Dobro kaze ovaj momak BHCluster,tebi dragi moj Bogumile mogu reci isto ovo sto rece ovaj ...BHCluster wrote:Ama kakve bolan veze ima postoji li ili nepostoji ako drzava pa sa tim i narod imaju neke koristi od toga...
Oni stecci sto ih spomenu i sliku postavi,datiraju iz 11 i 12 vijeka u vrijeme Bogumila,pismo na njima je Bosancica.
sad ne bih da dolijevam ulje na vatru,da ovdje nesto tvrdim sto i sam nisam vidio...a bio sam ovog ljeta na Visocici,i predproslog,meni se to dopalo sve to vezano za Piramide,nesto je tu postojalo,da li grad,ili piramida vise to nije vazno,ti tuneli dokazuju da je neko utvrdjenje gradjeno.Bio sam i u par tih tunela,to nije priroda mogla da tako isklese,postavi u redu i redoslijedu,i daljnja ispitivanja ce pokazati sta je u pitanju.
Busotine i uzorci tih busenja pokazujku da su 500 m dubine sendimentalne krecne stijene(krecnjak)i jos i to da na tim uzorcima se taj kamen ne vidi da je slagan jedan na drugi...pa ja ne znam..
ali sve to nije bitno,i nebi trebalo da se polituika bavi ovim pitanjem,nego strucnjaci iz ove oblasti,nasi i svjetski arheolozi..