Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post Reply
Prpa.ba

#76 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Prpa.ba »

ld wrote:drago mi je sto pomno citas moje postove
drago mi je sto ,,argumentima,, pobijas moja pisanja,nadam se da neces ostati samo na laprdanju,vec da ces konkretno nesto i napisati o tim lazima i izmisljotinama,naravno samo argumentom
Ne citam pomno tvoje natpise nego sam te registrovao kroz zbilja brojne komentare u vezi sa ratom. Nemam ih namjeru demantirati niti argumentirati svoja stajalista, ipak cijenim svoju privatnost. Recimo samo da za odredjen, veci, broj tvojih natpisa o vojnim akcijama i operacijama pouzdano, a nekad cak i iz prve ruke znam da su u najmanju ruku netacni :wink: Da li je to do tebe jer neselektivno i nekriticki prihvatas ono sto ti drugi- tj. prijatelji kazu, ili je u pitanju copy-paste nekih blogova, u to necu ulaziti, jer imas i tacnih i istinitih opservacija i iskustava- ako su iskustva. Ako nista, barem si donekle optimistican u vezi svih desavanja :thumbup:

A sada, o kantonima i boji zelenoj :D
ld wrote: ja sam ti naveo u ranijem postu sta su srbi izblokirali,i to je argument i cinjenica,
.. koju niko ne spori.
ld wrote: a ti napises kako su u bosnjackim kantonima bosnjaci i eto lose je,jer su oni sami krivi
da ti nesto objasnim,moj biseru,opcina ili kanton,ne moze otici do evropske banke ili MMF i traziti kredit
A kredit europske banke i MMF-a je nuzan preduvjet za ekonomski napredak? :?
ld wrote: ne moze kanton uticati na carinsku i poreznu politiku bosne ili federacije
Tacno.
ld wrote: ne moze kanton dati garancije investitoru,pogotovo jacim investitorima,cije investicije ovise o vecem broju faktora,kao sto su upravo carnine,porezi,kreditiranje,cestovne i zeljeznicke komunikacije i slicno tome
tako na primjer,nasi proizvodjaci imaju kvalitetnu vodu,kvalitetom su u vrhu na svjetskom nivou,ali nisu konkurentni,jer troskovi transporta su veliki
tj,da bi bili konkuretni moramo imati luku,moramo imati par brodova koje bi se kretali do libije,emirata,kuvajta,malezije,turske i ostalih vaznijih trzista za nasu privredu
luku u neumu blokiraju hrvati,izgradnju autoputa koji bi od mostara zavrsio u neumu blokiraju hrvati,jedini logican izlaz bi bio na jedino more koje bosna ima,ali usljed tog lobiranja autoput izlazi negdje drugo
da bi nasi poljoprivrednici u tim kantonima mogli da rade moraju da imaju subvencije i zagarantovan otkup
damir ljubic,ministar poljoprivrede je oko 80% tih subvencija uputio u hercegovinu,svojim pajdasima
u konzumu 70% su hrvatski proizvodi,30% hercegovacki
pa kako onda kanton sa bosnjackom vecinom moze naprijed??????
e moj biseru,ja ti sada navedoh par primjera,a i u proslom postu,pa se nadam da ces i ti napisati koji argument
Stani, stani. Prvo napises ovo:
ld wrote:tako da bi drzava bila efikasna u rijesavanju svih problema,pogotovo ekonomske prirode
A onda mi kao ekonomske probleme bosnjackog dijela BiH navodis cinjenice vezane uz teritorije koje bi cak i u slucaju postojanja te nacionalne drzave Bosnjaka sa optimalnim granicama, pripadale drugoj zemlji?
Prema tebi, osnovni problem su Hrvati, kao da oni i samo oni upravljaju Federacijom BiH. :-) Nego, podsjeti me, koje ono stranke sacinjavaju vlast u Federaciji? Zasto recimo bosnjacki kantoni ne racionalizuju svoju administraciju kroz spajanja kantona ili kantonalnih ministarstava, a viskove preusmjere u povoljne kredite malom i srednjem poduzetnistvu? Zasto su Bosnjaci koji su upravljali Agencijom za privatizaciju unistili vlastite firme? Zasto Bosnjaci u svojim kantonima ne znaju napraviti ni najobicniju gradsku cestu, da ne govorim o gradskoj zaobilaznici ili nesto slozenijem autoputu? Zasto Bosnjaci na Federalnom nivou preglasaju Hrvate i uvode sadaku nezaposlenim demobilisanim borcima umjesto da te iste zaposle? Zasto bosnjacka kantonalna ministarstva obrazovanja ne znaju jesu li posla ili su dosla? Proizvode generacije uhljupa umjesto da mladost izvede ovu zemlju u buducnost? Zasto bosnjacki urbanisti odrzavaju urbanisticki haos?

Da ne duzim, poenta je da su Bosnjaci sami sebi najveci neprijatelji sa svojom kratkovidnoscu, sitnim oportunizmom i laznim patriotizmom. Recimo da znam za firmu koja se trebala baviti proizvodnjom danas veoma poznatog proizvoda u BiH, koji se cak i izvozi, ali do sklapanja konacnog ugovora nije doslo jer uposlenici iste nisu imali dovoljno novca da "podmazu" gdje treba u bosnjackoj upravi kako bi se dobila dozvola i potrebni dokumenti. Da ironija bude veca, ista drzava je kasnije revidiranim statutom ukinula firmu sa kompletnim prijeratnim potrazivanjima (kako bi ista otisla u privatne dzepove) i osnovala novu sa startnim kapitalom u visini moje place. :-) Samo na ovom jednom primjeru bosnjacke samodestrukcije (a imam ih jos barem desetak iz prve ruke) bez posla je ostalo oko 50 radnika koji su hranili oko 200 ljudi, unistena je perspektiva za prosirenjem proizvodnje i daljem zaposljavanju, a opljackano najmanje 3 miliona KM u kešu, barem jos duplo toliko u imovini, a u slucaju nekih tuzbi i do 28 miliona KM. A to je jedan primjer. Nigdje Hrvata i Srba (Srbe se jedino moglo tuziti :D )
ld wrote: svak zivi se slaze da je kantonalno uredjenje pogubno po privredu i ekonomiju,i narod,i intelektualci,i sda i sbih i sdp,evo i ja se sa njima slazem
a ti biseru smatras da mi nismo u pravu i da je to sve u pet deka
Kantonalno uredjenje ovakvo kakvo jest jeste pogubno. Kantoni sami po sebi nisu problem. Problem su njihove glomazne administracije, koje se mogu srezati za barem 100%, a ta sredstva putem Investicijske banke (jos jedno leglo bosnjackog kriminala :D ) plasirati u privredu.
ld

#77 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

ultima_palabra wrote:
ld wrote:a pitanje zelenih i crvenih,da bi se podjelili i ostale budalestine,daj ba nisi normalan
prvo sto tih crvenih nema u nekim znatnim brojevima i svake godine ih je manje i manje,zahvaljujuci drugu lideru koji vrlo uspjesno je rastjerao sav dobar kadar iz sdp-a
Iako u ovom postu ima više primjera verbalne dijareje, ovo mi je upalo u oči. Naime, u tzv. bošnjačkom dijelu Federacije, zelenih ima 10%, otprilike koliko i crvenih. Ostalih 80% je ljudi kojima su 90-92 obećane zlatne kašike, kojima je 92-95 razvlačena pamet, koji su 95-09 opljačkani do gaća, i koji danas ne znaju jesu li pošli ili došli. I to je istina, šta god avazovski spin-doctori o tome Avazili.
sa tipovima poput tebe,moze se samo reci,naserem ti se,jer ti ne razumijes normalnu korespodenciju,niti argumentaciju
velis 80% gladnih,prevarenih,slaganih od 1990-te
pa kad je tako crno od tih 80% za ovih 19 godina do sada bi bar pola umrlo od gladi,neimastine,izvrsili bi samoubistva usljed tog beznadja
ako ces da pises nesto,napisi bar sa nekim argumetnom,ili se nejavljaj nikako
da si napisao da je 50% nezadovoljinih u bosni,to je vec prihvatljivo,jer toliki broj ljudi ne izlazi na izbore i to cifra bi mogla da inicira neki okvirni broj nezadovoljnika crvenom ili zelenom politikom,mada je i to polemicno
jer ni kad je najbolji odziv u drugim zemljama to ne prelazi 80%,tako da mozda nekih 30% u bosni su nezadovoljni tim politikama
od 50% glasaca koji su obojeni zelenom ili crvenom bojom,oko 40% su zeleni,10% crveni
ld

#78 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

Prpa.ba wrote:
ld wrote:drago mi je sto pomno citas moje postove
drago mi je sto ,,argumentima,, pobijas moja pisanja,nadam se da neces ostati samo na laprdanju,vec da ces konkretno nesto i napisati o tim lazima i izmisljotinama,naravno samo argumentom
Ne citam pomno tvoje natpise nego sam te registrovao kroz zbilja brojne komentare u vezi sa ratom. Nemam ih namjeru demantirati niti argumentirati svoja stajalista, ipak cijenim svoju privatnost. Recimo samo da za odredjen, veci, broj tvojih natpisa o vojnim akcijama i operacijama pouzdano, a nekad cak i iz prve ruke znam da su u najmanju ruku netacni :wink: Da li je to do tebe jer neselektivno i nekriticki prihvatas ono sto ti drugi- tj. prijatelji kazu, ili je u pitanju copy-paste nekih blogova, u to necu ulaziti, jer imas i tacnih i istinitih opservacija i iskustava- ako su iskustva. Ako nista, barem si donekle optimistican u vezi svih desavanja :thumbup:

A sada, o kantonima i boji zelenoj :D
ld wrote: ja sam ti naveo u ranijem postu sta su srbi izblokirali,i to je argument i cinjenica,
.. koju niko ne spori.
ld wrote: a ti napises kako su u bosnjackim kantonima bosnjaci i eto lose je,jer su oni sami krivi
da ti nesto objasnim,moj biseru,opcina ili kanton,ne moze otici do evropske banke ili MMF i traziti kredit
A kredit europske banke i MMF-a je nuzan preduvjet za ekonomski napredak? :?
ld wrote: ne moze kanton uticati na carinsku i poreznu politiku bosne ili federacije
Tacno.
ld wrote: ne moze kanton dati garancije investitoru,pogotovo jacim investitorima,cije investicije ovise o vecem broju faktora,kao sto su upravo carnine,porezi,kreditiranje,cestovne i zeljeznicke komunikacije i slicno tome
tako na primjer,nasi proizvodjaci imaju kvalitetnu vodu,kvalitetom su u vrhu na svjetskom nivou,ali nisu konkurentni,jer troskovi transporta su veliki
tj,da bi bili konkuretni moramo imati luku,moramo imati par brodova koje bi se kretali do libije,emirata,kuvajta,malezije,turske i ostalih vaznijih trzista za nasu privredu
luku u neumu blokiraju hrvati,izgradnju autoputa koji bi od mostara zavrsio u neumu blokiraju hrvati,jedini logican izlaz bi bio na jedino more koje bosna ima,ali usljed tog lobiranja autoput izlazi negdje drugo
da bi nasi poljoprivrednici u tim kantonima mogli da rade moraju da imaju subvencije i zagarantovan otkup
damir ljubic,ministar poljoprivrede je oko 80% tih subvencija uputio u hercegovinu,svojim pajdasima
u konzumu 70% su hrvatski proizvodi,30% hercegovacki
pa kako onda kanton sa bosnjackom vecinom moze naprijed??????
e moj biseru,ja ti sada navedoh par primjera,a i u proslom postu,pa se nadam da ces i ti napisati koji argument
Stani, stani. Prvo napises ovo:
ld wrote:tako da bi drzava bila efikasna u rijesavanju svih problema,pogotovo ekonomske prirode
A onda mi kao ekonomske probleme bosnjackog dijela BiH navodis cinjenice vezane uz teritorije koje bi cak i u slucaju postojanja te nacionalne drzave Bosnjaka sa optimalnim granicama, pripadale drugoj zemlji?
Prema tebi, osnovni problem su Hrvati, kao da oni i samo oni upravljaju Federacijom BiH. :-) Nego, podsjeti me, koje ono stranke sacinjavaju vlast u Federaciji? Zasto recimo bosnjacki kantoni ne racionalizuju svoju administraciju kroz spajanja kantona ili kantonalnih ministarstava, a viskove preusmjere u povoljne kredite malom i srednjem poduzetnistvu? Zasto su Bosnjaci koji su upravljali Agencijom za privatizaciju unistili vlastite firme? Zasto Bosnjaci u svojim kantonima ne znaju napraviti ni najobicniju gradsku cestu, da ne govorim o gradskoj zaobilaznici ili nesto slozenijem autoputu? Zasto Bosnjaci na Federalnom nivou preglasaju Hrvate i uvode sadaku nezaposlenim demobilisanim borcima umjesto da te iste zaposle? Zasto bosnjacka kantonalna ministarstva obrazovanja ne znaju jesu li posla ili su dosla? Proizvode generacije uhljupa umjesto da mladost izvede ovu zemlju u buducnost? Zasto bosnjacki urbanisti odrzavaju urbanisticki haos?

Da ne duzim, poenta je da su Bosnjaci sami sebi najveci neprijatelji sa svojom kratkovidnoscu, sitnim oportunizmom i laznim patriotizmom. Recimo da znam za firmu koja se trebala baviti proizvodnjom danas veoma poznatog proizvoda u BiH, koji se cak i izvozi, ali do sklapanja konacnog ugovora nije doslo jer uposlenici iste nisu imali dovoljno novca da "podmazu" gdje treba u bosnjackoj upravi kako bi se dobila dozvola i potrebni dokumenti. Da ironija bude veca, ista drzava je kasnije revidiranim statutom ukinula firmu sa kompletnim prijeratnim potrazivanjima (kako bi ista otisla u privatne dzepove) i osnovala novu sa startnim kapitalom u visini moje place. :-) Samo na ovom jednom primjeru bosnjacke samodestrukcije (a imam ih jos barem desetak iz prve ruke) bez posla je ostalo oko 50 radnika koji su hranili oko 200 ljudi, unistena je perspektiva za prosirenjem proizvodnje i daljem zaposljavanju, a opljackano najmanje 3 miliona KM u kešu, barem jos duplo toliko u imovini, a u slucaju nekih tuzbi i do 28 miliona KM. A to je jedan primjer. Nigdje Hrvata i Srba (Srbe se jedino moglo tuziti :D )
ld wrote: svak zivi se slaze da je kantonalno uredjenje pogubno po privredu i ekonomiju,i narod,i intelektualci,i sda i sbih i sdp,evo i ja se sa njima slazem
a ti biseru smatras da mi nismo u pravu i da je to sve u pet deka
Kantonalno uredjenje ovakvo kakvo jest jeste pogubno. Kantoni sami po sebi nisu problem. Problem su njihove glomazne administracije, koje se mogu srezati za barem 100%, a ta sredstva putem Investicijske banke (jos jedno leglo bosnjackog kriminala :D ) plasirati u privredu.
prvo boldirano
kada pisem o svom licnom iskustvu,ja napisem da samo to vidjeo,dozivio
kada pisem o iskustvima drugih,ja napisem da sam to cuo od drugih koji su tu bili i koji su to na sebi osjetili
ti si napisao da izmisljem i da ta iskustva stjecem po blogovima,ja sam ti trazio da navedes samo jednu izmisljotinu gdje sam napisao da se meni desila,a ti to argumentom pobij i ja cu se sam banovati sa ovog foruma
u suprotnom,ti si najobicnij lazov,i ako ikada poslije vidim da ti nesto pises,samo cu to preskociti,jer postaje nerelavantan sugovornik

drugo boldirano
sda vec odavno trazi ukidanje kantona,i to je brankovic vise puta pred kamerama ponovio,radi racionalizacije i efikasnosti,i to je generalni stav sda
ti si u svom postu napisao da nema razlike izmedju ovakve bosne sa kantonima,entititetima od neke druge bosne koja to nebi bila uredjena po kantonalnoj ili entitetskoj osnovi
ja sam reagovao na to,da to nije tacno i naveo sam ti par argumenata na brzinu da nisi u pravu
potom ti prebacujes lopticu na bosnjacke ministre i politicare,i ja se s tim slazem,ali sta jedan bosnjak kantonalni minstar poljoprivrede u ZE-DO kantonu moze da napravi kad federalni ministar poljoprivrede oko 80% sredstava je uputio u hercegovinu
mada nacelno se slazem da i medju tim bosnjacima ima itekako nesposobnosti,kukavicluka,nepotizma,korumpiranosti
ali tvrditi da su samo oni krivi za sve,ma daj
ld

#79 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

Prema tebi, osnovni problem su Hrvati, kao da oni i samo oni upravljaju Federacijom BiH. Nego, podsjeti me, koje ono stranke sacinjavaju vlast u Federaciji? Zasto recimo bosnjacki kantoni ne racionalizuju svoju administraciju kroz spajanja kantona ili kantonalnih ministarstava, a viskove preusmjere u povoljne kredite malom i srednjem poduzetnistvu? Zasto su Bosnjaci koji su upravljali Agencijom za privatizaciju unistili vlastite firme? Zasto Bosnjaci u svojim kantonima ne znaju napraviti ni najobicniju gradsku cestu, da ne govorim o gradskoj zaobilaznici ili nesto slozenijem autoputu? Zasto Bosnjaci na Federalnom nivou preglasaju Hrvate i uvode sadaku nezaposlenim demobilisanim borcima umjesto da te iste zaposle? Zasto bosnjacka kantonalna ministarstva obrazovanja ne znaju jesu li posla ili su dosla? Proizvode generacije uhljupa umjesto da mladost izvede ovu zemlju u buducnost? Zasto bosnjacki urbanisti odrzavaju urbanisticki haos?
sto ja imam osjecaj da ti nesto bas ne gotivis bosnjake????
po tebi ispade da su bosnjaci hodajuci kreteni,koji nisu sposobni da razmisljaju,niti rade,trebalo bi haman da svi izvrsimo masovni harakiri,pa da tebi i slicnim bude lakse
ajd bar smo napravili 40-50 km autoputa,dosta od ovakvih glupana,staces to se radilo od firmi koje posluju u tim bosnjackim dijelovima
recimo aluminijum mostar do sada nije feninga uplatio u federalni budjet
a zauzvrat od 2004 na federalni budjet se natovarilo oko 20.000 hrvatskih ratnih vojni invalida,koji se sada protive reviziji,ali se ne protive smanjenju,hmmmm sto li se protive reviziji,posto sam ja glupi bosnjo,daj molim te objasni mi,ti to vjerovatno mozes i znas,jer si pametan,lijep,kulturan,nacitan i obrazovan

sada je bosnjaka u bosni 55%,akoBogda za 20 do 30 godina to ce biti sigurna dvotrecinska vecina,tada cemo poraditi sa svjezim snagama na pravljenju normalne,gradjanske drzave,gdje ce biti postovana prava svakog gradjanina na svakom centimetru ove drzave,bar smo dokazali da imamo humanosti i moralnosti u ratu,za razliku od vas
Prpa.ba

#80 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Prpa.ba »

ld wrote:sada je bosnjaka u bosni 55%,akoBogda za 20 do 30 godina to ce biti sigurna dvotrecinska vecina,tada cemo poraditi sa svjezim snagama na pravljenju normalne,gradjanske drzave,gdje ce biti postovana prava svakog gradjanina na svakom centimetru ove drzave,bar smo dokazali da imamo humanosti i moralnosti u ratu,za razliku od vas

Definitivno nemam namjeru da ova "rasprava" zavrsi, tvojim rjecnikom receno- nadjebavanjem o demografski "eksplozivnim" Bosnjacima, i dokazima kako ce Bosnjaka biti 105% za 30 godina, i ostalim izvrnutim tezama i, sto bi kolega rekao- spinovima. Obrazac stotine puta vidjen i na ovom i na drugim forumima, stoga imas lijep pozdrav od slobodnomisleceg Bosnjaka iz Kantona 9. 8)
ld

#81 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

Prpa.ba wrote:
ld wrote:sada je bosnjaka u bosni 55%,akoBogda za 20 do 30 godina to ce biti sigurna dvotrecinska vecina,tada cemo poraditi sa svjezim snagama na pravljenju normalne,gradjanske drzave,gdje ce biti postovana prava svakog gradjanina na svakom centimetru ove drzave,bar smo dokazali da imamo humanosti i moralnosti u ratu,za razliku od vas

Definitivno nemam namjeru da ova "rasprava" zavrsi, tvojim rjecnikom receno- nadjebavanjem o demografski "eksplozivnim" Bosnjacima, i dokazima kako ce Bosnjaka biti 105% za 30 godina, i ostalim izvrnutim tezama i, sto bi kolega rekao- spinovima. Obrazac stotine puta vidjen i na ovom i na drugim forumima, stoga imas lijep pozdrav od slobodnomisleceg Bosnjaka iz Kantona 9. 8)
ti kazes meni da ja lazem i da copy/paste sa tudjih blogova i sad lijep pozdrav,stipu to,ja sam te zamolio da napises gdje sam to nesto slagao i da se samobanujem
i ne treba nam 105%,nama je dovoljno dvotrecinska vecina u nekih 20 do 30 godina
jer hrvati i srbi u bosni nisu nimalo raspolozeni za pravljenje neke normalne,uredjene gradjanske drzave,jer to je njima strano,oni vole da nemaju pored sebe osoba drugacijih uvjerenja,konfesije ili narodnosti,sto su pokazali dokazanim etnickim ciscenjem u zadnjim ratu,a i u svim prijasnjim
dok mi bosnjaci nemamo s tim problema,mi smo naucili da zivimo sa drugima,sto smo pokazali u zadnjem ratu,a i u proslosti
jer da smo bili poput domobrana ili cetnika,da smo genocidni poput njih,za 500 godina osmanlija danas sigurno od bihaca do istanbula nebi bilo niti jednog pravoslavca,niti katolika
i nakon 20 do 30 godina,imacemo normalnu,gradjansku drzavu,gdje ce biti postovano tvoje pravo,a i moje,i svih drugih bez obzira na vjeru,naciju ili uvjerenja
Fair Life

#82 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Fair Life »

ld wrote:ti kazes meni da ja lazem i da copy/paste sa tudjih blogova i sad lijep pozdrav,stipu to,ja sam te zamolio da napises gdje sam to nesto slagao i da se samobanujem
i ne treba nam 105%,nama je dovoljno dvotrecinska vecina u nekih 20 do 30 godina
jer hrvati i srbi u bosni nisu nimalo raspolozeni za pravljenje neke normalne,uredjene gradjanske drzave,jer to je njima strano,oni vole da nemaju pored sebe osoba drugacijih uvjerenja,konfesije ili narodnosti,sto su pokazali dokazanim etnickim ciscenjem u zadnjim ratu,a i u svim prijasnjim
dok mi bosnjaci nemamo s tim problema,mi smo naucili da zivimo sa drugima,sto smo pokazali u zadnjem ratu,a i u proslosti
jer da smo bili poput domobrana ili cetnika,da smo genocidni poput njih,za 500 godina osmanlija danas sigurno od bihaca do istanbula nebi bilo niti jednog pravoslavca,niti katolika
i nakon 20 do 30 godina,imacemo normalnu,gradjansku drzavu,gdje ce biti postovano tvoje pravo,a i moje,i svih drugih bez obzira na vjeru,naciju ili uvjerenja
I za 20-30 godina sa takvim razmisljanjem neces imati nikakvu a ne gradjansku drzavu Bosnu i Hercegovinu (jer za gradjansku drzavu tvoji procenti i ostale gluposti koje zagovaras nisu bitni) nego ces imati drzavu u jednom dijelu exBiH u kojem ces moci taj tvoj procenat nabijati do mile volje.

Kroz najveci dio tvojih postova provejava prica ispranog mozga reisovom pricom o tome kako smo "svi mi Turci"...

S tobom se nema smisla raspravljati jer si ti svugdje bio, sve vidio, svjedok si neizravni svemu i svacemu... od borbi oko deblokade Sarajeva, borbi na Vlasicu, oslobadjanju S. Mosta... i naposlijetku imas tvrdnje iz prve ruke kao da si bio ocevidac tuce u Mostaru koja je za posljedicu imala ubistvo.

Cudim se onima koji jos uvijek nasjedaju na tvoju klackalicu...
ultima_palabra

#83 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ultima_palabra »

ld wrote:
ultima_palabra wrote:
ld wrote:a pitanje zelenih i crvenih,da bi se podjelili i ostale budalestine,daj ba nisi normalan
prvo sto tih crvenih nema u nekim znatnim brojevima i svake godine ih je manje i manje,zahvaljujuci drugu lideru koji vrlo uspjesno je rastjerao sav dobar kadar iz sdp-a
Iako u ovom postu ima više primjera verbalne dijareje, ovo mi je upalo u oči. Naime, u tzv. bošnjačkom dijelu Federacije, zelenih ima 10%, otprilike koliko i crvenih. Ostalih 80% je ljudi kojima su 90-92 obećane zlatne kašike, kojima je 92-95 razvlačena pamet, koji su 95-09 opljačkani do gaća, i koji danas ne znaju jesu li pošli ili došli. I to je istina, šta god avazovski spin-doctori o tome Avazili.
sa tipovima poput tebe,moze se samo reci,naserem ti se,jer ti ne razumijes normalnu korespodenciju,niti argumentaciju
pa kad je tako crno od tih 80% za ovih 19 godina do sada bi bar pola umrlo od gladi,neimastine,izvrsili bi samoubistva usljed tog beznadja
da si napisao da je 50% nezadovoljinih u bosni,to je vec prihvatljivo,jer toliki broj ljudi ne izlazi na izbore i to cifra bi mogla da inicira neki okvirni broj nezadovoljnika crvenom ili zelenom politikom,mada je i to polemicno
jer ni kad je najbolji odziv u drugim zemljama to ne prelazi 80%,tako da mozda nekih 30% u bosni su nezadovoljni tim politikama
od 50% glasaca koji su obojeni zelenom ili crvenom bojom,oko 40% su zeleni,10% crveni
:lol: Pa ovim si samo potvrdio moju konstataciju 8) Rekao bih da imaš problem s tim što moje 2 rečenice kažu više od tvojih kilometarskih tirada kojima opravdavaš postojeće stanje i vladavinu najgorih. Nemam namjeru dalje polemisati, Fair Life te je sasvim dobro procijenio...
zonbirile

#84 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by zonbirile »

Tunjo i Avaz-ubitačna kombinacija za zadnji udarac Bosni i Bošnjacima.Ako je Tunjo sve što se ima ponuditi savremenoj misli i praksi,onda i treba da je kraj.
ld

#85 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

Fair Life wrote:
ld wrote:ti kazes meni da ja lazem i da copy/paste sa tudjih blogova i sad lijep pozdrav,stipu to,ja sam te zamolio da napises gdje sam to nesto slagao i da se samobanujem
I za 20-30 godina sa takvim razmisljanjem neces imati nikakvu a ne gradjansku drzavu Bosnu i Hercegovinu (jer za gradjansku drzavu tvoji procenti i ostale gluposti koje zagovaras nisu bitni) nego ces imati drzavu u jednom dijelu exBiH u kojem ces moci taj tvoj procenat nabijati do mile volje.

Kroz najveci dio tvojih postova provejava prica ispranog mozga reisovom pricom o tome kako smo "svi mi Turci"...

S tobom se nema smisla raspravljati jer si ti svugdje bio, sve vidio, svjedok si neizravni svemu i svacemu... od borbi oko deblokade Sarajeva, borbi na Vlasicu, oslobadjanju S. Mosta... i naposlijetku imas tvrdnje iz prve ruke kao da si bio ocevidac tuce u Mostaru koja je za posljedicu imala ubistvo.

Cudim se onima koji jos uvijek nasjedaju na tvoju klackalicu...
lazovcicu mali,gdje nadjes da sam ja napisao da sam bio u borbama oko sarajeva ili na vlasicu ili u s.mostu ja cu se odmah banovati
kako ti volis da lazes
ono sto sam ja napisao u vezi tih postova vezanih za rat da sam bio iskljcivo na vozucko-ozrenskom ratistu
a moji haveri iz drugih jedinica su se borili na tim ratistima
lazove mali
za mostar sam napisao,da moj komsija inace mostarac,zna magdija rahmetli,i da je njegov rodjak nasao momka koji je snimao maobitelom tucu i odnio u policiju taj snimak

ja znam da ti mrzis sve sto je bosnjacko,ili inicira na islam,postao si poput svojih mucitelja,stockholmski sindrom je cudo jedno
ali kad nesto tvrdis ili napises,samo podbaci kakav dokaz ili argument,ako ti nije sta,eto valjda su te naucili da ne valja lagati i da svoje tvrdnje potkrijepis kakvim dokazom
zonbirile

#86 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by zonbirile »

@id
vrlo često valjaš opasne gluposti,a ni svjestan nisi šta proizvodiš kod ljudi koji misle.Pročitaj još jednom Tunjin tekst pa češ vidjeti koje gluposti valja,uostalom njegov bekgraund mu ne daje za pravo da išta kaže i osuđuje.Bio je uvijek sa svima od aktualnih na vlasti,a i sada čovjek od haman 90g se trpa gdje mu nije mjesto.
ld

#87 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

zonbirile wrote:@id
vrlo često valjaš opasne gluposti,a ni svjestan nisi šta proizvodiš kod ljudi koji misle.Pročitaj još jednom Tunjin tekst pa češ vidjeti koje gluposti valja,uostalom njegov bekgraund mu ne daje za pravo da išta kaže i osuđuje.Bio je uvijek sa svima od aktualnih na vlasti,a i sada čovjek od haman 90g se trpa gdje mu nije mjesto.
to vrlo cesto valjam gluposti,gdje god nadjes takvu glupost,molim te repliciraj i pobij argumentom i pokazi mi da je glupost
volio bih da mi sad postavis par mojih gluposti i da pokazes gdje grijesim,inace si poput onog lazova fair life-a
ako tunjo sta pametno kaze i ako mu to stoji,to treba i prihvatiti,a ako valjuke kakvu glupost,treba ga kritikovati
tako i sa svim ostalim,ne bitno jal zeleni,jal crveni,jal bosnjaci,jal srbi ili hrvati i bilo ko treci

mene ne interesuje ko ce sta misliti,konkretno u slucaju bosne i hercegovine,imas srbe u rs koji rade aktivno na razvaljivanju drzave,ko god kaze da nije tako,to je samo zabijanje glave u pijesak
hrvati u hercegovini i lasvanskoj dolini slicno misle,ali s obzirom na njihov broj,nisu u mogucnosti da rade kao srbi,ali pokusavaju
u zadnjem ratu srbi i hrvati su eticki ocisitili svoje zivotne prostore
samo i iskljucivo gdej su bili bosnjaci u vecini,bilo je gradjanske i normalne drzave,uglavnom nije bilo etnickog ciscenja,niti genocida,ne mogu reci da nije bilo pojedinacnih ekscesa,ali velika je razlika izmedju toga i organiziranog etnickog ciscenja
bosnajci su jedini dokazali da znaju da zive s drugima,to najbolje znaju hrvati i srbi koji su ostali sa nama,na zalost ne puno veliki broj,ja licno bih volio da je ostalo vise hrvata i srba sa nama,ali podlegli su pozivu ,,svojih,, i da se sabijaju u torove
dalje,sada je bosnjaka oko 55% u bosni,za nekih 20 do 30 godina,nadam se da cu pozivjeti do tada,pa da i to vidim,bosnjaci ce biti dvotrecinska vecina akoBogda,i bar tada cemo napraviti jednu normalnu drzavu,gradjansku,gdje ce biti postovana prava svih,jer to samo bosnjaci su u stanju
jer srbi u rs i hrvati u hercegovini i lasvanskoj dolini apsolutno ne zele nista nalik normalnoj,uredjenoj gradjanskoj drzavi
hadzofield

#88 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

ld wrote:dalje,sada je bosnjaka oko 55% u bosni,za nekih 20 do 30 godina,nadam se da cu pozivjeti do tada,pa da i to vidim,bosnjaci ce biti dvotrecinska vecina akoBogda,i bar tada cemo napraviti jednu normalnu drzavu,gradjansku,gdje ce biti postovana prava svih,jer to samo bosnjaci su u stanju
jer srbi u rs i hrvati u hercegovini i lasvanskoj dolini apsolutno ne zele nista nalik normalnoj,uredjenoj gradjanskoj drzavi
Moze Bosnjaka biti i 95% posto ... gradjanska nece postati jer ce ti trebati glasovi konstitutivnih hrvata i konstitutivnih srba da se promjeni drzavno uredjenje na gradjansko ...

hocu reci... koliko god bilo nekog naroda u BiH... nece moci donijeti tako bitnu odluku bez druga dva naroda
adnan_hz

#89 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by adnan_hz »

kratak off topic.. zna li iko da li ce i jedna televizija prenositi presudu milanu i sredoji lukicu???
ld

#90 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ld »

hadzofield wrote:
ld wrote:dalje,sada je bosnjaka oko 55% u bosni,za nekih 20 do 30 godina,nadam se da cu pozivjeti do tada,pa da i to vidim,bosnjaci ce biti dvotrecinska vecina akoBogda,i bar tada cemo napraviti jednu normalnu drzavu,gradjansku,gdje ce biti postovana prava svih,jer to samo bosnjaci su u stanju
Moze Bosnjaka biti i 95% posto ... gradjanska nece postati jer ce ti trebati glasovi konstitutivnih hrvata i konstitutivnih srba da se promjeni drzavno uredjenje na gradjansko ...

hocu reci... koliko god bilo nekog naroda u BiH... nece moci donijeti tako bitnu odluku bez druga dva naroda
bila je gradjanska,bice opet
hadzofield

#91 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by hadzofield »

ld wrote:
hadzofield wrote:

bila je gradjanska,bice opet
Kad je bila gradjanska ???

kako to mislis izglasati u parlamentu ... 2/3 bosnjackog stanovnistva ne znaci i 2/3 zastupnika u parlamentu
nokia6170

#92 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by nokia6170 »

ld wrote:
zbog cega administracija dozvoljava ovakav jezik komuniciranja?
nokia6170

#93 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by nokia6170 »

...
Last edited by nokia6170 on 20/07/2009 13:46, edited 1 time in total.
Topla voda

#94 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by Topla voda »

tunjo,stari ,olinjali demagog i analiticar proslosti koji iskrivljujuci proslost,sve zarad svojih egotripova,unosi smutnju i izludjuje narod...a to je sad mejnstrim kod bosnjaka.

ko da su svi ispali iz neke velike kace velikosrpskih obavjestajnih sluzbi.

daj,namakni nam jos malo lanaca pacenistva i istorijske uloge zrtve...daj nam jos osjecaja da trebamo biti jedinstveni u vjeri i da trebamo traziti svoj put kao narod..sami..na samo nasoj teritoriji.

i onda mi pricaj o palestinizaciji,koju kao neko hoce da sprovede u bosni.

a palestina je u tvojoj i tebi slicnim glavama,jer vam je tako dobro kad ste jadni i zrtve ...
adnan_hz

#95 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by adnan_hz »

koliko samo ovdje na forumu ima akademika pa to je cudo...
gorkaz

#96 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by gorkaz »

Karadoz wrote:TUNJOV?
Pa kako ti nije jasno tako se kaze u Gacku i Sandzaku. Sargan je takodze gatcki lokalizam i naziv za zmiju sarku.
(Nik: onoga koji je i postvio ovu temu.)
1gorstak

#97 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by 1gorstak »

hadzofield wrote:

Ako se nastavi intelektualni masakr nad Srbima i Hrvatima u BiH kroz velikosrpsko i velikohrvatsko identificiranje sa Zagrebom i Beogradom (umjesto sa BiH), uz neumoljivu bijelu kugu koja hara medju ova dva naroda, sasvim je izgledno da ce Bosnjaci doci u poziciju da biraju predstavnike Srba i Hrvata. Distanciranje citavog naroda od BiH, bjanko uvjerenjem o drzavljanstvu drugih drzava, moze samo oslabiti taj narod. Upravo na tu Dodikovu suicidalnu politiku upozorava Bojan Bajic.
ultima_palabra

#98 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by ultima_palabra »

nokia6170 wrote:zbog cega administracija dozvoljava ovakav jezik komuniciranja?
I ja se pitam, lik se potpuno pogubio zadnjih par dana, vrijeđa na još nekoliko tema :?
pustopoljina

#99 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by pustopoljina »

gorkaz wrote:
Karadoz wrote:TUNJOV?
Pa kako ti nije jasno tako se kaze u Gacku i Sandzaku. Sargan je takodze gatcki lokalizam i naziv za zmiju sarku.
(Nik: onoga koji je i postvio ovu temu.)
sargan(ovic) je i prezime-pa covjeka zovu sargan. :D
maher

#100 Re: Krako, jasno, i bolno istinito: Tunjov danasnji komentar.

Post by maher »

jedina je istina da je trebalo ispuniti uslove...muslimani zive i u crnoj gori...skoro 40% albanaca je u makedoniji koji su takodjer muslimani...muslimana ima vise i u njemackoj i u francuskoj nego u bosni, a i u ruskoj federaciji...

nije dobro narodu puniti usi ovakvim stvarima, a ne vidjeti da je samo trebalo uvesti biometrijske pasose...i donijeti par zakona..da ne bi neko mogao izvaditi pet licnih karti i pet pasosa...

isto tako kako neko ove moze vidjeti kao getoizaciju bosnjaka, tako neko ovdje moze vidjeti mogucnost za iseljavanje srba i hrvata u srbiju i hravtsku...
Post Reply