi je zbog moje zauzetosti internetom izgorila kalja
- Bosanac sa dna kace
#78 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
pustopoljina wrote: jednom mi je zbog moje zauzetosti internetom izgorila kaljaeto-koliko je to kuhalo, da se ugljenisalo...morala sam i serpu baciti.
-
salter071
#79 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
ZA VAS ZABORAVNE!
Provjeri to sto si printao da ne ispadne nesto slicno ovome:
Provjeri:
1.) Ringlu
2.) Plin
3.) Balkonska vrata
4.) UPS i punjače baterija
5.) Programiraj veš-mašinu na jeftinu struju (14-16)
6.) Zaliti Kicu (obilno)
7.) Ubaciti sipinu kost u cvijece
plus, dodaj jos i
8.) provjeri da si obukao carape ISTE BOJE!
a za zene
9.) ako sepas a nisi slomila nogu, onda druga cipela nije stikla. Spari cipele!
P.S.
NE ZABORAVI PROCITATI SVOJU LISTU ( ispravnu!!!)! Ko ce se svega sjetiti!
Jedan je jadnik poludio trazeci kljuceve koje je stavio u dzep. Kada se vratio kuci shvatio je da je zaboravio obuci pantole.
Provjeri to sto si printao da ne ispadne nesto slicno ovome:
Provjeri:
1.) Ringlu
2.) Plin
3.) Balkonska vrata
6.) Zaliti Kicu (obilno)
7.) Ubaciti sipinu kost u cvijece
plus, dodaj jos i
8.) provjeri da si obukao carape ISTE BOJE!
a za zene
9.) ako sepas a nisi slomila nogu, onda druga cipela nije stikla. Spari cipele!
P.S.
NE ZABORAVI PROCITATI SVOJU LISTU ( ispravnu!!!)! Ko ce se svega sjetiti!
Jedan je jadnik poludio trazeci kljuceve koje je stavio u dzep. Kada se vratio kuci shvatio je da je zaboravio obuci pantole.
- pustopoljina
#80 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
zaboravnost+internet->cista katastrofa.Bosanac sa dna kace wrote:pustopoljina wrote: jednom mi je zbog moje zauzetosti internetom izgorila kaljaeto-koliko je to kuhalo, da se ugljenisalo...morala sam i serpu baciti.
![]()
![]()
ti fakat ovisna o internetu
- Ma.Le.Na
#81 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
hmmm
da ne ispadne da se pravim pametna
ali ja kad nesto koristim...onda po zavrsetku koristenja - iskljucim
kako nekome moze ostati fen ukljucen..
mislite onako u struju?
ili bas ukljucen..."ON"..?
pa sta ako je ostao ukljucen u struju....dok god je iskljucen...mislim na OFF (uh sto se zapetljah
)
ugl...zbog nedostatka prostora...ja kad zavrsim sa fenom npr. isti istekam iz struje
i vratim na mjesto..
elektricnu pec ne iskljucujem iz stekera...
ne vidim razlog zasto bi
a ako nesto kuham/pecem..onda mi je po defaultu da kad se to skuha ili ispece - iskljucim ringlu ili rernu..
nije mi se desilo da zaboravim nesto iskljuciti
tako da nemam tih dilema kad izlazim iz kuce
jedina dilema mi je jesam li ponjela mobilni
i onda skontam da sam i to pocela raditi mahinalno
stavim ga u torbu ne znam ni kad ni kako...samo znam da je tu
da ne ispadne da se pravim pametna
kako nekome moze ostati fen ukljucen..
mislite onako u struju?
ili bas ukljucen..."ON"..?
pa sta ako je ostao ukljucen u struju....dok god je iskljucen...mislim na OFF (uh sto se zapetljah
ugl...zbog nedostatka prostora...ja kad zavrsim sa fenom npr. isti istekam iz struje
elektricnu pec ne iskljucujem iz stekera...
ne vidim razlog zasto bi
a ako nesto kuham/pecem..onda mi je po defaultu da kad se to skuha ili ispece - iskljucim ringlu ili rernu..
nije mi se desilo da zaboravim nesto iskljuciti
tako da nemam tih dilema kad izlazim iz kuce
jedina dilema mi je jesam li ponjela mobilni
i onda skontam da sam i to pocela raditi mahinalno
stavim ga u torbu ne znam ni kad ni kako...samo znam da je tu
- Starac_Foco
#82 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Moram priznati da mi je mnogo lakse posto sam procitao sve komentare.
Prije toga sam bio ubijedjen da sam jedan i jedini, ili makar da ovakvih poput mene nema mnogo na planeti zemlji.
Ko kaze da internet nije koristan?
Ipak, nisam se toliko okurazio da bih sa vama podijelio svoje "detalje". Bojim se da bih izgubio novo mjesto u klubu,
te da bi zbog mene morali praviti novu kategoriju, ili makar izmjeniti definiciju opsesivno kompulsivnog poremecaja.
A da ne pominjem mogucnost fine prostorije na veselom brijegu ili u Jagomiru, samo za mene...
Prije toga sam bio ubijedjen da sam jedan i jedini, ili makar da ovakvih poput mene nema mnogo na planeti zemlji.
Ko kaze da internet nije koristan?
Ipak, nisam se toliko okurazio da bih sa vama podijelio svoje "detalje". Bojim se da bih izgubio novo mjesto u klubu,
te da bi zbog mene morali praviti novu kategoriju, ili makar izmjeniti definiciju opsesivno kompulsivnog poremecaja.
A da ne pominjem mogucnost fine prostorije na veselom brijegu ili u Jagomiru, samo za mene...
- Joey Tribbiani
#83 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Haj da i ja podijelim svoje gluposti.
Iako je cesma na spustanje-podizanje ja moram bar 15 sekundi buljit u nju da bi se uvjerio da ne tece voda,to je tako kad krenem da spavam. Jebi ga. Provjerim jesam li vrata zakljucao. To radim najmanje dva puta. Sad je dobro, prije sam buljio i u njih, provjeravao jesam li ugasio svjetlo u hodniku
. Sporet, redovno provjeramava po nekoliko puta, pegla, tv...Uglavnom,kad provodim dan u kuci, siguran sam da je sve ok, ali kad negdje krenem
belaj,provjeravam sto puta.
Najgore od svega sto mi se desavalo vezem za period srednje skole. Mrzim rano ustajati, dugo mi treba da se razbudim. Kad sam bio prva smjena krmeljao sam do skole. Na pola puta se zapitam jesam li ja uopste obukao pantalone. Ono pidzama plava, iste boje kao tole i onda...jebi ga, ne smijem da pogledam u noge nekoliko minuta, razmisljam koga sam sreo i sta ako me vidio da hodam u gacama po ulici.
Iako je cesma na spustanje-podizanje ja moram bar 15 sekundi buljit u nju da bi se uvjerio da ne tece voda,to je tako kad krenem da spavam. Jebi ga. Provjerim jesam li vrata zakljucao. To radim najmanje dva puta. Sad je dobro, prije sam buljio i u njih, provjeravao jesam li ugasio svjetlo u hodniku
Najgore od svega sto mi se desavalo vezem za period srednje skole. Mrzim rano ustajati, dugo mi treba da se razbudim. Kad sam bio prva smjena krmeljao sam do skole. Na pola puta se zapitam jesam li ja uopste obukao pantalone. Ono pidzama plava, iste boje kao tole i onda...jebi ga, ne smijem da pogledam u noge nekoliko minuta, razmisljam koga sam sreo i sta ako me vidio da hodam u gacama po ulici.
-
puremoods
#84 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Evo i mene da se pridruzim vasem OKP klubu bolesnika. Sada cete poginuti od smeha, ali znate kako sam ja resila probleme vracanja kuci sa pola puta da ponovo (!) proverim da li je sve iskljuceno i zatvoreno? Jednostavno, pre izlaska iz kuce, krenem sve da proveravam, pa kad proverim glasno izgovorim : SPORET ISKLJUCEN!, pa onda odem do kupatila, proverim cesme pa glasno izgovorim :VODA ZATVORENA! itd. itd.
Sta cu, otkrila sam da mi to jedino pomogne da mirna napustim kucu,jer mi se valjda ove recenice jasno urezu u secanje pa se vise ne preispitujem . Joj, straaaaasno... 
- pustopoljina
#85 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
to kao u filmovima kad policija radi upad pa osigurava sobu po sobu 
-
zijancer
#86 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
i taman kad sve isprovjeravate, zakljucate i odete...zvoni telefon
nepoznat glas ( komsija) obavjestava da je maca ostala na balkonu

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#87 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Jebo macuzijancer wrote:i taman kad sve isprovjeravate, zakljucate i odete...zvoni telefonnepoznat glas ( komsija) obavjestava da je maca ostala na balkonu
![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#88 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
I šta bi? Je li redovno gasite štednjak kad izlazite iz kuće?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#89 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Ja ugasim. I još stavim ruku na svaku ringlu, kako bi mi ruka koja nije sva u opekotinama služila kao dokaz da sam ga ugasio.KatarinaKosaca wrote:I šta bi? Je li redovno gasite štednjak kad izlazite iz kuće?
- felipe kajetano
#90 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
To vam je sve od prekomjerne i lose gandze 
-
MufljuzMali
#91 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
a) kupi foto aparat
b) namjesti datum
c) namjesti u view modu da ti se vidi datum
d) prije izlaska uslikaj sporet
e) obrisi jucerasnju sliku sporeta
f1) kupi sat sa datumom
ili
f2) namjesti datum na mobilnom
i onda kad te pukne frka pogledas na aparatu zadnju sliku sporeta i usporedis datum na satu/mobilnom
malo zahtjevnija verzija je web cam i mobilni internet
ali mislim da ti je jeftinije onda da odes kod doktora prvo
ps. http://www.imdb.com/title/tt0325805/
b) namjesti datum
c) namjesti u view modu da ti se vidi datum
d) prije izlaska uslikaj sporet
e) obrisi jucerasnju sliku sporeta
f1) kupi sat sa datumom
ili
f2) namjesti datum na mobilnom
i onda kad te pukne frka pogledas na aparatu zadnju sliku sporeta i usporedis datum na satu/mobilnom
malo zahtjevnija verzija je web cam i mobilni internet
ps. http://www.imdb.com/title/tt0325805/
-
kEN0
#92 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
PipiDugaDevetka wrote:Isprintaš sebi poruku većih dimenzija, pa je staviš na izlazna vrata sa unutrašnje strane:
@Pero-Trto, provjeri:
1.) Ringlu
2.) Plin
3.) Balkonska vrata
6.) Kići staviti sipinu kost i dosuti vode
7.) Zaliti cvijeeće (Suzama sreće)
Nije mi do zezancije i ja zaboravljam, konfuzan sam, sto puta mi je mlijeko pokipilo dok ja za pc-om internetlišem. Matera osta bez toplog mlijeka, a čitav komšiluk kandiše.
Otvorim regal, pa se upitam, bože, šta sam ja trebao uzeti iz regala.
smanji silju
-
suspect_zero
#93 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Pera Trta wrote:Ja ugasim. I još stavim ruku na svaku ringlu, kako bi mi ruka koja nije sva u opekotinama služila kao dokaz da sam ga ugasio.KatarinaKosaca wrote:I šta bi? Je li redovno gasite štednjak kad izlazite iz kuće?A kad idem negdje na duže vrijeme, isključim ga iz struje.
- Rauber
#94 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
E jesam se ismij'o
Nisam znaci jedini. ja legnem spavati pa onda ko budala hodam po kuci, gledaj jel iskljucen sporet, jel pegla, provjeravaj jel topla da slucajno ne padne na cilim pa da sve zapali, pa gledam jel voda zatvorena, pa onda vise jadnik ni svojim ocima ne vjerujem pa stavim ruku pod slavinu i provjeravam tece li voda
Sporet sam odnedavno poceo iskljucivati iz struje
Smece na balkonu redovno zaljevam vodom, sve se bojim da neko od ukucana nije istresao pepeljaru a da pri tome nije dobro ugasio cigaru 
- Cholina_Lokica
#95 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
sjooo opsesija
bolesno... 
ja jedino sta fakat pazim, to su opusci... kad ispusim cigaru onu za puta ne idem jos nekih 15 min. nigdje i tek tad istresem pepeljaru
i to je cisto iz razloga jer smo jednom napravili tako vec pozar
gosti bili, dernecilo se i Hebi ga desilo se 
ja jedino sta fakat pazim, to su opusci... kad ispusim cigaru onu za puta ne idem jos nekih 15 min. nigdje i tek tad istresem pepeljaru
i to je cisto iz razloga jer smo jednom napravili tako vec pozar
- ljubav_aha
#96 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Dile wrote:sjooo opsesijabolesno...
i to je cisto iz razloga jer smo jednom napravili tako vec pozargosti bili, dernecilo se i Hebi ga desilo se
moja raja ima teglu vode na stolu ,koju koriste kao pepeljaru
- Cholina_Lokica
#97 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
ma ruzno mi to izgledaljubav_aha wrote:Dile wrote:sjooo opsesijabolesno...
i to je cisto iz razloga jer smo jednom napravili tako vec pozargosti bili, dernecilo se i Hebi ga desilo se
moja raja ima teglu vode na stolu ,koju koriste kao pepeljaru
-
puremoods
#98 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Ne zahebavaj!Rauber wrote:E jesam se ismij'oNisam znaci jedini. ja legnem spavati pa onda ko budala hodam po kuci, gledaj jel iskljucen sporet, jel pegla, provjeravaj jel topla da slucajno ne padne na cilim pa da sve zapali, pa gledam jel voda zatvorena, pa onda vise jadnik ni svojim ocima ne vjerujem pa stavim ruku pod slavinu i provjeravam tece li voda
Sporet sam odnedavno poceo iskljucivati iz struje
Smece na balkonu redovno zaljevam vodom, sve se bojim da neko od ukucana nije istresao pepeljaru a da pri tome nije dobro ugasio cigaru
- Skyfox
#99 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
i skace za vrpcimazijancer wrote:i taman kad sve isprovjeravate, zakljucate i odete...zvoni telefonnepoznat glas ( komsija) obavjestava da je maca ostala na balkonu
![]()
budi me zvono na vratima kad komsinica - Zivota ti utjeraj onu svoju macku s balkona vec pola sata rastjerujem metlom vrabce s tvog balkona samo sto nije skocila
- moa
#100 Re: Kad zaboravimo isključiti šporet...
Koliko mi je se puta desilo da se vrnem.. ono tamam dodjem do auta i onda samo groz glavu nisi ugasio sporet.. Trci nazad pregledaj jel sve pogaseno, prozori pozatvarani da maca slucajno nebi letila a nema krila
... U kojem strahu mi zivimo to nije normalno, treba se oslobadjati stvari koje te guse, znaci sve izbaciti i imati samo jedan dusek koji je samogasiv u slucaju pozara kod komsije i svi rahat