Šero, ako me ti ne poguraš na ovoj temi, doktor je gotov.Molim te, molim te, daj zaigraj i ti ovu igru i dokaži forumašima koji me zezaju-- da je najbolja.Interesuje me tvoje mišljenje...
S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura
Moderator: Benq
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#76 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Molim Šeru da instalira Stalker :Shadow of Chernobyl igricu
Šero, ako me ti ne poguraš na ovoj temi, doktor je gotov.Molim te, molim te, daj zaigraj i ti ovu igru i dokaži forumašima koji me zezaju-- da je najbolja.Interesuje me tvoje mišljenje...
- swift
#77 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Imam problem u Clear sky-u. Kada sam kupio igru (na pijaci naravno), dosla je sa crack-om i patch-om 1.5.04. Poceo igrati, sve super. U medjuvremenu skinem patch 1.5.07 (znam da nije zadnji, ali ovaj mi je odgovarao). Instaliram patch i igra vise ne radi, kaze insert DVD. Ponovo crack-ujem igru sa crack-om sa DVD-ja. Ovaj put ne trazi da ubacim DVD, ali kaze da fali blabla.dll file. Deinstalram igru i ponovo instaliram sa starim crack-om i patch-em i opet radi, sve sa save game-ovima. E sad, da li mi treba i novi crack za patch 1.5.07 ili je nesto drugo u pitanju? Unaprijed hvala na mogucim odgovorima.
- dr.gog
#78 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
swift wrote:Imam problem u Clear sky-u. Kada sam kupio igru (na pijaci naravno), dosla je sa crack-om i patch-om 1.5.04. Poceo igrati, sve super. U medjuvremenu skinem patch 1.5.07 (znam da nije zadnji, ali ovaj mi je odgovarao). Instaliram patch i igra vise ne radi, kaze insert DVD. Ponovo crack-ujem igru sa crack-om sa DVD-ja. Ovaj put ne trazi da ubacim DVD, ali kaze da fali blabla.dll file. Deinstalram igru i ponovo instaliram sa starim crack-om i patch-em i opet radi, sve sa save game-ovima. E sad, da li mi treba i novi crack za patch 1.5.07 ili je nesto drugo u pitanju? Unaprijed hvala na mogucim odgovorima.
Sam patch ne donosi posebne izmjene osim ispravke par sitnijih bugova, a naglasak je na poboljšavanju grafike ukoliko ti grafička kartica to omogućava.dr.gog wrote: Potreban ti je patch 1.05.07 (mada imaju još tri novija) koji možeš skinuti sa ovog linka:
Stalker: Clear Sky patch 1.05.07
Instaliraj taj patch, a poslije toga skini odgovarajući crack :
Stalker CS crack for patch 1.05.07
Za skidanje ovog cracka ti je potreban jedan od torrent programa kao npr.Bit Comet,koji možeš skinuti ovdje:
Bit Comet
Dakle, kad instaliraš Bit Comet, skini crack sa torrent stranice.
Kopiraj sve iz crack foldera u folder gdje si instalirao S.t.a.l.k.e.r i pokreni igru![]()
*ako ne bude ferceralo, a mislim da bi trebalo, javi se na pp.
I bez patcha br. 7 instalacijom ove modifikacije možeš maksimalno napucati izgled igre
http://stalker.filefront.com/file/Graph ... _Sky;95317
Dakle, probaj crack i patch 7, a nabaci i ovaj mod uz pomoć Smart mod managera,i uživaj ukoliko imaš dovoljno jak komp..ako ne bude radilo..vrati sve na staro-ništa drugo ne preostaje( a save -games ionako ostaju)
- tetakk
#79 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Hilfe
Igram S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat i zapeo sam.
Nikao da nadjem nekakve tunele ispod " Jupiter factory", a to je uslov za iduci nivo
Igram S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat i zapeo sam.
Nikao da nadjem nekakve tunele ispod " Jupiter factory", a to je uslov za iduci nivo
- dr.gog
#80 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Ja evo čekam original Stalker :Call of Pripyat-a,za nekih 5-6 dana stiže collectors edition
,sa par dokumentaraca,muzikom i slično...maloprije sam baš instalirao crackovanu verziju, nalijepio jedan patch koji su mi ukrajinci preporučili na filefront forumu, i počeo...
Nadam se da ću ti što brže moći da nađem rješenje
Nadam se da ću ti što brže moći da nađem rješenje
-
LTE
#81 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Evo ja završio 
Nisam prihvatio C-Conscience te ih otišao pomlatiti na krov NPP-a. Ludnica. Koliko sam upratio, ja sam bio Strelok, i kao neka greška u programu pa sam trebao ubiti sam sebe
Sad odoh probati priboi story, pa instaliram Clear Sky.
A to već izišao 3. dio?
Nisam prihvatio C-Conscience te ih otišao pomlatiti na krov NPP-a. Ludnica. Koliko sam upratio, ja sam bio Strelok, i kao neka greška u programu pa sam trebao ubiti sam sebe
Sad odoh probati priboi story, pa instaliram Clear Sky.
A to već izišao 3. dio?
- dr.gog
#82 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Jašta je, evo lagano igram
..samo će i ovo biti materijal za modifikacije nevjerovatan..Em je prva verzija, em su požurili maksimalno,tek za nekih par mjeseci će biti pokrpljene sve rupe patch-evima..
Grafika je pripremljena za snažne grafičke kartice, tako da je 8800 GT sa 512 mb, dual-core procesor iznad 2x2 GHz, i bar 3 GB RAM-a nešto ispod čega jednostavno nema pravog prikaza.Osim toga, zbog specifične grafike i sablasnih mapa potreban je i nešto veći monitor radi ugođaja.
Fizika pokreta je ista ,osim što je u multiplayeru nešto lakše i realnije kretanje(u intenzivnim okršajima sa stvarnim gamerima je jako bitna logičnost kretanja i "poslušnost" botova).Pucanje i pogađanje su dovedeni na viši nivo(puške su realnije i naravno-nepreciznije
,posebno ako se rafalno puca
).
Zasad je atmosfera igre solidna(ali je početak Clear Sky ipak puno bolji..), a kako je igra tek izašla na ozbiljna testiranja, problemi će biti riješeni tek patch-evima i modifikacijama..
Glede Priboi Story modifikacije, preigrao sam je i mogu reći da je izuzetna, pravo remek djelo, te da je faktički Priboi story zasebna epizoda igre.
Svodi se na nezavisne misije vojnog naučnika,koji u Zonu dolazi po nalogu Vojske godinu dana nakon Strelokovog napada na C-svijest, entitet sastavljen od umova nekolicine naučnika iz NPP Černobil koji je upravljao dešavanjima u Zoni stvarajući iluziju stalnog rata paravojski(stalkeri,clear sky,mercenaries,bandits).Za sebe su stvorili kult Monolitha,stavljajući bezvezni komad granita u sred nukleranog otpada smrtonosnog zračenja.Od jedne grupe plaćenika su formirali paravojsku za svoje potrebe,oprali im mozgove i uvjerili u nadnaravnu moć besmislenog kamena..
Bezbrojni fanatici su vjerovali da taj komad kamena ispunjava želje bukvalno, samo ako se do njega dođe.Strelok je bio agent-otpadnik Monolitha, koji je tehničkom greškom negdje u sistemu nadzora(psy-emissions) doživio amneziju i okrenuo se uništavanju svega na svom putu u misiji povratka u Nuklearnu elektranu,tražeći odgovor na rupu u svom identitetu.
Godinu poslije, dolazi vojni naučnik da posloži kockice dešavanja i iz prve ruke razotkrije pozadinu dešavanja i posljedice Strelokove misije..
Grafika je pripremljena za snažne grafičke kartice, tako da je 8800 GT sa 512 mb, dual-core procesor iznad 2x2 GHz, i bar 3 GB RAM-a nešto ispod čega jednostavno nema pravog prikaza.Osim toga, zbog specifične grafike i sablasnih mapa potreban je i nešto veći monitor radi ugođaja.
Fizika pokreta je ista ,osim što je u multiplayeru nešto lakše i realnije kretanje(u intenzivnim okršajima sa stvarnim gamerima je jako bitna logičnost kretanja i "poslušnost" botova).Pucanje i pogađanje su dovedeni na viši nivo(puške su realnije i naravno-nepreciznije
Zasad je atmosfera igre solidna(ali je početak Clear Sky ipak puno bolji..), a kako je igra tek izašla na ozbiljna testiranja, problemi će biti riješeni tek patch-evima i modifikacijama..
Glede Priboi Story modifikacije, preigrao sam je i mogu reći da je izuzetna, pravo remek djelo, te da je faktički Priboi story zasebna epizoda igre.
Svodi se na nezavisne misije vojnog naučnika,koji u Zonu dolazi po nalogu Vojske godinu dana nakon Strelokovog napada na C-svijest, entitet sastavljen od umova nekolicine naučnika iz NPP Černobil koji je upravljao dešavanjima u Zoni stvarajući iluziju stalnog rata paravojski(stalkeri,clear sky,mercenaries,bandits).Za sebe su stvorili kult Monolitha,stavljajući bezvezni komad granita u sred nukleranog otpada smrtonosnog zračenja.Od jedne grupe plaćenika su formirali paravojsku za svoje potrebe,oprali im mozgove i uvjerili u nadnaravnu moć besmislenog kamena..
Bezbrojni fanatici su vjerovali da taj komad kamena ispunjava želje bukvalno, samo ako se do njega dođe.Strelok je bio agent-otpadnik Monolitha, koji je tehničkom greškom negdje u sistemu nadzora(psy-emissions) doživio amneziju i okrenuo se uništavanju svega na svom putu u misiji povratka u Nuklearnu elektranu,tražeći odgovor na rupu u svom identitetu.
Godinu poslije, dolazi vojni naučnik da posloži kockice dešavanja i iz prve ruke razotkrije pozadinu dešavanja i posljedice Strelokove misije..
-
LTE
#83 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Stvarno odlična priča a i pucačina. Clear sky još neću instalirat dok ne završim priboi. Pozdravdr.gog wrote: Grafika je pripremljena za snažne grafičke kartice, tako da je 8800 GT sa 512 mb, dual-core procesor iznad 2x2 GHz, i bar 3 GB RAM-a nešto ispod čega jednostavno nema pravog prikaza.Osim toga, zbog specifične grafike i sablasnih mapa potreban je i nešto veći monitor radi ugođaja.
Fizika pokreta je ista ,osim što je u multiplayeru nešto lakše i realnije kretanje(u intenzivnim okršajima sa stvarnim gamerima je jako bitna logičnost kretanja i "poslušnost" botova).Pucanje i pogađanje su dovedeni na viši nivo(puške su realnije i naravno-nepreciznije,posebno ako se rafalno puca
).
-
LTE
#84 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Ljudi pomagajte.
Počnem igrati Priboi story i ruši mi se igra kada god učitavam bilo koji save osim autosave!(???)
Ima li lijeka?
Počnem igrati Priboi story i ruši mi se igra kada god učitavam bilo koji save osim autosave!(???)
Ima li lijeka?
- dr.gog
#85 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci

Call of pripyat screenshot od maloprije
- dr.gog
#86 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
LTE wrote:Ljudi pomagajte.
Ima li lijeka?
it crashes because you didnt read the readme
the mod originally patched for 1.0004. you need to patch it up for 1.0005 to make it run properly. i would grab the latest fixes and update for it before going deeper:
FOR 1.0005 PATCH: http://stalker.filefront.com/file/STALK ... y_11;93629
FOR 1.0004 PATCH: http://stalker.filefront.com/file/STALK ... y_11;93630
according to the crash log, you use 1.0005 patch and the mod is 1.0004, so 2 ways:
1. install the new update for your 1.0005 from this link and start new game
2. find the gamedata\PATCH folder and update files manually, but then you miss a lot of update
-
LTE
#87 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
[/quote]it crashes because you didnt read the readme
the mod originally patched for 1.0004. you need to patch it up for 1.0005 to make it run properly. i would grab the latest fixes and update for it before going deeper:
FOR 1.0005 PATCH: http://stalker.filefront.com/file/STALK ... y_11;93629
FOR 1.0004 PATCH: http://stalker.filefront.com/file/STALK ... y_11;93630
according to the crash log, you use 1.0005 patch and the mod is 1.0004, so 2 ways:
1. install the new update for your 1.0005 from this link and start new game
2. find the gamedata\PATCH folder and update files manually, but then you miss a lot of update
Ali ja imam 1.0006 verziju. Moram li vraćati na 1.0005?
- dr.gog
#88 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Moraćeš
bogomi jer se i meni rušila dok nisam obavio gore navedeno
Problem kod pokretanja Stalker: Call of Pripyat
...U Sarajevu se trenutno prodaje crackovana verzija,koju više ljudi nije moglo da instalira.
Razlog je nedostajući .dll file potreban za pokretanje igre.
Rješenje je da isti skinete sa interneta i ubacite u instalacioni folder igre,nakon čega sve radi ok
Link ispod:
d3dx9_41
Problem kod pokretanja Stalker: Call of Pripyat
...U Sarajevu se trenutno prodaje crackovana verzija,koju više ljudi nije moglo da instalira.
Razlog je nedostajući .dll file potreban za pokretanje igre.
Rješenje je da isti skinete sa interneta i ubacite u instalacioni folder igre,nakon čega sve radi ok
Link ispod:
d3dx9_41
- Altsa
#89 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Ako moze mala pomoc. kupio sam igricu (gdje drugo nego na pijaci) i ne mogu da je pokrenem. uradio sam sve sto treba (barem mislim ) ali mi samo otvori prednja masku i nista dalje.Izbaci mi poruku Can not open file "fsgame.ltx"

ima li neko mozda krek da postira pa da probam sa drugim krekom. ili se neko vec susreo sa istim problemom pa moze pomoci.

ima li neko mozda krek da postira pa da probam sa drugim krekom. ili se neko vec susreo sa istim problemom pa moze pomoci.
- dr.gog
#90 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Nije do crack-a već do pogrešnog učitavanja podataka igre iz bogzna kojeg razloga..ako je crackovana verzija koja ide preko Steam accounta isti je problem..elemnejse probaj ovo:
Otvori instalacijski folder igre.
U njemu je prvi folder bin a zatim ćeš vidjeti levels, localization, mp, patches, resources.
Tih 5 foldera premjesti u bin folder.
Pokušaj startovati igru...ako ne bude išlo,vidjećemo već nešto
U njemu je prvi folder bin a zatim ćeš vidjeti levels, localization, mp, patches, resources.
- Altsa
#91 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
doktore probao sam ovo tvoje al nema koristi. u svakom slucaju hvala.dr.gog wrote:Nije do crack-a već do pogrešnog učitavanja podataka igre iz bogzna kojeg razloga..ako je crackovana verzija koja ide preko Steam accounta isti je problem..elemnejse probaj ovo:
-
LTE
#92 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Kada sam prvi put uključio Priboi, na početku igre sam odmah našao neku opremu negdje (bila neka žuta kutijamislim da je za detekciju anomalija među tim, i pištolj i tako nešto svašta, ). Sada, kada sam instalirao patch, pa krenuo iz početka ne mogu nikako naći tu opremu.
Zna li iko gdje je to tačno?
Isto tako nemam ono u lijevom donjem ćošku indikaciju za umor i jačinu zvuka koju pravi lik !?
Isto sam krenuo na zadatak da otkrijem neke informacije iznad tunela ali je radijacija prejaka. Prvo da se kao opremim pa onda na task, ili...?
Puno pitanja za početak igre
Isto tako nemam ono u lijevom donjem ćošku indikaciju za umor i jačinu zvuka koju pravi lik !?
Isto sam krenuo na zadatak da otkrijem neke informacije iznad tunela ali je radijacija prejaka. Prvo da se kao opremim pa onda na task, ili...?
-
LTE
#93 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Ljudi, skontao.LTE wrote:Kada sam prvi put uključio Priboi, na početku igre sam odmah našao neku opremu negdje (bila neka žuta kutijamislim da je za detekciju anomalija među tim, i pištolj i tako nešto svašta, ). Sada, kada sam instalirao patch, pa krenuo iz početka ne mogu nikako naći tu opremu.
- tetakk
#94 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Prekucao prvi put, onako brzinski.
Drugi put ce biti na tenane
Drugi put ce biti na tenane
-
LTE
#95 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Dr.gog pomagaj.
U Priboi sam došao do taska Rescue the scientists -Examine the crash site. I kada dođem do srušenog aviona, slika mi postane crno-bijela i duplo vidim, i napadaju me kerovi.(???) Ništa ne kontam.
A inače ovaj storyline mi je dosta štur. Sve mi je nekako neodređeno.
Instalirao sam Clear Sky, ali kada hoću da uključim da podesim options, sruši mi se igra (instalirao sam onaj mod za grafiku) Inače, radi sve ali ako ne klikam na options, ali mi je grafika loša. Jel ne može raditi paralelno sa Chernobylom ili?
U Priboi sam došao do taska Rescue the scientists -Examine the crash site. I kada dođem do srušenog aviona, slika mi postane crno-bijela i duplo vidim, i napadaju me kerovi.(???) Ništa ne kontam.
A inače ovaj storyline mi je dosta štur. Sve mi je nekako neodređeno.
Instalirao sam Clear Sky, ali kada hoću da uključim da podesim options, sruši mi se igra (instalirao sam onaj mod za grafiku) Inače, radi sve ali ako ne klikam na options, ali mi je grafika loša. Jel ne može raditi paralelno sa Chernobylom ili?
- dr.gog
- dr.gog
- dr.gog
- tetakk
#99 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Oni meni nema Bosne

Hinjak

Hinjak

- dr.gog
#100 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci
Jel se to za grlo drži telepatski mutant levatina
Majko moja smori me Call of Pripyat
...ne da je igra raštrkana i nelinearna nego su malo i pretjerali
.Preporučujem pedantno igranje i vođenje računa o zadacima i vremenu.Pazite na jednu malu sitnicu...smjena dana i noći je dovedena do bizarnosti i ako se zadesite na nekoj ogromnoj mapi u nedođiji između dva zadatka..padne mrak i vi nemate dovoljno opreme..belaj žestoki..
Osim toga Stalker: Call of Pripyat je obogaćen jednim dodatkom iz modifikacija Shadow of chernobyla....erupcije radijacije tzv.blowout su u igri nepredvidive i dešavaju se nezavisno od bilo čega drugog u razvijanju virtualne priče.
Uvijek morate voditi računa da za najviše pola minute nađete sklonište inače je gotovo sa misijom i restart levela je neophodan.Igrači često / usljed žurbe da pređu neki dio levela zaborave quicksave opciju (f5) i nakon pogibije moraju ponovo prelaziti početak levela(autosave) umjesto jednostavnog klika na f9(quickload).
Također /igra je pogodna za gubljenje vremena na čudne i uvrnute zadatke koje vam mogu dati pojedini botovi
.
Mali isječak iz priče:
U jednom baru u maloj stalker bazi prihvatio sam da ispitam "čudna svjetla" nedaleko od baze.Olupina riječnog broda je smještena usred močvare i okružena suludim anomalijama(ali ozljede pokriva medikit srećom).Primjetio sam da svjetlo dolazi sa vrha /kabine sa kormilom/ i nakon što sam jedva ušao u kabinu(jer je ulaz u samu kabinu malo zakomplikovan na halflajf način
) na kormilu je bio artefakt plave boje.
Po izlasku na palubi me je čekao stalker koji je me je zamolio da mu dam taj artefakt jer može izliječiti njegovog druga.Provjerim osobine artefakta i skontam da me lik folira /hoće da ga proda za dobru lovu
.Kad sam odbio/ vjerovali ili ne/ lik se okrene ljutito i kao fol me ignoriše(ne radi F taster za konverzaciju
).
Kad sam prošao 5 metara čujem repetiranje puške iza leđa/ a naprijed skužih još trojicu lopuža sa uperenim puškama.
Lijepo mi narediše da stanem i bacim pušku/opljačkaše me/ i kad sam potegao pušku sa poda palube okrenuše se i izrešetaše me ko zadnjeg levata.
Desert: nakon "smrti" kamera prikazuje dešavanje oko mene i vidim kako mi lik prilazi i ispaljuje mi završni rafal preko leđa da me dokrajči.Užas
Naravno drugi pokušaj je tekao tako što sam liku dao artefakt/on meni hiljadu rublji čisto da ne bude džaba/ a ekipa me je pozdravila i krenula prema drugom trgovcu da tušne artefakt
za 5 hiljada rublji.Sredio sam ih sa dvije bombe na hinjaka i vratio artefakt/ nakupio municije/ još pride pokupim nagradu/ jer sam sredio prerušene bandite koji su zapravo na sličan način varali i ubijali poštene braću Stalkere
...
Ama..stalker zakon..mada će da miruje dok ne prekucam novi Call of Duty
čim ga nabavim danas sutra..jer je drug Haka bio u posjedu isključivo smorotične skupine WINrar datoteka bez cracka 
Majko moja smori me Call of Pripyat
Osim toga Stalker: Call of Pripyat je obogaćen jednim dodatkom iz modifikacija Shadow of chernobyla....erupcije radijacije tzv.blowout su u igri nepredvidive i dešavaju se nezavisno od bilo čega drugog u razvijanju virtualne priče.
Uvijek morate voditi računa da za najviše pola minute nađete sklonište inače je gotovo sa misijom i restart levela je neophodan.Igrači često / usljed žurbe da pređu neki dio levela zaborave quicksave opciju (f5) i nakon pogibije moraju ponovo prelaziti početak levela(autosave) umjesto jednostavnog klika na f9(quickload).
Također /igra je pogodna za gubljenje vremena na čudne i uvrnute zadatke koje vam mogu dati pojedini botovi
Mali isječak iz priče:
U jednom baru u maloj stalker bazi prihvatio sam da ispitam "čudna svjetla" nedaleko od baze.Olupina riječnog broda je smještena usred močvare i okružena suludim anomalijama(ali ozljede pokriva medikit srećom).Primjetio sam da svjetlo dolazi sa vrha /kabine sa kormilom/ i nakon što sam jedva ušao u kabinu(jer je ulaz u samu kabinu malo zakomplikovan na halflajf način
Po izlasku na palubi me je čekao stalker koji je me je zamolio da mu dam taj artefakt jer može izliječiti njegovog druga.Provjerim osobine artefakta i skontam da me lik folira /hoće da ga proda za dobru lovu
Kad sam prošao 5 metara čujem repetiranje puške iza leđa/ a naprijed skužih još trojicu lopuža sa uperenim puškama.
Lijepo mi narediše da stanem i bacim pušku/opljačkaše me/ i kad sam potegao pušku sa poda palube okrenuše se i izrešetaše me ko zadnjeg levata.
Desert: nakon "smrti" kamera prikazuje dešavanje oko mene i vidim kako mi lik prilazi i ispaljuje mi završni rafal preko leđa da me dokrajči.Užas
Naravno drugi pokušaj je tekao tako što sam liku dao artefakt/on meni hiljadu rublji čisto da ne bude džaba/ a ekipa me je pozdravila i krenula prema drugom trgovcu da tušne artefakt
Ama..stalker zakon..mada će da miruje dok ne prekucam novi Call of Duty