SALIHAMIDZIC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gray

#76 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Gray »

rahmanjin wrote:
mostarac wrote:I najgore je sto je medju "Dobrim Bosnjanima" Salihamidzic omrazeniji od recimo jednog Ibrahimovica, Handanovica ili Corluke ili Stanica koji je i ime i sve stekao u Zelji ili brace Kovac ili od Save Milosevica i slicnih. Da ne govorim o ovim novim perjanicama tipa Delach koji je najveca golmanska uzdanica hrvatske repke, a decko iz Gornjeg Vakufa. I svi su oni bolje prihvaceni od Salihamidzica. Da ne govorim o onim gnjidama Anusicu i Alilovicu, koji su preko rukometne repke BiH napravili karijeru i prodali se, a onda je kad su postali klase odlucili da igraju za Hrvatsku. Takvima bi ja noge u koljenu lomio baseball palicom, ali eto Hasan nam je kriv. Valjda sto je uvijek bio nas najkorisniji i najbolji igrac na terenu, a rotiran na svim mogucim pozicijama i igrao ih jednako dobro. Mogao je Hasan do 1998. godine promjeniti grb na dresu, ali nije, ali eto on nam ne valja, a ovi nam valjaju i njih niko ne pljuje.

Hasan je najveci sportista kojeg je BiH ikad imala. Veci i od Delibasica, Benesa, Susica, Barbareza, Bajevica, Dalipagica uz svo postovanje ovim nabrojanim. Hasan je bio najbolji igrac u to vrijeme najboljeg kluba na planeti i u tom klubu je igrao skoro cijelu deceniju i osvojio je u klupskom fudbalu sve sto se osvojiti moze.
Svaka cast gore pobrojanim i zaista velikim imenima BH sporta, al ono sto je napravio Hasan nije niko od njih. Mozda Dalipagic, al on nikad nije bio pretjerano vezan za BiH, a Delibasic je nazalost prerano zaustavio svoj let.
E hajd mi zivota ti reci kakve veze ima Ibrahimovic?

Slažem se, čovjek rođen u Malmeu, više je vezan za Švedsku nego za BiH.
hamdija

#77 Re: SALIHAMIDZIC

Post by hamdija »

Jel vama jasno da je brazzo mogao hladno igrati u prvom timu njemacke reprezentacije al nije, odabrao je BiH.Samo zbog covjeku treba skinuti kapu ako nista drugo.
udrch

#78 Re: SALIHAMIDZIC

Post by udrch »

Daj ba kakva je ovo priča o šamaru Spahića..pa jeste vi ba normalni..gori ste od Sinana Sinanovića..pa ko je bio Spahić da udara šamar Salihamidžiću..da je to uradio na početku svoje reprezentativne karijere ne bi danas bio kapiten reprezentacije..
Svi naši reprezentativci su igrali srcem za Repku..naravno ovdje ne ubrajam onih stotinjak koje su menadžeri prodavali preko Bake, Pašalića, Sinanovića i njima sličnih..navedite mi jedan valjan razlog zbog kojeg je trebao neko igrati nakon 2000-te godine za nas..
Kako se može zamjeriti bilo šta nekom od naših reprezentativaca koji su igrali u jakim, super organiziranim klubovima njihova igra za reprezentaciju..
Zamisli sebe u situaciji, dolaziš iz Bayerna na reprezentativno okupljanje i gle čuda, svaki put vidiš lika za kojeg nikad u životu nisi čuo i što je najgore svjestan si da ga više nikad nećeš vidjeti, čim ga prodaju..da ne govorim o drugim stvarima, Pašalićevom direktorovanju..hajd mi recite ko je sad Direktor svih reprezentacija???
ako igrač nije psihički spreman za tekmu, nema tu hajra..
A recite mi kako je neko mogao biti spreman za većinu naših tekmi???
Jad i čemer su vladali našim fudbalom, trenutno je Ćiro odvojio igrače od takvog uticaja, ali on je još uvijek tu, čeka i vreba da Ćiro malo popusti..
moa

#79 Re: SALIHAMIDZIC

Post by moa »

Da sam ja ciro ja bih otisao po njega i po papca ipak on ima iskustva i sigurno bi diglo i ostale igrace da igraju sa velicinom kao sto je Brazzo!!!
wizzard

#80 Re: SALIHAMIDZIC

Post by wizzard »

bez obzira ko je kriv pa braco okonca rep. karijeru ranije. mislim da bi bilo prelijepo vidjeti ga na svjetskom, plasiramo li se ako Bog da, pa makar nikako ne usao u igru, ili bio gost reprezentacije, jer braco je to zasluzio svime sto je pruzio repki.

a ako cu vec iznositi svoje misljenje, vise osjecaj, onda cu reci da sam prilicno ubijedjen da motivi koje je braco iznio nisu oni pravi, vec da se oprostio jer nije mogao vise da trpi neke stvari u repki.

sto se tice papca, mislim da taj covjek ne osjeca BiH svojom, prije nego li se drzi principa, nadam se da se varam:)
Fozgen

#81 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Fozgen »

Hasan je za mene bio i ostao igracka legenda, zbog svega, zbog nacina igre, ponasanja, osvojenih trofeja itd.
Neki izgleda ne znaju da Hasan i dan danas salje pomoc za Dom za nezbrinutu djecu u Zenici.
Al et kod nas je valjas uvijek a samo nevaljas jednom kao da nikada nisi valjao a kod Hasana nije bilo niti to jednom.
Kada bi svako ucinio barem 10% od onog sto je uradio Hasan nama bi bilo dovoljno.
Globus

#82 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Globus »

Cuj gluposti ne treba ga zvati na svjetsko jer nije igrao u kvalifikacijama ... vi stvarno mislite da ce svi ovi igraci igrat na svjetskom ? de ba pola ce novih bit sto radi forme sto radi povreda sto radi sta ja znam cega ... treba zvati svakog ko bude zasluzio .. sta sad se povrijedi nedaj boze kazem Spahic .. i ne igra nikako godinu dana i oporavi se 5 dana pred svjetsko treba ga zvati ? treba al da bude na klupi a u igri nikako
udrch

#83 Re: SALIHAMIDZIC

Post by udrch »

Globus wrote:Cuj gluposti ne treba ga zvati na svjetsko jer nije igrao u kvalifikacijama ... vi stvarno mislite da ce svi ovi igraci igrat na svjetskom ? de ba pola ce novih bit sto radi forme sto radi povreda sto radi sta ja znam cega ... treba zvati svakog ko bude zasluzio .. sta sad se povrijedi nedaj boze kazem Spahic .. i ne igra nikako godinu dana i oporavi se 5 dana pred svjetsko treba ga zvati ? treba al da bude na klupi a u igri nikako
Sačekaj drug da se plasiramo, pa ćemo onda o svjetskom prvenstvu..
Bolan ti ne bio, mi kad dođemo tamo, mi smo prvaci 100%..
Pa nije niko lud ispustiti takvu šansu..samo se plasirati treba..ostalo je rutina.. :D
gradska toplana

#84 Re: SALIHAMIDZIC

Post by gradska toplana »

Mislim da bi ga samo Ciro uspjeo nagovoriti da se vrati.Sto se tice Papca cisto sumnjam jer cova je bas karakter,svaka cast.
Neelix

#85 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

ko neki igrac. nek trune na klupi gdje mu je i mjesto. rado bi se on vratio, ali ga niko nece, jer je svojim igrama za reprezentaciju pokazao kakav je "covjek".
ArtefakT

#86 Re: SALIHAMIDZIC

Post by ArtefakT »

Hasan je KAISER!
ArtefakT

#87 Re: SALIHAMIDZIC

Post by ArtefakT »

gradska toplana wrote:Mislim da bi ga samo Ciro uspjeo nagovoriti da se vrati.Sto se tice Papca cisto sumnjam jer cova je bas karakter,svaka cast.
Imam neki osjecaj da su obojica radi istog razloga napustili repku...
Nije uopste bitno sta je, kako je, jednostavno ne mogu zamisliti da je radi "nekog" svog interesa.
mejdanbl

#88 Re: SALIHAMIDZIC

Post by mejdanbl »

Hasan je medju 10 najboljih BiH fudbalera svih vremena. Sjetite se njegovih sezona u Bayernu (ko to jos ima titulu prvaka Europe od BiH igraca), ni jedan Roberto Carlos se nikad nije naigrao kraj njega.

U reprezentaciji su ga tretirali kao vodonosu, da popravlja greske kojekakvih dusana krkeza, jakirovica i njima slicnim, a cuo sam i glasinu da ga je jedan sarajevski mafijas uzeo na zub, prodao mu sat iako ovaj to nije htio i to za veliku lovu.

Sjetite se utakmice s Danskom na kosevu, asistencija za gol, a kad je u drugom poluvremenu presao u obranu danci su napravili samo jednu sansu i to preko Musica (prvo poluvrijeme smo mogli gubiti 3 ili 4-0 u prvih 15 minuta, Spahic igrao desnog beka) . Za ostale utakmice nije imao motiva jer je znao da se te utakmice ne igraju zbog BiH sportskih uspjeha, vec su sluzile kojekakvim...ma ne da mi se pricati o cemu svi dobro znamo. Sta je trebao, najbolji desni bek Evrope lomiti noge da bi se Ricardo Bajano prodau u neku drugu ukrajinsku ligu ili Jakirevic u bugarsku? Sta bi Vi da ste bili na njegovom mjestu?
BarbaDue

#89 Re: SALIHAMIDZIC

Post by BarbaDue »

Daj zaboravite sta je prije bilo, treba zaboraviti i uciniti sve da odemo u JAR.
Ako Hasan moze poboljsati nasu reprezentaciju a moze, zovite ga ljudi, sigurno neko od vas ima prijateljske, rodbinske ili druge veze sa Brazzom.
Sto se pak tice Papca nisam siguran da se tu sta treba pokusavati posto se radi o nacionalnoj netrpeljivosti.
Neelix

#90 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

mejdanbl wrote:najbolji desni bek Evrope ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#91 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Edin H. »

IGRAČ UTAKMICE SAŠA PAPAC

U okviru škotske fudbalske Premier lige Glasgow Rangers slavio je sa 2:1 u gostima kod St. Johnstona, a epitet igrača utakmice pripao je Saši Papcu.

Međutim, nije počelo tako dobro za goste iz prijestolnice Škotske. Igrao se 17. minut kada je St. Johnston u prednost doveo Samuel. Rangers je izjednačio pet minuta prije kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Boyd, na asistenciju Papca.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac postavio je konačnih 2:1 sedam minuta prije kraja utakmice prelijepim golom, te je uz asistenciju Boydu bio uvjerljivo prvo ime susreta. Šteta je samo što ovog vrsnog fudbalera ne gledamo više u nacionalnom dresu BiH.

sporsport.ba
do_tokija

#92 Re: SALIHAMIDZIC

Post by do_tokija »

Neelix wrote:
treba se priznati da je salihamidza u svoje vrijeme bio jedan od najboljih evropskih igraca...
A1fa

#93 Re: SALIHAMIDZIC

Post by A1fa »

do_tokija wrote:
Neelix wrote:
treba se priznati da je salihamidza u svoje vrijeme bio jedan od najboljih evropskih igraca...
Upravo tako ;) Samo zeznuto mu prezime bilo i nije imao jebozovno ime kao Roberrrrrrto Carrrrrlosss, niti je bio od igraca koji su se furali sa naocalama ala Davids, niti je izigravao neke gluposti sa frizurama pa da se stalno provlaci kroz medije i da snima reklame. On je na svoju srecu ili nesrecu bio samo obican profesionalni fudbaler! 8-)
do_tokija

#94 Re: SALIHAMIDZIC

Post by do_tokija »

anonimni clan

#95 Re: SALIHAMIDZIC

Post by anonimni clan »

Gray wrote:
rahmanjin wrote:
mostarac wrote:I najgore je sto je medju "Dobrim Bosnjanima" Salihamidzic omrazeniji od recimo jednog Ibrahimovica, Handanovica ili Corluke ili Stanica koji je i ime i sve stekao u Zelji ili brace Kovac ili od Save Milosevica i slicnih. Da ne govorim o ovim novim perjanicama tipa Delach koji je najveca golmanska uzdanica hrvatske repke, a decko iz Gornjeg Vakufa. I svi su oni bolje prihvaceni od Salihamidzica. Da ne govorim o onim gnjidama Anusicu i Alilovicu, koji su preko rukometne repke BiH napravili karijeru i prodali se, a onda je kad su postali klase odlucili da igraju za Hrvatsku. Takvima bi ja noge u koljenu lomio baseball palicom, ali eto Hasan nam je kriv. Valjda sto je uvijek bio nas najkorisniji i najbolji igrac na terenu, a rotiran na svim mogucim pozicijama i igrao ih jednako dobro. Mogao je Hasan do 1998. godine promjeniti grb na dresu, ali nije, ali eto on nam ne valja, a ovi nam valjaju i njih niko ne pljuje.

Hasan je najveci sportista kojeg je BiH ikad imala. Veci i od Delibasica, Benesa, Susica, Barbareza, Bajevica, Dalipagica uz svo postovanje ovim nabrojanim. Hasan je bio najbolji igrac u to vrijeme najboljeg kluba na planeti i u tom klubu je igrao skoro cijelu deceniju i osvojio je u klupskom fudbalu sve sto se osvojiti moze.
Svaka cast gore pobrojanim i zaista velikim imenima BH sporta, al ono sto je napravio Hasan nije niko od njih. Mozda Dalipagic, al on nikad nije bio pretjerano vezan za BiH, a Delibasic je nazalost prerano zaustavio svoj let.
E hajd mi zivota ti reci kakve veze ima Ibrahimovic?

Slažem se, čovjek rođen u Malmeu, više je vezan za Švedsku nego za BiH.
Pa i Misimovic je rodjen u Minhenu i cijeli zivot i karijeru je proveo u Njemackoj. I po svemu je vise vezan za Njemacku nego za BiH i?

Ibrahimovic ima veze jer je po ocu Bosanac i jer je kao mlad igrac bio nudjen nasem fudbalskom savezu da igra za reprezentaciju.
Odbijen je zbog sumnje da na taj nacin zeli da dobije besplatnu avionsku kartu i uz obrazlozenje da je Bosna puna takvih talenata.......
Neelix

#96 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

nijedan od ovih igraca, koje mostarac navodi, nije zabijao noz u ledja maticnoj drzavi, namjernim setkanjem po terenu i krsenjem protivnickih igraca da bi dobio crveni karton. otisli su i igraju za druge zemlje. samo mi je krivo sto i ovaj shaban isto to nije uradio, postedio bi nas zelje da ga zadavimo :)
udrch

#97 Re: SALIHAMIDZIC

Post by udrch »

Kad citas neke postove ispadne da je Hasan odigro 4,5 tekmi i oprostio se od zemlje koju je svojim srcem volio i voli..

Koji smo mi papanski narod..

Postavi sebi pitanje sta si ti uradio za ovu reprezentaciju..jesi makar jednom u zivotu izgubio glas na tribinama..

Vecina prica kako nikad nece na tekmu dok je ova bratija gore, a njemu zamjere sto se nakon 10-tak godina odlucio povuci..
Neelix

#98 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

ako mislis na mene - isao sam redovno dok su igrali na kosevu. i ne zamjerim mu ja sto se povukao nakon 10 godina, nego sto to nije uradio i ranije.
A1fa

#99 Re: SALIHAMIDZIC

Post by A1fa »

Neelix wrote:ako mislis na mene - isao sam redovno dok su igrali na kosevu. i ne zamjerim mu ja sto se povukao nakon 10 godina, nego sto to nije uradio i ranije.
WoW, toliko si se zrtvovao, svaka ti cast :thumbup:
Zbog takvih ce se ljudi jos nacekati da u Sarajevu pogledaju reprezentaciju!
I ja mu zamjeram u jednu ruku sto nije otisao ranije da se ne pati, kad covjek skonta za koga i sa kim je igrao :roll:
Neelix

#100 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

:lol: kakav ti je to argument, musafa ti, "s kim je igrao"... :? a s kim bi to trebao igrati, da je po tvom? nazalost, nismo imali ni ronalda ni zidanea, ali to ne znaci da kenjac nije trebao igrati u najmanju ruku sa istim zarom i za "svoju" drzavu, kao i za klub.
Post Reply