MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
whow

#76 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by whow »

Chischo wrote:
celo43 wrote:Ne muci se bez razloga zalbama, i ja sam se zalio sto se tice konkursa u Granicnoj pa su mi na 8 stranica zalbe doslovno odgovorili "PREMA ZAKONU TOM I TOM KOMISIJA JE UTVRDILA DA JE RADJENO PREMA ZAKONU...", zalio sam se na skoro sve, od morfoloskog statusa, pa do ocjenjivanja, intervju-a (60 kandidata za 3 sata) a s obzirom da je intervju nosio najvise bodova to je nemoguce realno ocjenjivati, pa do ljekarskog pregleda (ljudi koji su prijasnjih konkursa padali na ljekarskom, bez problema ovaj put prosli) itd.

Sta je bilo na testiranjima u ZE? Kakav je bio pismeni test i teme za esej? Jesu uzimali obzir ocjene iz srednje skole?
Pismeni test je bio 25 pitanja uglavnom opste znanje i kultura, nevezano za policiju, drzavu ili politiku osim u par pitanja.
Sjecam se sljedecih pitanja: Sta simbolizuje Ahilova peta? Ko moze dati amnestiju na krivicno djelo u BiH? Sta je AFIS? Koja je najveca europska drzava? Sta znaci kompetentan? Koliko clanova ima predsjednistvo BiH? Sta je inkvizicija? Sta znaci www? Sta znaci S.O.S.? Sta je devizni kurs? Sta cine pravna sankcija i dispozicija? Ko upravlja policijskom upravom? i slicno...(ovo su ti pitanja sa testa za mladeg inspektora)

Tema za esej je bila "Policija u zajednici". Nisu uzimali u obzir ocjene iz srednje skole. Na testovima fizicke spreme bili su broj sklekova i trbusnjaka u minuti, skok udalj iz mjesta, 100 m sprint, i kuperov test trcanja 12 minuta. Nije se radilo testiranje morfoloskog statusa, iako je po zakonu moralo biti.

Jesi li se i ti prijavio za MUP KS?
Hm ,interesantno. Usporedbe radi prijemni test za RCMP u Kanadi se sastoji od nekoliko komponenata od kojih je svaka komponenta priblizno ili jednako bitna. Prvi korak je ta aplikacija tj.molba za prijem na nekih 30 kucanih stranica koja uglavnom sadrzi elemente provjere i licnu istoriju -background check. Uz aplikaciju se prilaze i istorija kandidata tj resume . Sljedi standardizovani fizicki test PAR koji se sastoji od niza vjezbi koje kombiniraju fizicku izdrzljivost i snagu kandidata a koje izmedu ostalog ukljucuju naizmjenicno sprint trcanje praceno dizanjem utega ili vreca tezine mislim oko 80 lbs te preskakanjem prepreka , itd . Sam kriterij za test je precizno definiran a mislim da je minimalno vrijeme za prolaz 4 minte i 30 secundi.
Sljedeci korak je taj akademski dio testa koji je ponovo standardizovan i bavi se sirokom spektrom pitanja iz razicitih oblasti poput matematike , fizike jezika , kulture pa sve do nekih "zanatskih policiskih"pitanja. Dalje sljedi poliograph test tj. detektor lazi koji je brutalan i ponekad moze trajti i do 5 sati. Pitanja koja se mogu cuti na ovom testi zadiru u najintimnije podrucja zivota. Treba imati u vidu da je kandidat tokom ispitivanja "prikljucen" na poliograph koji biljezi sve reakcije. Dalje sljedi ponovni background check. Ukoliko kandidat uspjesno prode ove prve testove salje se na tkz recruit training u trajanju od 6 mjeseci. Sto se tice predispozicija za posao policajca , policiska skola NIJE obavezna i cesto se desi da se kandidati koji imaju obrazovanje u drugim ,klasicnim disciplinama bolje pokazu na akademskom djelu testa dok kandidati za zavrsenom policiskom skolom obicno dominiranju u fizickom djelu. Inace googlanje pitanja koja se nalaze na testu je zabranjeno i ovo pitanje se obicno pojavljuje na poliography . Stela je brutalna kao i svuda u svjetu kada se radi o drzavnoj sluzbi stoga sve ove testove i kriterije treba promatrati u jednom shirem konekstu :-)
thepatriot

#77 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by thepatriot »

Ljudi priča se da bi mogli poništiti ove konkurse za MupKS-a, jer navodno nisu naznačili u konkursu da će se prilikom prijema kandidata voditi računa o nacionalnoj zastupljenosti odnosno prema popisu iz 1991 god.
Imam konkurs i fakat to nisu naveli!? :x Aferim a ko će nama nadoknaditi izgubljeno vrijeme,živce i bačene pare za ljekarski, :sad:
maxell_sarajevo

#78 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by maxell_sarajevo »

Koliko kosta ljekarski i jel ga moguce vratiti od njih ako me ne prime u policiju?
celo43

#79 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

thepatriot wrote:Ljudi priča se da bi mogli poništiti ove konkurse za MupKS-a, jer navodno nisu naznačili u konkursu da će se prilikom prijema kandidata voditi računa o nacionalnoj zastupljenosti odnosno prema popisu iz 1991 god.
Imam konkurs i fakat to nisu naveli!? :x Aferim a ko će nama nadoknaditi izgubljeno vrijeme,živce i bačene pare za ljekarski, :sad:
cisto sumnjam da ce ponistiti, jer tako je bilo i za FMUP, i tamo su se pozvali na clanak 4. zakona o pol. sluzbenicima FBiH gdje jasno stoji da struktura mora odgovarati popisu iz 1991. Isto nisu naveli da ce prednost imati srbi i hrvati, tj. nigdje u zakonu o prijemu novih policajaca nisam vidio da pise da mora pisati koliko prima...
thepatriot

#80 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by thepatriot »

LJekarski je 60 KM, a to da vrate pare, sumnjam,kome su još vratili.
U redu za Federalni Mup al tamo je u konkursu bilo navedeno da će kandidati biti primani na osnovu popisa iz 1991 god. i da ce se voditi računa o nac.zastupljenosti, a ovdje u ovom konkursu to nije navedeno, u tome je stvar
mad_rope

#81 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mad_rope »

Pozdrav svima, dali je netko kontaktirao MUP KS i ima li informaciju hoće li biti ubrzo rezultata za čin ml. inspektore? Mislim da nam je svima puna kapa čekanja i bilo bi vrijeme da ih već objave.
Zna li itko zašto se za čin policajca toliko razvukla objava rezultata??
celo43

#82 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

@ patriot

Nema to jaranje veze, u oglasu pise Na osnovu... clana tog i tog i i clana tog i tog Zakona o pol sluz, pravilnika o unutrasnjoj organizaciji MUP-a KS broj taj i taj i pravilniku o nacinu i rasporedu test kand i sistemu bodovanja... objavljuje JAVNI OGLAS...

Tu je sve sadrzano samo sto ne pise direktno prima se toliko ovih toliko onih i toliko trecih...

Ja sam zvao danas i gospodja sto se javila rekla je da ce biti uskoro... :D
santoandre

#83 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by santoandre »

konkurs ce biti ponisten 90%,provjerena informacija
celo43

#84 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

na osnovu cega? ni rezultati nisu jos izasli tako da... a i meni danas rekose da se kao vrse neke provjere i da ce biti u narednim danima poznati rezultati i pozivi za ljekarski... :S
santoandre

#85 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by santoandre »

celo43 wrote:na osnovu cega? ni rezultati nisu jos izasli tako da... a i meni danas rekose da se kao vrse neke provjere i da ce biti u narednim danima poznati rezultati i pozivi za ljekarski... :S
neznam brate razloge tacne, samo sam dobio takvu informaciju,al sve je moguce kod nas,mogu radit sta hoce.ova se prica provlaci nekih desetak dana,a gdje ima dima ima i vatre.vidis da je sve otislo u lijepu pizdu materinu.
mad_rope

#86 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mad_rope »

Mislim da neće doći do poništenja natječaja jer bi to bilo jako smiješno zbog toga što nisu objavljeni nikakvi rezultati. Na dosadašnji tijek procedure jedio bih se žalio na to što smo za test fizičke spreme morali dolaziti dva puta. Moram priznati da sam očekivao viši stupanj profesionalnosti i organizacije!
freedom within

#88 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freedom within »

Ne mogu da vjerujem da ih je samo 52 od 241 prošlo testove fizičke sposobnosti. Zna li neko koji je bio eliminacioni prag (minimalan broj bodova da bi prošao dalje) kod ovih testiranja fizičke spreme (za policajce)? Nisam siguran, ali mislim da je za čin mlađeg inspektora eliminacioni prag bio 18 bodova od 50 maksimalno.
celo43

#89 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

jebo majku opet isto sranje :) nema rezultata, samo pozivi za ljekarski... gdje onaj sto je rekao da ce biti ponisteno zbog nacionalne osnove... :D
Chischo

#90 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Na ovom spisku nisu koliko vidim oni koji su prosli test fizicke spreme nego samo prvih 50, tj jos nekoliko njih koji su na granici. Ovo nije uredu da se objavljuju liste bez bodova, bez iceg.

Celo, ima li te igdje?
celo43

#91 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

Ima kurac, imao sam oko 8 bodova na testu fizicke spreme, i kako god sam racunao imao sam 25, 26 tacnih odgovora na testu opceg znanja i dobar sam esej napisao, tj. skoro pa ga pripremio kod kuce, dobio slicnu temu kako sam kontao da ce biti...

ne znam, mjesec dana otezu s rezultatima i opet nema rezultata nego pozivi na ljekarski, a ko ce se kladiti sa mnom da ako se ko bude zalio da nece biti snimaka iz kamera sto su nas snimali? :)
mad_rope

#92 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mad_rope »

Ne znam dali je došlo do greške sa učitavanjem stranice MUP-a KS ili su makli listu kandidata u činu policajca za liječnički test? Maloprije sam gledao listu i bila je dostupna, a sad je nema.Čudno! Dali je još netko to primjetio?
celo43

#93 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

Nema je ni kod mene :S
mad_rope

#94 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mad_rope »

Svašta haha...još bi bilo najbolje da je kriva lista i da sad stave drugu...ljude bi strefio šlag. Možda je netko već uzalud platio turu pića.
celo43

#95 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

Ovo su sve ozibljni previdi... ako neko nije vjerovao u stele, sad nek vjeruje... Obavezno se zaliti, dobro pregledati rezultate i zahtjevati snimke s testiranja, jer kako mi se cini bilo je nekih visoko rangiranih koji nikako ne bi mogli to biti s obzirom da su bili nesto losiji na fizickom testiranju...
Chischo

#96 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Fakat, nestade lista...
celo43

#97 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

garant vanzemaljci :)
thepatriot

#98 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by thepatriot »

Jel neko kopiro taj spisak nek šalje il nek postavi ovdje :lol:
Chischo

#99 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

thepatriot wrote:Jel neko kopiro taj spisak nek šalje il nek postavi ovdje :lol:

Code: Select all

Na osnovu člana 51.stav 2.Zakona o policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo (Službene novine Kantona Sarajevo broj 25/2006), MUP KANTONA SARAJEVO-Komisija za izbor  i zapošljavanje  policijskih službenika,  u postupku  Javnog oglasa od 02.09.2009.godine:

O B A V J E Š T A V A

KANDIDATE

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, sa početnim činom „Policajac“, kao prvi nivo pristupanja za kandidate, sa najmanje IV stepenom školske spreme da će se  ljekarski pregled, psihološki pregled, uključujući  test i razgovor,

održati  dana   04. i 05.02.2010.godine,  u ambulanti  MUP-a Kantona Sarajevo, ulica

Alije Isakovića broj  5, Općina Centar,  po grupama kako slijedi:

GRUPA,  DANA 04.02.2010.GODINE U 08,30 SATI:

1.                    

ABAZOVIC/EMIN/VELDIN

2.                    

HARBINJA /ĆAMIL/ JASMIN

3.                    

ČIZMIĆ /FERID/ MIRZA

4.                    

ŠOŠIĆ /BEGO/ MUJO

5.                    

ŠOBIĆ /BRANKO/ MOMČILO

6.                    

ČUKOJEVIĆ /SAFET/ NIHAD

7.                    

DŽAMBIĆ /OSMAN/ IRHAN

8.                    

KAZIĆ /ENES/ MIRZA

9.                    

KOVAČEVIĆ /DŽEVAD/ IRMA

10.                 

JANJIĆ /DRAGOMIR/ ŽELJKO

11.                 

BERISALIĆ /REFIK/ MIRALEM

12.                 

CRNČALO /RIFET/ MERIM

13.                 

DEMIR /SEJAD/ ARMIN

14.                 

MULAOMEROVIĆ /MUHAMED/ EMIR

15.                 

ŠALJIĆ /HAMDIJA/ HARIS

16.                 

BAJRIĆ /SELIM/ ARMIN

17.                 

MUJAKOVIĆ /SAKIB/ DENIS

18.                 

TURJAČANIN-DUDIĆ /MUHAREM/ AIDA

19.                 

PAOČIĆ /IBRAHIM/ TARIK

20.                 

RAMIĆ /RAMIZ/ KEMAL

21.                 

SKOKO /SALIH/ ARMIN

22.                 

ĆULOV /MALIN/ ADMIR

23.                 

MEDIĆ /TAHIR/ MEHIDA

II GRUPA,

DANA 05.02.2010.GODINE U 08,30 SATI

24.                 

ADILOVIĆ /ŠEFKO/ IBRO

25.                 

BOLIĆ /SIFET/ EDIN

26.                 

BRULIĆ /ŠAHMAN/ AMER

27.                 

GRBIĆ /MILAN/ ALEKSANDAR

28.                 

HAJDARPAŠIĆ /IZET/ ELDIN

29.                 

ADILOVIĆ-KULO/MIRALEM/ ILVANA

30.                 

ČOMOR /HALIL/ MUHIDIN

31.                 

HUSEINOVIĆ /IBRO/ HARIS

32.                 

FIDAHIĆ /EDHEM/ AMRA

33.                 

JANKOVIĆ /JELA/ NEMANJA

34.                 

KADRIĆ /EDIB/ DŽENIS

35.                 

MUSIĆ /FADIL/ AMILA

36.                 

PANTIĆ /ZDRAVKO/ MARKO

37.                 

ROŽAJAC /HIDAJET/ NEDIM

38.                 

BEJTOVIĆ /ŠEVKET/ ADMIR

39.                 

ĆUKLE /IBRAHIM/ IRMA

40.                 

BIJELONJA /ZAJKO/ ELVEDIN

41.                 

ČAUŠEVIĆ /ESAD/ SENAD

42.                 

BAJRAMI /MAMER/ MAMER

43.                 

DURAKOVIĆ /AHMED/ MUHAMED

44.                 

MAŠIĆ /ZAKIR/ FUAD

45.                 

PORČA /KENAN/ FUAD

46.                 

SINANOVIĆ /AMIR/ SANEL

Kandidati su se dužni javiti na recepciju ambulante gdje će se izvršiti prozivka i identifikacija, te su dužni imati sa sobom identifikacione dokumente.

Dolazak kandidata koji se upućuju na ljekarski pregled, psihološki pregled uključujući test i razgovor,  treba da uslijedi tačno u određeno vrijeme, a ukoliko kandidat ne pristupi testiranju, smatrat će se da je odustao od aplikacije i bit će isključen iz daljeg procesa odabira. 

Nakon sumiranja ostvarenih rezultata na testu opšteg znanja i testu fizičkih sposobnosti,  Komisija za izbor je utvrdila da je više kandidata sa istim brojem osvojenih  bodova  na predhodnim testiranjima, u skladu sa oglašenim brojem slobodnih radnih mjesta, u poziciji da  istovremeno budu predloženi i  za zapošljavanje i za isključenje iz daljeg procesa odabira.

Komisija je zaključila da je u odnosu na niže navedene kandidate predviđeni test iz člana

51. stav. 2 tačke e) Zakona o policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, potreban i opravdan,  te se obavještavaju slijedeći kandidati da mogu pristupiti INTERVJU  testu

DANA 09.02.2010.godine u 14,00 sati, u prostorijama

MUP-a Kantona Sarajevo, (mala sala), ulica La benevolencije broj 16

47.                 

BITIĆ /HUSEJN/ ADNAN

48.                 

DEDOVIĆ /SEAD/ ADNAN

49.                 

GRAHIĆ /DŽEVAD/ MIRALEMA

50.                 

KLJAJIĆ /AHMET/ SUVADA

51.                 

ŠKRIJELJ /ŠEMSO/ HARIS

52.                 

VELAGIĆ /AHMED/ HARIS

Nakon obavljenog intervjua, kandidati će naknadno biti upućivani na ljekarski pregled, do popune  broja oglašenih slobodnih  radnih mjesta.

Pitanja koja će se postavljati na intervju će imati za cilj da utvrde stepen znanja i sposobnost kandidata da obavlja poslove konkretnog radnog mjesta za koje se prijavio, kao i sposobnost  kandidata da se prilagodi promjenljivoj radnoj sredini. 

Ista će se odnositi na njegovu sklonost za timski rad,  usvajanje novih znanja, komunikativnost i slično.

Dolazak kandidata na lokaciju testiranja, treba da uslijedi tačno  u  određeno vrijeme za testiranje, a isti su dužni sa sobom imati identifikacione dokumente.

Kašnjenje na testiranje nije dopušteno, te ukoliko kandidat ne pristupi testiranju u tačno određeno vrijeme, smatrat će se da je odustao od aplikacije i bit će isključen iz daljeg procesa odabira.              

S a r a j e v o , 28.01.2010.godine                                    

KOMISIJA ZA IZBOR
U slucaju da ga opet sklone...
celo43

#100 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by celo43 »

Jel ko primjetio, tj. da li se ista izmjenilo? cini mi se da su neka imena bila pod drugim rednim brojem, ali nisam siguran...

P.S. Chischo imas li kopiju zakona o pol. sluzbenicima MUP KS? ja imam isprintanu verziju ali sam zagubio par stranica...
Post Reply