Suzuki SX4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

osobica

#76 Re: Suzuki SX4

Post by osobica »

Jooj super tema! Jer i mi razmisljamo o Sx4 AWD i sve smo pazljivo procitali. Dakle razgovarali smo i sa MOBI-em koja je sestrinska firma od Berlijete, -jako jako ljubazan gospodin koji kaze da imaju Sx4 AWD za 25900. Problem je sto je to neki model GS SE, 1.6/120. A na svim cjenovnicima website-ova tih dealera Suzukija nema takvog modela, vec GC ili GLX tako nesto... Dakle sta je u pitanju? Zna li neko? Mozda ista stvar samo druge oznake, jer u specifikaciji stoji nekako sva cool oprema. Isti auto u Mostaru su ponudili za hiljadu vise. Jako profesionalni i ljubazni takodje.
lavic

#77 Re: Suzuki SX4

Post by lavic »

osobica wrote:Jooj super tema! Jer i mi razmisljamo o Sx4 AWD i sve smo pazljivo procitali. Dakle razgovarali smo i sa MOBI-em koja je sestrinska firma od Berlijete, -jako jako ljubazan gospodin koji kaze da imaju Sx4 AWD za 25900. Problem je sto je to neki model GS SE, 1.6/120. A na svim cjenovnicima website-ova tih dealera Suzukija nema takvog modela, vec GC ili GLX tako nesto... Dakle sta je u pitanju? Zna li neko? Mozda ista stvar samo druge oznake, jer u specifikaciji stoji nekako sva cool oprema. Isti auto u Mostaru su ponudili za hiljadu vise. Jako profesionalni i ljubazni takodje.
Ono sto ti ja mogu reci da u zadnjih pola godine trojica mojih jarana sa posla su kupila SX4, i svi su pre zadovoljni.
Kod sviju je najveci nivo opreme koji se nudio tako da stvarno super izgledaju.
Ako si vozac-ica koja je vozila jace auto ili volis jako auto, onda da znas da na otvorenoj cesti preticanje je zahtjevno jer trazi vise posla od vozaca. Ali lako se naviknes tako da ako ti ovo nije problem uzivaj.
PS. dvojica kupila u Sarajevu a jedan u Tuzli.
osobica

#78 Re: Suzuki SX4

Post by osobica »

lavic wrote:
osobica wrote:Jooj super tema! Jer i mi razmisljamo o Sx4 AWD i sve smo pazljivo procitali. Dakle razgovarali smo i sa MOBI-em koja je sestrinska firma od Berlijete, -jako jako ljubazan gospodin koji kaze da imaju Sx4 AWD za 25900. Problem je sto je to neki model GS SE, 1.6/120. A na svim cjenovnicima website-ova tih dealera Suzukija nema takvog modela, vec GC ili GLX tako nesto... Dakle sta je u pitanju? Zna li neko? Mozda ista stvar samo druge oznake, jer u specifikaciji stoji nekako sva cool oprema. Isti auto u Mostaru su ponudili za hiljadu vise. Jako profesionalni i ljubazni takodje.
Ono sto ti ja mogu reci da u zadnjih pola godine trojica mojih jarana sa posla su kupila SX4, i svi su pre zadovoljni.
Ako si vozac-ica koja je vozila jace auto ili volis jako auto, onda da znas da na otvorenoj cesti preticanje je zahtjevno jer trazi vise posla od vozaca. Ali lako se naviknes tako da ako ti ovo nije problem uzivaj.
Thank you lavic. Jesu li kupili ovaj model koji meni nude? Ja cak i ne znam je li to najveci nivo zato sto ne mogu naci online tu oznaku nigdje..
lavic

#79 Re: Suzuki SX4

Post by lavic »

osobica wrote:
lavic wrote:
Thank you lavic. Jesu li kupili ovaj model koji meni nude? Ja cak i ne znam je li to najveci nivo zato sto ne mogu naci online tu oznaku nigdje..
Najbolje ti je da odes u salon, mozda su promijenili oznake opreme, a ostavoli staro na internetu.
Vjeruj samo svojim ocima sta vidis.
mzungu

#80 Re: Suzuki SX4

Post by mzungu »

Imamo ovo auto u porodici, vozim ga povremeno. Auto je preslabo!!! Za 120 KS nevjerovatno.
Dizel bi bio pun pogodak ovdje.

Sve ostalo za pohvalu.
Neko je spomenuo fiat...mislim da je puno skuplji.
osobica

#81 Re: Suzuki SX4

Post by osobica »

Da, to je vec nekoliko ljudi reklo. Isli smo ga danas vidjeti. Izgleda dobro. Mali gepek, ali ne moze sve.. Sasvim solidna oprema.
Dr.Mr.Fr.

#82 Re: Suzuki SX4

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ta ti auta dolaze iz Mađarske, a te prodajne oznake ti nisu neko mjerilo, u hrvatskoj isti auto ima skroz neku drugu oznaku, tipa esp4 ili asp2...

Ima isto Salon u Visokom, idi tamo pa se probaj malo cijenkati ipak je to 25.000, narocito ako je keš u pitanju. siguran sam da može biti malo popusta :mrgreen:
drndalo

#83 Re: Suzuki SX4

Post by drndalo »

Ima Suzuki i u TZ, moj drug je tamo kupovao drugi model, i kaze da je s njima lakse nasao isti jezik...
beco

#84 Re: Suzuki SX4

Post by beco »

Za 25000 moze se kupiti....... Salim se necu trolati temu. Auto nisam vozio ali sam se pravo cesto vozio u njemu, izvana mi je slatko, ali unutra ona mi je plastika malo ipak tvrda a i zavrsna obrada mi nije bas za 25000 KM nesto. Doduse ovo je bio FIat Sedici, mada se po instrumentima vidi da nema tu nista od Fiata sve je to Suzuki.
beco

#85 Re: Suzuki SX4

Post by beco »

Ups duble post
Dr.Mr.Fr.

#86 Re: Suzuki SX4

Post by Dr.Mr.Fr. »

beco wrote:Za 25000 moze se kupiti....... Salim se necu trolati temu. Auto nisam vozio ali sam se pravo cesto vozio u njemu, izvana mi je slatko, ali unutra ona mi je plastika malo ipak tvrda a i zavrsna obrada mi nije bas za 25000 KM nesto. Doduse ovo je bio FIat Sedici, mada se po instrumentima vidi da nema tu nista od Fiata sve je to Suzuki.

Kada provozaš javi se, a auto je med...provalilo se pravo i ljudi ga kupuju nemilice ;)

Ja ga imam drugu godinu, 16V i prede ko lud a najviše voli duboki snjeg ;-)
beco

#87 Re: Suzuki SX4

Post by beco »

Tvoje je misljenje naravno cjelokupnije. A de mi Boga ti reci šta sam se provalio ono da znam za drugi put?!
plucna mahramica

#88 Re: Suzuki SX4

Post by plucna mahramica »

Provalilo se auto pa ga kupuju, nisi se ti provalio... :D
beco

#89 Re: Suzuki SX4

Post by beco »

:D
duboka_misao

#90 Re: Suzuki SX4

Post by duboka_misao »

imal ko prodati polovne celicne felge za njega 114.3? 15"
Dr.Mr.Fr.

#91 Re: Suzuki SX4

Post by Dr.Mr.Fr. »

beco wrote:Tvoje je misljenje naravno cjelokupnije. A de mi Boga ti reci šta sam se provalio ono da znam za drugi put?!
Auto brate, ne ti 8-)
beco

#92 Re: Suzuki SX4

Post by beco »

OK got it let's moveon
Seyfo

#93 Re: Suzuki SX4

Post by Seyfo »

Da malo oživim temu, kad već postoji...

Rođak planira da nabavi SX4, sve se raspitao po salonima, isprobao ga, samo nije imao priliku da ga provoza malo duže, da se dobije dojam o udobnosti auta.
Zato bih molio vlasnike koji stalno voze sx4 da malo iznesu svoje mišljenje o udobnosti istog. Naime, on će preći na sx4 sa mazde 626 ,koji je ipak luksuzni auto, veoma udoban.

Gledao sam na HR forumima, ima mnogo o tome, i zape mi za oko rečenica:
"tvrd je, svaka se neravnina na cesti osjeti, čak i kad se prelazi preko nacrtanih traka na cesti".

Zanima me i držanje ceste u krivinama.

Takođe me zanima kako vuče, jer po podacima velika je razlika u njutnmetrima između benzinca i dizela (on će ili 1,5 110 ks ili 1,6 120ks,oba benzinci, pa na plin). Naime:

1,5 benzin 2wd ima 145 nm pri 4400 obrtaja
1,6 benzin 2wd ima 156 nm pri 4400 obrataja
1,6 benzin 4 wd ima 156 nm pri 4400 obrtaja

dok

2,0 DDis dizel 4wd ima 320nm pri 1500 obrtaja !!!

Ispravite me ako griješim, ali mi se čini da to znači da ovi benzinci jedva idu, a i kad idu onda je skoro u crvenom području pri kojem potroši 20 l, dok dizel potegne odmah pri niskim obrtajima!
Magarece_godine

#94 Re: Suzuki SX4

Post by Magarece_godine »

Malo griješiš, malo ne :)
Benzinci ne idu slabo, samo ih treba zavrtit na veći broj obrtaja ...
drndalo

#95 Re: Suzuki SX4

Post by drndalo »

Zavisi sta ocekuje od udobnosti, nakon Mazde 626, hoce mu biti "tvrdja" SX4-ka... Ipak je to auto za klasu "nize" pozicionirano, ali je novije, sminkerskije, mozda i s 4x4 pogonom...

Glede Nm, i benzinci idu sasvim OK iz nizih obrtaja, ali ne "cupaju" kao moderni turbo-dizeli... Pitanje navike... I cijene dizelskog motora u odnosu na benzinca...
amko76

#96 Re: Suzuki SX4

Post by amko76 »

Magarece_godine wrote:Malo griješiš, malo ne :)
Benzinci ne idu slabo, samo ih treba zavrtit na veći broj obrtaja ...
Aha, vrtiš ih na veći broj obrtaja, od pumpe do pumpe :D
Dupli_skalp

#97 Re: Suzuki SX4

Post by Dupli_skalp »

i meni je zapao za oko ovaj, neko od komšija iz zgrade ima i kad god prođem, odvraća mi pogled. vopra mi se đasvi.

valja li išta ovo auto? i ja sam čuo (mahalske) priče da kvalitet izrade nije dobar, da nema dijelova, itd...

i koji je najjeftiniji sa 4x4 pogonom?
drndalo

#98 Re: Suzuki SX4

Post by drndalo »

eyesburn wrote:valja li išta ovo auto? i ja sam čuo (mahalske) priče da kvalitet izrade nije dobar, da nema dijelova, itd...
Vjerovatno si cuo i iste takve price da je Golf 2 D najbolji auto ikada, koji proizvodi naftu, umjesto da je trosi... Dijelovi ? Japanac je to, oni se ne kvare bas... A serviseri ko serviseri, na stanju imaju samo potrosni materijal, ostalo narucuju...
Dr.Mr.Fr.

#99 Re: Suzuki SX4

Post by Dr.Mr.Fr. »

Auto je extra...vec ga 3cu godinu imam i jos mi je zanimljiv...

Jedan podatak za skeptike, americka ambasada je kupila jedan da ga proba godinu dana, i neki dan su narucili jos 3 komada...1.6 4x4....e ako to nije mjerilo da je dobar auto ne znam sta je :)))

A jeste malo potvrd priznajem, poslje mazde sigurno...ali to je malo auto koje se fura na terenca...to je bio i cilj... :D
Seyfo

#100 Re: Suzuki SX4

Post by Seyfo »

Dr.Mr.Fr. wrote:Auto je extra...vec ga 3cu godinu imam i jos mi je zanimljiv...

Jedan podatak za skeptike, americka ambasada je kupila jedan da ga proba godinu dana, i neki dan su narucili jos 3 komada...1.6 4x4....e ako to nije mjerilo da je dobar auto ne znam sta je :)))

A jeste malo potvrd priznajem, poslje mazde sigurno...ali to je malo auto koje se fura na terenca...to je bio i cilj... :D

hmmm...i meni se u salonu učinilo da je tvrđi, a ni provozao ga nisam..
Naime, sad je dvojba između sx4 i stepway-a...naime, i za manje para se može uzeti dizel stepway, u tome je fazon(čini mi se da ide od 19.000) dizel sx4 otpada skroz, jer je pre pre pre skup...znači sx4 benzin ili stepway dizel?

U Tuzli sam neki dan naletio na ponudu sx4 20.900 KM (Auto centar Viba; oni čak ugrađuju i plin i daju garanciju).
Jeftinije nisam vidio nigdje.

Neki dan sam kod Bunje sjedio u Stepway-u i zaista je loš dojam...baš kao u tamiću, sve je jeftino jeftino, kao da su na svemu štedjeli. Vjerovatno je isto i tvrd
Post Reply