koncert Harija na koševu-otići ili ......

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

caes

#76 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

ja zivim blizu stadiona, vala mu i nije neko ozvucenje, sjecam se kad je dino napravio koncert, zatvarala sam prozor da cujem tv.
upravo goni sa onom svojom 'ja znaaaaaam necu te preboljetiiii .. ' :D
musac

#77 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by musac »

caes wrote:ja zivim blizu stadiona, vala mu i nije neko ozvucenje, sjecam se kad je dino napravio koncert, zatvarala sam prozor da cujem tv.
Kol'ko ima ljudi?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#78 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Admir_1984 »

musac wrote:
caes wrote:ja zivim blizu stadiona, vala mu i nije neko ozvucenje, sjecam se kad je dino napravio koncert, zatvarala sam prozor da cujem tv.
Kol'ko ima ljudi?
Meni kaze ovaj haver sto je na koncertu da ima oko 30 milja
caes

#79 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

bome ima raje, ja gledam ovu zapadnu stranu, puno
musac

#80 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by musac »

Pa kol'ko moze stati na Kosevo? Ko ga je napunio najvise?
caes

#81 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

na kosevo staje 40 000 i to samo tribine koliko znam?

a napunio je merlin najvise, svojevremeno, s onim prvim koncertom na stadionu
musac

#82 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by musac »

caes wrote:na kosevo staje 40 000 i to samo tribine koliko znam?

a napunio je merlin najvise, svojevremeno, s onim prvim koncertom na stadionu
kol'ko? 70000? sredinom?
caes

#83 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

jah, sredinom, taj koncert
znam da su nesto govorili i o 80 000, al recimo da je realna brojka bila 65-70 000

i jos koliko je raje bilo ispred, nisu mogli uci ..
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#84 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Admir_1984 »

Jel zavrsio dernek?
caes

#85 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

jes, fajront ima vec 10min
Amazonka27

#86 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Amazonka27 »

hahaha :D kad je merlin imao onaj prvi koncert, meni komsinica dosla na vrata i molila me da smanjim muziku a ja na TV-u gledala neku politicku emisiju....ne mogu zenu da ubjedim da nije do mene :D kaze zvace policiju :D
barby02

#87 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by barby02 »

Suncica79 wrote:Jeste vi cudan narod pobogu :roll:
Niko ne zna Harijeve pjesme, niti Dine Merlina, Halidovu kaze zna jednu pa gdje ste vi odrasli? Necu da kritikujem iciji ukus, ali brate dosta glume ima na ovim diskusijama kobajagi vecina slusa U2 i Pink Floyd i Nirvanu pa je li mislite da ste vise cool i 'raja s asfalta' ako u svakom svom komentaru spomenete kako ne znate nijednu Halidovu nijednu Harijevu a to vas niko i ne pita??? Sta slusate na dernecima, svadbama U2???

Ja rado slusam Americki pop, ali brate odrasla sam u Bosni, Sarajevu, sevdah mi je na prvom mjestu, nasi pojedini muzicari, pa onda sve ostalo. Raju valjda stid da kaze slusam Halida ili Harisa ispasce seljaci....zalosno!

:bih:
U pravu si za ovo, imam ja svoje pjesme koje slusam iz narodnjackog zanra, kad mi dodje :-) ali to nije ni blizu ni Dino , ni Hari ni Haris Dzinovic kojeg ne mogu ni na slici. . iako ima sjajan glas . Ali niti je Dino narodnjak -klasicni,ni Hari. Halid nije u istom kosu sa Tomom . Svako od njih iako ove nove stvarno ne znam , ni po imenima,ima neku pjesmu koja je usla u masu i nikada nece izaci. Ipak, slusati nekoga jeste imati njegov CD, ici mu na koncert, citati njegove intervjue, pratiti mu rad. . Ne pratim ona takmicenja za trazenje pjevaca ali kada se trefim saslusam ,onako, ustvari , najzanimljivije mi je gledati njih same, koliko vjere polazu u svoj kvalitet i koliko se to podudara sa realnim kvalitetom. Sta ces, kod mene je malo i profesionalne deformacije prema svim zanrovima. . :D
fixer

#88 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by fixer »

Pojesti supu ili juhu? Preporuke molim vas, s obzirom na ucesce u ratu, izjave i ostalo. :roll:
O grahu necu da pricam, tu nemam dileme, jer je imao jedno od vecih uloga u Vojsci RS-a :)
sheilak

#89 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by sheilak »

caes wrote:jes, fajront ima vec 10min
Jel' raja rezala žile? :D
Suncica79 wrote:Jeste vi cudan narod pobogu :roll:
Niko ne zna Harijeve pjesme, niti Dine Merlina, Halidovu kaze zna jednu pa gdje ste vi odrasli? Necu da kritikujem iciji ukus, ali brate dosta glume ima na ovim diskusijama kobajagi vecina slusa U2 i Pink Floyd i Nirvanu pa je li mislite da ste vise cool i 'raja s asfalta' ako u svakom svom komentaru spomenete kako ne znate nijednu Halidovu nijednu Harijevu a to vas niko i ne pita??? Sta slusate na dernecima, svadbama U2???

Ja rado slusam Americki pop, ali brate odrasla sam u Bosni, Sarajevu, sevdah mi je na prvom mjestu, nasi pojedini muzicari, pa onda sve ostalo. Raju valjda stid da kaze slusam Halida ili Harisa ispasce seljaci....zalosno!
Izvini, ali meni je na prvom mjestu kvalitet - ako mi se neka pjesma svidja, ja ću je slušati, bez obzira pjeva li je Dino, Oliver ili Jim. Ali, zaista moram reći da su domaće pjesme u većini slučajeva šund - loša melodija, loša izvedba, još gore riječi. Glupo, besmisleno, blentavo. I nema to veze s tim da te pjesme pjevaju Dino, Hari, Din, Erato..., zaista ne. One pjesme grupe Hari Mata Hari koje znam, potječu iz vremena prije rata, Dine Merlina isto tako, ove novije zaista ne znam, niti me zanimaju niti bi se mogla prisliti da ih slušam jer bih, kao Bosanka, navodno ih trebala slušati.

O ukusima se ne da raspravljati - što je meni za plakat', možda je nekom drugom san snova, to vrijedi i za muziku. Moje mišljenje je da je Hari lažna zvijezda, da živi od stare slave i da publici nije u stanju predstaviti ništa novo, ništa nadahnuto. Slično je i sa ostalim bosanskim " estradnim umjetnicima ". Možda se to jednom promijeni, ali za sada su svi zajedno - odron.
caes

#90 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

ma dje rezala, mesh cini da nije nijedan bis napravio, zajebana zvijezda, kad kaze fajront onda je fajront :D
Neelix

#91 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Neelix »

mogul ja koju nabacit :)

necu se doticati pjesama - to je do ukusa - govorit cu samo o koncertu

stadion - 2/3 terena (ukljucujuci i stazu) je bilo popunjeno, tribine (istok, zapad i sjever) oko 4/5

ozvucenje - savrseno, koliko to u nasim uslovima moze biti. ne pamtim kad sam bio na koncertu da razumijem likove na stejdzu sta pricaju od rijeci do rijeci. a bio sam i na terenu i na tribinama, nema razlike.

bina - jako lijepo osvijetljena, u pozadini ogromni display (95% sam sigran da nije projektor), na kojem su se vrtile slike koje docaravaju ugodjaje pojedinih pjesama. i to je bilo odlicno.

hari je najbolj vokal "u naske", bez potrebe za dodatnom raspravom".

imam osjecaj da je citao forum :D neko je napisao kako nije mogao :? otpjevati "o sole mio". otpjevao je na koncertu, i to fantasticno, postavim klip kad mi ne bude mrsko

izveo je preko 30 pjesama, bez pauze. zera je otpjevao jednu - "bacila je sve niz rijeku"

sad negativne stvari :)

na sred koncerta na binu izlaze predstavnice fondacije "hastor" da bi pohvalile harija kako im pomaze, da bi mu se zahvalile na nekom novcu valjda bla bla - jako ofiran momenat :D koji je valjda trebao pokazati da je hari dobrocinitelj, sta li - uglavnom izazvalo je kontraefekat medju rajom.

i nije pjevao "zar je to jos od nas ostalo" :-?

(bio je bis - "poletjela golubica" i "lejla")
caes

#92 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by caes »

na sred koncerta na binu izlaze predstavnice fondacije "hastor" da bi pohvalile harija kako im pomaze, da bi mu se zahvalile na nekom novcu valjda bla bla - jako ofiran momenat :D koji je valjda trebao pokazati da je hari dobrocinitelj, sta li - uglavnom izazvalo je kontraefekat medju rajom.
ahahahaha :D
Ghita

#93 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Ghita »

ja, a tražio je za nastup u srebrenici 10 000 KM
caes wrote:
ma dje rezala, mesh cini da nije nijedan bis napravio, zajebana zvijezda, kad kaze fajront onda je fajront :D

ja sam čula da je krv šikljala na sve strane. upropastili su travnjak. još kad je na kraju vrisnuo leeeejlaaaaaaaaaa počele su se i arterije rezati
ibizza

#94 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by ibizza »

najlosiji koncert na kojem sam bio...
ulpinian

#95 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by ulpinian »

Neelix wrote:mogul ja koju nabacit :)

necu se doticati pjesama - to je do ukusa - govorit cu samo o koncertu

stadion - 2/3 terena (ukljucujuci i stazu) je bilo popunjeno, tribine (istok, zapad i sjever) oko 4/5

ozvucenje - savrseno, koliko to u nasim uslovima moze biti. ne pamtim kad sam bio na koncertu da razumijem likove na stejdzu sta pricaju od rijeci do rijeci. a bio sam i na terenu i na tribinama, nema razlike.

bina - jako lijepo osvijetljena, u pozadini ogromni display (95% sam sigran da nije projektor), na kojem su se vrtile slike koje docaravaju ugodjaje pojedinih pjesama. i to je bilo odlicno.

hari je najbolj vokal "u naske", bez potrebe za dodatnom raspravom".

imam osjecaj da je citao forum :D neko je napisao kako nije mogao :? otpjevati "o sole mio". otpjevao je na koncertu, i to fantasticno, postavim klip kad mi ne bude mrsko

izveo je preko 30 pjesama, bez pauze. zera je otpjevao jednu - "bacila je sve niz rijeku"

sad negativne stvari :)

i nije pjevao "zar je to jos od nas ostalo" :-?

(bio je bis - "poletjela golubica" i "lejla")
a jes fakat ono za fondaciju usralo cijelu večer... još ona cura "Azra" se navila da priča, naštrebala napamet kako joj Hari pomaže... ojj odrona :D
Sve u svemu... za naše uslove i dešavanja u Sarajevu općenito, bio je to jedan fin koncert :skoljka:
DaysleepeR

#96 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by DaysleepeR »

Zagreb na koncertu U2 zarado 8 miliona EUR za 2 dana.

Naš grad plus sponzori su za ovaj odron iskreširali makar 4 mil. KM.

i niko na kraju ništa nije dobio, nit je došao svjež novac u grad, nit smo vidjeli šta novo, samo će se Hari moći šepurit po Hayatu i Avazu kako je napuio Koševo...

palanka smo bez premca
Neelix

#97 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Neelix »

Amazonka27

#98 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Amazonka27 »

DaysleepeR wrote:Zagreb na koncertu U2 zarado 8 miliona EUR za 2 dana.

Naš grad plus sponzori su za ovaj odron iskreširali makar 4 mil. KM.

i niko na kraju ništa nije dobio, nit je došao svjež novac u grad, nit smo vidjeli šta novo, samo će se Hari moći šepurit po Hayatu i Avazu kako je napuio Koševo...

palanka smo bez premca
rijetko se javljas ali ko i uvijek :thumbup:

edit: ok :D ne bas uvijek :D
kockica_kockica

#99 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by kockica_kockica »

ja bila na koncertu :lol: :lol: :lol:

nacerali me ... :lol: zezam se .... ali za ozbiljno da mi je neko prije mjesec dana rekao da cu drezdati na tribini slusajuci Harija rekla bih mu/joj da je LUDA :lol: :mrgreen: ... no sve je to do svijeta s kojim ides na koncert... meni je bilo odlicno sa mojim prijateljima na tribinama ... koga briga sto je pjevao Hari Mata Hari....

i da.. ozvucenje je bilo predobro... :)

hari je u plavom sakoicicu izgledao kao makro... iako se predstavio kao madzionicar... nidje veze :-)

O sole mio je otpjevao i zbog toga se ne mora stidjeti.. mislim da se on ma koliko ga ljudi ne voljeli svog glasa ne treba uopce stidjeti...

o losim stvarima necu ni govoriti... bezveze mi sad tu nesto kritikovati sto je bilo ovo ili ono... Zbog Enisa Beslagica mi je osmijeh bio od uha do uha... Ciro me nasmijao svojim govorom kojim nista nije rekao ali sam skontala da hoce istu tu raju sa koncerta na utakmici :lol: ... Drago mi je bilo kad je Zera sa Harijem otpjevao onu pjesmu Dok miljacka protice... Nina je bila predobra kao i obicno.... Cak sam bila zadovoljna i kad je gurbet Dino Merlin poceo s njim pjevati.... Na kraju je dosao i Halid Beslic... Dirljivo... Nakon oporavka od saobracajke da ipak dodje i otpjeva s Harijem pjesmu...

Neki ljudi na forumu su jako zlocesti... svaki ku***c mu fali i smeta... opustite se ljudi... pjevajte.. ko pjeva zlo ne misli....
Ghita

#100 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......

Post by Ghita »

isrpan i fin izvještaj kockice svaka čast. ma ja sam malo ljubomorna što večeras nije bio koncert nekoga koga ja slušam da se malo ispušem
Post Reply