priznavanje prevare
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PalaSa Marsa
#76 Re: priznavanje prevare
Sto mi ovo sve nejasnije postaje. Zar svaka i iskljucivo svaka veza mora bas na pocetku/startu imat' predavanja tipa "to mrzim, to ne mrzim, to volim, to ne volim" drugim rijecima, zar uvijek i skoro uvijek imaju neki uslovi.
da bi neko bio s'nekim,
( i u krajnjem slucaju, odkud znas da ti se uopste neko i dopada, ako si vec iznio svoje zivotne stavove i principe, a da pri tom' nisi dao sansu/prostor nekom za "bolje" upoznavanje. 
-
PalaSa Marsa
#77 Re: priznavanje prevare
Auh!
Napomena: Trazim oprost', ako sam os'la s'teme. (moze bit' da jesam malo).

Napomena: Trazim oprost', ako sam os'la s'teme. (moze bit' da jesam malo).
-
rednailed
#78 Re: priznavanje prevare
enya wrote:Jedan moj dobar prijatelj takodjer nikad nije priznavaorednailed wrote:nista ne treba priznat:) nikad!... o tome se suti..imao je mahom sve duge veze...fine cure... ali eto, nije mu nikad bila dovoljna ta jedna stalna djevojka, volio je i sa strane
mislim da nikad ni jedna nije saznala, bio je maher u tome.
uglavnom, nedavno ga je ostavila zarucnica... zbog drugog![]()
ne kazu bezveze...sve se vraca, sve se placa
-
pridearijana
#79 Re: priznavanje prevare
svi na prevaru gledate nekako povrsno a jeste li se ikad zapitali da ste u braku vise godina i da vas je muz/zena pravario/la jednom ili je imao/la neku kracu avanturicu kako bi ste reagovali?dosao/la vam je i pokajao/la se....ko je tu prevaren?pa treca osoba sa kojom vas je partner prevario....on/ona je dosao kuci,shvatio svoju gresku i rekao je....je li bolje to ili da nastavi sa takvim svojim ponasanjem i da nikad ne saznate a cijelo vrijeme vam prica price kako ste mu jedina/jedini....tek tad ste prevareni....svakom se moze desiti minuta slabosti ali je li to toliko lose da bi ste ostavili sav svoj izgradjeni zivot sa nekom osobom samo radi prevare?ko je tu kraj vas kad ste bolesni?kad vam treba savjet?ko je bio kraj vas u svemu losem i dobrom svo to vrijeme?nekako vecina vas gleda na to da dok je dobro tu sam a kad se desi prevara e to je lose i ja sad idem od te osobe...ne,zivot me je naucio da samo cjenim iskrenost i lako je oprostiti nekome prevaru ko je pogrijesio i skupio hrabrosti da to kaze...to nisu kukavice to su samo ljudi koji su pogrijesili i svjesni su svojih gresaka....ako imate takvu zivotnu filozofiju i ako je vas partner razumije onda je tesko i da ce vas prevariti jer postaje svjetan i on koliko male stvari vise znace i cine zivot ljepsim pa samim tim i na prevaru ce gledati kao na nesto sto svako moze da uradi ali ne moze svako izgraditi odnos pun razumjevanja i postovanja....meni je gore da gledam svaki dan sve te ljude koji varaju svoje zene a one nista ne znaju...e tek tad vam se svi smiju
- Globus
#80 Re: priznavanje prevare
joj gluposti 
-
djana h
#81 Re: priznavanje prevare
Ovo pise osoba koja ima iskustva.I to se vidi po razmisljanju.Naravno,po svim ovim postovima lako je zakljuciti ko je u vezi,braku ,a ko je jos neopredjeljen sto se tice statusapridearijana wrote:svi na prevaru gledate nekako povrsno a jeste li se ikad zapitali da ste u braku vise godina i da vas je muz/zena pravario/la jednom ili je imao/la neku kracu avanturicu kako bi ste reagovali?dosao/la vam je i pokajao/la se....ko je tu prevaren?pa treca osoba sa kojom vas je partner prevario....on/ona je dosao kuci,shvatio svoju gresku i rekao je....je li bolje to ili da nastavi sa takvim svojim ponasanjem i da nikad ne saznate a cijelo vrijeme vam prica price kako ste mu jedina/jedini....tek tad ste prevareni....svakom se moze desiti minuta slabosti ali je li to toliko lose da bi ste ostavili sav svoj izgradjeni zivot sa nekom osobom samo radi prevare?ko je tu kraj vas kad ste bolesni?kad vam treba savjet?ko je bio kraj vas u svemu losem i dobrom svo to vrijeme?nekako vecina vas gleda na to da dok je dobro tu sam a kad se desi prevara e to je lose i ja sad idem od te osobe...ne,zivot me je naucio da samo cjenim iskrenost i lako je oprostiti nekome prevaru ko je pogrijesio i skupio hrabrosti da to kaze...to nisu kukavice to su samo ljudi koji su pogrijesili i svjesni su svojih gresaka....ako imate takvu zivotnu filozofiju i ako je vas partner razumije onda je tesko i da ce vas prevariti jer postaje svjetan i on koliko male stvari vise znace i cine zivot ljepsim pa samim tim i na prevaru ce gledati kao na nesto sto svako moze da uradi ali ne moze svako izgraditi odnos pun razumjevanja i postovanja....meni je gore da gledam svaki dan sve te ljude koji varaju svoje zene a one nista ne znaju...e tek tad vam se svi smiju
Bila sam neshvacena sa svojim razmisljanjem,a li samo od strane onih koji misle da su svo iskustvo pokupili sa kojom ozbiljnijom vezicom i prijetnjama na pocetku veze
Da,drugacije je ne oprostiti prevaru u vezi,kao neobaveznoj,bez djece,bez kuce i zajednickih uspomena i interesa,a drugo je to uraditi u braku.
- burek_in_space
#82 Re: priznavanje prevare
To shto je neko napisao mishljenje slichno tvom, ne mora da znachi da to treba biti opshteprihvatljivo razmishljanje.Ako, i ponavaljam ako te je muzh prevario a ti mu oprostila, to je tvoj izbor i kao takav ja ga poshtujem ali ga necu razumjeti nikada, jer jednom prevari dokazao/la si da ti nije stalo do mene dovoljno da se suzdrzhish i ne nanesesj mi bol.djana77 wrote: Ovo pise osoba koja ima iskustva.I to se vidi po razmisljanju.Naravno,po svim ovim postovima lako je zakljuciti ko je u vezi,braku ,a ko je jos neopredjeljen sto se tice statusa![]()
Bila sam neshvacena sa svojim razmisljanjem,a li samo od strane onih koji misle da su svo iskustvo pokupili sa kojom ozbiljnijom vezicom i prijetnjama na pocetku veze![]()
Da,drugacije je ne oprostiti prevaru u vezi,kao neobaveznoj,bez djece,bez kuce i zajednickih uspomena i interesa,a drugo je to uraditi u braku.
Osvrcem se na ovaj post i bio je josh jedan ranije, samo mi se ne trazhi sada, koji spominju neke prijetnje i ucjenjivanja, koja ja nisam spomenuo uopshte. Rekao sam da sa potencijalnom partnerkom razgovaram o svim onim stvarima koje mogu uticati na vezu, ali bez ikakve prinude.Naravno da joj ja necu reci niti bih to ikada uradio: "slushaj, prevari me noge cu ti polomiti". Nije nijedna zhena vrijedna tolikog ponizhavanja sebe da se tuchem zato shto je nju zasvrbilo a nije imala hrabrosti i snage reci ochi u ochi "Ja s tobom ne mogu vishe, svidja mi se drugi i ne mogu sebi pomoci". To je puno poshtenije nego da se sazna kroz neki vremenski period, jer onda takva osoba, bar u mojim ochima, gubi svo moguce poshtovanje koje je imala. Ukoliko moja partnerka ne mozhe prihvatiti neke moje stavove, ili ja neke njene, pa niko nas ne tjera da budemo zajedno, naicice neka druga/i i za mene i za nju kojima ce nasha razmishljanja biti dosta slichna ako ne i jednaka.
Zhiva i zdrava mi ostani i svega ti, nemoj biti maliciozna, ne stoji ti nimalo.
-
hondagirl
#83 Re: priznavanje prevare
burek_in_space wrote: Rekao sam da sa potencijalnom partnerkom razgovaram o svim onim stvarima koje mogu uticati na vezu, ali bez ikakve prinude.Naravno da joj ja necu reci niti bih to ikada uradio: "slushaj, prevari me noge cu ti polomiti". Nije nijedna zhena vrijedna tolikog ponizhavanja sebe da se tuchem zato shto je nju zasvrbilo a nije imala hrabrosti i snage reci ochi u ochi "Ja s tobom ne mogu vishe, svidja mi se drugi i ne mogu sebi pomoci". To je puno poshtenije nego da se sazna kroz neki vremenski period, jer onda takva osoba, bar u mojim ochima, gubi svo moguce poshtovanje koje je imala. Ukoliko moja partnerka ne mozhe prihvatiti neke moje stavove, ili ja neke njene, pa niko nas ne tjera da budemo zajedno, naicice neka druga/i i za mene i za nju kojima ce nasha razmishljanja biti dosta slichna ako ne i jednaka.
e ti si prosto covjek mog zivota
-
enya
#84 Re: priznavanje prevare
burek_in_space wrote:To shto je neko napisao mishljenje slichno tvom, ne mora da znachi da to treba biti opshteprihvatljivo razmishljanje.djana77 wrote: Ovo pise osoba koja ima iskustva.I to se vidi po razmisljanju.Naravno,po svim ovim postovima lako je zakljuciti ko je u vezi,braku ,a ko je jos neopredjeljen sto se tice statusa![]()
Bila sam neshvacena sa svojim razmisljanjem,a li samo od strane onih koji misle da su svo iskustvo pokupili sa kojom ozbiljnijom vezicom i prijetnjama na pocetku veze![]()
Zakljucujes da si bila neshvacena zato sto se ljudi nisu slozili s tobom?
-
enya
#85 Re: priznavanje prevare
Slijed dogadjaja nakon prevare najmanje zavisi od cinjenice je li ti neko sam priznao prevaru ili nepridearijana wrote:svi na prevaru gledate nekako povrsno a jeste li se ikad zapitali da ste u braku vise godina i da vas je muz/zena pravario/la jednom ili je imao/la neku kracu avanturicu kako bi ste reagovali?dosao/la vam je i pokajao/la se....ko je tu prevaren?pa treca osoba sa kojom vas je partner prevario....on/ona je dosao kuci,shvatio svoju gresku i rekao je....je li bolje to ili da nastavi sa takvim svojim ponasanjem i da nikad ne saznate a cijelo vrijeme vam prica price kako ste mu jedina/jedini....tek tad ste prevareni....svakom se moze desiti minuta slabosti ali je li to toliko lose da bi ste ostavili sav svoj izgradjeni zivot sa nekom osobom samo radi prevare?ko je tu kraj vas kad ste bolesni?kad vam treba savjet?ko je bio kraj vas u svemu losem i dobrom svo to vrijeme?nekako vecina vas gleda na to da dok je dobro tu sam a kad se desi prevara e to je lose i ja sad idem od te osobe...ne,zivot me je naucio da samo cjenim iskrenost i lako je oprostiti nekome prevaru ko je pogrijesio i skupio hrabrosti da to kaze...to nisu kukavice to su samo ljudi koji su pogrijesili i svjesni su svojih gresaka....ako imate takvu zivotnu filozofiju i ako je vas partner razumije onda je tesko i da ce vas prevariti jer postaje svjetan i on koliko male stvari vise znace i cine zivot ljepsim pa samim tim i na prevaru ce gledati kao na nesto sto svako moze da uradi ali ne moze svako izgraditi odnos pun razumjevanja i postovanja....meni je gore da gledam svaki dan sve te ljude koji varaju svoje zene a one nista ne znaju...e tek tad vam se svi smiju
- burek_in_space
#86 Re: priznavanje prevare
Pa ovaj, khm...hondagirl wrote:
e ti si prosto covjek mog zivota![]()
- LooLoo
#87 Re: priznavanje prevare
hondagirl wrote:
e ti si prosto covjek mog zivota![]()
Nemam razumevanja za prevaru i ne zelim da shvatim!
-
rednailed
#88 Re: priznavanje prevare
ja se slazem sa globusom,...
-
djana h
#89 Re: priznavanje prevare
Draga moja piticeburek_in_space wrote:To shto je neko napisao mishljenje slichno tvom, ne mora da znachi da to treba biti opshteprihvatljivo razmishljanje.Ako, i ponavaljam ako te je muzh prevario a ti mu oprostila, to je tvoj izbor i kao takav ja ga poshtujem ali ga necu razumjeti nikada, jer jednom prevari dokazao/la si da ti nije stalo do mene dovoljno da se suzdrzhish i ne nanesesj mi bol.djana77 wrote: Ovo pise osoba koja ima iskustva.I to se vidi po razmisljanju.Naravno,po svim ovim postovima lako je zakljuciti ko je u vezi,braku ,a ko je jos neopredjeljen sto se tice statusa![]()
Osvrcem se na ovaj post i bio je josh jedan ranije, samo mi se ne trazhi sada, koji spominju neke prijetnje i ucjenjivanja, koja ja nisam spomenuo uopshte. Rekao sam da sa potencijalnom partnerkom razgovaram o svim onim stvarima koje mogu uticati na vezu, ali bez ikakve prinude.Naravno da joj ja necu reci niti bih to ikada uradio: "slushaj, prevari me noge cu ti polomiti". Nije nijedna zhena vrijedna tolikog ponizhavanja sebe da se tuchem zato shto je nju zasvrbilo a nije imala hrabrosti i snage reci ochi u ochi "Ja s tobom ne mogu vishe, svidja mi se drugi i ne mogu sebi pomoci". To je puno poshtenije nego da se sazna kroz neki vremenski period, jer onda takva osoba, bar u mojim ochima, gubi svo moguce poshtovanje koje je imala. Ukoliko moja partnerka ne mozhe prihvatiti neke moje stavove, ili ja neke njene, pa niko nas ne tjera da budemo zajedno, naicice neka druga/i i za mene i za nju kojima ce nasha razmishljanja biti dosta slichna ako ne i jednaka.
Druga stvar,sta ti znas sta meni stoji
Treca stvar,opet prevara.Nije me partner prevario(nadam se)ali razmisljam realno,dozvoljavajuci mogucnost da se to moze nekad desiti ili meni ili njemu.
A,jesi napisao si da na pocetku veze razgovaras sa partnericom o tome sta dozvoljavas ili sta ti smeta.Dobro,postujem i taj nacin gradjenja ljubavi i povjerenja,samo ne mislis li da si prestrasen sa mogucnoscu da bi te mogla vuci za nosic pa stoga se i ogradjujes na samom pocetku veze?
Ne mozemo na pocetku odmah ustvrditi sta kome smeta i sta ne smije da radi.Pa,na sta lice ti tvoji prvi sastanci?
Nemoj me opet pogresno shvatiti,nema netrpeljivosti,jednostavno ovdje raspravljamo
-
djana h
#90 Re: priznavanje prevare
Moje zakljucivanje prepusti meni.Znam na osnovu cega ljudi odgovaraju i nemam nista protiv necijeg misljenja.Samo zelim reci da iskustvo koje ljudi imaju ne mora biti konacno i za cijeli zivot.Na osnovu bogatijeg iskustva i nasa misljenja se mijenjaju i nadogradjuju.enya wrote:burek_in_space wrote:To shto je neko napisao mishljenje slichno tvom, ne mora da znachi da to treba biti opshteprihvatljivo razmishljanje.djana77 wrote: Ovo pise osoba koja ima iskustva.I to se vidi po razmisljanju.Naravno,po svim ovim postovima lako je zakljuciti ko je u vezi,braku ,a ko je jos neopredjeljen sto se tice statusa![]()
Da,drugacije je ne oprostiti prevaru u vezi,kao neobaveznoj,bez djece,bez kuce i zajednickih uspomena i interesa,a drugo je to uraditi u braku.![]()
Zakljucujes da si bila neshvacena zato sto se ljudi nisu slozili s tobom?Ljudi su odgovorili na osnovu svog iskustva, nadam se da ti to znaci nesto, ako nista drugo, da objektivnije sagledas situaciju. Ne moras poslusati, ne moras razmjeti druge, niti svako mora razumjeti tebe.
Zasto se ne bismo pokusali razumjeti?Ono,nekoga ne razumijes i kazes "ma,briga me",a ja vidis pokusam se staviti u tu situaciju.Zamislim kao @burek lijepo razgovara sa djevojkom i kako ona pomalo zbunjeno gleda
- burek_in_space
#91 Re: priznavanje prevare
Nemam nishta protiv "kachenja" za mishljenje koje je slichno tvom, ali imam protiv podcjenjivanja drugih i drugachijih mishljenja.Tvoj stav je bio " E evo ga neko sa iskustvom, a vi ostali ne prichajte bezze jer veze nemate". Na forumu ali i u real life-u ne petljam se u one oblasti o kojima nishta ne znam, a ti si mi upravo onakvim svojim stavom osporila jedno od nachela kojima se vodim kroz zhivot.djana77 wrote: Draga moja piticenismo ovdje da se ljutimo.Naravno da cu se kaciti za one koji misle kao i ja,to isto vecina forumasa radi,pa glupo bi bilo ne obratiti paznju na slicno misljenje.
Druga stvar,sta ti znas sta meni stoji![]()
![]()
Treca stvar,opet prevara.Nije me partner prevario(nadam se)ali razmisljam realno,dozvoljavajuci mogucnost da se to moze nekad desiti ili meni ili njemu.
A,jesi napisao si da na pocetku veze razgovaras sa partnericom o tome sta dozvoljavas ili sta ti smeta.Dobro,postujem i taj nacin gradjenja ljubavi i povjerenja,samo ne mislis li da si prestrasen sa mogucnoscu da bi te mogla vuci za nosic pa stoga se i ogradjujes na samom pocetku veze?
Ne mozemo na pocetku odmah ustvrditi sta kome smeta i sta ne smije da radi.Pa,na sta lice ti tvoji prvi sastanci?
Nemoj me opet pogresno shvatiti,nema netrpeljivosti,jednostavno ovdje raspravljamo![]()
Po mom mishljenju, malicioznost ti nikako ne stoji, ali opet tvoja stvar hocesh li prihvatiti dobronamjernu sugestiju ili ne.
Nazovi to ogradjivanjem ili chime god hocesh, ali ja razgovaram (ne prijetnja, prosipanje sile, zastrashivanje...) sa partnerkom i u tom razgovoru iznosim svoje stavove, pokazujem i ukazujem joj samo na moju reakciju koja ce uslijediti ukoliko joj se prevara "omakne". Mozhemo mi prichati shta hocemo, ali prevara je stvar odluke, a ne splet trenutnih okolnosti, ili kako to varalice vole reci "trenutka slabosti".Yeah right...
Da nisi udata zhena i da nisi maliciozna
- slavkoimamodilera
#92 Re: priznavanje prevare
The man has spokenburek_in_space wrote:Mozhemo mi prichati shta hocemo, ali prevara je stvar odluke, a ne splet trenutnih okolnosti, ili kako to varalice vole reci "trenutka slabosti".Yeah right...![]()
- JThomas
#93 Re: priznavanje prevare
bureka za premijera federacije

-
♥ Julianna ♥
#94 Re: priznavanje prevare
NIšta ne priznajem, pa makar me zavezali u lance, prekrili medom i pustili mrave, pa onda okačili na drvo dok grmi..ništa!
- burek_in_space
#95 Re: priznavanje prevare
Zahvaljujem na podrshKiJThomas wrote:bureka za premijera federacije![]()
-
levana
#96 Re: priznavanje prevare
ni sanjala nisam da cu se nekada sloziti sa cijenjenim burekom.burek_in_space wrote:Oprashtaju kukavice i ljudi bez samoposhtovanja i tu nema prevelike filozofije.
Volish dovoljno, ispunjava te veza, odnos koji postoji sa partnerom/kom = nema varanja
Varanje = sve suprotno od gore nabrojanog i josh mnogo toga shto mi se ne da pisati.
apsolutno podrzavam njegov radikalni stav.
- burek_in_space
#97 Re: priznavanje prevare
Kako sam cijenjen, ako nisi ni sanjala da cesh se slozhiti sa mnom?!levana wrote:
ni sanjala nisam da cu se nekada sloziti sa cijenjenim burekom.
apsolutno podrzavam njegov radikalni stav.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#98 Re: priznavanje prevare
JThomas wrote:bureka za premijera federacije![]()
prvo za doministra ministara pa ondakan u ministarstvo brez portfelja.......pa Če mo ga uGurat na premijersku stolicu.....mene nek uzme da mu biram ženmsko osoblje za kancelarija....
- burek_in_space
#99 Re: priznavanje prevare
Mozhe li ikako bez tog guranja kolega pici?!pici wrote: prvo za doministra ministara pa ondakan u ministarstvo brez portfelja.......pa Če mo ga uGurat na premijersku stolicu.....mene nek uzme da mu biram ženmsko osoblje za kancelarija....
- tech10
#100 Re: priznavanje prevare
Koga ces ti prevarit, kad te niko nece.♥ Julianna ♥ wrote:NIšta ne priznajem, pa makar me zavezali u lance, prekrili medom i pustili mrave, pa onda okačili na drvo dok grmi..ništa!