I ja sam ovo čuo, čudo jedno što obožavaju sjajne predmete i vole ih ukrasti. Tako meni na klavijaturama pijanina ostao dedin sahat sa lancem, a one kroz otvorena balkonska vrata ukrale sahat. Dedo je rahmetlija, pa mu i ne treba više sahat jer je otkucalo njegovo.travar wrote:Čuh neki dan opljačkale vrane radnju, jedna zapričavala prodavačicu druga otvorila kasu i odlepršala s parama![]()
VRANE U SARAJEVU
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#76 Re: VRANE U SARAJEVU
-
matorakobila
#77 Re: VRANE U SARAJEVU
Vratija se Pipi... Di je bija? Di je bija, da je bija... neka se vratija!
Vrana ukrala sat?!
Oprosti, izvini, ali pardon! Ovo rade samo neke vrane, zvane svrake, kod nas švrake; tu im je navadu velicao reditelj nam Lavanic u "Strategiji švrake"! I tamo je djed, i tamo je sat, pa Pipi... tvoj zivot imitira film
!
Helem: šetam ja od AP do Otoke haman svaki drugi-treci dan i taj "tornado" vrana vidim svako malo. Još mi ništa nisu uradile. Nemojte ih upucati, bar dok se ne utvrdi krivica! Nemoj, babo, Pujde, tj. nemojte vrana, svega vam!
Vrana ukrala sat?!
Helem: šetam ja od AP do Otoke haman svaki drugi-treci dan i taj "tornado" vrana vidim svako malo. Još mi ništa nisu uradile. Nemojte ih upucati, bar dok se ne utvrdi krivica! Nemoj, babo, Pujde, tj. nemojte vrana, svega vam!
-
Max Bunker
#78 Re: VRANE U SARAJEVU
Te su mi vrane opako na zivce isle proslo ljeto. Cak sam razmisljao i da nabavim vazdusnu pusku da ih skidam jednu po jednu. No, sasvim slucajno, dodjoj do jednog "humanijeg" rjesenja-LASERA.
Uzmes laser ( onaj djeciji ) uperis u vranu i ona prosto poludi od toga.
Nakon sedam dana, intezivne borbe, vrane su otisle i do dana danasnjeg, nije im palo na pamet da se vrate na breze pod mojim prozorima.
Uzmes laser ( onaj djeciji ) uperis u vranu i ona prosto poludi od toga.
Nakon sedam dana, intezivne borbe, vrane su otisle i do dana danasnjeg, nije im palo na pamet da se vrate na breze pod mojim prozorima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#79 Re: VRANE U SARAJEVU
Imaš PP.matorakobila wrote:Vratija se Pipi... Di je bija? Di je bija, da je bija... neka se vratija!
Vrana ukrala sat?!Oprosti, izvini, ali pardon! Ovo rade samo neke vrane, zvane svrake, kod nas švrake; tu im je navadu velicao reditelj nam Lavanic u "Strategiji švrake"! I tamo je djed, i tamo je sat, pa Pipi... tvoj zivot imitira film
!
-
dezurni_ucenik
#80 Re: VRANE U SARAJEVU
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 11:57, edited 1 time in total.
- Pikaboo
#81 Re: VRANE U SARAJEVU
Vrane su ba inteligentna stvorenja,samo sto vam mozda nisu dovoljno ljepa i sarena da bi zeljeli da ih vidjate.Nisu ni ljudi bas ljepi,pa ih tolerisem.
- vozač
#82 Re: VRANE U SARAJEVU
mislim da je upravo obrnuto, da nema ovoliko vrana, smeća bi bilo više, da nema vrana ko bi jeo to silno smeće izvan kontejnera, prema tome neka ihastrid wrote:Taman tako....da nema ovoliko smeća i vrana i bilo manje.privremeni wrote:Sta mislite da se za pocetak prestane sa bacanjem smeca ( da ne spominjem struce hljeba i sadrzaje serpi)kroz prozore ? Da se smece baca u kontejnere, a ne oko njih, a mozda i da se pocnu koristiti poklopci na istim ?
kad već krkani ne žele odlagati smeće kako treba, onda nam vrane i svi drugi prirodni čistači okoliša zaista trebaju
- astrid
#83 Re: VRANE U SARAJEVU
Možda se nisam baš dobro izrazila...Mislila sam ,kad ne bi ljudi bacali smeće na sve strane (naročito ostatke hrane) vrane ne bi imale šta da čiste,pa samim tim bi ih manje i bilovozač wrote:mislim da je upravo obrnuto, da nema ovoliko vrana, smeća bi bilo više, da nema vrana ko bi jeo to silno smeće izvan kontejnera, prema tome neka ihastrid wrote:Taman tako....da nema ovoliko smeća i vrana i bilo manje.privremeni wrote:Sta mislite da se za pocetak prestane sa bacanjem smeca ( da ne spominjem struce hljeba i sadrzaje serpi)kroz prozore ? Da se smece baca u kontejnere, a ne oko njih, a mozda i da se pocnu koristiti poklopci na istim ?
kad već krkani ne žele odlagati smeće kako treba, onda nam vrane i svi drugi prirodni čistači okoliša zaista trebaju
Ljudi su im stvorili idealne uslove za preživljavanje,a sad im smetaju.Meni ne
- scorpion7
#84 Re: VRANE U SARAJEVU
Ja koliko vidim mi ovdje imamo raspravu izmedju onih koji ne zive na Otoci i onih koji zive....Mi koji zivimo, nas niko ne razumije
osim nas samih
Prema tome, sutra ispred ulaza Brcanska 12 u 12h rasprava o rjesavanju kljucnog problema i planiranju sjece drveca u parku

- astrid
#85 Re: VRANE U SARAJEVU
Ništa onda..preseli sa Otoke ili šalji vrane malčice uzvodnoscorpion7 wrote:Ja koliko vidim mi ovdje imamo raspravu izmedju onih koji ne zive na Otoci i onih koji zive....Mi koji zivimo, nas niko ne razumijeosim nas samih
![]()
![]()
Prema tome, sutra ispred ulaza Brcanska 12 u 12h rasprava o rjesavanju kljucnog problema i planiranju sjece drveca u parku
![]()
![]()
- scorpion7
#86 Re: VRANE U SARAJEVU
A neeeecuastrid wrote:Ništa onda..preseli sa Otoke ili šalji vrane malčice uzvodnoscorpion7 wrote:Ja koliko vidim mi ovdje imamo raspravu izmedju onih koji ne zive na Otoci i onih koji zive....Mi koji zivimo, nas niko ne razumijeosim nas samih
![]()
![]()
![]()
![]()
- astrid
#87 Re: VRANE U SARAJEVU
Zbog radi tvog autića,ostani tu gdje siscorpion7 wrote:A neeeecuastrid wrote:Ništa onda..preseli sa Otoke ili šalji vrane malčice uzvodnoscorpion7 wrote:Ja koliko vidim mi ovdje imamo raspravu izmedju onih koji ne zive na Otoci i onih koji zive....Mi koji zivimo, nas niko ne razumijeosim nas samih
![]()
![]()
![]()
![]()
meni lijepo, imam cika policajca sto hoda ispred zgrade
Tako da mi niko ne moze ukrasti gorivo
![]()
samo za te vrane da se sutra dogovorimo i to ti ga je Oto
- scorpion7
#88 Re: VRANE U SARAJEVU
Ma ja, kod tebe da se hrane a meni kraj glave da spavaju, kako li bi tek site pjevale...astrid wrote: Zbog radi tvog autića,ostani tu gdje si,a vrane pošalji oko 600 m uzvodno ,svježi ostaci hrane na hrpici ih čekaju..ti ih samo uputi u pravom smijeru
![]()
Problem riješen
- astrid
#89 Re: VRANE U SARAJEVU
scorpion7 wrote:Ma ja, kod tebe da se hrane a meni kraj glave da spavaju, kako li bi tek site pjevale...astrid wrote: Zbog radi tvog autića,ostani tu gdje si,a vrane pošalji oko 600 m uzvodno ,svježi ostaci hrane na hrpici ih čekaju..ti ih samo uputi u pravom smijeru
![]()
Problem riješen
Vidis ti ovih sa Chvile...
ccccc ko je sa njima nerijeseno izvuko...
![]()
![]()
...ondaK nek vrane kod nas ovamo pajke i pjevaju(site)
- scorpion7
#90 Re: VRANE U SARAJEVU
Hahahhaha ne mogu a da se ne slozim sa tobom 
-
nutty
#91 Re: VRANE U SARAJEVU
ja jako volim te inteligentne ptice. dok pijem kafu ujutro, stavim skamenjenu koricu hljeba na prozor, a posudu s vodom na pod. uvijek dolaze dvije i navikao sam ih gledati kako uzmu tu koricu, udju, namacu je u vodi, prevrcu, onda je podijele, pojedu i odu. zadovoljstvo mi je prebrisati laminat nakon zabave koju mi priuste. cak ih i moja macka (koja se ne usudjuje sici mi iz krila dok su vrane tu) obozava gledati.
-
nutty
#92 Re: VRANE U SARAJEVU
vezano uz prethodni post. nikako mi nije dobro bilo kad su se jedne noci na grbavici probudile dok sam ja prolazio ispod drveta na kojem su spavale. kad se jedna posere, sve seru. kuci sam dosao sav posran. kad me vec posralo njih dvadesetak, mislio sam da mora biti neka ekstremna sreca uskoro. igrao sam bingo tri sedmice zaredom i nisam nista dobio. 
-
nutty
#93 Re: VRANE U SARAJEVU
jedino sto mi smeta je kad krajem ljeta ili ujesen komsije na balkone u supljikavim vrecama okace orahe da im se suse. vrane kradu orahe, pa ih bacanjem na asfalt sa poprilicne visine razbijaju. nije me jedan pogodio u glavu.
-
simpozijum delirijum
#94 Re: VRANE U SARAJEVU
Vrane su za razliku od Golubova (letecih pacova ili stakora ) cistaci otpada , uklanjaju smece, lesine i slicno, i vrlo inteligetne ptice
ozloglasene jos od doba kuge u srednjem vijeku , kao ptice zlosutnice , ptice sejtana i djavola
a te ptice su u stvari nasi cuvari
a da seru ? seru nevjerovatno
ne zamjeram im
posto sam na Floridi ovdje u USA , zamisli kada te zasere jedna Roda , Caplja ili Albatros sa govnetom od po' kile sa visine od pola' kilometra , a o lesinarima necu niti da pricam (dok ne nabavim kacigu)
u hitnoj zavrsis plus smrdis
ozloglasene jos od doba kuge u srednjem vijeku , kao ptice zlosutnice , ptice sejtana i djavola
a te ptice su u stvari nasi cuvari
a da seru ? seru nevjerovatno
ne zamjeram im
posto sam na Floridi ovdje u USA , zamisli kada te zasere jedna Roda , Caplja ili Albatros sa govnetom od po' kile sa visine od pola' kilometra , a o lesinarima necu niti da pricam (dok ne nabavim kacigu)
u hitnoj zavrsis plus smrdis
-
meris
#95 Re: VRANE U SARAJEVU
Vazdusni pistolj im ne moze nista. Imao sam - ispucao 200-ak dijabola al nista. Cini mi se da samo puska moze presuditi.
Pokusat cu i ovaj savjet za LASER...hvala
Pokusat cu i ovaj savjet za LASER...hvala
- Pikaboo
#96 Re: VRANE U SARAJEVU
Vrane kupe NASE smece koje mi bacamo SVUKUDA OSIM U KANTE ZA SMECE.Prije rata ih nije bilo ovoliko jer smo bili civilizovaniji nego sada.Promjenom strukture stanovnistva u gradu doslo je do promjene ekosistema.Ja nosam svoje otpatke u tasni ako u blizini nema kante.
Ako je normalno da smece leti vani kroz prozor ili balkon,sta se ba zgrazavate nad vranama? Sve neke isprepadane smizle i maco frajeri sa pistoljima.
De ba dosta vise prosipanja mrznje prema svemu i svacemu.Ima li neki drugi nacin da se kanalise sav taj bjes u ljudima sem da se puca ?
Ako je normalno da smece leti vani kroz prozor ili balkon,sta se ba zgrazavate nad vranama? Sve neke isprepadane smizle i maco frajeri sa pistoljima.
De ba dosta vise prosipanja mrznje prema svemu i svacemu.Ima li neki drugi nacin da se kanalise sav taj bjes u ljudima sem da se puca ?
- minjonja
#97 Re: VRANE U SARAJEVU
naravno, bosanci kad primijete neki problem, samo ga povrsinski rjesavaju bez sekunde jedne razmisljanja, umjesto u korijenu da ga odmah rijese. kao sto pikaboo rece,otkud vrane? pa njima je spica ovdje kad smeca ima na sve strane, njima je ovo utopia. zato gradjani moji lijepi, pisite svojim opstinama i mjesnim zajednicama i pitajte ih na koji nacin da cistite grad. neka se organizuje ciscenje kao u sloveniji, nek vasi sinovi i kcerke ne razvaljuju kante navecer kad se osile u parkovima, nek se poprave kontejneri da se svaki moze zatvoriti. recite svojim mamama da ne bacaju citav hljeb kroz porozor. nosite sa sobom smece dok ne ugledate kantu. nece se prazna kutija cigara, cipsa i konzerva sama baciti. naucite svoju djecu da se smece u kantu baca. kod mene je u neposrednoj blizini skola i redovno poslije velikog odmora ostane tepih cipseva, flasica i papirica na ovo malo zelenila sto imamo ovdje. na drvecu ima vise kesa nego lisca. PRVO KRENITE OD SEBE, a ne odmah ubijanjem i unistavanjem jer to ocigledno ne rjesava problem.
koji jos argumenti postoje osim sto su vrane crne, grakcu i seru?
meni nema nista draze nego slusati ptice koje su nedavno dosle iz nekih dalekih krajeva i gledati vrane kako psa prevare, jedna ga copne za guzicu, a one dvije naprijed mu ukradu ogromnu kost, kako na zeleno svjetlo krenu na pjesacki i stave orah na ulicu, vrate se na trotoar dok auta pregaze orah i onda opet na zeleno da razbijeni orah pokupe.
neki ljudi sa majmunima i kravama u gradovima zive, ali smo mi tolika gospoda da ni vrane na drvecu ne trpimo.
meni nema nista draze nego slusati ptice koje su nedavno dosle iz nekih dalekih krajeva i gledati vrane kako psa prevare, jedna ga copne za guzicu, a one dvije naprijed mu ukradu ogromnu kost, kako na zeleno svjetlo krenu na pjesacki i stave orah na ulicu, vrate se na trotoar dok auta pregaze orah i onda opet na zeleno da razbijeni orah pokupe.
neki ljudi sa majmunima i kravama u gradovima zive, ali smo mi tolika gospoda da ni vrane na drvecu ne trpimo.
- astrid
#98 Re: VRANE U SARAJEVU
minjonja wrote:naravno, bosanci kad primijete neki problem, samo ga povrsinski rjesavaju bez sekunde jedne razmisljanja, umjesto u korijenu da ga odmah rijese. kao sto pikaboo rece,otkud vrane? pa njima je spica ovdje kad smeca ima na sve strane, njima je ovo utopia. zato gradjani moji lijepi, pisite svojim opstinama i mjesnim zajednicama i pitajte ih na koji nacin da cistite grad. neka se organizuje ciscenje kao u sloveniji, nek vasi sinovi i kcerke ne razvaljuju kante navecer kad se osile u parkovima, nek se poprave kontejneri da se svaki moze zatvoriti. recite svojim mamama da ne bacaju citav hljeb kroz porozor. nosite sa sobom smece dok ne ugledate kantu. nece se prazna kutija cigara, cipsa i konzerva sama baciti. naucite svoju djecu da se smece u kantu baca. kod mene je u neposrednoj blizini skola i redovno poslije velikog odmora ostane tepih cipseva, flasica i papirica na ovo malo zelenila sto imamo ovdje. na drvecu ima vise kesa nego lisca. PRVO KRENITE OD SEBE, a ne odmah ubijanjem i unistavanjem jer to ocigledno ne rjesava problem.
- BiH-x
#99 Re: VRANE U SARAJEVU
minjonja wrote:naravno, bosanci kad primijete neki problem, samo ga povrsinski rjesavaju bez sekunde jedne razmisljanja, umjesto u korijenu da ga odmah rijese. kao sto pikaboo rece,otkud vrane? pa njima je spica ovdje kad smeca ima na sve strane, njima je ovo utopia. zato gradjani moji lijepi, pisite svojim opstinama i mjesnim zajednicama i pitajte ih na koji nacin da cistite grad. neka se organizuje ciscenje kao u sloveniji, nek vasi sinovi i kcerke ne razvaljuju kante navecer kad se osile u parkovima, nek se poprave kontejneri da se svaki moze zatvoriti. recite svojim mamama da ne bacaju citav hljeb kroz porozor. nosite sa sobom smece dok ne ugledate kantu. nece se prazna kutija cigara, cipsa i konzerva sama baciti. naucite svoju djecu da se smece u kantu baca. kod mene je u neposrednoj blizini skola i redovno poslije velikog odmora ostane tepih cipseva, flasica i papirica na ovo malo zelenila sto imamo ovdje. na drvecu ima vise kesa nego lisca. PRVO KRENITE OD SEBE, a ne odmah ubijanjem i unistavanjem jer to ocigledno ne rjesava problem.
- astrid
#100 Re: VRANE U SARAJEVU
Mi se ne bi vidjeli od smeća da nam nije ovih ptica.Mnogo je lakše zafrljaciti smeće kroz prozor nego izaći do kontejnera..Heeej dalek je to putPikaboo wrote:Vrane kupe NASE smece koje mi bacamo SVUKUDA OSIM U KANTE ZA SMECE.Prije rata ih nije bilo ovoliko jer smo bili civilizovaniji nego sada.Promjenom strukture stanovnistva u gradu doslo je do promjene ekosistema.Ja nosam svoje otpatke u tasni ako u blizini nema kante.