Nikad više sa Srbijom!
-
BigusDickus
Joj, dobro si upozorio violentjack
, pokusava citav forum da navuce na vjerovanje da je normalan drzavljanin danasnje Bosne i Hercegovine, sa normalnim stavovima i pogledima na budicnost. Uh, beware everyone... 
I ti ga nekad znas odvaliti...
Kakve vezi ima vjeruje li mu neko ili ne? Sta to mijenja? Ja ne vidim da je ponudio clanstvo u nekakvoj sekti, pa da tako pokusava nekoga "navuci".
Cpncku, OK si ti, mada mi se, iz nekih mojih licnih razloga, kosa dize na glavi kad vidim tvoj nick, ali to je posljedica rata. Ne mrzim nikoga i ne gajim predrasude, na osnovu bilo cije nacionalnosti. To je samo podsvjesna reakcija na Srpska obiljezja, cirilicu itd., za koju sumnjam da ce uskoro nestati. Ljudi smo, pa treba vremena da se predje preko nekih stvari.
Ne znam sta se svi sad ogradjuju od BO-a i slicnih, kao da je neko cudo sto ljudi i na taj nacin razmisljaju. Mozda je izgubio dosta bliskih i dragih osoba u ratu...ko zna? Kod nekoga se zelja za osvetom (normalna ljudska reakcija) zadrzi duze, kod nekoga krace. Sve je to individualno.
I ti ga nekad znas odvaliti...
Kakve vezi ima vjeruje li mu neko ili ne? Sta to mijenja? Ja ne vidim da je ponudio clanstvo u nekakvoj sekti, pa da tako pokusava nekoga "navuci".
Cpncku, OK si ti, mada mi se, iz nekih mojih licnih razloga, kosa dize na glavi kad vidim tvoj nick, ali to je posljedica rata. Ne mrzim nikoga i ne gajim predrasude, na osnovu bilo cije nacionalnosti. To je samo podsvjesna reakcija na Srpska obiljezja, cirilicu itd., za koju sumnjam da ce uskoro nestati. Ljudi smo, pa treba vremena da se predje preko nekih stvari.
Ne znam sta se svi sad ogradjuju od BO-a i slicnih, kao da je neko cudo sto ljudi i na taj nacin razmisljaju. Mozda je izgubio dosta bliskih i dragih osoba u ratu...ko zna? Kod nekoga se zelja za osvetom (normalna ljudska reakcija) zadrzi duze, kod nekoga krace. Sve je to individualno.
-
violentjack
Sumnjam..da je realan
Naravno volio bih da sam optimista i da mu povjerujem..ali .....
Naravno volio bih da sam optimista i da mu povjerujem..ali .....
-
Maverick_
Cpncku,nekako mi sve ovo previse da bi bilo stvarno
,al hajd nek ti bude. Milsim da su rane kod mnogih jos uvjek zive,tako da je tesko da se mozemo nazivati bracom. Suzivot,jedna drzava, OK,al braca....tesko care. Pitaj mnoge u RS da li nas Bosnajke i Hrvate smatraju bracom pa ces da cujes odgovor. Naravno isto tako i obrnuto. Ti i ako nekim slucajem ovako razmisljas si samo kap u moru
.
- Altsa
mozemo nagadjati da li je post iskren ili ne. ali i ako je od jednog ko se postpisuje cirilicom, za pohvalu je. valjalo je sve ovo da predje preko tastature.Cpncku wrote:(da je Ante Marković pobijedio, onda je to druga stvar). Dejtonska Republika Srpska mi je oduvijek bila domovina, a priznavao sam i dejtonsku Bosnu zasnovanu na balansu među narodima.
Moja sadašnja promjena se ogleda u tome što se ne zadržavam samo na priznavanju dejtonske BiH već je izistinski doživljavam kao svoju domovinu.
markoviceve molim te ne spominji. znamo gdje su otisli kusturice, karajlici ili pak kalinici i njima slicni.
ipak se nadam da si iskren, jos samo grbavica70 da dodje pameti, ali ne vjerujem, njega ni varekina nemoze oprati.
-
violentjack
Evo jednog pitanja..nije nesto vazno
Da li se zalazes da Srbi Bosnjacima vrate Bosnjacke krajeve kao Srebrenica..Bratunac, Kozarac.Rogatica i Visegrad svugdje preko 65% Bosnjaka u zamjenu za Drvar..Grahovo i Glamoc gdje su Srbi bili vecina
Tada dobar dio Bosnjaka bi zivjela u federalnom dijelu
Da li se zalazes da Srbi Bosnjacima vrate Bosnjacke krajeve kao Srebrenica..Bratunac, Kozarac.Rogatica i Visegrad svugdje preko 65% Bosnjaka u zamjenu za Drvar..Grahovo i Glamoc gdje su Srbi bili vecina
-
Prenj
Violent, ti bi samo nesto dijelioviolentjack wrote:Evo jednog pitanja..nije nesto vazno
Valjda je najbitnije da se svaki gradjanini BiH dobro osjeca i moze zivjeti u bilo kojem dijelu BiH, da mu niko ne namece jezik, pismo ili vjeru, da ima posao i da moze od tog posla posteno zivjeti.
Kad je to u redu, onda je svejedno kako se taj dio administrativno zove.
-
Dance_Of_Death
Njemačka je postojala mnogo prije Hitlera, a RS ( zločinačku paradržavu )je stvorio Radovan. Ja nisam napisao Hitleru je data država nego ' šta bi bilo da je Hitleru data država' nakon svega. Razumiješ, ne pišemo toliko različitim jezikom.Zenga wrote:Dance pa nije Hitleru ni data drzava nego Nemcima, takodje nije ni Karadjicu nego Srbima.... Pridruzujem se Srpsku zanimljivi postovi.... Vidim vecina je normalna sem ovog BO...
-
violentjack
Nazalost mene muka ufati kad se priblizim Sumskoj..a jarane Prenj da li si ti porijeklom iz Sumske
Ako je odgovor negativan..onda mi i ne trebas replicirati

-
Bosančeros
Hmmmmmmmmm????????????????
Da je to stvarno tvoje mišljenje (SRPSKU),bilo bi super, ali vidjet ćemo!!!!
Ne kažem da lažeš, ali ne ću ti vjerovati, vrijeme će pokazati svoje!!!!
Da je to stvarno tvoje mišljenje (SRPSKU),bilo bi super, ali vidjet ćemo!!!!
Ne kažem da lažeš, ali ne ću ti vjerovati, vrijeme će pokazati svoje!!!!
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Ja mislim da se iz mojih postova dalo zaključiti da nisam preveliki ljubitelj srba, zato mi nemojte zamjeriti ravnodušnost na postove pokretača teme.
Ja sam prirodom svog posla non stop u pokretu i stupam u kontakt sa srbima iz Bosne koji ili rade u srbiji ili im se djeca tamo školuju, i oni svi odreda govore istu ovu stvar koju smo mogli da pročitamo. To nije nimalo čudno i mislim da je čak i prirodno..ali ono što mi se zgadilo kad smo raspravljali o ratu i svim njegovim posljedicama je činjenica da srbima nije žao što je bio rat u kojem su mučki poubijali desetine hiljada nedužnih ljudi, već im je žao što je bio rat u kojem su većinom ginuli oni..dok su srbijanci slali samo drogeraše dobrovoljce..i što je taj rat imao za rezultat gubitak svih bitnih društvenih pozicija u BiH. Njima je vatra što im je ostao samo jedan grad oko kojeg se kolju između sebe i što nikada više neće biti većina profesora, doktora, funkcionera u firmama, načelnika policija, vojnih lica itd..u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru itd...i što kada odu u beograd da traže slične funkcije budu dočekani kao građani drugog reda.
Ovo otkriće su davno shvatili kosovski i hrvatski srbi sa čijim se sudbinama igraju u beogradu već godinama i zbog čega su poluludi jer su trajno protjerani iz Hrvatske i sa Kosova a zauzvrat su dobili duplo golo. Mislim da će bosanskim srbima trebati mnogo više vremena da se presaberu jer su oni opet ko i dobili neki vid nezavisnosti u Deytonu..ali kada vide da ta nezavisnost znači garant decentralizacije i onemogućavanje preglasavanja a ne ocijepljenje od BiH, shvatiće i oni koliko je sati.
U svakom slučaju mislim da je to stvar koju srbi trebaju da riješe i dogovore između sebe, po mogućnosti na srpskim forumima, jer tek tada takva rasprava ima kredibilitet.
Ja sam prirodom svog posla non stop u pokretu i stupam u kontakt sa srbima iz Bosne koji ili rade u srbiji ili im se djeca tamo školuju, i oni svi odreda govore istu ovu stvar koju smo mogli da pročitamo. To nije nimalo čudno i mislim da je čak i prirodno..ali ono što mi se zgadilo kad smo raspravljali o ratu i svim njegovim posljedicama je činjenica da srbima nije žao što je bio rat u kojem su mučki poubijali desetine hiljada nedužnih ljudi, već im je žao što je bio rat u kojem su većinom ginuli oni..dok su srbijanci slali samo drogeraše dobrovoljce..i što je taj rat imao za rezultat gubitak svih bitnih društvenih pozicija u BiH. Njima je vatra što im je ostao samo jedan grad oko kojeg se kolju između sebe i što nikada više neće biti većina profesora, doktora, funkcionera u firmama, načelnika policija, vojnih lica itd..u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru itd...i što kada odu u beograd da traže slične funkcije budu dočekani kao građani drugog reda.
Ovo otkriće su davno shvatili kosovski i hrvatski srbi sa čijim se sudbinama igraju u beogradu već godinama i zbog čega su poluludi jer su trajno protjerani iz Hrvatske i sa Kosova a zauzvrat su dobili duplo golo. Mislim da će bosanskim srbima trebati mnogo više vremena da se presaberu jer su oni opet ko i dobili neki vid nezavisnosti u Deytonu..ali kada vide da ta nezavisnost znači garant decentralizacije i onemogućavanje preglasavanja a ne ocijepljenje od BiH, shvatiće i oni koliko je sati.
U svakom slučaju mislim da je to stvar koju srbi trebaju da riješe i dogovore između sebe, po mogućnosti na srpskim forumima, jer tek tada takva rasprava ima kredibilitet.
-
AenemA
Jebo vas suplja prica, bratstvo i jedinstvo. radovan i alija i ostala kompanija....svi smo mi balkanski seljaci koje niko na svijetu ne jebe ni 2%...a toliko smo glupi da i ovo malo sto nas ima ne mozemo zajedno...haj'mo sve unistiti i zapaliti i vratiti se jedno 1000 god unazad pa cemo ispocetka.....uzasno
-
SD-6
Tako vam je to,i Srbi i Hrvati ovdje umiru za svojom tzv. maticom,a ovi im na tu ljubav vracaju tako sto im majku Bosansku jebu(jer su ipak Bosanci),uskracuju im sva prava,i gledaju na njih kao na gradjane drugog reda.Treba malo vise tog bar lokal-patriotizma,nemogu da shvatim npr.da vecina Banjalucana vise vole i navijaju za Zvijezdu i Partizan pored Borca,kao sto je i apsurd navijanje za tudju zemlju protiv svoje.Nadam se da je ovo tvoje pokajanje iskreno i da ce ponukati i druge Srbe da se malo preispitaju,mada si za njih sad gori od Alije.Nemaaa rajaa bez rodnoga krajaa(zivio!) 
-
Zenga
Jarane ti si tezak sovinista........Ja sam se slozio sa SRPSKU, moje misljenje je slicno njegovom... A, svi vi koji tome zamerate ili ste nepoverljivi boli me dupe za vas i vase misljenje... Covek vam lepo kaze a vi ga napljuvaste, mozda vi volite da vam neko stalno preti ili ste oduvek i mrzeli Srbe ko zna....Opet ponavljam jedno je sigurno slazite se ili ne Bosna je MOJA KAO I VASA, i ko vas jebe...violentjack wrote:Nazalost mene muka ufati kad se priblizim Sumskoj..a jarane Prenj da li si ti porijeklom iz Sumske
-
no sikiriki
Nesto ne stima!
Pisao si prije cirilicom, da nije neko drugi ili se zajebavas sa nama.
Samo da ti kazem sta mi je ispricao jedan Srbin iz Doboja koji se vratio iz Srbije.
Obicno im je uzrecica, jebiga vi dodzete sa koferima a vracate se sa kamionima ili dosli ste ovdje da nam i ovo malo trave popasete.
Znam jednog koji je sa Ilidze krenuo sa punim kamionom stvari nakon dejtona u Srbiju pa su ga njegovi opljackali na Sokolcu.
Samo da ti kazem sta mi je ispricao jedan Srbin iz Doboja koji se vratio iz Srbije.
Obicno im je uzrecica, jebiga vi dodzete sa koferima a vracate se sa kamionima ili dosli ste ovdje da nam i ovo malo trave popasete.
Znam jednog koji je sa Ilidze krenuo sa punim kamionom stvari nakon dejtona u Srbiju pa su ga njegovi opljackali na Sokolcu.
-
no sikiriki
Nesto ne stima!
- Vodenjak
Postoji njih masa koji smatraju da samo oni imaju prirodno i naslijedjeno pravo da samo oni vole Bosnu i sta-vise da oni odredjuju ko osim njih to moze da radi, na koji nacin i kako!Zenga wrote:Jarane ti si tezak sovinista........Ja sam se slozio sa SRPSKU, moje misljenje je slicno njegovom... A, svi vi koji tome zamerate ili ste nepoverljivi boli me dupe za vas i vase misljenje... Covek vam lepo kaze a vi ga napljuvaste, mozda vi volite da vam neko stalno preti ili ste oduvek i mrzeli Srbe ko zna....Opet ponavljam jedno je sigurno slazite se ili ne Bosna je MOJA KAO I VASA, i ko vas jebe...violentjack wrote:Nazalost mene muka ufati kad se priblizim Sumskoj..a jarane Prenj da li si ti porijeklom iz Sumske
Ne pali se zato, takvih ima na svim stranama i bice ih.
U se i u svoje kljuse!
Covjek samo ne treba da si dozvoli da mu papci sa svojim pricama pamet okrenu. A upravo su PAPCI to uradili 90. sa mnogima!
Vozdra!
-
no sikiriki
I ovdje dajes komentare, klonirani papuanac.
Odajebi vise sa foruma.
Odajebi vise sa foruma.
-
seas of cheese
znam ja da u dzamahiriji ateizam nije normalan, poserem ti se na iftar i medjukonfesionalnu toleranciju i razumjevanjeRBIH wrote:seas of cheese TI SI ATEISTA I NISI NORMALANA OSOBA
-
Cpncku
Vdiim da ste mi postavili mnoga pitanja a ja cu odgovoriti samo na neka jer nemam bas puno vremena, da me ne ukebaju nadredjeni na poslu kako chatujem po forumima za radnoga vremena.
Господин Носикирики ме је питао зашто више не пиешем ћирилицом кад сам увијек писао? Као прво, већина мојих постова је написана наизмјенично, са благом доминацијом оних ћириличних (можете провјерити) јер се ја не одричем нити једног писма. Мислим да је богатство познавати више писама. А зашто сам прешао на латиницу? Зато што ми се на једном посту пожалила једна дјевојка (мислим да је Маргарета, не могу га сад наћи) да је занима шта пишем али је заборавила ћирилицу па има потешкоћа да прочита. А пошто је мени увијек било битније ШТА САМ НАПИСАО него КАКО САМ ТО НАПИСАО, прешао сам на латиницу да будем доступнији свима.
Što se pak tiče pitanja koje mi je postavio mislim Violentjack, slažem se da je možda cjelishodnije da se Federaciji ustupe Srebrenica, Rogatica, Zvornik i ostala mjesta sa bošnjačkom većinom prije rata u Istočnoj Bosni, a da RS zauzvrat dobije mjesta sa tradicionalnom srpskom većinom u Zapadnoj Bosni (Grahovo, Glamoč, Drvar i šta god već). Time bi se znatno umanjile posljedice etničkog čišćenja Bošnjaka iz Istočne RS i Srba iz kantona 1 i 10.
Mada iskreno mislim da su unutrašnje granice sporedan problem građana BiH, a da je kvaliteta života i poštivanje ljudskih prava na cijeloj teritoriji oba entiteta glavna stvar na koju se trebamo fokusirati u sadašnjem i budućem djelovanju. Ali, ako treba pričati i o unutrašnjim granicama u BiH, otvoren sam za tu diskusiju temeljenu na argumentima, a ne eventualno na strastima čamu su nažalost skloni neki pojedinci.
Pozdravljam sve koji me razumiju, a onima koji su i dalje skeptični prema meni želim da što prije izađu iz tog ''mora nepovjerenja'' jer zajedničku budućnost (ne moramo je nazivati bratstvom i jedinstvom ako nekome to smeta, ali možemo bar suživotom) možemo graditi samo na međusobnom povjerenju.
Господин Носикирики ме је питао зашто више не пиешем ћирилицом кад сам увијек писао? Као прво, већина мојих постова је написана наизмјенично, са благом доминацијом оних ћириличних (можете провјерити) јер се ја не одричем нити једног писма. Мислим да је богатство познавати више писама. А зашто сам прешао на латиницу? Зато што ми се на једном посту пожалила једна дјевојка (мислим да је Маргарета, не могу га сад наћи) да је занима шта пишем али је заборавила ћирилицу па има потешкоћа да прочита. А пошто је мени увијек било битније ШТА САМ НАПИСАО него КАКО САМ ТО НАПИСАО, прешао сам на латиницу да будем доступнији свима.
Što se pak tiče pitanja koje mi je postavio mislim Violentjack, slažem se da je možda cjelishodnije da se Federaciji ustupe Srebrenica, Rogatica, Zvornik i ostala mjesta sa bošnjačkom većinom prije rata u Istočnoj Bosni, a da RS zauzvrat dobije mjesta sa tradicionalnom srpskom većinom u Zapadnoj Bosni (Grahovo, Glamoč, Drvar i šta god već). Time bi se znatno umanjile posljedice etničkog čišćenja Bošnjaka iz Istočne RS i Srba iz kantona 1 i 10.
Mada iskreno mislim da su unutrašnje granice sporedan problem građana BiH, a da je kvaliteta života i poštivanje ljudskih prava na cijeloj teritoriji oba entiteta glavna stvar na koju se trebamo fokusirati u sadašnjem i budućem djelovanju. Ali, ako treba pričati i o unutrašnjim granicama u BiH, otvoren sam za tu diskusiju temeljenu na argumentima, a ne eventualno na strastima čamu su nažalost skloni neki pojedinci.
Pozdravljam sve koji me razumiju, a onima koji su i dalje skeptični prema meni želim da što prije izađu iz tog ''mora nepovjerenja'' jer zajedničku budućnost (ne moramo je nazivati bratstvom i jedinstvom ako nekome to smeta, ali možemo bar suživotom) možemo graditi samo na međusobnom povjerenju.