"Bošnjački vojnici me nisu tukli u Srebrenici"

magnifico

Post by magnifico »

Dugme wrote:Zasto je ubijen Musan Topalovic-Caco? Ti si iz Sarajeva mozda malo vise znas.
caci je licno presudio otac cijeg sina je caco ubio, inace visoki funkcioner i ugledni sportski radnik :-?
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Opet laže .
Nit' je funkcioner nit' je sportski radnik već je............zini da ti kažem :D :D :D :D .
Ko bi rekao da ti vjeruješ u mahalske priče. :D :D
magnifico

Post by magnifico »

manijak1 wrote::D :D Opet laže .
trebalo bi lažu, kolega, lažu

jer je rijec o uglednim sarajevskim novinama,

inace vidim da znamo obojica o cemu se radi :D
cudna mi cuda :D :D
Dugme

Post by Dugme »

A znas li mozda iz kojih razloga je Caco ubio sina tog "uglednog".
Pretpostavljam da se vrlo rano ukljucio u odbranu BiH?
Je li istina da se to desilo u "kaficu"?
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma kakav kafic?
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Srebrenica nije pala 92-ge ne zbog Nasera, nego zbog ljudi koji su je branili! Kao sto niti Sarajevo nikada nije palo gdje sam bio ja, ali ne zahvaljujuci Juki Prazini i da ne nabrajamo dalje nego hrabrim i postenim borcima!
Borci su uvijek hrabri i posteni. Koliko ih ima sada na vlasti?
Drina002

Post by Drina002 »

Ova mileva stvarno umije da laze
beharrr

Post by beharrr »

bosniaque wrote:
grbavica70 wrote:Ne znam sta ce ti moj komentar i zasto mene trazis...pa covjece mjesec dana nisam bio ovdje, u desetak postova sam se malo nasalio sam mojim haverom manijak1 i vec pocelo prozivanje ! Jeli to ti mene cimas zasto sam ti prvi srbin koji ti je pao na pamet ili je u pitanju nesto drugo ? :o
ma jok kakvi ali ti uvjek jos tvrdis sa u bosni i hercegovini nije bilo genocida! :-?

evo jos nesta!

Preživjeli fočanski Bošnjaci o zlodjelima braće Samardžić

Neđo i Zoran su silovali i ubijali djevojke i žene

Pretpostavlja se da su njih dvojica odgovorni i za smrt čuvenog fočanskog hirurga Aziza Torlaka, navodi "Avazov" izvor

Neđu Samardžića, kojeg je u Bileći SFOR uhapsio prije četiri dana na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, a po osnovu optužnice za ratne zločine počinjene na području Foče, preživjeli fočanski Bošnjaci pamte samo po zlu.

Prijeratni zatvorenici

Jedan od njih, pod uvjetom da ostane anoniman, ispričao nam je slučajeve u kojima je Neđo zajedno sa svojim bratom Zoranom, koji je uspio izbjeći hapšenje, "okrvavio ruke".
- Obojica su prije rata ubili čovjeka tako što su mu odsjekli glavu i onda su osuđeni na 20 godina zatvora. Početkom rata bivaju pušteni iz KPD Foča i pridružuju se grupi zloglasnog Pere Eleza. Nad Bošnjakinjama, uglavnom djevojkama, iživljavali su se zajedno sa ostalim četnicima u Karamanovoj kući - priča nam naš sagovornik.
Neđo Samardžić je, prema tvrdnjama preživjelih svjedoka, iz Karamanove kuće sa sobom poveo Almiru Bektović iz Miljevine navodno na razmjenu i strpao je u autobus s ostalim ženama i djecom.
Na mostu u blizini KPD Foča izvukao ju je iz autobusa i od tada joj se gubi svaki trag.

Paljevine u Jeleču

Prema nezvaničnim informacijama, Neđo Samaradžić je, nakon što se sedmicama iživljavao nad nesretnom djevojkom, ustanovivši da je trudna, odveo ispod motela "Miljevina" gdje je ubio i bacio u rijeku Bistricu.
- I za njegovog brata Zorana znamo da je Majdu Čengić, čijeg su muža ubili, držao kao robinju. Kada je ostala trudna, Zoran ju je ubio na mostu u Foči. Osim toga, braća Samardžić su učestvovala u paljenju u Jeleču, Miljevini... Pretpostavlja se da su njih dvojica odgovorni i za smrt čuvenog fočanskog hirurga Aziza Torlaka - navodi "Avazov" izvor.

E. SARAČ

Među ubijenima i novinar iz Slovenije

U julu 1993. godine braća Samardžić i jedan aktivni saobraćajni policajac u Foči (podaci poznati redakciji) izvode 13 ljudi iz KPD Foča među kojima je bio i novinar iz SlovenijeAlojz Krivograd, kojeg su uhapsili nakon što je zalutao na Grepku.
Te ljude su doveli u Dobro Polje i rasporedili po jedinicama kao živi štit. Šestorica su poginula, a osam ih je vraćeno u Dobro Polje gdje su pobijeni.

prenosi avaz.ba
srbski junaci nema sta. Oprosti Nikola Tesla.!!!!!!!!
verbal

#84 Re: "Bošnjački vojnici me nisu tukli u Srebrenici"

Post by verbal »

bosniaque wrote:shto je najbolje ovde ovu vijest prenose BANJALUCKE nezavisne a ne SARAJEVSKI avaz, (po)chetnici sami dokazuju svoje lazi koje prosipaju! Image
dakle, cak i oni koji su objektivni i govore istinu, za tebe su CETNICI.

E, dok god bude takvih poput tebe koji cak postene i cestite ljude naziva cetnicima samo zato sto su srpske nacionalnosti, a svakog nemusliman vlahom, nece biti suzivota i zajednistva u BiH. Idioti poput tebe se ne mogu promjeniti, a da zlo bude vece ni od vase djece BIH nece imati nafake, jer su od malih nogu naucena da mrze.
macchia_velija

Post by macchia_velija »

Koliko moze srpski narod biti nevin, koji je zivio u oklini Srebrenice i bez ikakvog protesta, mozda jos sudjelovao, gledao na ubijanje i mucenje hiljada cilvila, jucerasnjih komsija...

Koliko moze bit taj narod nevin koji je protjerao svoje komsije u logor "Srebrenica" opljackao jucerasnje prijatelje i na njihov imovini uzivao...

Koliko oni mogu bit nevini/neduzni...

ONI SU SUDJELOVALI U TOME.
I SUTNJA KARAKTERISE ODOBRAVNJE!!!
verbal

Post by verbal »

macchia_velija wrote:
ONI SU SUDJELOVALI U TOME.
I SUTNJA KARAKTERISE ODOBRAVNJE!!!

U pravu si: "sutnja je znak odobravanja"

Medjutim, to isto vrijedi i za one bh vojnike koji su pustili da taj junacina Sabahudin izbije jednoj zeni zube dok su oni gledali. Vojnik koji zarobi nekoga, bez obzira bio on/ona civil ili uniformisan, i time mu uskrati slobodu, direktno je odgovoran za njegov zivot i sigurnost. Drugim rijecima, ako nekoga zarobis, duzan si mu pruziti zastitu. U protivnom si se ogrijesio o Zenevsku konvenciju i pravila ratovanja.
macchia_velija

Post by macchia_velija »

Reci to vojniku u trenu kada saznaje da mu je sincic od tri godine poginuo od snajperiste...

A taj vojnik je na svome i brani svoj prag. Nije presao Drinu da pije neduznu krv i da siluje djevojcice
macchia_velija

Post by macchia_velija »

ne odobravam takve i cinove i nije mi drago sto ih je bilo

...

ali mogu razumijeti te ljude...
verbal

Post by verbal »

macchia_velija wrote:Reci to vojniku u trenu kada saznaje da mu je sincic od tri godine poginuo od snajperiste...

A taj vojnik je na svome i brani svoj prag. Nije presao Drinu da pije neduznu krv i da siluje djevojcice
To nije nikakvo opravdanje, jer tudji zlocin mi ne daje za pravo da ga i ja pocinim.

Uostalom, ako se Sabahudin htio svetiti trebao je uzeti pusku i ici boriti se, a ne izivljavati se na nemocnoj zeni. Time je samo i sam postao zlocinac, a vojnici koji su mu to omogucili njegovi saucesnici.
macchia_velija

Post by macchia_velija »

to tvoje sad haman nauka

...

Sta treba radi i sta se uradi to su dvije veoma razlicite stvari.

Cinjenica je da su ljudi slabi i kazem da je za razumjeti...
naravno da se takva djela trebaju adekvatno sankcionirati.

Problem je u tome sto ljudi nisu racionalni i ne odlucuju razumno.
Da je tako niko ne bi pusi duhan, pio alkohol..

Oni odlucuju po osjecaju/srcem ...
1ishase

Post by 1ishase »

jao kako ste vi "srbi" al navodno srbi glup narod dajte molim vas ostavite nas vise na miru dovoljno ste nam zla ucinili silovanjem tolikih zena djece i ubistvima koja dostizu cifru i preko 250000 ljudi pa nam ponovo dolazite solit pamet kako na internetu tako i u svakom obliku javnog zivota, kako vas nije stid jos pored toga optuzivat nas za pocetak rata mislite tako cete ocistiti vasu savjest e bogami tesko, to ce vam se jednog dana djeci malo teze vratiti kad shvate sta su im njihovi mutirani roditelji cinili, stvarno mi nije jasno vi cija pra koljena poticu iz bosne smatrate sebe srbima e odatle se vidi koji ste vi degeni i ne znam u koji mutogen su vas umakali vlasi iz naseg istocnog agresora al mora da je bila neka opasna hemikalija kad ste tako ruzni mutiranih kockastih glava anormnih velicina pa picka vam materina dosta je nama vise vas ako se smatrate srbima mrs u sumadiju gdje i pripadate nek vas oni guze ko sto su vas i guzili kroz vjekove pa ste poceli bjezati vamo posto vam je dosadilo biti guzeni da pokusate i vi guziti normalne ljude nas bosance al vam to nije poslo za rukom jer ljudi kao naser pravi bosanci su vam dali metak u guzu pa sad ne znate gdje cete svugdje vas bocaju u guzu stvarate nake mizerne gluposti kao sto je republika srpska koja ce uskoro nestati kao sto cete se i vi ponovo vratiti svojim vladarima srbima koji ce vas toliko karati u supak da cete jednog dana od bola shvatiti koliko ste bili mizerni kroz vijekove i pocet cete se rezati do vaseg istrebljenja mater vam sumadijsku eto tako da znate mutirani degenerici imate pozdrav iz jednog i jedinog sarajeva
1ishase

Post by 1ishase »

jao kako ste vi "srbi" al navodno srbi glup narod dajte molim vas ostavite nas vise na miru dovoljno ste nam zla ucinili silovanjem tolikih zena djece i ubistvima koja dostizu cifru i preko 250000 ljudi pa nam ponovo dolazite solit pamet kako na internetu tako i u svakom obliku javnog zivota, kako vas nije stid jos pored toga optuzivat nas za pocetak rata mislite tako cete ocistiti vasu savjest e bogami tesko, to ce vam se jednog dana djeci malo teze vratiti kad shvate sta su im njihovi mutirani roditelji cinili, stvarno mi nije jasno vi cija pra koljena poticu iz bosne smatrate sebe srbima e odatle se vidi koji ste vi degeni i ne znam u koji mutogen su vas umakali vlasi iz naseg istocnog agresora al mora da je bila neka opasna hemikalija kad ste tako ruzni mutiranih kockastih glava anormnih velicina pa picka vam materina dosta je nama vise vas ako se smatrate srbima mrs u sumadiju gdje i pripadate nek vas oni guze ko sto su vas i guzili kroz vjekove pa ste poceli bjezati vamo posto vam je dosadilo biti guzeni da pokusate i vi guziti normalne ljude nas bosance al vam to nije poslo za rukom jer ljudi kao naser pravi bosanci su vam dali metak u guzu pa sad ne znate gdje cete svugdje vas bocaju u guzu stvarate nake mizerne gluposti kao sto je republika srpska koja ce uskoro nestati kao sto cete se i vi ponovo vratiti svojim vladarima srbima koji ce vas toliko karati u supak da cete jednog dana od bola shvatiti koliko ste bili mizerni kroz vijekove i pocet cete se rezati do vaseg istrebljenja mater vam sumadijsku eto tako da znate mutirani degenerici imate pozdrav iz jednog i jedinog sarajeva
verbal

Post by verbal »

macchia_velija wrote:to tvoje sad haman nauka

...

nema tu nista ZA RAZUMJETI, niti cu ja kada moci razumjeti da se neki hajvan izivljava na slabijem od sebe. Ali ko zna, mozda je do mene.
Idu mi na zivce oni koji pokusavaju opravdati kukavicko i necovjecno ponasanje. Sta treba da uradi sin te zene kada sazna da je Sabahudin izbio zube njegovoj majci? Treba li da zakolje prvog bespomocnog muslimana na kojeg naidje? Da li bi i za to imao razumjevanja, velijo?
macchia_velija

Post by macchia_velija »

ti i ja imamo razlicita shvacanja pojma "razumjeti"

kad koristim "razumjevati" mislim da mi je takvo djelo bilo za ocekivati i da je dio ljudske naravi...

razumjevanje, kako ja "razumijem" nema nista odobravajuce ili podrzavajuce...

kada "razumijem" covjeka onda kao sto sam rekao, ocekivao sam takvo dijelo iz pesimizma koje me je druzenje sa ljudima naucilo...
---
samo je jedan stepen izmedu zivotinje i covjeka
verbal

Post by verbal »

macchia_velija wrote:ti i ja imamo razlicita shvacanja pojma "razumjeti"

kad koristim "razumjevati" mislim da mi je takvo djelo bilo za ocekivati i da je dio ljudske naravi...

razumjevanje, kako ja "razumijem" nema nista odobravajuce ili podrzavajuce...

kada "razumijem" covjeka onda kao sto sam rekao, ocekivao sam takvo dijelo iz pesimizma koje me je druzenje sa ljudima naucilo...
---
samo je jedan stepen izmedu zivotinje i covjeka
ako je takvo djelo za ocekivati, onda je to bio razlog vise da se vojnici pobrinu za sigurnost zarobljenih.
ne kacim se ja na tog Sabahudina, takvih je pizdurina bilo uvijek i na svakoj strani, nego zamjerim vojnicima posto je to bila njihova zona odgovornosti. Sta mislis, jesu li uhapsili tog Sabahudina nakon sto je premlatio tu zenu?
macchia_velija

Post by macchia_velija »

Sumnjam da bih iko uhapsio jednog covjeka sposobnog za odbranu u takvoj situaciji okruzenja...

cisto iz racije

to se je trebalo zabiljezit i nakon rata procesuirat

sve drugo bi znacilo slabljenje svoje tacke i jacanje neprijatelja...
beharrr

Post by beharrr »

verbal wrote:
macchia_velija wrote:to tvoje sad haman nauka

...

nema tu nista ZA RAZUMJETI, niti cu ja kada moci razumjeti da se neki hajvan izivljava na slabijem od sebe. Ali ko zna, mozda je do mene.
Idu mi na zivce oni koji pokusavaju opravdati kukavicko i necovjecno ponasanje. Sta treba da uradi sin te zene kada sazna da je Sabahudin izbio zube njegovoj majci? Treba li da zakolje prvog bespomocnog muslimana na kojeg naidje? Da li bi i za to imao razumjevanja, velijo?
Pa hajvanu jedan sta bih ja trebao da uradim kojem ste pobili svu porodicu.

Otac

Majka

Dva brata

Dvije seste

Dva zeta

Dva bratica oba po 15-st godina

Sestrisna koja je imala samo SEDAM-SEDAM godina.

Jesu li vredniji zubi jedne vlahinje od jedanaest zivota.

Jesu li vredniji zubi jedne vlahinje od zivota jenog djeteta koje je imalo samo SEDAM-SEDAM godina i koja je prvo silovana pa onda ubjena na nacin kojim se zivotinje ubijaju.

Mozda neces ni ovo razumjeti kao sto ne razumijes ni mnogo toga.

Mlim te i takve kao sto si ti objasni generacijama koje dolaze da je bio jedan gospodin, koji se zvao VILI BRANT..............
verbal

Post by verbal »

macchia_velija wrote:Sumnjam da bih iko uhapsio jednog covjeka sposobnog za odbranu u takvoj situaciji okruzenja...

cisto iz racije

ocigledno je da nemas pojma o cemu pricas... to onda ne bi bila vojska, nego banda.
osim toga, rijec je bilo o civilu, dakle ionako nije bio mobilisan. da su ga uhapsili mogao je makar kopati rovove kad vec ima snage da izbija zube neduznim civilima. medjutim, cak i da je uniformisan ja bih ga uhapsio ako bi bio moj vojnik. i da zastitim civile, i da pokazem ostalima sta ih ceka ako dignu ruku na zarobljenika. za ubistvo zarobljenika (pogotovo ako je pljacka u pitanju) ili silovanje streljao bih ga na licu mjesta. Ratni sud, burazeru. Ili ces odrzavati red, ili ces imati hordu ubica i pljackasa.
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
macchia_velija wrote:Sumnjam da bih iko uhapsio jednog covjeka sposobnog za odbranu u takvoj situaciji okruzenja...

cisto iz racije

ocigledno je da nemas pojma o cemu pricas... to onda ne bi bila vojska, nego banda.
osim toga, rijec je bilo o civilu, dakle ionako nije bio mobilisan. da su ga uhapsili mogao je makar kopati rovove kad vec ima snage da izbija zube neduznim civilima. medjutim, cak i da je uniformisan ja bih ga uhapsio ako bi bio moj vojnik. i da zastitim civile, i da pokazem ostalima sta ih ceka ako dignu ruku na zarobljenika. za ubistvo zarobljenika (pogotovo ako je pljacka u pitanju) ili silovanje streljao bih ga na licu mjesta. Ratni sud, burazeru. Ili ces odrzavati red, ili ces imati hordu ubica i pljackasa.

A inace su za tebe cetnici dobrovoljci?
Engram::X

Post by Engram::X »

dobri moji bosnjani...

sa srbima se ne vodi dijalog

samo sila moze biti argument

;)
Post Reply