"Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nekako s proljeća

#76 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by Nekako s proljeća »

slucajni_prolaznik wrote:
Nekako s proljeća wrote::-)

Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

A mogao si i drugačije nasloviti temu kralju.Ovakvim naslovljavanjem nisi daleko od onih, što žive u zabludi.... 8-)
Nisam bas siguran da zivim u zabludi, gledajuci na cinjenicu kako npr. Amerika podsjeca na svoje mrtve, dok mi (tj. nasi politicari) uklanjaju spomenike sjecanja. Primjerice radi je ugasena "Vjecna svjetlost" u Tuzli, koja je na slican nacin kao u New Yorku podsjecala na 71 zrtvu masakra.

Jesam li ja to u zabludi, ako me pogodi tako bahato ponasanje politicara i kad moram da slusam Dodikovo cetnicko-revizionisticko baljezganje?

http://alispahic.net/vjecna-svjetlost-u ... yorku.html
Ma kontam ja tebe, al' ti mene izgleda nisi shvatio sta sam ti zelio reći.Istina, između redova...mada si ti ostali ucesnici ispisali ono što ja nisam uradio na direktan način.

Sve što mogu a da ima smisla dodati bi stalo u onu: '' Niko nije beskoristan, makar može poslužiti kao loš primjer''.Pa tako i Mile, sve sto radi radi u korist vlastite stete, MA KOLIKO TO TRENUTNO NE IZGLEDALO TAKO.

Pozdrav domovini!
nineinchnails

#77 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by nineinchnails »

ROTOR 9 wrote: I mene brine sta sve oni uce svoju djecu u skoli.. ja se sjecam prije rata nacionalistickih ispada u kvartu., srpska djeca 8-9 godina najvise.. to je bilo 1991.. :shock:
Sta je bilo?
nineinchnails

#78 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by nineinchnails »

Abacija wrote: Google dragi: Chomsky AND Bosnia

P.S. Sanja Vlaisavljevic je mala maca u odnosu na Diane Johnstone, a Chomsky za Dianinu knjigu "FOOLS' CRUSADE Yugoslavia, NATO and Western Delusions" kaze: "And Diane Johnstone, whether you like it or not, has done serious, honest work."

Ozbiljan i iskren rad?! :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja sam joj procitao knjigu kao i jos neke artikle koje sam nasao na internetu i tzv. "spisateljica" lijeve orijentacije se ponasa kao obicni placenik velikosrpskog pokreta. Ali ko zna, mozda zena pati od opsesivno-kompulzivnog poremecaja pa onda, kao i Michael Moore, mora kritikovati sve sto je vezano za americku vladu. :roll:
Sto se Diane tice, ne mogu da odolim:

Bili jednom jedna Diane, jedan Bosanac i jedan Srbin...

...i Srbin joj bolje smjestio...
:D
veljaca

#79 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by veljaca »

Ja jeste ovaj Chomsky veliki glupan i pokvarenjak ( ovo u svezi izjave za sliku logorasa u Omarskoj ) ..........
Takve treba po hitnom postupku ....
krivorijek

#80 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by krivorijek »

Jooo ufatili se Chomskog, a vidi koja je tema. Sad ono: kako Chomski kaze tako je i bilo, ili sta?

Steta sto Voltaire nije ziv.
hamza_sa

#81 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by hamza_sa »

viva_castro wrote:Za sve ovo smo krivi mi jer nismo ni prošli put kad su ovako lupali a ni sada nismo kvalitetno reagovali. Umjesto da je pred OHR-om svanulo 50 000 Sarajlija bijesnih, sa zahtjevom da se linčuje to fašističko kopile.

S obzirom da bi se naprotest pojavilo 10 ljudi, 15 prolaznika i 7-8 novinara, to se nikome ne organizuje, jer je veća muka kad osjetiš bahatost ovog naroda nego kad osjetiš bahatost starih dušmana.

A evo još jednog aspekta ovog slučaja, veoma interesantno mišljenje, mislim da je pisalo jučer u Avazu. Vrlo je moguće da zapravo Dodik radi u dosluhu sa Karadžićem te da je ovaj potez bio njegova narudžba, povezana sa trenutačnim smanjenjem optužnice Karadžiču, mali i radi opipavanja pulsa žrtava, malo radi medija, malo radi popularnosti i aktueliziranja pitanja...

Image

GDJE MI STADOSMO, VI NASTAVITE!
krivorijek

#82 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by krivorijek »

...a Dodika za ovakve izjave treba izvesti na sud, pa nek' brate pokaze/dokaze pred sudom to sto je izjavio. Ako mu nije bilo tesko reci, bice mu jos lakse dokazati - jel' tako. Pa ja, kazes mu lijepo, evo Dodo care, rekao si 'to i to' znalacki, evo mi ti pruzamo sansu da se rijesis ovih dusmana sto ti nesto na ovoj - fenomenalnoj ti opet - izjavi zamjeraju, hajde premijercino, sjebi ih sve sada.

Ali ko ce podignuti optuznicu? Koja ce ga policija privesti?

Chomsky
hypnose

#83 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by hypnose »

krivorijek wrote:...a Dodika za ovakve izjave treba izvesti na sud, pa nek' brate pokaze/dokaze pred sudom to sto je izjavio. Ako mu nije bilo tesko reci, bice mu jos lakse dokazati - jel' tako. Pa ja, kazes mu lijepo, evo Dodo care, rekao si 'to i to' znalacki, evo mi ti pruzamo sansu da se rijesis ovih dusmana sto ti nesto na ovoj - fenomenalnoj ti opet - izjavi zamjeraju, hajde premijercino, sjebi ih sve sada.

Chomsky
Pozdrav svima.Htjela sam amo da pitam dokle cete tjerati ko je sta rekao ko laze ko istinu kaze ,zar nije ljepse da sirimo jubav umjesto mrznje.Ko otvara uopste ovakve teme?samo neko prepucavanje samo neko pametovanje hajte prestanite s tom politikom!probajte da pisete i otvarate neke pozitivne teme a ne samo o mrznji i prepucavanju.Na ovom forumu postoje i osobe koje nisu islamske vjeroispvjesti i oni kad to procitaju samo mogu da sire mrznju dalje a to je nesto najgore.Ljudi ovo je internet i ove stranice moze da cita citav svjet zar se ne upitate kad dali je to ispravno sto otvarate ovakve teme?Evo mi u dijaspori zivimo i radimo i s srbima i s hrvatima i posjecujemo jedni druge i niko od nas neprica o takvim stvarima.To je zato sto ovdje ima zakona pa kad cuju da neko siri takvu mrznju odma ga privedu a izgleda u bbbbbosni i jeste problem sto nema cvrste ruke koja ce ovako nesto sprijeciti.hajde da mi neko od vas kaze kad je zadnji put otvorio temu o zajednickom zivotu i ravnopravnosti svih naroda. Bosni???Ili ce svako da vuce na svoju stranu???Pozdrav
Dozer

#84 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by Dozer »

A zar se ovdje i ne prica o Bosni?
Zar nije pozadina svega ovoga da trenutno Bosna ne postoji kao pravna drzava, da moze reci ko sta hoce i o cemu hoce, bez ikakve sankcije (opet - jer nema pravne drzave).
Zar nije poenta sve ove price upravo u tome da se konacno moraju donijeti zakoni na drzavnom nivou, pa da i ovdje bude kao i u dijaspori?

Jeste, to je poenta sve price, ali - nista se ne moze ostvariti. Ne moze iz prostog razloga sto ni Srbi, ni Hrvati ni Bosnjaci, preciznije - njihovi politicari, ne zele da se takvi zakoni donesu. Njima svima zajedno savrseno odgovara sva ova prica koju prosipaju tzv. Srpski ili Hrvatski ili Bosnjacki nacionalisti, a u sustini nista drugo nego najobicniji lopovi i kriminalci koji tu pricu koriste za licno bogacenje i ostanak na vlasti (zahvaljujuci imbecilno glupom narodu, svaki svom). A prica se, interesantno, pocinje desavati svaki put pred izbore. Ne brinite, sace na ovu retoriku pasti i koja kasikara na pokoju dzamiju, pocece skika oko "Fatine crkve", a naravno da ce isplivati i svi mouci i nemoguci "problemi" i "ugrozenosti" Hrvata u BiH. Sreca pa svi oni ovo ne pocinju uz potpuni medjusobni dogovor...

Naravno da su ovo pozadinske teme i ciljevi, ali - nista od ovoga se ne moze ostvariti ni zato sto ustav BiH (kao dio Daytonskog sporazuma) jednostavno ne priznaje stanovnike BiH kao gradjane, nego kao etnicke skupine. Ako nisi pripadnik etnicke skupine, irelevantan si.
I zato se sve i svodi na (vec odavno bljutave) Srbe, Hrvate i Bosnjake. Naravno, sve - Bosansko 100%.
Last edited by Dozer on 17/09/2009 12:17, edited 1 time in total.
krivorijek

#85 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by krivorijek »

hypnose wrote:
krivorijek wrote:...a Dodika za ovakve izjave treba izvesti na sud, pa nek' brate pokaze/dokaze pred sudom to sto je izjavio. Ako mu nije bilo tesko reci, bice mu jos lakse dokazati - jel' tako. Pa ja, kazes mu lijepo, evo Dodo care, rekao si 'to i to' znalacki, evo mi ti pruzamo sansu da se rijesis ovih dusmana sto ti nesto na ovoj - fenomenalnoj ti opet - izjavi zamjeraju, hajde premijercino, sjebi ih sve sada.

Chomsky
Pozdrav svima.Htjela sam amo da pitam dokle cete tjerati ko je sta rekao ko laze ko istinu kaze ,zar nije ljepse da sirimo jubav umjesto mrznje.Ko otvara uopste ovakve teme?samo neko prepucavanje samo neko pametovanje hajte prestanite s tom politikom!probajte da pisete i otvarate neke pozitivne teme a ne samo o mrznji i prepucavanju.Na ovom forumu postoje i osobe koje nisu islamske vjeroispvjesti i oni kad to procitaju samo mogu da sire mrznju dalje a to je nesto najgore.Ljudi ovo je internet i ove stranice moze da cita citav svjet zar se ne upitate kad dali je to ispravno sto otvarate ovakve teme?Evo mi u dijaspori zivimo i radimo i s srbima i s hrvatima i posjecujemo jedni druge i niko od nas neprica o takvim stvarima.To je zato sto ovdje ima zakona pa kad cuju da neko siri takvu mrznju odma ga privedu a izgleda u bbbbbosni i jeste problem sto nema cvrste ruke koja ce ovako nesto sprijeciti.hajde da mi neko od vas kaze kad je zadnji put otvorio temu o zajednickom zivotu i ravnopravnosti svih naroda. Bosni???Ili ce svako da vuce na svoju stranu???Pozdrav
Pravo da ti kazem ja nemam nista protiv ovakvih tema, naprotiv, mislim da se o ovim stvarima treba diskutirati. Mislim da ovakve izjave visokih BH politicara NE SMIJU proci neopazeno, te da se zataskavanjem, guranjem tema pod tepih i sutnjom, rasna i nacionalna mrznja (ono cega se svi mi plasimo) tek zapravo siri i cvjeta.

Ja nemam naravno nista protiv nijednog naroda, a ni RELIGIJE u BH, i potpuno je pogresno razumjeti ovu debatu u tom smislu.

Da jedan obicni pokvarenjak PLJUJE po zrtvama nedavno zavrsenog rata je meni nepodnosljivo, pri cemu je nebitno kojem narodu pripadaju zrtve ili doticni pokvarenjak.

A tvoje pitanje: dokle cemo tjerati ko laze - ko kaze istinu: sve dok je ovakvih pokvarenjaka morace se tjerati, a bilo bi, priznajem, 100X ljepse da se to ne mora raditi!

Sta ti mislis?

A sta si mislila ono sa cvrstom rukom?
Mahalac

#86 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by Mahalac »

viva_castro wrote:Za sve ovo smo krivi mi jer nismo ni prošli put kad su ovako lupali a ni sada nismo kvalitetno reagovali. Umjesto da je pred OHR-om svanulo 50 000 Sarajlija bijesnih, sa zahtjevom da se linčuje to fašističko kopile.

S obzirom da bi se naprotest pojavilo 10 ljudi, 15 prolaznika i 7-8 novinara, to se nikome ne organizuje, jer je veća muka kad osjetiš bahatost ovog naroda nego kad osjetiš bahatost starih dušmana.

A evo još jednog aspekta ovog slučaja, veoma interesantno mišljenje, mislim da je pisalo jučer u Avazu. Vrlo je moguće da zapravo Dodik radi u dosluhu sa Karadžićem te da je ovaj potez bio njegova narudžba, povezana sa trenutačnim smanjenjem optužnice Karadžiču, mali i radi opipavanja pulsa žrtava, malo radi medija, malo radi popularnosti i aktueliziranja pitanja...
Doslo je vrijeme kad se jednostavno nema dalje osim ovo.
veljaca

#87 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by veljaca »

hypnose wrote:

Chomsky
Ovakve teme su upravo zbog ovoga tvoga koje sam boldirao. Jer, da ima zakona - dodik bi odgovarao za ovu neistinu. E , buduci da nema - kako ti kazes - ostaje da mi onda pokusavamo pokrenuti stvar sa mrtve tacke. Jedan od nacina je ovako - preko foruma, mada ima onih koji zagovaraju i radikalnije metode( npr. da im se udari po nosu ili jos radikalnije ..... ).
Normalno je da bih i ja da diskutujemo o nauci, novim tehnologijama, ljubavi, sex-u .... ali ne moze se ( i ne smije ) zaboraviti period unazad 15-tak godina ...... Ne moze se ignorirati stanje da samo BiH mora vaditi vize i da su samo Bosanci gradjani drugog reda .....Zasto ??????
hypnose

#88 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by hypnose »

krivorijek wrote:
hypnose wrote:

Chomsky
Pravo da ti kazem ja nemam nista protiv ovakvih tema, naprotiv, mislim da se o ovim stvarima treba diskutirati. Mislim da ovakve izjave visokih BH politicara NE SMIJU proci neopazeno, te da se zataskavanjem, guranjem tema pod tepih i sutnjom, rasna i nacionalna mrznja (ono cega se svi mi plasimo) tek zapravo siri i cvjeta.

Ja nemam naravno nista protiv nijednog naroda, a ni RELIGIJE u BH, i potpuno je pogresno razumjeti ovu debatu u tom smislu.

Da jedan obicni pokvarenjak PLJUJE po zrtvama nedavno zavrsenog rata je meni nepodnosljivo, pri cemu je nebitno kojem narodu pripadaju zrtve ili doticni pokvarenjak.

A tvoje pitanje: dokle cemo tjerati ko laze - ko kaze istinu: sve dok je ovakvih pokvarenjaka morace se tjerati, a bilo bi, priznajem, 100X ljepse da se to ne mora raditi!

Sta ti mislis? TO JENjEGOVA SRAMOTA!

A sta si mislila ono sa cvrstom rukom?
To s cvrstom rom sam mislila:dok je tito bio na vlasti niko se tako nesto nije usudio siriti mrznju.Danas radi svak sta hoce.
oridjidji

#89 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by oridjidji »

OVO SE U MEDJU KRIMINALCIMA ZOVE EFEKAT SKRETANJA TUDJE PAZNJE SA ONOGA BITNOG TJ. ONOGA STO SE NAPADA,KRADE I TD :D
Recimo da sada o DODIJEVOJ optuznici manje pricaju, a vise o Kapiji i Markalama...
veljaca

#90 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by veljaca »

oridjidji wrote:OVO SE U MEDJU KRIMINALCIMA ZOVE EFEKAT SKRETANJA TUDJE PAZNJE SA ONOGA BITNOG TJ. ONOGA STO SE NAPADA,KRADE I TD :D
Recimo da sada o DODIJEVOJ optuznici manje pricaju, a vise o Kapiji i Markalama...
O dodijevoj optuznici trebaju da pricaju RELEVANTNI za to ( sto i oni i rade ) - a ne zene po brijacnicama ......
oridjidji

#91 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by oridjidji »

veljaca wrote:
oridjidji wrote:OVO SE U MEDJU KRIMINALCIMA ZOVE EFEKAT SKRETANJA TUDJE PAZNJE SA ONOGA BITNOG TJ. ONOGA STO SE NAPADA,KRADE I TD :D
O dodijevoj optuznici trebaju da pricaju RELEVANTNI za to ( sto i oni i rade ) - a ne zene po brijacnicama ......
O njoj trebaju da pricaju svi. Zasto? Zato sto masa mora da ima svijest o tome, jer steta koju je on napravio tice se istih, ista ta masa treba da pokaze nezadovoljstvo tj. mora i moze da izvrsi pritisak na institucije da svoj posao pocnu privoditi kraju.To jest da se napokon jedan takav covjek pod pritiskom javnosti diskredituje i unisti. Recimo Brankovic je smjenjen radi optuznice i svojih politickih propusta, sada javnost treba da ga lincuje tj. da ustrajava na tome da isti i pred sud stane radi mnogih pronevjera kojim je svojim djelovanjem pridonjeo. Medjutim kad izleti u medije informacija o mogucoj optuznici protiv nekog politicara u nekoj evropskoj zemlji, masa se dobro uskomesa. Medjutim ovo nije svaki politicar, ovo je premijer jednog dijela drzave i to nije mala stvar. Kada se u FBIH-a moze napasti i smjeniti Brankovic, onda ni Dodik nebi trebao biti imun u RS na iste stvari. Samo je stvar principa. Nije malo nezadovoljstvo njegovom politikom u RS-u, u Bosni uopste. Njega napadu svi od naroda do institucija i ubrzo vrijeme mu je da padne, ma koliko god lajao i sta god on govorio, on ce pasti. Jedino ga jos suplja drzi u politici.
hamza_sa

#92 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by hamza_sa »

ROTOR 9 wrote:
nineinchnails wrote:Logicno je da smo sami sebe poubijali u Tuzli i na Markalama, ako su oni (a tvrde da jesu) vodili "Odbrambeno Oslobodilacki Rat GTRS-a"
Halo???!!!
"Odbramberno-oslobodilacki rat" !!!
Tome uce svoju djecu u svojim srpskim skolama i o tome bruje non-stop po svojim srpskim TV kanalima.
Opet nosaju kosti kao i pred rat, opet prave nekakva spomen obiljezja neznanom junaku. (danas u nekom selu prave nekakav spomenik pa o tome bruje na vijestima)
"Odbrambeno-oslobodilacki rat" :idea:

Lazima nikad kraja i "nema nikoga ko ce tome stati u kraj".
Zato je logicno da "smo sami sebe poubijali"... i dalje sami sebe ubijamo dozvoljavajuci njihovim lazima da zazive.
U Crnoj Gori uhapsili novinara za laz, a ovdje?

Ovdje se "laz" uci u osnovnoj skoli, kao osnova bitisanja GTRS-a.
Ma neka uce gore po njih. Mene

I mene brine sta sve oni uce svoju djecu u skoli.. ja se sjecam prije rata nacionalistickih ispada u kvartu., srpska djeca 8-9 godina najvise.. to je bilo 1991.. :shock:
Ma neka uce, gore po njih. Mene uopce ne brine. Djeca na ovim slikama nisu vise djeca.

Image

Image
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#93 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by A1fa »

Meni samo nesto kod tih fasista nije jasno...sa ponosom ce nekada reci koliko su granata ispalili na Sarajevo recimo, trudili su se da nam ,,razvuku pamet'' kako im ono jednom ,,đeneral'' opisa taktiku...ali izgleda im nemoguce da bi jedna od tih granata koje su ispaljivali mogla da padne na pijacu punu ljudi??? :shock: :shock:
hypnose

#94 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by hypnose »

A1fa wrote:Meni samo nesto kod tih fasista nije jasno...sa ponosom ce nekada reci koliko su granata ispalili na Sarajevo recimo, trudili su se da nam ,,razvuku pamet'' kako im ono jednom ,,đeneral'' opisa taktiku...ali izgleda im nemoguce da bi jedna od tih granata koje su ispaljivali mogla da padne na pijacu punu ljudi??? :shock: :shock:
Ove slike djece u uniformi pokazuje kolko policija radi svoj posao.to nebi smjelo dabude u normalnoj zemlji..a vidim kod ovog jednog djecaka na kapi je bosanski grb a ne srbski ili sam ja nesto pogresno vidjela.
Frankyee

#95 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by Frankyee »

nokia6170 wrote:Ljudi, kako vi ne kontate da nije kriv Dodik sto ovo izjavi, vec sto su krivi sami Bosnjaci koji puste da ovakva monstruozna izjava prodje nekaznjeno. I ovo nece biti niti prva, niti posljenja. Svaki covjek se ponasa u granicama dozvoljenog, pa makar to dozvoljeno po objektivnim kriterijima spada i u sam zlocin i fasizam.

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da mogu da podnesu krivicnu prijavu nadleznom tuzilastvu radi izvrsenja krivicnog djela sirenja mrznje?

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da, nakon ovakvih izjava, mogu da podnesu tuzbu za naknadu stete zbog klevete i iznosenja neistina, koje za posljedicu imaju dusevne bolove?
Postoji presuda Haskog tribunala za Tuzlansku kapiju i Markale gdje se tacno imenuje odgovorna osoba za taj zlocin.

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da mogu da tuze samu Republiku Srpsku (kao pravnog sljednika ratne RS, odnosno Vojske RS) za naknadu stete po osnovu donesene presude haskog tribunala u predmetu Tuzlanska kapija i Markale?

Nije dragi moji, zato sto Bosnjake vodi jedna neorganizovano-polupismeno krdo quasi politicara, koji samo gledaju kako da zastite svoje licne interese.

p.s. sta fali jelde sto nam je oko pola drzave nepismeno, bitno je da se slusa folk i nek je narodu veselo
Ovo si ti dobro napisao ali na zalost Bosnjaci su totalno nesposobni kao narod i nacija, nije tu samo do politicara. Bosnjacima das mrvicu ( puko prezivljavanje) i onda cute i trpe. Da su ovako Jevreji stradali oni bi vec sudskim putem doveli RS do bankrota i totalnog kolapasa samo na osnovu ovih par presuda. ne kaze se dzaba glupi Bosanac ( citaj Bosnjak)
Dozer

#96 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by Dozer »

@Hypnose
Dobro si vidjela i dobro vidis, ali dobro ne kontas - to su slike iz rata. Ne od jucer. ;)
Abacija

#97 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by Abacija »

nokia6170 wrote:Ljudi, kako vi ne kontate da nije kriv Dodik sto ovo izjavi, vec sto su krivi sami Bosnjaci koji puste da ovakva monstruozna izjava prodje nekaznjeno. I ovo nece biti niti prva, niti posljenja. Svaki covjek se ponasa u granicama dozvoljenog, pa makar to dozvoljeno po objektivnim kriterijima spada i u sam zlocin i fasizam.

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da mogu da podnesu krivicnu prijavu nadleznom tuzilastvu radi izvrsenja krivicnog djela sirenja mrznje?

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da, nakon ovakvih izjava, mogu da podnesu tuzbu za naknadu stete zbog klevete i iznosenja neistina, koje za posljedicu imaju dusevne bolove?
Postoji presuda Haskog tribunala za Tuzlansku kapiju i Markale gdje se tacno imenuje odgovorna osoba za taj zlocin.

Jeli iko clanovima zrtava poginule djece rekao da mogu da tuze samu Republiku Srpsku (kao pravnog sljednika ratne RS, odnosno Vojske RS) za naknadu stete po osnovu donesene presude haskog tribunala u predmetu Tuzlanska kapija i Markale?

Nije dragi moji, zato sto Bosnjake vodi jedna neorganizovano-polupismeno krdo quasi politicara, koji samo gledaju kako da zastite svoje licne interese.

p.s. sta fali jelde sto nam je oko pola drzave nepismeno, bitno je da se slusa folk i nek je narodu veselo
Niti je ko rekao niti ce ko dozvoliti takve tuzbe iz jednostavnog razloga sto EU financira BiH, pa time i pc. Prvo, Evropi nije u cilju da pc bankrotira. A drugo, zasto bi Evropa placala za nesto sto su cetnici uradili (a i dalje rade)?!

Kljuc pc nije ni kod Dodika (citaj Beograda) ni kod bosanskih politicara. PC jedino EU moze ukinuti, a ukinuce ih onda kada shvate da im se ne isplati odrzavati jednu zlocinacku tvorevinu. E sad je do nas da izvrsimo pritisak na EU. Ako bi koga trebali tuziti to je EU zbog financiranja pc-a, tj. Dodika.
slucajni_prolaznik

#98 Re: Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama

Post by slucajni_prolaznik »

Abacija wrote: Niti je ko rekao niti ce ko dozvoliti takve tuzbe iz jednostavnog razloga sto EU financira BiH, pa time i pc. Prvo, Evropi nije u cilju da pc bankrotira. A drugo, zasto bi Evropa placala za nesto sto su cetnici uradili (a i dalje rade)?!

Kljuc pc nije ni kod Dodika (citaj Beograda) ni kod bosanskih politicara. PC jedino EU moze ukinuti, a ukinuce ih onda kada shvate da im se ne isplati odrzavati jednu zlocinacku tvorevinu. E sad je do nas da izvrsimo pritisak na EU. Ako bi koga trebali tuziti to je EU zbog financiranja pc-a, tj. Dodika.
Naravno da medjunarodna zajednica ima svoje interese, bilo bi cudno da ih nema. Ipak, medjunarodna zajednica ne bira Dodika, tako da se moramo zapitati, kako je to moguce da "demokratska volja" vecine na kraju ipak izabere otvorenog revansistu i negatora genocida?

Nedostatak katarze i suocavanja vecine Srba (sa obje strane Drine) sa genocidom pocinjenim u njihovo ime je sigurno bitnije od misljenja medjunarodne zajednice.

http://alispahic.net/dejtonske-straze-d ... draze.html
kmirsad

#99 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by kmirsad »

Međunarodna zajednica kroji "demokratsku volju" u BiH, bilo gdje i bilo koga...direktno, indirektno, aktivno, pasivno...Mi...bilo bošnjaci, srbi, hrvati...nikakvog respektabilnog uticaja, a kojeg oni ne mogu amortizirati i obezvrijediti,... na to nemamo...niti ga nakon Tite imali...definitivno...
slucajni_prolaznik

#100 Re: "Sami sebe poubijali u Tuzli i granatirali na Markalama"

Post by slucajni_prolaznik »

kmirsad wrote:Međunarodna zajednica kroji "demokratsku volju" u BiH, bilo gdje i bilo koga...direktno, indirektno, aktivno, pasivno...Mi...bilo bošnjaci, srbi, hrvati...nikakvog respektabilnog uticaja, a kojeg oni ne mogu amortizirati i obezvrijediti,... na to nemamo...definitivno...
Cetnistvo u Bosni nije produkt medjunarodne zajednice. Ne sjecam se da je Drazu Mihailovica 1940-e proizvela neka medjunarodna zajednica. A njegovi nasljednici u danasnje vrijeme nisu dosli iz neke EU-retorte.
Post Reply