na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- stachu
#76 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Ako bas bas bas ne moram, naravno da necu!

-
pOZz
#77 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Ima folova da se besplatno prođe, al' moraš biti u lancu, moraš biti online 24h.
Il' naprimjer da uzmeš neku našu karticu (npr. BHT1, Hayat i sl.) te da ostalima nudiš to, a za uzvrat bi dobivao ostale kanale (Premier, Sky, Poljake, Rumune).
Il' naprimjer da uzmeš neku našu karticu (npr. BHT1, Hayat i sl.) te da ostalima nudiš to, a za uzvrat bi dobivao ostale kanale (Premier, Sky, Poljake, Rumune).
- stachu
#78 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Ruka, ruku mije!pOZz wrote:Ima folova da se besplatno prođe, al' moraš biti u lancu, moraš biti online 24h.![]()
-
pOZz
#79 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Jbga, sve je to interes. 
- stachu
#80 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
pOZz wrote:Jbga, sve je to interes.
Sta treba da placamo nesto kad naravno moze djabalaba!
- and
#81 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
ovaj ce,ako pratiš na satelitu ima srpski jezik,na audio promijeniškakavdanakneiskustvu wrote:cikular wrote:Ovi moji eurosportovi nemaju txt.
Imam nakav madarski/rumunski i neki CE, al na njemu komentarisu na engleskom pa to i pratim.
hvala cikcango,hvala hidrante,hvala cikularu
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#82 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
kada sam sinoc vidio sunce me ogrijalostachu wrote:Ko bi rek'o cuda da se dese.....
samo da nam ne pocnu zatamnjivati utakmice kao na hrt-u
- karanana
#83 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
jeli ovo pricate o BH Cable netu? pisao sam hs-u, ali da bog do da i procitaju i bilo sta odgovore a kamoli da uslise molbu. ali nema veze, obice im se o glavu. ima da se nabavi digitalac satelit pa nek se pushe sa njihovim beharima, alfama i igmanima. samo da mi je skupit 3-4 glave.
- stachu
#84 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Ako mene pitas, bolje je da zovete da im dosadjujete nego slati mailove, al eto... BHCN zakon (nevjerovatno, ali istinito)!karanana wrote:jeli ovo pricate o BH Cable netu? pisao sam hs-u, ali da bog do da i procitaju i bilo sta odgovore a kamoli da uslise molbu. ali nema veze, obice im se o glavu. ima da se nabavi digitalac satelit pa nek se pushe sa njihovim beharima, alfama i igmanima. samo da mi je skupit 3-4 glave.
-
samo malo
#85 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
HS i Elob ne vjerujem da imaju namjeru ubaciti Eurosport 2 u startni paket.
Dajes im 12 ili 13 km nizasta, poznata stvar.
- BSn
#86 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
samo malo wrote:HS i Elob ne vjerujem da imaju namjeru ubaciti Eurosport 2 u startni paket.
Ima Elob ES2 u dodatnom paketu, al' zato pogresni. Pa, dok svi ostali gledaju Bundes Ligu na ES2 Srbija, mi gledamo fudbal na pijesku na ES2 Srbija.
Nece vam zatamnjivat'. Zatamnjivati ce vam RTS, jer je otkupio prava prenosa Lige Prvaka, ali samo za Srbiju, kod nas je to uradio PBS. Sto se tice BL-a, ES2 je otkupio prava prenosa i za nasu zemlju. Upravo zbog toga FTV nije mogao/smio/znao otkupiti prava za BiH. Naravno, ES2 jeste otkupio prava za BiH, ali nije racunao na nesposobnost Elobovih uposlenika.grunt wrote: samo da nam ne pocnu zatamnjivati utakmice kao na hrt-u
- veljaca
#87 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Gospodine "karanana" - moze li malo detaljniji opis sta je sve potrebno da ja kuci na svom TV -u preko satelita gledam sta hocu? Sta je potrebno od opreme ?.... Kako se dekodira kodirani slignal i tako to ?.....karanana wrote: ima da se nabavi digitalac satelit pa nek se pushe sa njihovim beharima, alfama i igmanima. samo da mi je skupit 3-4 glave.
Unaprijed hvala......
- karanana
#88 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
gosn. veljaca, i ja sam trenutno u procesu ucenja o ovome. ima par tema na ovome forumu, a licno sam isao u firmu orbit na ch vili koja prodaje opremu, medjutim nisam bio zadovoljan njihom uslugom niti objasnjenjima na neka moja, mozda glupa i jednostavna pitanja. nisu mi izgledali zainteresovano da pomognu i da mi probaju to tushnuti. navodno ti treba receiver, tanjir i adsl da mozes stalno skidati te neke key-eve. pocetna investicija bi ti bila nekih 300-400. e sad sto se tice ovog card sharinga i dekodiranja, to ni ja ne kontam i probavam da negde nesto nadjem o tome.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#89 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
prije par dana sam zvao bhcabelnet i kazu mi da su imali veliki broj poziva od korisnika i da rade na tome da ubace srbijanski eurosport2 sto se sinoc i dogodilo
znam da su ih skoro sve komsije iz moje zgrade zvale,probajte i vi makar na taj nacin napraviti pritisak na svoje kablovske operatere mada vjerujem da ce ubrzo i ostali ubaciti eurosport u svoju programsku semu
znam da su ih skoro sve komsije iz moje zgrade zvale,probajte i vi makar na taj nacin napraviti pritisak na svoje kablovske operatere mada vjerujem da ce ubrzo i ostali ubaciti eurosport u svoju programsku semu
- and
#90 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
ako šta treba pojasniti bujrum pitajkaranana wrote:gosn. veljaca, i ja sam trenutno u procesu ucenja o ovome. ima par tema na ovome forumu, a licno sam isao u firmu orbit na ch vili koja prodaje opremu, medjutim nisam bio zadovoljan njihom uslugom niti objasnjenjima na neka moja, mozda glupa i jednostavna pitanja. nisu mi izgledali zainteresovano da pomognu i da mi probaju to tushnuti. navodno ti treba receiver, tanjir i adsl da mozes stalno skidati te neke key-eve. pocetna investicija bi ti bila nekih 300-400. e sad sto se tice ovog card sharinga i dekodiranja, to ni ja ne kontam i probavam da negde nesto nadjem o tome.
-
samo malo
#91 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Pa bio bi red da ubace i Elob i HS ES2 u programsku shemu, ipak u Bundesligi igraju nasi dijamanti.
Prvorazredna je blamaza federalne tv da je takvo sto dopustila, kao i ostalih tv kuca iz BiH koje nisu ni pokusale obezbjediti prava prijenosa.
Prvorazredna je blamaza federalne tv da je takvo sto dopustila, kao i ostalih tv kuca iz BiH koje nisu ni pokusale obezbjediti prava prijenosa.
- veljaca
#92 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Gosn "and" - hajde onda da nam onako laicki objasnis sta nam treba, oprema i sve to - da bi na TV kuci gledali KVALITETAN satelitski program ? Zatim kako da gledamo one kanale koji su kodirani ? Gdje je oprema najprihvatljivija ? Tako to ...and wrote:ako šta treba pojasniti bujrum pitajkaranana wrote:gosn. veljaca, i ja sam trenutno u procesu ucenja o ovome. ima par tema na ovome forumu, a licno sam isao u firmu orbit na ch vili koja prodaje opremu, medjutim nisam bio zadovoljan njihom uslugom niti objasnjenjima na neka moja, mozda glupa i jednostavna pitanja. nisu mi izgledali zainteresovano da pomognu i da mi probaju to tushnuti. navodno ti treba receiver, tanjir i adsl da mozes stalno skidati te neke key-eve. pocetna investicija bi ti bila nekih 300-400. e sad sto se tice ovog card sharinga i dekodiranja, to ni ja ne kontam i probavam da negde nesto nadjem o tome.
HVALA unaprijed ....
-
samo malo
#93 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Ovo oko opreme i tih "kijeva" i mene zanima.
Kad pitas nekog, obicno ti odgovori "proguglaj". Ono, guglam ja, ali sta trazim konkretno?
Moze jedan vodic za nas laike, kako doci do nadasve zanimljivih tv kanala preko digitalnog resivera, i uz pomoc kljuceva skinutih sa neta, a za sto manje para
Kad pitas nekog, obicno ti odgovori "proguglaj". Ono, guglam ja, ali sta trazim konkretno?
Moze jedan vodic za nas laike, kako doci do nadasve zanimljivih tv kanala preko digitalnog resivera, i uz pomoc kljuceva skinutih sa neta, a za sto manje para
- karanana
#94 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
to bi bilo super kad bi nam gosn. @and malo vise objasnio.
mene najvise interesuje, sta nakon fizicke instalacije tanjira i receivera? sta znaci ovo card shareovanje? jeli se to mjesecno nekom plati da bi mi kanali ostali otkljucani?
a i ostale stvari sto je gosn veljaca pitao.....
mene najvise interesuje, sta nakon fizicke instalacije tanjira i receivera? sta znaci ovo card shareovanje? jeli se to mjesecno nekom plati da bi mi kanali ostali otkljucani?
- and
#95 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
treba ti reciver,recimo dreambox 500 intenet konekcija,tanjir,motor.momci prodaju resiver + cs 1 god. otprilike 400 km.
resiver spoji na internet i to je to.resiver sam povlači kodove preko interneta,tj server na koji te nakači,koji mu platiš,daje ti podatke sa originalnih kartica.tvoje je samo da mijenjaš kanale na daljinskom.
resiver spoji na internet i to je to.resiver sam povlači kodove preko interneta,tj server na koji te nakači,koji mu platiš,daje ti podatke sa originalnih kartica.tvoje je samo da mijenjaš kanale na daljinskom.
- karanana
#96 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
znaci imam dil da platim 400 maraka da mi se sve postavi i pripremi i da godinu dana budem miran da ne dadnem ni feninga a da imam sve kanale jer dobijem kacenje na ovaj server dzaba jednu godinu? a koliko kosta inace mjesecno ili godisnje kacenje i skidanje kodova sa ovog servera kada ne bi bilo dzaba?
- alen_zenica
#97 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
ma kakav dreambox.......kupis yumatu koji se moze naci za 90 km i gledas sve to.
treba ti tanjir i lnb i eto ga.....
- and
#98 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
gore sam ukratko objasnio.nakon fizičke instalacije resiver se ehternet kablom spoji sa ruterom da bude spojen na internet.karanana wrote:to bi bilo super kad bi nam gosn. @and malo vise objasnio.
neko ima server na koji su spojeni resiveri sa originalnim karticama .da bi se spojio na njegov server nekome moraš platiti,ili ako ti neko da besplatno.sve je stvar dogovora,neko daje mjesečno,neko godišnje.uglavnom to tebe ne interesuje,kad mu platiš on te spoji,ukuca u resiver šta treba,a tebe interesuje samo da to funkcioniše kako treba.
- veljaca
#99 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
Izvini, ali sta je Yumata i sta je lnb ..........alen_zenica wrote:ma kakav dreambox.......kupis yumatu koji se moze naci za 90 km i gledas sve to.
Znam da vama koji ovo znate izgleda smijesno, ali ima nas kojima ovo nije oblast djelovanja .....
Hvala ...
- and
#100 Re: na koji nacin pratite bundes ligu ove sezone???
a šta gledaš za 90 km osim digi tv?alen_zenica wrote:ma kakav dreambox.......kupis yumatu koji se moze naci za 90 km i gledas sve to.