Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

srce_ruke_lopata

#76 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by srce_ruke_lopata »

Album nije los nakon nekoliko slusanja, moze se izdvojiti par stvari..Smeta mi samo to se ZP jos uvijek prodaje kao sarajevski bend i pjeva o obicnoj raniji, Amri na basamacima i slicno, a onda nam Sejo uvaljuje "kazete" u tekstovima i opisuje nekog Samira kako "si lize rane"...garant Samir iz BiH kaze lizem si rane..Sejo jel' se 'vako oduvijek pricalo u Saraj'vu ili nam ga 'nako klizeci uvali k'o Hadzialagic :D ?
Brisbane

#77 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by Brisbane »

srce_ruke_lopata wrote:Album nije los nakon nekoliko slusanja, moze se izdvojiti par stvari..Smeta mi samo to se ZP jos uvijek prodaje kao sarajevski bend i pjeva o obicnoj raniji, Amri na basamacima i slicno, a onda nam Sejo uvaljuje "kazete" u tekstovima i opisuje nekog Samira kako "si lize rane"...garant Samir iz BiH kaze lizem si rane..Sejo jel' se 'vako oduvijek pricalo u Saraj'vu ili nam ga 'nako klizeci uvali k'o Hadzialagic :D ?

Upravo tako.
Mislim zasto covjek ne opisuje price iz Zg gdje zivi ?
Ima' tamo more materijala. Nek' zadje po Tresnjevci :D
bierkof

#79 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by bierkof »

Na zalost, iako volim zabranjeno, moram da se slozim sa ovim napisanim iznad.
Meni je ovaj album dobar, ima dosta jako dobrih pjesama, ali...
Sejo mi sve vise pada u ocima. ZP je bio vise od benda i muzike, isto kao Azra prije rata, to je citava filozofija i stil zivota.
Volio bih da prestanu sa snimanjem. Svakim novim albumom ZP sve vise gubi kredibilitet.
ZP vise nije sarajevski bend. Bolje bi mu bilo da pjeva o Zagrebu, i da se ostavi Sarajeva i Bosne.
Jebi se Sejo, dosta nam je supljaka i izdajnika vise...

PS
Cak i bar code na omotu je hrvatski.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#80 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by Admir_1984 »

jel ovo ima veze sa sff? pa svirali su prije 5 mjeseci :-) :-) Znal neko koliko je karta?
Eborg

#81 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by Eborg »

Ja nikako da skontam, ko je vokal na pjesmama "Agent tajne sile", "Pos'o, kuća, birtija" (Ekrem! :D ) i "Tragovi suza"? :? Ne zvuči mi kao Sejo nikako...
Shredder

#82 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by Shredder »

Marin Gradac - Maka. Pjevao na prva dva albuma poslije rata (neke pjesme), pa kasnije i on otišao. Pjevao još: "Možeš imat moje tijelo", "Pismo", "Mile Hašišar" itd.
Eborg

#83 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by Eborg »

E da, bio je i na tim pjesmama. Ne znam, meni se pravo sviđa njegov glas, dobro je ležao na Sejinim tekstovima.

http://www.blog.hr/print/id/1621755028/ ... radac.html

Hvala na odgovoru! :thumbup:
atmel

#84 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by atmel »

Plavi Orkestar-gitarista iz Hrvatske
Zabranjeno Pušenje-svi osim Seje iz Hrvatske
Crvena Jabuka-svi osim Žere i bubnjara iz Hrvatske
Pitam se da li mi stvarno nemamo više muzičara, da bi mogli svirati u ovakvim bendovima ili je posrijedi nešto drugo.
internazionale

#85 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by internazionale »

bierkof wrote:Na zalost, iako volim zabranjeno, moram da se slozim sa ovim napisanim iznad.
Sejo mi sve vise pada u ocima. ZP je bio vise od benda i muzike, isto kao Azra prije rata, to je citava filozofija i stil zivota.
Volio bih da prestanu sa snimanjem. Svakim novim albumom ZP sve vise gubi kredibilitet.
ZP vise nije sarajevski bend. Bolje bi mu bilo da pjeva o Zagrebu, i da se ostavi Sarajeva i Bosne.

PS
:thumbup:
ja bih sve nešto k'o rek'o ali se ovdje nema šta dodati
doktor78

#86 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje

Post by doktor78 »

internazionale wrote:
bierkof wrote:Na zalost, iako volim zabranjeno, moram da se slozim sa ovim napisanim iznad.

PS
:thumbup:
ja bih sve nešto k'o rek'o ali se ovdje nema šta dodati
Ima se dodati, i to stosta.
Prvo, nije tacno da je bar code na omotu hrvatski. Pocetna oznaka za hrvatski bar code je 385, ovdje je 389.
Drugo, je li vi to stvarno mislite da Bosna prsti talentima, pa da se tako olako odricemo svakoga ko iole nesto vrijedi? Da se razumijemo, ni ja ne smatram ovaj album remek-djelom, ali nije ni za pljuvanja. Ima sigurno 4-5 pjesama koje ce ostati zapamcene. Druga je stvar sto maltene nijednu od tih pjesama nije napisao Sejo, vec Tomislav Andric, momak iz Zivinica, pa bi se moglo govoriti o Sejinom kreativnom padu.
Post Reply