Gay parada u Sarajevu

Locked
Maraschino

#76 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Maraschino »

Sutra otkazana ''Parada casti'' u Beogradu... :-) :zjev:

:run:
liquidhorse

#77 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

vox-populi wrote:
ja.neron wrote:
i po ovome tebi drago da se spuštaš na nivo životinje poredeči ljude(sam sebe) sa životinjama

žalosno žalosno :( :( :(
argument je bio da je homoseksualizam neprirodan te su se kao dokaz uzimale zivotinje koje su,trebale da sa svojim nagonom budu iskljucivo hetero. Sto nije tacno.
jok, religija je valjda prirodna stvar. u svetim knjigama sve fino pise kako covjek treba da zivi, a nauku ko jebe.
Klodovik

#78 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Klodovik »

MisticnaNebuloza wrote:
KatarinaKosaca wrote:Naravno, da je heterosexualna ljubav prisutna, u biologiji naročito. Gledamo goluba i golubicu, gledamo mačke kako se pare. Ima li homosexualizma u životinjskom svijetu?
Prosetaj se malo po internetu po ovom pitanju, svasta ces saznati. Homoseksualizam u zivotinjskom svjetu je dokazan vise puta i to ni jedan naucnik ne negira da postoji.
Ima u životinjskom svijetu i kanibalizma i čega sve još ne.
ja.neron

#79 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

Pitanje za ove što se kunu samo u nauku : Šta je duša i kako je ona nastala ?
ja.neron

#80 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

@MisticnaNebuloza

mješani brak muškarac + žena meni odgovara
MisticnaNebuloza

#81 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by MisticnaNebuloza »

Klodovik wrote:
MisticnaNebuloza wrote:
KatarinaKosaca wrote:Naravno, da je heterosexualna ljubav prisutna, u biologiji naročito. Gledamo goluba i golubicu, gledamo mačke kako se pare. Ima li homosexualizma u životinjskom svijetu?
Prosetaj se malo po internetu po ovom pitanju, svasta ces saznati. Homoseksualizam u zivotinjskom svjetu je dokazan vise puta i to ni jedan naucnik ne negira da postoji.
Ima u životinjskom svijetu i kanibalizma i čega sve još ne.
Citaj temu od pocetka vec ima par odgovora na to pitanje.
primitivac

#82 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by primitivac »

ubit sve pedere

smrt pederima :x :x
kijameta

#83 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by kijameta »

liquidhorse wrote:
liquidhorse wrote:
MisticnaNebuloza wrote: Sydney u Australiji.

Meni rođaci žive u Fremantleu i znam tu priču o gayevima i kako je to u Australiji. Pozdrav.

hajd dokazi da stete odgoju djece. to je isto kao reci druzenje sa crncima skodi razvoju djeteta. nidje veze.
jesi ti ikad cuo za narusavanje prirodnog poretka...
kako samo zustro branis svoje nebulozne stavove, jesi ti nastran ha??
bjezi tamo poslat cu ti hidranta !!

p.s.hidra 1:1 vidi se da znas sa arsenalom igrati,cekamo veceras preostale parove da zaokruzimo prvo poluvrijeme.. :-D

nisam homoseksualac, ali mi smeta laz, odnosno neznanje da je to neprirodna pojava kad je dokazano prirodna. http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/20718.aspx

jedino sto je neprirodno je religija koja i promovira lazni moral i porobljava ljudski um. to je najgori atavizam i opijum za mase koji unazadjuje covjecanstvo. bilo bi me stid biti religiozan vise nego biti peder.
:thumbup: :D :D :thumbup: :D :D :thumbup: :thumbup:
palermo

#84 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by palermo »

Zašto je ova tema na politci ??? ovo o čemu se priča sada nema nikakve veze sa politikom.
MisticnaNebuloza

#85 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by MisticnaNebuloza »

ja.neron wrote:Pitanje za ove što se kunu samo u nauku : Šta je duša i kako je ona nastala ?
:lol: :lol: :lol: :zjev:
liquidhorse

#86 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

ja.neron wrote:Pitanje za ove što se kunu samo u nauku : Šta je duša i kako je ona nastala ?
tko od nauljenih muskih spolovila
nocu ne moze da spava
od velikih briga
taj pretjeruje u citanju
vjerskih knjiga
LadyBear

#87 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by LadyBear »

Kada drugi imaju pravo i potrebu da se promovisu i paradiraju zasto to pravo nedati i homoseksualcima, koji za razliku od drugih nisu ravnopravno zastupljeni u drustvu i nad njima se vrsi diskriminacija. Mozda jednoga dana kada taj problem bude rijesen, nece vise biti potrebe za paradiranjem...ili? Uostalom Queer Festival koji se odrzavao (ili koji je trebao biti odrzan) prosle godine u Sarajevu nije bila nikakva parada, pa su neki i pored toga nasli razloga za agresivno reagovanje.
hidrant

#88 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by hidrant »

.
Last edited by hidrant on 19/09/2009 20:17, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#89 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by mrtva kokoš »

vox-populi wrote:
ja.neron wrote:
argument je bio da je homoseksualizam neprirodan te su se kao dokaz uzimale zivotinje koje su,trebale da sa svojim nagonom budu iskljucivo hetero. Sto nije tacno.
jok, religija je valjda prirodna stvar. u svetim knjigama sve fino pise kako covjek treba da zivi, a nauku ko jebe.
ma ti si gey 100% samo jos ne znas :D
jahh sad ce nauka da dokaze kako ce postojanje gey osoba spasiti covjecanstvo :-)
trebali bi svi da se karnemo ozada :oops:
bijelo_dugme

#90 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by bijelo_dugme »

liquidhorse wrote:
Ako cemo nauku, mogul dva muskarca stvoriti dijete? Ne, to znaci da nije prirodno da muskarac hoce da guzi muskarca.
callmethebreeeze

#91 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by callmethebreeeze »

hidrant wrote:Sve pedere treba izolovati, kao npr. na Goli Otok.
Posto se ne mogu razmozavati, uginuli bi, a svijet bi bio spasen najvece
opasnosti za opstanak covjecanstva.
Medutim, oni su bolesni, tako da su i neuracunljivi, te bi im trebalo, u najmanju
ruku, oduzeti sva prava jer je ona gore ideja tesko izvodiva, posto su
se pederi vec integrirali u vlast, sto je sramotno.
ja se nadam da ces ti dobiti ban.
ovo sto se desilo u beogradu i cinjenica da ce se queerfest u sa odrzati u ilegali pokazuje da su i beograd i sarajevo dva supka od grada. podrska paradi i queerfestu nije modiranje, podilazanje zapadnjacima ili nesto trece, vec se radi o elementarnoj medjuljudskoj solidarnosti. a da ljubav nekome moze smetati, to mi nikako ne ide u glavu.
Last edited by callmethebreeeze on 19/09/2009 20:16, edited 1 time in total.
bosanceros_loco

#92 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by bosanceros_loco »

Neki dan cetnici protestuju u po Sarajeva za prava ratnih zlocinaca, a niko nista. Sutra kad bude guy parada skupice se 200 heroja da mlate bolesne pedere! Haj sto smo primitivni to sam vec znao, ali da smo tolike p***e to stvarno nisam znao. Jedina rijec sto mi pada na pamet kao komentar na stanje duha u bosanaca je jedno veliko FFFUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJJ!!!!
liquidhorse

#93 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

hidrant wrote:Sve pedere treba izolovati, kao npr. na Goli Otok.
Posto se ne mogu razmozavati, uginuli bi, a svijet bi bio spasen najvece
opasnosti za opstanak covjecanstva.
Medutim, oni su bolesni, tako da su i neuracunljivi, te bi im trebalo, u najmanju
ruku, oduzeti sva prava jer je ona gore ideja tesko izvodiva, posto su
se pederi vec integrirali u vlast, sto je sramotno.
homofobija je strah "normalnih" da im se to ne svidi.
callmethebreeeze

#94 Re: Gay parada u Sarajevu

bijelo_dugme wrote:
liquidhorse wrote:
Ako cemo nauku, mogul dva muskarca stvoriti dijete? Ne, to znaci da nije prirodno da muskarac hoce da guzi muskarca.
to o stvaranju djece je skroz nebitno i vise mi je na vrh glave da se o tome raspravlja. ja imam 29 godina, guzim (da prostite) od 15 a jos nemam djece. sta to znaci? da ja sex ne vidim samo kao sredstvo reprodukcije. isto tako masa homoseksualaca ima sex zato sto su napaljani, zato sto na taj nacin zele da pokaze ljubav jedan/jedna prema drugom/drugoj ili zato sto nema nista dobro na tv.u.
Last edited by callmethebreeeze on 19/09/2009 20:17, edited 1 time in total.
hidrant

#95 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by hidrant »

.
Last edited by hidrant on 19/09/2009 21:25, edited 2 times in total.
buzzer

#96 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by buzzer »

KatarinaKosaca wrote:
MisticnaNebuloza wrote:Da bi ljudi koji su gay postali vidljivi u tom drustvu. To sto je nevidljivo u jednom drustvu je i zabranjeno. Hetero ljubav je vidljiva na svakom pragu samo je to toliko uobicajeno da covjek i ne primjecuje. Pitaj se, kad si zadnji put vidijeo/vidijela gay par kako se drzi za ruku dok se seta carsijom? Kad si na TV-u vidjela gay svadbu ili gay parove? Danas u zemljama gdje su gay ljudi postali prihvaceni i gdje sve manje diskriminacije prema toj grupi ljudi gay parade su nista vise nego velike zurke u gradu gdje svako dodje bez obzira koje je seksualnosti.
Vidjela svoje susjede homosexualce i čula svaku veče kako se tuku i kako ljubomora nadvladava granice humanosti. Na primjer. Kad me već pitaš šta sam vidjela. Naravno, da je heterosexualna ljubav prisutna, u biologiji naročito. Gledamo goluba i golubicu, gledamo mačke kako se pare. Ima li homosexualizma u životinjskom svijetu? Na TVE se često može vidjeti gay svadba jer je tamo legalizirano. Ponavljam, nemam namjeru da se divim nekome radi njegove sexualne opredjeljenosti. A to često homo pokušavaju pod plaštom borbe za ravnopravnost. naravno, da moraju imati ista prava. Ali koja su to prava? Na razgovoru za posao nitko te ne pita sa kim spavaš. Privatnost je privatnost. To kažeš kome hoćeš.
Ali moj je odgovor bio na ovo.. kad si vidjela, kad si čula, jer mi nekako M: N. izgleda kao sa linije za pametne MIlana Tarota :-)
http://www.youtube.com/watch?v=IE0e0hCb7ME
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#97 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by pici »

Image
Image
LGBT Pride Parade in Istanbul, 29 June 2008.
ama kad more u Turskoy šo nemere kod nas.......napriiiiid homiĆi :mrgreen: :bih:

InaĆe nametanje bilo Čega od bilo koga pa i ovih tobože vijernika koji se kunu u sve sveto a onda bi nekome kosti lomili zato što taj se osjeČa drugaČije.... :shock:
bijelo_dugme

#98 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by bijelo_dugme »

LadyBear wrote:Kada drugi imaju pravo i potrebu da se promovisu i paradiraju zasto to pravo nedati i homoseksualcima, koji za razliku od drugih nisu ravnopravno zastupljeni u drustvu i nad njima se vrsi diskriminacija. Mozda jednoga dana kada taj problem bude rijesen, nece vise biti potrebe za paradiranjem...ili? Uostalom Queer Festival koji se odrzavao (ili koji je trebao biti odrzan) prosle godine u Sarajevu nije bila nikakva parada, pa su neki i pored toga nasli razloga za agresivno reagovanje.
Tako je, i odmah dat i pedofilima pravo da se promovisu, pa da djeca vide da je to prirodno i da je "okey" biti homoseksualac ili pedofil. :skoljka:
hidrant

#99 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by hidrant »

liquidhorse wrote:
homofobija je strah "normalnih" da im se to ne svidi.

Fobija oznacava srah.
Organizujte paradu pa cete vidjeti koliko je Sarajlija strah.
callmethebreeeze

#100 Re: Gay parada u Sarajevu

bijelo_dugme wrote:
LadyBear wrote:Kada drugi imaju pravo i potrebu da se promovisu i paradiraju zasto to pravo nedati i homoseksualcima, koji za razliku od drugih nisu ravnopravno zastupljeni u drustvu i nad njima se vrsi diskriminacija. Mozda jednoga dana kada taj problem bude rijesen, nece vise biti potrebe za paradiranjem...ili? Uostalom Queer Festival koji se odrzavao (ili koji je trebao biti odrzan) prosle godine u Sarajevu nije bila nikakva parada, pa su neki i pored toga nasli razloga za agresivno reagovanje.
Tako je, i odmah dat i pedofilima pravo da se promovisu, pa da djeca vide da je to prirodno i da je "okey" biti homoseksualac ili pedofil. :skoljka:

smijesan si k'o kino. poredjenje s pedofilima i zoofilima je, pored sve svoje gluposti, otrcano. masu puta je bilo rijeci o tome i masu puta smo konstatovali da niko normalan nece reci da je pedofilija normlana, jer nije normalno djecu zlostavljati. djeca niti znaju, niti mogu da se odbrane od odrasle osobe.
Locked