Shta mene briga za koju je brachnu zajednicu, bitno je samo da je brak ochuvan.Officer Crabtree wrote:
primjenjivo za lezbo bracnu zajednicu
Šta kada izlasci dosade?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- burek_in_space
#76 Re: Šta kada izlasci dosade?
-
callmethebreeeze
#77 Re: Šta kada izlasci dosade?
nekada insan sam sebi dosadi, a ne neko s kim si sest godina, taman da ti je iz oka kanula. to meni nije cudno. a zanima me sta ona kaze na to? mislim da trebate razgovarati i skontati kako da "ozivite" vezu. nimalo ne potcjenjujem tvoju brigu za lovu. pare nisu sve, ali s parama se moze otici na put, investirati u malo skuplje rekreacije, i rijesiti se masu nekih briga koje mogu biti uzrok svadje, gdje, kako, zivjeti, etc. u svakom slucaju, ja ne bih usao u brak u ovakvoj situaciji. a svakako ti preporucujem da prije braka zivite zajedno jedno par mjeseci. veza je divna, krasna, ali nekoga upoznas tek nakon sto pocnes dijeliti svakodnevnicu.
-
duboka_misao
#78 Re: Šta kada izlasci dosade?
ah te zajednicke aktivnosti, nedavno smo zajedno sastavljali i postavljai ormarice u kupatilu,dozivljaj i po, zadnje cega se sjecam je on kako me ganja po stanu sa bushilicom u ruci i govori : glava ti nije u vinklo !!!!!!!!
-
Slovka
#79 Re: Šta kada izlasci dosade?
Naravno da se javlja monotonija nakon 6 godina veze i to ne znači ama baš ništa.
6 godina vodanja, izlazaka i povremenih viđanja i 6 godina braka su nebo i zemlja razlika.
Brak je sam po sebi zajednički projekat, idete kroz život i kroz probleme i kroz lijepe trenutke skupa i to jača spone između vas.
S vezom nije taj slučaj i zato je osjetljivija na monotoniju i zasićenje.
Sa 1000KM se realno možete ženiti, i tih godinu-dvije koliko si mislio da se zabavljate još dok uslovi ne postanu povoljniji jednostavno predeverate skupa. Onako na grahu i makaronama, u podstanarima, ali zajedno.
Jer realno može se desiti da ti dobra veza pukne zbog prezasićenja, a prve godine braka su slatke pa i kada se malo patite
Ako ti se ipak još ne ženi i ideš na ziher onda prosto zasuči rukave i poradi malo na nekim promjenama.
Danas je lahko upasti u kolotečinu, poso'o-kafić-kuća pa u krug jer je tempo života takav, ali evo sad će lijepo vrijeme, ubaci pješačenje, neke izlete, upišite zajedno kurs jezika, počnite planirati brak i zajednički život-to prilično zbližava pa i ako vas par godina dijeli od vašeg stana ne znači da ne možete čituckati oglase, planirati, maštati skupa...
EDIT, kad ne čitam redom, tek vidjeh da ste riješili problem
6 godina vodanja, izlazaka i povremenih viđanja i 6 godina braka su nebo i zemlja razlika.
Brak je sam po sebi zajednički projekat, idete kroz život i kroz probleme i kroz lijepe trenutke skupa i to jača spone između vas.
S vezom nije taj slučaj i zato je osjetljivija na monotoniju i zasićenje.
Sa 1000KM se realno možete ženiti, i tih godinu-dvije koliko si mislio da se zabavljate još dok uslovi ne postanu povoljniji jednostavno predeverate skupa. Onako na grahu i makaronama, u podstanarima, ali zajedno.
Jer realno može se desiti da ti dobra veza pukne zbog prezasićenja, a prve godine braka su slatke pa i kada se malo patite
Ako ti se ipak još ne ženi i ideš na ziher onda prosto zasuči rukave i poradi malo na nekim promjenama.
Danas je lahko upasti u kolotečinu, poso'o-kafić-kuća pa u krug jer je tempo života takav, ali evo sad će lijepo vrijeme, ubaci pješačenje, neke izlete, upišite zajedno kurs jezika, počnite planirati brak i zajednički život-to prilično zbližava pa i ako vas par godina dijeli od vašeg stana ne znači da ne možete čituckati oglase, planirati, maštati skupa...
EDIT, kad ne čitam redom, tek vidjeh da ste riješili problem
-
Ocultis_787
#80 Re: Šta kada izlasci dosade?
a zasto se to "nuzno" covjek mora i ozenit?zelenashica wrote:srečo moja lijepa.....samo se ti ženi,danas niko nema siguran posao...a 1000 nije nimalo loša plata...nego nek i ona hadžijinca kako pridonese,od zimnice,pa kuhanje,pa vamo tamo žensko ako zna polijepo može uštediti od marke napraviti dvijestatix wrote:1000, ali nesiguran posao, kao i vecina sada.ne zajebavajte se džaba,ljudi žive i od manje love nego je tvoja plata pa se ne žale,naprotiv sloga je opet prisutna....a tu vala se može izdvojiti i za kirijicu,ha ja....ne zaboravi džaba ti i plata 3000 ako nemaš pored sebe nekog ko te vrijedan...
- Ljuska_u_BaklaFi
#81 Re: Šta kada izlasci dosade?
Ne vidjeh da iko rece da mora, i da je poanta bila da dvije glave ljepshe,vishe uzivaju u dobrom zajedno i lakse podnose loshe sto se desi, i da su finansijske prilike u svemu tome zanemarljive 
-
Omerovim_Koracima
#82 Re: Šta kada izlasci dosade?
pa jbga,sjedite kuci i gledajte filmove skupa 
- Ljuska_u_BaklaFi
#83 Re: Šta kada izlasci dosade?
Ejs' Omere treba ukljucit DVD 
-
Omerovim_Koracima
#84 Re: Šta kada izlasci dosade?
Pa ima na novoj tv petkom i subotom od 8- 2 sata iza ponoci filmovi jean za drugim
..ako je paglu film,malo se dirat do iducheg 
- Ljuska_u_BaklaFi
#85 Re: Šta kada izlasci dosade?
A shta che ostalim danima u heFti 
-
Omerovim_Koracima
#86 Re: Šta kada izlasci dosade?
Pa ima vazda filmova
,sem cetvrtka,cetvrtkom nek se ne gledaju ni oni ni filmovi

- Ljuska_u_BaklaFi
#87 Re: Šta kada izlasci dosade?
Chetvrtkom nek' gledaju Zabranjeni forum
edukacije radi !
- neprilagodjena
#88 Re: Šta kada izlasci dosade?
Sto ne odes zivjeti sa njom??statix wrote:Naime, nakon 6 god zabavljanja, trebamo jos cekati do braka, zbog materijalnih razloga, ali izlasci su postali monotoni, a drustvo se svo pozenilo. Veza je sada u krizi.
Ikakav savjet ili iskustvo sa ovakvom situacijom?
Vidi kako ide,ne moras se odma zeniti
-
detroit-mercy
#89 Re: Šta kada izlasci dosade?
Napravite bebu, pa cete vidjeti kako se izlasci pozele, jos ako su blizanci sve na kvadrat.
- kmirsad
#90 Re: Šta kada izlasci dosade?
Otiđite na kakav izlet... čebe, plinsko kuhalo, đezva, kahva, tava, kila mesa, kisela , fanta, koja piva, paradajz i luk, tranzistor , hljeb i štap za pecanje... ako od svega toga iz auta izvadiš i upotrjebiš samo čebence... onda se još volite...

- Vragolan
#91 Re: Šta kada izlasci dosade?
a jeste li razmisljali o sexu, da pocnete da se sexate
- statix
#92 Re: Šta kada izlasci dosade?
Stavimo kljukusu u sporet, a u medjuvremenu se volimo, kasnije, da prste polizesh...kmirsad wrote:Otiđite na kakav izlet... čebe, plinsko kuhalo, đezva, kahva, tava, kila mesa, kisela , fanta, koja piva, paradajz i luk, tranzistor , hljeb i štap za pecanje... ako od svega toga iz auta izvadiš i upotrjebiš samo čebence... onda se još volite...![]()
![]()
-
Omerovim_Koracima
#93 Re: Šta kada izlasci dosade?
Mozda s eona chuva za brakaVragolan wrote:a jeste li razmisljali o sexu, da pocnete da se sexate
-
luda
#94 Re: Šta kada izlasci dosade?
Pare nisu sve...hmm koliko puta sam to cula....hehehhAli cinjenica je da jesu veci dio zivota jako bitan faktor i bez toga jako tesko ostaje te famozne "ljubavi"..Dosadili izlasci??Ili uopste jedno drugome???Bitan savjet ti ne zelim niti mogu dati ali iz licnog iskustva znam da brak nije rjesenje kako se nasalio neko od forumaša...
-
EdnaEnda
#95 Re: Šta kada izlasci dosade?
Niko tebi ne moze dati pravi odgovor osim samog tebe. Razmisli i odredi svoje prioritete... pricaj s njom, vidi sta ona misli...
Neka je sa srecom!
Neka je sa srecom!
- Edin H.
#96 Re: Šta kada izlasci dosade?
Pa ima li swingers klubova u Sarajevu? 
- respo
#97 Re: Šta kada izlasci dosade?
kad izlasci dosade pocnes sa ulascima 
- Mis mekinjas
#98 Re: Šta kada izlasci dosade?
uđi i raznesiiiii....
Jel' taj ulazak?

Jel' taj ulazak?
- respo
#99 Re: Šta kada izlasci dosade?
kako se kome svidjaRaščupana wrote:uđi i raznesiiiii....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel' taj ulazak?![]()
- kolega
#100 Re: Šta kada izlasci dosade?
slažem se, nađi sebi djevojku ... nisi više dijeteDioda wrote:Pokusaj malo osvjeziti tu vezu, promijenite mjesta na koja izlazite, pokusaj da organizujes nesto zanimljivo, sto do tad niste radili...