Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Asana wrote:pogledajte se u ogledalo, horde zla - kako slikovito ime, uz koje sigurno staju sve sami samaritanci ...
Mnogi pripadnici navijačkih grupa kao što su "horde zla" i "manijaci" su dali živote braneci ovu zemlju od najezde agresora. Dali su svoje živote, i pomogli su tvojoj guzici da sada živiš u ovoj zemlji, kako te više nije stid ženska glavo
ecstase wrote:Horde Zla,Manijaci,Robijasi,Lesinari sta ako se zovemo tako sta???
Hordas sam srcem, dusom i tijelom ali nisam huligan,ali ako treba da branim sebe svoju bracu uvijek cu biti tu.
Sta je trebalo uraditi u Listici dok su nas kamenovali i tukli sta??? Da ih lijepo zamolimo da prestanu jel to?
Naseg brata vise nema i nista nam ga nece vratiti, sada zelimo ono jedino sto nam je ostalo zelimo pravdu,pravdu za sve nas. zelimo sigurnost za sve navijacke skupine i ljude u bilo kojem dijelu nase drzave
bravo i ja kao navijač Sarajeva i građanin Sarajeva želim sigurnost u svome gradu, na Koševu i na Grbavici, u trolejbusu recimo, kada se igra gradski derbi!
Da živim u nesigurnosti ne moram ići u Lišticu, Banjaluku ili bilo gdje drugo u našoj državi. Drug zaboravljaš da je naša država i Sarajevo, pa nismo sigurni u njemu od "mirnih navijača"
Ponavljam još jednom: Ne dozvolimo da se divljaci sa naših ulica operu preko mrtvog tijela jednog momka!
Puno bolesnih ljudi u ovoj državi. Ali, najviše šovinista.
Zanima me šta to građani Sarajeva duguju hordama, nakon ovog događaja. Toliko ste se upalili kao da smo mi krivci za ubistvo nedužne(?) osobe.
Asana wrote:pogledajte se u ogledalo, horde zla - kako slikovito ime, uz koje sigurno staju sve sami samaritanci ...
Mnogi pripadnici navijačkih grupa kao što su "horde zla" i "manijaci" su dali živote braneci ovu zemlju od najezde agresora. Dali su svoje živote, i pomogli su tvojoj guzici da sada živiš u ovoj zemlji, kako te više nije stid ženska glavo
Sto odmah ne kazes kome moram zahvaliti za mogucnost da zivim u ovoj zemlji???
Vidim da je bolje da zasutim, kako si mi mudro od pocetka savjetovao. Nisam shvatila pravi status Hordi zla u drustvu, a ne bih se zamjerala borackim organizacijama.
nije prilika svakako da se ovdje istresam al' u pm.. zasto blokirati glavnu raskrsnicu u gradu......... mogli su onu ispred predsjednistva blokirat', i to je veliko.. al' brate citavu raskrsnicu
pa bilo je danas starijih ljudi koji nemaju veze sa ovim i koji ce jos vise mrziti navijace i sve vezano za njih.. protest je mogao biti najavljen pa da jos bolje to odradimo i da nas se i vise skupi a ovako skup nije dao poruku koju bih volio da je dao
cim sam cuo za protest otisao sam, ali ovo mi je totalno bezze ispalo... tu sam kroz ovo sve ali treba ostati hladne glave i istrajati u ovome na pravi nacin
Lijepo je to biti rođen u Sarajevu, ali šta to podrazumjeva?
Sakriti se u podrum i ko "miš-mekinjaš" uživati u sigurnosti?
Juče je ovaj grad i ova nesretna zemlja potpuno bespotrebno
izgubila još jedan mladi život. Pola vas kaže ne mogu saosjećati
sa momkom koji je poginuo. Da li ste svjesni da je juče još
jedna majka zaplakala, jer je ostala bez djeteta!
Dakle, šta sam htio reći. Biti rođen u Sarajevu podrazumjeva
ODGOVORNOST. Kako onda neko može reći da bi aplaudirao
policiji da krene sa pendrecima i vodenim topovima na one
koji su došli protestvovati protiv divljačkog ubistva u Širokom
i tražiti nezavisnu autopsiju i istragu jer MUP-a, jer se iz
Širokog serviraju neistine. Prođite i pogledajte demonstracije!
Većina onih koji demonstriraju nisu navijači već građani.
U kojem gradu i zemlji vi živite?
Kako vas nije stid nazvati sebe "pravim" Sarajlijama? Vi ste samo
rođeni ovdje, a Sarajevo je "STANJE DUHA". Vama je bitno samo
da je vama sada dobro, a za sve ostale vam se jebe! Vaše ignorancija,
naprosto me vrijeđa!Na takav način neće biti dobro ni nama ni vama
...nikada! Nikad se u ovoj zemlji ništa neće promjeniti.
Ubijat će djecu na ulici u prodavnici na stadionu.
Što se tiče HORDI ZLA, slažem se da su i oni tražili belaja, to pokazuju
silne tuče i neredi na stadionima koje oni prave. Da li to opravdava
one koji su uzeli pištolje u ruke i pucali?
Kako da se vlast natjera da donese rigorozan zakon za huligane na
fudbalskim stadionima? Kako natjerati Mup da preuzme odgovornost i da
radi svoj posao profesionalno ,da ne dođe opet do ovakvih tragedija?
Kako natjerati Fudbalski Savez da preuzme odgovornost za ovu tragediju?
Izaći na ulicu i protestovati koliko god treba ili sjedeći na "divanu" i sa
visine pametovati kako su svi ostali divljaci i kako se i onako ništa nemože
promijeniti. Vas koji mudrujete i onako se ništa ne tiče, pa ni ovaj grad.
E moje "Sarajlije"-podrumaši!
Svi forumaši-navijači Željezničara koji se žele organizirati radi okupljanja, dogovore mogu nastaviti putem pp.Tema se zatvara do dolaska nadležnog moderatora.
@MIRZA_460 - trajni ban
@DelPiero - trajni ban
@spanc777 - trajni ban
@Utic - trajni ban
@Savez napolje - 30 dana
@Sargan - 14 dana
@junkers - 7 dana
@Baltazar_kan - 7 dana
@armin071 - 7 dana
@Akbih - 7 dana
@Fordas - 7dana
Moderacija bi terbala biti flexibilnija prema forumasima sa stazom, jer je situacija vanredna a neki trolovi se praveci nemusti opravdano povlace reakcije
@MIRZA_460 - trajni ban
@DelPiero - trajni ban
@spanc777 - trajni ban
@Utic - trajni ban
@Savez napolje - 30 dana
@Sargan - 14 dana
@junkers - 7 dana
@Baltazar_kan - 7 dana
@armin071 - 7 dana
@Akbih - 7 dana
@Fordas - 7dana
Korisnica pod nickom "asana" je inicijator provokacija, zbog kojih nam je "pukao film" zbog bana...
Zamoljen sam da prenesem sljedece informacije (kako u svoje ime, ime ovog fksinfo.com-a, tako i u ime Udruzenja)...
Momci koji su bili privedeni su napokon pusteni, nakon sto je "delegacija" na celu sa ministrom Kebom i jednim predstavnikom Hordi Zla otputovala u Siroki i kontaktirala sviju dole...Sudija je pregledao zahtjev za pustanje i odobrio ga (ovo je cisto mojim rijecima, da li je zahtjev ili je neka odluka, nije ni bitno, vazno je da su pusteni).
Nakon pustanja odvezli su ih u bolnicu gdje su pregledani i trenutno se nalaze na putu ka Sarajevu. Prema rijecima ljudi koji su ih vidjeli doslovno im je "promijenjen licni opis", brutalno su muceni na sve nacine i ko zna sta bi bilo da ne bi protesta i ove delegacije koja je otisla po njih.
Momci su u Sarajevu za 2-3 sata (pisem ovo oko 15 do 12) i jos jednom pozivamo sve da docekamo momke u velikom broju i tako im pokazemo da smo sve vrijeme bili uz njih. Neka vam ne bude mrsko, obucite se dobro i docekajmo nasu bracu, to ste mogli biti i vi!
veceras sam gledao dnevnik gdje jedan od organizatora protesta javno pred kamerama laze javnost sa izjavom da nikome od gostujucih navijackih skupina nikada nije falila dlaka sa glave u Sa .Zasto se laze tako , svi se sjacamo sacekusa docekusa , razbijenih autobusa , sacekivanja kombija po raskrsnicama ... zali boze mladog zivota ... kada slusam navijace sarajeva poslije ovoga svega djeluju mi kao "hor beckih djecaka " sve nevino i fino ... nema potrebe da se lazemo ... zar treba jos koji zivot da se ugasi radi bolesnih furki ...
@rado_vidjen, ... u vanrednim situacijama je vazno sacuvati razum, tj. imati "hladnu glavu".
@Baltazar_khan, ... trebali ste se potruditi i shvatiti o cemu @asana govori, a ne pokazati netrpeljivost, bahatost i vulgarnost. Ne, ... ona nece biti banovana.
Ako stavimo po strani to sto je Asana stari clan, koja se vjerujem i licno poznaje sa kafa i sl sa administratorima i moderatorima, dakle ako sve to stavimo po strani, Asana zasluzuje prva da bude banovana. I to samo iz razloga sto je stari clan koji se pravi lud.