Redukcije vode

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Warhead

#76 Re: Redukcije vode

Post by Warhead »

Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?
kokuz_sa

#77 Re: Redukcije vode

Post by kokuz_sa »

Warhead wrote:Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?
ako Bude bilo na mojmilu vode ostavi adresu eto men iz B faze s kanisterima :D
sheilak

#78 Re: Redukcije vode

Post by sheilak »

mozda ne smatraju Mojmilo naseljem. :D

Ali ti se ipak pripremi.
Bullet Tooth Tony

#79 Re: Redukcije vode

Post by Bullet Tooth Tony »

volim sto imam izvor i tako to ... samo se hvalim 8-)
Prpa.ba

#80 Re: Redukcije vode

Post by Prpa.ba »

Krasno. Citav dan unaprijed nas obavijeste o cjelodnevnom potpunom zavrtanju pipe. :D I usput prvi put u zivotu saznam da 90% grada ovisi o jednoj jedinoj cijevi. :D
kojeime

#81 Re: Redukcije vode

Post by kojeime »

Da li je vec nestasica flasirane vode u radnjama...
Dioda

#82 Re: Redukcije vode

Post by Dioda »

Warhead wrote:Iz njihovog saopstenja dalo bi se naslutiti da i Mojmilo nece imati vode. Ipak to naselje nije na spisku. Da li su mozgovi iz Vodovoda zaboravili staviti ili ce fakat Mojmilo imati vode dok okolna naselja nece imati?
Ja bi na tvom mjestu nasula punoooo vode, bolje je obezbijediti se :D

A kod mene svi stalno spominjemo kako trebamo kupiti kanistere, i opet nikad ne kupimo :roll: Ili kakvo plasticno burence :-)
Nicemu nas rat nije naucio :run:
BHF_Manijak

#83 Re: Redukcije vode

Post by BHF_Manijak »

Mogo bi ja vrlo lahko sutra tusit vodu po pola KM - pola litra, moje naselje nije spomenut medju ovim u kojima ce doci do nestanka vode! :mrgreen: 8-)
žulijan asanž

#84 Re: Redukcije vode

Post by žulijan asanž »

Dioda wrote:
Ja bi na tvom mjestu nasula punoooo vode, bolje je obezbijediti se :D

A kod mene svi stalno spominjemo kako trebamo kupiti kanistere, i opet nikad ne kupimo :roll: Ili kakvo plasticno burence :-)
Nicemu nas rat nije naucio :run:
imaju oni plastični "foldable" kanisteri. jako dobra stvar ako živiš u sarajevu. ja ih imam već godinama :D

Image
karanana

#85 Re: Redukcije vode

Post by karanana »

sta ce im ondje kruzni tok? mirna i lagana raskrsnica kojoj je sa jedne strane brdo. dakle nije ni puna raskrsnica nego fali krak. semafor je ondje bio sasvim dovoljan. sad ce im biti jos veca guzva i frka kad trolejbus zaglavi u kruznom toku.
Dioda

#86 Re: Redukcije vode

Post by Dioda »

žulijan asanž wrote:imaju oni plastični "foldable" kanisteri. jako dobra stvar ako živiš u sarajevu. ja ih imam već godinama :D
Prvi put ovo vidim :shock: Gdje ima ovo kupiti? :-D
BHF_Manijak wrote:Mogo bi ja vrlo lahko sutra tusit vodu po pola KM - pola litra, moje naselje nije spomenut medju ovim u kojima ce doci do nestanka vode! :mrgreen: 8-)
Cuj po' marke po' litra :shock:
Nikad od tebe lopova :mrgreen:
breuer

#87 Re: Redukcije vode

Post by breuer »

karanana wrote:sta ce im ondje kruzni tok? mirna i lagana raskrsnica kojoj je sa jedne strane brdo. dakle nije ni puna raskrsnica nego fali krak. semafor je ondje bio sasvim dovoljan. sad ce im biti jos veca guzva i frka kad trolejbus zaglavi u kruznom toku.
jer kružni tok majorizira konvencionalnu raskrsnicu po mnogo čemu ;)
StupskaBitanga

#88 Re: Redukcije vode

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:sta ce im ondje kruzni tok? mirna i lagana raskrsnica kojoj je sa jedne strane brdo. dakle nije ni puna raskrsnica nego fali krak. semafor je ondje bio sasvim dovoljan. sad ce im biti jos veca guzva i frka kad trolejbus zaglavi u kruznom toku.
i mene to interesuje
BHF_Manijak

#89 Re: Redukcije vode

Post by BHF_Manijak »

Dioda wrote:
žulijan asanž wrote:imaju oni plastični "foldable" kanisteri. jako dobra stvar ako živiš u sarajevu. ja ih imam već godinama :D
Prvi put ovo vidim :shock: Gdje ima ovo kupiti? :-D
BHF_Manijak wrote:Mogo bi ja vrlo lahko sutra tusit vodu po pola KM - pola litra, moje naselje nije spomenut medju ovim u kojima ce doci do nestanka vode! :mrgreen: 8-)
Cuj po' marke po' litra :shock:
Nikad od tebe lopova :mrgreen:
Zato i jesam tu gdje jesam, sitna buranija! :lol: :mrgreen: A gdjeŠ ljudima vodu skup0lje naplatit na sutrasnji vakat, nemam ba duse! :mrgreen:
plejka2

#90 Re: Redukcije vode

Post by plejka2 »

Trebali su i struju zavrnut...
ako nista malo da se prisjetimo starih dobrih dana...
hotazmaj

#91 Re: Redukcije vode

Post by hotazmaj »

Nego kako ce nam se Penelope plaknut ako nema vode :D :lol:
bregovic

#92 Re: Redukcije vode

Post by bregovic »

sheilak wrote:masala, hoce sutra biti ugodan dan.
Jos na ovim vrucinama...divota....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#93 Re: Redukcije vode

Post by PipiDugaDevetka »

U Španiji imaju trku ispred bikova ulicama grada Pamplone,...Bilo bi interesantno i poučno za naredne generacije organizovati feštu ''Trka sa kanisterima punim vode za piće'' od Pivare do Grbavice (Wilsonovog šetališta).

DA SE NE ZABORAVI!
mrtva kokoš

#94 Re: Redukcije vode

Post by mrtva kokoš »

ni moje ne spomenuse, tek 7 sati a vec nema vode. :-)
blue tabu

#95 Re: Redukcije vode

Post by blue tabu »

Upravu je karanana, nema potrebe za kruznim tokom ..svaki dan prodjem tu i sasvim normalno se odvija saobracaj..moguce da je palo na pamet inženjeru koji je osmislio kruzni tok kod Sara centra da pravi i drugi - vjezba covjek, a iz Ministarstva potpisuju za isti... a brdo – Mojmilo rovare da bi mogao da se uklopi kruzni tok ctct samo kod nas ima .....
nego ljudi sipajte vode bice vruce danas :)
Filter

#96 Re: Redukcije vode

Post by Filter »

bilo bi dobro da neko uslika miljacku prije i poslije zavrtanja pipe.
da se vidi koliko doprinosimo

btw al ce biti finih mirisa veceras u carsiji :-) :D
LieToMe

#97 Re: Redukcije vode

Post by LieToMe »

blue tabu wrote:Upravu je karanana, nema potrebe za kruznim tokom ..svaki dan prodjem tu i sasvim normalno se odvija saobracaj..moguce da je palo na pamet inženjeru koji je osmislio kruzni tok kod Sara centra da pravi i drugi - vjezba covjek, a iz Ministarstva potpisuju za isti... a brdo – Mojmilo rovare da bi mogao da se uklopi kruzni tok ctct samo kod nas ima .....
nego ljudi sipajte vode bice vruce danas :)
moguce da je "nekom" iz opstine novi grad palo nma pamet da ima rondo i u novom gradu (sto bi samo imala ilidza) nisu imali gdje pa eto da ga stave tamo. a cula sam i iz pouzdanih izvora da su poceli kopati napamet pa umal ne potrefise bagerom u kabal (vrlo velik kabal :lol:) pa sreca da ostajemo samo bez vode, mogli smo i bez struje.
vade_mecum

#98 Re: Redukcije vode

Post by vade_mecum »

objaviti informaciju o redukciji koja ce pogoditi vise od pola grada samo dan prije je u najmanju ruku neozbiljno i bezobrazno.
Qler

#99 Re: Redukcije vode

Post by Qler »

Neko napisa kao da smo Mozambik, a eto u ostalim gradovima ne vrse popravke, i svaka ulica ima svoj glavni vodovod.. Daj, bolje da zavrnu jedan dan, da se stisnemo, pa da naprave da valja, nego da svako malo zavrcu i prave.. Kruzni tok, iako ono nije bas extra prometna raskrsnica, u svakom slucaju ne skodi. Trola ce i dalje normalno prolaziti, nece biti semafora i lakse ce ljudi ujutro na posao ici (svako jutro sam u redu na toj raskrsnici)... A i negdje, nekada, sam procitao kao da ce praviti neki tunel kroz brdo, da spoje Dobrinju sa gradom, pa je mozda ovo dio nekog master plan-a :)

A i vala, ona Dobrinja, da ne moram, nikad ne bih stanovao dole, daleko od svega, valjda ce sa tim tunelom nekada nekako pribliziti grad..
shin

#100 Re: Redukcije vode

Post by shin »

Ko se nije plakno, najebo je :lol:
Post Reply