US Open (31.08.-13.09.)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#76 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

simi44 wrote:Jao ljudi, ovaj zenski tenis je meni komedija. Pa pogledajte lijevu stranu zrijeba, sve neki anonimusi, ispale Safinam, Dementijeva, Jankovic, Sharapova, Ivanovic, Mauresmo 8sve bivsi No. 1) a ostale neke Bondarenko, Oudin...Strasno....Kad se sjetim Justin Henin, njene tehnike, udaraca, mentalne snage...Ovo je sad sve sitna boranija...

Kod muških je dosad Federer najvise pokazao, mislim da ce dobiti Djokovica u polufinalu. Rafa je jos uvijek enigma
Ma zenski tenis je trenutno jedno veliko sra**. Moj favorit je Wozniacki i nadam se da moze do finala.

Oj sta ce Fedex pocinit onom Robredu, pa on toga nije ni svjestan :D :D
ultima_palabra

#77 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

ultima_palabra wrote:Meč dana bi mogao biti Haas-Verdasco, vrlo moguće u 5 setova. Ipak dajem prednost Casanovi :lol:
Haha, što ne odnesoh ovo na kladionicu :lol: Očekivano, kad se lomilo Verdasco je bio mirniji. Haas je ovakvih prilika nebrojeno propustio u karijeri.
Roddick :-) koliko se borio da bi se vratio u meč, i onda tie-break 5.seta (koji US Open definitivno treba ukinuti). Zaista je teško vidjeti ko može zaustaviti Feda do finala.
Znao sam da je Blake loš, ali da će ga Robredo dobiti u 3 seta u New Yorku :-)
Safina očekivano ispala, mučila se i u prva 2 kola. Sada Kuznetsova ima otvoren put do finala, ali ovo je čudan turnir kod žena...
Danas mislim da ne bi trebalo biti previše problema za Nadala, Murraya, Del Potra, Tsongu i Čilića. Simon se čini nešto boljim nego što je bio čitave godine, vjerovatno će biti presolidan za JC Ferrera, koji ima puno oscilacija. Acasuso dobro igra, ali Monfils bi trebao dobiti ako ništa na izdržljivost. Berdych-Gonzalez, dvoboj udarača, dajem prednost Gonzu (mentalno jači).
Kod žena, Pennetta je u velikoj formi, mogla bi iznenaditi Zvonarevu. Hantuchova može najviše do jednog seta protiv Serene.
Venus-Clijsters, sve je otvoreno :)
Admir_1984

#78 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

ultima_palabra wrote:
ultima_palabra wrote:Meč dana bi mogao biti Haas-Verdasco, vrlo moguće u 5 setova. Ipak dajem prednost Casanovi :lol:
Haha, što ne odnesoh ovo na kladionicu :lol: Očekivano, kad se lomilo Verdasco je bio mirniji. Haas je ovakvih prilika nebrojeno propustio u karijeri.
Roddick :-) koliko se borio da bi se vratio u meč, i onda tie-break 5.seta (koji US Open definitivno treba ukinuti). Zaista je teško vidjeti ko može zaustaviti Feda do finala.
Znao sam da je Blake loš, ali da će ga Robredo dobiti u 3 seta u New Yorku :-)
Safina očekivano ispala, mučila se i u prva 2 kola. Sada Kuznetsova ima otvoren put do finala, ali ovo je čudan turnir kod žena...
Danas mislim da ne bi trebalo biti previše problema za Nadala, Murraya, Del Potra, Tsongu i Čilića. Simon se čini nešto boljim nego što je bio čitave godine, vjerovatno će biti presolidan za JC Ferrera, koji ima puno oscilacija. Acasuso dobro igra, ali Monfils bi trebao dobiti ako ništa na izdržljivost. Berdych-Gonzalez, dvoboj udarača, dajem prednost Gonzu (mentalno jači).
Kod žena, Pennetta je u velikoj formi, mogla bi iznenaditi Zvonarevu. Hantuchova može najviše do jednog seta protiv Serene.
Venus-Clijsters, sve je otvoreno :)
Nece to oni nikad ukinut. Tv program i sponzori su im vazniji od svega. Onako kad se oduzi neki mec, milion komplikacija im bude. Ipak je kod njih sve u $$$$ :x :x
ultima_palabra

#79 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:Nece to oni nikad ukinut. Tv program i sponzori su im vazniji od svega. Onako kad se oduzi neki mec, milion komplikacija im bude. Ipak je kod njih sve u $$$$ :x :x
Ma znam, ali opet imaju produžetke u svakom svom sportu. Valjda tenis nije na tom nivou...
ultima_palabra

#80 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Rafa, Rafa... sada još i povreda stomačnih mišića :( Zaista nisam optimista. Almagro je grozan igrač, i opet mu je oduzeo servis 5-6 puta. Slijedeći protivnici neće biti tako velikodušni. Nadam se da se nekim čudom može oporaviti.
Simon predao zbog povrede, drago mi je zbog Ferrera, ali mogao bi doživjeti katastrofu protiv Del Potra.
Clijsters-Venus 5:0 :-) Ženski tenis je stvarno u kriminalnoj situaciji, kada se neko može vratiti iz penzije i tako lako dobivati mečeve kao Kim
Hare_ze

#81 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote:Rafa, Rafa... sada još i povreda stomačnih mišića :( Zaista nisam optimista. Almagro je grozan igrač, i opet mu je oduzeo servis 5-6 puta. Slijedeći protivnici neće biti tako velikodušni. Nadam se da se nekim čudom može oporaviti.
Simon predao zbog povrede, drago mi je zbog Ferrera, ali mogao bi doživjeti katastrofu protiv Del Potra.
Clijsters-Venus 5:0 :-) Ženski tenis je stvarno u kriminalnoj situaciji, kada se neko može vratiti iz penzije i tako lako dobivati mečeve kao Kim
Neka malo i sestre Villiams su predosadne...meni zao Berdycha jer mi je Gonzales jedan od najmrzih igraca :) iako igra jednorucni backhand :)

A Dent igra vrlo nepredvidljivo, mogao bi i namuciti Muzzu ;)
ultima_palabra

#82 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Ma Gonzo igra backhand samo kad mora :-D Ali kad forehand štima, onda je preopasan.
Ma ne vjerujem, Dent svaki poen izlazi na mrežu, to je poslastica za Murraya koji ima strašan passing shot
Hare_ze

#83 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote:Ma Gonzo igra backhand samo kad mora :-D Ali kad forehand štima, onda je preopasan.
Ma ne vjerujem, Dent svaki poen izlazi na mrežu, to je poslastica za Murraya koji ima strašan passing shot
Bas kad mora :)) Evo vraca se Venus, svasta...izgleda pa dva bickla :) prvo Kim pa onda Venus...

Realno je tako, ovo su samo navijacka prizeljkivanja...Murraya ne mogu smisliti :)
*RF*

#84 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by *RF* »

ultima_palabra wrote:Almagro je grozan igrač, i opet mu je oduzeo servis 5-6 puta.
Meni Almagro ne da nije grozan igrač, nego može komotno u prvih 20. Ima jednoručni bekend, boli glava.. Nije mi on uopšte za odbaciti, jeste da Rafa nije bio na nivou, ali ima i Almagro smisla :D

Simon predao meč :( baš mi je žao, on mi je jedan od dražih igrača.

Kim pobijedila Venus 8-) Prognoza finala Kim-Serena :D Mada bih ja voljela da Kuznjecova uzme trofej :thumbup:
Danss

#85 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Danss »

Kim nije bila u penziji, nego na trudnickom :mrgreen: , a za ovo se spremala od marta. Ima jos oscilacija Venus 6-0 0-6 6-4 :-) ), al obzirom na pauzu, dobro joj ide... ocekivao sam da Safina ispadne, koja je ono mina u glavi :roll: , samo ne ovako rano i od neke anonimuske, al bolje i to nego da je bruka neka jaca teniserka. Moj favorit - Pennetta :D , al ako prodje Serenu...

Muski dio, po meni manje zanimljiv, Roger skoro pa osvojio, Rafa se danas povrijedi, pitanje kako ce dalje, Djokovic oscilira, Del Potro isto ima nekih problema, Murray jos mora pure jesti da osvoji Grand Slam... potrose sr brzo svi, Roger pametno rasporedi snagu, istina, i on je prosli mec odigrao cudno, puno gresaka, ali svakako ce on to popraviti u narednom mecu.
ultima_palabra

#86 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

*RF* wrote:Meni Almagro ne da nije grozan igrač, nego može komotno u prvih 20. Ima jednoručni bekend, boli glava.. Nije mi on uopšte za odbaciti, jeste da Rafa nije bio na nivou, ali ima i Almagro smisla :D
Ma daj, Almagro je katastrofa, ne toliko tehnički, ali mentalno :run: Svaki put kad je napravio break, odmah je izgubio svoj servis, sa po 2-3 dvostruke... BTW, Kim i Serena se sastaju u polufinalu, vjerovatno :)
Ne bih rekao da su se potrošili svi, prije će biti da niko ne igra na svom najvišem nivou, i Del Potro je izgubio set danas. Naravno, Federer ima najveće šanse, ponajviše zbog iskustva i dobrog žrijeba.
Admir_1984

#87 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

Ma bila se je penzionisala i to oficijalno. Nishta bez Henin :( :(

Jao onog Kelerera sto je protiv Del Potra igrao, kako samo iritantan lik i to samom pojavom. Kaze onaj na eurosportu da se cak i tukao sa protivnickim igracima na terenu :-) :-) :-) :-)

Muhamed Ali razbi Benetona, hladno :D i mislim da moze komotno igrati polufinale sa Del Potrom. Ako sutra Soderling prodje i u 1/4 normalno zijani od Federera, mislim da vishe nece ni izlaziti na teren kad mu zrijeb izadje u susret da igra sa Fedexom :D :D

Nole bi mogao imati problema sa Radekom, al mislim da ce proci. Isner-Casanova, hmm ma garant 5 setova. Prednost dajem Isneru
Maystor

#88 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Maystor »

Hare_ze wrote:
ultima_palabra wrote: Slažem se, isto ko kad gledaš meč ili utakmicu s rajom, pa ako je dosadno onda počnete pričati o nečem desetom :) Ali u pravu je maystor donekle, samo je teško reći na kojem su nivou najbolji igrači u ovim prvim rundama.
Malo sam gledao Rafu protiv Kiefera, moraće MNOGO podići nivo igre ako želi do trofeja. Murray kao i obično diskonektovan u jednom setu, ali protiv Capdevilla valjda si to može priuštiti.
Danas malo čudan raspored, bolji muški mečevi se igraju ranije, što je super za nas u Evropi. Hewitt će kao i uvijek jurišati hrabro na vjetrenjaču i biti dostojanstveno poražen :-D Roddick-Isner vjerovatno bez ijednog breaka :-) Meč dana bi mogao biti Haas-Verdasco, vrlo moguće u 5 setova. Ipak dajem prednost Casanovi :lol: Haas teško da može replicirati servis-volej igru sa Wimbledona na tvrdu podlogu, a Verdasco je konstantniji sa osnovne linije.
Gledao sam cijeli mec Rafe i Kiefera, i slazem se da ce morati podici nivo igre, ali ako je ista Rafa dokazao to je da ga se nikada ne smije podcijeniti. Za Hewitta se slazem kao i za Roddicka, ali u mecu dana predvidjam pobjedu Haas-a, koji je po meni kompletniji teniser a i drazi (pogotovo zbog jednorucnog backhanda). Verdasco je trenutno vjerovatno bolji igrac, ali cisto navijacki se nadam da ce uzeti Haas. Zene ne bih komentarisao, osim sto se nadam da ce Sharapova uzeti turnir :D kad je vec ispala Ivanovicka :)
Kod tebe izgleda samo dolaze u obzir teniserke koje dobro izgledaju :)
Za koga još navijaš? Kirilenko?

@ultima, čestitam na ovoj analizi!
Maystor

#89 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Maystor »

chipi wrote:Polufinale.Nole-plačipizda,Rafa-Marej
Kao što rekoše u jednom domaćem filmu, de obriši sline i idi se igraj klisa!
ultima_palabra

#90 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Sinoć očekivani rezultati, kažu da je Acasuso predao bez vidljivog razloga, osim što je gubio :-x Tako da oni što su igrali na Gaela imaju pravo da se ljute. Od top 16 igrača u osmini finala fale samo Simon i Roddick 8-)
Danas po 4 meča u obje konkurencije, što je dosta preglednije, igra se samo na 2 terena. Federer-Robredo :lol: Robredo možda može do seta, ako bude igrao sjajno, a Fed loše. Pretpostavljam da će se Nole uozbiljiti, a i odgovara mu Stepanekova igra, Nole u 4 seta. Soderling je blagi favorit protiv Davydenka po dosadašnjoj formi, raznio ga je na Roland Garrosu (mada bih volio da prođe Rus, on makar pokušava protiv Federera). Isner je jedini preostali Amerikanac, ostaje da vidimo kako su se obojica oporavili od teških mečeva, rekao bih Verdasco u 4 (ali mora natjerati Isnera da što više trči).
Kod žena, mislim da će Oudin nastaviti svoju seriju protiv Ruskinja. Dulko je također favorit po meni, a Kuznetsova-Wozniacki se ne bih usudio prognozirati :)
belafonte

#91 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by belafonte »

ultima_palabra wrote:Sinoć očekivani rezultati, kažu da je Acasuso predao bez vidljivog razloga, osim što je gubio :-x Tako da oni što su igrali na Gaela imaju pravo da se ljute. Od top 16 igrača u osmini finala fale samo Simon i Roddick 8-)
Danas po 4 meča u obje konkurencije, što je dosta preglednije, igra se samo na 2 terena. Federer-Robredo :lol: Robredo možda može do seta, ako bude igrao sjajno, a Fed loše. Pretpostavljam da će se Nole uozbiljiti, a i odgovara mu Stepanekova igra, Nole u 4 seta. Soderling je blagi favorit protiv Davydenka po dosadašnjoj formi, raznio ga je na Roland Garrosu (mada bih volio da prođe Rus, on makar pokušava protiv Federera). Isner je jedini preostali Amerikanac, ostaje da vidimo kako su se obojica oporavili od teških mečeva, rekao bih Verdasco u 4 (ali mora natjerati Isnera da što više trči).
Kod žena, mislim da će Oudin nastaviti svoju seriju protiv Ruskinja. Dulko je također favorit po meni, a Kuznetsova-Wozniacki se ne bih usudio prognozirati :)
Fino ti to prognoziras, ja bih jos samo ovo potpiso :)

Juce Nadal imao problema sa povredom trbusnog zida, valjda je istih problema imao i prije dvije hefte u Cincinatiju, sad ide mec protiv Monfilsa, kaze Rafa da ce stisnut zube i igrat agresivnije nego protiv Almagra, steta bi bilo da ga povreda omete u pohodu na titulu :(
ultima_palabra

#92 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

belafonte wrote:
ultima_palabra wrote:Sinoć očekivani rezultati, kažu da je Acasuso predao bez vidljivog razloga, osim što je gubio :-x Tako da oni što su igrali na Gaela imaju pravo da se ljute. Od top 16 igrača u osmini finala fale samo Simon i Roddick 8-)
Fino ti to prognoziras, ja bih jos samo ovo potpiso :)

Juce Nadal imao problema sa povredom trbusnog zida, valjda je istih problema imao i prije dvije hefte u Cincinatiju, sad ide mec protiv Monfilsa, kaze Rafa da ce stisnut zube i igrat agresivnije nego protiv Almagra, steta bi bilo da ga povreda omete u pohodu na titulu :(
MORA igrati agresivnije, NE SMIJE stajati 2 metra iza linije u igri, i 4-5 metara kod primanja servisa (pogotovo drugog :roll: ) Nema šta da izgubi, ako bude pasivan izgubiće ili od Monfilsa ili od Tsonge/Gonza. Problem kod Rafe je što on mora biti 100% fizički i mentalno da bi igrao napadački. Ako nešto nije u redu, on se po inerciji vraća 3 metra iza osnovne linije :-x
Monfils ima udarce kojima može pobijediti pasivnog Rafu, ali i on rijetko koristi svoj napadački repertoar.
Hare_ze

#93 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Hare_ze »

Maystor wrote:
Kod tebe izgleda samo dolaze u obzir teniserke koje dobro izgledaju :)
Za koga još navijaš? Kirilenko?

@ultima, čestitam na ovoj analizi!
Hehehe, rekoh vec, nisam neki fan zenskog tenisa, samo teniserki :)) A Kirilenko je mnogo talentovana ;) :) Mada bih volio da Kim uzme US Open, samo da razbije umisljene sestrice (eno Venus se vec vadi, kako nije u formi i slicno a poderala je cura koja je dosla sa trudnickog/penzije)

@ultima, pridruzujem se cestitkama, stvarno si dobar prognozer za razliku od nekih tj. mene :D :S (moglo bi se i na kladionicu sta baciti)
Hare_ze

#94 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Hare_ze »

Potpis, odoh ja do kladionice baciti ovo na papir, pogrijesis li bice belaja :) hahahahah ako bude tacno, imas procenat :D

Robredo ce biti pometen sa terena, a Davydenko - Sod je mec dana, barem po neizvjesnosti.
Hare_ze

#95 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Hare_ze »

dupli
Last edited by Hare_ze on 07/09/2009 11:10, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#96 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

Ma joj, kad sam igrao kladionicu, nikad to nije bilo kako treba :-D Jedini set koji je Federer izgubio protiv Soderlinga u 11 mečeva je bio kad sam ja igrao da će Fed dobiti 1.set :shock: Bilo je i dobitaka, doduše. Tako da me nemojte kriviti ako fulate :D
Hare_ze

#97 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote:Ma joj, kad sam igrao kladionicu, nikad to nije bilo kako treba :-D Jedini set koji je Federer izgubio protiv Soderlinga u 11 mečeva je bio kad sam ja igrao da će Fed dobiti 1.set :shock: Bilo je i dobitaka, doduše. Tako da me nemojte kriviti ako fulate :D
Taj Soderling je cudan tip, i ja sam najvise skinuo kada sam igrao da ce dobiti prvi set protiv Nadala na RG ;) a lik na kraju dobio i mec.
hidrant

#98 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by hidrant »

Zelje se ipak ispunjavaju!

Sutra ce izdajnik da bude silovan.

Come on Andy!
Admir_1984

#99 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by Admir_1984 »

Ona Zvnonareva sinoc nakon meca izgledala sa onim zavojima kao da je igrala Runing Backa u NFL-u :D :D
ultima_palabra

#100 Re: US Open (31.08.-13.09.)

Post by ultima_palabra »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hidrant wrote:Zelje se ipak ispunjavaju!

Sutra ce izdajnik da bude silovan.

Come on Andy!

samo što čilić nije izdajnik
Nemojte vas dvojica i na ovoj temi :roll:
Post Reply