Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#76 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by -LIBERO- »

De ba Nosara,pusti se tih panfleta i suplje price do glasaca je.

A sta je to SDP uradio da pridobije te glasace?

Oni se postave kao totemi,i kao "..evo nas,mi smo alternativa,i to jedina,glasajte za nas jer mi nismo oni...."

Jest' do glasaca,ali je barem ravnomjerno i do stranke na cijem je celu vjecni vladar i oko kojeg se u GO skupilo dosta vjecnih poltrona.

Nikada SDP na vlast nece doci ovim nacinom,i razmisljana i djelovanja.

A o tvrdnji,i konstantnom potenciranju "bezgresnosti" svih segemenata i vladajucih struktura stranke,o tome da i ne pricam... :skoljka:

Vec slijedece lokalne izbore SDP se vraca u opoziciju i u gradu Sarajevu,eto prirodna pozicija SDP-a ...opozicija.
addem

#77 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by addem »

nosara wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:
nosara wrote:
Ovdje je vec sto puta receno da SDP-u nije lose ni u opoziciji... :-)

Dakle, ako biraci, gradjani nemaju interes da nesto promijene, sta se moze... uzivacemo i dalje... :-)

Svoj stav oko 99 sam rekao...
Evo, najbolje ocrtana politika SDP-a u zadnjih 20 godina. Bravo Nosaro.

Medjutim ono sto meni kao glasacu nije jasno je razlog zbog kojeg bi glasao za njih ako njima nije cilj da mijenjaju nesto? Znaci isto mi dodje glasao za SDA ili SDP? Hvala Nosari na pojasnjenju, ali mislim da samo ukopava SDP dublje sa svakim dodatnim komentarom.
:-)

Da bi SDP dosao iz opozicije u poziciju, mora dobiti dovoljan broj glasova... Dakle, kada gradjani i seljaci u BiH odluce da je vrijeme za promjene, glasace za SDP... Politicki stavovi i principi SDP-a poznati su, kao i pozicija SDP-a u odnosu na vladajuci klero-nacionalisticki blok... :D

Da SDP ne zeli preuzeti odgovornost, ne bi sudjelovao na izborima... Do glasaca je... :D
Gradjanima ne trebaju promjene jer SDP i ne nudi nikakve promjene.
Najbolji stav SDP-a: "necemo u koaliciju sa nacionalnim strankama" :) Onda udju u koaliciju sa SBiH i Jadrankom Prlicem (koji je sad u Hagu by the way). I naravno vladaju dvije godine i dobiju samar da se evo ne mogu ni primaci vlasti zadnjih osam godina. Prihvatite cinjenicu da je SDP jedna nesposobna stranka u kojoj se nalaze obicni foteljasi i nesposobnjakovici koji kada "igrom slucaja" (kao sto je to u sarajevu) dodju na vlast bave se kupovinom televizije. :)
Socijalista

#78 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Socijalista »

addem wrote:
dallton wrote:
addem wrote:Drago mi je da se ovo dogadja jer ce to direktno biracima pokazati za koga treba glasati. SDP ce definitivno ostati u opoziciji.
nece :-D nego ce se usitniti podjela vlasti do neprepoznavanja, pa cemo svi lijepo skontati zasto se u americi i njemackoj preferira defakto dvopartijska ili dvoblokovska politika, s malim varijacijama u njemackom slucaju...
U njemackoj se ne preferira dvopartijska politika niti se preferirala. Vlast ce i dalje ciniti u federaciji SDA-SBiH-HDZ.

@addem je u ovom postu izrekao jednu bitnu stvar i za glasace SDP-a i NS-a-Vlast ce i dalje ciniti u federaciji SDA-SBiH-HDZ, to je ono sto mi moramo da razgovaramo kako srusiti ove bandite, a ne kako se ko pojavio ili nije na sastanku ili zasto vec, mislim da bi bilo bolje da gledamo kako pomesti ove budale s vlasti nego da raspravljamo o onome sto je odavno vec dogovoreno, ato je da ce SDP i NS na federalnom nivou biti u koaliciji, ako mognu saciniti zajedno vlast.
dallton

#79 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

addem wrote:
dallton wrote:
addem wrote:Drago mi je da se ovo dogadja jer ce to direktno biracima pokazati za koga treba glasati. SDP ce definitivno ostati u opoziciji.
nece :-D nego ce se usitniti podjela vlasti do neprepoznavanja, pa cemo svi lijepo skontati zasto se u americi i njemackoj preferira defakto dvopartijska ili dvoblokovska politika, s malim varijacijama u njemackom slucaju...
U njemackoj se ne preferira dvopartijska politika niti se preferirala. Vlast ce i dalje ciniti u federaciji SDA-SBiH-HDZ.
hajd se informisi o njemackoj...i rekao sam dvoblokovska politika, konzervativci (CDU i u bajernu CSU) na jednoj strani, a na drugoj ljevica (SPD ponekad grune) i izmedju nesto malo liberala (FPD)...dva bloka je stvorio adenauer jer je skontao da previse partija vodi nefunkcionalnoj drzavi i na kraju katastrofi (hitler)...o americi da ne prica
nosara

#80 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

Socijalista wrote: @addem je u ovom postu izrekao jednu bitnu stvar i za glasace SDP-a i NS-a-Vlast ce i dalje ciniti u federaciji SDA-SBiH-HDZ, to je ono sto mi moramo da razgovaramo kako srusiti ove bandite, a ne kako se ko pojavio ili nije na sastanku ili zasto vec, mislim da bi bilo bolje da gledamo kako pomesti ove budale s vlasti nego da raspravljamo o onome sto je odavno vec dogovoreno, ato je da ce SDP i NS na federalnom nivou biti u koaliciji, ako mognu saciniti zajedno vlast.
addema bi to pokosilo... Nemoj ni u sali... :D
ultima_palabra

#81 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:Da bi SDP dosao iz opozicije u poziciju, mora dobiti dovoljan broj glasova... Dakle, kada gradjani i seljaci u BiH odluce da je vrijeme za promjene, glasace za SDP... Politicki stavovi i principi SDP-a poznati su, kao i pozicija SDP-a u odnosu na vladajuci klero-nacionalisticki blok...

Da SDP ne zeli preuzeti odgovornost, ne bi sudjelovao na izborima... Do glasaca je...
Ne može biti do glasača, barem ne za političku stranku. Ja mogu reći da je narod glup, vakav, nakav, ali SDP ili bilo koja druga stranka to pravo nemaju. U politici nema mjesta elitizmu.
I da, zbog ovoga SDP ne može doći na vlast. Pa šta mislite da je Obama rekao biračima: "jeste glupi, birali ste onog debila Busha 8 godina. Al' eto, ako se nekad spametujete, znate đe sam :lol: " Pa imali bi 8 godina McCaina, pa onda još osam Palinke ili Bushovog brata :run:
nosara

#82 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

-LIBERO- wrote:De ba Nosara,pusti se tih panfleta i suplje price do glasaca je.

A sta je to SDP uradio da pridobije te glasace?

Oni se postave kao totemi,i kao "..evo nas,mi smo alternativa,i to jedina,glasajte za nas jer mi nismo oni...."

Jest' do glasaca,ali je barem ravnomjerno i do stranke na cijem je celu vjecni vladar i oko kojeg se u GO skupilo dosta vjecnih poltrona.

Nikada SDP na vlast nece doci ovim nacinom,i razmisljana i djelovanja.

A o tvrdnji,i konstantnom potenciranju "bezgresnosti" svih segemenata i vladajucih struktura stranke,o tome da i ne pricam... :skoljka:

Vec slijedece lokalne izbore SDP se vraca u opoziciju i u gradu Sarajevu,eto prirodna pozicija SDP-a ...opozicija.
Sve stranke pred izbore potencijalnim glasacima objasne svoje pozicije... Glasaci odvagaju prema svojim afinitetima, prisjete se proslih dana, saberu-oduzmu i na kraju glasaju...

Nema tu previse prostora za egzibicije... SDP ne moze da dobije izbore cak iako forsira dva bitna zakona o oduzimanju opljackanog i reviziji privatizacije... A svi kukate na tajkune i nove vlasnike firmi koji gaze ljudska i radnicka prava...

Dobro vam... sta da se radi...

Ono sto viri izmedju redova nezadovoljstva SDP-om je podsvjesna zelja da SDP povede nekakav bunt, revoluciju i slicno... Od toga, dok postoji institut izbora nema nista... Sami ste pali, sami se ubili...
addem

#83 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by addem »

nosara wrote:
Socijalista wrote: @addem je u ovom postu izrekao jednu bitnu stvar i za glasace SDP-a i NS-a-Vlast ce i dalje ciniti u federaciji SDA-SBiH-HDZ, to je ono sto mi moramo da razgovaramo kako srusiti ove bandite, a ne kako se ko pojavio ili nije na sastanku ili zasto vec, mislim da bi bilo bolje da gledamo kako pomesti ove budale s vlasti nego da raspravljamo o onome sto je odavno vec dogovoreno, ato je da ce SDP i NS na federalnom nivou biti u koaliciji, ako mognu saciniti zajedno vlast.
Ne bi me pokosilo. Ja samo govorim realnost, a realnost je da je SDP nesposoban da osvoji vlast. SDA je institucija za smotani i jadni SDP. Evo izbori su blizu pa cemo vidjeti jesam li bio u pravu ili ne. Na izborima se vidi koliko narod kome vjeruje ovim "banditima nacionalistima" ili "nesposobnim komunjarama".
Control panel

#84 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Control panel »

eto super samo napadajte SDp i nemojte za SDP glasati i bice nam svima super kao i do sada. :dance:
nosara

#85 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:Da bi SDP dosao iz opozicije u poziciju, mora dobiti dovoljan broj glasova... Dakle, kada gradjani i seljaci u BiH odluce da je vrijeme za promjene, glasace za SDP... Politicki stavovi i principi SDP-a poznati su, kao i pozicija SDP-a u odnosu na vladajuci klero-nacionalisticki blok...

Da SDP ne zeli preuzeti odgovornost, ne bi sudjelovao na izborima... Do glasaca je...
Ne može biti do glasača, barem ne za političku stranku. Ja mogu reći da je narod glup, vakav, nakav, ali SDP ili bilo koja druga stranka to pravo nemaju. U politici nema mjesta elitizmu.
I da, zbog ovoga SDP ne može doći na vlast. Pa šta mislite da je Obama rekao biračima: "jeste glupi, birali ste onog debila Busha 8 godina. Al' eto, ako se nekad spametujete, znate đe sam :lol: " Pa imali bi 8 godina McCaina, pa onda još osam Palinke ili Bushovog brata :run:
Obama je, osim na program, dobio izbore i zahvaljujuci bushu, koji je debil svih debila, ali i otreznjenju Amerikanaca, koji su shvatili da su dva puta pogrijesili...

Koliko puta ste vi pogrijesili glasajuci za "svoje", iako je to znacilo i za nesposobne, lopove, kriminalce... :-)
nosara

#86 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

Control panel wrote:eto super samo napadajte SDp i nemojte za SDP glasati i bice nam svima super kao i do sada. :dance:
Ma jasno... Toliko je stranaka... Birajte koga hocete, ali necete za svoju glupost ispostavljat racun SDP-u jer vas nije "pridobio"...
addem

#87 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by addem »

dallton wrote: hajd se informisi o njemackoj...i rekao sam dvoblokovska politika, konzervativci (CDU i u bajernu CSU) na jednoj strani, a na drugoj ljevica (SPD ponekad grune) i izmedju nesto malo liberala (FPD)...dva bloka je stvorio adenauer jer je skontao da previse partija vodi nefunkcionalnoj drzavi i na kraju katastrofi (hitler)...o americi da ne prica
U Njemackoj je na vlasti velika koalicija CDU/CSU-SPD. Tri manje partije su u opoziciji FPD, LINKE I Grüne. Sad ko je lud.
nosara

#88 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

addem wrote:
nosara wrote:
Ne bi me pokosilo. Ja samo govorim realnost, a realnost je da je SDP nesposoban da osvoji vlast. SDA je institucija za smotani i jadni SDP. Evo izbori su blizu pa cemo vidjeti jesam li bio u pravu ili ne. Na izborima se vidi koliko narod kome vjeruje ovim "banditima nacionalistima" ili "nesposobnim komunjarama".
:lol:

Na zalost, sda je, oslonjena na IVZ, nezgodan protivnik... Vidjecemo... :D
ultima_palabra

#89 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:
ultima_palabra wrote:

Obama je, osim na program, dobio izbore i zahvaljujuci bushu, koji je debil svih debila, ali i otreznjenju Amerikanaca, koji su shvatili da su dva puta pogrijesili...

Koliko puta ste vi pogrijesili glasajuci za "svoje", iako je to znacilo i za nesposobne, lopove, kriminalce... :-)
Nisu se oni sami "otrijeznili", nego mu je trebala najveća kampanja u istoriji da dobiji 54% glasova. Politika je konstantna borba...
SDP mene ne treba pridobivati, uvijek sam glasao za njega, i nikad neću glasati za nacionaliste. Ali treba da pridobije sve one koji su nezadovoljni sadašnjim stanjem - to su oni koji ne glasaju
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#90 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by -LIBERO- »

Ok nosara,vidim da pricas ,i odgovaras ,u vidu stranackih pamfleta.

Hajd' da preformulisem pitanje.

Zaista mislis,nemoj mi samo stranacki uopstenih odgovora,da rukovodstvo SDP-a nema nikakve odgovornosti za ucmalost i razjedinjenost opozicije???
vee-jay

#91 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

nosara wrote:

Dakle, ako biraci, gradjani nemaju interes da nesto promijene, sta se moze... uzivacemo i dalje... :-)

Medjutim ono sto meni kao glasacu nije jasno je razlog zbog kojeg bi glasao za njih ako njima nije cilj da mijenjaju nesto? Znaci isto mi dodje glasao za SDA ili SDP? Hvala Nosari na pojasnjenju, ali mislim da samo ukopava SDP dublje sa svakim dodatnim komentarom.
Pa ako ti je dobro, glasaj za SDA. Stvano ne kontam tolike emocije oko politickih opcija --> SDA ti nudi jedno, SDP nesto sasvim drugo. Pa ti biras. Glupo je reci da je SDP kriva za sadasnje stanje u BiH ako nije u vlasti. I eno, bila je 2 godine na vlasti i napravi za te dvije godine vise pozitivnog nego SDA i SBiH od rata do sada zajedno... al eto ljudima vazniji Alzirci od njih samih...

Meni se u potpunosti svidja Nasa Stranka. Jedini problem je to sto ona nije stranka, ona se ne bavi politikom. Nasa Stranka je pokret, udruzenje, NVO i u tome su OK; ali ne sastoji se politika od danonocnog kritikovanja nepopularnih odluka vlasti. Nonsens je biti oportunista vlasti u kojoj se nalazis, to je do sada jedino u danasnjoj BiH moguce (do sada samo na razini drzave, ali eto NS je to uspjela i na razini jednog grada). Nije problem u neslaganju, nego je problem konsekvenci i tona. Nasa Stranka izgleda stvarno neodraslo u svemu tome. Treba donositi odluke i raditi. Ako postoje nesuglasice, one se rjesavaju iza zatvorenih vrata. A ako se ne rijese onda se na jedan primjeran nacin istupa iz koalicije.... ne na ovaj nacin na koji to Nasa Stranka radi... :-?
vee-jay

#92 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

addem wrote:
nosara wrote:
jesam ja nesto prespavao? kad su to izbori, blizu?
nosara

#93 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

-LIBERO- wrote:Ok nosara,vidim da pricas ,i odgovaras ,u vidu stranackih pamfleta.

Hajd' da preformulisem pitanje.

Zaista mislis,nemoj mi samo stranacki uopstenih odgovora,da rukovodstvo SDP-a nema nikakve odgovornosti za ucmalost i razjedinjenost opozicije???
:lol:

Ne znam sta stoji u statutu i programu SDP-a, ali meni je neprihvatljivo, kao glasacu, da SDP okuplja bilo kakvu "opoziciju" oko sebe... Taj slucaj smo vec imali, alijansa je neslavno propala, a jedino je SDP prepoznat kao odgovoran...

Ova smijurija sa benignom NS je jos jedan primjer koji treba ljudima u stranci da otvori oci... Nadam se da hoce... :D

To je moj licni stav...
dallton

#94 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

addem wrote:
dallton wrote: hajd se informisi o njemackoj...i rekao sam dvoblokovska politika, konzervativci (CDU i u bajernu CSU) na jednoj strani, a na drugoj ljevica (SPD ponekad grune) i izmedju nesto malo liberala (FPD)...dva bloka je stvorio adenauer jer je skontao da previse partija vodi nefunkcionalnoj drzavi i na kraju katastrofi (hitler)...o americi da ne prica
U Njemackoj je na vlasti velika koalicija CDU/CSU-SPD. Tri manje partije su u opoziciji FPD, LINKE I Grüne. Sad ko je lud.
pa koalicija i postoji izmedju dva bloka..stvarno de provjeri na wikipediji, molim te
nosara

#95 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

vee-jay wrote:
nosara wrote:

Pa ako ti je dobro, glasaj za SDA. Stvano ne kontam tolike emocije oko politickih opcija --> SDA ti nudi jedno, SDP nesto sasvim drugo. Pa ti biras. Glupo je reci da je SDP kriva za sadasnje stanje u BiH ako nije u vlasti. I eno, bila je 2 godine na vlasti i napravi za te dvije godine vise pozitivnog nego SDA i SBiH od rata do sada zajedno... al eto ljudima vazniji Alzirci od njih samih...

Meni se u potpunosti svidja Nasa Stranka. Jedini problem je to sto ona nije stranka, ona se ne bavi politikom. Nasa Stranka je pokret, udruzenje, NVO i u tome su OK; ali ne sastoji se politika od danonocnog kritikovanja nepopularnih odluka vlasti. Nonsens je biti oportunista vlasti u kojoj se nalazis, to je do sada jedino u danasnjoj BiH moguce (do sada samo na razini drzave, ali eto NS je to uspjela i na razini jednog grada). Nije problem u neslaganju, nego je problem konsekvenci i tona. Nasa Stranka izgleda stvarno neodraslo u svemu tome. Treba donositi odluke i raditi. Ako postoje nesuglasice, one se rjesavaju iza zatvorenih vrata. A ako se ne rijese onda se na jedan primjeran nacin istupa iz koalicije.... ne na ovaj nacin na koji to Nasa Stranka radi... :-?
Nije bilo zvanicne koalicije... NS je prepusten dio SDP-ovog trijumfa... Ostalo se slazem... Osim ovog o "svidjanju" NS... :lol:
vee-jay

#96 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

dallton wrote:
addem wrote:
pa koalicija i postoji izmedju dva bloka..stvarno de provjeri na wikipediji, molim te
mogao bih ja iz prve ruke ali me se neda, a i nije tema :-D
fixer

#97 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by fixer »

vee-jay wrote:
nosara wrote:

Dobro, znas li ti citat? Napises post u kome skrivenu poruku upakujes u, kao objektivni celofan, a onda na kraju pokazes da ne baratas ni onim opcepoznatim cinjenicama. Nasa stranka je istjerana iz koalicije, nije sama istupila.
dallton

#98 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

vee-jay wrote:
nosara wrote:

ima sposobnih ljudi u ns-u , al kao sto je vee-jay ispravno rekao jos uvijek lice na pokret i na kritizera vlasti (zato ti nije potrebna politicka stranka vec samo webstranica i neka ngo) bez da su i sami definisali kako ce doci do ciljeva (mada je i to neka vrsta izbora)...najvise gdje mogu uzeti neke poene je na lokalnom nivou ako budu hodali od covjeka do covjeka i od sela do sela i to njihovo vodjstvo, sto recimo lagumdzija ne radi ...

a ovo je mozda bio principijelan potez a mozda i nije, nebitno, al iznositi to u javnost je cista glupost sa strane ns-a..btw. da li su pokusali da ih istjeraju ili ne, opet nije vazno, morali su rijesiti izmedju sebe, jer je ovo los pr sta god ns mislio o tome...
nosara

#99 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by nosara »

fixer wrote: Dobro, znas li ti citat? Napises post u kome skrivenu poruku upakujes u, kao objektivni celofan, a onda na kraju pokazes da ne baratas ni onim opcepoznatim cinjenicama. Nasa stranka je istjerana iz koalicije, nije sama istupila.
:-)

Ponavljam opet, nije bilo zvanicne koalicije... Bilo je "partnerstvo" koje je imalo za cilj afirmaciju jedne nove progresivne politicke snage u BiH... Ispalo je da nije progresivna, a nece postati ni snaga... :lol:
VjecitiStudent

#100 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote: :lol:

Ne znam sta stoji u statutu i programu SDP-a, ali meni je neprihvatljivo, kao glasacu, da SDP okuplja bilo kakvu "opoziciju" oko sebe... Taj slucaj smo vec imali, alijansa je neslavno propala, a jedino je SDP prepoznat kao odgovoran...

Ova smijurija sa benignom NS je jos jedan primjer koji treba ljudima u stranci da otvori oci... Nadam se da hoce... :D

To je moj licni stav...
Otvorilo im je oci i zato vec sljedeci dogovor ide sa pozicijom tj. sa SBiH.
Post Reply