Glumac ili naivka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
andrija2007
#76 Re: Glumac ili naivka
Oprosti Arni75, na osnovu čega si sigurna da je razveden, na osnovu činjenica, ili na osnovu njegovih riječi, ili na osnovu
rekla-kazala itd.
rekla-kazala itd.
-
andrija2007
#77 Re: Glumac ili naivka
Bijelo dugme bi reklo:
negdje u tvome adresaru
pod slovom B je moje ime
prekriži ga noćas i stavi
krst pepela i krst tišine
Teško vjerovatno je... Ali zar ti u životu treba neko ko je slabić?[/quote]
Hajde da ipak malo nasmijemo Arni u ovakvoj situaciji, možda je Arni muslimanka pa nema krst pri ruci u ovom trenutku,
predlažem poklopac.
negdje u tvome adresaru
pod slovom B je moje ime
Teško vjerovatno je... Ali zar ti u životu treba neko ko je slabić?[/quote]
Hajde da ipak malo nasmijemo Arni u ovakvoj situaciji, možda je Arni muslimanka pa nema krst pri ruci u ovom trenutku,
predlažem poklopac.
- Super Hik
#78 Re: Glumac ili naivka
grohotom se smijem.andrija2007 wrote:Bijelo dugme bi reklo:
negdje u tvome adresaru
pod slovom B je moje ime
Teško vjerovatno je... Ali zar ti u životu treba neko ko je slabić?
predlažem poklopac.
Last edited by Super Hik on 02/09/2009 13:07, edited 1 time in total.
-
Arni75
#79 Re: Glumac ili naivka
Upoznala sam njegovu sestru i par nekih rodjaka, jedino ako svi lazu i petljaju, mada ni to nije iskljuceno.andrija2007 wrote:Oprosti Arni75, na osnovu čega si sigurna da je razveden, na osnovu činjenica, ili na osnovu njegovih riječi, ili na osnovu
rekla-kazala itd.
A ne zelim preko njegove sestre saznati bilo sto o njemu. Vec sam spomenula, necu da sam namprna, da je htio javiti se javio bi se, bar bi bio kulturan i odgovoriti na poruke.
Sto znaci osoba X je pored svega jos i NEKULTURNA
-
Arni75
#80 Re: Glumac ili naivka
Hajde da ipak malo nasmijemo Arni u ovakvoj situaciji, možda je Arni muslimanka pa nema krst pri ruci u ovom trenutku,andrija2007 wrote:Bijelo dugme bi reklo:
negdje u tvome adresaru
pod slovom B je moje ime
Teško vjerovatno je... Ali zar ti u životu treba neko ko je slabić?
predlažem poklopac.[/quote]
Da sam ja znala da cete vi ovako djeloati na mene, davno bih se ja vama pojadila,ne bih se mucila mjesec dana.
- Luce
#81 Re: Glumac ili naivka
Arni75 wrote:Upoznala sam njegovu sestru i par nekih rodjaka, jedino ako svi lazu i petljaju, mada ni to nije iskljuceno.andrija2007 wrote:Oprosti Arni75, na osnovu čega si sigurna da je razveden, na osnovu činjenica, ili na osnovu njegovih riječi, ili na osnovu
rekla-kazala itd.
A ne zelim preko njegove sestre saznati bilo sto o njemu. Vec sam spomenula, necu da sam namprna, da je htio javiti se javio bi se, bar bi bio kulturan i odgovoriti na poruke.
Sto znaci osoba X je pored svega jos i NEKULTURNA
Ma jok, sestri ne govori nista, budi dostojanstvena do kraja. Svaka cast u svakom slucaju, dobro si drzis kao da si mene pitala:)))
- ladyada
#82 Re: Glumac ili naivka
koliko znam ovdje kod nas (njemacka) cim se iseli kazu rasto se ...........imala sam tako jednog kaze rasto sam se vec 2 godine , pa kazem gdje ti je presuda .......... ma nemam jos hrabrosti i moram placati uzdrzavanje ........... koliko vidim i ovaj tvoj je neki takav............... svidjela si mu se a nema petlje da ide dalje ...........pa ko veli bolje da se usutim da me zaboravi .............nedaj se za nos vuci moj ti je savjet ............
- Super Hik
#83 Re: Glumac ili naivka
obično su takvi i razgulili u dijasporu, čast ženama i maloljetnicima.ladyada wrote:koliko znam ovdje kod nas (njemacka) cim se iseli kazu rasto se ...........imala sam tako jednog kaze rasto sam se vec 2 godine , pa kazem gdje ti je presuda .......... ma nemam jos hrabrosti i moram placati uzdrzavanje ........... koliko vidim i ovaj tvoj je neki takav............... svidjela si mu se a nema petlje da ide dalje ...........pa ko veli bolje da se usutim da me zaboravi .............nedaj se za nos vuci moj ti je savjet ............
- Bullet Tooth Tony
#84 Re: Glumac ili naivka
"Absence diminishes mediocre passions and increases great ones, as the wind extinguishes candles and fans fires."
Francois de La Rochefoucauld
-
andrija2007
#85 Re: Glumac ili naivka
Ah što ovaj Francois de La Rochefoucauld dobro haberi engleski!Beg_Babic wrote:"Absence diminishes mediocre passions and increases great ones, as the wind extinguishes candles and fans fires."
-
tandrkalo
#86 Re: Glumac ili naivka
ja ne kontam da bi neko cekao 3 godine samo da nekoga obrlati u krevetHer Flick wrote: evo ja cu ti napisati
od prve recenice sam se osuo, do polovine teksta sam vec povracao
a evo i zasto
eto ti slucajno na chatu i slucajno upoznas lika koji voli neke stvario kao i ti
i sluuuuucajno se tu rodi neka hemija i sluuuuuucajno postajete prijatelji
i eto ta se hemija toliko zakuhala (znamo sta se desi kada se pomjesaju opasni elementi) da ste se morali prasnuti, iliti morali ste tu hemiju pretociti u ljubav
ili sex, maaaaaaaaaaaajko moja kako simpa i kako ljepa romanticna pricica
ALI ne lezi vraze on se ne javlja majko moja sta cu sad ja se zaljubila a 30ak godina u gujci
svaka tipu cast pa te bario 3 godine, aj bi te odma pitao "hos dat", skratio i tebi i sebi muke
izvinjavam se na cinizmu ali nemogu na erende kora
ovakvi postovi su za derneka ili neke djecije sajtove
3 godine dopisivanja
3 godine odrzavanja veze i glume da je fini decko
u vremenu kakvo je sada 3 godine su stvarno pretjerano duge kad za 3 min moze dobiti takvo nesto kod pojedinih
cemu te 3 godine
de budi brutalno iskren kao i do sada pa objasni koji kreten bi oblijetao i pretvarao se oko nekoga 3 pune godine kad isto moze dobiti nakon placenog pica u nekom birtusu i 3 prostoprosirene recenice
ako i toliko
- Super Hik
#87 Re: Glumac ili naivka
ko zna sa koliko se njih on dopisivao u isto vrijeme pa ih sada pojedinačno servisira, možda to i nije bilo gubljenje vremena.tandrkalo wrote:ja ne kontam da bi neko cekao 3 godine samo da nekoga obrlati u krevetHer Flick wrote: evo ja cu ti napisati
a evo i zasto
eto ti slucajno na chatu i slucajno upoznas lika koji voli neke stvario kao i ti
i eto ta se hemija toliko zakuhala (znamo sta se desi kada se pomjesaju opasni elementi) da ste se morali prasnuti, iliti morali ste tu hemiju pretociti u ljubav
ALI ne lezi vraze on se ne javlja majko moja sta cu sad ja se zaljubila a 30ak godina u gujci
svaka tipu cast pa te bario 3 godine, aj bi te odma pitao "hos dat", skratio i tebi i sebi muke
3 godine dopisivanja
u vremenu kakvo je sada 3 godine su stvarno pretjerano duge kad za 3 min moze dobiti takvo nesto kod pojedinih
cemu te 3 godine
de budi brutalno iskren kao i do sada pa objasni koji kreten bi oblijetao i pretvarao se oko nekoga 3 pune godine kad isto moze dobiti nakon placenog pica u nekom birtusu i 3 prostoprosirene recenice
ako i toliko
-
hocunecu
#88 Re: Glumac ili naivka
slazem se,ALIDaphna wrote:*ebem ga da je zreo i da zna bilo šta o svojim i tuđim emocijama i da je iole iskren onda bi hrabro i muški, a nada sve zrelo, djevojci rekao u čemu je stvar! Zar je to toliko teško? Izvini, ja se prepao... Izvini ali ovo neće ići, izvini bilo šta! Ali ovako? Samo nestati? Jako, jako nezrelo i nimalo fer prema nekome sa kim si 3 godine dijelio nešto!hocunecu wrote:zato sto nismo svi isti
uopste ne opravdavam samo pokusavam razumjeti
prepao se ,pogotovu sto je zreo,sto je stosta prezivio i mislio je da je sad cvrst da ga ne moze nista po pitanju emocija izbaciti iz kolosjeka
kad ne tome zasnivas svoju stabilnost i desi ti se bas suprotno, jos ste toliko udaljeni.....
vjerovatno je dobio panicni napad![]()
naravno da je iskrenost kljuc
imala sam slicno iskustvo,gdje me emocija pokosila,momenat kad shvatis da te neciji pogled ili osmjeh moze dici do neslucenih visina tad shvatis da izostanak istog moze da te spusti preduboko
pokusala sam pobjeci,iskulirati,ignorisati, jednom rjecju prestravila sam se.......
mozda nije odraz zrelosti,ali kad imas lose iskustvo iza sebe zadnje sto ti treba je ono sto ti drma tlo pod nogama i bas sto si zreliji svjesniji si koliko malo treba da ti ga izmakne skroz
-
Arni75
#89 Re: Glumac ili naivka
Her Flick da razjasnimo neke stvari. Slucajno upoznam lika, da, kao da ti nisi nikada nikoga slucajno upoznao i kao da s tim likom nisi nasao neku zajednicku temu. Prijateljstvo i hemija se desila, vjerovao ili ne, pa i nama u 30-tim godinama.
Kad smo kod erende kora,hajde malo razisli ko je ovdje erende kora.
A cinizam - zasto, to ti je neka tvoja osobina ili sta vec.
Ali dobro, postujem i tvoje misljenje.
Kad smo kod erende kora,hajde malo razisli ko je ovdje erende kora.
A cinizam - zasto, to ti je neka tvoja osobina ili sta vec.
Ali dobro, postujem i tvoje misljenje.
-
andrija2007
#90 Re: Glumac ili naivka
Lako je biti cinik po tuđoj koži.
- 100tnukmova
#91 Re: Glumac ili naivka
Pa dobro ljudi sta ako je 3 godine ovo ono sa njom? Ko zna mozda covjek nije imao pametnijeg posla pa se tako ponasao a mozda je ona jedna od njih 100 sto su upecane na te fore i fazone...ili ostalima treba 3 dana a sa Arni 3 godine nije tu problem...problem je u tome sto je on ispao djubre i gotovo!! Nema se tu sta puno pricati nego ti Arni75 se pomiri sa time i ne trazi nikakvo objesnjenje...vidjeces da ce ti ga on kad tad pokusati dati a ti onda uzvrati 
- Umma
#92 Re: Glumac ili naivka
hmm, svi imaju svoj nacin prevazilazenja zivotnih trauma...ovo je ocito Herr Flickov nacin...andrija2007 wrote:Lako je biti cinik po tuđoj koži.
Last edited by Umma on 02/09/2009 14:30, edited 1 time in total.
-
andrija2007
#93 Re: Glumac ili naivka
pa gledaj liku nije bilo mrsko da se dopisuje, da bari cisto da bi imao siguricu na godisnjem
a ko kaze da nije imao i te sto ih ti navodis, kada je postavljacicu teme odpratio kuci
svakakvih ljudi ima neki jednostavno hoce sebi nesta da dokazu pa tako i da bare 3 godine
ali poenta moje price je sto nemogu supljaka
eto ona bezveze otisla na chat
otisla je tamo s nemajrom da nekoga nadje, jer na chatu ti ne treba kolegica ili kolega koji zna nekog kolegu ili koleigicu tvoje simpatije pa da se tkao upoznate, ili nedaj Boze da se direktno pridje itd itd
na chatu nekog mozes zaignorisati, lagati o sebi, pricati sve i svasta, jer lakse je nekome tamo koga ne znas ispricati svoje najdublj tajne i strahove nego nekom real world prijatelju
na catu mozes "izvuci" ono najbolje ili najlosije iz osobe
chat je cudo, fenomen, a njegovi korisnici bi se godinama mogli izucavati[/quote]
Her Frojd?
a ko kaze da nije imao i te sto ih ti navodis, kada je postavljacicu teme odpratio kuci
svakakvih ljudi ima neki jednostavno hoce sebi nesta da dokazu pa tako i da bare 3 godine
otisla je tamo s nemajrom da nekoga nadje, jer na chatu ti ne treba kolegica ili kolega koji zna nekog kolegu ili koleigicu tvoje simpatije pa da se tkao upoznate, ili nedaj Boze da se direktno pridje itd itd
na chatu nekog mozes zaignorisati, lagati o sebi, pricati sve i svasta, jer lakse je nekome tamo koga ne znas ispricati svoje najdublj tajne i strahove nego nekom real world prijatelju
chat je cudo, fenomen, a njegovi korisnici bi se godinama mogli izucavati[/quote]
Her Frojd?
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#94 Re: Glumac ili naivka
Što se lako da primjetiti.Her Flick wrote:Her Flick se u zivotu nacitao doticnog gospodina koliko ti alan fordaandrija2007 wrote:Her Frojd?Her Flick wrote:pa gledaj liku nije bilo mrsko da se dopisuje, da bari cisto da bi imao siguricu na godisnjem
chat je cudo, fenomen, a njegovi korisnici bi se godinama mogli izucavati
- Umma
#96 Re: Glumac ili naivka
vidi fakat, e vidis sad mi je sve jasnije[/quote]
Hocu da kazem da si pomalo grub. Covjek se po prirodi ne radja takav - grubost nije nista drugo nego vrsta odbrambenog mehanizma na zivotne situacije s kojima se covjek susrece...
Ako neko pati i to jos javno podijeli, mislim da treba pokazati malo obzira
Hocu da kazem da si pomalo grub. Covjek se po prirodi ne radja takav - grubost nije nista drugo nego vrsta odbrambenog mehanizma na zivotne situacije s kojima se covjek susrece...
Ako neko pati i to jos javno podijeli, mislim da treba pokazati malo obzira
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#97 Re: Glumac ili naivka
ovo sve pada u vodu ako je chatao s vise od 1 cure 3 godinetandrkalo wrote:ja ne kontam da bi neko cekao 3 godine samo da nekoga obrlati u krevetHer Flick wrote: evo ja cu ti napisati
a evo i zasto
3 godine dopisivanja
cemu te 3 godine
ako i toliko
-
zijancer
#98 Re: Glumac ili naivka
her flick objasni djevojci zasto ciko tako nepristojno suti
toliko je nepristojan da nije nevjerovatno da ce se pojaviti slijedeceg ljeta sa super objasnjenjem, koje ona cini mi se jedva ceka
toliko je nepristojan da nije nevjerovatno da ce se pojaviti slijedeceg ljeta sa super objasnjenjem, koje ona cini mi se jedva ceka
-
andrija2007
#99 Re: Glumac ili naivka
Her Frojd?[/quote]
Her Flick se u zivotu nacitao doticnog gospodina koliko ti alan forda[/quote]
Pretpostavljam onda, da si poslije Frojda izučio i Junga ili možda Adlera, naravno i Reich-a?
Her Flick se u zivotu nacitao doticnog gospodina koliko ti alan forda[/quote]
Pretpostavljam onda, da si poslije Frojda izučio i Junga ili možda Adlera, naravno i Reich-a?
-
Anastasya
#100 Re: Glumac ili naivka
Tebi tako komplikovana situacija, a ustvari tako je JEDNOSTAVNA...
Kada bi ljudi naucili kako da odbace svoju sujetu, tada bi emocionalno bili znatno sretniji. ALi tu i jeste kvaka
.
Moje misljenje je da, kada je u pitanju veza, odnosno odnos dvoje ljudi, muskarca i zene konkretno, stvar ili KLIKNE ili NE KLIKNE
Kod vas da je kliknulo, kliknulo bi odmah, prilikom prvog susreta
I ne poznajem muskarca, koji, ako "klikne" na zenu, da nece da komplikuje odnos (da bude nesto konkretno izmedju vas) sa istom zbog toga sto zive u razlicitim drzavama.
Stvari su jednostavne, jako jednostavne, moja mila, on te ILI HOCE ILI NECE!
A ako te zeli (ne samo u tjelesnom smislu), onda ne postoji izgovor.
Po mom misljenju, ti si njega privlacila kao prijateljica, i ON nije htio kvariti prijateljski odnos eventualnim fizickim kontaktom. Hemija je bila sa tvoje strane, sa njegove ne. Jer da je postojala, presao bi brda i planine da dodje do tebe.
I onda, desilo se to sto se desilo, tebi bilo lijepo, pa i njemu sigurno, ali tek tada je utvrdio da definitivno nije to to. I nemoj slusati ljude kako kazu, pa on se prepao, pa ovo ono... Ne, on ne zeli da bude sa tobom!! Simple as that! I dalje mislim da te voli kao licnost, da te postuje, na neki nacin si mu i draga, ali vise od toga - NE. Ti nisi njegova "the one".
Zato, odbaci sujetu, priznaj sebi da NE ZELI DA BUDE SA TOBOM (i nije tako strasno kada priznas samoj sebi) i KRENI DALJE.
Ne gubi vrijeme na nesto sto nije to to.

Kada bi ljudi naucili kako da odbace svoju sujetu, tada bi emocionalno bili znatno sretniji. ALi tu i jeste kvaka
Moje misljenje je da, kada je u pitanju veza, odnosno odnos dvoje ljudi, muskarca i zene konkretno, stvar ili KLIKNE ili NE KLIKNE
Stvari su jednostavne, jako jednostavne, moja mila, on te ILI HOCE ILI NECE!
A ako te zeli (ne samo u tjelesnom smislu), onda ne postoji izgovor.
Po mom misljenju, ti si njega privlacila kao prijateljica, i ON nije htio kvariti prijateljski odnos eventualnim fizickim kontaktom. Hemija je bila sa tvoje strane, sa njegove ne. Jer da je postojala, presao bi brda i planine da dodje do tebe.
I onda, desilo se to sto se desilo, tebi bilo lijepo, pa i njemu sigurno, ali tek tada je utvrdio da definitivno nije to to. I nemoj slusati ljude kako kazu, pa on se prepao, pa ovo ono... Ne, on ne zeli da bude sa tobom!! Simple as that! I dalje mislim da te voli kao licnost, da te postuje, na neki nacin si mu i draga, ali vise od toga - NE. Ti nisi njegova "the one".
Zato, odbaci sujetu, priznaj sebi da NE ZELI DA BUDE SA TOBOM (i nije tako strasno kada priznas samoj sebi) i KRENI DALJE.
Ne gubi vrijeme na nesto sto nije to to.