Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#76 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by phillie »

Jbg, valjda su i nasi pametni (mislim na Ciru i zmajeve, a ne one u Savezu), pa ce skontati ovo u vezi kartona, a ne da ko zadnji levati dodjemo u baraz sa Damjanovicem, Mravcem, Mirvicem, Stilicem, Pandzom... u prvih 11.

Al trebala bi FIFA napraviti bar neku iznimku sto se baraza tice i ovih kartona, ha ja. Nadam se da je Marijan u pravu i da se kartoni ne broje. jbg, kad zna ko je Estonski trkac i ko ih je sve osvajao i kad, valjda je i u ovo upucen :D
smrdljivi_grad

#77 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by smrdljivi_grad »

Erzsebet wrote:http://sarajevo-x.com/sport/nogomet/clanak/091011046

Po ovom članku, jedino je realno očekivati pad Portugala i zamjenu mjesta s Ukrajinom, tako da pored Portugala, Grčke, Rusije i Francuske, ostaje prilika da se sastanemo i s Ukrajinom, ako eventualno na FIFA ljestvici odu nekoliko mjesta naprijed, a Portugal nazad.
mislim da ce fifa to fino nastimat' da se ne sastanu francuska i portugal ili rusija... nista oni ne prepustaju slucaju, i nikakve su sanse da se mi sastanemo sa grcima ili ukrajincima...
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#78 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by A1fa »

smrdljivi_grad wrote:
Erzsebet wrote:http://sarajevo-x.com/sport/nogomet/clanak/091011046

Po ovom članku, jedino je realno očekivati pad Portugala i zamjenu mjesta s Ukrajinom, tako da pored Portugala, Grčke, Rusije i Francuske, ostaje prilika da se sastanemo i s Ukrajinom, ako eventualno na FIFA ljestvici odu nekoliko mjesta naprijed, a Portugal nazad.
mislim da ce fifa to fino nastimat' da se ne sastanu francuska i portugal ili rusija... nista oni ne prepustaju slucaju, i nikakve su sanse da se mi sastanemo sa grcima ili ukrajincima...
Sa Ukrajincima nikakve jer nece biti nositelji na sa Grcima 25% :D
LSD

#79 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by LSD »

Odmoriti ove glavne igrace obavezno i sacuvati ih od kartona i ozljeda,dakle rezerviste poslati na teren protiv Španije jer ce i Španija poslati svoje rezerviste.
S@din

#80 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by S@din »

Jazz_Junkie wrote:Nisu to nikakvi kartoni, to su samo ulaznice za koncert Halida Beslica.....

Uglavnom, jedan drug navede da su Irska i Svedska ispred nas nekih 10 poena. To ne kontam, jer Svedska trenutno ima 15, a Irska 17. BiH sad konkurira sa Rusijom sa mjesto najboljeg drugog ili sam se ja zajebo?
da tacno, osim ako neko nije gubio poene na najlosije plasniranoj momcadi u grupi
Stari

#81 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Stari »

Tu zamjenu Portugala sa Ukrajinom za mjesta u jakosnim skupinama nikako ne bih prizeljkivao sad.... Ukrajinci trenutno imaju vrlo zajebanu momcad i objektivno su u ovom momentu nezgodniji protivnik za susresti.... a Portugal sam ove sezone pomno pratio ...jer su igrali u grupi sa svedjanima cije nastupe redovno pratim i moram reci da bi nam oni bili laksi od Ukrajinaca ...puno laksi ....sad na stranu to sto bi se u gostima moglo zijaniti i od jednih i od drugih ...e sad je od koga bi se mozda mogao uloviti koji gol, koja kontra ili tako nesto. Ako cemo se sad ograniciti samo na ove dvije ekipe i tu vrstu usporedbe ... e onda ...svakako bih glasao za portugal ...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#82 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dado dijasporitus »

Spaniji ne igra sepet igraca a nemaju ni nekog povoda za nadigravanje. To se vidi i po zadnjom tekmom protiv Armenije koju su jedva uzeli 1:2. Spanci ce igrati kao da je prijeteljska utakmica da izbjegnu povrede. Ako budem igrali sa udarnom postavom, za sta mislim da bi vjerovatno bila greska, 2:1 za nas bez problema.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#83 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Admir_1984 »

Ćiro utakmicu sa Španijom vidi kao odličnu probu pred susrete baraža i najavljuje: Opuštanja neće biti!

"U srijedu u Zenici izvesti ću najjači sastav s kojim raspolažem u ovom trenutku. U timu zbog žutih kartona neće biti Senijada Ibričića, a njegovo mjesto od prve minute će dobiti Miralem Pjanić. Na golu će ponovo stajati Kenan Hasagić, a drugih promjena u ekipi neće biti. Bilo bi neprofesionalno kada bih mijenjao sastav, jer generalka protiv jedne od najjačih svjetskih reprezentacije kakva je Španija, jako će nam dobro poslužiti uoči utakmica baraža", rekao je selektor Blažević za SportSport.ba.

Zanimljiva priča odigrala se na dan utakmice u Talinu. Naime, kapiten bh. tima Emir Spahić molio je Ćiru da zaradi žuti karton protiv Estonaca, kako bi propustio Špance i očistio kartone uoči baraža, ali Ćiro nije htio ni da čuje za to.

"Rekao sam mu: Ja sam sportista i sportski ćemo se ponašati. Nema govora o tome".
Jel Ciro normalan? :-) :-) :-) :-)
klixober

#84 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

Ako se kartoni prenose u baraz,protiv Spanije treba poslati kompletan drugi sastav.Siguran sam da bi i vezni red Stilic - Pjanic sjajno odigrao.
zalizani

#85 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zalizani »

komeba wrote:Ako se kartoni prenose u baraz,protiv Spanije treba poslati kompletan drugi sastav.Siguran sam da bi i vezni red Stilic - Pjanic sjajno odigrao.
Kroz drugačiju se to sferu gleda. Ćiro će da izvede najjači sastav iz razloga što će svaki "dinar" za TV prava u baražu da dobro dodje!
klixober

#86 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

zalizani wrote:
komeba wrote:Ako se kartoni prenose u baraz,protiv Spanije treba poslati kompletan drugi sastav.Siguran sam da bi i vezni red Stilic - Pjanic sjajno odigrao.
Kroz drugačiju se to sferu gleda. Ćiro će da izvede najjači sastav iz razloga što će svaki "dinar" za TV prava u baražu da dobro dodje!
Ne kontam kakve to veze ima s tv pravima,a posebno ne kontam kako se moze ciljati na pare iz baraza i rizikovati da nam u njemu ne igraju kljucni igraci jer su dobili kartone u utakmici koja je nbitna,umjesto da ciljamo na milione koje bismo dobili plasmanom na svjetsko prvenstvo..

Da Spahic ili Miske protiv Spanije dobiju kartone,Ciro vise ne bi bio strejt.
Admir_1984

#87 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Admir_1984 »

Ovi igraci su u opasnosti da propuste prvu tekmu baraza

Muratović, Rahimić, Misimović, Spahić, Nadarević
, Berberović, Jahić, Damjanović, Mravac i Bajramović
zalizani

#88 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zalizani »

komeba wrote:
zalizani wrote:
Ne kontam kakve to veze ima s tv pravima,a posebno ne kontam kako se moze ciljati na pare iz baraza i rizikovati da nam u njemu ne igraju kljucni igraci jer su dobili kartone u utakmici koja je nbitna,umjesto da ciljamo na milione koje bismo dobili plasmanom na svjetsko prvenstvo..

Da Spahic ili Miske protiv Spanije dobiju kartone,Ciro vise ne bi bio strejt.
Da si malo bolje pratio post dešavanja u Estoniji bilo bi ti jasno. Nemam namjeru da kvarim atmosferu!
BSn

#89 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by BSn »

komeba wrote:a posebno ne kontam kako se moze ciljati na pare iz baraza i rizikovati da nam u njemu ne igraju kljucni igraci jer su dobili kartone u utakmici koja je nbitna,umjesto da ciljamo na milione koje bismo dobili plasmanom na svjetsko prvenstvo..

Vise miliona mozes dobiti u barazu, ako imas atraktivnog protivnika, nego od FIFA-e za prolaz u JAR. To su ljudi iz NS-a izracunali i javno rekli, jer je takvih primjera vec bilo.

Medjutim, ni meni nije jasno kakve to veze ima s kartonima. Ako ti dodje Francuska u baraz, ti ces dobiti novac od novinskih kuca i sponzora, ha igr'o u najjacem sastavu, ha sa igracima iz Premijer lige.
rado_vidjen

#90 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

Podcijenjujete inteligenciju nasih fudbalera
Oni imaju stotine utakmica u svojim nogama, i ja sam potpuno miran da ce se znati postavit u ovakvoj utakmici i proci bez kartona
klixober

#91 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

Mnogo vise mozemo izgubiti ako Spahic i Misimovic dobiju kartone protiv Spanije,nego sto mozemo dobiti.
Isto to vazi i za igrace koji nisu optereceni zutim kartonima.Recimo da Dzeko dobije karton protiv Spanije i dobije jos jedan u prvoj utakmici baraza,propustice drugu utakmicu baraza.
A isto tako je moguce da protiv Spanije neko iz prvog sastava dobije crveni,ili cak da se povrijedi.
Admir_1984

#92 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Admir_1984 »

Za spance najvaljeni na krilima Mata i Silva, extra tehnicari i super probojni igraci. Malo jaci start i pljus zuti :(
elSaik

#93 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by elSaik »

Moguće je da ih udari nešto napolju, neka onda ne izlaze iz soba. A opet, može ih nek i otrovati. Bolje da i ne jedu. :-) Jednako kao što može biti sve to što paranoično nabrajate može se desiti da utakmica bude u prijateljskom tonu odigrana bez ikakvih grubih startova i žutih kartona. Pa nisu djeca pobogu, znaju šta im je raditi.
rado_vidjen

#94 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

komeba wrote: da protiv Spanije neko iz prvog sastava dobije crveni,ili cak da se povrijedi.
Ma daaaaaj :roll:

Najbolje da ne igraju i ne treniraju ni u svojim klubovima

Samo Spahica odmorit, jer je lud frajer
klixober

#95 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

elSaik wrote:Moguće je da ih udari nešto napolju, neka onda ne izlaze iz soba. A opet, može ih nek i otrovati. Bolje da i ne jedu. :-) Jednako kao što može biti sve to što paranoično nabrajate može se desiti da utakmica bude u prijateljskom tonu odigrana bez ikakvih grubih startova i žutih kartona. Pa nisu djeca pobogu, znaju šta im je raditi.
Sjeti se kako je Pjanic dobio zuti protiv Turske.Nista momak nije skrivio,nabila ga lopta dok je prolazio,sudija mislio da nije dozvolio izvodenje faula i dao mu zuti.
palermo

#96 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by palermo »

rado_vidjen wrote:
komeba wrote: da protiv Spanije neko iz prvog sastava dobije crveni,ili cak da se povrijedi.
Ma daaaaaj :roll:

Najbolje da ne igraju i ne treniraju ni u svojim klubovima

Samo Spahica odmorit, jer je lud frajer
:-D :-D Potpis, potpis, jakako...........mislim,fudbal je,španija dolazi,mi neopterećeni, i sad još ne trebamo igrat. Ne treba biii glup naravno, ali ne smiješ ići ni protiv same prirode sporta, sto puta je pokazano da oni koji pokušavaju da prevare prirodu sporta, (a to je prije svega takmičenje) vrati im se bolno na drugi način.
elSaik

#97 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by elSaik »

komeba wrote:
elSaik wrote:Moguće je da ih udari nešto napolju, neka onda ne izlaze iz soba. A opet, može ih nek i otrovati. Bolje da i ne jedu. :-) Jednako kao što može biti sve to što paranoično nabrajate može se desiti da utakmica bude u prijateljskom tonu odigrana bez ikakvih grubih startova i žutih kartona. Pa nisu djeca pobogu, znaju šta im je raditi.
Sjeti se kako je Pjanic dobio zuti protiv Turske.Nista momak nije skrivio,nabila ga lopta dok je prolazio,sudija mislio da nije dozvolio izvodenje faula i dao mu zuti.
Upravo. U jednoj utakmici onakve važnosti najgora situacija je bila napucavanje lopte. Španci dolaze samo da odrade utakmicu. Sve te igrače čekaju obaveze u klubovima, kao da se sad njima da yebavati i napucavati naše i slične gluposti. S druge strane, mi igramo bez ikakvog pritiska, pa ni sa naše strane nema potrebe za grubostima. ;-)

edit: Jednostavno sam mišljenja da imamo jedinstvenu priliku dobiti Španiju i da ju trebamo iskoristiti. Zamislite samo onda straha kod ovih koji nas se već sad boje i mole Boga da ne igraju sa nama u baražu. ;-)
rado_vidjen

#98 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

Paranoja, uzeeela mi duuuusu 8-)

Trebalo bi upozorit igrace i na lagane i koordinirane poteze prilikom brijanja ili nanosenja kolonjske. Opreza nikad dosta. Sjetimo se sirotog Canizares-a :!:
KPNCTNJAH

#99 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by KPNCTNJAH »

elSaik wrote:
edit: Jednostavno sam mišljenja da imamo jedinstvenu priliku dobiti Španiju i da ju trebamo iskoristiti. Zamislite samo onda straha kod ovih koji nas se već sad boje i mole Boga da ne igraju sa nama u baražu. ;-)
:roll:
phillie

#100 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by phillie »

Dajte ljudi, smanjite paranoju. Pa osim ove utakmice sa Spanijom nasi reprezentativci ce u svojim kluboima, do baraza, odigrati najmanje po 4 utakmice. Kako smo krenuli, poslije svakog kola cemo unezvjereno traziti podatke sa utakmica Wolfsubrga, Monpeljea, Liona, Hofenhajma...i gledati, jel nam se nesto zmajevima dogodilo...
Cuvajmo zivce za baraz. A ova utakmica u srijedu ce biti prijateljska vise. Pa nisu budale ni neki amateri, ni oni a ni mi.
Post Reply