Transkript hrvatskog vojnog vrha pred "Oluju"
-
BosnjakAga
Srbija je osedela i ostarila. Demografi alarmantno upozoravaju da “bela kuga” preti da Srbi za četvrt veka postanu nacionalna manjina u svojoj državi. Na svaki brak u Srbiji dolazi manje od jednog deteta (precizno 0,8Cool i ako se ovako nastavi već 2100. godine u centralnoj Srbiji biće svega 2.100.000 stanovnika, u Vojvodini 800.000, dok bi na Kosovu i Metohiji, po sadašnjem populacionom trendu, živelo čak 4,4 miliona građana.
http://www.dnevnik.co.yu/Strane/drustvo.htm
Od 1995 do 2002 je u BIH rodeno 82.000 Bosnjaka vise nego ostalih.
Negativan prirastaj u BIH nije negativan tamo gdje su Bosnjaci vecina(izezev Gorazdanske regije u ove zadnje dvije godine, ali i tu imaju veliki uticaj pravoslavni povratnici, koji je oko 1.000 a koji su uglavnom starije osobe)
----------------------------------------------------------------------------------------
Vidjecemo koliko ce vam procjenta ostat za nekoliko godina, ako sami sebe ne unistite.
Negativan prirastaj u BIH nije negativan tamo gdje su Bosnjaci vecina(izezev Gorazdanske regije u ove zadnje dvije godine, ali i tu imaju veliki uticaj pravoslavni povratnici, koji je oko 1.000 a koji su uglavnom starije osobe)
----------------------------------------------------------------------------------------
Vidjecemo koliko ce vam procjenta ostat za nekoliko godina, ako sami sebe ne unistite.
-
bosniaque
BosnjakAga wrote:Srbija je osedela i ostarila. Demografi alarmantno upozoravaju da “bela kuga” preti da Srbi za četvrt veka postanu nacionalna manjina u svojoj državi. Na svaki brak u Srbiji dolazi manje od jednog deteta (precizno 0,8Cool i ako se ovako nastavi već 2100. godine u centralnoj Srbiji biće svega 2.100.000 stanovnika, u Vojvodini 800.000, dok bi na Kosovu i Metohiji, po sadašnjem populacionom trendu, živelo čak 4,4 miliona građana.
jedino rijesenje je (po)chetnici iz bosne se sele u srbiju tamo neka prave grande serbia, a mozda bude opet beogradski pashaluk!
- Alfons Kauders
E samo ste vi likovi falili ovoj diskusiji...Ode sve u kurac krasni... 
- Vodenjak
Aaaaa ne mister Alfons Kauders! Grijesis! I ne vrijedjaj!Alfons Kauders wrote:E samo ste vi likovi falili ovoj diskusiji...Ode sve u kurac krasni...
Ta dva lika su borci za Bosnu i Hercegovinu a ti si protiv iste! Skontaj to vec jednom! Ako meni ne vjerujes, pitaj njih pa ces vidjeti!
p.s. Usput, u zemlji u kojoj se nalazim "lik" znaci doslovno "leš"...
Ne zelim da BILO STA pripisujem tim individuama gore, ali zelim da to pripisem njihovoj ideologiji!
Pozdravljam te!
- Vodenjak
Iako se ne slazem sa dosta toga sto kazes, u isto sam vrijeme gotovo siguran da mnogo toga sto pishes, pishes jer si isprovociran, a ne zato sto to stvarno mislis.grbavica70 wrote:Pa o tome govori inteligencija forumasa....to bi isto bilo kao kad bih ja potegnuo pitanje Jasenovca zbog pisanja nekog bosnjaka o kradji nekakvih para ili nekom diplomatskom skandalu u u RS....![]()
![]()
Vecina ne zna, jer nema politicku mudrost, ali nonstopno apostrofiranje Srebrenice moze vrlo alko dovesti do prezira i zaborava na onoj drugoj strani, jer ta tema nije moneta za potkusurivanje nikome, pa ni bosnjacima osrednjih mozdanih kapaciteta...;
Ali ovo gore napisano podrzavam u potpunosti! Samo da znas da covjek ne mora biti Srbin da shvati da su i Srbi i Hrvati prosli kroz svoju golgotu! Oprostices mi nadam se sto ja ipak ne mogu sve poistovjetiti jer svako treba da nosi SVOJE BREME ali se slazem u potpunosti s tobom da mi mladji (JA "mladji"???
Ali da ponovim, slazem se sa gornjom konstatacijom u potpunosti!
Ne predaji se, ja zaista ne vjerujem da si ti neki "velikosrbin" ali isto tako mislim da se previse palis na izjave nekih koji samo provociraju ovdje.
Volio bih da nisam pogijesio u svojoj procjeni tebe a ako jesam...
Ja s tom greskom mogu zivjeti... A mozes li ti?
Pozdravljam te!
-
Dzenan_Bozalija
-------------- iz istog teksta ------------------------------------
Predsjednik: Reuters: Zapanjujuca hrvatska ofenziva koja je preplavila dva grada i ogrmno podrucje, prisilila pobunjene krajinske Srbe, da popuste u napadima na zapadnobosansku enklavu Bihac, te da pristanu na razovor s neprijateljem.
---------------------------------------------------------------
Ovo mi govori da je ta Srpska krajina ustvari trebala obuhvatati Slavoniju koja je najvecim dijelom progutana od stare Hrvatske. Bihac je bio u Slavoniji.
To je ta protuakcija od JNA za planove Tudjmanove Herceg-Bosne na koju mislim.
Slavonija nije imala nikakve veze sa Srbijom ali su je Srbi izvadili iz istorije da tu naprave Srpsku Krajinu.
Isto tako stara Herceg-Bosna (tako su nasi hercegovci nekad zvali cijelu Bosnu i Hercegovinu) nije imala nikakve veze sa Hrvatskom ali je Tudjman planirao da u Bosni i Hercegovini stvori nesto kao hrvatsku pokrajinu "Herceg-Bosnu". Da naprave nesto kao hrvatski Sandzak u BiH pod "jugoslavenskim" izgovorom da bosnjaci Sandzaka nece da prihvate da je Sandzak pripao Srbiji, a ustvari sve samo da bi se Hrvatska domogla ogromnih rezervi nafte, medjugorskog turizma, aluminijuma, nase istorije i ostalog.
To ja mislim jer morao je biti razlog da je Tito (slavonac) otpustio Tudjmana i poslao ga u cuzu zbog nacionalizma. A vjerovatno je tada sam Tito informisao JNA da pripreme protuakcije.
--------- u vezi sandzaka ---
Zasto ja shvatam i nase bosnjake u Sandzaku i srpsku zelju da Sandzak ostane u Srbiji.
Sandzak je po mom misljenju u AVNOJ-u pripao Srbiji samo zbog istorijske vezanosti za nastanak srpskog naroda, a ne zbog toga da bosnjaci napuste Sandzak koji je jos od Tvrtka I (oko 1400) sve do 1878 pripadao Bosni i Hercegovini.
---------------
A sto se tice Hercegovine .. stara karta pokazuje najistocnije granice Prijepolje i Milesevo, dok je na jugu najistocnije mjesto grad Kotor.
Na jugozapadu je najzapadnija granica Sv.Petar , Ostrovica, zapadno od Makarske.
Hercegovina u sklopu Bosne , a kao dokaz da je bila u sklopu Bosne je da se u tadasnjoj istoriji spominju samo banovi Bosne, Slavonije, Dalmacije, Hrvatske, a nikako Hercegovine.
Ili je bila u sklopu ili je vladala svim tim regijama, to jest, dijelila banove.
Predsjednik: Reuters: Zapanjujuca hrvatska ofenziva koja je preplavila dva grada i ogrmno podrucje, prisilila pobunjene krajinske Srbe, da popuste u napadima na zapadnobosansku enklavu Bihac, te da pristanu na razovor s neprijateljem.
---------------------------------------------------------------
Ovo mi govori da je ta Srpska krajina ustvari trebala obuhvatati Slavoniju koja je najvecim dijelom progutana od stare Hrvatske. Bihac je bio u Slavoniji.
To je ta protuakcija od JNA za planove Tudjmanove Herceg-Bosne na koju mislim.
Slavonija nije imala nikakve veze sa Srbijom ali su je Srbi izvadili iz istorije da tu naprave Srpsku Krajinu.
Isto tako stara Herceg-Bosna (tako su nasi hercegovci nekad zvali cijelu Bosnu i Hercegovinu) nije imala nikakve veze sa Hrvatskom ali je Tudjman planirao da u Bosni i Hercegovini stvori nesto kao hrvatsku pokrajinu "Herceg-Bosnu". Da naprave nesto kao hrvatski Sandzak u BiH pod "jugoslavenskim" izgovorom da bosnjaci Sandzaka nece da prihvate da je Sandzak pripao Srbiji, a ustvari sve samo da bi se Hrvatska domogla ogromnih rezervi nafte, medjugorskog turizma, aluminijuma, nase istorije i ostalog.
To ja mislim jer morao je biti razlog da je Tito (slavonac) otpustio Tudjmana i poslao ga u cuzu zbog nacionalizma. A vjerovatno je tada sam Tito informisao JNA da pripreme protuakcije.
--------- u vezi sandzaka ---
Zasto ja shvatam i nase bosnjake u Sandzaku i srpsku zelju da Sandzak ostane u Srbiji.
Sandzak je po mom misljenju u AVNOJ-u pripao Srbiji samo zbog istorijske vezanosti za nastanak srpskog naroda, a ne zbog toga da bosnjaci napuste Sandzak koji je jos od Tvrtka I (oko 1400) sve do 1878 pripadao Bosni i Hercegovini.
---------------
A sto se tice Hercegovine .. stara karta pokazuje najistocnije granice Prijepolje i Milesevo, dok je na jugu najistocnije mjesto grad Kotor.
Na jugozapadu je najzapadnija granica Sv.Petar , Ostrovica, zapadno od Makarske.
Hercegovina u sklopu Bosne , a kao dokaz da je bila u sklopu Bosne je da se u tadasnjoj istoriji spominju samo banovi Bosne, Slavonije, Dalmacije, Hrvatske, a nikako Hercegovine.
Ili je bila u sklopu ili je vladala svim tim regijama, to jest, dijelila banove.
-
margareta
"Grbavica70" nije extremno nastrojen. Ne znam da li je to isti sa kojim sam se sukobila prije 2 mjeseca i nije bitno jer ovaj je BO u cjelosti.Vodenjak wrote:Iako se ne slazem sa dosta toga sto kazes, u isto sam vrijeme gotovo siguran da mnogo toga sto pishes, pishes jer si isprovociran, a ne zato sto to stvarno mislis.grbavica70 wrote:Pa o tome govori inteligencija forumasa....to bi isto bilo kao kad bih ja potegnuo pitanje Jasenovca zbog pisanja nekog bosnjaka o kradji nekakvih para ili nekom diplomatskom skandalu u u RS....![]()
![]()
Vecina ne zna, jer nema politicku mudrost, ali nonstopno apostrofiranje Srebrenice moze vrlo alko dovesti do prezira i zaborava na onoj drugoj strani, jer ta tema nije moneta za potkusurivanje nikome, pa ni bosnjacima osrednjih mozdanih kapaciteta...;
Ali ovo gore napisano podrzavam u potpunosti! Samo da znas da covjek ne mora biti Srbin da shvati da su i Srbi i Hrvati prosli kroz svoju golgotu! Oprostices mi nadam se sto ja ipak ne mogu sve poistovjetiti jer svako treba da nosi SVOJE BREME ali se slazem u potpunosti s tobom da mi mladji (JA "mladji"???![]()
) ipak moramo da mislimo na sutra i da svoju djecu htjeli ili ne treba da ucimo da vole svoje i postuju tudje! Sve drugo vodi ih u propast!
Ne predaji se, ja zaista ne vjerujem da si ti neki "velikosrbin" ali isto tako mislim da se previse palis na izjave nekih koji samo provociraju ovdje.
Ja s tom greskom mogu zivjeti... A mozes li ti?![]()
Pozdravljam te!
vozdrica
-
BosnjakAga
"Transkript hrvatskog vojnog vrha pred "Oluju"
Kakve veze ima to sa temom margareta?
Kakve veze ima to sa temom margareta?
-
grbavica70
Svi mi ponekad "puknemo" zbog bezobrazluka neodgojenih derista ali se ja zaista trudim da ostanem bistrih misli koliko god je to moguce. Naravno da se i ja sa ponekad isprovociram, i to sa pravom, pa napisem mozda nekada nesto sto zapravo ne mislims. Kazem "mozda" , jer u ovih 400 i nesto postova sto imam ovdje ( a imao bih i vise da nisam bio baniran bez objasnjenja zasto) rijetko ima sta sto ne bih potpisao ne jednom, nedo dva puta. Kod mene postoje dva nacina pisanja, jedan isprovocirani a drugi temeljit i stalozen. I jedan drugi ti govore isto, samo na razlicite nacine.Vodenjak wrote: Iako se ne slazem sa dosta toga sto kazes, u isto sam vrijeme gotovo siguran da mnogo toga sto pishes, pishes jer si isprovociran, a ne zato sto to stvarno mislis.
Ali ovo gore napisano podrzavam u potpunosti! Samo da znas da covjek ne mora biti Srbin da shvati da su i Srbi i Hrvati prosli kroz svoju golgotu! Oprostices mi nadam se sto ja ipak ne mogu sve poistovjetiti jer svako treba da nosi SVOJE BREME ali se slazem u potpunosti s tobom da mi mladji (JA "mladji"???![]()
) ipak moramo da mislimo na sutra i da svoju djecu htjeli ili ne treba da ucimo da vole svoje i postuju tudje! Sve drugo vodi ih u propast!
Pozdravljam te!
Ne znam da se palim na izjave ? Jer, izbjegavam teme na kojima ima , inace meni dobro znanih provokatora KOJI ZA NEKOLIKO MJESECI SVOJE PRISUTNOSTI NA SVAKOJ BOZJOJ TEMI, NISU NAPISALI NI DVIJE PAMETNE PROSTOPROSIRENE RECENICE...ja sam se bar trudim da ostanem u temi a niposto mi ne pada na pamet da glumim "velikog srbina" uprkos silnom etiketiranju raznih dezurnih kriticara sa ovoga foruma...To su ovi tipovi koji potezu Srebrenicu kada se prica o necemu sasvim desetom...
Pozdravi tebi, svakako mogu zivjeti sa tvojom greskom... a mozes li ti ?
- Vodenjak
Cini mi se poslije ovog odgovora da ni ti ni ja u stvari ne grijesimo i da imamo i te kakvu podlogu da ako nista - razgovaramo!grbavica70 wrote:Svi mi ponekad "puknemo" zbog bezobrazluka neodgojenih derista ali se ja zaista trudim da ostanem bistrih misli koliko god je to moguce. Naravno da se i ja sa ponekad isprovociram, i to sa pravom, pa napisem mozda nekada nesto sto zapravo ne mislims. Kazem "mozda" , jer u ovih 400 i nesto postova sto imam ovdje ( a imao bih i vise da nisam bio baniran bez objasnjenja zasto) rijetko ima sta sto ne bih potpisao ne jednom, nedo dva puta. Kod mene postoje dva nacina pisanja, jedan isprovocirani a drugi temeljit i stalozen. I jedan drugi ti govore isto, samo na razlicite nacine.Vodenjak wrote: Iako se ne slazem sa dosta toga sto kazes, u isto sam vrijeme gotovo siguran da mnogo toga sto pishes, pishes jer si isprovociran, a ne zato sto to stvarno mislis.
Pozdravljam te!
Ne znam da se palim na izjave ? Jer, izbjegavam teme na kojima ima , inace meni dobro znanih provokatora KOJI ZA NEKOLIKO MJESECI SVOJE PRISUTNOSTI NA SVAKOJ BOZJOJ TEMI, NISU NAPISALI NI DVIJE PAMETNE PROSTOPROSIRENE RECENICE...ja sam se bar trudim da ostanem u temi a niposto mi ne pada na pamet da glumim "velikog srbina" uprkos silnom etiketiranju raznih dezurnih kriticara sa ovoga foruma...To su ovi tipovi koji potezu Srebrenicu kada se prica o necemu sasvim desetom...![]()
Pozdravi tebi, svakako mogu zivjeti sa tvojom greskom... a mozes li ti ?
I dalje mislim da sam u pravu i da se das pocesto isprovocirati od onih koji nisu vrijedni toga!
U povjerenju, nisi jedini, znam barem jos jednog takvog...
Salu na stranu, ne bi ni ti ni ja to trebali raditi. Stvarno ne bi...
-
wandy
grbavica 70...
Ja bi volio da mi objasnis koja su to "braca" u beogradu zeznula stvar u vezi krajine?I zasto nisu pomogli srpskoj braci u krajini kad dobro znamo da samo sloga srbina spasava?Pa sta bi rekli grbavice srpski junaci sto su ucestvovali u kosovskoj bitci na srbe iz krajine,da su ih vidjeli kako bjeze?
P.... eto sta bi rekli!

Ja bi volio da mi objasnis koja su to "braca" u beogradu zeznula stvar u vezi krajine?I zasto nisu pomogli srpskoj braci u krajini kad dobro znamo da samo sloga srbina spasava?Pa sta bi rekli grbavice srpski junaci sto su ucestvovali u kosovskoj bitci na srbe iz krajine,da su ih vidjeli kako bjeze?
P.... eto sta bi rekli!
- Fair Life
Cekalo se da "vi" osenlucite. Nije vam vrijedilo ranije kvariti zabavu.seas of cheese wrote:...sto niste pravili oluju 1991, kad je bilo vrijeme, a?
...
toga sam se dosad sjetio, pa dok ne skontam kako da zapalim zagrebacko porodiliste ili prospem cijanid u splitski vodovod, obiljezavacu sjecanje na oluju ovim metodama.
ako je neko zainteresovan da pali crnogoricnu sumu i borove pored magistrale ljeti, znam za tablete koje mozes da bacis iz auta kroz prozor i za par dana na suncu se aktiviraju u jedan lijepi pozar.
Da je pokojni Jovan Raskovic ziv on bi ti znao odgovoriti.
Pogledaj ovu sliku ispod.
To se desilo 1995. Sta je sa ovakvim kolonama od 1991. do 1995. kad se nije dopustalo ni da se najelementarnije stvari za novorodjencad ponesu sa sobom ? Recimo vukovarskom kolonom izbjeglica ? Kolonama koje su na slican nacin iz Bosanske Krajine pred cetnicima generala Talica bjezale ? Nisu stizali ljudi ni cipele obuti, a kamoli traktorske prikolice vuci za sobom. Tvoja sjecanja su u fragmentima, nekako pijana.
Posto nista nisi naucio iz zbivanja u nedavnoj proslosti, moglo bi ti se desiti da u podmetnutom pozaru oprljis gnijezdo medju nogama. Nece ti vise, poslije toga, biti potreban sarm.
Jebiga "siras" zaboravljas da batina ima dva kraja.

- Fair Life
Ne bih zelio biti domacin ovakvim gostima. Primis ih u kucu, a oni se zaigraju sibicama.
seas of cheese wrote:...toga sam se dosad sjetio, pa dok ne skontam kako da zapalim zagrebacko porodiliste ili prospem cijanid u splitski vodovod, obiljezavacu sjecanje na oluju ovim metodama.
ako je neko zainteresovan da pali crnogoricnu sumu i borove pored magistrale ljeti, znam za tablete koje mozes da bacis iz auta kroz prozor i za par dana na suncu se aktiviraju u jedan lijepi pozar.
grbavica70 wrote:I meni je hlijadu puta malo na pamet da bacim opusak kada sam prolazio kolima kroz Makarsku, cisto ono, da ih gledam kako trckaraju okolo...ili da negdje ostavim potpis ; " ovo vam je za avionsko bombradovanje kolone izbjeglica" ili tako nesto slicno....pa sam se ipak zadovoljavao da sprejom ispisem "RED STAR BELGRADE" ili " Krajina Force"...itd, itd, Ciso da me zelja nekakva mine i da vidim sokirane face slijedeci dan.
-
H2SO4
Fair Life wrote:Cekalo se da "vi" osenlucite. Nije vam vrijedilo ranije kvariti zabavu.seas of cheese wrote:...sto niste pravili oluju 1991, kad je bilo vrijeme, a?
...
toga sam se dosad sjetio, pa dok ne skontam kako da zapalim zagrebacko porodiliste ili prospem cijanid u splitski vodovod, obiljezavacu sjecanje na oluju ovim metodama.
Da je pokojni Jovan Raskovic ziv on bi ti znao odgovoriti.
Pogledaj ovu sliku ispod.
To se desilo 1995. Sta je sa ovakvim kolonama od 1991. do 1995. kad se nije dopustalo ni da se najelementarnije stvari za novorodjencad ponesu sa sobom ? Recimo vukovarskom kolonom izbjeglica ? Kolonama koje su na slican nacin iz Bosanske Krajine pred cetnicima generala Talica bjezale ? Nisu stizali ljudi ni cipele obuti, a kamoli traktorske prikolice vuci za sobom. Tvoja sjecanja su u fragmentima, nekako pijana.
Posto nista nisi naucio iz zbivanja u nedavnoj proslosti, moglo bi ti se desiti da u podmetnutom pozaru oprljis gnijezdo medju nogama. Nece ti vise, poslije toga, biti potreban sarm.
Jebiga "siras" zaboravljas da batina ima dva kraja.
Genocid nad Hrvatima u Vukovaru nije nikakvo opravdanje za genocid nad Srbima u Hrvatskoj?
-
H2SO4
To je rezultat etnickog ciscenja,ali ne zaboravi da niste uspjeli da podjelite BiH.Niti ce te kada uspjeti!To nije vase,niti je kada bilo niti ce kada biti!Kada niste mogli 1992.godine,necete sigurno vise nikada moci,bez obzira cije naklonosti europske ili vaneuropske imali.grbavica70 wrote:Pa i ja govorim o priznatim drzavama...Poslije prizanja i nezavisnosti, Bosnjaci BiH su dobili 25% "svoje " drzave....
A genocid nad Srbima je bio u Hrvatskoj a to da cete dio Hrvatske otcijepiti je cista utopija i glupost.
-
H2SO4
a tvoja logika?Prenj wrote:Ti stvarno imas ozbiljnih problema sa logickim rasudjivanjem.H2SO4 wrote:hehehe,
a ti to nisi nacionalista?Krivo ti je kada neko spomene genocid nad Srbima u Hrvatskoj?
Sta je to nego sovinizam i bezobrazluk?
Osim toga i tvoj Tito je vodio NESVRSTANU politiku a nas Bosnjake u proslom ratu niste bas zaduzili da vjecno ostanemo uz vas.Prvi ste zabili noz u ledja a to se ne zaboravlja
Necemo se bas u buducnosti nadiskutovati, gubitak je to vremena.
Ne diraj Hrvate,Tita a Srbi su za sve krivi!E to je tvoja logika prozeta zeljom za diktaturom-citaj smakni svakoga ko drukcije kaze i misli!
-
Prenj
Mrzim citirati sam sebe ali evo ti primjer principijelnosti citiran sa druge teme na Politici.H2SO4 wrote:a tvoja logika?Prenj wrote:Ti stvarno imas ozbiljnih problema sa logickim rasudjivanjem.H2SO4 wrote:hehehe,
a ti to nisi nacionalista?Krivo ti je kada neko spomene genocid nad Srbima u Hrvatskoj?
Sta je to nego sovinizam i bezobrazluk?
Osim toga i tvoj Tito je vodio NESVRSTANU politiku a nas Bosnjake u proslom ratu niste bas zaduzili da vjecno ostanemo uz vas.Prvi ste zabili noz u ledja a to se ne zaboravlja
Ne diraj Hrvate,Tita a Srbi su za sve krivi!E to je tvoja logika prozeta zeljom za diktaturom-citaj smakni svakoga ko drukcije kaze i misli!
Prenj wrote:Hrvatska jednonacionalna?u_prolazu2 wrote:nisam strucnjak, forum nije samo za strucnjake - nego za sve. to su jednonacionalne drzave i nemaju problem koji ima drzava (unija, kako god zelis) bih. a uz to su prosle i fazu prosvjetiteljstva u monarhiji. ne kao samostalne drzave, ali kako tako. bih nije nikako - i to se vjeruj mi osjeti pa cak i na ovom forumu.Prenj wrote:
Molim uglednog strucnjaka za drzavno uredjenje da odgovori na sljedece pitanje: Kakva je i koliko je stara demokratska tradicija u Sloveniji i Hrvatskoj?
Da, nakon 1995. kada je u najboljoj tradiciji "monarhistickog prosvjetiteljstva" protjerala van zemlje 10% svojih gradjana.
-
margareta
Umjereni i zdravo dozirani nacionalizam je OK ali hipernacionalizam je vec bolest i to nema zive ni mrtve veze sa nekakvim patriotizmom - koji se silnim zvkanjem istopi pa izvjerti u vidu pare......
Skontala sam da se patriotizam djeli na agregatna stanja :
1. cvrsto
2. tecno.
3. gasovito
4. plazmovito
Skontala sam da se patriotizam djeli na agregatna stanja :
1. cvrsto
2. tecno.
3. gasovito
4. plazmovito
- Fair Life
http://www.modrica.com/forum/uploads/im ... SRBIJA.jpgCpncku wrote:ОТИШЛИ СМО НА ТРАКТОРИМА, ВРАТИЋЕМО СЕ НА ТЕНКОВИМА !!!
...
Тако ће се српске земље (са различитим степенима аутономије) простираи од Бенковца на западу, преко кантона 11 и Реп. Српске, па до Неготина.
Last edited by Fair Life on 27/10/2004 10:17, edited 1 time in total.
-
margareta
Spoj baza & kiselina & planina & brda & dolova & shuma & spolova & umova & RAZumova idejni cinopcic ......Prenj wrote:Mrzim citirati sam sebe ali evo ti primjer principijelnosti citiran sa druge teme na Politici.H2SO4 wrote:a tvoja logika?Prenj wrote: Ti stvarno imas ozbiljnih problema sa logickim rasudjivanjem.
Ne diraj Hrvate,Tita a Srbi su za sve krivi!E to je tvoja logika prozeta zeljom za diktaturom-citaj smakni svakoga ko drukcije kaze i misli!Prenj wrote:Hrvatska jednonacionalna?u_prolazu2 wrote: nisam strucnjak, forum nije samo za strucnjake - nego za sve. to su jednonacionalne drzave i nemaju problem koji ima drzava (unija, kako god zelis) bih. a uz to su prosle i fazu prosvjetiteljstva u monarhiji. ne kao samostalne drzave, ali kako tako. bih nije nikako - i to se vjeruj mi osjeti pa cak i na ovom forumu.
Da, nakon 1995. kada je u najboljoj tradiciji "monarhistickog prosvjetiteljstva" protjerala van zemlje 10% svojih gradjana.