Starbucks u Sarajevu?
-
Richard Peti
-
detroit-mercy
#77 Re: Starbucks u Sarajevu?
Jednog dana kada uvedu zabranu pusenja na javnim mjestima ces vidjeti bili mogli ili ne.dzemmo wrote:Meni vala svjejedno, ni u dzep ni iz dzepa
Samo nesto kontam, nacija sa tradicijom, nacinom zivota, svrhom zivotada uzme take away kafu.. nekako nema smisla.
A sto se tice sjedenja, sjest i suplju prosipat neka dva sata a self servicenece ici.. kod bosnje
Internet, muzika, abijental imam osjecaj da bi i ako se otvori, mogao povuci za nekih godinu.
Meni uvijek na um padne onaj Escobar, super kafa, uvijek kafe (samo bosanci piju kafu u 11 navece) i dobar izbor kafa, super lokacija,
dekor, muzika, usluga na visem nivou.. ali fransiza, odma skuplje, ne ide.
Mozda ja grijesim, posto kafic i dalje postoji pod drugim imenom, mozda neko ima neke informacija razloga prestanka rada.
Za nas je vise neki drugi lanac koji ima dio za nepusaceevo nek priznaju pusaci, bil' sjedili na kafi a da ne zapale.
-
Richard Peti
- vaučer
#79 Re: Starbucks u Sarajevu?
Pio jednom jednu nji'ovu kavu u Parizu. Bila je skupa i mnogo dobra. Mislim da se ne puši kod njih u butigama, prema tom nije za naše tržište.
Uostalom ovdašnji narodi imaju tradiciju kafenisanja, da nam Ameri prodaju muda pod bubrege...khmmm... zašto.
Uostalom ovdašnji narodi imaju tradiciju kafenisanja, da nam Ameri prodaju muda pod bubrege...khmmm... zašto.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#80 Re: Starbucks u Sarajevu?
Amin!Šeha wrote:A mozda najtipicnije za nas i nas prokleti mentalitet je sama ova diskusija. Eto mi raspravljamo o ovome kao da sve od nas zavisi i da mi odlucimo Starbucks bi se sutra otvorio u SA.
A istina je da mi Starbucksu nismo ni u peti. Njima da se prohtije sutra bi otvorili mjesto u SA a nas niko ne bi ni pomislio nesto da pita.
Ali u nasim glavama nase misljenje je jako vaznoU sustini Bosna dodje kao centar onoga najmracnijeg sto Balkan ima ponuditi i uglavnom se zaobilazi u sirokom luku.
Respo nemam ja zivaca vise da pisem, ako ti ne kontas sta znaci ime McDonalds u svjetskoj ekonomiji to nije moj problem. Mc je davnih dana prestao biti samo hamburger na globalnom svjetskom trzistu.
I nemoj vise da nagadjas ziv i bio kada sam ja i jesam li cula za nesto. Ne znam me, ne znas sta radim, cime se bavim, sta me zanima, cemo se posvecujem itd. ne ide ti to.
Nego sto se tice Escobara ni meni nije jasno sto je promjenio moje ime, al bez obzira na to i dalje je ostao moj prvi izbor.
Inace slazem se da ti zapadnjacki fazoni ovdje ne bi uspjeli, bas ce bosanac koji pije kafu po 4 sata sad uzet jednu onako na brzinu za grada.
Btw ni ja ne pijem kafu, kapucino, 3in1 i te izvedenice da ali obicnu ne. Ali bez obzira na to ne bih odbila da probam neku od tih "mjesanih" u Starbucksu, no to ce ostati zelja.
- respo
#81 Re: Starbucks u Sarajevu?
je*em ti logiku takvuŠeha wrote:Pa ako ne pijes kafu onda si ti zadnja osoba koga se ova tema tice... Po nekoj logici
Kao sto rekoh u prethodnom postu, nas mentalitet. Svako je strucnjak za sve, cak i za ono o cemu pojma nema.
ako se ne drogiras nemas se sta javljati sto u sarajevu ima droge na svakom cosku sto dileri samo jos u obdanistu ne dilaju
ako ne nosis oruzje nemas pravo da raspravljas sto je neko pucao u nekog ili neko nekog izbo
ko je rekao da sam strucnjak
iznosim svoje misljenje
i otkud ti znas jeli ja radim mozda direktno sa kafom bez obzira sto je ne pijem
to ti ne govori jeli neko strucnjak za nesto ili nije
nas mentalitet zna procjeniti svakoga ko nesto napise kaze ili bilo sta i zna svakome odgovoriti bez obzira sto zna ili ne zna
- respo
#82 Re: Starbucks u Sarajevu?
trodupli je*emu internet brisite
Last edited by respo on 05/11/2009 17:50, edited 1 time in total.
- BiH-x
#83 Re: Starbucks u Sarajevu?
Friesian wrote:Još treba i ćifuti da nas poklope
- respo
#84 Re: Starbucks u Sarajevu?
ladyblue ajd kad toliko znas o mcd ajd reci mi sta znaci u svjetskoj ekonomiji
daj pusti suplju sve znas i odjednom cak i imas knjigu koju ti preporuci na stolu
ako si mod ne znaci da sve znas (vjerujem da cu zbog ovoga imati ban kratkotrajni ili trajni)
p.s. nemas zivaca ili nemas argumenata ja bih rekao ovo drugo al nema veze necu se vise raspravljati s tobom dovoljno si rekla
daj pusti suplju sve znas i odjednom cak i imas knjigu koju ti preporuci na stolu
ako si mod ne znaci da sve znas (vjerujem da cu zbog ovoga imati ban kratkotrajni ili trajni)
p.s. nemas zivaca ili nemas argumenata ja bih rekao ovo drugo al nema veze necu se vise raspravljati s tobom dovoljno si rekla
- Šeha
#85 Re: Starbucks u Sarajevu?
Ne ne ne... Ako ne pusis travu nemas pravo govoriti jel hercegovacka trava bolja od makedonske. Jer ne mozes znati... jer nisi probao...respo wrote:je*em ti logiku takvuŠeha wrote:Pa ako ne pijes kafu onda si ti zadnja osoba koga se ova tema tice... Po nekoj logici
Kao sto rekoh u prethodnom postu, nas mentalitet. Svako je strucnjak za sve, cak i za ono o cemu pojma nema.
ako se ne drogiras nemas se sta javljati sto u sarajevu ima droge na svakom cosku sto dileri samo jos u obdanistu ne dilaju
ako ne nosis oruzje nemas pravo da raspravljas sto je neko pucao u nekog ili neko nekog izbo![]()
iznosim svoje misljenje
i otkud ti znas jeli ja radim mozda direktno sa kafom bez obzira sto je ne pijem
nas mentalitet zna procjeniti svakoga ko nesto napise kaze ili bilo sta i zna svakome odgovoriti bez obzira sto zna ili ne zna
Isto tako ti ne mozes znati da li je espresso u Starbucks-u losiji od nekog drugog... jer nisi probao, je li.
-
Bodkin
#86 Re: Starbucks u Sarajevu?
@respo
a ko kaze da ne trazimo miksicku ili italijansku hranu,ili mozda marokansku i vijetnamsku.dao bih sve da mogu dobar sushi pojesti ili dobar burito ali nema i slazem se da to sve treba dovesti nekako u Sarajevo.ovo je opet tema o SB i polemika treba li nam SB tako da..
a ko kaze da ne trazimo miksicku ili italijansku hranu,ili mozda marokansku i vijetnamsku.dao bih sve da mogu dobar sushi pojesti ili dobar burito ali nema i slazem se da to sve treba dovesti nekako u Sarajevo.ovo je opet tema o SB i polemika treba li nam SB tako da..
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#87 Re: Starbucks u Sarajevu?
Ako te bas zanima moj maturski rad je bio na temu razvoja svjetske ekonomije gdje se veliki dio ticao multinacionalnih kompanija medju kojima je i gle cuda Mc. I nije to bio maturski rad sklepaj ne brzinu vec sam ga radila skoro godinu dana, i imao je vise preko 100 stranica, pa ti sad razmisli da li ja imam argumenata ili nemam.respo wrote:ladyblue ajd kad toliko znas o mcd ajd reci mi sta znaci u svjetskoj ekonomiji
Toga uvijek imam, u to mozes biti siguran.
A ti mozes sumnjati u to do sutra ako hoces. Ja nazalost nemam toliko vremena, ucim znas.
I ne vjerujem da postoji sveznalica na svijetu, a jos manje ne vjerujem da to sto je neko moderator je dokaz njegove (ne)inteligencije i pameti, ali moze biti.
Inace ako te jos zanima bavim se kuhanjem, volim to, uzivam citajuci i uceci o drugim kulturama, narodima, zemljama, i njihovoj hrani. Limoncelo je jako ukusan.
Knjigu nisam rekla da imam NA stolu vec U stolu u ladici.
A ti sad opet bujrum po 10-i put ponovi kako ja supljiram.
Imas veliko mahanje.
- respo
#88 Re: Starbucks u Sarajevu?
nadji mi gdje sam govorio o kvaliteti kafe konkretno u starbucks platim ti piceŠeha wrote:Ne ne ne... Ako ne pusis travu nemas pravo govoriti jel hercegovacka trava bolja od makedonske. Jer ne mozes znati... jer nisi probao...respo wrote:je*em ti logiku takvuŠeha wrote:Pa ako ne pijes kafu onda si ti zadnja osoba koga se ova tema tice... Po nekoj logici
ako ne nosis oruzje nemas pravo da raspravljas sto je neko pucao u nekog ili neko nekog izbo![]()
iznosim svoje misljenje
Isto tako ti ne mozes znati da li je espresso u Starbucks-u losiji od nekog drugog... jer nisi probao, je li.
i uopste o kvalitet proizvoda u starbucks-u nigdje tako da to u vezi probanja odbaci
bez obzira na to opet cujem kako kome odgovara koja kafa nisam slijep ni nijem da ne cujem misljenja bilo pozitivna ili negativna
- respo
#89 Re: Starbucks u Sarajevu?
ja nigdje ne vidjeh kad ce sushi u sarajevo kad ce neki juznokorejski lanac u sarajevu otvoriti prodavnicu restoran ili nestoBodkin wrote:@respo
samo sta vidjeh je americki lanci cak ni europskih nema koliko upratih al o tome na drugoj temi
- respo
#90 Re: Starbucks u Sarajevu?
moram odgovoritiladyblue18 wrote: Ako te bas zanima moj maturski rad je bio na temu razvoja svjetske ekonomije gdje se veliki dio ticao multinacionalnih kompanija medju kojima je i gle cuda Mc. I nije to bio maturski rad sklepaj ne brzinu vec sam ga radila skoro godinu dana, i imao je vise preko 100 stranica, pa ti sad razmisli da li ja imam argumenata ili nemam.
Toga uvijek imam, u to mozes biti siguran.
A ti mozes sumnjati u to do sutra ako hoces. Ja nazalost nemam toliko vremena, ucim znas.Ispiti cekaju.
I ne vjerujem da postoji sveznalica na svijetu, a jos manje ne vjerujem da to sto je neko moderator je dokaz njegove (ne)inteligencije i pameti, ali moze biti.
Inace ako te jos zanima bavim se kuhanjem, volim to, uzivam citajuci i uceci o drugim kulturama, narodima, zemljama, i njihovoj hrani. Limoncelo je jako ukusan.![]()
Knjigu nisam rekla da imam NA stolu vec U stolu u ladici.![]()
A ti sad opet bujrum po 10-i put ponovi kako ja supljiram.![]()
Imas veliko mahanje.
to sto ti izucavas istrazujes godinu dana ne znaci da znas sve o tome i da ispravno vidis stvari ali imas bar osnovu
posto ne znas cime se bavim to sto ti istrazujes godinu za maturski mozda ja istrazujem mjesec godinu ili mozda 10 godina a moguce i iz druge perspektive od tvoje tako da je moguce da jednu stvar ne vidimo isto
ak mislis da imas argumente iznesemo ih oboje i objektivno vidimo ko je realniji upravu pobjedio ili kako vec zelis to nazvati
samo ti uci bolje za tebe samo nemoj pogresno nauciti onda belaj i za tebe i za okolinu
s obzirom gdje se nalazimo i kakva je atmosfera uopste ovdje kakav moze mod biti nimalo me nista ne bi moglo iznenaditi
to sto se bavis kuhanjem svaka cast moze samo tebi goditi i biti korisno opet da ponovim izadji pa se raspitaj koliko ih je culo za limoncelopa ces samo potvrditi moj odgovor a za tebe svaka cast ako si cula probala i jos bolje ako ga znas napraviti
na stolu u stolu ajd nevazno moja greska debljine 5cm i gdle cuda imam knjigu mcd uzor u ekonomiji svijeta (naravno lazem jer ta knjiga ne postoji)
-
Bodkin
#91 Re: Starbucks u Sarajevu?
pa o tome ti govorim.apsolutno se slazem sa tobom i za sushi i za juznu koreju ali ovdje se o SB govori i mislim da ima da ponudi nesto sto kafici ovdje nemaju.nadam se da nije problem zato sto je americki.btw koji to americki lanci?Micky D's tek treba da se otvori..respo wrote:ja nigdje ne vidjeh kad ce sushi u sarajevo kad ce neki juznokorejski lanac u sarajevu otvoriti prodavnicu restoran ili nestoBodkin wrote:@respo
samo sta vidjeh je americki lanci cak ni europskih nema koliko upratih al o tome na drugoj temi
- respo
#92 Re: Starbucks u Sarajevu?
ma nista licno protiv amerike cak sta vise
nego mi je ovo sto samo americko valja i samo neki proizvodi sa imenom sto se vidjelo na tv-u na mtv-u i kojekavim televizijama filmovima muzickim spotovima
ako toliko valja neka ih u svakoj ulici ali ne treba biti slijep pa ne vidjeti druge
nego mi je ovo sto samo americko valja i samo neki proizvodi sa imenom sto se vidjelo na tv-u na mtv-u i kojekavim televizijama filmovima muzickim spotovima
ako toliko valja neka ih u svakoj ulici ali ne treba biti slijep pa ne vidjeti druge
- Šeha
#93 Re: Starbucks u Sarajevu?
Na kraju mi se raspravljamo ni oko cega. Svi se u sustini slazemo.
Nasa je kafa bolja (i kafa kao kafa i kao kulturni fenomen) a njima ako na um padne otvorice radnju u SA.
Sad mi mozemo naglabati bi li oni imali musterije ili ne bi do sutra. U konacnici to se nece znati dok se radnja ne otvori.
Nasa je kafa bolja (i kafa kao kafa i kao kulturni fenomen) a njima ako na um padne otvorice radnju u SA.
Sad mi mozemo naglabati bi li oni imali musterije ili ne bi do sutra. U konacnici to se nece znati dok se radnja ne otvori.
- respo
#94 Re: Starbucks u Sarajevu?
imali bi sigurno koliko ne znam ali bi imali
samo bi se ja zapitao koliko dugo i u kolikom broju nakon nekog vremena
kod nas ti je parola svakog gosta 3 dana dosta
otvori se bbi pa bilo prvih mjesec 2 pun a sada prosjek neki i da nije na udarnom mjestu bio bi prazan
samo bi se ja zapitao koliko dugo i u kolikom broju nakon nekog vremena
kod nas ti je parola svakog gosta 3 dana dosta
otvori se bbi pa bilo prvih mjesec 2 pun a sada prosjek neki i da nije na udarnom mjestu bio bi prazan
- Šeha
#95 Re: Starbucks u Sarajevu?
Pa dobro, tako je to svugdje.respo wrote: otvori se bbi pa bilo prvih mjesec 2 pun a sada prosjek neki i da nije na udarnom mjestu bio bi prazan
- respo
#96 Re: Starbucks u Sarajevu?
tako bi vjerovatno bilo i sa bilo kojim lancem koji bi se otvorio sve zavisi kakve bi bile cijene
i to je sva prica
i to je sva prica
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#98 Re: Starbucks u Sarajevu?
Mc Donalds radi u Beogradu i poslije bombardovanja i jos su otvorili par novih. Istina, najvise u Vojvodini, ali to nema nikakve veze sa otcjepljenjem Vojvodine.jOFLA wrote:Izuzev Gruzije i Rusije zbog Južne Osetije, Kargilskog rata Indije i Pakistana, bombardovanja Srbije od članica NATO, američke invazije Paname 1989, rat Libanona i Izraela.Šaner wrote: mcd je kod nas dobrodosao jer,
1. privlacit ce dalje investicije (gdje ima mcd-nema rata)
2. obogatit ce ponudu u gradu, niko te nece tjerat u mcd, ko voli nek izvoli.
Sve te zemlje imale su već otvorene McDonalds restorane prije početka međusobnih oružanih sukoba.
- kockica_kockica
#100 Re: Starbucks u Sarajevu?
Ne znam zasto nebi Starbucks dosao kod nas. Stvarno ne vidim razloga zasto ga nebi probali. Voljela bi probati. Nije grijeh zeljeti nesto. Ja bih voljela probati mnogo toga sto ovdje nema. Ne vidim razloga za toliku odbojnost i "argumente" pojedinaca na uvodjenje necega sto kod nas nema.
MC probala.. od toliko raznih djidja midja meni se svidja jedino strudla sa visnjom ... pa sta... nekome je on odlican. jeli sad trebam tog nekog uvjeravati u to kaako je on u zabludi sto voli MC a ja ne...
Ako imam za kafe u Vatri imala bi i za Starbucks ....
MC probala.. od toliko raznih djidja midja meni se svidja jedino strudla sa visnjom ... pa sta... nekome je on odlican. jeli sad trebam tog nekog uvjeravati u to kaako je on u zabludi sto voli MC a ja ne...
Ako imam za kafe u Vatri imala bi i za Starbucks ....