Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
x0z0y0

#76 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by x0z0y0 »

Pripadnici policije su došli do saznanja da su 21-godišnji Ć.M. i 22-godišnji B.A. iz Sarajeva pomogli osumnjičenima da napuste mjesto pucnjave odvezavši ih vozilom u pravcu Vogošće.
zahtijevati RIGOROZNE kazne i ovim kretenima!
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#77 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Dioda wrote:
Pera Trta wrote:Zato što su pobjegli
Neopisivo si duhovit.
Sasvim sam ozbiljan bio. Ako neko pobjegne sa lica mjesta prije nego ti stigneš tamo, kako ćeš ga uhvatiti? Prvo treba otkriti gdje je mogao pobjeći, zatim alarmirati policiju tamo, pa ga locirati pa tek onda uhvatiti. za sve to treba vrijeme, niko nije mađioničar.
Prpa.ba

#78 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Prpa.ba »

Momku neka je vjecni rahmet. :(

Zbog ovakvih slucajeva treba pod hitno vratiti smrtnu kaznu, ili barem dozvoliti svim gradjanima posjedovanje i upotrebu vatrenog oruzja u svrhu zastite zivota i imovine. :x
anakadabra

#79 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by anakadabra »

Zašto nismo na ulici?
Jel nam preči SFF od jednog mladog, nevinog ljudskog života? :x
Tužno....kakav smo to narod postali! Tužno, brate... :(
Asana

#80 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

pretukli ga prvo, velite...
...

i naravno, opet nije niko od prisutnih smatrao da se treba umijesati? Nisu stigli, nisu znali, nisu smjeli?

eksplodiracu, hvataj ih policijo ... ili betmane :x :x :x

vidim da cu pod stare dane u belaj
Mikado

#81 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Nakon sto sam cuo vijest, sokirao sam se. Spomenuti kafic su nedavno ti momci uredjivali, valjda za otvaranje. Prije toga tu je bio neki second hand. Ono sto se desilo je posljedica za koju su krivi politicari pocev od onih koji se nalaze u kantonalnoj i gradskoj vlasti, jer se nisu nimalo potrudili da u ovom gradu stvore normalan ambijent i ucine grad sto sigurnijim. Za njih je ovo ubistvo samo dio statistike, jer to je normalno, desava se u svim vecim gradovima, a u nekim se desavaju i gore stvari, kako oni kazu. Te politicare biraju gradjani i po mojoj logici svi koji su zasluzni za izbor ovih ljudi u vlast (glasanjem i neglasanjem) su indirektni krivici za sve lose sto se desava u Sarajevu, pa i za sinocnje ubistvo. Valjda i tim gradjanima odgovara ovakva situacija u kojoj je grad pun oruzja jer svi na taj nacin traze sigurnost i svoju pravdu i zbog toga se desava ovo sto se desava.

Nek ti je vjecni rahmet Amare!!
Last edited by Mikado on 13/08/2009 13:17, edited 1 time in total.
Asana

#82 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Zbog ovakvih slucajeva treba pod hitno vratiti smrtnu kaznu, ili barem dozvoliti svim gradjanima posjedovanje i upotrebu vatrenog oruzja u svrhu zastite zivota i imovine. :x

e pa vratice se i smrtna kazna, i posjedovanje oruzja i lincovanje... ako ne administrativnim zakonom, ono - u praksi !!!

hocu da cujem ime tuzioca koji ih nakon posljendjeg pucanja nije zatvorio

hocu da znam gdje je robrt mucista i njegova familija sada

dosta mi je
Dioda

#83 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Pera Trta wrote:
Dioda wrote:
Pera Trta wrote:Zato što su pobjegli
Neopisivo si duhovit.
Sasvim sam ozbiljan bio. Ako neko pobjegne sa lica mjesta prije nego ti stigneš tamo, kako ćeš ga uhvatiti? Prvo treba otkriti gdje je mogao pobjeći, zatim alarmirati policiju tamo, pa ga locirati pa tek onda uhvatiti. za sve to treba vrijeme, niko nije mađioničar.
Sorry,onda je do mene,nemoj sta zamjeriti.
Asana

#84 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Her Flick wrote:[a sta mislis za ovaj scenario,
mi, rulja, stojimo ispred vas sa stitovima, vi slusate nase psovke, uvrede i izbjegavate kamenice
i u u sred te gungule ti bacas stit i sljem i prelazis u rulju, pa tako za tobom jos 10/15 kolega
i onda ovi fakat vide da ih nema ko cuvati

zamisli sta bi tek tad mogli uraditi, odma bi svi morali pristati na nase zahtjeve
a ako bi vi snosnili sankcije zbbog vaseg djelovanja et nas da vam pomognemo

sta mislis, da nam se pridruzis sa svojim kolegama
Doci ce valjda i taj dan
dan d kada ce i parlamentarci izgubiti svoje plate
i poceti razmisljati o tome zasto su ono zapravo bili na tim stolicama
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#85 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

Momka nisam poznavala ali me je pravo potresla vijest. :(
Koliko jos Denisa treba da nam se ponovi...
I opet ce narod bojim se ostati nijem i gluh.
A upravo dok je SFF i dok se prsimo da smo metropola trebali bi se organizovati masovni protesti, garantujem da bi to imalo veliki odjek u svijetu.
Uvijek dobri ljudi nestanu, a bagra ostaje...i onda Behmen samo zna reci kako je ovo poraz Sarajeva. :x :x
Ne bi bilo poraza da su reagovali kada su trebali, ali skoro 2 godine su prosle od ubistva malog Denisa a nista sto je obecano nije ispunjeno.
Ako je istina da su ti isti likovi pucali pred katedralom nedavno ne razumijem sta su radili na slobodi?
Ovo samo kod nas ima majkemi! :x :x

Momku nek je rahmet, a porodici ce trebati puno snage. :(

:x :x
Asana

#86 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Her Flick wrote: a ako bi vi snosnili sankcije zbbog vaseg djelovanja et nas da vam pomognemo
al ova je dobra ...
Asana

#87 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

Mijesanje tema... sa teme "konobari"
Arc_Angel wrote:ja smrt ovog momka dozivljavam kao opomenu poslije denisove smrti, mi smo kao i stvorili neki pritisak na vlast i pravosudje nakon ubistva denisa, ali ocigledno je da to nije bilo dovoljno. taj momamk je mogao biti bilo ko od nas na svom radnom mjestu. nije ovdje vise ni pitanje pruzanja usluge ili neki inat, ili losi konobari ili besparica ili neznam ti ni ja sta vishe.....

ovdje je jednostavno rijec o zvjerstvu, taj momak je mogao biti bilo kod od nas ili nase djece, prijatelja rodbine ...... nismo svi u mogucnosti da radimo na dobrim radnim mjestima, i da imam radno vrijeme od 9-5, neko mora i ulicu da cisti, i u rudniku da radi i vojnik da bude i kao konobar da usluzuje do sitne sate.

ovdje je sve jasno i nema mjesta nekim dvojbama, jeste pun tramvaj ljudi je okrenuo glavu kada je denis mucki ubijen, ali i gosti u kaficu su se okrenuli prema konobaru kada su bili uznemireni zbog pistolja tog narkomana koji je povukao okidac. zar konobar treba da bude i izbacivac, policajac i tjelohranitelj pored svog posla da usluzuje ljude.

postovanje se ovom momku mora iskazati, ovo nije zamjena teza u pitanju , ovdje je rijec o klasicnom licemjerstvu kada smo u tramvaju uredu je da okrenemo glavu kada se desava ubistvo, ili kada vidimo da nekoga dzepare, ali kada sjedimo u kaficu i cugamo, pusimo i mezimo nije uredu da nas neko uznemiri sa pistoljem i naravno tada prvo trazimo i zovemo konobara da nas zastiti......

ko budemo na ovo odmahivali glavom ovakve stvari ce nastaviti da se desavaju i koliko ce jos trebati glava da padne pa da konacno naucimo da susjecamo sa gubitcima ljudi koji nas okruzuju.

molim vas, sve vas koji ovo citate da u znak suosjecanja i postovanja prema zvjerski ubijenom gradjanu ovog grada, komsije, prijatelja, brata da se okupimo mi , gradjani i stanovnici ovog grada okupimo i iskazemo nase nezadovljstvo stanjem u nasem gradu.

:sax: :sax: :sax:
amrica

#88 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

I ponovo....
Sud pusti kriminalce, oni ovaj put ubiju, i sta?
Nista.
Ko ce se skupiti sutra ili prekosutra? Poznate face, 20-30 ljudi. Smetacemo raznim vi aj pi-ovima (smajli koji bljuje).

:x :x :x

A jedan mladi zivot je izgubljen, zbog necije obijesti.

R.I.P Amare
johnnykola

#89 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnnykola »

ovo je apsolutno ista situacija (iz informacija koje sa procitao)
kao i sa denisom. ne treba biti licemjer. osim brzog reagiranja
behmena, sve je isto! po kojem osnovu sad ne traziti
smjenu behmena!? samo i jedino po tom sto je sad i zadnjem
debilu jasno da se nikada nista nece promijeniti u ovom klicku od grada.
i da nam je isto bila ljevica ili desnica. sve dok se nesto
prestrasno ne desi. a i tad sumnjam da ce biti promjena.

uzas.
Vitamin C

#90 Re: Konobari

Post by Vitamin C »

dzemmo wrote:e dok oni zatvore ja predlazem da Arc_Angel otvori novu temu sa ovim svojim postom iznad..

:sax:
Da.
Asana

#91 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

prosli put su bili protesti pred Kantonom, jer je tamo izvrsna vlast

Gradonacelnica se optuzivala za moralnu (ne)odgovornost zbog cinjenice da je umjesto na komemorativni skup lijepo otisla u Dubai
U tom smislu Behmen je reagirao kako treba
A Mehmedic?

Sta ono bi sa akcionim planom?
emigracija

#92 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by emigracija »

A kako je moguce da su uvijek objavljuju samo inicijali ovih četnika sto su pucali, zasto ne objave kompletna imena i prezimena :x
Asana

#93 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

bilo bi logicno da objave Imena i slike kriminalca u bjekstvu

to bi bilo najlogicnije, da ljudi barem znaju s kim imaju posla ako nista drugo

mozda bi i pokojni Amar bio ziv da je znao kako izgledaju oni koji su pucali u nekoga prije neki dan ... pa umjesto da im bilo sta govori, pozvao policiju
karanana

#94 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

aha, znam gdje je to. sjecam se prolazio sam prije par sedmica, sve bilo obljepljeno novinama, valjda dok su renovirali. vidi sto su lijepo sve bili sredili, imali i gostiju dosta, vidi i raje i finih curica. steta, a mogli su momci mozda i fino krenut sa zivotima.
nineinchnails

#95 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nineinchnails »

A: BETMENE PRAVI ZATVOR !!!
B: POLICIJI VECE OVLASTI !!!
C: ZABRANITI NOSENJE LEGALNOG, NELEGALNOG, HLADNOG, BILO KAKVOG ORUZJA !!! I UVESTI STROGE KAZNE !!!
Drina Light

#96 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drina Light »

Pa moze li covjek ista lijepo saznati?

Amare, nek ti je vjecni rahmet i pocivaj u miru.

A mi, mi cemo da se pozdravljamo sa nasim najmilijim svaki put kad idemo do prodavnice. Fkt je sjeb kad znas da nisi mogao nista uraditi a opet se osjecas krivim. A jos vise te proganja nesto kad skontas da ne mozes puno ni uciniti. Protesti, jedva cekam kao i uvijek do sada, ali ostanem ponizen kada vidim iste ljude. Nije valjda to Sarajevo, tih stotinjak ljudi (preuvelicavam). Ima li uopste obraza danasnje stanovnistvno? Ako je moralo ovako da bude, ostaje nada da ce biti posljednje, lazna nada ali nada. I ostaje nada da ce Sarajevo znati dici glas, na pravi nacin. I ostaje pitanje, do kada ce da nas ubijaju, oni, gradjani?
Last edited by Drina Light on 13/08/2009 14:12, edited 1 time in total.
Asana

#97 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Asana »

karanana, gdje je to?
da odem veceras barem svijecu da mu zapalim
blackepeace

#98 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by blackepeace »

Kad se poubijaju između sebe kriminalci, razumijem.
Kad neko ubije nekog zbog koristi, nekako razumijem.
Kad neko slučajno ubije nekog autom, razumijem.
Kad psihopata ubije nekog zato što je lud, razumijem.

Ali kad "normalni momci" koji su izašli u grad na piće ubiju normalnog momka zbog banalne stvari, ne razumijem.
Da su ga istukli, pa i nekako ali ubiti čovjeka zbog takve gluposti. Kakvo mišljenje moraš imati o životu, o ljudima, da bi bilo sposoban tako nešto uraditi ?
Mislim da u školama treba uvesti radovne psihijatrijske preglede, nešto nije u redu...
Last edited by blackepeace on 13/08/2009 14:20, edited 1 time in total.
karanana

#99 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

asana, neboder velana, prvi kada ides iz pravca grada. znaci kad ides iz grada, pored vjetrenjace skrenes blago desno pa onda prva ulica lijevo, nakon mercatora. odatle ces vidjeti taj neboder.
irrelevant

#100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by irrelevant »

biće ovako sve dok se ne donesu odgovarajuće izmjene zakona na osnovu kojih bi se svi osumnjičeni za krivična djela i prekršaje obavezno zadržavali u pritvoru do suđenja, i obavezno odmah zatim upućivali na služenje odgovarajuće kazne

a istovremeno se moraju pod hitno stvoriti preduslovi za efikasno provođenje zakona - izgraditi pritvorske jedinice, zatvori, maloljetnički popravni domovi i ostale potrebne ustanove, da ne pričamo o centrima za mlade u svim dijelovima grada
kamoli o pojmu rehabilitacije svih vrsta "odlutalih s pravog puta"

ko će to sve odradit? ovi što su sad u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti?
ma nemojte me nasmijavat
sve nesposobnjakovići podobni mlite jedne mlitave
Post Reply