svekrve i snahe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- McMoy
#76 Re: svekrve i snahe
'ta će svekrva, ne zna ona kako je dijete roditi!

- maybelline
#77 Re: svekrve i snahe
Ma nije losa zena, stvarno nije. Nego mislim da sam ja, godinama gledajuci grozan odnos moje mame i njene svekrve, rekla sebi da nikad necu dozvoliti da imam takav odnos. Mozda zbog toga malo previse analiziram sve...nuttyyy wrote:Nemoj joj bona uzeti za zlo. Ako nije stvarno losa zena, onda sigurno nije imala losu namjeru. Inace mislim da je problem nas snaha sto svaku rijec analiziramo a mozda majke nasih muzeva uopste ne misle nista losemaybelline wrote:Da pokusamo obnoviti temu![]()
Kako reagovati na svekrvinu izjavu "Ma ne snalazis se ti meni ovdje", misleci pritom na njenu kuhinju. Izjavila je ovo nakon sto sam ja oprala sudje kod nje nakon rucka par puta. Zivimo u odvojenim gradovima, vidjamo se mozda jednom do dva puta mjesecno. Inace nisam tip koji se namece drugima i svojevoljno nesto podjem prckati, cistiti po tudjim stanovima pa ni kod nje, ali se uvijek ponudim za pomoc oko bilo cega (koid svekrve obicno rasklonim sto nakon rucka, operem sudje).. Isto kao za onu vazu. Ima zena pravo da joj se ne svidja. To ne znaci da te manje voli, naprotiv, dovoljno te cijeni da je slobodna reci sta misli.
Moja svekrva je, ima i ona ovakvih izjava ali mi je trebalo vremena da skontam da nema losu namjeru. Doduse, ja bih sigurno na ovakvu izjavu svoju svekrvu uz zagrljaj i
pitala "Kako to mislite ? " ili "Hajde mi Vi pokazite kako treba". Ja ne ostavljam stvari nedorecene da se onda ja mislim sta je pisac htio reci...
P.S. I danas je zvala... dva puta...
- supercali
#78 Re: svekrve i snahe
pa ostavi joj nek pere sudje ako se ne snalazis i to je to 
ti idi malo prebrisi sto i fino u fotelju se zavali
jbt pa ne znate ni sebi ugoditi
ti idi malo prebrisi sto i fino u fotelju se zavali
jbt pa ne znate ni sebi ugoditi
- Bambi_na_kofeinu
#79 Re: svekrve i snahe
Ama htjela žena da te poštedi pranja suđa, ali da ne bi ispalo da ti ne da rekla ti da se ne snalaziš vjerovatno aludirajući da se ne snalaziš u tuđoj kuhinji gdje šta ide.
Taktična žena i fina, uživaj
Edit, tek vidjeh da se ti "takmičiš" sa njenom hranom, nije ni čudno da vagaš svaku njenu riječ.
Jebote, žena bila dovoljno pristojna da se ponudi da nešto skuhano donese, ja to ponudim kada idem na ručak bilo kome s kim sam baš dobra, da se ljudi manje umaraju.
Edit, tek vidjeh da se ti "takmičiš" sa njenom hranom, nije ni čudno da vagaš svaku njenu riječ.
Jebote, žena bila dovoljno pristojna da se ponudi da nešto skuhano donese, ja to ponudim kada idem na ručak bilo kome s kim sam baš dobra, da se ljudi manje umaraju.
- Female_Sa
#80 Re: svekrve i snahe
KAd ste vec udaljene, ne zivite blizu..pa na glavi bih je nosila svaka dva mjeseca:)) Sta bi tek da je blizu tebe, da ti svaki dan drzi vaz (govor)? Uzivaj bona u periodima do dolaska kod nje..pa ako sta i kaze, prezivjet ces..Posjedis malo, provrtis se po kuci, ponudis da sta pomognes (ako zeli) i onda 
- maybelline
#81 Re: svekrve i snahe
Bambi_na_kofeinu wrote:Ama htjela žena da te poštedi pranja suđa, ali da ne bi ispalo da ti ne da rekla ti da se ne snalaziš vjerovatno aludirajući da se ne snalaziš u tuđoj kuhinji gdje šta ide.
Ne takmicim se ja s njenom hranom; zena super kuha i stvarno se veselim kad god idemo kod nje jer znam da me ceka dobra klopa
-
Nedoumica2013
#82 Re: svekrve i snahe
Ramke druze puno citasRamzess Veliki wrote:Sve su krive jeftine serije i feministkinje.direktni wrote:I kod mene rezultat identičan.Ramzess Veliki wrote:Meni je punica sjebala brak, i ženu ... i razdvojila djecu ... i uništila punca, eno jadnik samo sjedi u ćošetu i ne progovara.
Može li neko da mi preporuči kvalitetnu punicu da joj ženim kćer, nije bitno kakva je ... samo da je punica normalna?
Samo mislim da ti to nije učinila punica (to za punca vjerovatno jeste). U napisanom, punica može biti povod pa i uzrok, al' egzekutor ti je supruga. Sve što ti se desilo je ishod ženinog ne/poimanja posljedica, ili tvog, a sve zahvaljući činjenici koja je strana odlučila da preko felša, počne izvoditi penale.![]()
Mozak bi nam trebao služiti za ispravno prosuđivanje, al' uzalud, ako nam je mozak veličine neoljuštenog kikirikija i to u punom naponu.
Sada će mi, neistomišljenici/e poručiti - žene su zlo -, a ja se "zakačio" za izneseni primjer.
Čitam neki internet portal, kao savjeti muškarcima za sretan brak ... uslov za sretan brak je sretna ženica ... ma jel' baš, a sretan muškarac nije uslov. I tu litaniju pročita ženica, i opleti da ona bude u svemu zadovoljna ... "Maaati, šta još da mu radim da ja budem još sretnija? "
- "Zajaši ga šćeri nek' lipsa. "
cccc
- Ramzess Veliki
#83 Re: svekrve i snahe
Moram biti informisan ... da sam u toku šta nama muškima grozne feministkinje spremaju ... neprijatelj nikada ne spava.Nedoumica2013 wrote: Ramke druze puno citas
cccc
- maybelline
#84 Re: svekrve i snahe
Kako deverate sa snahama/zetovima? 
- supercali
#85 Re: svekrve i snahe
Ja zetu kupio Z2 pa ti skontaj kako deveram 
- maybelline
#86 Re: svekrve i snahe
Svaka cast!supercali wrote:Ja zetu kupio Z2 pa ti skontaj kako deveram
- Ramzess Veliki
#87 Re: svekrve i snahe
Imaš li još koju da je za udaje, godine nisu bitne. Ma ni izgled ...supercali wrote:Ja zetu kupio Z2 pa ti skontaj kako deveram
- Ramzess Veliki
#89 Re: svekrve i snahe
Zbogom Z2 ...supercali wrote:Nemam vise sestara
... a jesi razmišljao usvojiti jednu?
- avetinja
#90 Re: svekrve i snahe
Kad ti je punica đubre, ono zadnji otpad od ženskog roda, ti baš u inat budi gori od nje. Na svaku njenu ti kontru, ako je ona poskok ti budi kobra, ako je ona hijena ti budi lav, ako je ona pirana ti budi ajkula, ako je ona lija ti budi vuk. Ne daj na se. 
-
arslanbey
#91 Re: svekrve i snahe
avetinja wrote:Kad ti je punica đubre, ono zadnji otpad od ženskog roda, ti baš u inat budi gori od nje. Na svaku njenu ti kontru, ako je ona poskok ti budi kobra, ako je ona hijena ti budi lav, ako je ona pirana ti budi ajkula, ako je ona lija ti budi vuk. Ne daj na se.
- maybelline
#92 Re: svekrve i snahe
Jel taj isti savjet preporucujes i za svekrve?avetinja wrote:Kad ti je punica đubre, ono zadnji otpad od ženskog roda, ti baš u inat budi gori od nje. Na svaku njenu ti kontru, ako je ona poskok ti budi kobra, ako je ona hijena ti budi lav, ako je ona pirana ti budi ajkula, ako je ona lija ti budi vuk. Ne daj na se.
- manekenka u penziji
#93 Re: svekrve i snahe
Ti si se bas urotila protiv svekrve. Ccccc
- maybelline
#94 Re: svekrve i snahe
manekenka u penziji wrote:Ti si se bas urotila protiv svekrve. Ccccc
Zeno, zove me CETVRTI dan zaredom!!! Un-freakin`-believable
- burek_in_space
#95 Re: svekrve i snahe
Da te hoce ne nazvati 14 dana, da dodjesh rondati kako ne pazi ni na tebe ni na dijete njenog sina koje nosish...
- manekenka u penziji
#96 Re: Odg: svekrve i snahe
E jest ti teškomaybelline wrote:manekenka u penziji wrote:Ti si se bas urotila protiv svekrve. Ccccc
Zeno, zove me CETVRTI dan zaredom!!! Un-freakin`-believableMoram priznati da se ne javljam svaki put...
- maybelline
#97 Re: svekrve i snahe
Ehh, sad ja ispadam grozna i nezahvalna, ma daaaaaj....burek_in_space wrote:Da te hoce ne nazvati 14 dana, da dodjesh rondati kako ne pazi ni na tebe ni na dijete njenog sina koje nosish...
- burek_in_space
#98 Re: svekrve i snahe
Ma nisi, ti si divna...
- avetinja
#99 Re: svekrve i snahe
Ne bih da ulazim u ženske svađe. Tu je ionako uvijek muško krivo, a one se poslije izmire.maybelline wrote:Jel taj isti savjet preporucujes i za svekrve?avetinja wrote:Kad ti je punica đubre, ono zadnji otpad od ženskog roda, ti baš u inat budi gori od nje. Na svaku njenu ti kontru, ako je ona poskok ti budi kobra, ako je ona hijena ti budi lav, ako je ona pirana ti budi ajkula, ako je ona lija ti budi vuk. Ne daj na se.
- maybelline
#100 Re: svekrve i snahe
avetinja wrote:Ne bih da ulazim u ženske svađe. Tu je ionako uvijek muško krivo, a one se poslije izmire.maybelline wrote:Jel taj isti savjet preporucujes i za svekrve?avetinja wrote:Kad ti je punica đubre, ono zadnji otpad od ženskog roda, ti baš u inat budi gori od nje. Na svaku njenu ti kontru, ako je ona poskok ti budi kobra, ako je ona hijena ti budi lav, ako je ona pirana ti budi ajkula, ako je ona lija ti budi vuk. Ne daj na se.
Ma ja, jadno musko...