samo cu komentarisati ono boldano jer (pogotovo) za jugoslovene koji su uzeti kao argument je besmisleno i pojasnjavati razlicitosti...oksigen wrote: Istorija, genetika , nedostaje jos zera kvantne fizike, i mislis da ces napraviti kamen mudrosti i od Srba, Hrvata i Bosnjaka napraviti jedan narod . Ama ne ide to, zasto se patis? Cak ni ako to radis iz dobronamjernih pobuda ?
Takva razmisljanja i delanja u tom pravcu upravo mute vodu . Drugaciji su fakti. U Madjarskoj Hune odavno niko vise ne uzima za ozbiljno . Na ovim prostorima nestalo je naroda koji se zvao, po imenu drzave u kojoj zivi, Jugosloveni .Hm ''kao da realno nikad nije ni postojao'' A ''bilo'' ih je na stotine hiljada.
Eli eto pokazalo se da su u stvari bili fikcija .
Skoro sam, kad si vec spomenu gene, negdje procitao da kod Makedonaca preovladjuje helenski gen ,i da ga imaju vise nego slovenskog . Pa? Opet im Grci ne daju, da se prozovu prosto Makedonija .
Brendirali su i zastitili taj naziv.
Sve su to realni fakti i danasnjica .Treba pojednostaviti stvari i ''razbistriti vodu'' ,a ne mutiti je nanovo i nanovo, u nadi da cemo se u mutnoj bolje snaci.
BiH, to su njeni Bosnjaci , Hrvati i Srbi . Ako se sloze i dogovore mogu necemu i da se nadaju, ako ne, ne mogu .
Kazes ''kod bosanaca i dalmatinaca'' isti gen . A da si pripojimo Dalmaciju ? Ma daj..
elem, ovo je bas ono pogresno shvatanje (boldano) koje je i razvaljivalo i jos razvaljuje po balkanu...ja sam samo iskoristio kao argument protiv tvoje gluposti da su "bosanci pleme" koje se doselilo na balkan. poci tom logikom koju ti pomenu je ocit prikaz geneze velikonebuatora....dalmatinci su sebe nasli kao hrvati i oni ce to ostati i to im niko nesmije ni pokusati pobiti...razmisli malo o cemu ja pisem i na sta odgovaram i onda o cemu ti nastojis da proturis...