KK Bosna 2009/2010

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
red01

#76 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Možda ipak ima svjetla na kraju tunela....
Ovo je sa tek završene pres konferencije....

"Razgovarali smo sa Žarkom Rakočevićem iz Partizana i on je jedna od opcija. Međutim, kako je već igrao za Partizan u NLB ligi, on bi dres Bosne mogao obući tek nakon utakmice sa Radničkim. Finansijski smo sposobni da ga dovedemo i ukoliko trener kaže da mu treba, mi ćemo ga i dovesti. Druga opcija nam je Ermin Jazvin. Međutim, on nam se ne javlja, pa nije jasno da li je zainteresovan za dolazak. Treća i možda najizglednija opcija je reprezentativac Turske Cemal Nalga, inače član Galatasaraya, koji je u Turskoj suspendovan na dvije godine. Pričao sam sa ljudima iz Košarkaškog saveza Turske da vidim da li on može igrati u BiH ako je suspendovan u Turskoj, pa ćemo u narednom periodu dobiti, nadam se, pozitivan odgovor", rekao je Imamović i dodao: "Finansijska situacija u klubu je zadovoljavajuća. U Bosnu treba da uđe 1,3 miliona KM u periodu od 1. decembra do 30. juna".

Od prve opcije, Rakočević nema ništa jer čekati ga do poslije meča sa Radničkim znači pristati na zadnje mjesto u NLB Ligi.
Druga nije loša, Jazvin je ipak daleko bolji i jači od bajića, ali i teško izvodiva, treba imati u vidu njegovo šikaniranje prije 5-6 godina od strane čuvenog MB i Prodanovića koji su forsirali Radonjiće i Bjegoviće, nešto slično su poslije radili i Zimiću...
Treća je opcija i najbolja, Cemal Nalga je i dobar i i visok (211cm/110 kg) da pokrije reket, i poslije sa Klincem kad se oporavi može biti prava opcija na poz 5....
van Basten

#77 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by van Basten »

šteta zbog Vlade, mislim da je on bio najmanji problem. Ali u sportu je logično da kada krene serija poraza trener zaplati, pa otkaz ne čudi. Lično mislim da je Vlada došao u pogrešnom trenutku u Bosnu, kada su Dino i Admir od ekipe već napravili cirkus kakav je Bosna bila početkom ovog vijeka. Nažalost. Da je bilo njega umjesto "publika je nekompetentna" Menusra, sa onakvim igračkim kadrom i onakvom publikom iza sebe (do spomenute izjave), Bosna bi tada bila možda i na granici Eurolige. Ovako, bojim se da lagano opet tonemo u ispodprosječnost i borbu za 2-3 mjesto u BiH.
POLICE

#78 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by POLICE »

Bosna-FMP 2 (2,00) :P :-)
IH!

#79 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by IH! »

Rusmir Halilović predsjednik KK Bosna? :shock:

http://www.kkbosna.info
Edin H.

#80 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Edin H. »

Oderasmo FMP-a :oops:
karanana

#81 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by karanana »

ja prvi put vidim strategiju tipa vodimo 2 razlike, 7 sekundi do kraja, u bonusu pravimo faul jer se bojimo njihove trojke, i molimo boga da protivnik fuli barem jedno slobodno. to uradise 2 -3 puta u zadnjih 16 sekundi i na kraju ih je to moglo odvesti u produzetke bez najboljeg igraca.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#82 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Admir_1984 »

Nasli pobjedjivati kad meni treba dvica na kladionici za pare :x :x

Sve u svemu danas su igrale dvije extra tragikomicne ekipe od kojih je ona sretnija pobjedila. Trener FMP-a **be majku igracima, a trener Bosne pita igrace koju akciju da igraju :-) :-) :-) :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#83 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by hrasno38 »

Osim zaista velike borbenosti kosarkasa KK Bosne sve ostalo je bilo antipropaganda kosarke koja se igra danas u svijetu. Dobro bilo bi neposteno ne spomenuti ono zakucavanje Djurasovica i double-double Seida Hajrica. Bosna sa niti jednim klasicnim centrom je veceras nadskakala ekipu koja ima dva jablana i to je jedan reprezentativac Srbije a drugi reprezentativac Makedonije????????? U svim utakmicama do sada smo bili sa centrima nadskakani. Bekovska linija Bosne je katastrofalna i jedino sto je drzi je iskustvo Kojadinovica koji opet kao bek suter ima slobodna bacanja kao nekad Raso Radovanovic. Copeland je najlosiji do sada crni igrac koji je dosao u Bosnu i njemu bi se trebalo sto prije zahvaliti i napokon pronaci jednog crnog igraca koji zna pogoditi taj usrani kos kao sto je bio Gilbert. Pasalic po redovnom obicaju kad se lomi utakmica baci loptu u aut ili je bezgranicno melja i kad dodje onaj tren da treba da neko suta jednostavno nema rjesenja. Sarajlija je sve ali talent ni pod razno i stvarno mi nije jasno sta je vidio u njemu onaj ko ga je dovodio. Feliks je igrac bez daljnjeg ali se vidi da je vec dugo bez jednog ozbiljnog trenaznog procesa s obzirom da je u prijasnjim sezonama bio jedan od najboljih izvodjaca slobodnih bacanja to ce treninzima doci na svoje. Ali posto je on bek suter pod hitno mu treba neko ko ce mu praviti taj prostor za sut i ko ce ga znati proigrati a ne da on i suta i ulazi i proigrava i skace. Ma sta ko pricao Bajic je jedan od najstandardnijih statisticki igraca Bosne i uglavno sve sto baci prema kosu i realizuje. Posto je on krilni centar njemu jednostavno pod kosem treba jedan jablan da bude jos bolji. Sehovica necu spominjati jer mu je ovo vecaras ili bilo lose vece ili je doslo do neke vrste zasicenja sto cemo znati na sljedecoj utakmici kad bude igrao protiv burazera. Za mene je jako prijatno iznenandjenje Bozo Djurasovic koji jedini na utakmici hrabro dva puta ide na zakucavanje i uvijek je strasno borben. hajric odlican ali nekako uspavan i nema one svoje eksplozivnosti kada je svojim skokovima i zakucavanjima dohvacao vrh table. U principu ovo je najveca pobjeda Imamovica jer on i dalje misli da je Sehovac bolji trener od VV ali je u velikoj zabludi. Dobra je stvar sto je Sehovac jedan pametn momak pa je zajedno sa Redzicem ucio od Vukoicica ovu godinu i to mu je i te kako podignulo reiting i kalitet ali ne za neke znacajnije rezultate. Da da ne zaboravim sina naseg legendarnog sudije Radonjica za koga mi isto tako nije jasno da li je ikada ozbiljno igrao kosarku!!!! Moze li se Bosna spasiti ove godine od ispadanja iz NLB-a. Moze sa par ovakvih utakmica potegni-nategni pa sta bog da. Pod najhitnije dovidjenja Coplandu i naci igraca koji valja, centra i napokon jednog covjeka koji zna davati koseve ma koju poziciju da igra samo da zna pogoditi. Radonjic, Sarajlija takodje out i staviti umjesto njih dva mlada igraca. Ako je ovo istina za Rusa to je poraz Konakovica i njegove klike i odlican potez za Bosnu. Tolj, Bukva, Firic su ljudi koji moraju imati mjesta u klubu. Skautiranje je nesto sto je u Bosni nepoznata rijec. Sad je taj trenutak kad treba prelomiti stvari do kraja i pokustai ostat u NLB-u a od sljedece godine opet pokusati krenuti prema gore. Ovakav FMP sigurno nije ekipa za koju se moze reci da ih je uspjeh dobiti ali Buducnost vec jeste.
kkbosna_90

#84 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by kkbosna_90 »

@hrasno38
svaka cast na postu, svaka je na mjestu :)
POLICE

#85 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by POLICE »

karanana wrote:ja prvi put vidim strategiju tipa vodimo 2 razlike, 7 sekundi do kraja, u bonusu pravimo faul jer se bojimo njihove trojke, i molimo boga da protivnik fuli barem jedno slobodno. to uradise 2 -3 puta u zadnjih 16 sekundi i na kraju ih je to moglo odvesti u produzetke bez najboljeg igraca.
:lol: gledao sam i ja,pa šta je ono ? A ovi opet ovamo prave faul sedund prije kraja :lol: :lol: Ja diletanata
red01

#86 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

I ovakvi loši kakvi jesmo , uspjeli pobjediti FMP. Onaj Vlado Đurović isti slučaj kao i imenjak mu Vukoičić samo malo jači mislim fizički i bogme još brkove voli, ko Nikola Plečaš...
Pitamo se kako je moguće , jel' ovo moguće što bi rekao pokojni sport komentattor Delić.... :-D
Naravno da je moguće, samo je trebalo nogirat' nas vrijeme onog uhljupa VV, čak je i Šehovac za njega Rudy Tomljanovic, i stasom.... :lol: :lol: :lol: , a bogami i znanjem. Čovjek kad ne zna što odigrat' fino konsultuje igrače, ha ja :lol: :D :shock: oni su svakako i glavni izvođaći na terenu :-D :-D :lol: , a ne k'o onak uhljup VV kad počne šarati po tabli u tajm-autu niko ništa od igrača ne razume :-) :roll: i posledica su bili PORAZI..... :-) :-) :roll: :roll: :shock:

Dobar slijedeći potez je dovođenje Halilovića, jer treba potjerat ove nehljeboviće iz Kk Bosne, predvođene Bukvama i Konakovićima, i samo da se zna da će Danko ostati ipak je on sin naše NAJVEĆE LEGENDE KINĐETA.
Ne zaboravite da nije bilo Kinđeta NIKADA KK BOSNA ne bi bila EU šampion, a ovdje u Rajvosa i KK Bosni ljudi ponekad znaju i malo zlonamjerni biti i brzo zaboravljaju sve dobro što je urađeno, pod izlikom luzera i fakina ako mi valjaš sada super, ako ne valjaš sada briga me što si mi prije valjao hiljadu puta(najbolji primjer naši zlatni ljiljani i odnos političara prema njima, npr, dipl pravnik ops matičar u Njemačkoj Tihić naglaba o njihovim pravima, ne konta čovjek da nije bilo njih sad bi onako plaho pametan sad bio u najboljem slučaju na bauštelu.... 8-) :-) :roll: ). Naravno da podržavam njegov ostanak u Bosni , jer momak kao sin naše najveće legende može biti dobar promotor KK Bosne u kontaktima sa domaćim i stranim delegacijama, a tu je i Rusmir da ga dodatno poveže sa bitnim ljudima....

Ali da ovi iz Uprave mogu nastaviti sa lošim potezima je i pokušaj dovođenje okorjelog zvezdaša Miloševića u KK Bosnu koji nije uspuio u CZ, kao i Rakočevića koji nije loš igrač , ali nema pravo nastupa do 17 . kola poslije meča sa Radničkim , a tu su i neke naše ključne tekme za pokušaj bijega sa zadnjeg 14-tog mjesta, a jedina prava šansa nam je Helios i radnički.
red01

#87 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Proćitao sam informaciju oko onog uhljupa VV da je imao ugovor na 576.000 EURA ZA 4 GODINE, i da mu je isplaćeno 144.000 eura.
kao pokušavaju da se dogovore oko sporazumnog raskida sa istim, čitaj da plate još 10-200 'iljada Eura i tako se riješe.

Zašto ovo pišem?

Iz samo jednog razloga; DA SE VIDI BESKRAJNA GLUPOST NAŠEG RUKOVODSTVA NA ČELU SA IMAMOMOVIĆEM I NJEMU BLISKIM DEBILČINAMA PRILIKOM OTKAZA DATOG ONOM UHLJUPU VV.

Samo mentalno ograničen čovjek daje otkaz treneru poslije mjesec dana od dana kada je VV PODNIO OTKAZ , POČETKOM OKTOBRA.

Da je onaj DEBIL SA SVOJOM PLAHO PAMETNOM SVITOM U UPRAVI PRIHVATIO VV, imao bi MAKSIMALNO obavezu isplate samo još te OKTOBARSKE PLATE, jer bi do raskida došlo po zahtjevu TRENERA!!!!!

Ali ne oni, ČITAJ DEBILI, žele da on , VV , i dalje nastavi SA SVOJIM PLODONOSNIM RADOM , I GLE ČUDA POSLIJE MJESEC DANA MU DAJU OTKAZ, i time mu pružaju priliku da ih odere za novih min 50.000-100.000 EURA, JER DO RASKIDA NIJE DOŠLO SPORAZUMNO NEGO JEDNOSTRANO OD STRANE UPRAVE.

A inače o moralnim kvalitetima Nihada Imamomovića dovoljno govori SMS komunikacija sa Rusmirom Halilovićem, i osobe sa nižom stručnom spremom, da se i oni ne uvrijede, ne ponašaju se na takav diletantski način i ja bih NA KRAJU dodao i na jako primitivan način.
Edin H.

#88 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Edin H. »

Drzimo se za sada protiv Buducnosti :-)
Edin H.

#89 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Edin H. »

Vodimo na poluvremenu :skoljka:
red01

#90 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Još jedan poraz Kk Bosne, u završnici koja se sigurno mogla dobiti da je trener bio na iole vrhunskom nivou.
One promjene 1-2 minute prije kraja , kad je Cipeland čuvao jeretina (skok u napadu Jeretina i pogodak za tri poena) nas je direktno stajala pobjede.
Izmjene su bile jako loše tempirane,a napad jako statičan, bez kretanja igrača i pravljenja blokova , što je pravilo kada igrate sa 3 ili u našem slučaju i 4 niska igrača. Zbog toga smo izgubili i onoliko lopti, kao i to da min 5-6 puta nismo ni pucali prije isteka 24 sec, što je doista blamaža i pokazatelj stručnosti ovog trenera Kk Bosne.
Hadžić nije bio dobar zato što nije OBEĆAO OPSTANAK U NLB , i TITULU SA OVIM SASTAVOM U ŠAMPIONATU BIH.
sad da se malo dohvatimo i nazovi POJAČANJA i to ovih koji su ostali:

Radonjić Gorjan- onaj ko ga je doveo očigledno nema veze blage sa košarkom, čovjek ne igra ni par minuta po tekmi, ima košarkaško i državljanstvo susjedne nam države Srbije, a najveći uspjeh mu je bio angažman po BG klubovima.
Tata -nekadašnji sektretar KK Bosne i savezni sudac mu je bio poznat po "štraftanju" po Titovoj, a kako je krenulo i SIN JE SAMO ZA TO PREDODREĐEN.... :-) :-) :roll:

Copeland- nije ništa specijalno pokazao u ovim tekmama, nedorečen u asistencijama, a zbog manjka cm (kao i Jovanović) lak posao imaju protivnički pleyevi u napadu. Možda se još oporavlja od povrede, ali trenutno čovjek nema ni eksplozivnosti ni ulaz što krasi gotovo sve Amere njegove visine, uključujući i BB i Masona..... Dakle , sve u svemu ,trenutno, loša investicija... daj Bože da se to promjeni do kraja NLB i početka LIGE 6 BiH.

Bajić- strogi prosjek , i za bek up centra je loše rješenje, popnekad nas zadivi kad sa 4-5 m od koša ne može mi dobacit' do koša. U subotu još i dobar kakv zna biti 15 min i Va 9 za haman 36 min, naravno to je puno lošije ne go npr, protivnički centar maraš 13 poena i Va 14 za 20 min , uz puno bolju realizaciju.

Sarajlija- pokazao da doista zna igrati , iako ga Šehovac očigledno ne miriše, samo 8 min u igri i za to vrijeme 5 poena i čak 3 asista, koliki je sakupio i Copeland za 30min igre. Igra i puno bolju obranu od Amera, ekspolozivan i brz, čak i skočniji od istog. Definitivno zaslužuje puno više minuta.

I za kraj da se vratim malo i na otjeranog Suljagića, kojeg je onaj uhljup VV terrizirao cijelu godinu i otjerao , a da onaj Imamović nije ni trepnuo:
Pr. 1: Suljagić Amar 1988god/210cm -C ....
najveća taraba , po VV i njemu sličnim trenerima, i po fanaticima KK Bosne sa ovog i drugih foruma, nikada nije valjao po istim , dobio nogu, i otišao u Slobodu, uz napomena ni tamo ništa neće pokazati(zlurado).
Protiv nas prije sedam dana u pobjedi KK Slobode dao 12 poena preko skupo plaćemog Bajića , zbog kojeg je i otjeran i zaustavio u produžetku u zadnjim sekundama meča Šehu i time direktno donio pobjedu. Da ipak to nije samo bljesak pokazao ove subote kad je KK Mladosti zabio 17 poena i bio najbolji igrač Slobode u tom meću.

I u subotu je pokazao KVALITET , protiv Čelika 18 poena i po izjavi Muminovića jako dobar( Albijanić dao 4 poena) u pobjedi Slobode od 96/84.

Samo se bojim da istu sudbinu ne dožive i Klinac i Mujić, jer vidim da je i Gigant Đeno navratio do Rajvosa, da što ulovi love ako može kad ima levata, svakako u ovo doba godine RIBA LOŠE GRIZE U Šibenskom akvatoriju..... :lol: :lol: :lol:
red01

#91 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

kakavdanakneiskustvu wrote:@ red 01,može jedno pitanje,kakve veze ima to što radonjć ima košarkaško državljanstvo srbije,je li to meritorno po pitanju njegove kvalitete kao igrača?
Bilo je bolje financirati kakvog sarajevskog studenta nego davati novac igrača-analfabetu kakav je Radonjić, sevap bi zaradio.... :) :) , kao naprimjer u slučaju Bukve i sličnih, bolje sarajevskom dečku nego strancu..... , i inače sam za devizu: KUPUJMO DOMAĆE... , ANGAŽIRAJMO DOMAĆE KOMPANIJE... ITD... SVIMA U BIH BOLJE.....

Ovdje ću prestati sa daljim komentarom, @ gibanica je zaprijetio TRAJNIM BANOM, stoga budi lijepo pozdravljen.... 8-) :lol: :)
burek_in_space

#92 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by burek_in_space »

red01 wrote:
Bilo je bolje financirati kakvog sarajevskog studenta nego davati novac igrača-analfabetu kakav je Radonjić, sevap bi zaradio.... :) :) , kao naprimjer u slučaju Bukve i sličnih, bolje sarajevskom dečku nego strancu..... , i inače sam za devizu: KUPUJMO DOMAĆE... , ANGAŽIRAJMO DOMAĆE KOMPANIJE... ITD... SVIMA U BIH BOLJE.....

Ovdje ću prestati sa daljim komentarom, @ gibanica je zaprijetio TRAJNIM BANOM, stoga budi lijepo pozdravljen.... 8-) :lol: :)
Samo da te pozdravi gibanica, ostaj mi zhiv i zdrav u svojoj gluposti. ;-)
red01

#93 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

burek_in_space wrote:
red01 wrote:

Samo da te pozdravi gibanica, ostaj mi zhiv i zdrav u svojoj gluposti. ;-)
Jako me interesira što je to GLUPOST po tebi, vjerojatno što nisam shvatio koliko je VV sjajan trener :roll: , koliko je pametan Imamović kad ga je platio tričavih 12 tisuća eura mjesečno :idea: , kad se dovede igrač u KK BOSNU npr. Ivanović sa kroničnom povredom koljena i koji se sada oporavlja u Rajvosa po iznosu od 10-14 tisuća Eura mjesečno vjerojatno o trošku iste te KK Bosne, kada se dovede analfabet kao što je Radonjić i zasigurno plaća 5-6 'iljada KM,itd.. itd... :-) :-)

Vjerojatno i sam ne znaš odgovoriti na to pitanje, to se izgleda kod tebe javlja kao semantika u tvom avataru....

Živ ti meni bio, i dabogda i ti jednog lijepog dana se prosvijetlio..... ;-)
burek_in_space

#94 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by burek_in_space »

red01 wrote:
Jako me interesira što je to GLUPOST po tebi, vjerojatno što nisam shvatio koliko je VV sjajan trener :roll: , koliko je pametan Imamović kad ga je platio tričavih 12 tisuća eura mjesečno :idea: , kad se dovede igrač u KK BOSNU npr. Ivanović sa kroničnom povredom koljena i koji se sada oporavlja u Rajvosa po iznosu od 10-14 tisuća Eura mjesečno vjerojatno o trošku iste te KK Bosne, kada se dovede analfabet kao što je Radonjić i zasigurno plaća 5-6 'iljada KM,itd.. itd... :-) :-)

Vjerojatno i sam ne znaš odgovoriti na to pitanje, to se izgleda kod tebe javlja kao semantika u tvom avataru....

Živ ti meni bio, i dabogda i ti jednog lijepog dana se prosvijetlio..... ;-)
Onog trenutka kada si rekao da je Zimic propao pod Vukoichicem, sam sebe si iskljuchio iz bilo kakve rasprave, bar sa mnom, jer se radi o nevidjenom panju na ovim prostorima, kojem je mrsko da dishe, a kamoli josh da igra kosharku.
O Vukoichicu, Imamovicu i svemu ostalom, nisam ni iznosio mishljenje, tako da ne znam zashto ih spominjesh sad, pogotovo kad je VV otpushten.
I na kraju, koliko mene sjecanje sluzhi, prave Sarajlije (chime se toliko dichish) nisu nikada gledale odakle je ko, nego kakav je chovjek, ali ti sa tim imash problema, ochiglednih.

Za sve ostalo, imash pp da ne off-ujemo pa ako zhelish raspravljati, javi se slobodno, a ako ne budi pozdravljen.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#95 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by hrasno38 »

red01 wrote:Još jedan poraz Kk Bosne, u završnici koja se sigurno mogla dobiti da je trener bio na iole vrhunskom nivou.
One promjene 1-2 minute prije kraja , kad je Cipeland čuvao jeretina (skok u napadu Jeretina i pogodak za tri poena) nas je direktno stajala pobjede.
Izmjene su bile jako loše tempirane,a napad jako statičan, bez kretanja igrača i pravljenja blokova , što je pravilo kada igrate sa 3 ili u našem slučaju i 4 niska igrača. Zbog toga smo izgubili i onoliko lopti, kao i to da min 5-6 puta nismo ni pucali prije isteka 24 sec, što je doista blamaža i pokazatelj stručnosti ovog trenera Kk Bosne.
Hadžić nije bio dobar zato što nije OBEĆAO OPSTANAK U NLB , i TITULU SA OVIM SASTAVOM U ŠAMPIONATU BIH.
sad da se malo dohvatimo i nazovi POJAČANJA i to ovih koji su ostali:

Radonjić Gorjan- onaj ko ga je doveo očigledno nema veze blage sa košarkom, čovjek ne igra ni par minuta po tekmi, ima košarkaško i državljanstvo susjedne nam države Srbije, a najveći uspjeh mu je bio angažman po BG klubovima.
Tata -nekadašnji sektretar KK Bosne i savezni sudac mu je bio poznat po "štraftanju" po Titovoj, a kako je krenulo i SIN JE SAMO ZA TO PREDODREĐEN.... :-) :-) :roll:

Copeland- nije ništa specijalno pokazao u ovim tekmama, nedorečen u asistencijama, a zbog manjka cm (kao i Jovanović) lak posao imaju protivnički pleyevi u napadu. Možda se još oporavlja od povrede, ali trenutno čovjek nema ni eksplozivnosti ni ulaz što krasi gotovo sve Amere njegove visine, uključujući i BB i Masona..... Dakle , sve u svemu ,trenutno, loša investicija... daj Bože da se to promjeni do kraja NLB i početka LIGE 6 BiH.

Bajić- strogi prosjek , i za bek up centra je loše rješenje, popnekad nas zadivi kad sa 4-5 m od koša ne može mi dobacit' do koša. U subotu još i dobar kakv zna biti 15 min i Va 9 za haman 36 min, naravno to je puno lošije ne go npr, protivnički centar maraš 13 poena i Va 14 za 20 min , uz puno bolju realizaciju.

Sarajlija- pokazao da doista zna igrati , iako ga Šehovac očigledno ne miriše, samo 8 min u igri i za to vrijeme 5 poena i čak 3 asista, koliki je sakupio i Copeland za 30min igre. Igra i puno bolju obranu od Amera, ekspolozivan i brz, čak i skočniji od istog. Definitivno zaslužuje puno više minuta.

I za kraj da se vratim malo i na otjeranog Suljagića, kojeg je onaj uhljup VV terrizirao cijelu godinu i otjerao , a da onaj Imamović nije ni trepnuo:
Pr. 1: Suljagić Amar 1988god/210cm -C ....
najveća taraba , po VV i njemu sličnim trenerima, i po fanaticima KK Bosne sa ovog i drugih foruma, nikada nije valjao po istim , dobio nogu, i otišao u Slobodu, uz napomena ni tamo ništa neće pokazati(zlurado).
Protiv nas prije sedam dana u pobjedi KK Slobode dao 12 poena preko skupo plaćemog Bajića , zbog kojeg je i otjeran i zaustavio u produžetku u zadnjim sekundama meča Šehu i time direktno donio pobjedu. Da ipak to nije samo bljesak pokazao ove subote kad je KK Mladosti zabio 17 poena i bio najbolji igrač Slobode u tom meću.

I u subotu je pokazao KVALITET , protiv Čelika 18 poena i po izjavi Muminovića jako dobar( Albijanić dao 4 poena) u pobjedi Slobode od 96/84.

Samo se bojim da istu sudbinu ne dožive i Klinac i Mujić, jer vidim da je i Gigant Đeno navratio do Rajvosa, da što ulovi love ako može kad ima levata, svakako u ovo doba godine RIBA LOŠE GRIZE U Šibenskom akvatoriju..... :lol: :lol: :lol:
Prije svake price o kosarci na ovom forumu ti treba da se rijesis jedne stvari kod sebe a to je ociti primjer nacionalizma. Vrlo je interesantan tvoj presjek po igracima gdje uglavnom lupas po igracima koji nisu bosnjaci. Takle pored kosarkaskog razmisljanja ti u sebi drzis i onaj nacionalno obojeni. Vlada Vukoicic je najjaci trener koji je dosao u Bosnu u zadnjih 20 godina i trener kojeg su zadesili najveci igracki pehovi isto tako u zadnjih 20 godina u Bosni. To nije priuceni nego uceni i nauceni trener koji je dosao u Bosnu sa znacajnim rezultatima i koji je radio u jednom FMP-u koji je postao u zemlji evropskih, svjetskih sampiona jedan od najjacih klubova i pravi rasadnik fantasticnih mladih igraca sa svojom sportskom akademijom. U odnosu na Bajramovica i markovica on je trenerska sila. Ne postoji trener na svijetu koji od mrtvaca igraca kao sto je Zimic moze da stvori kvalitetnog centra jer da bi igrao uspjesno onda moras biti budan a Zimic je davno izjavio da mu je od svih sportova najdraze spavanje. Dobio je vise nego dovoljno prilika i uglavnom su te prilike zavrsavale zahvaljujuci nejegovom super-ekspresnom pravljenju licnih gresaka. Naravno imao je i tu nesrecnu povredu i to je to. Suljagic ni gradjom ni skocnosti ama nicim me ne asocira na nekoga tko bi se mogao zvati dobrim centrom. Njegovo kretanje izaziva strah kod navijaca da nece sam sebe saplesti i pasti na glavu. On moze igrati u nasoj ligi, mogao je igrati i u Vogosci ali u NLB ni u mislima. Ivanovic je isplatio posteno svaku marku koja mu je data i kod njega je izgleda samo pogresno ime i prezime kao i kod najkonstantnijeg igraca u zadnje vrijeme Bajica koji ima zakucavanja na utakmica koliko Zimic i Suljagic na treninzima. Za Radonjica i Copelanda se slazem i to sam napisao u predhodnom postu a Sarajlija isto tako ni u blizu nije jos uvijek pokazao ono sto bi ga trebalo zavti "pojacanjem" mada u zadnje dvije utakmice nije igrao lose. Problem Bosne je sto ima polovne mlade igrace, nedovrsene a koji smatraju da znaju sve o kosarci. Ako izuzuzmemo Djedovica koji je dijete RIN-a a ne Bosne tu se jos nije pojavio neko slicnih kvaliteta. Skola Slobode je deset puta bolja od skole Bosne kao i osjecaj za odabir igraca kao pojacanja. Ah da da ne zaboravim i Pasalica koji je antipropaganda pozicije beka sa svojim vec dosadnim meljanjem lopte do samog kraja napada i na kraju nepoznanicom sta da uradi sa loptom. Vlada Vukoicic je racunao na Zimica ovu sezonu, na Pasalica, ali kako mrtvaca natjerati da igra i kako ubjediti beka da mora da ulazi pod kos. Jedino pucati samare kao sto ih je pucao Bosa.
Dugo pratim tvoja pisanja od Bosninog foruma do danas i ubjedjen si da posjedujes kosarkasko znanje ali si ti u stvari jedna kopija fudbalskog Branimira Tulica koji je puno toga procitao i u teoriji sve zna o fudbalu ali mu je praksa nula sto je i pokazao sa mladom reprezentacijom.
Ali sve to nije bitno koliko je bitan tvoj nacionalni naboj koji ponistava i sve ono sto dobro napises o kosarci.
IH!

#96 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by IH! »

@red01,standardno kao i na svim forumima,nacionalizam u prvom planu. Kada bude shvatio da se na sport ne moze gledati kroz takav nacin,mozda nesto i bude od njega. Ali idemo dalje.

Godisnjica smrti igraca koji svoje prve korake pravi u nasoj Bosni.

http://kkbosna.info/cms/
red01

#97 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

IH! wrote:@red01,standardno kao i na svim forumima,nacionalizam u prvom planu. Kada bude shvatio da se na sport ne moze gledati kroz takav nacin,mozda nesto i bude od njega. Ali idemo dalje.

Godisnjica smrti igraca koji svoje prve korake pravi u nasoj Bosni.

http://kkbosna.info/cms/

Da moj IH! JA SAM BOSANSKI NACIONALIST, JER VOLIM OVO ZEMLJU OD UNE DO DRINE I OD SAVE DO MORA.....

O tvojoj kredibilnosti najbolje govori tvoj AVATAR, sa KOMEDIJAŠIMA KOJI GLUME BUDALE NE KOMUNICIRAM.....

Nadam se da neću više biti predmet tvojih prizemnih opservacija.....
burek_in_space

#98 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by burek_in_space »

red01 wrote:
Da moj IH! JA SAM BOSANSKI NACIONALIST, JER VOLIM OVO ZEMLJU OD UNE DO DRINE I OD SAVE DO MORA.....

O tvojoj kredibilnosti najbolje govori tvoj AVATAR, sa KOMEDIJAŠIMA KOJI GLUME BUDALE NE KOMUNICIRAM.....

Vidimo se za mjesec dana...
red01

#99 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

burek_in_space wrote:
red01 wrote:

Vidimo se za mjesec dana...
Ako to znači da si mi opet pukao BAN, DEFINITVNO TI JE MJESTO NA http://WWW.MECAVNIK. INFO, Nemanja-Emir Kustirica plaće za tobom...., i povedi onog konvertita Sidrana , vas tri neponovljivo iskustvo..... sredio lud zbunjenog .....

Po mom skromnom mišljenju SA-X com je namjenjen prije svega svim BOSANCIMA koji vole svoju domovinu..., ali ti si očigledno u nekom filmu prije min 20 god..., za tebe izgleda još postoji YU , u kojoj vladaju Slobo, Momir,Kadijević i sl. tipovi uz pomoć Sejda bajramovića i Raifa Dizdarevića ....

I ako je SA-X com spao na ovakve moderatore kao što je @gibanica..., onda i ne moram i neću ovdje učestvovati na forumu...
Kopenhagen

#100 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Kopenhagen »

Da ne bi Foče,Bosna ove godine teško da bi ikog glatko dobila :-)
Locked