Redukcije vode
- Warhead
#76 Re: Redukcije vode
Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?
- kokuz_sa
#77 Re: Redukcije vode
ako Bude bilo na mojmilu vode ostavi adresu eto men iz B faze s kanisterimaWarhead wrote:Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?
- sheilak
#78 Re: Redukcije vode
mozda ne smatraju Mojmilo naseljem.
Ali ti se ipak pripremi.
Ali ti se ipak pripremi.
- Bullet Tooth Tony
#79 Re: Redukcije vode
volim sto imam izvor i tako to ... samo se hvalim 
- Prpa.ba
#80 Re: Redukcije vode
Krasno. Citav dan unaprijed nas obavijeste o cjelodnevnom potpunom zavrtanju pipe.
I usput prvi put u zivotu saznam da 90% grada ovisi o jednoj jedinoj cijevi. 
-
kojeime
#81 Re: Redukcije vode
Da li je vec nestasica flasirane vode u radnjama...
- Dioda
#82 Re: Redukcije vode
Ja bi na tvom mjestu nasula punoooo vode, bolje je obezbijediti seWarhead wrote:Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?
A kod mene svi stalno spominjemo kako trebamo kupiti kanistere, i opet nikad ne kupimo
Nicemu nas rat nije naucio
- BHF_Manijak
#83 Re: Redukcije vode
Mogo bi ja vrlo lahko sutra tusit vodu po pola KM - pola litra, moje naselje nije spomenut medju ovim u kojima ce doci do nestanka vode!

- žulijan asanž
#84 Re: Redukcije vode
imaju oni plastični "foldable" kanisteri. jako dobra stvar ako živiš u sarajevu. ja ih imam već godinamaDioda wrote:Ja bi na tvom mjestu nasula punoooo vode, bolje je obezbijediti seWarhead wrote:Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?![]()
A kod mene svi stalno spominjemo kako trebamo kupiti kanistere, i opet nikad ne kupimoIli kakvo plasticno burence
![]()
Nicemu nas rat nije naucio

- karanana
#85 Re: Redukcije vode
sta ce im ondje kruzni tok? mirna i lagana raskrsnica kojoj je sa jedne strane brdo. dakle nije ni puna raskrsnica nego fali krak. semafor je ondje bio sasvim dovoljan. sad ce im biti jos veca guzva i frka kad trolejbus zaglavi u kruznom toku.
- Dioda
#86 Re: Redukcije vode
Prvi put ovo vidimžulijan asanž wrote:imaju oni plastični "foldable" kanisteri. jako dobra stvar ako živiš u sarajevu. ja ih imam već godinama![]()
Cuj po' marke po' litraBHF_Manijak wrote:Mogo bi ja vrlo lahko sutra tusit vodu po pola KM - pola litra, moje naselje nije spomenut medju ovim u kojima ce doci do nestanka vode!![]()
Nikad od tebe lopova
-
breuer
#87 Re: Redukcije vode
jer kružni tok majorizira konvencionalnu raskrsnicu po mnogo čemukaranana wrote:sta ce im ondje kruzni tok? mirna i lagana raskrsnica kojoj je sa jedne strane brdo. dakle nije ni puna raskrsnica nego fali krak. semafor je ondje bio sasvim dovoljan. sad ce im biti jos veca guzva i frka kad trolejbus zaglavi u kruznom toku.
-
StupskaBitanga
#88 Re: Redukcije vode
i mene to interesujekaranana wrote:sta ce im ondje kruzni tok? mirna i lagana raskrsnica kojoj je sa jedne strane brdo. dakle nije ni puna raskrsnica nego fali krak. semafor je ondje bio sasvim dovoljan. sad ce im biti jos veca guzva i frka kad trolejbus zaglavi u kruznom toku.
- BHF_Manijak
#89 Re: Redukcije vode
Zato i jesam tu gdje jesam, sitna buranija!Dioda wrote:Prvi put ovo vidimžulijan asanž wrote:imaju oni plastični "foldable" kanisteri. jako dobra stvar ako živiš u sarajevu. ja ih imam već godinama![]()
Gdje ima ovo kupiti?
![]()
Cuj po' marke po' litraBHF_Manijak wrote:Mogo bi ja vrlo lahko sutra tusit vodu po pola KM - pola litra, moje naselje nije spomenut medju ovim u kojima ce doci do nestanka vode!![]()
![]()
Nikad od tebe lopova
- plejka2
#90 Re: Redukcije vode
Trebali su i struju zavrnut...
ako nista malo da se prisjetimo starih dobrih dana...
ako nista malo da se prisjetimo starih dobrih dana...
- hotazmaj
#91 Re: Redukcije vode
Nego kako ce nam se Penelope plaknut ako nema vode

-
bregovic
#92 Re: Redukcije vode
Jos na ovim vrucinama...divota....sheilak wrote:masala, hoce sutra biti ugodan dan.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#93 Re: Redukcije vode
U Španiji imaju trku ispred bikova ulicama grada Pamplone,...Bilo bi interesantno i poučno za naredne generacije organizovati feštu ''Trka sa kanisterima punim vode za piće'' od Pivare do Grbavice (Wilsonovog šetališta).
DA SE NE ZABORAVI!
DA SE NE ZABORAVI!
- mrtva kokoš
#94 Re: Redukcije vode
ni moje ne spomenuse, tek 7 sati a vec nema vode. 
-
blue tabu
#95 Re: Redukcije vode
Upravu je karanana, nema potrebe za kruznim tokom ..svaki dan prodjem tu i sasvim normalno se odvija saobracaj..moguce da je palo na pamet inženjeru koji je osmislio kruzni tok kod Sara centra da pravi i drugi - vjezba covjek, a iz Ministarstva potpisuju za isti... a brdo – Mojmilo rovare da bi mogao da se uklopi kruzni tok ctct samo kod nas ima .....
nego ljudi sipajte vode bice vruce danas
- Filter
#96 Re: Redukcije vode
bilo bi dobro da neko uslika miljacku prije i poslije zavrtanja pipe.
da se vidi koliko doprinosimo
btw al ce biti finih mirisa veceras u carsiji

da se vidi koliko doprinosimo
btw al ce biti finih mirisa veceras u carsiji
- LieToMe
#97 Re: Redukcije vode
moguce da je "nekom" iz opstine novi grad palo nma pamet da ima rondo i u novom gradu (sto bi samo imala ilidza) nisu imali gdje pa eto da ga stave tamo. a cula sam i iz pouzdanih izvora da su poceli kopati napamet pa umal ne potrefise bagerom u kabal (vrlo velik kabalblue tabu wrote:Upravu je karanana, nema potrebe za kruznim tokom ..svaki dan prodjem tu i sasvim normalno se odvija saobracaj..moguce da je palo na pamet inženjeru koji je osmislio kruzni tok kod Sara centra da pravi i drugi - vjezba covjek, a iz Ministarstva potpisuju za isti... a brdo – Mojmilo rovare da bi mogao da se uklopi kruzni tok ctct samo kod nas ima .....
-
vade_mecum
#98 Re: Redukcije vode
objaviti informaciju o redukciji koja ce pogoditi vise od pola grada samo dan prije je u najmanju ruku neozbiljno i bezobrazno.
- Qler
#99 Re: Redukcije vode
Neko napisa kao da smo Mozambik, a eto u ostalim gradovima ne vrse popravke, i svaka ulica ima svoj glavni vodovod.. Daj, bolje da zavrnu jedan dan, da se stisnemo, pa da naprave da valja, nego da svako malo zavrcu i prave.. Kruzni tok, iako ono nije bas extra prometna raskrsnica, u svakom slucaju ne skodi. Trola ce i dalje normalno prolaziti, nece biti semafora i lakse ce ljudi ujutro na posao ici (svako jutro sam u redu na toj raskrsnici)... A i negdje, nekada, sam procitao kao da ce praviti neki tunel kroz brdo, da spoje Dobrinju sa gradom, pa je mozda ovo dio nekog master plan-a 
A i vala, ona Dobrinja, da ne moram, nikad ne bih stanovao dole, daleko od svega, valjda ce sa tim tunelom nekada nekako pribliziti grad..
A i vala, ona Dobrinja, da ne moram, nikad ne bih stanovao dole, daleko od svega, valjda ce sa tim tunelom nekada nekako pribliziti grad..