Građanin Galijašević Dževad

Patriotska_Liga

#76 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Patriotska_Liga »

Eki to Ali Salon cijeni Balijaševića. Neko iznenađen? :D
Mohamad Sissoko

#77 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Mohamad Sissoko »

"Ali Salon.." :lol:
valensija

#78 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by valensija »

Šteta što na svim stranama nema više ljudi poput Galijaševića.
luckylaka

#79 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by luckylaka »

valensija wrote:Šteta što na svim stranama nema više ljudi poput Galijaševića.
I brat Ali Salona :D
insomnia78

#80 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by insomnia78 »

I Fikreta Babe :lol:
insomnia78

#81 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by insomnia78 »

Image
Juliuscezar

#82 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Juliuscezar »

Patriotska_Liga wrote:Eki to Ali Salon cijeni Balijaševića. Neko iznenađen? :D
Ma ne kontamo mi to je samo objektivan Bosnjak kakvih je malo :skoljka: :skoljka:
Danguba

#83 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Danguba »

:thumbup:

Image
LBVIEW

#84 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by LBVIEW »

Steta sto je vama,serpskim saloncima i provokatorima,dozozvoljeno srbovanje po forumu.
valensija

#85 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by valensija »

LBVIEW wrote:
Steta sto je vama,serpskim saloncima i provokatorima,dozozvoljeno srbovanje po forumu.

:roll:
Cartmane

#86 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Cartmane »

Ja ne znam kako ovaj bezbrižno hoda ulicama Sarajeva. I onda kažu "Teheran". :zjev:
Smail Aga Cengic

#87 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Smail Aga Cengic »

Lik nesto bulazni, od nekih polusitina plasira lazi...cuj terorizam u BiH, a od rata naovamo niko se nikom jos nije osvetio ni za ono sta su zaradili a kamoli da se ko bez razloga dize u zrak...
Drvosjeca iz Dejcica

#88 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ima li gdje CV Galijaševića da se pogleda, ja nisam uspio naći. Isto tako tražim neku zvaničnu stranicu ekspertskog tima JI Evrope, sve nešto zamumuljeno i zakukuljeno. Zna li se ko je osnivač tog tima, neka država, institucija ili neformalna grupa građana? Isto tako google izbacuje da je Galijašević odlukom direktora ekspertskog tima izbačen iz njega 2013. godine.

Evo šta sam Galijašević kaže o tome jednom članku...
Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije Dževad Galijašević rekao je da su se članovi ovog tima Domagoj Margetić i Darko Trifunović direktno umešali u političke odnose u Republici Srpskoj sa željom da je destabiliziju.

"Margetić i Trifunović samo izazivaju smutnje i otvaraju rasprave koje su politikantske i besmislene. Oni su produžena ruka određenih unutrašnjih i spoljnih političkih snaga. Očigledno je da se želi destabilizacija Republike Srpske", rekao je Galijašević.

Razlog njihovog napada na Republiku Srpsku, istakao je Galijašević, je u tome što su dobili politički i finansijski podsticaj iz određenih političkih i finansijskih krugova iz Zagreba i Beograda, ali i od unutrašnjih političkih snaga.

Komentarišući saopštenje o njegovom isključenju iz Ekspertskog tima, Galijašević je rekao da to nije saopštenje Tima, već dva čoveka koji nisu shvatili kako Tim funkcioniše.

"Ne postoji direkcija niti bilo kakva kancelarija Tima u Beogradu. Oni nemaju ni pečat. Margetić i Trifunović očigledno ne znaju da Tim funkcioniše po sistemu ugovora. Njima je ugovor istekao 31. decembra prošle godine, a moj je obnovljen i teče od 1. januara", objasnio je Galijašević.

Dakle Galijašević ne spori da ne postoji kancelarija tima niti bilo kakav pravni valjan akt tog tima već da eto neko obnavlja ugovore. Ko?

Koliko je tačno da Galijašević prima naknadu za svoj rad od Vlade RS svaki mjesec?
Drvosjeca iz Dejcica

#89 Re: Građanin Galijašević Dževad

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ima li gdje CV Galijaševića da se pogleda, ja nisam uspio naći. Isto tako tražim neku zvaničnu stranicu ekspertskog tima JI Evrope, sve nešto zamumuljeno i zakukuljeno. Zna li se ko je osnivač tog tima, neka država, institucija ili neformalna grupa građana? Isto tako google izbacuje da je Galijašević odlukom direktora ekspertskog tima izbačen iz njega 2013. godine.

Evo šta sam Galijašević kaže o tome jednom članku...
Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije Dževad Galijašević rekao je da su se članovi ovog tima Domagoj Margetić i Darko Trifunović direktno umešali u političke odnose u Republici Srpskoj sa željom da je destabiliziju.

"Margetić i Trifunović samo izazivaju smutnje i otvaraju rasprave koje su politikantske i besmislene. Oni su produžena ruka određenih unutrašnjih i spoljnih političkih snaga. Očigledno je da se želi destabilizacija Republike Srpske", rekao je Galijašević.

Razlog njihovog napada na Republiku Srpsku, istakao je Galijašević, je u tome što su dobili politički i finansijski podsticaj iz određenih političkih i finansijskih krugova iz Zagreba i Beograda, ali i od unutrašnjih političkih snaga.

Komentarišući saopštenje o njegovom isključenju iz Ekspertskog tima, Galijašević je rekao da to nije saopštenje Tima, već dva čoveka koji nisu shvatili kako Tim funkcioniše.

"Ne postoji direkcija niti bilo kakva kancelarija Tima u Beogradu. Oni nemaju ni pečat. Margetić i Trifunović očigledno ne znaju da Tim funkcioniše po sistemu ugovora. Njima je ugovor istekao 31. decembra prošle godine, a moj je obnovljen i teče od 1. januara", objasnio je Galijašević.

Dakle Galijašević ne spori da ne postoji kancelarija tima niti bilo kakav pravni valjan akt tog tima već da eto neko obnavlja ugovore. Ko?

Koliko je tačno da Galijašević prima naknadu za svoj rad od Vlade RS svaki mjesec?
Cartmane wrote:Ja ne znam kako ovaj bezbrižno hoda ulicama Sarajeva. I onda kažu "Teheran". :zjev:
To bi bilo isto kao da mentalno poremečenu osobu udariš zbog uvrede. :roll: Mislim da je njemu gore kada vidi da ljudi ne reaguju na njegovu priču u sred Sarajeva nego da ga prebiju na sred Titove.
Drvosjeca iz Dejcica

#90 Re: Građanin Galijašević Dževad

:lol: :mrgreen: Za jedno mu treba odati priznanje a to je da je veliki prodavač magle.

JThomas

#91 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by JThomas »

samo nek' digne naočale gore na čelo i isti rahmetli ekrem...
hAZNADAR

#92 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by hAZNADAR »

Drvosjeca iz Dejcica wrote::lol: :mrgreen: Za jedno mu treba odati priznanje a to je da je veliki prodavač magle.
Maglu je lako prodavati ideoloski ispranim mozgovima. Kada su u stanju kupiti mitomaniju, amebe, svjetsku urotu, da je Dodik zasluzan za opstanak srpskog identiteta,... jos bi lakse ovog "eksperta".

U neku me ruku podsjeca na Kusturicu jer je ocigledno da su prvo u pitanju licni razlozi, a drugo - kada zaglibis toliko duboko onda idi dalje i nema vracanja, nema povratka i nema se sta izgubiti. Ako se jedu gofna - onda velikom kasikom.
Drvosjeca iz Dejcica

#93 Re: Građanin Galijašević Dževad

hAZNADAR wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote::lol: :mrgreen: Za jedno mu treba odati priznanje a to je da je veliki prodavač magle.
Maglu je lako prodavati ideoloski ispranim mozgovima. Kada su u stanju kupiti mitomaniju, amebe, svjetsku urotu, da je Dodik zasluzan za opstanak srpskog identiteta,... jos bi lakse ovog "eksperta".

U neku me ruku podsjeca na Kusturicu jer je ocigledno da su prvo u pitanju licni razlozi, a drugo - kada zaglibis toliko duboko onda idi dalje i nema vracanja, nema povratka i nema se sta izgubiti. Ako se jedu gofna - onda velikom kasikom.
Meni je šega kada napada Trifunovića i Margetića koji su isto članovi fantomskog ekspertskog tima. Pitaju ga voditelji pa bili ste prijatelji toliko godina, prisni, od kud sada da su i oni izdajnici i da rade za druge interese i protiv Srba, Galijašević mrtav ozbiljan krene sa pričom o napadu na RS. :lol:
RIZVA

#94 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by RIZVA »

Huskacki kurton i patološka lazovcina
klavirdžija

#95 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by klavirdžija »

Dobra knjiga, odlično opisuje (ne)svijest vlastodržaca (i) ondašnjeg režima.

Što se samog Galijaševića tiče, jasno je da pretjeruje iako su mu osnovne teze sasvim legitimne. Meni je interesantnije koliko njegova pojava boli i jede našu već podobro bolesnu mahalu, dotle da se nekakav Fatmir opravdava kao nekakav, eto, "svjecki a naš" lafo književnik (inače teži umobolnik i sociopata, prefriganog tipa), a Galijašević u istoj rečenici proglašava izrodom, izdajnikom itd.
hizo ramidovic

#96 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by hizo ramidovic »

ne postoji regija u svijetu koja ima vise izdajnika po kvadratnom kilometru od rs- a...to je bogu plakat'...
Haman

#97 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by Haman »

Budala posebne pasmine. Trebao bi se preseliti u Rep. Srpsku ili u Maocu radi ppreodgoja.
House

#98 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by House »

ekspert :janpi: :lol: :lol: sevap ubiti nogama
Drvosjeca iz Dejcica

#99 Re: Građanin Galijašević Dževad

Mektić o Dževadu Galijaševiću: To je narikača i kvaziekspert koji mjesečno prima 2.700 KM
Ministar je prozvao i Dževada Galijaševića za kojeg je kazao da je samoprozvani ekspert za terorizam, javni red i mir i politička pitanja i sve drugo što treba režimu.

"U ovakvim situacijama često se pojave određeni dušebrižnici, zaštitnici, narikače i kvazianalitičari poput Dževada Galijaševića i Predraga Ćeranića, koji su samoprozovani eksperti za terorizam. Galijašević je na neki način utvrdio da ja nisam Srbin, a generalno nema većeg konvertita od njega. Sve je to krenulo kada smo počeli borbu protiv korupcije. Nisam ni sanjao da će to prouzrokovati ovakve efekte", izjavio je Mektić.

Kako je naglasio Mektić, prema mišljenju kvazieksperata Galijaševića i Predraga Ćeranića, skupove u Banjoj Luci organizovala je turska obavještajna agencija, koja je Mektića unajmila kao glavnog organizatora.

Mektić je dodao i da Dževad Galijašević mjesečno prima 2.700 KM kao saradnik Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS-a.

Mektić je spomenuo i druge perjanice prorežimskih medija kao što su Miroslav Lazanski i drugi rekavši da se prodaju za 150 eura mjesečno.

Mislim da je sada svima jasno da je Galijašević samo i samo u službi režima iz Banjaluke te da je običan plaćenik i baba narikača kako ga prozva Mektić. :mrgreen: :thumbup: Čak i Srbima postaje ta priča degutantna i nebulozna.
putokaz1

#100 Re: Građanin Galijašević Dževad

Post by putokaz1 »

8)
Post Reply