Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
- Magarece_godine
- blue_sky
#77 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ono sto nedostaje su hladne glave i razmisljanje kako stvari rijesiti na najbolji moguci nacin.Umjesto da svi zahtijevamo istinu,i samo istinu,procesuiranje i rigorozne kazne za ubicu pokojnog Vedrana,neki prizeljkuju ovakav jad ovoj ionako jadnoj drzavi i potenciraju price o ratu i sta sve ne.snaga_znanja wrote:Pa ne mozes drugacije ljudima skrenuti paznju nego na ovaj nacin. Umjesto da se konstruktivno da prijedlog kako da se rijesi situacija ovdje narod non stop vrti jednu te istu pricu. A ta prica nece donjeti nista dobro..blue_sky wrote:
Ja se nadam i hocu da vjerujem da su ovo samo neslane sale,a i u sali ovakve izjave stvarno nemaju smisla.Ako iko normalan prizeljkuje takvo stanje,ili nesto slicno tome,onda stvarno ne znam.......
Ja zelim da taj ubica trune u zatvoru,da konacno zazivi pravna drzava i da konacno idemo makar jedan korak naprijed,a ne uvijek (kao sto je mnogima zelja,i kao sto mnogi jedva docekaju kad nam se tako desi) dva nazad.
-
Dee dee zagreb
#78 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
To njoj nije prvi put, žena se blamira već dugo. Umjesto kad je već pozvala ljude u emisiju, pusti im da iznesu svoje argumente, ona je već prije same emisije izabrala stranu. Ma nju uopće ne treba ni doživljavat, već su je neki pljuvali ovdje kod nas.Erzsebet wrote:Evo pišem mail Hloverki u koji ću uključiti sve ove laži i lijepo se pokakiti po njenoj emisiji.
- snaga_znanja
#79 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
A sto obozavam ove sto pokusavaju opravdati pucnjavu....Crvena Tifoza wrote:
Da dodam...
Vidim "ero s onog svijeta" se napokon oglasio, nakon duzeg vikenda sto je proveo u Vitezu kod bliznje familje pardon negdje u zapadnoj Hercegovini (to valjda tako rade sada ovi "pravi" mostarci) - dokopo se konacno interneta.
Spominje se pucanje na Ultras-Pub, a ne spominje se sta je dovelo do tog. Ne spominje se da su ultrasi zadnji put kad su bili u Vrapcicima raznijeli saku(topovskim udarom) DJETETU koje je skupljalo lopte na stadionu. A zasto bi se spominjalo kad su to navijaci, "ljubicice", koji eto onako, dizu desnu ruku na pozdrav, jbg omakne se. Sljegle seljacine sa brda u grad pa bi da su neko i nesto.
Zar nije jednostavnije bilo uhapsiti i procesuirati onog ko je bacio topovski udar. Nije ovo Albanija da vrijedi krvna osveta.
A btw. sta si ocekivao od Jelica, samo jos jedan u nizu profiterskih supaka koji su se domogli pozicije da peru novce...
-
Crvena Tifoza
#80 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Dobro pogledaj. Zaustavi. Prazna saka.Geronimo81 wrote:Jel netko pogledao od 48 sekunde pa nadalje kad covjek govori okle ti pistolj picka ti materina a preko puta vidimo lika sa crnim kaciketom i salom sarajeva sa ispruzenom rukom prema policiji i skriparima ito par sekundi drzi ispruzenu ruku pa je spusti pa ponovo .Pogledajte dobro
http://www.youtube.com/watch?v=lJQd2Ccw ... r_embedded#
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#81 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Izvinut ces ti mene, ali ako potenciras da momak ima nesto u ruci, ne bih se slozila, ili sam corava.Geronimo81 wrote:Jel netko pogledao od 48 sekunde pa nadalje kad covjek govori okle ti pistolj picka ti materina a preko puta vidimo lika sa crnim kaciketom i salom sarajeva sa ispruzenom rukom prema policiji i skriparima ito par sekundi drzi ispruzenu ruku pa je spusti pa ponovo .Pogledajte dobro
Stvarno ste svi paranoicni. Treba gledati na snimcima koliko je puta neko trepnuo sigurna sam da ce to donjeti zaokret u cijelom slucaju.
-
Alkos
#82 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Upravo, nije huligan i nije ucestvovao u razbijanju, ali je ipak ubijen ni kriv ni duzan! I onaj ko ga je ubio treba zato da i odgovara...snaga_znanja wrote:Ne vidis upravo vrsis zamjenu teza. Ti cijelo vrijeme opravdavas huliganizam sa tim sto je Vedran poginuo.Alkos wrote:Nije mi jasno samo sta pokusavas sa tim sto kazes da je neko bacio stolicu i da je to huliganizam? Da je zbog toga opravdano ubistvo?snaga_znanja wrote: Ja i moja propaganda promovisemo to da u redovima navijaca Fudbalskog kluba Sarajevo ima mnogo huligana. Isti ti huligani iako nisu izazvali jedva su docekali obracun. Jer da nije pala mrtva glava ovaj forum bi bio pun preseravanja kako su Horde natamburile ustase i sl. U tome je smisao cijele price. U tome sto je vrag odnjeo salu.
Sjebaste se dokazujuci razno razne pizdarije, a ni sami niste svjesni da zivimo na prostoru gdje mozes ubiti covjeka u vladi, a za to ne odgovarati. I sta onda ti ocekujes, da ce krivac biti osudjen? Kako ces dokazati? I tek ce onda nastupiti frustracija.
A ja i moja propaganda zivimo za ovu drzavu, a ne za preseravanja na forumu.
Na kraju, ko je odgovarao za smrt rahmetli Anera Kasapovica? Ko je odgovarao za bacanje bombe na igraliste u Zenici? Ko je odgovarao za "Noz zica srebrenica"? Ko je odgovarao za paljenje autobusa Fukarama..........
Ko bjezi od toga da u ovom gradu i u svim grupama ima nekolicina huligana? Pa sta, ima ih i u svijetu na hiljade, pa se na njih ne puca iz vatrenog oruzja, niti se ubijaju, vec za to postoje drugi nacini i sredstva borbe!
Haj sad zdravo i mani suplje! Budi bar covjek, pa ispostuj momka sto je mucki ubijen, dopusti da ga rodbina spusti u zemlju, pa onda u temi huliganizam seri o tome do mile volje...
A svoje postovanje prema tom momku ipak cu iskazati na nacin da pokusam smiriti situaciju, a ne dodatno je potpaljivati. Jer kao sto se moze vidjeti na snimcima Vedran Puljic nije huligan i nije ucestvovao u razbijanju. Nazalost takvi nevini uvijek i ginu!!
Ne smirujes situaciju kriveci njegove drugove i bacajuci drvlje i kamenje na njih, a ne na policiju koja je najveci krivac za desavanja!! To se zove potpaljivanje.
-
Crvena Tifoza
#83 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
snaga_znanja wrote:A sto obozavam ove sto pokusavaju opravdati pucnjavu....Crvena Tifoza wrote:
Da dodam...
Vidim "ero s onog svijeta" se napokon oglasio, nakon duzeg vikenda sto je proveo u Vitezu kod bliznje familje pardon negdje u zapadnoj Hercegovini (to valjda tako rade sada ovi "pravi" mostarci) - dokopo se konacno interneta.
Spominje se pucanje na Ultras-Pub, a ne spominje se sta je dovelo do tog. Ne spominje se da su ultrasi zadnji put kad su bili u Vrapcicima raznijeli saku(topovskim udarom) DJETETU koje je skupljalo lopte na stadionu. A zasto bi se spominjalo kad su to navijaci, "ljubicice", koji eto onako, dizu desnu ruku na pozdrav, jbg omakne se. Sljegle seljacine sa brda u grad pa bi da su neko i nesto.
Zar nije jednostavnije bilo uhapsiti i procesuirati onog ko je bacio topovski udar. Nije ovo Albanija da vrijedi krvna osveta.
A btw. sta si ocekivao od Jelica, samo jos jedan u nizu profiterskih supaka koji su se domogli pozicije da peru novce...
Pucnjava se dogodila, ako se ikad i dogodila, jer nikad nije dokazano, nekad ujutro oko 3...4 sata.
I odjednom se posumnjalo na navijace Veleza, a nikad na neizmirene dugove nekom trecem.
Na kraju krajeva, ovo sto se desilo navijacima Sarajeva je bilo servirano navijacima Veleza prosli vikend.
Medjutim nije im poslo po planu. Isti scenarij, ista prica, ista policija. Imaju slike, imaju dokazi.
Policija udara po autima, baca suzavac na navijace bez ikakvog povoda.
- snaga_znanja
#84 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ja ne opravdavam drugu stranu. Ja cijelo vrijeme pisem da policija nije odradila profesionalno svoj posao. Da su najveci i najodgovorniji krivac za sve. Onaj ko je pucao je ubica. Ali policija je dovela do toga. Rekao bi na svrsen cin. Ne svojim djelovanjem vec nedjelovanjem.Alkos wrote: Upravo, nije huligan i nije ucestvovao u razbijanju, ali je ipak ubijen ni kriv ni duzan! I onaj ko ga je ubio treba zato da i odgovara...
Ne smirujes situaciju kriveci njegove drugove i bacajuci drvlje i kamenje na njih, a ne na policiju koja je najveci krivac za desavanja!! To se zove potpaljivanje.
Isto tako ne zelim da pusim price o tome kako su navijaci Sarajeva nevini posmatraci u cijeloj prici. Velika vecina je svijesno ucestvovala u neredima. 100 puta kazem, da nije pala mrtva glava ovaj forum bi bio prepun preseravanja kako su Horde pregazile i skripare i policiju. I ja bi bio sretniji da je tako, jer bi u tom slucaju medju nama svima jos uvijek bio Vedran.
- Cyrax
#85 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Pogledali i sta sad?Geronimo81 wrote:Jel netko pogledao od 48 sekunde pa nadalje kad covjek govori okle ti pistolj picka ti materina a preko puta vidimo lika sa crnim kaciketom i salom sarajeva sa ispruzenom rukom prema policiji i skriparima ito par sekundi drzi ispruzenu ruku pa je spusti pa ponovo .Pogledajte dobro
-
Geronimo81
#86 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
.Nemoze se zakljuciti da ima ista u ruci da moze uslikao bi .Nemoze posto je daleko i nevidi se.Cujem covjeka kako govori odakle ti pistolj picka ti materina stopiram video i gledam i vidim lika koji drzi pravo ruku.Nevidim pistolj ali vidim ispruzenu ruku sto me navodi da je vrlo moguce da drzi pistolj.Mozda se varam a mozda ne ali polako video po video se pojavljuje za par dana ce ih se stvoriti mnogo a i nesto ce nam otkriti i tuziteljstvo.ladyblue18 wrote:Izvinut ces ti mene, ali ako potenciras da momak ima nesto u ruci, ne bih se slozila, ili sam corava.Geronimo81 wrote:Jel netko pogledao od 48 sekunde pa nadalje kad covjek govori okle ti pistolj picka ti materina a preko puta vidimo lika sa crnim kaciketom i salom sarajeva sa ispruzenom rukom prema policiji i skriparima ito par sekundi drzi ispruzenu ruku pa je spusti pa ponovo .Pogledajte dobro
Stvarno ste svi paranoicni. Treba gledati na snimcima koliko je puta neko trepnuo sigurna sam da ce to donjeti zaokret u cijelom slucaju.
Last edited by Geronimo81 on 07/10/2009 02:11, edited 1 time in total.
- BHCluster
#87 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Ovako u Sirokom Brijegu protestuju zbog nasilja:
Naravno to je sa rijecima “Neće odavde živi izać" i pjesmom "Gazi, gazi, gazi balije". To je sve tamo normalno...
Naravno to je sa rijecima “Neće odavde živi izać" i pjesmom "Gazi, gazi, gazi balije". To je sve tamo normalno...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#88 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Sta je tebi ba?Geronimo81 wrote: izvinicu te al i ti ces mene posto se suzdrzavam cijelu vecer da te komentiram i tvoje huškačke stavove a to za nekog ko je pogotovo zensko nije bas lijepo.Nemoze se zakljuciti da ima ista u ruci da moze uslikao bi .Nemoze posto je daleko i nevidi se.Cujem covjeka kako govori odakle ti pistolj picka ti materina stopiram video i gledam i vidim lika koji drzi pravo ruku.Nevidim pistolj ali vidim ispruzenu ruku sto me navodi da je vrlo moguce da drzi pistolj.Mozda se varam a mozda ne ali polako video po video se pojavljuje za par dana ce ih se stvoriti mnogo a i nesto ce nam otkriti i tuziteljstvo.
Koje huskacke postove?
Jesi ti svjestan da ja ovdje obavljam ulogu moderatora? procitaj jos jednom nebulozu koju si napisao.
Momak nema nista u ruci, i to se vidi iz aviona.
A sad laku noc, i nastavi sa svojom paranojom i cime sve ne. I iskreno se nadam da ce se pojaviti video koji ce ti nesto dokazati, da olaksa tvojoj dusi, da konacno imas neki dokaz, a ne da nagadjas u gluho doba nocu.
-
Dee dee zagreb
#89 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Evo ovo je već druga stvar, sram nek ih bude. Gade mi se takvi povici. Bože koji sve primitivci danas postoje.BHCluster wrote:Ovako u Sirokom Brijegu protestuju zbog nasilja:
- Cyrax
#90 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Znaci ne moze se vidjeti sta drzi ali vrlo moguce je da je pistolj?Sto ne bi bilo moguce da je npr bacac plamena ili MG-42?Geronimo81 wrote: .Nemoze se zakljuciti da ima ista u ruci da moze uslikao bi .Nemoze posto je daleko i nevidi se.Cujem covjeka kako govori odakle ti pistolj picka ti materina stopiram video i gledam i vidim lika koji drzi pravo ruku.Nevidim pistolj ali vidim ispruzenu ruku sto me navodi da je vrlo moguce da drzi pistolj.Mozda se varam a mozda ne ali polako video po video se pojavljuje za par dana ce ih se stvoriti mnogo a i nesto ce nam otkriti i tuziteljstvo.
-
Alkos
#91 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Fino napisano od jednog od navijaca FKS, molim Vas sviju da dobro procitate i razmislite...
Imajte jednu stvar na umu i dobro je zapamtite. Ovo je Balkan. Na Balkanu stanje na sportskim terenima je stanje drustva i drzave. Prvo na sta svi dusmani mira ciljaju jesu navijacke skupine. ZASTO??? Pa masovni smo, popularni, atraktivni svima. Ohladite glave, emisija je dosla u pogresnom momentu. Dosla je u trenutku kada Vedrana nismo ni ukopali. Rizikuju da na sahranu dodje 10.000 ljudi zeljnih krvi. Mi to ne zelimo, zelimo naseg brata sa tribine dostojanstveno ukopati i ZELIMO SAMO JEDNU STVAR, izbaciti politiku iz navijanja i zabraniti svima da koriste nas jad i tugu za vlastiet ciljeve.
Sabura samo, ohladite glave molim vas
Imajte jednu stvar na umu i dobro je zapamtite. Ovo je Balkan. Na Balkanu stanje na sportskim terenima je stanje drustva i drzave. Prvo na sta svi dusmani mira ciljaju jesu navijacke skupine. ZASTO??? Pa masovni smo, popularni, atraktivni svima. Ohladite glave, emisija je dosla u pogresnom momentu. Dosla je u trenutku kada Vedrana nismo ni ukopali. Rizikuju da na sahranu dodje 10.000 ljudi zeljnih krvi. Mi to ne zelimo, zelimo naseg brata sa tribine dostojanstveno ukopati i ZELIMO SAMO JEDNU STVAR, izbaciti politiku iz navijanja i zabraniti svima da koriste nas jad i tugu za vlastiet ciljeve.
Sabura samo, ohladite glave molim vas
-
Geronimo81
#92 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Zamjenio sam te zato sam i editirao post.ladyblue18 wrote:Sta je tebi ba?Geronimo81 wrote: izvinicu te al i ti ces mene posto se suzdrzavam cijelu vecer da te komentiram i tvoje huškačke stavove a to za nekog ko je pogotovo zensko nije bas lijepo.Nemoze se zakljuciti da ima ista u ruci da moze uslikao bi .Nemoze posto je daleko i nevidi se.Cujem covjeka kako govori odakle ti pistolj picka ti materina stopiram video i gledam i vidim lika koji drzi pravo ruku.Nevidim pistolj ali vidim ispruzenu ruku sto me navodi da je vrlo moguce da drzi pistolj.Mozda se varam a mozda ne ali polako video po video se pojavljuje za par dana ce ih se stvoriti mnogo a i nesto ce nam otkriti i tuziteljstvo.
Koje huskacke postove?
Jesi ti svjestan da ja ovdje obavljam ulogu moderatora? procitaj jos jednom nebulozu koju si napisao.
A sad laku noc, i nastavi sa svojom paranojom i cime sve ne. I iskreno se nadam da ce se pojaviti video koji ce ti nesto dokazati, da olaksa tvojoj dusi, da konacno imas neki dokaz, a ne da nagadjas u gluho doba nocu.
Mojoj dusi moze samo olaksati zakon za navijace
a to je robije od 20 do 40 godina
pronalazenje svih oruzja hladni i vatreni jedno 5 do 10 i .
Sad i vidim da si moderator posto pratim teme poput povjesti i politike znam samo dva moderatora a to su zoom i dog a danas upozna fukaru i evo sada tebe .
- Edin H.
#93 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
oridjidji wrote:Meni je zao sto je policija bila neprofesionalna i pristrasna i sto ovi snimci pokazuju otvoreno stajala na strani Skripara. Jos je gore od svega toga sto su sve to lazma svojih zeljeli da prikriju. Nemojte nas tijerati da istinu sami dokazujemo, ako policija vec to ne moze i ne zeli. Samo sa ovih par snimaka dosta smo pokazali o tome sta se desilo u Sirokom i sta je istina. Sto nisu objavili na tv-u necenzurisane policijske snimke?
Ono u Sirokom je trajalo par sati, a ne par minuta.
Samo sa par snimaka, otkrili smo ko je pucao na navijace Sarajeva, od policajaca do zastitara na tribinama i to bez snimaka koji su snimli navijaci sarajeva. A ubrzo cete vidjeti i njih. Razoruzali smo im mitove o navodnim pistoljima medju navijacima Sarajeva koji su navodno pronasli na snimcima. Tacno uvelicavajuci slike, koje su oni postavljali...
Nemojte vi biti ti koji ce nasjedati na lazi demagoga iz Sirokog i HR.
Nevjerovatno je da niko tokom cijele emisije nije demantirao vrlo ozbiljne tvrdnje poput navijaca Sarajeva koji vitlaju pistoljima (ponovljeno vise puta), napade na i ulazenje na posjede i prebijanje neduznih gradjana, a iz svih snimaka se jasno vidi da je doslo do eskalacije navijackog sukoba uz pristrasnu, lose organizovanu policiju. Hloverka cijelo vrijeme imputira stav o zlim sarajevskim momcima koji izazivaju sukobe u mirnom gradicu. Pa ta zena je urednica, a takvu pristrasnost u vodjenu emisije dugo nisam vidio. Najveci problem je sto se skriparima ne dozvoljava da u nekoliko gradova Federacije unose zastavu svog naroda kako Jelic rece. Niko ne komentarise fasisticka skandiranja navijaca Sirokog. Niko se ne zapita zasto u Sirokom samo igraju Hrvati. Ciro i Emir su zaprepasteni kako je moguca ta zabrana unosenja zastava i obecavaju da ce to odmah rijesiti
Jelic tvrdi da nakon ovoga reprezentacija Bosne i Hercegovine nikada nece moci igrati u Sirokom Brijegu. Hloverka naravno to ne komentarise, kao i niko od prisutnih.
Jelic sa rezignacijom govori o pustanju na slobodu sedam navijaca Sarajeva. Pa zapita li se Jelic kako to da su samo navijaci Sarajeva uhapseni, a niti jedan navijac Sirokog Brijega nakon onoliko incidenata?
Ukratko jedan veliki minus HTV-u za ovu emisiju.
Jedino mi je drago da nisam rodjen u takvoj sredini gdje se samo razmislja kroz nacionalnu prizmu. Multinacionalni duh Sarajeva je zadobio ozbiljne udarce, ali nikada nece nestati.
- BHCluster
#94 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Eto mu gore video pa nek vidi kako se u Sirokom Brijegu protestuje protiv nereda a onda neka ih usporedi sa onim protestima iz Sarajeva, Zenice, Tuzle itd pa nk kaze kakva je razlika.zoom66 wrote:lejdi, ne se sikirati.ladyblue18 wrote:Sta je tebi ba?Geronimo81 wrote:
izvinicu te al i ti ces mene posto se suzdrzavam cijelu vecer da te komentiram i tvoje huškačke stavove a to za nekog ko je pogotovo zensko nije bas lijepo.Nemoze se zakljuciti da ima ista u ruci da moze uslikao bi .Nemoze posto je daleko i nevidi se.Cujem covjeka kako govori odakle ti pistolj picka ti materina stopiram video i gledam i vidim lika koji drzi pravo ruku.Nevidim pistolj ali vidim ispruzenu ruku sto me navodi da je vrlo moguce da drzi pistolj.Mozda se varam a mozda ne ali polako video po video se pojavljuje za par dana ce ih se stvoriti mnogo a i nesto ce nam otkriti i tuziteljstvo.
Koje huskacke postove?
A sad laku noc, i nastavi sa svojom paranojom i cime sve ne. I iskreno se nadam da ce se pojaviti video koji ce ti nesto dokazati, da olaksa tvojoj dusi, da konacno imas neki dokaz, a ne da nagadjas u gluho doba nocu.izvrsno radis svoj posao
a kome se ne svidja, ima i drugih foruma u regionu.
![]()
![]()
Last edited by BHCluster on 07/10/2009 02:31, edited 1 time in total.
- Edin H.
#95 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
I Ciro pederu (valjda sto je selektor nacionalne selekcije BiH)Dee dee zagreb wrote:Evo ovo je već druga stvar, sram nek ih bude. Gade mi se takvi povici. Bože koji sve primitivci danas postoje.BHCluster wrote:Ovako u Sirokom Brijegu protestuju zbog nasilja:
-
simpozijum delirijum
#96 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Alfons Kauders wrote:eeeeeVjecitiStudent wrote:Dok zavadjena krda ratuju i stvarno i virtuelno, veliki majstori manipulacije zavadjenim masama, HDZ, SDA i SBiH, u miru i tisini zavrsavaju posao.
Za nekoliko dana ce terminal u Plocama, vrijedan tri stotine miliona biti zauvijek izgubljen za BIH.
http://www.poslovni.hr/127507.aspx
ko ce o tome razmisljati, valja bolan citati...ko ce razmisljati o vracanju imf kredita? bolje gledati utakmicu... za onih 150 miliona na elektroprenosovim racunima i naknadu srbije za koristenje elektrana na drini me takodjer boli kurac...valja gledati sapunicu ili farmu ili neki kurac...
al eto, neka i navijaca... da malo razbiju monotoniju...
apsolutno tacno !
sta ima levati iz tri nacionalna krda ?
- snaga_znanja
#97 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
prema krivicnom zakonu FBIH član 163. :Dee dee zagreb wrote:Evo ovo je već druga stvar, sram nek ih bude. Gade mi se takvi povici. Bože koji sve primitivci danas postoje.BHCluster wrote:Ovako u Sirokom Brijegu protestuju zbog nasilja:
Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti
(1) Ko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili
netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji,kaznit će se
kaznom zatvora od jedne do pet godina.
Kako vazi za ove majmune sto urlicu gazi balije tako vazi i za masu naroda sa ovog foruma...
-
leo karan
#98 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Zanimaju me neke stvari pa ako neko moze da odgovori
Da li je potvrdjeno da je Vedran ubijen iz policijskog pistolja?
Moze li se saznati koji je sluzbenik duzio taj pistolj?
Postoji li uopce taj Oliver Knezovic?
Koliko tacno ima upucanih navijaca Sarajeva?
Zna li navijac Sarajeva koji je upucan u prsa (ima slika) ko ga je upucao?
Hoce li se to tretirati kao pokusaj ubistva?
- Erzsebet
#99 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
Poštovana gospođo Novak - Srzić,Dee dee zagreb wrote:To njoj nije prvi put, žena se blamira već dugo. Umjesto kad je već pozvala ljude u emisiju, pusti im da iznesu svoje argumente, ona je već prije same emisije izabrala stranu. Ma nju uopće ne treba ni doživljavat, već su je neki pljuvali ovdje kod nas.Erzsebet wrote:Evo pišem mail Hloverki u koji ću uključiti sve ove laži i lijepo se pokakiti po njenoj emisiji.
Pišem Vam s namjerom da obrazložim i pokušam se osvrnuti na Vašu emisiju, koja je emitovana prije nekoliko sati, a koja mi ne izlazi iz glave.
Ponovo gledam Vašu emisiju, i jednostavno ne mogu vjerovati koju količinu dezinformacija ste (namjerno ili nenamjerno) propustili kroz ekran jedne TV kuće koja bi trebala biti uzor svima na Balkanu. Sve vrijeme gledam u HRT kao u jedinu profesionalnu TV kuću, ali očigledno, otkako ste Vi na čelu HRT-a, to više jednostavno nije tako.
Tokom emisije ste najmanje razgovarali o najvažnijoj stvari, a to je ubistvo. Pritom ste doveli polupismenog Šumana i niste mu dali ni riječ da progovori, prekinuli ste ga kad god je u tih deset sekundi pokušao nešto reći. Mostar je bez gradonačelnika, Horde zla su zlikovci, dejtonska BiH je promašaj i monstruozna tvorevina, narodi u BiH su frustrirani itd., a o ubistvu skoro ni riječi. Zašto se niste vratili na činjenicu da je šest Sarajlija propucano, od kojih jedan ubijen, da je gospodin Zadro upucan i u bolnici je i zašto niste popričali o tome ko je kriv za to? Imali ste goste policajce u emisiji, koji su najodgovorniji za ovo što se u nedjelju desilo, a niste im spomenuli snimke na kojima se vidi kako upravo oni pucaju iz pištolja.
Dokaza je mnogo šta se zapravo tamo desilo i Vi to vrlo dobro znate, ali svjesno ne želite da podvučete kroz Vašu bijednu emisiju. Vedrana je ubio policajac i to je pticama na grani jasno, optužen je čovjek koji je kasnije uz dogovor pušten da uđe u Hrvatsku i da nikad ne bude izručen Bosni i Hercegovini, prikrivali su se mnogo puta dokazi u ova tri dana, a najviše laži je izrekla upravo policija. Oni su jedini koji su mijenjali iskaze onako kako su mislili da mogu slagati. I nije im uspjelo, upravo radi toga što je istina na kraju izašla na vidjelo, a ovim će se pozabaviti i SIPA, koja će to mnogo nezavisnije uraditi od bijednih širokobrijeških nazovi policajaca, s tetovažama i kriminalnim facama. Namjerno sve vrijeme izostavljate tu činjenicu, a jasno je kao dan da nijedan pripadnik navijača Sarajeva nije imao oružje, to se uspjelo raskrinkati na laičkim forumima gdje se o tim stvarima pričalo (to što se čini kao pištolj je ustvari šal, koji mijenja oblike iz slike u sliku, što za pištolj nije svojstveno). Govorite o imenima navijača, kao da su bilo koja imena manje zlokobna i ljepša? Postoje li navijači u svijetu koji imaju lijepo ime? Pošto Vi to vrlo dobro znate, nema potrebe ni da Vas ubjeđujem. Reći ću Vam samo jedno. SIPA će ovaj slučaj istražiti, to je sigurno, jer ima medija u BiH koji nisu fašistički orijentisani, postoje ljudi koji žele istinu i pravdu sprovesti na vidjelo (60 minuta, BH Dani, Slobodna Bosna, itd.), a upravo Vi ćete ispasti jedna obična polunovinarka, koja ne samo da ne bi trebala biti urednica HRT-a, nego ne bi trebala ni biti u toj kući. Dok se ubistva dešavaju, Vi se bavite imenima navijača... Pa dajte, o čemu govorimo.
Usput ću Vam reći da sam diplomirani žurnalista, iako se ne bavim trenutno tim poslom, i da kroz mnoge Vaše poteze vidim da ste toliko desno politički orijentisani da to prevazilazi granice ikakvog ukusa, a kamoli dobrog. Jedva ste dočekali da maknete Latina iz Latinice jer je dokazivao ono za šta se vi u suštini duboko zalažete (to se iz ove jadne i bijedne emisije lijepo vidi). Niste vi neuki kao što se predstavljate ovdje, nego se upravo pravite ludom i nevještom, dok gostite poltrona Emira Hadžihafizbegovića, koji će za lični interes majku prodati. Jasno mi je zašto to radite. Jer Vam odgovaraju nemiri i mržnja, jer pripadate opciji koja samo u jednu stranu gleda - desno. Ali nećete uspjeti. A Vi se slobodno nastavite baviti ovim slučajem, ali radi same sebe, istražite policijske poteze ovdje, a ne to kako se zovu pojedini navijači. Suština Vam se istopila u špici emisije, draga Hloverka. Ako me ubijedite u suprotno, javno ću Vam se izviniti i priznati da sam bio u krivu.
U nadi za normalnim i nepristrasnim izvještavanjem.
Pozdrav iz Sarajeva.
- snaga_znanja
#100 Re: Jelic bezocno laze!! (Neredi u Š.Brijegu vol.3)
1. Nije jos, ali postoje razne sumnje i spekulacije.leo karan wrote:Zanimaju me neke stvari pa ako neko moze da odgovori
2. Svakom ispaljenom metku na osnovu balistickog vjestacenja se moze odrediti pripadajuci pistolj tj. vatreno oruzije iz kojeg je ispaljen metak (ne mora nuzno biti pistolj). Svako sluzbeno vatreno oruzije je evidentirano prilikom davanja sluzbenoj osobi i ne postoji mogucnost zamjene (tj. ako si zaduzio jedan ne mozes vratiti drugi isti ili slican).
3. Postoji, nisu valjda izmislili lika i doveli zenu na TV da prica o izmisljenom liku
4. Na ovo ti ne znam odgovor
5. Zavisi od situacije. Sve zavisi od dokaza i svjedoka. Nazalost situacija je takva da postoji malo ili nimalo materijalnih dokaza (izuzev zrna) tako da ce tesko biti odrediti nacin izvrsenja. Za ovakvo nanošenje teških tjelesnih povreda zakon je predvidio:
Član 172. Krivičnog zakon FBiH; stav 3. :
Ko drugoga tjelesno ozlijedi ili mu zdravlje naruši tako teško da je zbog toga doveden
u opasnost život ozljeđenog ili je uništen ili trajno i u znatnoj mjeri oslabljen koji važan
dio njegova tijela ili koji važan organ, ili je prouzrokovana trajna nesposobnost za rad
ozljeđenoga ili trajno i teško narušenje njegova zdravlja ili unakaženost,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.