Kenan-sa wrote:Zasto Radoncic ne bi usao u polotiku!?
I ja kažem, zašto da ne. Svako ima pravo da bira i da bude biran...
Kenan-sa wrote:Nasi politicari su najveci kokuzi i kao takvi su usli u vlast samo da bi se obogatili,kradu narod,uveli su korupciju u ovu zemlju ,podobro je unistili! Treba vlast dati ljudima koji vec imaju kapital i kojima politika ne treba da bi se obogatili! Kad su talijani birali premijera izabrali su Berluskonija,najbogatijeg covjeka! Siguran sam da bi Fahro od ove drzave napravio Svicarsku! Autoput bi se izgradio za 2 godine,a ne za 25 kako predvijaju nasi nesposobni politicari! Taj covjek bi doveo ogromne investicije u ovu drzavu,i vrlo brzo bi bili najbogatija zemlja u regiji! Nadam se da ce ti motivi i privuci Fahru u politiku,iako mislim da njemu politika ne treba,ali on treba politici!
Naši političari JESU kokuzi (bili pri ulasku u politiku, ali većina ih SADA dobro živi)...a sad baš da su oni "uveli korupciju u ovu zemlju", s tim se ne bih složio jer korupcija caruje na ovim prostorima još iz doba Kulina Bana, preko okupacije od strane Otomanskog carstva, AU monarhije, Kraljevine SHS, Kraljevine Jugoslavije, a ta korupcija je definitivno usavršena i modernizovana u doba SFR Jugoslavije i nakon "prvih demokratskih izbora" 1990-tih...Ne, prijatelju, nisu ovi "uveli" korupciju, nego su samo nastavili njeno postojanje kao nekakav "folklor", "tradiciju" ili ne znam ti šta...
U principu, vlast bi trebalo dati
sposobnim osobama (dakle, između ostalih i bogatijim slojevima društva, jer su se dokazali dovoljno sposobnim)... Da budem još precizniji, vlast bi trebala prvenstveno ići u ruke
sposobnim a istovremeno POŠTENIM slojevima društva (dakle, bogatim slojevima koji su svoje bogatstvo stekli ZAKONITIM putem i metodama, tj. znanjem, trudom, pa čak i nasljedstvom,... a ne recimo pljačkom, iznuđivanjem, ucjenama, silom, prevarom, političkom podobnošću, itd.)
Kenan-sa wrote:
On ima ogroman uticaj i vazi za najuglednijeg i najbogatijeg Bosnjaka u svijetu!
Možda može stajati kao "
jedan od najbogatijih Bošnjaka", ali pored jednog Nijaza Hastora ili Muje Selimovića svakako nije najbogatiji među Bošnjacima...ipak, mora se priznati Radončiću da se opasno trudi da povali barem Muju. O ugledu ne bih tu puno raspravljao jer je taj "derivat" među nama jako deficitaran... U svakom slučaju, ukoliko se Radončić nekako izvuče neokrznut iz provjera finansijske policije, onda ćemo otvoriti i ovu priču o ugledu (jer bi u tom slučaju bilo dokazano da je čovjek na legalan način stekao svoje medijsko carstvo i usputno bogatstvo)...
A što se tiče eventualne sudbine pojedinih političkih stranaka nakon eventualnog zvaničnog angažmana F.R., mislim da ipak malo pretjeruješ i preuveličavaš Fahrinu realnu "moć"...Zvanična politika je jako nezgodno bojno polje koje može lako da uvuče, sažvaće i ispljune mnogo jače face od jednog Fahre Radončića...