Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
budhist

#76 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by budhist »

kijameta wrote:Zenicki 'stadion' je golubarnik,na nista nije nalik. Sramota je da reprezentacija igra na onakvom cumezu. Sama ideja vrsenja pritiska na protivnika sa aralukanjem,bacenjem flasa,gadzanjem upaljacima i slicnim pritiscima kako to obicno radi Celik i zenicka publika je primitivna,prljava i apsolutno nesportska. Protivnika valjda treba pobjedzivati kvalitetom i nadigravanjem a ne zakulisnim radnjama. Isto mozemo reci za teren u Zenici,koji lici na misje trkaliste, izbor da se igra na takvom mjestu je takodze nesportski,jer se u startu ide na zatvaranje i opstrukciju igre a ne na nadigravanje,ne na takmicenje kvalitetom,nego na olimpijadu podlosti i nesportskih poteza. Wembley je ogroman a najveci teren u Evropi je naravno onaj na Nou Campu. Tamo svako moze da igra i da se nadigrava,tamo protivnika ceka samo beskompromisni kvalitet Barcelone i duh vitestva i fer-pleja. Tako bi nekako i reprezentacija BiH trebala biti orijentirana a jedini stadion u zemlji koji dozvoljava takav pristup je Kosevo . Price oko atletske staze su kretenizam, Srbija igra skore sve tekme na Marakani pa se Srbija uglavnom plasira na sva velika takmicenja a Zvezda je tom istom 'nefudbalskom stadionu' ( vecoj kopiji Koseva) postala prvak Evrope,sto znaci da nije do stadiona,nego sto bi narod lijepo rekao; hrdzavom qurcu i dlake smetaju.
Eto vidite u čemu je problem Sarajlija,svi diskutuju fino i onda odjednom ovo???
Pa vi stvarno mislite da ste vrijedniji od ostalih,bilo je sinoć mnogo ljudi iz razno-raznih gradova i sela i navijali su svi ko jedan samo je utakmica bila toliko interesantna da su se svi unijeli i pogledom konstantno bili u terenu,a i ramazan je pa nije bilo alkohola,možda zato i nije bilo ko kad se svi odvale,al što se mene tiče bilo je super,kultura od utakmice,nije bilo pobacanih flaša od piva po gradu,nije bilo nikakvog belaja,dabogda da je svaka utakmica ovakva,šta nam treba da sve razbijamo ko divljaci.
Te priče što bi se ulagalo u Zenicu a ne u Sarajevo,to je ba sebično,baš se sredila i trava i tribina i stadion i to je super,nebi Turci mogli igrat onakve kratke pasove da nije valjala trava a igrali su ih čitavu utakmicu,uostalom sam stadion je u užoj gradskoj sredini i pristupačan je.
Volio bih i ja da nas je moglo stat 50 000 pa da pokažemo kvantitet ako je uopšte u tome poenta al eto neznam više iskreno nebi ni navijao jer kad vidim ovako uvredljive komentare sjetim se ko smo i šta smo ustvari i da nismo ništa drugačiji od onih krvnika što komentarišu po naslovnici,umjesto da se držimo ovo malo što nas ima,pa s kim uopšte otići u tu afriku kad će prvo tamo bit puno dušmana Bosne i još se trebamo podijelit,jedni tamo,drugi ovamo umjesto da svi stanemo zajedno. Očekivao sam iskreno bolje navijanje sjevera i BHF-a,i da oni vode navijanje,zašto da ne,ja bih uživao u tome,uostalom kod kuće su i sve je to naše i ja bi ih podržao kao i Robijaše koji već dugo nisu navijali kako su znali prije i čije se stare pjesme odavno nisu orile stadionom a zna se vrlo dobro i koji su razlozi tome.
Neznam čemu takva ljubomora,ja sam bio na Koševu kad je igrao Željo-Newcastle i skidam kapu za onu atmosferu,stvarno je bilo nabrijano i sve se treslo,samo je teren daleko i vidi se ko na tv-u.
Volio bih da se igra na Koševu i nek se mijenja malo al nemože ništa zamijenit Bilino(sad-zasad) jer ona perspektiva iz koje sam ja lično sinoć vidio gol,znači sa istoka,na južnom sektoru,nijedan tv ili projektor ili bilo šta nemože da zamijeni,eto,bez ljutnje...
byNelle

#77 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by byNelle »

budhist wrote:
kijameta wrote:Zenicki 'stadion' je golubarnik,na nista nije nalik. Sramota je da reprezentacija igra na onakvom cumezu. Sama ideja vrsenja pritiska na protivnika sa aralukanjem,bacenjem flasa,gadzanjem upaljacima i slicnim pritiscima kako to obicno radi Celik i zenicka publika je primitivna,prljava i apsolutno nesportska. Protivnika valjda treba pobjedzivati kvalitetom i nadigravanjem a ne zakulisnim radnjama. Isto mozemo reci za teren u Zenici,koji lici na misje trkaliste, izbor da se igra na takvom mjestu je takodze nesportski,jer se u startu ide na zatvaranje i opstrukciju igre a ne na nadigravanje,ne na takmicenje kvalitetom,nego na olimpijadu podlosti i nesportskih poteza. Wembley je ogroman a najveci teren u Evropi je naravno onaj na Nou Campu. Tamo svako moze da igra i da se nadigrava,tamo protivnika ceka samo beskompromisni kvalitet Barcelone i duh vitestva i fer-pleja. Tako bi nekako i reprezentacija BiH trebala biti orijentirana a jedini stadion u zemlji koji dozvoljava takav pristup je Kosevo . Price oko atletske staze su kretenizam, Srbija igra skore sve tekme na Marakani pa se Srbija uglavnom plasira na sva velika takmicenja a Zvezda je tom istom 'nefudbalskom stadionu' ( vecoj kopiji Koseva) postala prvak Evrope,sto znaci da nije do stadiona,nego sto bi narod lijepo rekao; hrdzavom qurcu i dlake smetaju.
Eto vidite u čemu je problem Sarajlija,svi diskutuju fino i onda odjednom ovo???
Pa vi stvarno mislite da ste vrijedniji od ostalih,bilo je sinoć mnogo ljudi iz razno-raznih gradova i sela i navijali su svi ko jedan samo je utakmica bila toliko interesantna da su se svi unijeli i pogledom konstantno bili u terenu,a i ramazan je pa nije bilo alkohola,možda zato i nije bilo ko kad se svi odvale,al što se mene tiče bilo je super,kultura od utakmice,nije bilo pobacanih flaša od piva po gradu,nije bilo nikakvog belaja,dabogda da je svaka utakmica ovakva,šta nam treba da sve razbijamo ko divljaci.
Te priče što bi se ulagalo u Zenicu a ne u Sarajevo,to je ba sebično,baš se sredila i trava i tribina i stadion i to je super,nebi Turci mogli igrat onakve kratke pasove da nije valjala trava a igrali su ih čitavu utakmicu,uostalom sam stadion je u užoj gradskoj sredini i pristupačan je.
Volio bih i ja da nas je moglo stat 50 000 pa da pokažemo kvantitet ako je uopšte u tome poenta al eto neznam više iskreno nebi ni navijao jer kad vidim ovako uvredljive komentare sjetim se ko smo i šta smo ustvari i da nismo ništa drugačiji od onih krvnika što komentarišu po naslovnici,umjesto da se držimo ovo malo što nas ima,pa s kim uopšte otići u tu afriku kad će prvo tamo bit puno dušmana Bosne i još se trebamo podijelit,jedni tamo,drugi ovamo umjesto da svi stanemo zajedno. Očekivao sam iskreno bolje navijanje sjevera i BHF-a,i da oni vode navijanje,zašto da ne,ja bih uživao u tome,uostalom kod kuće su i sve je to naše i ja bi ih podržao kao i Robijaše koji već dugo nisu navijali kako su znali prije i čije se stare pjesme odavno nisu orile stadionom a zna se vrlo dobro i koji su razlozi tome.
Neznam čemu takva ljubomora,ja sam bio na Koševu kad je igrao Željo-Newcastle i skidam kapu za onu atmosferu,stvarno je bilo nabrijano i sve se treslo,samo je teren daleko i vidi se ko na tv-u.
Volio bih da se igra na Koševu i nek se mijenja malo al nemože ništa zamijenit Bilino(sad-zasad) jer ona perspektiva iz koje sam ja lično sinoć vidio gol,znači sa istoka,na južnom sektoru,nijedan tv ili projektor ili bilo šta nemože da zamijeni,eto,bez ljutnje...
Covjece kako ne razumijes da i ja i jos 25000 ljudi hocemo gledamo te utakmice , a ne mozemo svi stati u zenicu ... zar nije to malo sebicno??? na kraju krajeva , fudbal nije sam sebi svrha postojanja , valjda se igra i zbog navijaca.
phillie

#78 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by phillie »

Nije, zato ima TV :)

Dajte ljudi, ohanite malo...pa zar ne mozemo ovako ko Bosanci bar malo uzivati i biti ponosni da smo to sto jesmo, kad smo konacno dobili razlog za to. Jel mora biti odmah nekih rasprava, nekih nebuloza, nekih provociranja, nekih gluposti, dan nakon jedne odlicne nogometne utakmice u kojoj smo izasli kao pobjednici (i remi je za nas pobjeda). Mora Bosnjo imati nesto da se zdere da oci kopamo jedni drugima...mnogi kazu "ako ne mozemo pobjediti tursku i ne trebamo u baraz, ako ne zgazimo estoniju sta cemo u barazu", a ja cu reci, "mi ovakvi kakvi smo (na forumima, i narod opcenito), i ne trebamo nigdje ici"...
Raduj se narode bosanski, a ove dileme ostavi nekom drugom da rjesava, ionako ti ne mozes nista tu promjeniti...
A1fa

#79 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by A1fa »

byNelle wrote:Covjece kako ne razumijes da i ja i jos 25000 ljudi hocemo gledamo te utakmice , a ne mozemo svi stati u zenicu ... zar nije to malo sebicno??? na kraju krajeva , fudbal nije sam sebi svrha postojanja , valjda se igra i zbog navijaca.
Ja protiv Danske na Kosevu nisam mogao doci do karte, iako je i tad bilo tapkarosa, otisao sam ispred pozorista te veceri i bilo mi je i tamo dobro. U Zenicu sam otisao takodjer bez karte jucer i potrefilo se da su cijene karata vec pocele opadati oko 17h, tako da smo ja i dva moja jarana dobili 3 ulaznice za istok za ukupno 100 KM :D
Taman dosao do karte za svaku drugu utakmicu na Bilinom Polju, opet mi je ono draze jer mi se nikako ne nosi dvogled na Kosevo! :)
Joey Tribbiani

#80 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Joey Tribbiani »

pa nek reprezentacija prije nekog meca odigra na kosevu tekmu zatvorenu za javnost protiv kombinovanog tima Zelje i sarajeva...nek se malo naviknu...glupo je pricati o velikom terenu kad svi igraju po velikm stadionima u svojim ligama. sjetite se i atmosfere na tekmi protiv francuske.

PS: stvarno nemam nista protiv zenice, odlicna atmosfera, usminkali su stadion, super izgleda...ali brate dragi hocu i ja da gledam tekmu "kod kuce"...dajte su spaniju(ako pobijedimo estoniju, hocemo akoBogda insallah) da se igramo
Fozgen

#81 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Fozgen »

Nakon sto se nacita o tome kako pola reprezentativaca nevalja sada na red dodje i stadion.
Nije Bilino Polje velik stadion ali nekako znas ono ko nekom dusom je veci od Koseva.
Kako bolan nisu igrali na Kosevu? Mi koliko pratimo reprezentaciju u vecini slucajeva Bilino je dovoljno velik stadion.
Znaci ako se igra protiv Estonije jbga mrsko nekim ljudima ic na utakmicu pa de je u Zenicu, ak je protiv Armenije de je bogat u Zenicu a kad je Spanija ili nesto slicno vidis to bi se trebalo na Kosevu.
Ja ne znam sta kome smeta Bilino? To kao neko ne moze na utakmicu? Suplja do bola, ko je htjeo mogao je doci do karte.
Osim toga Sarajevo je fakat ali fakat poskupo za vecinu nasih ljudi. Platiti ce kartu 50 KM i 100 KM potrositi na hranu, taxi, pice i ostale zerzevate. vjerujte mnogo njih to si nemoze priustiti.
faraon_sa

#82 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by faraon_sa »

Ja sam iz sarajeva i navijam za sarajevo i bio sam na 1000 utakmica na kosevu, ukljucujuci dva puta kad je bilo puno ko sibica, zeljo-newcastle i protiv danske. Pa onda prva poslije rata protiv spanije, derbiji.... Na bilinom polju sam bio dva puta, spanija i norveska. Ljudi u zenici je 100 puta bolja atmosfera iz cistog razloga sto je ono pravi fudbalski stadion, nije aerodrom ko kosevo. kao da sam na livadi :D I ja kao navijac sarajeva kad bi birao, ni jedna utakmica se ne bi igrala na kosevu :run:
Stadioni tipa bilino polje i grbavica su pravi fudbalski stadioni. U svijetu nema stadiona da valja a da ima atletsku stazu...
BaileyS

#83 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by BaileyS »

Ne znam cemu ova tema?

Reprezentativci zele da igraju na Bilinom i tu bi valjda trebao biti kraj price. Muzurovic je svojevremeno samoinicijativno vratio reprezentaciju na Kosevo i u tome se debelo izradio.

Evo ja sam iz Sarajeva, navijac sam FKS ali onom ko je projektovao Kosevo ja bih zabranio da ikad u zivotu uzme olovku u ruke. Hajde sto je velik stadion, sto je atletska staza, sto se nije imalo para da se pokrije ali onaj blagi ugao tribina je slag na tortu, kako za preglednost tako i za akusticnost. Razvuko ga ko jufku. Sa zapada se inekako vidi, ostale tribine katastrofa.

Nas problem je sto mi ko drzava stagniramo i ne ulazemo. Nekad smo u onoj drzavi bili svjetlosnu godinu ispred Makdeonije a danas evo oni prave nacionalnu arenu vrijednu 60 mil€. Ne svidja mi se stadion koji prave jer nije fudbalski ali poenta je u tome da Skoplje i makedonska vlada imaju 60€ da uloze u takav objekat a mi ni Kosevo ne mozemo dovesti u red.

Image
jefferson

#84 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by jefferson »

BaileyS wrote:Ne znam cemu ova tema?

Reprezentativci zele da igraju na Bilinom i tu bi valjda trebao biti kraj price. Muzurovic je svojevremeno samoinicijativno vratio reprezentaciju na Kosevo i u tome se debelo izradio.

Evo ja sam iz Sarajeva, navijac sam FKS ali onom ko je projektovao Kosevo ja bih zabranio da ikad u zivotu uzme olovku u ruke. Hajde sto je velik stadion, sto je atletska staza, sto se nije imalo para da se pokrije ali onaj blagi ugao tribina je slag na tortu, kako za preglednost tako i za akusticnost. Razvuko ga ko jufku. Sa zapada se inekako vidi, ostale tribine katastrofa.

Nas problem je sto mi ko drzava stagniramo i ne ulazemo. Nekad smo u onoj drzavi bili svjetlosnu godinu ispred Makdeonije a danas evo oni prave nacionalnu arenu vrijednu 60 mil€. Ne svidja mi se stadion koji prave jer nije fudbalski ali poenta je u tome da Skoplje i makedonska vlada imaju 60€ da uloze u takav objekat a mi ni Kosevo ne mozemo dovesti u red.

Image
Zato sto ulaganje u sport znaci emancipaciju, a to politici ne odgovara.
Ali ako bog da Opstina Zenica ce rjesiti to pitanje. Budel se cekala Federacija i politicari tipa Gavrilo Grahovac, izgradit ce onakav stadion ko u Skoplju i Antartik prije nas!
BaileyS

#85 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by BaileyS »

jefferson wrote:
Ali ako bog da Opstina Zenica ce rjesiti to pitanje. Budel se cekala Federacija i politicari tipa Gavrilo Grahovac, izgradit ce onakav stadion ko u Skoplju i Antartik prije nas!
Ma kakva opstina. Opstine u Federaciji imaju beznacajan budzet, sve je na kantonu i dijelom na enitetu. Rasparcani smo u deset drzavica, tako ispada.
jefferson

#86 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by jefferson »

BaileyS wrote:
jefferson wrote:
Ma kakva opstina. Opstine u Federaciji imaju beznacajan budzet, sve je na kantonu i dijelom na enitetu. Rasparcani smo u deset drzavica, tako ispada.
Pa zenicku arenu je primarno finansirala opstina kao i ovu rekonstrukciju!
nikad_izvini

#87 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by nikad_izvini »

I šta bi, jesmol vratili reprezentaciju na Koševo, nismo. Hajmo, razlaz :D
mostarac

#88 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by mostarac »

Evo ja sam iz Mostara i nemam neki poseban razlog da favorizujem Sarajevo ili Zenicu. Do Sarajeva mi je na tekmu 2 sata do zenice 3 pa mi je ta razdaljina u principu nevazna.
Vazne utakmice za koje vlada veliko interesovanje treba i moraju se igrati na najvecem stadionu u zemlji, jer se fudbal igra radi publike i navijaca. Ekstremna je glupost igrati vazne utakmice na stadionu koji prima 2,5 puta manje ljudi nego nas najveci stadion.
Sa aspekta sigurnosti da ne govorim koliko je Kosevo bolje, jer se gostujuci navijaci mogu kvalitetno fizicki odvojiti od domacih.
Isao sam u Zenicu protiv Belgije i tad sam rekao NIKAD VISE. Pa ljudi moji ono je katastrofa. U stadion sam ulazio preko sat vremena u guzvi u kojoj se doslovno nije moglo disati, a do karte sam dosao cudom. Pogresna je predstava da u Zenicu mogu da dodju svi. Mogu al sipak. Karte se u najvecem broju slucajeva prodaju u Zenici, a u ostatak zemlje dodje po pedesetak karata po gradu. Kosevo je u mogucnosti ipak da recimo Velezu da 200 ili 500 ili cak 1.000 karata, a tako i Slobodi i Jedinstvu i Celiku. To Bilino Polje nije u mogucnosti da ponudi. Dakle samim kapacitetom je limitirana mogucnost dolaska na utakmicu cak i za one koji hoce da plate i skupe pare, a na Kosevu zbog kapaciteta cijena tih karata na crno mora pasti.
Isto tako Kosevo je imalo sranje sa onom tekmom protiv Francuske i rajom koja su ostala vani, ali to sa Kosevom nema veze nego sa samim savezom.
Smjesno je da utakmice za koje postoji interesovanje igramo na stadionu malog kapaciteta. Kad Bilino Polje prosiri svoj kapacitet na 25.000 aferim i nek se igra u Zenici, a do tada nek se sve utakmice za koje postoji interes igraju na najvecem stadionu.
Te suplje price da igracima bolje odgovara zenica treba okaciti macku o rep, jer ako nisu u stanju da igraju na svim mogucim stadionima onda i ne treba da se kvalifikujemo bilo gdje. Sta ce sutra ako dodju na Nou Camp? Nece igrat nikako? Mislim to je apsurd da je to razlog da se igra u Zenici. Atmosfera? Atmosfera moze biti paklena i u Zenici u Sarajevu, a moze biti pozorisna i u Zenici i u Sarajevu. Protiv Danske se treslo Kosevo doslovno, a i protiv Srbije, a i Spanije, al eto atmosfera je u Zenici bolja. Dajte ljudi molim vas. Ne treba Zenicu suspendovati od igranja reprezentacije (mada ponasanje publike prema ljudima sa strane i to zasluzuje), al nek se u Zenici igraju utakmice za koje ne vlada veliko interesovanje. Ovako Zenica sa malim kapacitetom stadiona i sa uzasnim terenom i sa nemogucnoscu dolaska do karte ima izgleda monopol na reprezentaciju sto je zalosno.
Sasvim sam nepristrasn ovdje i iskreno jebe me se za prepucavanja Zenica-Sarajevo. Ja samo hocu da mogu gledati reprezentaciju i u velikim utakmicama i da imam mogucnost da dodjem do karte, iako nisam iz Zenice ili Sarajeva. Isao sam iz Mostara da gledam i Farske Otoke i Estoniju i Litvaniju, kao i Dansku, Spaniju, Srbiju, Hrvatsku i mnoge druge vece ili manje repke, al sad nemam tu mogucnost jer ne mogu doci do karte za utakmicu koja se igra u Zenici. Dakle hendikepiran sam, kao i mnogi drugi ljudi koji nisu iz Zenice ili eventualno Sarajeva koje dobije nesto vise karata. Radi se samo o tome i nista drugo. Ljudi hoce da imaju mogucnost da gledaju reprezentaciju, a ona postoji radi nas, publike na stadionu, a i one kraj malih ekrana. Zbog malog kapaciteta Zenica nije u mogucnosti to da omoguci i dok to ne bude, treba utakmice preseliti na Kosevo, bar ove velikog interesovanja.
Inace najljepsi BiH stadion, koji moze imati najbolje uslove, je Grbavica i tu treba uloziti novac i napraviti nesto kapaciteta 25.000 da se moze lijepo gledati tekma.

Nema niko nista protiv Zenice, ali Zenicani bi trebali tu biti manje subjektivni, jer i mi ostali bi da ponekad gledamo reprezentaciju, a da nam za kartu nije potrebno angazovati Davida Coperfielda.
The idijot

#89 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by The idijot »

ajde ti ne seri...kako te nije stid reci da Zenica dobije skoro sve karte :x pa mi kao domacini dobijemo samo 3 000 karata ( Belgija i Turska slucaj )....i sad lafo sve karte u Zenicu....nemojte pisati kada nesto ne znate... ;-)

sada se odjednom svima gleda repka , svetinja ovo ono.....a proslih godina ste bjezali od nje....pa je ono "gurali" u Zenicu samo da ih vi ne gledate.....pa u Zenici je znalo biti vise raje na mladoj repki nego u Sarajevu na A timu ....

ovdje vecinu boli sto Zenica to sama odradjuje , infrastrukturu i te stvari...ima se predobar atletski stadion , moderan ( 3 000 sjedecih mjesta )...fudbalski s A licencom , Arena koja je jedna od modernijih i boljih u regionu.....nama vise ne treba....

kada bi Zenica cekala kakvu pomoc vlasti/drzave ili kojeg djavola za kakve obnove mogla bi biti samo prodana za bijednu 1 KM :run:
mostarac

#90 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by mostarac »

The idijot wrote:ajde ti ne seri...kako te nije stid reci da Zenica dobije skoro sve karte :x pa mi kao domacini dobijemo samo 3 000 karata ( Belgija i Turska slucaj )....i sad lafo sve karte u Zenicu....nemojte pisati kada nesto ne znate... ;-)

sada se odjednom svima gleda repka , svetinja ovo ono.....a proslih godina ste bjezali od nje....pa je ono "gurali" u Zenicu samo da ih vi ne gledate.....pa u Zenici je znalo biti vise raje na mladoj repki nego u Sarajevu na A timu ....

ovdje vecinu boli sto Zenica to sama odradjuje , infrastrukturu i te stvari...ima se predobar atletski stadion , moderan ( 3 000 sjedecih mjesta )...fudbalski s A licencom , Arena koja je jedna od modernijih i boljih u regionu.....nama vise ne treba....

kada bi Zenica cekala kakvu pomoc vlasti/drzave ili kojeg djavola za kakve obnove mogla bi biti samo prodana za bijednu 1 KM :run:
Prvo budi kulturan
Drugo kad se igralo na Kosevu ja sam uvijek u Mostaru dosao do karte (protiv Danske lakse nego u Sarajevu), a za utakmicu u Zenici sam uspio doci do karte samo protiv Belgije i to preko ljudi sumnjivog morala :D
Trece de mi navedi jedan jedini razlog sto bi meni iz Mostara Sarajevo bilo draze od Zenice i sto bi mene bolilo sto nesto Zenica sama odradi i sto se Zenica razvija. Smjesno to izgleda sto pises zaista, jer mene se jebe za te vase relacije Sarajevo-Zenica. Ja hocu da gledam repku i to je to.
Cetvrto - nema to veze sa vjernoscu reprezentaciji. Ona nije samo vasa shvatite to jednom, nego je svih nas i vlada interesovanje i normalno je da treba da se igra tamo gdje moze doci najveci broj ljudi.
Peto - vas jedini argument protiv zdravog razuma je taj da neko mrzi Zenicu. To mozda Sarajlijama i mozes prigovoriti, ali vala ovim drugima ne mozes. Da se bogdo Zenica razvije sto vise pa da ljudi tamo bolje i ljepse zive. Znaci taj argument mrznje ostavi ti negdje po strani jer on nema veze sa temom o kojoj pricamo. Tema je 38.000 vs. 12-15.000 u utakmicama gdje bi mogli napuniti i stadion od 70.000.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#91 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Toto »

PriNc_ba wrote:
3XL wrote:Halo utakmica protiv Njemacke , ponavljam NJemacke , skoro pa prazan stadion......

a da se informises :D taj dan su igrali Bosna i Hercegovina i A2 reprezentacija Njemacke :) ako se malo zarovis po guglu naci ces tadasnji prvi sastav njemacke repke i onda pogledaj sastav koji je dosao na kosevo i sve ce ti biti jasno :)

pa ne dolazi se na stadion da se gleda protivnicka ekipa nego da se navija za svoju ekipu
dao si najbolji odgovor zasto reprezentacija ne treba da igra u Sarajevu.....sve dok sarajevo en dobije metro :D

u Sarajevu treba igrati prijateljske utakmice i utakmice ostalog reprezentativnog pogona, pa kad se sarajlije dokazu ko dobra publika onda nek se Sarajevo porefena i dovede Njemacku A1 reperezentaciju na Kosevo ...da se razmazena sarajevska publika gleda svjetske velesile u fudbalu
phillie

#92 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by phillie »

Hajmo sad malo raspravljati jel Dzeko treba vezati prvo lijevu pa desnu kopacku il obrnuto.
Shvatite vec jednom, primarnu ulogu po meni ne igra toliko ni atmosfera stadiona u Zenici, koliko dimenzije terena, koji je i uzi i kraci od kosevske livade. Realno mi nemamo (jos) kvalitet da se mozemo nositi sa evropskim prvim razredom, da se sa njima nadigravamo. Kad nasi momci fizicki padnu i kad ekipe poput Turske preuzmu incijativu, dosta je lakse odigrati zatvorenije, pa cak i bunker ako treba na bilinom nego na kosevu. A ima i toga da nije jednostavno kad si takoreci na ledjima "sjede" navijaci i jos navijaju protiv tebe...

Ovo za karte...Jel u mostaru ima poslovnica centrotransa? jel tu bila prodaja karata??? Kad je bila utakmica protiv Belgije (prodaja karata pustena i prije one prve utakmice), ja u Sarajevu u poslovnicu Centrotransa, nigdje nikog od navijaca, kontam il sam se zajebo za dan pustanja prodaje il su se vec rasprodale: Dobar dan dobar dan, ima li karti za utakmicu, ima koliko cete? (u Ze se prodavale maximalno dvije po glavi stanovnika), rekoh daj pet ulaznica, zena izbroja karte, ja pare, dovidjenja dovidjenja. Eh sad druga je stvar sto su se mnogi sjetili da bi mogli ici na utakmice i da svako mora da ima zagarantovano mjesto na stadionu. Druga stvar je i to sto su sverceri i iz Sarajeva i iz drugih mjesta (pa i iz Zenice) skontali da mogu bas lijepo zaraditi, pa preko reda grabe karte. Eto, kad se to zbroji jest malo teze doci do karte, al nije neizvodljivo :mrgreen: u krajnjem slucaju nazovite NSBIH i rezervisite karte, u ime nekog udruzenja gradjana ili sta ti ja znam. Tom metodom smo se mi sluzili kad su neke utakmice bile u Sa.
Evidentno je da Zenici treba veci stadion, i da nije ove recesije, vjerovatno bi to i bilo u planu a ovako...sacekace malo bolja vremena.

PS. Ponovicu, da se utakmice igraju u Sa, najsretniji bi bio Uske Balavushke, 30.000 X 35 KM (prosjek) eto miliona u kasicu prasicu. Al srecom ne pitamo se ni mi ni eto jos uvijek ni Ushke, pitaju se oni koji i jesu najkompetentniji za to IGRACI, jer ako oni ne znaju gdje mogu pruziti svoj maximum i izvuci povoljan rezultat, onda ne znam ko ce znati....

PS2. Evo citam u Javazu, kao prenose sta su turske novine napisale pa kao neki turski funkcioner (ko kod nas suljo colakovic) rekao za Bilino kako jedna reprezentacija ne bi trebala igrati ovdje hahahaha tako su i Norvezani govorili kad su zijanili i pognute glave napustali Zenicu . Jos su napisali da je Terim izjavio kako je neopravdano iskljucen i poslan na tribine "gdje su se nalazili domaci huligani" (kako onda zavrsi u svecanoj lozi odmah iznad Nazifa Gljive "huligana" hahahaha)
mostarac

#93 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by mostarac »

crkvice wrote:Hajmo sad malo raspravljati jel Dzeko treba vezati prvo lijevu pa desnu kopacku il obrnuto.
Shvatite vec jednom, primarnu ulogu po meni ne igra toliko ni atmosfera stadiona u Zenici, koliko dimenzije terena, koji je i uzi i kraci od kosevske livade. Realno mi nemamo (jos) kvalitet da se mozemo nositi sa evropskim prvim razredom, da se sa njima nadigravamo. Kad nasi momci fizicki padnu i kad ekipe poput Turske preuzmu incijativu, dosta je lakse odigrati zatvorenije, pa cak i bunker ako treba na bilinom nego na kosevu. A ima i toga da nije jednostavno kad si takoreci na ledjima "sjede" navijaci i jos navijaju protiv tebe...

Ovo za karte...Jel u mostaru ima poslovnica centrotransa? jel tu bila prodaja karata??? Kad je bila utakmica protiv Belgije (prodaja karata pustena i prije one prve utakmice), ja u Sarajevu u poslovnicu Centrotransa, nigdje nikog od navijaca, kontam il sam se zajebo za dan pustanja prodaje il su se vec rasprodale: Dobar dan dobar dan, ima li karti za utakmicu, ima koliko cete? (u Ze se prodavale maximalno dvije po glavi stanovnika), rekoh daj pet ulaznica, zena izbroja karte, ja pare, dovidjenja dovidjenja. Eh sad druga je stvar sto su se mnogi sjetili da bi mogli ici na utakmice i da svako mora da ima zagarantovano mjesto na stadionu. Druga stvar je i to sto su sverceri i iz Sarajeva i iz drugih mjesta (pa i iz Zenice) skontali da mogu bas lijepo zaraditi, pa preko reda grabe karte. Eto, kad se to zbroji jest malo teze doci do karte, al nije neizvodljivo :mrgreen: u krajnjem slucaju nazovite NSBIH i rezervisite karte, u ime nekog udruzenja gradjana ili sta ti ja znam. Tom metodom smo se mi sluzili kad su neke utakmice bile u Sa.
Evidentno je da Zenici treba veci stadion, i da nije ove recesije, vjerovatno bi to i bilo u planu a ovako...sacekace malo bolja vremena.

PS. Ponovicu, da se utakmice igraju u Sa, najsretniji bi bio Uske Balavushke, 30.000 X 35 KM (prosjek) eto miliona u kasicu prasicu. Al srecom ne pitamo se ni mi ni eto jos uvijek ni Ushke, pitaju se oni koji i jesu najkompetentniji za to IGRACI, jer ako oni ne znaju gdje mogu pruziti svoj maximum i izvuci povoljan rezultat, onda ne znam ko ce znati....

PS2. Evo citam u Javazu, kao prenose sta su turske novine napisale pa kao neki turski funkcioner (ko kod nas suljo colakovic) rekao za Bilino kako jedna reprezentacija ne bi trebala igrati ovdje hahahaha tako su i Norvezani govorili kad su zijanili i pognute glave napustali Zenicu . Jos su napisali da je Terim izjavio kako je neopravdano iskljucen i poslan na tribine "gdje su se nalazili domaci huligani" (kako onda zavrsi u svecanoj lozi odmah iznad Nazifa Gljive "huligana" hahahaha)
evo jos nesto pa odoh spavat

prvo ne rece ti nama sto treba igrat pred 15, a ne pred 38 hiljada. Drugo igraci nema sta da se pitaju gdje ce igrati, jer oni treba da igraju gdje im se kaze. Mislis da ce u africi biti uslovi kakvi njima pasu ili da ako naletimo na francusku u barazu trazicemo da se ne igra na Stade de France nego na nekom maleckom i kratkom stadionu?
Sto se tice terena u zenici ljudi nisu pogrijesili. Onaj teren je ocajan i na njemu lopta odskace.
Sto se tice poslovnice Centrotransa u Mostaru ona ne postoji. U Autoprevozu u Mostaru mozes uzeti kartu, al ti u to uracunaju jos 40 KM plusa za njihov prevoz, tj. ne mozes doci i uzeti kartu, nego mozes uzeti samo njihov aranzman do Zenice i sad hoce nas 4 da ide i damo im 160 maraka onako bezveze, dok nam goriva treba 60. Znaci 100 maraka na glavu, a nismo ni posli. Dakle po tim poslovnicama NEMA KARATA nego samo njihovi aranzmani. Inace je kartu moguce nabaviti u Velezu, al kad se igra u Zenici taj broj karata je toliko mali da je do nje nemoguce doci dok se oni rastale izmedju sebe.
Ne kontam sto uporno branite igranje u Zenici kad je toliko nedostataka za sve osim za Zenicane kad se tekme igraju u Zenici, a o ukletosti stadiona da ne govorim. Cuj ukletost. Pa u zenici nas grci i moldavija uzese ko lopatom.
Sto se tice te vjernosti zenicke publike to je super. Kad su utakmice manjeg interesovanja nek se igra u Zenici kako bi i tad stadion bio pun, al brate kad pola drzave trazi kartu onda treba igrat na najvecem stadionu i eto nek zenici daju 3.000 karata koliko ste rekli da daju (a dodje vise garant) pa nije nikakav problem.
phillie

#94 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by phillie »

hahahaha dobar post, pravo dobar.

kao prvo, svejedno mi je gdje nasi momci igraju sve dok igraju dobro. Ja sam ti samo objasnio kako ja vidim zbog cega oni hoce da igraju na Bilinom, a ti odmah ode i do afrike, polako bola. Pa cak iz zobg ovakvog travnjaka hoce da igraju ovdje, jer i to im mozda daje neku prednost u odnosu na druge ekipe. Kao sto rekoh rezultat je najbitniji, manite se i fair playa i idealnih uslova i izigravanja gospode prema protivnickim ekipama. Da se moglo u utorak navecer bi njima muzika ispod prozora svirala, sve u cilju psiholoskog pada i dekoncentracije :)
Eto ako ce ti srce biti na mjestu najbolje bi bilo da igraju pred 38 (otkud 38 sad) hiljada navijaca, al da nema atletske staze i da nisu tribine onako udaljene od terena. Dakle na nedogradjenom Bilinom hehe
kao drugo, dakle moze se ipak doci do karti, pa jarane na vas cetvoricu to je po 25 maraka vise, nit se moras brinuti za parking, ni hoce li ti ga ko obiti, kad ides dernek u autobusu, kad se vracas mozes odspavati a nek sofer busa vozi. Hocu reci, da si ti htio doci na utakmicu mogao si. Cini mi se da si mostarac ti cekao da ti neko u utorak navecer ili eventualno u srijedu ujutro dodje i kaze, mostarac evo tebi karta, imas rezervaciju do Hakana Sukura sjedis :) Opet ti kazem, posto vidim da imas neke veze sa Velezom, posaljite dopis isped Veleza u NSBIH prije neke utakmice koju hocete ici gledati, rezervisite karte i gotova stvar, nit cete placati proviziju tapkarosima, nit neke aranzmane.
kao trece, ovo branjenje igranja utakmica, ovo je stvar proslosti, kada su neke kvalifikacije pocele rumuni nas puknu 3:0 na kosevu, puknu norvezani u oslu 1:0, slabo interesovanje, javno mjenje sluti katastrofu, repka dolazi u zenicu. Pobjedi se Luxemburg, pobjedi se danska na strani, pobjedi se Norveska u zenici i dovedemo se u situaciju da zadnja utakmica odlucuje o pobjedniku grupe. Tad se dignu kako iz NSBIH (jer im je zinula guzica za sto vise para), digne se javno mjenje u Sa i odigra se na Kosevu utakmica (1:1). Krenu nove kvalifikacije, opet je javno mjenja kontra repke sto zbog Saveza, sto zbog dovodjenja Cire, elem nejse, uglavnom opet repka dodje u Zenicu i tu padnu Estonija, Armenija, Belgija, Turci samo bod odnesose, i sad se eto diglo kao treba se na Kosevu igrati utakmice....EKE. Zato sto je pojedinim ljudima u Sa razmisljanje, ma Zenicani mogu napuniti stadion koja god im dodje reprezentacija, a dajte nama da gledamo Spaniju Francusku Englesku...nek bude sveopsti teferic a igracima kako bude na terenu, i ako ih ne mogu pobjediti ne trebaju ni ici nigdje!
Ukletost stadiona zajebi, al da smo gubili bodove od Moldavije, Litvanije, ako jedva dobijemo Maltu, F Otoke, a u Zenici odigramo egal sa Spanijom, Turskom, dobijamo Norvezane, Belgiju, dakle nasim igracima bolje lezi zenicki teren.
jos samo nesto, jesmo izguli smo od Grcke /tadasnjeg evropskog prvaka/ i Madzarske (ne Moldavije) u utakmici koju nam je sudio Kiparski Grk /Grcka sa nama u grupi/ kad je svirao penal nakon pola sata i dao crveni karton Spahicu umjesto Papcu. Eto sta su morali uraditi da nas pobjede na Bilinom :bih: a ocito i nasim bosancima je bilo drago sto nam reprezentacija gubi na Bilinom, garant je bilo "e eto vam Bilino, jebalo vas ono", hajd budi posten pa reci :mrgreen:
Kao cetvrto, to sam vec rekao za ove karte, nece ti niko na noge donijeti kartu, uostalom i sam si rekao da je bilo nacina, al ne da se deckima voziti u busu :P pa bilo je ljudi od Odzaka, Bihaca, Konjica i Jablanice...i da se na Kosevu igralo, opet bi neko ostao napolju i govorio eto vidis jest nam bezze stadion....Opet kazem, cini mi se da se jedino u Zenici prodavale po dvije karte po glavi i to uz kopiju licne karte, dok su na drugim mjestima ljudi nosili i sakom i kapom....Al nebitno sad, nek mi idemo u Estoniju.
Svako dobro...a mi se vidimo u subotu :mrgreen:
byNelle

#95 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by byNelle »

crkvice wrote:hahahaha dobar post, pravo dobar.

kao prvo, svejedno mi je gdje nasi momci igraju sve dok igraju dobro. Ja sam ti samo objasnio kako ja vidim zbog cega oni hoce da igraju na Bilinom, a ti odmah ode i do afrike, polako bola. Pa cak iz zobg ovakvog travnjaka hoce da igraju ovdje, jer i to im mozda daje neku prednost u odnosu na druge ekipe. Kao sto rekoh rezultat je najbitniji, manite se i fair playa i idealnih uslova i izigravanja gospode prema protivnickim ekipama. Da se moglo u utorak navecer bi njima muzika ispod prozora svirala, sve u cilju psiholoskog pada i dekoncentracije :)
Eto ako ce ti srce biti na mjestu najbolje bi bilo da igraju pred 38 (otkud 38 sad) hiljada navijaca, al da nema atletske staze i da nisu tribine onako udaljene od terena. Dakle na nedogradjenom Bilinom hehe
kao drugo, dakle moze se ipak doci do karti, pa jarane na vas cetvoricu to je po 25 maraka vise, nit se moras brinuti za parking, ni hoce li ti ga ko obiti, kad ides dernek u autobusu, kad se vracas mozes odspavati a nek sofer busa vozi. Hocu reci, da si ti htio doci na utakmicu mogao si. Cini mi se da si mostarac ti cekao da ti neko u utorak navecer ili eventualno u srijedu ujutro dodje i kaze, mostarac evo tebi karta, imas rezervaciju do Hakana Sukura sjedis :) Opet ti kazem, posto vidim da imas neke veze sa Velezom, posaljite dopis isped Veleza u NSBIH prije neke utakmice koju hocete ici gledati, rezervisite karte i gotova stvar, nit cete placati proviziju tapkarosima, nit neke aranzmane.
kao trece, ovo branjenje igranja utakmica, ovo je stvar proslosti, kada su neke kvalifikacije pocele rumuni nas puknu 3:0 na kosevu, puknu norvezani u oslu 1:0, slabo interesovanje, javno mjenje sluti katastrofu, repka dolazi u zenicu. Pobjedi se Luxemburg, pobjedi se danska na strani, pobjedi se Norveska u zenici i dovedemo se u situaciju da zadnja utakmica odlucuje o pobjedniku grupe. Tad se dignu kako iz NSBIH (jer im je zinula guzica za sto vise para), digne se javno mjenje u Sa i odigra se na Kosevu utakmica (1:1). Krenu nove kvalifikacije, opet je javno mjenja kontra repke sto zbog Saveza, sto zbog dovodjenja Cire, elem nejse, uglavnom opet repka dodje u Zenicu i tu padnu Estonija, Armenija, Belgija, Turci samo bod odnesose, i sad se eto diglo kao treba se na Kosevu igrati utakmice....EKE. Zato sto je pojedinim ljudima u Sa razmisljanje, ma Zenicani mogu napuniti stadion koja god im dodje reprezentacija, a dajte nama da gledamo Spaniju Francusku Englesku...nek bude sveopsti teferic a igracima kako bude na terenu, i ako ih ne mogu pobjediti ne trebaju ni ici nigdje!
Ukletost stadiona zajebi, al da smo gubili bodove od Moldavije, Litvanije, ako jedva dobijemo Maltu, F Otoke, a u Zenici odigramo egal sa Spanijom, Turskom, dobijamo Norvezane, Belgiju, dakle nasim igracima bolje lezi zenicki teren.
jos samo nesto, jesmo izguli smo od Grcke /tadasnjeg evropskog prvaka/ i Madzarske (ne Moldavije) u utakmici koju nam je sudio Kiparski Grk /Grcka sa nama u grupi/ kad je svirao penal nakon pola sata i dao crveni karton Spahicu umjesto Papcu. Eto sta su morali uraditi da nas pobjede na Bilinom :bih: a ocito i nasim bosancima je bilo drago sto nam reprezentacija gubi na Bilinom, garant je bilo "e eto vam Bilino, jebalo vas ono", hajd budi posten pa reci :mrgreen:
Kao cetvrto, to sam vec rekao za ove karte, nece ti niko na noge donijeti kartu, uostalom i sam si rekao da je bilo nacina, al ne da se deckima voziti u busu :P pa bilo je ljudi od Odzaka, Bihaca, Konjica i Jablanice...i da se na Kosevu igralo, opet bi neko ostao napolju i govorio eto vidis jest nam bezze stadion....Opet kazem, cini mi se da se jedino u Zenici prodavale po dvije karte po glavi i to uz kopiju licne karte, dok su na drugim mjestima ljudi nosili i sakom i kapom....Al nebitno sad, nek mi idemo u Estoniju.
Svako dobro...a mi se vidimo u subotu :mrgreen:
Ti nas sad ovdje ubjedjujes da smo htjeli kao mogli smo doci do karte , tj ubjedjujes nas da je na stadion od 15000 moglo stati 50000 ljudi koliko je najmanje bilo zainteresovano za utakmicu , izvan svake pameti. Dalje , nedavno sam negdje pročitao da je kao za naljepsi stadion na svijetu izabran stadion u dortmundu koji je pravi fudbalski i prima blizu 80.000 gledalaca. Ipak finale svjetskog prvenstva 2006. se igralo na olimpijskom stadionu u berlinu , koji takodje prima oko 80.000.
Jos nesto , mislim da je jedan od glavnih uslova za dobivanje organizacije nekog prvenstva stadioni preko 35.000 ili 40.000 nisam siguran , sto je dokaz da se fudbal igra zbog tih navijača koji dolaze na utakmicu.
mavcs

#96 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by mavcs »

nelle bezze ti je tema. prvo, igra se na bilinom jer igrači su izrazili tu želju. drugo, na koševo hocemo svi sad da idemo jer smo pred
baražom, a gdje smo ranije bili?
da se razumijemo, ja sam iz sa i koševo mi je pravo blizu, ali više volim da igraju u na bilinom polju ako im tako leži.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#97 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by hrasno38 »

Ajde posto je rasprava vezana za gradove da kazem da sam iz Sarajeva. E sad kad bi me neko pitao gdje trenutno treba igra reprezentacija ja bi rekao Zenica ali isto tako sasuo bih svasta nesto na strukture grada Sarajeva koje nise bile u stanju evo 15 godina nakon rata da srede Kosevo (natkriju makar zapad) i da se ulozi u stadion Grbavica i odrade tribine kao sto je Sjever. Sto se tice kvaliteta terena i akusticnosti mislim da je Grbavica tu bez premca. Teren je na Kosevu odlican malo vecih dimenzija nego Zenica i Grbavica ali je bar po meni taj stadion vise atletski nego fudbalski. Sto se tice atmosfere posteno govoreci i na Kosevu je atmosfera znala biti ludilo ali isto tako u vecini utakmica Kosevo je izgledalo otuzno. U pravu su neki koji kazu da se na Kosevo islo samo kad su velike utakmice i da je nakon samo jednog kiksa Kosevo znalo biti poluprazno. Dalje ja se pitam po n-ti put koji je problem u glavama Manijaka i Pitara pa da nisu u stanju makar za utakmice reprezentacije da naprave haos jer oni to znaju i umiju. U Zenici je svaku utakmicu stadion bio pun dolazila Armenija ili Spanija a puno je ljepse igrati na manjem krcatom stadionu nego na ljepsem i vecem ali polupraznom. Zenici ja najvise zamjeram na kvalitetu terena koji lici na sve drugo a ne jednu ravnu travnatu plohu i ako su bili u stanju da renoviraju stadion koji je sada zaista lijep onda neka i srede teren koji je stvarno katastrofa. Ako BiH dobije Estoniju nepravedno bi bilo Zenici uzimati i tu zadnju utakmicu protiv Spanije a sto se tice baraza ne znam ali ako igraci kazu da im vise odgovara igrati u Zenici onda to treba ispostovati pogotovo ako se uspije izboriti SP. A gospodi iz gradskih struktura Sarajeva treba zadati zadatak pa neka napokon srede generalno stanje u nasem glavnom gradu i po pitanju stadiona i po pitanju majmuna kao sto je direktor Skenderije Dzindo koji je kosarkase Bosne istjerao iz hrama kosarke. Zenica malo po malo renovira stadion Bilino Polje, napravi prelijepu dvoranu a u glavnom gradu BiH rukometna reprezentacija igra u dvorani Ramiz Salcin. Sarajlije ne krivite Zenicane nego krivite ove nase majmune iz gradskih struktura.
Frankyee

#98 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Frankyee »

Kolike su tacno dimenzije terena u Zenici i na Kosevu ????
byNelle

#99 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by byNelle »

Frankyee wrote:Kolike su tacno dimenzije terena u Zenici i na Kosevu ????
Bilino polje : 101 x 57 (do 62)
Kosevo : 104 x 67
Grbavica: 103 x 67
Last edited by byNelle on 11/09/2009 10:56, edited 1 time in total.
Frankyee

#100 Re: Vratimo reprezentaciju na stadion Kosevo!

Post by Frankyee »

Frankyee wrote:Kolike su tacno dimenzije terena u Zenici i na Kosevu ????

Evo sad sam izmjerio

Kosevo: 103 X 67

Zenica 100 X 65 ( ovo mjerenje manje precizno ali teren je vrerovatno i veci )
Locked