Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
Evil Angel
#76 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ja nikada nisam bila u Sarajevu niti BIH, ali nadam se da nije tako opasno...hehehe 
-
Mascherano
#77 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
downtoearth wrote:Pitanje za Mascherano:a zar vi jednostavno na temelju ove fotke ne možete otići i oduzeti mu neregistrirano vozilo i još ga kazniti za kršenje zakona. Pauk nije dostatan za ovakove slučajeve
Ja na ovoj fotci vidim samo nepropisno parkirano vozilo koje nema zadnju tablicu. Ne mogu da znam da li je vozilo registrovano, da li divlja po gradu,... Osim toga, ne radim u PU Centar i ne mogu da dođem u Dobrovoljacku i pokupim ovoga sa paukom, iako bih to rado ucinio.
Ponavljam, nazovi 206 000 i reci sefu smjene da ti je licno poznato da je to vozilo neregistrovano, jer ako nema tablice, ne znaci da je neregistrovano. Ne moras se predstaviti ko si i sta si, reci samo da zivis u blizini,da taj Clio svaku noc divlja i nemas ziva mira od njega,...
-
Mascherano
#78 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
I jos da se nadovezem, tragom ove teme dosao sam do nekih informacija koje bi vam mogle biti zanimljive, dakle:
Policija je pokrenula akciju privremenog oduzimanja vozila koja se ponavljaju u izvrsenju saobracajnih prekrsaja. U junu mjesecu privremeno su oduzeta 3 vozila: Golf 3, Renault Megan i BMW X5 (imena vlasnika vozila su mi poznata, koga zanima mogu mu reci na PP).
Policija je pokrenula akciju privremenog oduzimanja vozila koja se ponavljaju u izvrsenju saobracajnih prekrsaja. U junu mjesecu privremeno su oduzeta 3 vozila: Golf 3, Renault Megan i BMW X5 (imena vlasnika vozila su mi poznata, koga zanima mogu mu reci na PP).
- karanana
#79 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
bilo je na vijestima prije par sedmica za ova 3 oduzeta auta. mislim da imena nisu ni bitna, potez je dobar.
-
dimu
#80 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
hahahahaha ko ga bolan ceka na zicer ? ajde prebij ga ti kad ti uleti ako si mangup pa nam javi ovdje ... mozes i neki clip usput snimitiSAAdnan wrote:
To je taj zelena tablica zutim slovima I AM A MUSLIM coban pravi. Nek samo ceka da ga dosta raje ceka na zicer da nekome uleti, daq nemom svirne ...pa ce zaliti sto je sljegao u SA pa nismo ni mi majmuni da sve pustamo
mozete pisati po forumu i nesto se furati, na cesti nijedan od vas ne smije svirnuti tom Cliu sta god da radi... zna se ko je lik...a tablice mu je upravo policija skinula, ja mislim, al to ga naravno ne sprijecava da vozi...
Mascherano wrote:I jos da se nadovezem, tragom ove teme dosao sam do nekih informacija koje bi vam mogle biti zanimljive, dakle:
X5 vracen vlasniku nakon 10ak dana mozda i manje... a koliko je kazni imao, 20 hiljada KM ? cisto sumnjam da je platio toliku cifru da bi dobio auto nazad... de nam reci kako je dobio auto nazad ? i jel nastavio po starom ili sad normalno vozi ?
to je super stvar, al auta treba oduzimat nakon 10 kazni za crveno a ne nakon 200...
vozi ga policajac, pa eto njemu se obrati da kaznjava ove ostale hahahahaSAAdnan wrote: ZELENI GOLF PLUS
- atko
#81 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
E to za policajce ... do sad su im jedini kamere dohakale malo koliko znam
Moj jaran ... rega lik ... radio u gama osiguranju ... ponekad ga policija zaustavi ... za neku sitnicu ... odmah prica pa skoro smo kolege ovo ono i izvuce se u glavnom ...
Jedan dan preso u zatvorske specijalce ... znacka vazda ispred volana ... divlja maximalno ... zaobilazi na izlivnim, korz crveno ... i umalo da opali tipa koji je skreto lijevo i kojem je zeleno ... sreca pa je taj lik na vrijeme reagovo inace bi ga ovaj prepolovio...ja bio u autu... pravo se posvadjam sa njim i naljutim ... a i on se prepo ... ono bilder ... narcisoidni .. ja ga jos pricom ubijem u pojam ... zamisli rek oda si ubio covjeka ... djeca bez oca ti ga nosis na dusi a sjedis u kolicima ... i smirio se ... ta faza je trajala jedno 7 dana
Ali prosto ne mogu da vjerujem kako ljudi kad dobiju neku "moc" polude nacisto
Moj jaran ... rega lik ... radio u gama osiguranju ... ponekad ga policija zaustavi ... za neku sitnicu ... odmah prica pa skoro smo kolege ovo ono i izvuce se u glavnom ...
Jedan dan preso u zatvorske specijalce ... znacka vazda ispred volana ... divlja maximalno ... zaobilazi na izlivnim, korz crveno ... i umalo da opali tipa koji je skreto lijevo i kojem je zeleno ... sreca pa je taj lik na vrijeme reagovo inace bi ga ovaj prepolovio...ja bio u autu... pravo se posvadjam sa njim i naljutim ... a i on se prepo ... ono bilder ... narcisoidni .. ja ga jos pricom ubijem u pojam ... zamisli rek oda si ubio covjeka ... djeca bez oca ti ga nosis na dusi a sjedis u kolicima ... i smirio se ... ta faza je trajala jedno 7 dana
Ali prosto ne mogu da vjerujem kako ljudi kad dobiju neku "moc" polude nacisto
-
Mascherano
#82 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
dimu wrote:
Mascherano wrote:I jos da se nadovezem, tragom ove teme dosao sam do nekih informacija koje bi vam mogle biti zanimljive, dakle:
X5 vracen vlasniku nakon 10ak dana mozda i manje... a koliko je kazni imao, 20 hiljada KM ? cisto sumnjam da je platio toliku cifru da bi dobio auto nazad... de nam reci kako je dobio auto nazad ? i jel nastavio po starom ili sad normalno vozi ?
to je super stvar, al auta treba oduzimat nakon 10 kazni za crveno a ne nakon 200...
Akcija je tek pocela, polako...
-
skojotovski
#83 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
kako ko Dimu, kako kodimu wrote:hahahahaha ko ga bolan ceka na zicer ? ajde prebij ga ti kad ti uleti ako si mangup pa nam javi ovdje ... mozes i neki clip usput snimitiSAAdnan wrote:
To je taj zelena tablica zutim slovima I AM A MUSLIM coban pravi. Nek samo ceka da ga dosta raje ceka na zicer da nekome uleti, daq nemom svirne ...pa ce zaliti sto je sljegao u SA pa nismo ni mi majmuni da sve pustamo![]()
mozete pisati po forumu i nesto se furati, na cesti nijedan od vas ne smije svirnuti tom Cliu sta god da radi... zna se ko je lik...a tablice mu je upravo policija skinula, ja mislim, al to ga naravno ne sprijecava da vozi...
vozi ga policajac, pa eto njemu se obrati da kaznjava ove ostale hahahahaSAAdnan wrote: ZELENI GOLF PLUS
-
SAAdnan
#84 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ma ja najbolje je da svi pustimo da se seljaci izivljavaju.... 
Last edited by SAAdnan on 14/07/2009 17:56, edited 1 time in total.
-
vnm
#85 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
nemojte samo da se glupirate na ulici. ako vidite da neko hoce da vam se uvali, ne morate na silu da dajete gas, odnosno kocite.
mene je tako nekidan tip zamalo opalio, jer je pametnjakovic iza mene smatrao da je pametnije da se ovaj drugi zabije u mene, nego da ga pusti izmedju nas. ko to radi nema pravo da pametuje drugima o ponasanju u saobracaju.
mene je tako nekidan tip zamalo opalio, jer je pametnjakovic iza mene smatrao da je pametnije da se ovaj drugi zabije u mene, nego da ga pusti izmedju nas. ko to radi nema pravo da pametuje drugima o ponasanju u saobracaju.
-
KENANHZS
#86 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ljudi nemate pojma sa radite,neko ce dobiti po koljenima ocm,niste svjesni sa radite.
- VR6
#87 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Bas se pitam ko ce me prvi uslikati
Samo cete me morati naci parkiranog, jer ste prespori da me pratite i slikate 
Ja rekoh davno, izgraditi stazu, ne mora biti ni staza, dovoljan je zabaceni pravac u blizini grada, gdje bi raja mogla ici i trkati se. To bi uveliko smanjilo broj trkaca po gradu. Ja se druzim sa dosta takvih i mene bi vjerovatno ovdje optuzili za prebrzog vozaca, sto nakratko vozim 150-ak km/h u gradu. To nije voznja citavim gradom tako brzo, nego semafor, start, prva, druga, treca i kocis. Meni to predstavlja veliko zadovoljstvo, samo osjetiti onaj potisak koji brz auto stvara. Kakav autoput? Tu nema nikakve zanimljivosti, sve je do masine, gledas onu cifru na brzinomjeru i to je to. No fun!
Svi o kaznama pisete, a pola vas nema pojma koliko je skupo odrzavanje jednog auta koji se stalno "gazi". Te ode lamela, te se slomi mjenjac, pa diskovi se mjenjaju skoro svake dvije godine, o plocicama i gumama da i ne govorim. Nebitno koji je auto upitanju, noviji il stariji, na svim odlaze skoro iste stvari. Ne znam kakve djevojke stalno spominjete, to sto je vama nekim uzitak gasat pred curom, nekima uopste nije. Pravi motoristi koji voze radi sebe imaju kacige, neki i full odjela. A vidjet cete da takvih ima dosta u gradu. Ti sa kacigama se i rjedje razbijaju, jer i znaju nesto o voznji i motorima...
Ja rekoh davno, izgraditi stazu, ne mora biti ni staza, dovoljan je zabaceni pravac u blizini grada, gdje bi raja mogla ici i trkati se. To bi uveliko smanjilo broj trkaca po gradu. Ja se druzim sa dosta takvih i mene bi vjerovatno ovdje optuzili za prebrzog vozaca, sto nakratko vozim 150-ak km/h u gradu. To nije voznja citavim gradom tako brzo, nego semafor, start, prva, druga, treca i kocis. Meni to predstavlja veliko zadovoljstvo, samo osjetiti onaj potisak koji brz auto stvara. Kakav autoput? Tu nema nikakve zanimljivosti, sve je do masine, gledas onu cifru na brzinomjeru i to je to. No fun!
Svi o kaznama pisete, a pola vas nema pojma koliko je skupo odrzavanje jednog auta koji se stalno "gazi". Te ode lamela, te se slomi mjenjac, pa diskovi se mjenjaju skoro svake dvije godine, o plocicama i gumama da i ne govorim. Nebitno koji je auto upitanju, noviji il stariji, na svim odlaze skoro iste stvari. Ne znam kakve djevojke stalno spominjete, to sto je vama nekim uzitak gasat pred curom, nekima uopste nije. Pravi motoristi koji voze radi sebe imaju kacige, neki i full odjela. A vidjet cete da takvih ima dosta u gradu. Ti sa kacigama se i rjedje razbijaju, jer i znaju nesto o voznji i motorima...
-
vnm
#88 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ocekujem 2 stranice lincha. 
-
skojotovski
#89 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
de nas prosvijetliKENANHZS wrote:Ljudi nemate pojma sa radite,neko ce dobiti po koljenima ocm,niste svjesni sa radite.
-
SAAdnan
#90 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
E sad da te pitam? Zamisli sad vozim se ja sa djetetom ...ti mi uletis ...ja zakocim ...dijete mi nedaj Boze iscasi vrat... sta mislis sta ce biti sa tobom?VR6 wrote:Bas se pitam ko ce me prvi uslikatiSamo cete me morati naci parkiranog, jer ste prespori da me pratite i slikate
-
vnm
#91 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
a sto ti dijete nije propisno vezano?SAAdnan wrote:E sad da te pitam? Zamisli sad vozim se ja sa djetetom ...ti mi uletis ...ja zakocim ...dijete mi nedaj Boze iscasi vrat... sta mislis sta ce biti sa tobom?
-
skojotovski
#92 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
VR6 wrote:Bas se pitam ko ce me prvi uslikatiSamo cete me morati naci parkiranog, jer ste prespori da me pratite i slikate
majstore, sve do jednom... prva, druga, treca...knock out
a glede ovog drugog pasusa, recimo da udaris nekoga...da zbog tvoje nepaznje i uzivanja u potisku, strada dijete...da li bi mozda njegovim roditeljima rekao "e, pa jel vi znate koliko kosta odrzavanje 'vako'g jednog auta".
mogu shvatiti potrebu za adrenalinom, ali ispoljavanje istog po gradu, nikad
-
skojotovski
#93 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
koliko je tebi godina?vnm wrote:a sto ti dijete nije propisno vezano?SAAdnan wrote:E sad da te pitam? Zamisli sad vozim se ja sa djetetom ...ti mi uletis ...ja zakocim ...dijete mi nedaj Boze iscasi vrat... sta mislis sta ce biti sa tobom?
-
vnm
#94 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
25, ali sam neozbiljan kao da mi je 15. ako ti smeta i ako si stari dripac, iskoristi svoje dugogodisnje iskustvo pa me ignorisi. hvala. 
-
SAAdnan
#95 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Bas dobro ti napisa...koliko je tebi godina...a drugo ja ne vezem dijete kao vozaca formule jedan i ne stavljam mu kacigu, bezanu za stolicu.vnm wrote:a sto ti dijete nije propisno vezano?SAAdnan wrote:E sad da te pitam? Zamisli sad vozim se ja sa djetetom ...ti mi uletis ...ja zakocim ...dijete mi nedaj Boze iscasi vrat... sta mislis sta ce biti sa tobom?
-
skojotovski
#96 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
@VNM
da se primjetiti.
pitaj roditelje sta bi ucinili da ti se nesto desi.
a nekad ces abd imati svoje dijete, pa ces mozda imati prilike da se sjetis "starog dripca".
da se primjetiti.
a nekad ces abd imati svoje dijete, pa ces mozda imati prilike da se sjetis "starog dripca".
-
vnm
#97 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
prijatelju ne moram ja nista pitati roditelje.skojotovski wrote:@VNM
da se primjetiti.
ti moras biti svjestan jedne stvari, ako te neko udari a ti nisi dijete propisno vezao, bilo to da ga nisi stavio u sjediste ili da mu nisi stavio pojas, nek je tip 100% kriv, nece ti biti lakse ako budes znao da si to mogao da sprijecis.
-
skojotovski
#98 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
pricamo o odgovornosti zbog neizivljenih tripova pojedinaca.
moram te pitati sta znaci "nepropisno vezanje"?
fraza tipa "nedozvoljena trgovina drogom". a koja je to dozvoljena trgovina???
moram te pitati sta znaci "nepropisno vezanje"?
fraza tipa "nedozvoljena trgovina drogom". a koja je to dozvoljena trgovina???
- VR6
#99 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Nista, ja vozim svojim putem, dok ti skontas sta ti je s djetetom, ja vec stigao kuciSAAdnan wrote:E sad da te pitam? Zamisli sad vozim se ja sa djetetom ...ti mi uletis ...ja zakocim ...dijete mi nedaj Boze iscasi vrat... sta mislis sta ce biti sa tobom?
Ja inace ne radim nagla ubacivanja, zmigavac je uvijek tu. Prije da ces ti meni uletiti kad ne treba, nego ja tebi
-
vnm
#100 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
sta nije propisno. pa recimo svaki dan vidim kako majka sa malim djetetom sjedi na zadnjem sjedistu i drzi dijete u krilu, na fazon "ja vezem dijete".
onda recimo slucaj kada dijete sjedi na suvozacevom mjestu, a pojas mu prelazi otprilike preko brade.
naravno nezaboravni slucaj kada sam vidio kako su onu nosilicu za bebu sto izgleda kao korapa zavezali pojasem. e to nikad necu zaboraviti.
najlakse je pametovat i reci "sta hoce ovaj balavac, 25 mu godina". kud ces dalje kad ovdje ima tema gdje se raspravlja o tome da je nekome spasilo zivot sto nije bio vezan...
posto si stariji ostavi neki zadnji komentar, a ja cu ovim da zavrsim svoje.
onda recimo slucaj kada dijete sjedi na suvozacevom mjestu, a pojas mu prelazi otprilike preko brade.
naravno nezaboravni slucaj kada sam vidio kako su onu nosilicu za bebu sto izgleda kao korapa zavezali pojasem. e to nikad necu zaboraviti.
najlakse je pametovat i reci "sta hoce ovaj balavac, 25 mu godina". kud ces dalje kad ovdje ima tema gdje se raspravlja o tome da je nekome spasilo zivot sto nije bio vezan...
posto si stariji ostavi neki zadnji komentar, a ja cu ovim da zavrsim svoje.