Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
- Lincoln-Burrows
#76 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Događaji u Širokom odgovaraju razvoju negativne politike prema kriminalu.
To je jedino što je očito.
Mediji a jednim dijelom i Vlada (ovo još ne mogu da potvrdim) pokušavaju na račun
smrti jednog pripadnika navijačke skupine od huligana stvoriti žrtvu.
Umjesto da se izgrednici sankcioniraju i natamburaju, oni još i predstavljaju
glas javnosti.
Nasilnost se prikazuje kao nešto normalno, čak se nasilnici i ističu kao pozitivni.
Žalosno
To je jedino što je očito.
Mediji a jednim dijelom i Vlada (ovo još ne mogu da potvrdim) pokušavaju na račun
Umjesto da se izgrednici sankcioniraju i natamburaju, oni još i predstavljaju
glas javnosti.
Nasilnost se prikazuje kao nešto normalno, čak se nasilnici i ističu kao pozitivni.
Žalosno
-
zavrzlama
#77 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
ja ne pisem o zavjerama..nego o stvranosti i stvarnoj i smisljenoj konstantnoj propagandi u cilju rusenja BIH...BIH se sistematski i kostantno rusi,gdje rusitelji BIH dokazuju kako je nemoguc suzivot i drzava BIH....ti sam u replici meni navodis masu propusta kod nadleznih,pa bas ti njihovi propusti su planski smisljeni da bi se desilo bas ovo sto se desilo, jer nekom odgovara ovo sto se desilo...teorija zavjera je predpostavka nadolazecih dogadjanja bez dogadjanja,u BIH se dogadjaji dogadjaju,zato nije u pitanju teorija zavjere nego stvaran trend rusenja suzivota i drzave BIH...Geronimo81 wrote:zavrzlama vecinom citam tvoje postove ali mi ti postovi a pogotovo ovaj slice u zavjere koda si zivo zivotom CIA pa vazda neke zavjere na racun bosnjaka.Smjesno je reci da je ovo nesto planski urađeno.Prvo HZ se javlja da ih ide oko 150 dabi na dan javili da ih dolazi vise ne govore koliko ? znaci li to da je ovo plasnki odrađeno sa bosnjacke strane da se izazove nered ? po meni ne.Ovo se veliki propusti policije posto nisu vratili te navijace kad su vidjeli koliko ih je doslo a koliko ima policije.Propust je i u onima koji su stavili da se te dvije utakmice u Mostaru i Širokom brijegu igraju isti dan u isto vrijeme(iako u biti vazda igraju nedijeljom domace tekme)
trebali su da jednu utakmicu stave dan ranije kako bi se mogao da osigura red i mir i u Mostaru i u Širokom.
E te odgovorne mora ispitati BiH tuziteljstvo i da ih pita zasto su postupili tako.
Ja da sam bio nacelnik policije vratio bi HZ pa nek pricaju sta god zele
- osa
#78 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
poslat ću ti na pp( da ne začatavam temu) par događaja iz bliske bih navijačke prošlosti, pa samo odgovori da li su i to napravile organizirane ustaše ili nekontrolirani pojedinci, kao u ratu, ha.nokia6170 wrote:Ovo se zove relativizacija zlocina pocinjenog iz klasicne mrznje. Samo, nazalost, onaj ko je pocinio zlocin iz mrznje je bio ubijedjen da ubija Bosnjaka-baliju, a ustvari ubio zamisli Hrvata...ustvari ko ga jebe, da je pravi hrvat ne bi navijao za FK Sarajevo..vec za Zrinjski, Dinamo ili Hajduk...a moze i Siroki.osa wrote:još jedna od teorija zavjere kopirana sa jednog hrvatskog foruma, zar mislite da ovo ne može biti istina.
Atmosfera u Sarajevu nakon protesta "zlatnih kašika" je došla do usijanja. Ova situacija sada je uspješno rashladila taj sukob i usmjerila gnjev naroda i "kašika" prema "ustašama". Jednostavno je SDA mafijašima omogućila predah, no što će biti kada se vrati MMF?
Hercegovackim ustasama je po defaultu matrica i spada pod naucnu fantastiku da Hrvat ili Srbin navijaju za Sarajevo, Zelju, Slobodu, Celik i Velez.
p.s. naravno sve ovo je posljedica politike zapisavanja u zadnjih 19 godina i ovakve stvari samo predstavljaju posljedicu...prica da su uzrok ovome huligani je prica za malu djecu...uzrok ovakvih desavanja je drustveni ambijent u kojem je "revolt" bivseg clana kaznjenicke bojne"...a revolt je itekako obojen mrznjom i stavom sta ce "balije nama dolaziti na nasu hrvatsku zemlju".
- 1gorstak
#79 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Pa zar i ti sine Brute ? Momak jeste zrtva jer je mrtav. Kod nas se navijacko nasilje (jos) ne kaznjava smrcu (ako je Vedran za to kriv), a i ako se bude nekad kaznjavalo, to ce biti nakon nekakve sudske procedure, a ne ovako, iz potaje. Znaci Vedran jeste zrtva i odgovorni treba da odgovaraju. Stvari treba vratiti u okvir pravosudnog sistema.Lincoln-Burrows wrote:Mediji a jednim dijelom i Vlada (ovo još ne mogu da potvrdim) pokušavaju na račun
-
Geronimo81
#80 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
U potpunosti se zlazem sa tobom uz malu opasku.Nazvati zakon Vedranovim zakonom ako nije imao policijski dosije u navijackim tucama.Nemoj da se netko nađe pa da me proziva da vrijeđam pokojnog jer ga ne vrijeđam .Samo ako je cist bio i nije sudjelovao u tucama moze zakon da nosi njegovo ime.1gorstak wrote:Mene interesuje sta se dobija tvrdnjama da je ovo bilo planirano ? Dobija se novi front. Zato bih ja, i da sam kradom cuo kako Dodik i Covic planiraju ovu tragediju, lagao i tvrdio kako se radi o nesretnom slucaju. Ovo treba iskoristiti kako bi se poboljsalo zakone vezane za bezbjednost tokom odrzavanja sportskih manifestacija i taj zakon nazvati "Vedranov Zakon".Dozer wrote:De ba, gorstak, popusti...ne kontam...koga branis ovdje?
Sama cinjenica da je 5 ljudi ranjeno, a jedan poginuo, sve na jendoj strani, dovoljno govori sama za sebe. I pogledaj snimak, pa me onda demantuj. Ne sirim ja nista, pogotovo ne paniku. Samo iznosim cinjenice. Ako ti imas neke drugacije cinjenice koje mozes necim i potkrijepiti, daj nam ih iznesi.
Ali ovo koristiti kako bi se otvorilo pitanje bosnjacko-hrvatskih odnosa u vecem entitetu, ne moze uroditi ukusnim plodom.
- Lincoln-Burrows
#81 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Vjeruješ li ti u institucije pravne države?1gorstak wrote:Pa zar i ti sine Brute ? Momak jeste zrtva jer je mrtav. Kod nas se navijacko nasilje (jos) ne kaznjava smrcu (ako je Vedran za to kriv), a i ako se bude nekad kaznjavalo, to ce biti nakon nekakve sudske procedure, a ne ovako, iz potaje. Znaci Vedran jeste zrtva i odgovorni treba da odgovaraju. Stvari treba vratiti u okvir pravosudnog sistema.Lincoln-Burrows wrote:Mediji a jednim dijelom i Vlada (ovo još ne mogu da potvrdim) pokušavaju na račun
Tko bi trebao odgovarati za nedjela u Širokom, izbodene noževima, upade u privatne posjede?
Momak je možda i nedužan, to treba da se utvrdi,
a pljačkaš banke, jeli i on žrtva ako prilikom pljačke bude ubijen?
Stvaramo izopačeno društvo u kojem je kriminal normalan
i poželjan ako je u svrhu nekih političkih ciljeva.
Jasan sam i točno znam što govorim.
- Dozer
#82 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Jeste, ranjen je i cica, u svojoj basti, pred svojim vratima. CInjenica, naravno. Ali - od cijeg metka? Cisto sumnjam da je iz onog "pistolja" krive cijevi koji se vidi na slici.
Porediti slucaj klasicnog umobolnika u Kostajnici sa ovim u SB je, u najmanju ruku, smijesno. Suzavac jeste bacen, ali kada i kome? Cak je i pitanje da li je ono bio suzavac ili samo navijacka baklja?
I opet ponavljam, moji komentari nemaju za cilj dizanje ni panike niti produbljivanja etnickih natrpeljivosti. Samo "preradjujem" ono sto vidim i cujem. I znam.
Porediti slucaj klasicnog umobolnika u Kostajnici sa ovim u SB je, u najmanju ruku, smijesno. Suzavac jeste bacen, ali kada i kome? Cak je i pitanje da li je ono bio suzavac ili samo navijacka baklja?
I opet ponavljam, moji komentari nemaju za cilj dizanje ni panike niti produbljivanja etnickih natrpeljivosti. Samo "preradjujem" ono sto vidim i cujem. I znam.
-
KATARIN
#83 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
IDEMO U ŠIROKI DA NAPRAVIMO USKI
-
keep it real
#84 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
prvo "nigger" koriste u glavnom crnci ! na ulici , u muzici , sportu itd . imas google pogledaj malo africko americku muziku pa zakljuci sam . imas forumasa iz usa raspitaj se , bices iznenandjen .Abacija wrote:
Prvo, "nigger" i "glup" se ne mogu porediti. "Nigger" se koristi od strane rasista koji zele dominaciju nad afro-americkim gradjanima.
Drugo, tvoj komentar "Abacija je glup" nije uvreda ako opisuje cinjenicno stanje. Znaci, da bi ovo rekao ti to moras dokazima potkrijepiti. Ja sam na temi o Dodiku ALL ABOUT vise puta dokazao zasto su bh Srbi cetnici i jos uvijek nisam naisao ni na jedan protuargument. @dallton je isto tako dokazao da su bh Srbi u stvari dijaspora Srbije i jos uvijek niko nije postavio protuargument.
Evo ti link za primjer - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p3004295
drugo nisi dobio "protuargument" jer ti dallton , zavrzlama , kiky i jos neki imate imunitet od strane moderatora . svi "protuargumenti" se brisu i forumasi banuju , citave teme se brisu . imunitet koristite da vrijedjate i provocirate , samo rasipate mrznju i fasizam . glumite kako ste za multi etnicku bih a srbe i hrvate mrzite iz dna duse .
ako hoces da diskutujes na temu "bh Srbi u stvari dijaspora Srbije" ili "zasto su bh Srbi cetnici" izaberi neutralan forum (americki/evropski) i otvori temu . javi da se nadjemo , jedva cekam .
ps ocekujem banovice poslije ovoga posta .
smrt fasizmu sloboda pravim bosancima . . . . . . . . . . vi ostali bolesnici jebi te se
-
Geronimo81
#85 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Dali je ovo na x forumu zavjera bosnjacka gdje se cijela hercegovina stavlja u konteks sa ustasama i huska jedan narod na drugi.dali je zavjera najaviti 150 ljudi pa na dan utakmice reci dolazi nas malo vise a to malo je jedno 400 vise.Policija je isal na rizik a kad su u pitanju navijacke skupine ne ide se na rizik.Ako cu sve u zivotu gledai ocima zavjere nacu ti xy moguci zavjra protiv hrvata .Ali ja negledam vjerujem u Tuziteljstvo bih vjerujem u policiju bih i vjerujem dace ovo istraziti onako kako i trebaju a dace pritom sve koji su sudjelovali u neredima kazniti kao i ovoga sto je ubio Vedrana.Kad gledas ocima jednog naroda onda ti u tim tvojim ocima svaki potez drugi naroda izgleda kao zavjera protiv tvog naroda.Ja nisam takav nit svjetske zavjere stavljam u desavanja u BiHzavrzlama wrote:ja ne pisem o zavjerama..nego o stvranosti i stvarnoj i smisljenoj konstantnoj propagandi u cilju rusenja BIH...BIH se sistematski i kostantno rusi,gdje rusitelji BIH dokazuju kako je nemoguc suzivot i drzava BIH....ti sam u replici meni navodis masu propusta kod nadleznih,pa bas ti njihovi propusti su planski smisljeni da bi se desilo bas ovo sto se desilo, jer nekom odgovara ovo sto se desilo...teorija zavjera je predpostavka nadolazecih dogadjanja bez dogadjanja,u BIH se dogadjaji dogadjaju,zato nije u pitanju teorija zavjere nego stvaran trend rusenja suzivota i drzave BIH...Geronimo81 wrote:zavrzlama vecinom citam tvoje postove ali mi ti postovi a pogotovo ovaj slice u zavjere koda si zivo zivotom CIA pa vazda neke zavjere na racun bosnjaka.Smjesno je reci da je ovo nesto planski urađeno.Prvo HZ se javlja da ih ide oko 150 dabi na dan javili da ih dolazi vise ne govore koliko ? znaci li to da je ovo plasnki odrađeno sa bosnjacke strane da se izazove nered ? po meni ne.Ovo se veliki propusti policije posto nisu vratili te navijace kad su vidjeli koliko ih je doslo a koliko ima policije.Propust je i u onima koji su stavili da se te dvije utakmice u Mostaru i Širokom brijegu igraju isti dan u isto vrijeme(iako u biti vazda igraju nedijeljom domace tekme)
trebali su da jednu utakmicu stave dan ranije kako bi se mogao da osigura red i mir i u Mostaru i u Širokom.
E te odgovorne mora ispitati BiH tuziteljstvo i da ih pita zasto su postupili tako.
Ja da sam bio nacelnik policije vratio bi HZ pa nek pricaju sta god zele
- buzzer
#86 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
ovo se ne pise odvojeno. really.keep it real wrote:smrt fasizmu sloboda pravim bosancima . . . . . . . . . . vi ostali bolesnici jebi te se
-
Geronimo81
#87 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
pa je smjesno ovdje dolazi do sukoba navijacki skupina uz uporebu vatrenog oruzja.Kostajnica je cista likvidacija na vjerskoj/nacionalnoj mrznji .Ako ti mozes da poredis sukobe u ŠB da su sukobi radi nacionalne osnove mogu i ja da ovo tvrdim da je urota bosnjaka.Ja cujem i vidm po srednjoj bosni xy vehabija i ubijeni povratnika pa necu smatrati neku navijacku tucu nacionalnim sukobom ako se desi u srednjoj bosni.Navijac HZ jasno kaze da dolaze sa nekakvim spravama zoljama kako on ih naziva i ispaljuju suzavce a oni ih sutaju .potrazi na forumu imas postano taj razgovor u emisiji.Od cijeg metka je ranjen cica utvrdice balisticari kao i jel vise osoba pucalo na HZ.Taj cica je i isutan od strane HZ i to je cinjenica.Dozer wrote:Jeste, ranjen je i cica, u svojoj basti, pred svojim vratima. CInjenica, naravno. Ali - od cijeg metka? Cisto sumnjam da je iz onog "pistolja" krive cijevi koji se vidi na slici.
-
kv99
#88 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Geronimo81 wrote:koji si ti bolesnik ostani ti da zivis i dalje u 93 g ima vas xy bolesnika sa svih strana.kv99 wrote:Slazem se ali treba i dodati:Geronimo81 wrote:Ovako evo jedan fini prijedlog za sve navijacke skupine.Neka organiziraju proteste da se uvede zakon za huligane.
Neka traze slijedece
1.Napad na policajca 10 do 20 god zatvora
2.Napad oruzjem kako hladnim tako i vatrenim 20 do 40
3.Za vrijeme utakmica da policija sto vise prebire sumljivce a ako nađe oruzje,boksere,nozeve,palice ili bilo sta sto se ubraja u neku vrstu oruzja 5 do 10 g
4.Novcane kazne roditeljima od 10.000 km do 100.000 zavisno sta je uradio.
E kad za ovakvo sta budu zaustavljali promet i ja cu da ga zaustavljam .
Bas se pitam bili ovakvu incijativu podrzali Vođe svih navijacki grupa u BiH a ovo bi sprijecilo huligane jer nitko nebi stisno prdu i pokusao da pravi nerede radi dugotrajne robije.
Dali je netko od vas za ovakve zakone i dali je netko protiv/Zasto?
5. Pljackanje humanitarnih konvoja u ratu i tako stvoriti podlogu za "ekonomski preporod " kraja gdje samo kamenje raste : 10 do 20 godina.
6. Kvislinski politicki program: 10 do 20 godina
7. Negiranje drzave u kojoj se zivi, paljenje drzavnih zastava, onemogucavanje postavljanja drzavnih zastava a isticanje samo zastava nelegalne ratne stvorevine: 5 do 10 godina.
8. Napadi na povratnike i ubijanje istih svaki put kad reprezentacija susjedne drave izgubi/pobjedi /odigra nerjeseno: 20 godina do dozivotnog zatvora
9. Policajci koji u uniformama sudjeluju u teroristickim napadima / omogucuju izvodzenje tih napada: 10 do 20 godina zatvora.
Kad neko da konkretan prijedlog o zaustavljanju huligana i normalnom zivot koji vazi za sve ljude u bih nađe se neki zatucanoobojeni lik poput tebe da se vrati u 93 g.Mozda ti ovaj zakon ne paše posto si pripadnik huligana pa onda pokusavas da stavis ovaj slucaj u nacionalni slucaj ne uzimajuci xy problema po BiH a pogotovo u Sarajevu kad svaki dan otvorim novine a tamo momak od 16 godina zbo momka od 18.
Znaci za tebe je policija koja je u gradu gdje su vecinom hrvati teroristi i ta policija nije policija BiH vec policija ustaskog grada u srcu ustaske hercegovine.Necu se spustiti na niske grane sa tobom pa da ti postam od 96 na ovamo koliko je hr povratnika ubijeno po srednjoj bosni,koliko je policajaca hr nac, ubijeno u travniku.
Ljudi mogu da slave sta god zele pa tako i pobjedu neke druge drzave ili kluba stvar izbora sve dok nema nereda a nebi ih bilo sa zakonom koji suzbija nerede a tvoj prijedlog je nedemokratski.Ja osobno navijam i za BiH i za HR i drzim fige da obje repke odu u Juznu afriku.
Ubojstva se nikad nisu desila prilikom proslava a jesu tuce istocnog i zapadnog mostara gdje normalni ljudi ostanu u kucama a blavurdija se ide da bije.Znaci svima po 20 do 40 g.
Sta reci za tebe ? smatras jedan dio bosne i hercegovine zauzetim a zauzet ce da bude sve dok u tom dijelu zive narod koji nije poput tvog naroda i ta policija nikad nece biti policija bih jer u njoj rade hrvati.Znaci li to da ja kao hrvat trebam da smatram bosnjacke policajce nelegalnim ?? ipak mislim da nisam poput tebe pa ih smatram legalnim kao i policiju u RS.
Ja sam zatucani lik jer skrecem paznju da ovo nije bio sukob "huligana" i "Policije" vec teroristicki napad VATRENIM ORUZJEM od policije i pripadnika organizovanih paravojnih skupina ( ili su "slucajno " bivsi pripadnici Tutinih koljaca imali kod sebe AP i pistolje )? Napad je izveden sa istim ciljem sa kojim je i pocelo pljackanje konvoja, negiranje drzave u kojoj se zivi, zabrana postavljanja drzavne zastave a kad se postavi onda se pali itd. Da li to skutori zive u 21 vijeku kad onako pucaju u namjeri da ubiju sto vise ( pogodzeni u vrat i torzo su prezivjeli zahvaljujuci sreci ) ? Tvoja tvrdnja da je Vedran ubijen jer je bio hulihan je ista kao kad se tvrdi da su mudzahedini sami srusili Stari Most. Ista politika , ista propaganda, iste lazi, isti cilj, i opet iste zrtve. Pa dokle vise tako ? Otvara se izgleda Pandorina kutija i iz nje moze shvasta izaci. Izazivaju se sukobu racunajuci da ce se moci tako ostvariti ciljevi koji su zapoceti 1993 ali kao sto stara kineska poslovica kaze : "Pazi sta zelis, moglo bi ti se ostvariti".
-
jareb
#89 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
http://www.vesti.rs/Sport/Pucalo-se-i-n ... VIDEO.html toliko o strucnosti Hercegovacke policije
- respo
#90 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
opet cu ih pomenuti jer su oni najblizi primjer kako se svrgava vlastAbacija wrote:Daj ne placi. Ako mene do sada niko nije banovao nece ni tebe. Tvoj je licni problem ako odustajes od diskusije pa onda ovdje dodjes cmizdriti. Ako imas dobre argumente onda treba da se boris za njih a ne da odustajes. Tvoj prijedlog (boldirano) je jako dobar i od mene imas podrskurespo wrote:gdje su oni juce sto me napadose kad sam rekao da se navijaci a uz te i gradjani trebaju udruziti i skinuti ove s vlasti kao sto su to uradili delije i grobari
ali ne odmah su meni uzor delije grobari odmah sam ja fuj
eto vam sada i dalje zivite u torovima kad necete da se borite za sebe nego glumite pacifiste moraliste i to sve za tastaturom
kako mi se gade ovi kojima svaka dlaka smeta a nista ne rade da se rijese bar jedne
banovat ce me bezveze ako napisem sta sve mislim, samo si bio uprskao (i to dobro) s pominjanjem delija i grobara. Izbrisi njih pa ponovo procitaj recenicu.
ne placem niti se bojim bana
ako me neko banuje boli me nisam ja rodjen da bio bio na saxu moze se i bez njega
ja ne odustajem od diskusije samo cu o tome diskutovati tamo gdje je primjereno a slozit ces se da tema o desavanjima u sirokom nije prikladna za ovo o cemu pricamo
- buzzer
#91 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
jeste ako je ubijen bez oruzja u ruci. naime organi reda imaju pravo primjeniti minimum sile neophodan za uspostavljanje reda, odnosno izvrsenje postavljenog zadatka.Lincoln-Burrows wrote:a pljačkaš banke, jeli i on žrtva ako prilikom pljačke bude ubijen?
meni ipak nisi jasan. izvini glup sam, da li to ima veze sa trecim, etnicki cistim, hrvatskim entitetom, gdje se vedrani ne mjesaju sa muslimanskim huliganima, niti mirsadi sa europejskim, hrvatskim? je li to taj politicki cilj, kojemu pogoduje da rulja (hrvatska, naoruzana) uspostavlja red pucajuci na rulju (balijsku, "prosaranu" pokojim vedranom)?
- buzzer
#92 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
dupli post, pardon
Last edited by buzzer on 06/10/2009 15:19, edited 1 time in total.
-
Geronimo81
#93 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
kv99 wrote:koji si ti bolesnik ostani ti da zivis i dalje u 93 g ima vas xy bolesnika sa svih strana.kv99 wrote:Slazem se ali treba i dodati:Geronimo81 wrote:Ovako evo jedan fini prijedlog za sve navijacke skupine.Neka organiziraju proteste da se uvede zakon za huligane.
Neka traze slijedece
1.Napad na policajca 10 do 20 god zatvora
2.Napad oruzjem kako hladnim tako i vatrenim 20 do 40
3.Za vrijeme utakmica da policija sto vise prebire sumljivce a ako nađe oruzje,boksere,nozeve,palice ili bilo sta sto se ubraja u neku vrstu oruzja 5 do 10 g
4.Novcane kazne roditeljima od 10.000 km do 100.000 zavisno sta je uradio.
E kad za ovakvo sta budu zaustavljali promet i ja cu da ga zaustavljam .
Bas se pitam bili ovakvu incijativu podrzali Vođe svih navijacki grupa u BiH a ovo bi sprijecilo huligane jer nitko nebi stisno prdu i pokusao da pravi nerede radi dugotrajne robije.
Dali je netko od vas za ovakve zakone i dali je netko protiv/Zasto?
5. Pljackanje humanitarnih konvoja u ratu i tako stvoriti podlogu za "ekonomski preporod " kraja gdje samo kamenje raste : 10 do 20 godina.
6. Kvislinski politicki program: 10 do 20 godina
7. Negiranje drzave u kojoj se zivi, paljenje drzavnih zastava, onemogucavanje postavljanja drzavnih zastava a isticanje samo zastava nelegalne ratne stvorevine: 5 do 10 godina.
8. Napadi na povratnike i ubijanje istih svaki put kad reprezentacija susjedne drave izgubi/pobjedi /odigra nerjeseno: 20 godina do dozivotnog zatvora
9. Policajci koji u uniformama sudjeluju u teroristickim napadima / omogucuju izvodzenje tih napada: 10 do 20 godina zatvora.
Kad neko da konkretan prijedlog o zaustavljanju huligana i normalnom zivot koji vazi za sve ljude u bih nađe se neki zatucanoobojeni lik poput tebe da se vrati u 93 g.Mozda ti ovaj zakon ne paše posto si pripadnik huligana pa onda pokusavas da stavis ovaj slucaj u nacionalni slucaj ne uzimajuci xy problema po BiH a pogotovo u Sarajevu kad svaki dan otvorim novine a tamo momak od 16 godina zbo momka od 18.
Znaci za tebe je policija koja je u gradu gdje su vecinom hrvati teroristi i ta policija nije policija BiH vec policija ustaskog grada u srcu ustaske hercegovine.Necu se spustiti na niske grane sa tobom pa da ti postam od 96 na ovamo koliko je hr povratnika ubijeno po srednjoj bosni,koliko je policajaca hr nac, ubijeno u travniku.
Ljudi mogu da slave sta god zele pa tako i pobjedu neke druge drzave ili kluba stvar izbora sve dok nema nereda a nebi ih bilo sa zakonom koji suzbija nerede a tvoj prijedlog je nedemokratski.Ja osobno navijam i za BiH i za HR i drzim fige da obje repke odu u Juznu afriku.
Ubojstva se nikad nisu desila prilikom proslava a jesu tuce istocnog i zapadnog mostara gdje normalni ljudi ostanu u kucama a blavurdija se ide da bije.Znaci svima po 20 do 40 g.
Sta reci za tebe ? smatras jedan dio bosne i hercegovine zauzetim a zauzet ce da bude sve dok u tom dijelu zive narod koji nije poput tvog naroda i ta policija nikad nece biti policija bih jer u njoj rade hrvati.Znaci li to da ja kao hrvat trebam da smatram bosnjacke policajce nelegalnim ?? ipak mislim da nisam poput tebe pa ih smatram legalnim kao i policiju u RS.
Ja sam zatucani lik jer skrecem paznju da ovo nije bio sukob "huligana" i "Policije" vec teroristicki napad VATRENIM ORUZJEM od policije i pripadnika organizovanih paravojnih skupina ( ili su "slucajno " bivsi pripadnici Tutinih koljaca imali kod sebe AP i pistolje )? Napad je izveden sa istim ciljem sa kojim je i pocelo pljackanje konvoja, negiranje drzave u kojoj se zivi, zabrana postavljanja drzavne zastave a kad se postavi onda se pali itd. Da li to skutori zive u 21 vijeku kad onako pucaju u namjeri da ubiju sto vise ( pogodzeni u vrat i torzo su prezivjeli zahvaljujuci sreci ) ? Tvoja tvrdnja da je Vedran ubijen jer je bio hulihan je ista kao kad se tvrdi da su mudzahedini sami srusili Stari Most. Ista politika , ista propaganda, iste lazi, isti cilj, i opet iste zrtve. Pa dokle vise tako ? Otvara se izgleda Pandorina kutija i iz nje moze shvasta izaci. Izazivaju se sukobu racunajuci da ce se moci tako ostvariti ciljevi koji su zapoceti 1993 ali kao sto stara kineska poslovica kaze : "Pazi sta zelis, moglo bi ti se ostvariti".[/quote]
Ma kako da ne svi su krivi samo su bosnjaci bili janjad.Ako bi lik poput tebe dosao na vlast u BiH ja bi je prvi poceo da nijecem i da je rusim eto toliko od mene.Ne tvrdim da je ubijen jer je bio huligan jer nemam pojma dali je imao policiski dosije .tvrdim da si ti veliki veliki nacionalista i da recimo nema razlike između tebe kao nacionaliste i nekog recimo nacionaliste u Mostaru.Ti zivis u 93 godinji sanjas bilo kakav exsces u kojem ucestuju dva naroda da bi lijecio svoj frustracije i dobio poligon za svoj rat.Takvi poput tebe ruse drzavu i prave nemire među narodima
-
zavrzlama
#94 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
nemoj zajebavati....ubijena dva covjeka ,ostalih 5-6 ranjena vatrenim oruzjem..i kasnije one koji optuzuju ubice i vlast koja je nijemo sve to posmatrala i sa velikom dozom sumlje i potpomagala,proglasis faktorom koji zavadja dva narodai onim koji vidi konstrukcije mrze sve hercegovacke hrvate....Geronimo81 wrote:pa je smjesno ovdje dolazi do sukoba navijacki skupina uz uporebu vatrenog oruzja.Kostajnica je cista likvidacija na vjerskoj/nacionalnoj mrznji .Ako ti mozes da poredis sukobe u ŠB da su sukobi radi nacionalne osnove mogu i ja da ovo tvrdim da je urota bosnjaka.Ja cujem i vidm po srednjoj bosni xy vehabija i ubijeni povratnika pa necu smatrati neku navijacku tucu nacionalnim sukobom ako se desi u srednjoj bosni.Navijac HZ jasno kaze da dolaze sa nekakvim spravama zoljama kako on ih naziva i ispaljuju suzavce a oni ih sutaju .potrazi na forumu imas postano taj razgovor u emisiji.Od cijeg metka je ranjen cica utvrdice balisticari kao i jel vise osoba pucalo na HZ.Taj cica je i isutan od strane HZ i to je cinjenica.Dozer wrote:Jeste, ranjen je i cica, u svojoj basti, pred svojim vratima. CInjenica, naravno. Ali - od cijeg metka? Cisto sumnjam da je iz onog "pistolja" krive cijevi koji se vidi na slici.
koliko to treba pobiti bosanaca od strane onih koji ruse BIH i svaki pomnisao na istu,da bi se zadovoljio njihov krvnicki nagon za ubijanjem,jer mozda kad se zadovolje brojem prihvate BIH kao svoju drzavu....ne podmeci meni konstrukcije kako mrzim nekog,ja samo stvari nazivam pravim imenom i upirem prstom u rusitelje BIH, i gdje ja to sve hrvate u hercegovini nazivam ustasama...
- Lincoln-Burrows
#95 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Jednostavan ti je odgovor na ovo, politički cilj može biti ukidanje kantona i protjerivanje Hrvata abuzzer wrote:jeste ako je ubijen bez oruzja u ruci. naime organi reda imaju pravo primjeniti minimum sile neophodan za uspostavljanje reda, odnosno izvrsenje postavljenog zadatka.Lincoln-Burrows wrote:a pljačkaš banke, jeli i on žrtva ako prilikom pljačke bude ubijen?
meni ipak nisi jasan. izvini glup sam, da li to ima veze sa trecim, etnicki cistim, hrvatskim entitetom, gdje se vedrani ne mjesaju sa muslimanskim huliganima, niti mirsadi sa europejskim, hrvatskim? je li to taj politicki cilj, kojemu pogoduje da rulja (hrvatska, naoruzana) uspostavlja red pucajuci na rulju (balijsku, "prosaranu" pokojim vedranom)?
može biti i etnički čisti teritorij. U oba slučaja je rezultat isti. Ja upravo o tome govorim.
Ovdje se opravdava huliganstvo, a ono nebi smjelo imati veze sa političkim ciljevima.
Politiku treba riješavati pregovorima i dogovorima.
I opet ponavljam, dali vjeruješ policiji ove države?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#96 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
skretanje pažnje ilitiga pozornosti pučanstva s bitnih stvari na nebitne...
kuš bitnije od toga da narod nema šta jesti sumnjam da će se i ovaj put problemi moći pod tepih zavući
kuš bitnije od toga da narod nema šta jesti sumnjam da će se i ovaj put problemi moći pod tepih zavući
- Drvosjeca iz Dejcica
#97 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Policija ove drzave je nadasve sirok pojam. Pitanje na koju policiju ove drzave mislis? Evo da ti pomogne, imas policiju F.BiH, R.S-a i Distrikta Brcko...eee tu nije kraj, svaki kanton u F.BiH (svih 10) ima svoje ministarstvo unutrasnjih poslova...pa zavisno od nacionalnog sastava u kantonu takva je i policija...cek, cek, nisam gotov jos...imas tu jos i SIPU (Državna agencija za istrage i zaštitu) koja isto tako obavlja dio poslova iz domena policije...Lincoln-Burrows wrote:Jednostavan ti je odgovor na ovo, politički cilj može biti ukidanje kantona i protjerivanje Hrvata abuzzer wrote:jeste ako je ubijen bez oruzja u ruci. naime organi reda imaju pravo primjeniti minimum sile neophodan za uspostavljanje reda, odnosno izvrsenje postavljenog zadatka.Lincoln-Burrows wrote:a pljačkaš banke, jeli i on žrtva ako prilikom pljačke bude ubijen?
može biti i etnički čisti teritorij. U oba slučaja je rezultat isti. Ja upravo o tome govorim.
Ovdje se opravdava huliganstvo, a ono nebi smjelo imati veze sa političkim ciljevima.
Politiku treba riješavati pregovorima i dogovorima.
I opet ponavljam, dali vjeruješ policiji ove države?
-
kv99
#98 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
1) Vedran nije bio Bosnjak vec je bio Bosanac .Geronimo81 wrote:
Ma kako da ne svi su krivi samo su bosnjaci bili janjad.Ako bi lik poput tebe dosao na vlast u BiH ja bi je prvi poceo da nijecem i da je rusim eto toliko od mene.Ne tvrdim da je ubijen jer je bio huligan jer nemam pojma dali je imao policiski dosije .tvrdim da si ti veliki veliki nacionalista i da recimo nema razlike između tebe kao nacionaliste i nekog recimo nacionaliste u Mostaru.Ti zivis u 93 godinji sanjas bilo kakav exsces u kojem ucestuju dva naroda da bi lijecio svoj frustracije i dobio poligon za svoj rat.Takvi poput tebe ruse drzavu i prave nemire među narodima
2) ja ne trazim niti pokusavam da dobijem vlast. Ja samo skrecem paznju da se ovdje pokusava da omalovazi teroristicki napad koji je rezultirao u jednom ubijenom i vise desetina ranjenih ljudi od kojih je dio bio ranjen iz vatrenog oruzja. To nije bio sukob "huligana" i " Policije" vec orgaznovani napad VATRENIM ORUZJEM, i gdje je na kraju jedan od ubica priznao da je pucao iz AP i poslije toga je PUSTEN od policije koja je ucestvovala u napadu. da je to bio sukob huligana i da su HZ dobile batine sakama i palicama ovdje ne bi rijec rekao protiv toga. Ovdje je bio opet ponavljam TERORISTICKI NAPAD !!!Ko zivi u 1993 i ko pokusava da opet uvede "zlatno doba HB" kad su ti isti Tutini koljaci zarili i palili ne kaznjeno ( koje li slucajnosti da se sve poklopi) i ko opet pokusava da to opravda i negira ...?
-
KREMEN
#99 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
gurabija78 wrote:svaka ti cast, ali kurcu pises, nazalost, na ovoj temi 3 forumasa, na ustasko-balijsko-prepucavackoj 3000, cilj je postignut! bagra je zavedena... ko god pokusa da stisa strasti i da pogleda objektivno stvari, ustasa je! ja podjoh da napisem 2-3 reda, ali to je unaprijed osudjeno na propast...VjecitiStudent wrote:Dok zavadjena krda ratuju i stvarno i virtuelno, veliki majstori manipulacije zavadjenim masama, HDZ, SDA i SBiH, u miru i tisini zavrsavaju posao.
Za nekoliko dana ce terminal u Plocama, vrijedan tri stotine miliona biti izgubljen zauvijek izgubljen za BIH.
http://www.poslovni.hr/127507.aspx
U pravu si, ja budala pokusao smiriti tenzije, jebali mi sve po spisku..nije mi jasna kolicina mrznje kod neki ljudi..bolje i ne pokusavati..
- Lincoln-Burrows
#100 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Jako dobro i što sad, vjeruješ li u policiju ili to ovisi od nacionalnog sastava policije?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Policija ove drzave je nadasve sirok pojam. Pitanje na koju policiju ove drzave mislis? Evo da ti pomogne, imas policiju F.BiH, R.S-a i Distrikta Brcko...eee tu nije kraj, svaki kanton u F.BiH (svih 10) ima svoje ministarstvo unutrasnjih poslova...pa zavisno od nacionalnog sastava u kantonu takva je i policija...cek, cek, nisam gotov jos...imas tu jos i SIPU (Državna agencija za istrage i zaštitu) koja isto tako obavlja dio poslova iz domena policije...
ustvari kojoj ti policiji vjeruješ i zbog čega?