PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
Geronimo81

#76 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Geronimo81 »

1gorstak wrote:
Bosanski_kralj wrote:
1gorstak wrote:Stado ili motiku i neka rade. Ne moze se do smrti naplacivati odbranu vlastite zemlje. Bezobrazluk.
Omogućiti im zaposlenje prema njihovoj stručnoj spremi je najbolje riješenje i oni sami to žele, ali vlast to ne želi.
Drzava to nije duzna. Socijalizam je nazalost srusen, sada se svaka riba mora o sebi brinuti. Ko to prije shvati, bolje ce proci.
Potpis
Bosanski_kralj

#77 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Bosanski_kralj »

1gorstak wrote:Drzava to nije duzna. Socijalizam je nazalost srusen, sada se svaka riba mora o sebi brinuti. Ko to prije shvati, bolje ce proci.
Pravo na rad je u većini država ustavna kategorija.
1gorstak

#78 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by 1gorstak »

Bosanski_kralj wrote:
1gorstak wrote:
nerkobr wrote:
Druže policajac,

Zašto ti ne bi na stado i motiku u ruke, pa lijepo zaradio KM 1.000,00. Bi kad bi moglo! Jelde?
Pa moze. Radni dan pocinje rano ali se moze zaraditi toliko, a i vise. Jedini problem je sto se onda nema kad izlezavati.
Reci meni gdje to da odmah idem raditi. :roll:
Plastenik i dvije krave ti mogu donijeti 1000 maraka mjesecno. Da ti covjek odvuce djubre ispred stale, platice ti 50 maraka jer mu treba za djubrenje njive. Eto vec imas 50 maraka, a prstom nisi mrdnuo. Ali to nije to, treba gela u kosu i malo gledati kako "setaju Miskinovom djevojke ko vile"....
Bosanski_kralj

#79 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Bosanski_kralj »

1gorstak wrote: Plastenik i dvije krave ti mogu donijeti 1000 maraka mjesecno. Da ti covjek odvuce djubre ispred stale, platice ti 50 maraka jer mu treba za djubrenje njive. Eto vec imas 50 maraka, a prstom nisi mrdnuo. Ali to nije to, treba gela u kosu i malo gledati kako "setaju Miskinovom djevojke ko vile"....
Zato poljoprivrednici i seljaci protestvuju svaki dan, ne znaju šta će od para.

Ali zanemari sve to, zar oni nemaju pravo na naknade. Svi profesori, učitelji, medicinski radnici... dobijaju naknade za ono vrijeme koje su u ratu proveli radeći a da nisu dobijali plaću. Čini mi se da mjesečna naknada iznosi, koliko i njihova današnja mjesečna plata. Zar i borba nije neki vid rada, još pod otežanim uslovima, rad noću, prekovremeni rad. Dakle za svaki mjesec proveden u borbi, borci bi trebali dobiti naknade u visini današnjih plata pripadnika OS BiH. Naravno treba tu uračunati invalidnine, odštete za smrt itd.
Dakle, ovo što oni dobijaju je ništa u odnosu na ono šta za služuju
aze

#80 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

Greska.............
1gorstak

#81 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by 1gorstak »

Bosanski_kralj wrote:
1gorstak wrote: Plastenik i dvije krave ti mogu donijeti 1000 maraka mjesecno. Da ti covjek odvuce djubre ispred stale, platice ti 50 maraka jer mu treba za djubrenje njive. Eto vec imas 50 maraka, a prstom nisi mrdnuo. Ali to nije to, treba gela u kosu i malo gledati kako "setaju Miskinovom djevojke ko vile"....
Zato poljoprivrednici i seljaci protestvuju svaki dan, ne znaju šta će od para.
Tu su vec u pitanju veca ulaganja i veci rizici. Normalno je da ce protestovati onaj ko ima 20 krava a ima problema s otkupom mlijeka jer ga mljekari ucjenjuju. Onaj ko ima dvije krave nema tih problema i moze cak uvecati profit pravljenjem sira, kajmaka itd.
Bosanski_kralj wrote:Ali zanemari sve to, zar oni nemaju pravo na naknade. Svi profesori, učitelji, medicinski radnici... dobijaju naknade za ono vrijeme koje su u ratu proveli radeći a da nisu dobijali plaću. Čini mi se da mjesečna naknada iznosi, koliko i njihova današnja mjesečna plata. Zar i borba nije neki vid rada, još pod otežanim uslovima, rad noću, prekovremeni rad. Dakle za svaki mjesec proveden u borbi, borci bi trebali dobiti naknade u visini današnjih plata pripadnika OS BiH. Naravno treba tu uračunati invalidnine, odštete za smrt itd.
Dakle, ovo što oni dobijaju je ništa u odnosu na ono šta za služuju
Mi nismo bili placenicka vojska. Nakon revizije rjesenja o invalidnosti, invalidima treba povecati naknade, a demobilisanim borcima naknade treba potpuno ukinuti. Po BiH ima sasvim dovoljno napustenih seoskih domacinstava koja bi se moglo revitalizirati, potrebna je zelja za radom, a toga nedostaje. Svi se navukli na isplate iz bankomata kao na heroin, izvade lovu i do prvog kafica da uz raju pljuju po drzavi i kako nema posla, kako su svi korumpirani, banda lopovska, ovo ono.....
Fair Life

#82 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Fair Life »

Jedan moj komsija je znao...

... da kad mu neko od 'prijatelja'/poznanika/komsija dodje kuci da ga pozove sebi na akciju salijevanja ploce ili neceg slicnog... da uleti u kuci i izadje natrag pred gosta u avliju listajuci albumcic sa fotografijama. Na pitanje 'gosta' koji ga je dosao pozvaati n mobu moj bi mu prijatelj uvalio album sa fotografijama u ruku i rekao: "De vidi zivota ti imal' tebe ovdje na slikama."

Gost ce album sliku po sliku tabiriti i poslije izvjesnog vremena reci:
- Nema, nema mene.

- Eto vidis, moj ce mu prijatelj, ni mene nece biti na salijevanju tvoje ploce za kucu. Haj' sad zdravo... zurim.

Naime, moj prijatelj kad je gradio kucu pozivao je na akcije ljude. Neko bi se odazvao, neko ne bi i tako. On je svacije ucesce na izgradnji njegove kuce ovjekovjecio fotografijom i uredno slozio album.

Sad bih ja tako ovim bundzijama medju ljiljanima turio album sa slikama protesta poljoprivrednika, protesta izazvanog ubistvom mladog Mrnjavca na kojem se trazila ostavka Brankovica i Semihe... pa ako ih nema na slikama rekao im... odjebite.

Tad koliko se sjecam oni su cak naglasili da ce institucije drzave braniti kao i u ratu od "razularene gomile". Eto im institucije koje su zeljeli braniti, sad imaju priliku.
VjecitiStudent

#83 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

Fair Life wrote: Sad bih ja tako ovim bundzijama medju ljiljanima turio album sa slikama protesta poljoprivrednika, protesta izazvanog ubistvom mladog Mrnjavca na kojem se trazila ostavka Brankovica i Semihe... pa ako ih nema na slikama rekao im... odjebite.

Tad koliko se sjecam oni su cak naglasili da ce institucije drzave braniti kao i u ratu od "razularene gomile". Eto im institucije koje su zeljeli braniti, sad imaju priliku.
Boracka udruzenja su, ko i do sada, instrument za ostvarivanje ciljeva politike.
Cilj je ovaj put samo jedan: Bakir mjesto Sulje.
b_stulic

#84 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by b_stulic »

Zasto nisu u pravu?? Sta treba?? Petnaest godina mirno gledaju rascjepkani na milion i po udruzenja i udruga, kako se kradu pare... kako se grade kuce po Poljinama, kupuju jahte, putuje po svijetu... Lopovska vlast i opozicija... Svi bez razlike. Njihovi kvazi predstavnici, dojucerasnji veliki komandanti koji su iz Njemacke organizirali odbranu, otupili su sve njihove inicijative . I sada kada su konačno došli pameti jer ih je udarilo po džepu, dolazi vrijeme za polaganje racuna. Ako trazis svoja prava kako mozes reci da neko rusi drzavu. Mislim da je drzava vec ranije urusena...
Čudi me da jucer nije bilo "velikih" komandanata Švrakića na okupljanju...
muha_sa

#85 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by muha_sa »

b_stulic wrote:Zasto nisu u pravu?? Sta treba?? Petnaest godina mirno gledaju rascjepkani na milion i po udruzenja i udruga, kako se kradu pare... kako se grade kuce po Poljinama, kupuju jahte, putuje po svijetu... Lopovska vlast i opozicija... Svi bez razlike. Njihovi kvazi predstavnici, dojucerasnji veliki komandanti koji su iz Njemacke organizirali odbranu, otupili su sve njihove inicijative . I sada kada su konačno došli pameti jer ih je udarilo po džepu, dolazi vrijeme za polaganje racuna. Ako trazis svoja prava kako mozes reci da neko rusi drzavu. Mislim da je drzava vec ranije urusena...
Čudi me da jucer nije bilo "velikih" komandanata Švrakića na okupljanju...
Nešto ne kontam--jesul se oni bunili zbog pljackaroša,minderpuza i lopova koji hapaju pare i grade vile po poljinama i okolnim brdima il su tražili da im ne diraju crkavicu :?
Jel protestovo i zlatni ljiljan Nedzad Brankovic :?
Last edited by muha_sa on 02/10/2009 09:08, edited 1 time in total.
palamuda

#86 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by palamuda »

Ne mogu da se ne javim prvi put na ovaj forum

Ovako, rodjen 1973., znaci 1992. dvadesetak godina, protjeran sa Ilidze na Alipasino i u rat. Taj rat proveo u rovu,prva linija, veci dio i bez uniforme, borio se za zabiti koje evo ni dan danas nikom ne trebaju sa obzirom sa ih niko i ne obilazi (Hresa, Borija, Zuc), na Zuci ranjen i od tad veteran. Rat se zavrsio ja se vratio na Ilidzu, stan od roditelja zapaljen, odem da trazim donaciju kakvu pa reko bio sam borac i ja i otac mozda bude sta, kad neki tip na salteru govori kad bi se uclanio u kakvu stranku bilo bi, kazem zdravo. Renoviro stan, ozenio se imam dvoje djece, edukovo se, radio dzaba dvije godine kod auto limara dok nisam ispeko zanat, sad radim u jednoj renomiranoj auto kuci u Sarajevu,plata super,moze se. Od drzave nikad ni crvav ljesnik. I bolje, hvala

1. Ljiljanima se manipulise godinama, ne kazem da medju njima nema casnih ljudi, al ne razumijem cemu naknade, ima legija stranaca za placenike
2. Boracka udruzenja TREBA UKINUT, otidjite u Zenicu pa pitajte ko je ovaj Patkovic sve ce vam bit jasno
3. Pitanje: TRAZE LI UDRUZENJA ODJEDNOM SMJENU ZAHIDA CRNKICA ZATO STO IH JE PITAO KAKO TROSE PARE SVE OVE GODINE

Lijep pozdrav svim casnim borcima. Njih vjerovatno ne primjecujete jer se bore za goli zivot i nemaj kad pravit predstavu po Sarajevu.
ultima_palabra

#87 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by ultima_palabra »

palamuda wrote:Ne mogu da se ne javim prvi put na ovaj forum

Ovako, rodjen 1973., znaci 1992. dvadesetak godina, protjeran sa Ilidze na Alipasino i u rat. Taj rat proveo u rovu,prva linija, veci dio i bez uniforme, borio se za zabiti koje evo ni dan danas nikom ne trebaju sa obzirom sa ih niko i ne obilazi (Hresa, Borija, Zuc), na Zuci ranjen i od tad veteran. Rat se zavrsio ja se vratio na Ilidzu, stan od roditelja zapaljen, odem da trazim donaciju kakvu pa reko bio sam borac i ja i otac mozda bude sta, kad neki tip na salteru govori kad bi se uclanio u kakvu stranku bilo bi, kazem zdravo. Renoviro stan, ozenio se imam dvoje djece, edukovo se, radio dzaba dvije godine kod auto limara dok nisam ispeko zanat, sad radim u jednoj renomiranoj auto kuci u Sarajevu,plata super,moze se. Od drzave nikad ni crvav ljesnik. I bolje, hvala

1. Ljiljanima se manipulise godinama, ne kazem da medju njima nema casnih ljudi, al ne razumijem cemu naknade, ima legija stranaca za placenike
2. Boracka udruzenja TREBA UKINUT, otidjite u Zenicu pa pitajte ko je ovaj Patkovic sve ce vam bit jasno
3. Pitanje: TRAZE LI UDRUZENJA ODJEDNOM SMJENU ZAHIDA CRNKICA ZATO STO IH JE PITAO KAKO TROSE PARE SVE OVE GODINE

Lijep pozdrav svim casnim borcima. Njih vjerovatno ne primjecujete jer se bore za goli zivot i nemaj kad pravit predstavu po Sarajevu.
Svaka čast! :thumbup: Ovakvi su svi borci koje ja znam. A ne ko ove pijavice što im treba stoja i po za kafane i kladionice. Zašto ne traže da država daje subvencije i porezne olakšice za firme koje ih zaposle? Mislim da znamo odgovor...
MFToonyo

#88 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by MFToonyo »

ljiljani su budale...

nema primjera u svijetu gdje su ljudi ratovali radi sadake, kao u bosni... cuj 15 godina nakon rata primaju socijalu i nije ih stid?!?! nevjerovatno ali fakat nevjerovatno...
fixer

#89 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

VjecitiStudent wrote:
Fair Life wrote: Sad bih ja tako ovim bundzijama medju ljiljanima turio album sa slikama protesta poljoprivrednika, protesta izazvanog ubistvom mladog Mrnjavca na kojem se trazila ostavka Brankovica i Semihe... pa ako ih nema na slikama rekao im... odjebite.

Boracka udruzenja su, ko i do sada, instrument za ostvarivanje ciljeva politike.
Cilj je ovaj put samo jedan: Bakir mjesto Sulje.
O, Boze, napokon neko ko razumije.
karanana

#90 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by karanana »

Her Flick wrote:
micki125 wrote:
Her Flick wrote:vidim i ovdje ima tema pa da i ovdje priupitam

kolika je penzija, mislim, koliko para dobiju na ruke kada se sve sabere

eto dobiju tih 150KM pa jos neke regularne penzije pa sta jos, je li dobiju i pare sto su demobilisani borci, je li dobiju pare ako su invalidi

interesuje me koliko dobiju na ruke kada se sve sabere, zna li iko
koliko ja znam dobijaju puno više od tih 150KM, svakako + invalidnost i redovna penzija, samo još ne znam dobijaju li i naknadu za demobilisane borce.

i koliko to sve iznosi, pa zar nema niko ko bi mogao da kaze

izadju li oko 1000KM mjesecno
pa vjerovatno nema fiksne cifre. vjerovatno zavisi i od cina i od stepena invaliditeta. ja mislim da u prosjeku izadje 1000 ali ne znam za sigurno.
jedna mala

#91 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jedna mala »

Invalid 70%,invalidnina + penzija=350km....a za ljiljane ne znam :skoljka:
mi_nismo_sami

#92 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by mi_nismo_sami »

Ni oni nisu imali podrshku u ratu od mnogih ,ovdje prisutnih forumasha :D , tako da nisam iznenadjena komentarima takvi(je)h.
VELIKO HVALA LJILJANIMA , a vama "gospodo" na obraz, cast, a bogami i muda (niste "TO" imali , nemate, niti cete ikad imati) !!!
samo malo

#93 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

bingov buraz wrote:
Mikado wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Jok, imamo legalno izabranu vlast, od naroda koji ih je birao takve kakve ih je birao, i ja to apsolutno uvažavam.
Ja ih kao takve nisam birao, niti sam birao ovu opciju koja je sada na vlasti.
Niti mogu da me kupe za pedesetak maraka.
Kada dođu izbori, svi skupa izađite i opet glasajte za iste, i radnici, i ljiljani, i penzioneri, i borci, i poljoprivrednici, i svi koji glasate, izađite i opet glasajte za iste, ako je ikako moguće.
Ja svoj krv, znoj i bubrege ne namjeravam ostavljati zbog ovih koji su ugroženi, a svaki put glasaju za te koji ih jebu.
To je SADOMAZO, čisti.
Potpis.
+1 :thumbup:
+1 :thumbup:

Svi oni kazu "mi smo ih na vlast doveli, a oni nama ovako"

E pa ko vas ebe, opet glasajte za njih... ja ovo vidim samo kao unutrasnja SDA razracunavanja, razocarani SDA glasaci izasli na proteste... ima li sumnje da ce isti ovi opet glasati za SDA, ako im SDA ispuni neke uvjete?
*mima*

#94 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by *mima* »

Kako volim ovaj polet forumski....ovu hrabrost i rjecitost....osjeti se to na papiru....
Prpa.ba

#95 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Prpa.ba »

Bosanski_kralj wrote:Pravo na rad je u većini država ustavna kategorija.

I kakve to veze ima? Niko nikome ne brani da radi. :mrgreen:
VjecitiStudent

#96 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

samo malo wrote:
Svi oni kazu "mi smo ih na vlast doveli, a oni nama ovako"

E pa ko vas ebe, opet glasajte za njih... ja ovo vidim samo kao unutrasnja SDA razracunavanja, razocarani SDA glasaci izasli na proteste... ima li sumnje da ce isti ovi opet glasati za SDA, ako im SDA ispuni neke uvjete?
Glasace oni opet za SDA, ako Princ skine Sulju, bez obzira na uvjete. :D
mi_nismo_sami

#97 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by mi_nismo_sami »

Her Flick wrote:
mi_nismo_sami wrote:Ni oni nisu imali podrshku u ratu od mnogih ,ovdje prisutnih forumasha :D , tako da nisam iznenadjena komentarima takvi(je)h.
VELIKO HVALA LJILJANIMA , a vama "gospodo" na obraz, cast, a bogami i muda (niste "TO" imali , nemate, niti cete ikad imati) !!!

e nek si nam vala rekla
Nisam vama nego pojedinim , mogu se oni lako prepoznati.... :-D
samo malo

#98 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

VjecitiStudent wrote:
samo malo wrote:

Glasace oni opet za SDA, ako Princ skine Sulju, bez obzira na uvjete. :D
Aha, znaci u tom grmu lezi Bakir :D

Mene recimo zenima sta su ta boracka udruzenja uradila po pitanju onog njihovog visokog "veledostojnika" koji je uhvacen na djelu sexskandala? jesu li se bar ogradili od njega? bi li i on danas grmio sa govornice pred vladom, da nije uhvacen na djelu? bezbeli da bi.

Providno je to sve, kako su ono jednom jurisali na Lagumdziju i ministre Alijanse pred parlamentom, tako danas jurisaju na Tihica ocito. Sve po necijem diktatu, a sve pod maskom "mi heroji, branili Bosnu, ko kaze nesto protiv nas, ustasa, cetnik, babin, komunjara".

Mene zanima sta o svemu tome misle istinski heroji Bosne... mada cemo to tesko saznati, takvi su uglavnom pod zemljom, i ne misle vise nista.
mi_nismo_sami

#99 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by mi_nismo_sami »

nisam znala da ima toliko haduma na forumu... :skoljka:
Nekako s proljeća

#100 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ne pretjerujte bar SA DOVODENJEM U PITANJE NJIHOVIH ZASLUGA U ODBRANI, ako se već mora sve gledati kroz političku prizmu.Osobe koje su zaslugama u borbi dobili priznanja ''ljiljan'' su itekako sposobni da sebi osiguraju egzistenciju, i ne samo nju...

Ovdje se radi o ljudskom dostojanstvu tih boraca,što je tačno k'o i smrt.Na toj stavki se niko ne bio smio zahebavati sa ovim ljudima a neće ni moći.Nikome nije u interesu (izuzev onim protiv kojih su se i borili) da provjerava njihov prkos...

Sve ostalo je politika i njeno nastojanje da ih uvuče (časne borce) u svoje zakulisne igre.Nema tu nista novo, tako je to od kada je svijeta i vijeka....
Post Reply