Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
musac
#76 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Htio bih naruciti nekoliko knjiga sa Amazona, pa imam par pitanja (da razjasnimo):
1. Da li da narucim sa Amazon.com ili Amazon.co.uk ?
2. Da li da ciljam da mi ukupni iznos ne bude preko 100KM, da izbjegnem carinu?
3. Koliko treba da dodje paket od dana narucivanja?
4. Ako ne moze Paypal, moze li se platiti Visa Electron karticom (Raiffeisen bank) ?
Hvala unaprijed!
1. Da li da narucim sa Amazon.com ili Amazon.co.uk ?
2. Da li da ciljam da mi ukupni iznos ne bude preko 100KM, da izbjegnem carinu?
3. Koliko treba da dodje paket od dana narucivanja?
4. Ako ne moze Paypal, moze li se platiti Visa Electron karticom (Raiffeisen bank) ?
Hvala unaprijed!
- respo
#77 Re: Internet kupovina iz inostranstva
com ili co.uk isti fazon samo cini mi se da je com u americi ovo naravno u engleskoj pa vjerovatno brze ce doci
mislim da na knjige nema carine bez obzira koja je cijena
koliko treba da stigne zavisi po cemu posalju meni je recimo upravo stiglo iz engleske posiljka koju sam narucio 29-og novembra
mislim da moze visa obicna od raiffeisen banke
mislim da na knjige nema carine bez obzira koja je cijena
koliko treba da stigne zavisi po cemu posalju meni je recimo upravo stiglo iz engleske posiljka koju sam narucio 29-og novembra
mislim da moze visa obicna od raiffeisen banke
- respo
#78 Re: Internet kupovina iz inostranstva
pitanje jedno
nisam korisnik raifa nikako pa me zanima sta sve trebam da bi imao tu debitnu za placanje jer debitna od hypo ne ide na internetu i na paypal
otvoriti racun i traziti karticu jeli to sve?
nisam korisnik raifa nikako pa me zanima sta sve trebam da bi imao tu debitnu za placanje jer debitna od hypo ne ide na internetu i na paypal
- open
#79 Re: Internet kupovina iz inostranstva
vjerovatno je na ovo mislio: http://www.fragrancex.com/
-
musac
#80 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Moze li mi jos neko razjasniti da li da narucim s Amazon.co.uk ili Amazon.com? (Ebay.co.uk ili Ebay.com) ? Hvala unaprijed.
- Globus
#81 Re: Internet kupovina iz inostranstva
na .com ti je mislim svo podrucje koje nema svoju oznaku zasebnu. A co.uk ti je samo englesko podrucje kao i .fr francusko .it italijansko ....
- malosutra81
#82 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ja sam narucivala sa co.uk (upravo knjige) i posiljka dolazi u roku nekih 7 dana. poredeci cijene na .com tu su negdje, vjerovatno je jedina razlika u vremenu isporucivanjamusac wrote:Moze li mi jos neko razjasniti da li da narucim s Amazon.co.uk ili Amazon.com? (Ebay.co.uk ili Ebay.com) ? Hvala unaprijed.
-
kone
#83 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li neko narucivao sa ove stranice???Evo ja bas jedan miris i u korpu ubacio,ali nesto mi se ne da kliknuti na checkoutopen wrote:vjerovatno je na ovo mislio: http://www.fragrancex.com/
Vidim da moze i preko paypal-a i jos izgleda da je free shipping ovaj mjesec(inace je i to 15 dolara),pa mi sve to sad nesto suhveli.Miris je 45 dolara(znaci nekih 60KM) Ultraviolet od Paco Rabbane ili kako se vec pise.Hajde sad,koji savjet molim
-
misaH
#84 Re: Internet kupovina iz inostranstva
nisu svi prevaranti kao mi bosanci...
idi ti na chekout i uzivaj u barenju treba sa svojim "novim" mirisalcem
- LilBear
#85 Re: Internet kupovina iz inostranstva
potrebna je potvrda o prebivalistu iz CIPS-a, kopija licne karte i ispunjen zahtjev za debitnu karticu koji se moze skinuti sa stranice raiffeisen banke. to se preda u bilo kojoj od filijala i za nekih 10ak dana dostavljaju ti PIN na adresu i nakon toga mozes otici u banku po karticu. obavezno naglasi da zelis visu electron, jer se sa maestro karticom ne mote placati online (iako u banci tvrde da moze).respo wrote:pitanje jedno
-
musac
#86 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Narucih... 60 funti. Kad stigne, javicu. 
-
kone
#87 Re: Internet kupovina iz inostranstva
misaH wrote:nisu svi prevaranti kao mi bosanci...
Bas neki dan bacio cetvrtinu istog parfema(stajao dugo i promijenio miris,a ja ovamo koristio druge i zaboravio na njega) i razmisljam da odem kupiti novi i izleti sad ova stranica
@musac,jel to jeftinije kad prebacis na funte???
ps.Prije mjesec i pol kupio djevojci armani code i to zadovoljstvo me izaslo 150 KM,a ovdje na stranici 60 $
- Dozer
#88 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja preko PayPala kupujem vec oko 3 godine, i imam preko 100 narudzbi putem interneta od cega je oko 70 preko PP-a. Nikada mi se nije desilo da mi roba nije stigla. Cak mi se par puta desilo (doduse samo za jedan artikal 2 puta) da roba kasni po 7-10 dana od predvidjenog datuma, i ja im sibnem emajl sa upitom, oni nesto kao provjere gdje je posiljlka zapela, i onda mi nakon dan-dva jave da se posiljka negdje izgubila i da su upravo poslali novu, o svom trosku. Nije se radilo o nekim velikim ciframa, oko 30 EUR, ali je nainteresantnije sto mi je i prva posiljka onda stizala, nekad danima iza ove druge (sto se vidjelo po datumima na optrmnicama)
.
Ali, mislim da preko PP-a nikada necete imati problema jer po pravilniku PP-a imate 45 dana od momenta porudzbe, tj, placanja, da pokrenete proces zalbe. A ovo se ni jednom prodavacu ne isplati jer ga onda oni ganjaju, a ne vi, i prodavaci rizikuju i sudske kazne, ukidanje svojih accounta, razne penale, itd.itd.
Ali, mislim da preko PP-a nikada necete imati problema jer po pravilniku PP-a imate 45 dana od momenta porudzbe, tj, placanja, da pokrenete proces zalbe. A ovo se ni jednom prodavacu ne isplati jer ga onda oni ganjaju, a ne vi, i prodavaci rizikuju i sudske kazne, ukidanje svojih accounta, razne penale, itd.itd.
- Rauber
#89 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hajde da pitam ovdje, ima li ko iz Sarajeva da ima karticu samo za internet kupovinu i da mi je voljan naruciti PES2010 za PC, igra je 34 KM a ja mu platim 50, mislim da je posteno 
Neda mi se vaditi novu karticu i cekati 10 dana, pa onda cekati 10 dana dok mi igra dodje... Preglaona mi to i puno za cekati
Eto ako je ko zainteresovan mozemo se dalje i na PM dogovoriti
edit: Stigla privatna poruka i ponuda vise ne vazi
Neda mi se vaditi novu karticu i cekati 10 dana, pa onda cekati 10 dana dok mi igra dodje... Preglaona mi to i puno za cekati
Eto ako je ko zainteresovan mozemo se dalje i na PM dogovoriti
edit: Stigla privatna poruka i ponuda vise ne vazi
-
musac
#90 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Iste su cijene... Ja sam kupio na Amazon.co.uk pa su zato funte.kone wrote:misaH wrote:@musac,jel to jeftinije kad prebacis na funte???
- alica.k
#91 Re: Internet kupovina iz inostranstva
naruci tamo gdje imaju sto trazis. npr, ja vise volim US izdanja knjiga nego UK, i ako na .co.uk nemaju US izdanje, ja narucim sa .com.musac wrote:Moze li mi jos neko razjasniti da li da narucim s Amazon.co.uk ili Amazon.com? (Ebay.co.uk ili Ebay.com) ? Hvala unaprijed.
svejedno ti je gdje narucis, jer je ista kompanija. doduse, nekad funta zna bit skuplja, pa se vise isplati sa .com, al to fino uzmes pa uporedis cijene (xe.com).
edit: neko je pitao za parfeme i sminku, ima strawberrynet.com i za sminku se ne placa postarina, a za parfeme nesto sitno...barem je tak bilo kad sam ja narucila zadnji put.
inace uvjek daju nekakve poklone uz ono sto narucis, simpa.
-
TheDocToR
#92 Re: Internet kupovina iz inostranstva
.
Last edited by TheDocToR on 15/03/2017 10:17, edited 3 times in total.
-
musac
#93 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li je neko imao iskustva sa narucivanjem rucnih satova? Stranica? Sta preporucujete?
-
TheDocToR
#94 Re: Internet kupovina iz inostranstva
.
Last edited by TheDocToR on 15/03/2017 10:17, edited 1 time in total.
- respo
#95 Re: Internet kupovina iz inostranstva
bio u banci
dala mi formular i rekla mi da mi treba kopija licne i kopija cipsa nista vise
pita me prvo sto ce ti racun za sta
reko da ga samo otvorim
pita sta ces sa njim rekoh uplacivat cu novac ja sam na njega i radi vise debitne kartice
kaze jel internet bankarstvo reko jest i dala mi formular kaze popuni to i to kopije i dovidjenja prijatno
dala mi formular i rekla mi da mi treba kopija licne i kopija cipsa nista vise
pita me prvo sto ce ti racun za sta
reko da ga samo otvorim
pita sta ces sa njim rekoh uplacivat cu novac ja sam na njega i radi vise debitne kartice
kaze jel internet bankarstvo reko jest i dala mi formular kaze popuni to i to kopije i dovidjenja prijatno
-
kone
#96 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Sinoc sam narucio 4 mirisa i platio preko paypal-a...Veceras ocekujem njihov mail da je posiljka poslanaTheDocToR wrote:Ja sam narucio sa frangrancex.com cekam da narudjba stigne, OBAVEZNO ukucaj FREE da nebi placao dostavu, jer je besplatna u cijelom svijetu.kone wrote:misaH wrote:nisu svi prevaranti kao mi bosanci...
idi ti na chekout i uzivaj u barenju treba sa svojim "novim" mirisalcemIci cu na checkout,ali sutra ili prekosutra,jer nemam dovoljno na kartici,jer se narudzba povecala za jos dva mirisa
![]()
Bas neki dan bacio cetvrtinu istog parfema(stajao dugo i promijenio miris,a ja ovamo koristio druge i zaboravio na njega) i razmisljam da odem kupiti novi i izleti sad ova stranica![]()
@musac,jel to jeftinije kad prebacis na funte???
ps.Prije mjesec i pol kupio djevojci armani code i to zadovoljstvo me izaslo 150 KM,a ovdje na stranici 60 $
Imao sam slicno iskustvo sa kupovinom parfema ovdje kod nas, kad malo razmislim placao sam parfeme za skuplje od 20 do 100 KM![]()
![]()
Pucaju ovi nasi marzu, ako ista mora im se to priznati, al sto su meni pucali, pucali su.
Frangrancex.com - ocekujem parfeme(od 7-14 radnih dana dostava)
Cheapsmells.com - potvrdjena stranica, malo skuplji od ove gore, ali brza dostava.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------Mala nadopuna> mislim da sad agencija za bankarstvom zahtjeva od banaka da se uz zahtjev priloze ovjerena kopija LK, kao i ovjerena CIPS prijavnica. To mozes provjeriti na 033 755 010 info centar raifajzen banke.LilBear wrote:potrebna je potvrda o prebivalistu iz CIPS-a, kopija licne karte i ispunjen zahtjev za debitnu karticu koji se moze skinuti sa stranice raiffeisen banke. to se preda u bilo kojoj od filijala i za nekih 10ak dana dostavljaju ti PIN na adresu i nakon toga mozes otici u banku po karticu. obavezno naglasi da zelis visu electron, jer se sa maestro karticom ne mote placati online (iako u banci tvrde da moze).respo wrote:pitanje jedno
Druga stvar, na zahtjevu obiljezi VISA electron, jer ona sadrzi CVV2 odnosno kod koji ce ti kasnije trebati za e-kupovinu.
@Doktore,hajde molim te javi kad ti stigne narudzba sa ove stranice i ako nije problem napisi koliko je dana proslo os narudzbe do dolaska na adresu i da li su ti ovi nasi hasisari
- respo
#97 Re: Internet kupovina iz inostranstva
danas dobio nesto sto sam narucio preko ebay-a kostalo je oko 230km naplatili mi carinu samo 9.50km
doduse ovo 230 je sa postarinom koju sam platio a to je kostalo oko 80-85 eura
p.s. a to sto sam narucio je pravo veliko gabaritno
-
misaH
#98 Re: Internet kupovina iz inostranstva
sta si kupio?respo wrote:danas dobio nesto sto sam narucio preko ebay-a kostalo je oko 230km naplatili mi carinu samo 9.50km
-
musac
#99 Re: Internet kupovina iz inostranstva
A o cemu se radi?respo wrote:danas dobio nesto sto sam narucio preko ebay-a kostalo je oko 230km naplatili mi carinu samo 9.50km
-
misaH
#100 Re: Internet kupovina iz inostranstva
e jesmo mahaluse