Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

karanana

#76 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by karanana »

e bogami kako citam sve vise kontam da je ovo dobra stvar za nas zrtve sto baba krvolok izlazi. njoj je u svedskoj ocigledno bilo lijepo. setala, kuhala, pisala...vjerovatno imala tv, internet i ostalo. sada dolazi u jednu cudnu situaciju. ima dosta srba koji je nazivaju izdajnikom i nece joj bas biti ugodno da se seta jer moguce je da ce je neko udariti ili upucati jer je priznala krivicu.
palermo

#77 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

draganbl wrote: Odluku smatram nepravednom, nekorektnom, ali očekivanom.
Da je nepravedna i nekorektna, to je svima, koji osuđuju postupke dotične babe u vrijeme kada nije bila baba jasno.
Međutim, meni je ova odluka očekivana. Za Evropljane, Srbi (više) nisu dežurni krivci. Srbija dobija podršku na svakom koraku, čak ni Mladića još nisu uhvatili, jeste da ga traže, ali ni to više nije nikakav uslov... To Bošnjaci ne shvataju. Vrijeme patetike i očekivanja bezuslovne pomoći Evrope i svijeta je prošlo. Više se ni euro ne može dobiti na račun rata, razaranja i žrtava. Žrtve su ostale, rane nisu zaliječene, ostalo je još da se pohapsi par desetina ili stotina zločinaca i to je to. Baba je odležala svoje i ide kući. To je zakon Švedske. Kod njih nema patetike. Ja želim da moj život u BiH ide dalje, a ne da u svakom drugom postu moram da govorim kako ja nisam nikoga ubijao po Bosni. Zbog toga prihvatam sve odluke suda, kakve god da su.
Ali dio tvog života u Bosni je i to da oslobađanje Biljane Plavišić ima svoje reperkusije, makar u mišljenjima i pogledima ljudi koji žive u njoj.Ne može se od toga pobjeći, niti se treba od toga pobjeći, tvoj život svakako treba da ide dalje, kao što treba da ide dlje i moj, i ići će, što god se desilo sa Biljanom, ali zatvaranje očiju pred stvarima koje se dešavaju nikada i nikome (dugoročno) ne donosi dobro.

Šta su glavna pitanja oko Biljane je rekao Nokia, da ja ne ponavljam sada, nažalost , bojim se odgovore unaprijed znamo.

Mogu li te zamoliti da se kaneš riječi patetika, iako pretpostavljam da ti to nije namjera ona objektivno vrijeđa.
M.O.S-

#78 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by M.O.S- »

Haahahahahahaha :lol:
Svi nesto ko bjesni :lol:
Sta, vi to ko ljuti?
I i i i sta ce te uraditi? :lol:
Po obicaju nista :lol:
Kod kosija vam vam se haman pa ustanak dize kad se hapse zlocinci a vama moze da gori grad vi se iz vasi fotelja ne dizete :lol: (rahat od pameti)
Upropastili ste ovu drzavu da ni vasi unuci nece biti rahat koliko ste nepravde napravili zato sto ste tako lakouman narod koji je zaboravio i jos se stidi svoje viteske borbe i svega sto je bilo i dopusta da se svi vise pitaju nego oni sami :lol:
A to u vezi genocida :lol:
Smjesno, sta ste dopustili:lol:
A u mene u evropi samo zucnes protiv zidova i holokausta ma odrase ti kozu(finansiski)a ponekad i zatvorom. :lol:
I tako ona doceka svoju slobodicu a mi evo docekasmo haman rucak pa valja nam zaspat :lol: :lol: :lol:
draganbl

#79 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by draganbl »

palermo wrote:
draganbl wrote: Odluku smatram nepravednom, nekorektnom, ali očekivanom.
Da je nepravedna i nekorektna, to je svima, koji osuđuju postupke dotične babe u vrijeme kada nije bila baba jasno.
Međutim, meni je ova odluka očekivana. Za Evropljane, Srbi (više) nisu dežurni krivci. Srbija dobija podršku na svakom koraku, čak ni Mladića još nisu uhvatili, jeste da ga traže, ali ni to više nije nikakav uslov... To Bošnjaci ne shvataju. Vrijeme patetike i očekivanja bezuslovne pomoći Evrope i svijeta je prošlo. Više se ni euro ne može dobiti na račun rata, razaranja i žrtava. Žrtve su ostale, rane nisu zaliječene, ostalo je još da se pohapsi par desetina ili stotina zločinaca i to je to. Baba je odležala svoje i ide kući. To je zakon Švedske. Kod njih nema patetike. Ja želim da moj život u BiH ide dalje, a ne da u svakom drugom postu moram da govorim kako ja nisam nikoga ubijao po Bosni. Zbog toga prihvatam sve odluke suda, kakve god da su.
Ali dio tvog života u Bosni je i to da oslobađanje Biljane Plavišić ima svoje reperkusije, makar u mišljenjima i pogledima ljudi koji žive u njoj.Ne može se od toga pobjeći, niti se treba od toga pobjeći, tvoj život svakako treba da ide dalje, kao što treba da ide dlje i moj, i ići će, što god se desilo sa Biljanom, ali zatvaranje očiju pred stvarima koje se dešavaju nikada i nikome (dugoročno) ne donosi dobro.

Šta su glavna pitanja oko Biljane je rekao Nokia, da ja ne ponavljam sada, nažalost , bojim se odgovore unaprijed znamo.

Mogu li te zamoliti da se kaneš riječi patetika, iako pretpostavljam da ti to nije namjera ona objektivno vrijeđa.
Izvini ako sam te uvrijedio, nije mi bio cilj.
Banksy

#80 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Banksy »

MuaDib wrote:
Najvažnije je to što je rekla na kraju suđenja, parafraziram: "Nažalost iz straha da ne postanemo žrtve, postali smo zločinci". I svako ko hoće da sagleda slučaj Biljane Plavšić, to ne može uraditi ako bez predrasuda ne pročita i knjigu "SVEDOČIM" u kojoj je objasnila punu prirodu osnivača RS, iako je razumljivo pokušala malo ublažiti srpsku ulogu u ratu. Sve ostalo je suvišno!
:roll:

Plavšić povukla priznanje krivnje

Biljana Plavšić povukla je priznanje krivice koje je dala pred Haškim tribunalom rekavši da je to učinila samo zato da bi ostale tačke optužnice, uključujući genocid, bile odbačene i da bi izbjegla suđenje koje bi inače trajalo najmanje tri godine.

Da li je Plavšićeva priznanjem da je obmanula sud pokrenula i pitanje ponovnog suđenja za tačke optužnice odbačene sporazumom o priznanju krivnje, po kojem je, umjesto 20 do 25 godina zatvora, osuđena na 11, te može li joj se suditi po odbačenim tačkama pred domaćim pravosuđem?

„Tribunalov statut i pravilnik ne dopuštaju da se bilo kojoj osobi sudi dva puta za one iste akte za koje je već osuđena ili zbog kojih je bila pred Tribunalom. “

Plavšićeva je u intervjuu za švedski magazin „Vi“ povukla svoje priznanje krivice. Prema pisanju magazina, o motivima koji su je ponukali da ga uopšte i iskaže, Plavšićeva je kazala:

"Ja sam sebe žrtvovala. Nisam učinila nista loše. Priznala sam krivicu za zločine protiv čovječnosti zato da bih mogla pregovarati o ostalim optužbama. Da nisam, suđenje je moglo potrajati tri, tri i po godine. S obzirom na moje godine, to nije bila prihvatljiva opcija."

http://www.danas.org/content/article/1381132.html
behavac

#81 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote:
GospodinBGD wrote: E ovo stoji...
U sustini ovdje niko nije pobjedio i za MZ svi smo isti...
I sad sud kao daje pravdu ali podlijeze politickim pritiscima velikih sila a onda svi ovdje redom odluku kritikiju ako je protiv njihove strane...
Tako kad je pusten Oric Srbi su kritikovala sud a Bosnjaci kao eto pravda izasla na vidjelo...sad je samo situacija obrnuta...
Slicno je bilo i za Haradinaja koji je pusten zbog pritisaka Amerike da lakse proguraju priznanje Kosova...
To je politika velikih a mi smo jako mali...ali cemo se ocigledno nastaviti medjusobno napadati i kritikovati...a na kraju jer smo mali nemamo izbora nego prihvatiti odluku suda i pored negodovanja...
kako behavac dragi niko nije pobijedio...pobijedili su itekako da su pobijedili oni koji su silovali, krali, ubijali, etnicki protjerivali i unosili razdor medju obican svijet, a danas se slobodno setkaju ulicama ili bivaju pustani na slobodu nakon minornih kazni...vidis da se zlocin isplati behavac moj dragi, itekako da se isplati.

samo se bojim da ne bude: vidimo se u citulji neki drugi put pouceni iskustvom nedavnim cinjenja zlocina i ne distanciranja i nesankcionisanja istih.
Ako gledamo na Srbe, Hrvate i Bosnjake niko nije pobijedio...
Ako gledamo na one koji su htjeli da razdvoje i posvadjaju narode i one koji su htjeli da pljackaju oni jesu za sad pobijedili, nazalost...
nokia6170

#82 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by nokia6170 »

Ja mislim da ljudi ne shvataju jednu najobicniju cinjenicu da ce cjelokupno drustvo Bosne i Hercegovine do kraja nasih zivota morati zivjeti svakodnevno sa temama koje se ticu rata u Bosni i Hercegovini i procesuiranja zlocinaca i pronalazenje nestalih i deminiranja terena.

Meni je stvarno zao sto cemo mi svi morati do kraja zivota da zivimo okruzeni tim temama, ali na tim temama treba da zahvalimo svojim precima, ponajprije ocevima i dedama koji su po mom misljenju najveci krivci sto ce dvije generacije njihovih potomaka zivjeti sa ovim temama.

Ovo nije nikakva patetika, vec surova realnost na koju se moramo navici...mozemo se mi praviti i ignorisati realnost...ali tako nam je grah pao.

Tako da ovi neki komentari forumasa u smislu da se trebamo okrenuti i gledati ka buducnosti ne stoje bas, imajuci u vidu da mi jos nismo ni nagrizli najbitnije teme i rascistili najosnovnije historijske fakte u pogledu nase novije historije...a pogotovo imajuci u vidu cinjenicu da je 10 000 osoba osumnjiceno za ratne zlocine u bosni i hercegovini...sto znaci da teoretski gledano svakodnevno se svako od nas mimoidje sa nekim ratnim zlocincom.

p.s. jedna turska nakon 100 godina se mora suociti sa jermenima i genocidom nad njima s pocetka 20 vijeka...jedna njemacka se i dan dana dalje suocava sa hitlerovim zlocinima, jedna spanija sa frankovim rezimom, rusija sa staljinom i slicno....zasto bi mi bili izuzetak i zasto bi srbi u bosni i srbiji bili oslobodjeni te odgovornosti da se svakodnevno suocavaju sa zlocinima karadzica, plavsicke, mladica, milosevica i njima slicnih....zasto spominjem samo srbe u ovom kontekstu..pa razlog vrlo jednostavan...samo su srbima (na nasu i njihovui zalost) i njihovoj politici pripisani sistematski i planski zlocini, bas kao i frankovoj spaniji, hitlerovskoj njemackoj itd.
Bosnolog

#83 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Bosnolog »

Banksy wrote:
MuaDib wrote:
Najvažnije je to što je rekla na kraju suđenja, parafraziram: "Nažalost iz straha da ne postanemo žrtve, postali smo zločinci". I svako ko hoće da sagleda slučaj Biljane Plavšić, to ne može uraditi ako bez predrasuda ne pročita i knjigu "SVEDOČIM" u kojoj je objasnila punu prirodu osnivača RS, iako je razumljivo pokušala malo ublažiti srpsku ulogu u ratu. Sve ostalo je suvišno!
:roll:

Plavšić povukla priznanje krivnje

Biljana Plavšić povukla je priznanje krivice koje je dala pred Haškim tribunalom rekavši da je to učinila samo zato da bi ostale tačke optužnice, uključujući genocid, bile odbačene i da bi izbjegla suđenje koje bi inače trajalo najmanje tri godine.

Da li je Plavšićeva priznanjem da je obmanula sud pokrenula i pitanje ponovnog suđenja za tačke optužnice odbačene sporazumom o priznanju krivnje, po kojem je, umjesto 20 do 25 godina zatvora, osuđena na 11, te može li joj se suditi po odbačenim tačkama pred domaćim pravosuđem?

„Tribunalov statut i pravilnik ne dopuštaju da se bilo kojoj osobi sudi dva puta za one iste akte za koje je već osuđena ili zbog kojih je bila pred Tribunalom. “

Plavšićeva je u intervjuu za švedski magazin „Vi“ povukla svoje priznanje krivice. Prema pisanju magazina, o motivima koji su je ponukali da ga uopšte i iskaže, Plavšićeva je kazala:

"Ja sam sebe žrtvovala. Nisam učinila nista loše. Priznala sam krivicu za zločine protiv čovječnosti zato da bih mogla pregovarati o ostalim optužbama. Da nisam, suđenje je moglo potrajati tri, tri i po godine. S obzirom na moje godine, to nije bila prihvatljiva opcija."

http://www.danas.org/content/article/1381132.html
Genocidna Bilja nadmudrila UN i Haske mentole!/ovo je mnogo prikladniji naslov teme/!!!!

Bolest zvama genocidni Srbizam je neizlijeciva i ona mijenja formu i prilagodava se okolnostima i momentu vremena .Netrebaju nas cuditi opovrgavanje i pobijanje sopstvenih izjava genocidnih stakora poput Bilje genocidne .

Ona je ovim cinom nadmudrila haske sudijske debile ,prvo priznajem krivice kako bi izbjegla dokaze optuznice koji su joj visili nad glavom i smisljeno izbjegla vecu kaznu zbog planskog ucesca u genocidnim rabotama u BiH u Dabicevom genocidnom stabu,za sto bi dobila drugaciju presudu a i vecu kaznu. :roll: :roll:

Ovo samo govori o kakvom bolesnom mentalnom sklopu se radi , nemoj da nas zacudi kada ista nastavi velicati , pravdati i podrzavati genocidnu tvorevinu i svoje genocidne ideologe i sve druge bolesne stakore , koji su epidemijskih razmjera zahvatili prostor na kome se danas guse u svojoj patoloskoj bolesti.

Izjava dvonoge genocidne vjestice na krvavoj metlli o negiranju ranije priznate krivice , samo jos jednom potvrduje da su mentalno bolesni i zadojeni zlocudnom ideologijom od koje ce sami sebe unisiti ili natjerati druge da im pomognu kako bi spasili civilizacijske vrijednosti covjecanstva na kojima bi trebalo pocivati.

Sramna odluka suda UN da oslobodi ovu dvonogu genocidnu prikazu potvrduje moralni kredibilitet kojeg je ta institucija isgubila upravo u BiH 92-95.

Pravde nema u ovakvom UN-u i njegovim instiucijama koje su potvrdile onu moju tezu ,tesko onom koga UN stiti a ne stiti samog sebe svojom glavom ,politikom i liderstvom.

Ovo ce samo dodatno posoliti nezarasle rane i gurnuti prst u oci svim ztvama ideologije genocidnog Srbizma :x :x :x :x

Evo razloga za dodatno slavlje ljubiteljima i cuvarima Dabiceve genocidne tvorevine i pomoci da dodatno doljeva ulje na vatru posjetom iste od strane sizofreenog Dodika kao i podrsci njenoj uzlozi u stvaranju genocidnog aparthejda na cijem je celu isti :roll: :roll:

Kakva odgovor i sta da se ucini da bi se ovozemaljska pravda zadovoljila imajuci u vidu rad BH sudstva i sramotno mizerne presude nad zlocincima .

Mozda je odgovor u formiranju tajne sluzbe po uzoru na Izraelski MOSAD ,tajno ,locirati ,pratiti i presudzivati istima iz tisine isceniraninim misterioznim sumnjivim nestancima istih.Mozda je to sto je preostalo da se uradi kao sto su jevreji sve godine nakon Nimberga cinili i danas cine a to je lov na Naciste koje i danas pronalaze u svijetu po jazbinama Argentine,Cilea pa cak i drugih demokratskih zemalja maskirani u tajnim jazbinama slobodarskog svijeta.

Mozda kopirati Jevreje i njihovu politiku nakon Holokausta je najbolji primjer obracuna sa istima,jer je to nazalost jedino ostalo :(
popajic

#84 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by popajic »

@draganbl
...Baba je odležala svoje i ide kući.
NIJE odlezala kaznu.
A to sto je stara (baba)ni slucajno ne umanjuje cinjenicu da je osudjena za zlocine protiv covjecnosti ( i za druge bi da se sa presudama nije trgovalo kao na pazaru u najvecoj palanci)
Osudjeni u u Nurnbergu takodje nisu bili u cvijetu mladosti, ali jesu bili zlicinci - osudjeni bez ikakvih pomilovanja, nagodbi i sazaljenja u odnosu na njihov rodni list.
Sounder

#85 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Sounder »

Ovakva me vijest spusti na zemlju i svatim da samo je samo san da ce se RS nekada ukinuti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#86 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by pici »

Može ona pricati sada sta hoce i da je žrtveni Jarac(Koza) i da je dogovor sa sudom radi tog i tog......ona je sudjena i osudjena za zločine protiv čovječnosti.....kome god je ona "Nacionalni Heroj" ima DabiĆev recepat za ispijanje sopstvenog urina..... :bih:
brdo

#87 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by brdo »

intersantna stvar kod ove Evrope,juce Englezi osudise troicu arapa koji su htjeli da miniraju 7 aviona ( ponavljam htjeli a ne minirali )na dozivotni zatvor sa pravom pomilovanja kroz 38 i 40 godina mada nisu eto nikog ni ubili niti su uspjeli organizovati takav zlocin.a Plavsicka nerotkinja jalova toliko zla napravila i toliko zlocina naredila pa je eto hoce da oslobode....gdje je tu istina i kraj ovakvom bezobrazluku sa strane Evrope i jos kazu demokratija ..Staljin je za njih najmilosrdniji covjek na svijetu kako se oni ponasaju.znaci svi ubijeni ,silovani i muceni u BiH ne vrijede nista ko da su na popiru nacrtani i izbrisani.. zato i nemam nikakve zelje da se ulazi u Evrosavez kad im je takva demokratija fuj gadovi.... :x :shock: :?
osa

#88 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

Bosnolog wrote:[

Mozda je odgovor u formiranju tajne sluzbe po uzoru na Izraelski MOSAD ,tajno ,locirati ,pratiti i presudzivati istima iz tisine isceniraninim misterioznim sumnjivim nestancima istih.Mozda je to sto je preostalo da se uradi kao sto su jevreji sve godine nakon Nimberga cinili i danas cine a to je lov na Naciste koje i danas pronalaze u svijetu po jazbinama Argentine,Cilea pa cak i drugih demokratskih zemalja maskirani u tajnim jazbinama slobodarskog svijeta.

Mozda kopirati Jevreje i njihovu politiku nakon Holokausta je najbolji primjer obracuna sa istima,jer je to nazalost jedino ostalo :(
.ebiga, malo bi bili kao palestinci, a onda malo kao židovi, ne idu te dve stvari zajedno.
palermo

#89 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:

.ebiga, malo bi bili kao palestinci, a onda malo kao židovi, ne idu te dve stvari zajedno.
što ne idu ?
osa

#90 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:

što ne idu ?
ne idu, previše različite su.
palermo

#91 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:

Čuj previše različite, fanatizam Palestinaca, organiziranost Židova, ku'š bolje kombinacije............dobitna
osa

#92 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:

Čuj previše različite, fanatizam Palestinaca, organiziranost Židova, ku'š bolje kombinacije............dobitna
kakva organiziranost kad ćeš po nacionalnom ključu u toj službi imati hrpu ljudi, koji baš i neće biti raspoloženi raditi po metodama mosada, pogotovo ne prema njihovim sunarodnicima, ma koji oni bili, dakle SF.
palermo

#93 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:
palermo wrote:
osa wrote:

kakva organiziranost kad ćeš po nacionalnom ključu u toj službi imati hrpu ljudi, koji baš i neće biti raspoloženi raditi po metodama mosada, pogotovo ne prema njihovim sunarodnicima, ma koji oni bili, dakle SF.
Koji crni nacionalni ključ, sve same bošnje će tu biti, ljuti askeri............pa ti baš nas smatraš mahnitim
Pseudonym_

#94 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by Pseudonym_ »

Pozdrav svima, ja sam novi član. Žao mi je što mi prvi post mora biti baš ovdje (na ovoj temi), ali šta je tu je.

Da pređem na stvar. Pročitao sam dosta komentara ovdje, sa nekima se slažem, sa nekima ne, ali ono što mi je privuklo pažnju je konstatacija da nama (Bošnjacima/Bosancima) ne mijenja ništa nekoliko godina zatvora Biljani Plavšić, gore ili dole. Složio bih se sa tim, ali bih i nadopunio to. Istina je da nam ne mijenja ništa sa jednog aspekta (priznala je zločin, odležala je dobar dio kazne, itd), ali mijenja dosta sa drugog aspekta, a to je buduće kažnjavanje zločina. Ako naši političari, nesposobni političari, ne dignu glas protiv ovoga, ukoliko se ne oglase, plašim se da će napraviti sprdnju od budućih kazni ratnim koljačima, i velikosrpskim ideolozima, itd. Hoće li i osuđeni monstrum Lukač kroz nekoliko godina tražiti pomilovanje? Hoće li ga dobiti?

Bosna je u nekoj vrsti "defekta" što nemamo jak lobi u svijetu, pa se u skladu s tim tako i "pravosuđe" Haaga bavi zločincima koji su počinili najgori zločin poslije WW2. Možete se sjetiti i podsjetiti kako su prošle osuđenici WW2, oni nisu uživali luxuz po zatvorima kakav se danas uživa u Haagu, niti su se šepurili po novinama kao danas Karadžić, i nije se ni pomišljalo opravdavati njihove zločine i ideologiju, nego su tretirani ko zadnji smetljari i takve kazne i dobijali. Dakle, ono što hoću da kažem je da naši političari moraju praviti veći pritisak na Haag, MZ, itd. Mora se konstatno podsjećati (pa čak iako su dosadni) na žrtve i na zločin, i mora se stvoriti slika da nama nije svejedno. Ali to moraju raditi političari, a ne samo "Majke Srebrenice" i slična udruženja. I to jako ozbiljno. Danas, nakon što je Biljana "pomilovana" niti jedan političar se nije oglasio, što dovoljno govori o njihovoj angažovanosti.

Ovo je naravno, moje viđenje i moje mišljenje. Pozdrav.
bijelo_dugme

#95 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by bijelo_dugme »

:x

Najgore sto ce sad u PC:u ispasti da Plavsic nije trebala ni biti osudjena, jer eto pustili su je.
osa

#96 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

[quote="palermo

Čuj previše različite, fanatizam Palestinaca, organiziranost Židova, ku'š bolje kombinacije............dobitna[/quote]

kakva organiziranost kad ćeš po nacionalnom ključu u toj službi imati hrpu ljudi, koji baš i neće biti raspoloženi raditi po metodama mosada, pogotovo ne prema njihovim sunarodnicima, ma koji oni bili, dakle SF.[/quote]

Koji crni nacionalni ključ, sve same bošnje će tu biti, ljuti askeri............pa ti baš nas smatraš mahnitim[/quote]

to bi se kao nešto organiziralo preko stranke, ono "paralelne strukture moći" ili nešto slično.
palermo

#97 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

bijelo_dugme wrote::x

Najgore sto ce sad u PC:u ispasti da Plavsic nije trebala ni biti osudjena, jer eto pustili su je.
Nije zar da su dosada mislili da je trebala biti osuđena :?
palermo

#98 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by palermo »

osa wrote:

to bi se kao nešto organiziralo preko stranke, ono "paralelne strukture moći" ili nešto slično.
Nemam pojma kako, nego ti reče ne može, pa mi upade u oči.Mislim,šalu na stranu,al što ne može ? Nisam ja za to, al to što nisam ja za to, ne znači da neko nije, i da taj neko nije sposoban to i organizovati. Posebno ako ovo ne bude izolovan slučaj.
bijelo_dugme

#99 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by bijelo_dugme »

palermo wrote:
bijelo_dugme wrote::x

Nije zar da su dosada mislili da je trebala biti osuđena :?
Ovo ce sluziti kao "dokaz"...
osa

#100 Re: Haaski sud pomilovao Biljanu Plavsic

Post by osa »

palermo wrote:
osa wrote:

Nemam pojma kako, nego ti reče ne može, pa mi upade u oči.Mislim,šalu na stranu,al što ne može ? Nisam ja za to, al to što nisam ja za to, ne znači da neko nije, i da taj neko nije sposoban to i organizovati. Posebno ako ovo ne bude izolovan slučaj.
iskreno, ja mislim da to ne može, mislio sam uvijek kako će to izgledati kad se vrate prognanici u kozarac, prijedor, zvornik i x mjesta gdje su činjeni bestijalni zločini, bit će osvete i to velike, reci sam , da li je bilo, a vremenskim protekom, mogućnost za tako nešto je još manja, a možda je i bolje tako.
Post Reply