1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#76 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

:mrgreen: šalim se za vijagru da me pogrešno ne shvatite ali je bilo orgijanja
detroit-mercy

#77 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by detroit-mercy »

damirm wrote:Drzava nije trebala ovim ljudima naci posao, nego je trebala napraviti uslove, pa da ih ti ljudi dobiju. Ovako nek se hebu gledajuci u razne twist towere, robote, teloptice, lokalne siledzije i monopoliste sto nam iz dana u dan na pravdi Boga hebu mater.
Potpuno si upravu, mada sam se pogresno izrazio jer nisam mislio bukvalno naci posao nego kroz poreske olaksice firmama koje zaposljavaju veterane ili osobe sa invaliditetom pomoci da ta populacija lakse pronadje posao. Nesto kao sto Amerika radi sa svojim veteranima.
Ovako, neka istezu vratove i dive se ciji je veci, Fahrin ili Dodin.
Truba

#78 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

damirm wrote:Drzava nije trebala ovim ljudima naci posao, nego je trebala napraviti uslove, pa da ih ti ljudi dobiju. Ovako nek se hebu gledajuci u razne twist towere, robote, teloptice, lokalne siledzije i monopoliste sto nam iz dana u dan na pravdi Boga hebu mater.

koliko dobije profesionalni vojnik za mjesec dana rata

pomnožiti s brojem mjeseci

i svima podijeliti pare i završiti više 15 godina nakon rata s vojskom i idemo dalje kraj priče :)
kusur

#79 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by kusur »

Svaka cast pravim borcima, oni su ponos Bosne, ali da bi imali moralnu i pravnu snagu u svojim zahtjevima prvo se moraju rijesiti ovih sto ih vode jer su vodje potkupljene, a zatim da se rijese ovih koji su preko stele i raznih malverzacija dosli do borackih naknada. Ovako covjek ne zna koji je pravi a koji ''krivi'' medju borcima.
nenadd

#80 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by nenadd »

black wrote:
nenadd wrote:šta se bolan pališ moja prva sjećanja na rat se vežu za heroje dobrinje koji su pobjegli s dobrinje i došli maltretirati raju na čengić vili
kao i na specijalce koji su obijali stanove u mome susjedstvu i nosili što su htjeli
kao i na one koji su imali kokakolu krompir i meso dok smo mi gladovali
kao i na dezertere koji sada imaju penzije po raznim osnovama a preplivavali su miljacku bježeći četveronoške
pa samoubice koji su preko noći postajali šehidi
pa oni koji su se samoranjavali
pa umirali od alkohola kojeg su nakon dužeg neimanja istog popili prilikom otkrivanja vinskog podruma

od 20 vojnika u naselju znam možda 5 poštenih... od tih pet 3 je pod zemljom

ovo su moja balava zapažanja okolice u ratu

nema ba one partizanske više propagande da oni ni jabuku nisu htjeli

mazijali su preko štele dobivali rješenja
:oops: :oops: :oops:
i umirali prirodnom smrću i postajali šehidi
i ranjavali sami sebe da ne bi išli na liniju pa postajali RVI
i davali prednost švercovanoj robi kroz tunel nad ranjenicima
i ratovali na relaciji Dobrinja A.Polje zbog šverca kroz tunel
krali i otimali se oko plijena po razrušenim i napuštenim kućama

izvini ako sam nešto ponovio ili zaboravio ali to je otprilike to
jos samo da kazete kako smo sami sebe ubijali :oops:
cccc ja ti pokvarene mašte
valterbranisarajevo

#81 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by valterbranisarajevo »

Sada je na FTV javljeno da su svi zahtjevi ispunjeni i da će to biti verifikovano na sutrašnjoj vanrednoj sjednici parlamenta FBiH. Jedino nije ispunjen zahtjev o smjeni ministra MUP-a Mevludina Alića..
vee-jay

#82 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by vee-jay »

valterbranisarajevo wrote:Sada je na FTV javljeno da su svi zahtjevi ispunjeni i da će to biti verifikovano na sutrašnjoj vanrednoj sjednici parlamenta FBiH. Jedino nije ispunjen zahtjev o smjeni ministra MUP-a Mevludina Alića..
:thumbup:

:D
Socijalista

#83 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Socijalista »

vee-jay wrote:
valterbranisarajevo wrote:Sada je na FTV javljeno da su svi zahtjevi ispunjeni i da će to biti verifikovano na sutrašnjoj vanrednoj sjednici parlamenta FBiH. Jedino nije ispunjen zahtjev o smjeni ministra MUP-a Mevludina Alića..

Ocito da sve moze kad se hoce!
grany-smith

#84 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by grany-smith »

Jadna je vlada koju od boraca mora da čuva onoliki broj specijalaca.
Sve ono što je na klimavim nogama kad-tad,mora da padne.

Nije li vrijeme i za vladu ?
trofej

#85 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by trofej »

Šta je ispunjeno? Crnkića će zamijeniti Dreković, ... "sjaši kurta da uzjaše murta" Istovremeno i bez obzira na reduciranja prava interventnim zakonom, Fond PIOFBiH - u ulozi zakonodavca! - odlučuje o koeficijentima penzija i smanjuje ih sa 1.65 na 1.45. Klasičan fašistički manir, u kojem sudjeluju pojedina rukovodstva ovih koji protestuju i nacističko fašistički klanovi na vlasti.
1gorstak

#86 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by 1gorstak »

Ne moze se naplacivati ucesce u odbrani zemlje. Svoju "deviznu knjizicu" koju sam dobio nakon rata jos cuvam i ne pada mi na pamet da trazim bilo kakvu finansijsku naknadu za odbranu nase zemlje. Ne osudjujem one koji jesu uzeli pare za nesto sto je bila nasa moralna obaveza, ali vrijeme je da se prekine s tim. Citav svijet je u finansijskoj krizi i krese se troskove, a kod nas napravili sportsku disciplinu od formulisanja novih objasnjenja kojim se drzavi moze nekog natovariti na vrat. Treba raditi ljudi, zemlja lezi neobradjena, drzava ima odlican potencijal za stocarstvo, a mi ako ne ispijamo po 12 kafa dnevno, gledamo utakmice i spanske serije. Ne ide to. Svaka cast invalidima (a i to treba biti predmet stroge revizije), ali to sto je neko demoblisani borac ili nosilac ratnog priznanja nije razlog da ga drzava izdrzava. Neka se u otkupnoj stanici raspita koliko je kila gljiva, zove, kupina, puzeva ..... siguran sam da to sto dobije od drzave moze zaraditi vlastitim trudom, ako ne i vise.

Kultura parazitiranja nam od omladine pravi invalide.
Last edited by 1gorstak on 01/10/2009 17:31, edited 1 time in total.
don vito

#87 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by don vito »

Super. Nadajmo se da ce se i administracija, prosvjeta, pravosudje, policija i ostali sa budzeta izboriti za svoja prava.
Sada se MMF i Svjetska banka trebaju povuci iz FBiH. Imamo mi vlastite resurse da rijesimo problemcic 414 miliona maraka manjka u budzetu. Prodati Telekom, Energoinvest, Elekroprivredu, Bosnalijek...
1gorstak

#88 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by 1gorstak »

don vito wrote:
Super. Nadajmo se da ce se i administracija, prosvjeta, pravosudje, policija i ostali sa budzeta izboriti za svoja prava.
Sada se MMF i Svjetska banka trebaju povuci iz FBiH. Imamo mi vlastite resurse da rijesimo problemcic 414 miliona maraka manjka u budzetu. Prodati Telekom, Energoinvest, Elekroprivredu, Bosnalijek...
Ne moze se sredstva od privatizacije trositi krpeci rupe u budzetu, sta kad sve prodas ? Treba kresati budzet.
palermo

#89 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by palermo »

1gorstak wrote:Ne moze se naplacivati ucesce u odbrani zemlje. Svoju "deviznu knjizicu" koju sam dobio nakon rata jos cuvam i ne pada mi na pamet da trazim bilo kakvu finansijsku naknadu za odbranu nase zemlje. Ne osudjujem one koji jesu uzeli pare za nesto sto je bila nasa moralna obaveza, ali vrijeme je da se prekine s tim. Citav svijet je u finansijskoj krizi i krese se troskove, a kod nas napravili sportsku disciplinu od formulisanja novih objasnjenja kojim se drzavi moze nekog natovariti na vrat. Treba raditi ljudi, zemlja lezi neobradjena, drzava ima odlican potencijal za stocarstvo, a mi ako ne ispijamo po 12 kafa dnevno, gledamo utakmice i spanske serije. Ne ide to. Svaka cast invalidima (a i to treba biti predmet stroge revizije), ali to sto je neko demoblisani borac ili nosilac ratnog priznanja nije razlog da ga drzava izdrzava. Neka se u otkupnoj stanici raspita koliko je kila gljiva, zove, kupina, puzeva ..... siguran sam da to sto dobije od drzave moze zaraditi vlastitim trudom, ako ne i vise.

Kultura parazitiranja nam od omladine pravi invalide.
kao i uvijek :thumbup: :thumbup:

P.S
Čini mi se da je Don Vito ono samo ironizirao.....valjda
don vito

#90 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by don vito »

1gorstak wrote:
don vito wrote:
Ne moze se sredstva od privatizacije trositi krpeci rupe u budzetu, sta kad sve prodas ? Treba kresati budzet.
Bice neka nafaka. :D
Ironija, i ovaj i prethodni post.

Entitet koji ima ovakve ekonomske pokazatelje ne treba se bojati za svoju buducnost. Zato sto buducnosti nema, vec samo trebamo iscekivati bankrot nakon kojeg ce se valjda neke stvari pokrenuti.
1. U FBiH je trenutno 128.000 uposlenih u javnoj upravi, administraciji, obrazovanju i zdravstvu, dok ih je tek 82.000 u prerađivačkoj industriji.
2. U posljednje tri godine grantovi za boračke i socijalne kategorije povećani sa 538 miliona na milijardu KM.
3. Prosječna plaća u FBiH iznosi 792 KM, dok ona u privredi stagnira i iznosi svega 450 maraka.

Sto se prije srusi ovaj nakaradni sistem bice bolje ljudima koji posteno zaradjuju svoj kruh. Zato treba podrzati sve one koji svojim potezima vode ka kolapsu budzeta. MMF napolje, Svjetska banka napolje!

:bih:
1gorstak

#91 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by 1gorstak »

don vito wrote:
1gorstak wrote:
don vito wrote:
Bice neka nafaka. :D
Ironija, i ovaj i prethodni post.

Entitet koji ima ovakve ekonomske pokazatelje ne treba se bojati za svoju buducnost. Zato sto buducnosti nema, vec samo trebamo iscekivati bankrot nakon kojeg ce se valjda neke stvari pokrenuti.
1. U FBiH je trenutno 128.000 uposlenih u javnoj upravi, administraciji, obrazovanju i zdravstvu, dok ih je tek 82.000 u prerađivačkoj industriji.
2. U posljednje tri godine grantovi za boračke i socijalne kategorije povećani sa 538 miliona na milijardu KM.
3. Prosječna plaća u FBiH iznosi 792 KM, dok ona u privredi stagnira i iznosi svega 450 maraka.

Sto se prije srusi ovaj nakaradni sistem bice bolje ljudima koji posteno zaradjuju svoj kruh. Zato treba podrzati sve one koji svojim potezima vode ka kolapsu budzeta. MMF napolje, Svjetska banka napolje!

:bih:
:-D
don vito

#92 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by don vito »

Sramota da se smanjuju naknade borcima, plate i topli obroci budzetskim korisnicima uz ovakve pozitivne trendove u ekonomiji:
Zbog posljedica svjetske ekonomske krize od oktobra prošle godine, kada su se javili prvi značajniji efekti recesije, do jula 2009. u našoj zemlji su bez posla ostala ukupno 53.172 radnika! Riječ je o zvaničnim podacima, ali se pretpostavlja da je broj onih koji su dobili otkaze još i veći te da sva otpuštanja nisu registrirana. Val otpuštanja u tzv. sivoj ekonomiji još je snažniji. Zanimljivo je da se iz mjeseca u mjesec ne nazire kraj pada broja otpuštenih radnika te da prosječno u svakom mjesecu bez posla ostane više od 5.000 Bosanaca i Hercegovaca. To ukazuje da bi predstojeće jesen i zima mogle biti još teže u pogledu položaja radnika.
Svi na ulice da se solidarisemo sa borcima i ostalim budzetskim kategorijama!
Bosnolog

#93 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Bosnolog »

VjecitiStudent wrote:Kazu da je i Nedzad Brankovic, nosilac priznanja "Zlatni ljiljan", vidjen medju protestantima sa transparentom "Dole lopovi!"

Glasacka baza izmanipulisanih ,ponizenih i ojadenih ce glasati za ove iste koji su ih doveli tu gdje su danas kao i sve druge etno torove u ovoj napacenoj zemlji.Nista dok se ne dese socijalni nemiri i pometu ove krimose koji nas unistavaju gotovo 20 godina.
Vratit ce im tu sirotinjsku crkavicu za glasove na predstojecim izborima .Umjesto da ih uce kako da love ribu oni im donose sve manje ribe u zamjenu za glasove ,zalosno je sto su im isti krvarili i odbranili BiH da bi ih sve ove godine ponizavali i ucjenjivali.
Ovi sto ih ponizise bi bili najsretniji da su svi izginuli u ratu i da ne moraju o njima brinuti danas ,umjesto da vecina tih heroja radi u drzavnim,opstinskim i drugim institucijama nakon rata ili da su im ponudili da od onih silnih donacija osposobe sebe u malim privatnim obrtno korisnim zanimanjim od kojih bi sami imali koristi kao i drzava.Ova populacija je iznijela rat a danas se ubijaju i umiru od gladi.Brankovic je obezdijedio sebe on je SDA minder miljenik i posebn vrsta gnjide.Krimos krimosa pomaze u zdruzenim krimo secijasko pljackarskim rabotama.

Tuga i jad bez dna. :( :roll:
trofej

#94 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by trofej »

don vito, šta je to u FBIH privreda i na koji način privrednici dolaza do prosječne plaće? Nije li baš tu bh- rakrana ? Šta misliš, bili USA bogatstvo moglo udovoljiti pohlepi bh-privrednika? Mislim da ne bi, te da biše ga bh-privrednici za koju godinu uknjižili u vlastiti konto u nekom od bjelosvjetskih trezora. Naravno, oni su u malignoj simbiozi sa nacističkofašističkim vlastima.
jutarnji

#95 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by jutarnji »

komi wrote:ja sam rekao da znam jednog ili dvoje koji su se ubili...

vijagra u kombinaciji s drogom na balkonu na čengić vili i puc pištoljem u glavu
A informacije si dobio od tetke koja je sve gledala sa balkona dok si ti sastavlj`o puzzle u podrumu. Jak si, nema sta.
Izadji pred te ljudi i sve im fino objasni, da se ne zajebaju bezze.
Jasno je da BiH takva kakva je ne moze finansirati tolike socijalne namete, ali moze uraditi puno toga da tim ljudima
pomogne. Povlastice prilikom zaposljavanja, stipendije, medicinska zastita i sl. Naravno, bandi na vlasti to ne pada na pamet
i zato je jedino rjesenje da ih se nafata i okaci o prve bandere. Ja u svojoj mahali znam jedno 30 komada(tri tacke) koje bih bez grize
savjesti posl`o u raj, dzenet, pakao, hell, dzehenem...tri lijepe pm.
Truba

#96 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Truba »

grany-smith wrote:Jadna je vlada koju od boraca mora da čuva onoliki broj specijalaca.
Sve ono što je na klimavim nogama kad-tad,mora da padne.

Nije li vrijeme i za vladu ?
koja ba vlada

pa zlatni momci su je i izabrali i opet će :bih: :sax:
karanana

#97 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by karanana »

da su se organizovali oni, penzioneri, rudari, tekstilci, metalci, nezaposleni...da su dosli da jebu mater vladi i parlamentarcima zbog velicine plata, zbog nezaposlenih, zbog neimastine, zbog skupoce....i da su se zajedno okupili negdje, bio bih tamo i po cijenu otkaza jer me nema na poslu. ali ovako, par hiljada doslo da prosi od lopova mrvice, izrezirano. e tu necu doci pa makar i da su oslobodili sarajevo i banjaluku. neko zivi od penzije ili plate od 150-200 maraka a oni imaju i ovo i raznorazne vojne penzije i invalidnine (ovo neka imaju), a mnogi od njih imaju i svoje biznise ili izdaju stanove i poslovne prostore.

oni su mozda i mogli mobilisat narod i dici sve slojeve stanovnistva, ali nisu i sad su kod mene izgubili kredibilitet kao i svi drugi
kosmos

#98 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by kosmos »

karanana wrote:da su se organizovali oni, penzioneri, rudari, tekstilci, metalci, nezaposleni...da su dosli da jebu mater vladi i parlamentarcima zbog velicine plata, zbog nezaposlenih, zbog neimastine, zbog skupoce....i da su se zajedno okupili negdje, bio bih tamo i po cijenu otkaza jer me nema na poslu. ali ovako, par hiljada doslo da prosi od lopova mrvice, izrezirano. e tu necu doci pa makar i da su oslobodili sarajevo i banjaluku. neko zivi od penzije ili plate od 150-200 maraka a oni imaju i ovo i raznorazne vojne penzije i invalidnine (ovo neka imaju), a mnogi od njih imaju i svoje biznise ili izdaju stanove i poslovne prostore.

oni su mozda i mogli mobilisat narod i dici sve slojeve stanovnistva, ali nisu i sad su kod mene izgubili kredibilitet kao i svi drugi
tacna konstatacija, a zasto to nisu? kontrolirani haos?
Corto Maltese

#99 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Corto Maltese »

Ne kontam zašto ne odu na Kovače i traže zlatne kašike od onoga koji im ih je i obećao?
VjecitiStudent

#100 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by VjecitiStudent »

Her Flick wrote:
i neka ih suljo nije htjeo primiti
neka vide kakvi su im njihovi lideri
sto ne idu kod princa da se zale
...
Ti fakat ne znas sabrati 2 i 2 :D
Post Reply