[q
interesantno je to što ova priča ide redom od svih , ne samo od običnih građana nego i od malih poduzetnika, ugostitelja itd...
e sad ono što je paradoks u svemu tome jeste kako gledam sve te ljude kako kukaju, kako oni ne mogu ništa i kako je država za sve kriva a svi oni gledaju priliku kaqko će ukrasti od države, i onaj poduzetnik, i onaj mali ugostitej pa i cigo koji krade šahtove na ulici .
ljudi u bosni očiglno pate od jednog teškog, patološkog oblika kleptomanije, i više vole da ukradu od države(dok istovremno kukaju kako je držva za sve kriva) nego hljeba da se najedu.
država nije i ne može biti za sve kriva. krivi su ljudi koji žive u toj državi. žalosno ali istinito.[/quote]
----------------------------------------
upadaš u kontradikciju i filozofsku raspravu.Onog momenta kada se konstituiše država voljom populisa,ona postaje preko zakonodavne,izvršene i sudske vlasti čuvar i garant kako državne tako i lične i imovine i sigurnosti.To je postulat dokazan i dokaziv u praksi.Drugo je pitanje neimaština,vjekovna neprijateljstva spram državene(strane)uprave,primitivizam i sl.Prvi i osnovni krivac je
država.[/quote]
ok ja možda upadam u kontradikciju i filozofsku raspravu, ali mi molim te onda objasni jednu stvar.
zašto je država kriva u ovom slučaju kad fino imaš legitimno izabranu vlast koja stoji kako stoji već 15 godina, ne radi ništa po ovom konkretnom pitanju, i narodu to apsolutno ne smeta.
pa upravo to ta legitimno izabrana vlast je država
ja lično mislm da to narodu stvarno smeta, da ih stvarno boli i da im istisnki ovaj probelm bode oči, da bi do sada(a ne u budućnosti na sljedećim izborima) jednom uzeli neki predizborni bilten neke od istih partija koje konstantno dovode na valst već zadnjih 15 godina pa ako ništa barem ga pročitali.
s o bzirom na to da narod demokratski , svaki put izabere iste ljude koji ne rade ništa ne po ovom, nego po bilo kojem drugom problemu , država po meni nije, niti može biti po bilo kom osnovu kriva.
pa jarane ti izabrani isti ljudi su vlast države koja ne radi ništa i država je ta koja je na kraju kriva
po meni, linijom logike i hrabrosti da svki pojedinac prizna sam sebi neke stvari o sebi samo i isključivo jeste kriv narod koji živi u ovoj državi. sve ono što narod posmatra, i ako mu nešto ne odgovara a protiv toga se ne buni znači da to prećutno odobrava. a ako odobrava onda tu nema ljutnje nikakve.
pa da je lutkarska predstava išlo bi tako nekako,ovako je to kompleksnije pa ne ide nikako.
[/quote]