Eto vidite u čemu je problem Sarajlija,svi diskutuju fino i onda odjednom ovo???kijameta wrote:Zenicki 'stadion' je golubarnik,na nista nije nalik. Sramota je da reprezentacija igra na onakvom cumezu. Sama ideja vrsenja pritiska na protivnika sa aralukanjem,bacenjem flasa,gadzanjem upaljacima i slicnim pritiscima kako to obicno radi Celik i zenicka publika je primitivna,prljava i apsolutno nesportska. Protivnika valjda treba pobjedzivati kvalitetom i nadigravanjem a ne zakulisnim radnjama. Isto mozemo reci za teren u Zenici,koji lici na misje trkaliste, izbor da se igra na takvom mjestu je takodze nesportski,jer se u startu ide na zatvaranje i opstrukciju igre a ne na nadigravanje,ne na takmicenje kvalitetom,nego na olimpijadu podlosti i nesportskih poteza. Wembley je ogroman a najveci teren u Evropi je naravno onaj na Nou Campu. Tamo svako moze da igra i da se nadigrava,tamo protivnika ceka samo beskompromisni kvalitet Barcelone i duh vitestva i fer-pleja. Tako bi nekako i reprezentacija BiH trebala biti orijentirana a jedini stadion u zemlji koji dozvoljava takav pristup je Kosevo . Price oko atletske staze su kretenizam, Srbija igra skore sve tekme na Marakani pa se Srbija uglavnom plasira na sva velika takmicenja a Zvezda je tom istom 'nefudbalskom stadionu' ( vecoj kopiji Koseva) postala prvak Evrope,sto znaci da nije do stadiona,nego sto bi narod lijepo rekao; hrdzavom qurcu i dlake smetaju.
Pa vi stvarno mislite da ste vrijedniji od ostalih,bilo je sinoć mnogo ljudi iz razno-raznih gradova i sela i navijali su svi ko jedan samo je utakmica bila toliko interesantna da su se svi unijeli i pogledom konstantno bili u terenu,a i ramazan je pa nije bilo alkohola,možda zato i nije bilo ko kad se svi odvale,al što se mene tiče bilo je super,kultura od utakmice,nije bilo pobacanih flaša od piva po gradu,nije bilo nikakvog belaja,dabogda da je svaka utakmica ovakva,šta nam treba da sve razbijamo ko divljaci.
Te priče što bi se ulagalo u Zenicu a ne u Sarajevo,to je ba sebično,baš se sredila i trava i tribina i stadion i to je super,nebi Turci mogli igrat onakve kratke pasove da nije valjala trava a igrali su ih čitavu utakmicu,uostalom sam stadion je u užoj gradskoj sredini i pristupačan je.
Volio bih i ja da nas je moglo stat 50 000 pa da pokažemo kvantitet ako je uopšte u tome poenta al eto neznam više iskreno nebi ni navijao jer kad vidim ovako uvredljive komentare sjetim se ko smo i šta smo ustvari i da nismo ništa drugačiji od onih krvnika što komentarišu po naslovnici,umjesto da se držimo ovo malo što nas ima,pa s kim uopšte otići u tu afriku kad će prvo tamo bit puno dušmana Bosne i još se trebamo podijelit,jedni tamo,drugi ovamo umjesto da svi stanemo zajedno. Očekivao sam iskreno bolje navijanje sjevera i BHF-a,i da oni vode navijanje,zašto da ne,ja bih uživao u tome,uostalom kod kuće su i sve je to naše i ja bi ih podržao kao i Robijaše koji već dugo nisu navijali kako su znali prije i čije se stare pjesme odavno nisu orile stadionom a zna se vrlo dobro i koji su razlozi tome.
Neznam čemu takva ljubomora,ja sam bio na Koševu kad je igrao Željo-Newcastle i skidam kapu za onu atmosferu,stvarno je bilo nabrijano i sve se treslo,samo je teren daleko i vidi se ko na tv-u.
Volio bih da se igra na Koševu i nek se mijenja malo al nemože ništa zamijenit Bilino(sad-zasad) jer ona perspektiva iz koje sam ja lično sinoć vidio gol,znači sa istoka,na južnom sektoru,nijedan tv ili projektor ili bilo šta nemože da zamijeni,eto,bez ljutnje...