Tisina wrote:bosanski ( hrvatski, sprski iliti jezike juznih slavena, jer se da razumjeti dosta i bugarski i makedonski )
engleski i italijanski tecno
i razumijem spanski kad ga horns prica
ledina, zar ne govoris arapski? Stidi se nadriislamologu
Tisina wrote:bosanski ( hrvatski, sprski iliti jezike juznih slavena, jer se da razumjeti dosta i bugarski i makedonski )
engleski i italijanski tecno
i razumijem spanski kad ga horns prica
Get used to it, woman! Samo da pokazem da znam engleskimama32 wrote:Tema je sasvim solidna, ali mi nije jasna Princeza. Je li ona uvijek ovakva?![]()
Mislim da udarati na nečiju ličnost bez da ga poznaješ, je u najmanju ruku, odraz nekulture i lošeg vaspitanja... U realnom životu bi za takvo ponašanje vjerovatno dobila po nosu...![]()
Kritikuj ono što ljudi rade ili kako rade , a ne kakvi su kao osobe... moj ti je savjet.
Što se tiče odgovora na temu, ja govorim jezik bosanskih naroda, ali ne i narodnosti (ne znam npr. romski), danski, engleski, svedski tako-tako, a pika li se 7 godina ruskog u školi ?
![]()
досвидания
Ne mogadoh odolitiSarajevska Princeza wrote: Uporedjujes Zapadne uspjesne civilizacije sa znanjem stranih jezika.Evropa je drzala citavu Afriku i Aziju u svojim kolonijama - a ti jos citas cirilicu ziv bio - WAKE UP.
What do you want to say??Soul_Sista wrote:Get used to it, woman! Samo da pokazem da znam engleskimama32 wrote:Tema je sasvim solidna, ali mi nije jasna Princeza. Je li ona uvijek ovakva?![]()
Mislim da udarati na nečiju ličnost bez da ga poznaješ, je u najmanju ruku, odraz nekulture i lošeg vaspitanja... U realnom životu bi za takvo ponašanje vjerovatno dobila po nosu...![]()
Kritikuj ono što ljudi rade ili kako rade , a ne kakvi su kao osobe... moj ti je savjet.
Što se tiče odgovora na temu, ja govorim jezik bosanskih naroda, ali ne i narodnosti (ne znam npr. romski), danski, engleski, svedski tako-tako, a pika li se 7 godina ruskog u školi ?
![]()
досвидания![]()
zoka wrote:Ne znati ni jedan svjetski jezik a zivjeti u 21 stoljeci je mislim sramota.
zoka wrote:Ne znati ni jedan svjetski jezik a zivjeti u 21 stoljeci je mislim sramota.
Amerikanci su tipican primjer debila koji nemaju pojima da postoji drugi svijet, druge kulture i civilizacije od onoga sto oni zovu "american way" ili americku nacin...
Sjecam se u osnovnoj skoli svi smo imali sansu da naucimo jedan streni jezik... isto tako u srednjoj skoli. Ja licno sam najvise naucio privatno. Mislim da upravo licnim zalaganjem mozete najvise i postici.
Ja sam tecno naucio govoriti engleski i ruski, razumijem i mogu se izraziti na njemackom a nesto malo znam finski i italijanski.
Zelja mi je da naucim dobro italijanski i spanski. Meni najvise pomogne citanje neke dobre literature na izvornom jeziku i "zivot u jezickom okruzenju". Bas tako zbog zelje da neke knjige i pjesme mogu citati na izvornom jeziku me je i motivisala da proucavam strane jezike.
Kada savladate jedan jezik kasnije je mnogo lakse drugi i tako dalje... isto tako ako se ne vjezba sve se zaboravlja... tako koristite svaku priliku da govorite, citate ili pisete na jezicima koje znate.
TheGame wrote:tecno govorim engleski,njemacki,italijanski(malo slabije od eng i deutsch), slovenacki(zivim u slo),znao sam i makedonski ali zaboravio.
samo ne znam ko Sa. Princeza ćureći,kozji i malo gusjeg![]()
![]()