Prve lige (FBiH, RS), sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#76 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:
ultima_palabra wrote:Nešto razmišljam da li je moguće politički da se napravi zajednički drugi rang takmičenja...mislim da bi klubovi i liga dosta dobili s tim...ovako imamo šaban lige u kojima se prvak zna već na jesen
Drug moj,pa jesi li ti kad gledo koju tekmu uzivo na ovim nizim raqngovima.... :-) Dva susjedna sela,pa valja krozh zito bjezat, :mrgreen:
Zamisli jos belajsuza,da sastave entitetske lige :-)
Mislim idealno bi bilo da nema tenzija,al u ovim uvjetima,ni pod razno,osim ako ne mislite da je rat dobra opcija... :skoljka:
Što da ne, ako Željo i Borac mogu odigrati 4 utakmice sa preko 10.000 ljudi bez ijednog incidenta, mogu vala i te selendre...ne vidim razloga da se navijači Sutjeske iz Foče nešto posebno nalože kad im dolazi Jedinstvo iz Bihaća i obrnuto ;-)
sumirprimus

#77 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by sumirprimus »

Joj ej vjeruj nije isto,tita mi :D
Milslim da me pogresno ne shvatis, :-)volio bih i ja,ako nista klubova radi i troskova...
elSaik

#78 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by elSaik »

Drugi nivo takmičenja na državnom nivou je neminovnost, ili kroz skraćivanje Premijer lige, ili kroz spajanje entitetskih...
Obuca9

#79 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Nešto razmišljam da li je moguće politički da se napravi zajednički drugi rang takmičenja...mislim da bi klubovi i liga dosta dobili s tim...ovako imamo šaban lige u kojima se prvak zna već na jesen
Nema od tog nista, Srbi nikad nece pristati na to (dok eventualno UEFA ne pritisne Savez), a razlog je valjda jasan, ovako imaju svake godine sigurno po jedan klub koji ulazi, osnivanjem zajednicke Prve lige to ne bi bio slucaj i brzo bi mogli doci u poziciju u kojoj su danas Hrvati, da u Premijer ligi imaju samo dva tima.
karanana

#80 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by karanana »

sumirprimus wrote:
Drug moj,pa jesi li ti kad gledo koju tekmu uzivo na ovim nizim raqngovima.... :-) Dva susjedna sela,pa valja krozh zito bjezat, :mrgreen:
Zamisli jos belajsuza,da sastave entitetske lige :-)
Mislim idealno bi bilo da nema tenzija,al u ovim uvjetima,ni pod razno,osim ako ne mislite da je rat dobra opcija... :skoljka:
vjeruj mi da ni danas u federalnoj ligi i bez srpskih timova situacija nije bolja. pa sta ces gore kad je prije 3-4 godine frajer u gabeli na prozor svoje kuce postavio mitraljez i htio da nas izrafala. a tenzija ima i na istonacionalnim utakmicama. pa gore i opasnije je nama bilo otici u hadzice ili u kakanj ili visoko, nego danas pod bijeli brijeg.

prema tome sigurnosna situacija ne bi bila pogorsana jer i danas je u federalnoj ligi policija uvijek na oprezu, bar kada ima gostujucih navijaca.
sumirprimus

#81 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by sumirprimus »

Ma karanana o tom ja i zborim u ovim nizim rangovima,i to kad igraju ekipe iz istog kraja,a kamol kad im dodju "oni drugi"....nazalost tako je...
udrch

#82 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by udrch »

BokiZv wrote:Koje gluposti ovde procitah Boze mili...

Pitao bih ja tebe kolika je posjeta na stadionu u tvom kraju kad pljusak udari i cijelo drugo poluvrijeme pada kao iz kabla i ako si dobro slušao novinar iz bijeljine je pitao trenera kako komentariše činjenicu da je 1000 ljudi posle utakmice ostalo sa igračima da slave po onakvom lošem vremenu, a bilo je oko 1500 ljudi koliki je i kapacitet sada, drugo, kakve veze Srebrenica i Podrinje ima sa navijackom grupom Vukovi, ti momci da zele nekog da iritiraju ili nerviraju vjerovatno bi se i sada zvali Genocid ili Vukovi sa Drine, jednostavno vuk je simbol naseg grada ma sta vi mislili ili pisali, ionako ako ovdasnjim Bosnjacima ne smeta sto bi to vas iritiralo i trece stadion u Zvorniku se kompletno renovira, treba da se uradi trebina sa jos 1 500 stolica, nova trava kao i pres sala, nove svlacionice... bice sve novo i spremno za igranje..

Ne volim kad se mjesa politika ili proslost u sportu, bilo je sta je bilo, ne ponovilo se nikome, boli mene briga kako se ko zove, ima disciplinska komisija NFS BiH pa nek kaznjava ako ima razloga, a to da Zvornik vecinom navija za Zvezdu ili Partizan je istina i to nije nikakva tajna pa 95 % navijaca Drine tako misli i to je realnost ali ne samo u Zvorniku, mogu samo da kazem da su jedino Borcevi navijaci pravi navijaci Borca dok svi ostali navijaci klubova iz RS navijaju i za ove iz Beograda mada samnom nije takav slucaj, ja sam navijac Drine i oni me beogradski s...i uopste ne zanimaju. Al sad na stranu to nadam se da ponovo necemo raspravljati o proslosti na sportskim strnama, ipak ja sam ovde dosao da vam pomognem oko ovih prvih liga FBiH i RS i nista me drugo ne zanima ako vam se to ne svidja ja cu otici sa foruma, nije problem. Nego jel sigurno Buducnost ulazi u PL iz FBiH :?

Zahvaljujem se El_comadante na fer i sportskom cestitanju
A ko kaže da ja ne znam o čemu pričam..sa majkine strane sam Zvorničanin,tako da nisam baš neupućen..
Vuk nikad nije bio simbol grada Zvornika, kao ni zvonik koji se nameće zadnjih godina..
Ali nemoj da idem u politiku, želim ti dobrodošlicu na forumu, nisam ni politički ni nacionalno obojen, samo sam rekao što mislim o Vukovima..
Drini želim dobrodošlicu u prvu ligu i nadam se da će postati stabilan prvoligaš, jer ima dobre predispozicije za to, bar kad pogledamo igrače koji su zadnjih godina iz srednjeg podrinja igrali u reprezentaciji reklo bi se da ima materijala..
Drina neka se potrudi da angažuje Hamzića (iz Sapne) koji igra u Zvijezdi i eventualno dobro plati Muratovićev (Snagovo) povratak iz Štruma i možda dobijemo prvi multinacionalani i multientiteski klub u ovoj zemlji..
A kad dođu dobri rezultati i titula mogli bi angažovati braću Hrustiće (Križevići) iz Bochuma i Amerike, Salihovića (Šepak) i Ibiševića (Vlasenica) iz Hoffa, Pjanića (Zvornik) iz Lyona, Jahića (Zvornik) iz AEK-a i možda dobijemo i prvog učesnika LP..
Uhhh pusti snovi :D ..
sumirprimus

#83 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by sumirprimus »

nema nista od njihove igre u drini zv..Al da se ima pameti i volje,mogli bi ih i finansiski potpomoc...
al dabogda..
BokiZv

#84 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by BokiZv »

udrch wrote:kao ni zvonik koji se nameće zadnjih godina..
Ja ne izmišljam već se služim činjenicama, vjerovatno da sada ovde ima neki pravi zvorničanin samo bi se nasmijao na ovaj tekst, preporučio bi ti knjigu od Mehmeda Hudovića "Zvornik - slike i bilješke iz prošlosti" izdata u Tuzli 1991. godine pa vidi kako nastaje istorija ovog grada, preciznije ime.

A za igrače, ne vjerujem da Drina može dovesti i jednog igrača sa ovih prostora koji igraju u inostranstvu, vjerovatno će se opet kao i ove sezone osloniti na FK Loznicu, Mačvu ili Srem, mada sve je moguće, mi imamo odličnu saradnju sa Vojvodinom, Podrinjem iz Janje, Radnikom a ovim klubovima neću ni da govorim iz okoline Zvornika oni ionako svake godine daju po nekog igrača Drini
udrch

#85 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by udrch »

BokiZv wrote:
udrch wrote:kao ni zvonik koji se nameće zadnjih godina..
Ja ne izmišljam već se služim činjenicama, vjerovatno da sada ovde ima neki pravi zvorničanin samo bi se nasmijao na ovaj tekst, preporučio bi ti knjigu od Mehmeda Hudovića "Zvornik - slike i bilješke iz prošlosti" izdata u Tuzli 1991. godine pa vidi kako nastaje istorija ovog grada, preciznije ime.

A za igrače, ne vjerujem da Drina može dovesti i jednog igrača sa ovih prostora koji igraju u inostranstvu, vjerovatno će se opet kao i ove sezone osloniti na FK Loznicu, Mačvu ili Srem, mada sve je moguće, mi imamo odličnu saradnju sa Vojvodinom, Podrinjem iz Janje, Radnikom a ovim klubovima neću ni da govorim iz okoline Zvornika oni ionako svake godine daju po nekog igrača Drini
Ja sam historičar, tako da mi ne treba Mešino mišljenje..
Apsolutno ne postoje nikakve činjenice o zvoniku na koje se pozivaju današnji zvorničani..po nekom zvoniku vjerovatno je Zvornik i dobio ime, ali..nemoj Bogati odosmo u politiku..

Ove igrače sam naveo kao plus za Drinu, talenta ima, pa ga treba tražiti u okolini..mačva i srijem jesu poljoprivredno plodnija područja, ali talenta ima i u Podrinju..
Drini i tebi želim sve najbolje..
BokiZv

#86 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by BokiZv »

26. kolo Prve lige RS

1. Sloga Trn - BSK 1:3
2. Proleter - Mladost 3:1
3. Radnik - Famos 5:0
4. Sutjeska - Romanija 2:2
5. Sloboda - Ljubić 2:1
6. Drina HE - Kozara 2:1
7. Sloga Doboj - Drina Zvornik 1:1

konačna tabela
1. Drina Zvornik 47
2. Radnik 43
3. BSK 39
4. Proleter 37
5. Kozara 36
6. Sutjeska 36
7. Sloga Doboj 35
8. Sloboda 35
9. Famos 35
10. Mladost 35
11. Drina HE 34
12. Romanija 32
13. Ljubić 25
14. Sloga Trn 21

rasplet
1. FK Drina Zvornik je novi šampion RS i od naredne sezone će se takmičiti u Premijer ligi BiH;
2. FK Romanija Pale je ispala iz lige i nastupaće od naredne sezone u Drugoj ligi RS grupa Istok;
3. FK Ljubić Prnjavor i FK sloga Trn su ispali iz lige i od naredne sezone takmičit će se u Drugoj ligi RS grupa Zapad;
4. FK Napredak Donji Šepak je novi član Prve lige RS, ušao je kao najbolji klub Druge lige RS grupa Istok, dok je iz Druge lige RS grupa Zapad ekipa FK Sloboda Mrkonjić Grad;
5. FK Modriča Maksima i FK Laktaši su novi članovi Prve lige RS jer su ispali iz Premijer lige BiH.
Last edited by BokiZv on 03/06/2010 19:52, edited 1 time in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#87 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by 1946 »

Jes' meni šega ime tima Ljubić :-D
@BokiZv Izgleda da si završio staž na ovoj temi, nažalost ne možeš se još uključiti na temu Premijer liga dok je ne otključaju :)
cyprus

#88 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by cyprus »

Meni je malo nejasno kako to da ovaj istočni dio RS-a ima razvijeniji fudbal od zapadnog, kad znamo da je zapadni mnogo razvijeniji privredno, a i ima bitno više stanovnika.

OK, na zapadu ima Borac (logično je bilo da oni nekad prorade, ali s obzirom na veličinu Banja Luke, trebali su davno), ali evo sada će PL imati 3 kluba sa istoka RS (Leotar, Slavija i Drina), a i čini mi se da 1. Liga RS-a ima više "istočnih" klubova. Da li je stvarno stvar u genima? Podrinjci prirodno talentovaniji fudbaleri? :-D
BokiZv

#89 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by BokiZv »

1946 wrote:Jes' meni šega ime tima Ljubić :-D
@BokiZv Izgleda da si završio staž na ovoj temi, nažalost ne možeš se još uključiti na temu Premijer liga dok je ne otključaju :)
Nema veze nastaviću da izvještavam o novostima iz lige

Ajd sačekaću za otključavanje
BokiZv

#90 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by BokiZv »

cyprus wrote:Meni je malo nejasno kako to da ovaj istočni dio RS-a ima razvijeniji fudbal od zapadnog, kad znamo da je zapadni mnogo razvijeniji privredno, a i ima bitno više stanovnika.

OK, na zapadu ima Borac (logično je bilo da oni nekad prorade, ali s obzirom na veličinu Banja Luke, trebali su davno), ali evo sada će PL imati 3 kluba sa istoka RS (Leotar, Slavija i Drina), a i čini mi se da 1. Liga RS-a ima više "istočnih" klubova. Da li je stvarno stvar u genima? Podrinjci prirodno talentovaniji fudbaleri? :-D
Ma Istok je stvarno katastrofalan ali eto igrom slučaja biće tri kluba mada će od sledeće sezone omjer u PL RS biti Istok 6 Zapad 8
BokiZv

#91 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by BokiZv »

Prva liga RS - sezona 2010/11.

1. BSK Banja Luka
2. Drina HE Višegrad
3. Famos Vojkovići (I.Ilidža)
4. Kozara Gradiška
5. Laktaši
6. Mladost Gacko
7. Modriča Maksima
8. Napredak Donji Šepak (Zvornik)
9. Proleter Teslić
10. Radnik Bijeljina
11. Sloboda Mrkonjić Grad
12. Sloboda Novi Grad
13. Sloga Doboj
14. Sutjeska Foča
SONY_91

#92 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by SONY_91 »

Takmičarski brojevi klubova Prve lige FBiH za sezonu 2010/2011:

1. NK Krajišnik Velika Kladuša
2. FK Goražde
3. FK Radnik Hadžići
4. FK Igman Konjic
5. NK Jedinstvo Bihać
6. NK Slaven Živinice
7. NK SAŠK Napredak Sarajevo
8. NK GOŠK Gabela
9. NK Iskra Bugojno
10. NK Gradina Srebrenik
11. NK Omladinac Mionica
12. HNK Orašje
13. FK Krajina Cazin
14. FK Rudar Kakanj
15. NK Bosna Visoko
16. HNK Čapljina
SONY_91

#93 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by SONY_91 »

FK "Borac" Šamac 0:6 NK "Omladinac" Mionica
više na: http://nkomladinacmionica.blogger.ba/ar ... 17/2537803
elSaik

#94 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by elSaik »

Prva liga RS
Kozara jesenji prvak

13. kolo, (6. novembar 2010.) rezultati:
Sloboda (MG) - Sloboda (NG) 3:2
Radnik - Drina HE 5:0
BSK - Famos 2:2
Kozara - Mladost 3:0
Modriča Maxima - Laktaši 2:0
Sloga - Proleter 1:1
Sutjeska - Podrinje 3:2

Image

Image
elSaik

#95 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by elSaik »

Prva liga FBIH
GOŠK jesenji prvak

14.kolo, (13. novembar 2010.) rezultati:
Krajišnik - Rudar Kakanj 2:2
Čapljina - Bosna Visoko 4:1
Goražde - Krajina 2:1
SAŠK Napredak - GOŠK Gabela 2:3
Slaven Živinice - Iskra Bugojno 1:0
Jedinstvo Bihać - Gradina Srebrenik 3:1
Igman Konjic - Omladinac Mionica 2:0
Radnik Hadžići - Orašje 0:0

Image
korijal

#96 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by korijal »

Niko iz 1. lige RS ne zaslužuje ovu ligu, dok u federacijskog normalni klubovi su prije svih Jedinstvo Bihać, Rudar Kakanj i Bosna Visoko. Ostalo selo ko selo.
Obuca9

#97 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by Obuca9 »

U Federaciji uvijek ista priča. GOŠK hara na jesen, pobjeđuju sve redom, a onda na proljeće počne misteriozno gubiti bodove kući :D

Tako da ja mislim da bi najbolje bilo da se vrati Jedinstvo ili eventualno Iskra, mada dosta zaostaju za Bišćanima.
elSaik

#98 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by elSaik »

Ja bih radije ovaj Slaven. Jedinstvo je seljačka ekipa.
Lakat Jebić

#99 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by Lakat Jebić »

a sto niko nece capljinu? dobro pitare razumijem.. :mrgreen:
Obuca9

#100 Re: Prve lige (FBiH, RS), sezona 2009/2010

Post by Obuca9 »

Lakat Jebić wrote:a sto niko nece capljinu? dobro pitare razumijem.. :mrgreen:
02.10.1957. Čapljina - Sarajevo 2:3
25.03.1958. Sarajevo - Čapljina 5:0
06.09.2000. Sarajevo - Čapljina 5:2
17.03.2001. Čapljina - Sarajevo 0:3

4 zvanične utakmice, 4 pobjede i gol-razlika 16:4.

Baš bi mi bilo žao i bilo bi me strah ako uđu, jer smo im redovna mušterija još od '57 :sad:
Locked