Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Audi A8
18
28%
BMW 7
30
47%
Mercedes-Benz S
16
25%

Total votes: 64

jefferson

#76 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@jefferson
Tebi izgleda dusa mjesati, kruske i jabuke!
:zjev:
Krenuli smo s dieselima a ti si prvi Lexusa ubacio, stoga cut!
citroen

#77 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by citroen »

Bez svadje molim :-D
muz66

#78 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by muz66 »

emko1234 wrote:ma vala ovaj jaguar ko da je s kraja 90-tih..nidje veze s modernim,ni interijer ni eksterijer..bas staromodno djeluje..naspram bmw-a i lexusa pogotovo..pogledaj satove kako su bezlicni,jos ovo osvejetljenje pozadinsko..ko da sjedis u predzadnjoj oktaviji.. :| :|
Ma kakva Octavija, Felicia druze... :roll:
Filozofija Jaguara i jeste bila da ima klasicni izgled svana, a modernu tehnologiju iznutra, samo to pojedinci nikad nece shvatiti. Je li 911 staromodan, iako je zadrzao prvobitni oblik(kao i Jaguar)? Mislim...a ako ti je XJ staromodan, imas avion zvani XFR, pogledaj malo pa reci i za njega da je k'o Škodilak. ;-)
emko1234

#79 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

muz66 wrote:
emko1234 wrote:ma vala ovaj jaguar ko da je s kraja 90-tih..nidje veze s modernim,ni interijer ni eksterijer..bas staromodno djeluje..naspram bmw-a i lexusa pogotovo..pogledaj satove kako su bezlicni,jos ovo osvejetljenje pozadinsko..ko da sjedis u predzadnjoj oktaviji.. :| :|
Filozofija Jaguara i jeste bila da ima klasicni izgled svana, a modernu tehnologiju iznutra, samo to pojedinci nikad nece shvatiti. Je li 911 staromodan, iako je zadrzao prvobitni oblik(kao i Jaguar)? Mislim...a ako ti je XJ staromodan, imas avion zvani XFR, pogledaj malo pa reci i za njega da je k'o Škodilak. ;-)
moram da te napomenem da je jaguar firma koja je propala,s ovo su sve ostalo pokusaji da se posrnuli rambo digne..al vala ne vidim da im ide nesto posebno..mozda ce sad u indiji bit naprodavaniji auto..od srca mu zelim jer je europa i usa malo prevelik zalogaj za engleze..a usporedba jaguar i porsche je smijesna..poredis jednu od najuspjesnijih auto kuca na svijetu i firmu koja je propala..tako da je ta usporedba smjesna skroz..porsche si moze priustit da ne promjeni 911 nikad jer je ona jedan od najprodavanijih sportskih auto od kako je izasao 70-ih godina..dok mislim da jaguar to ne moze nit ce ikad moc :D :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#80 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by corolla02 »

emko1234 wrote:
muz66 wrote:
moram da te napomenem da je jaguar firma koja je propala,s ovo su sve ostalo pokusaji da se posrnuli rambo digne..al vala ne vidim da im ide nesto posebno..mozda ce sad u indiji bit naprodavaniji auto..od srca mu zelim jer je europa i usa malo prevelik zalogaj za engleze..a usporedba jaguar i porsche je smijesna..poredis jednu od najuspjesnijih auto kuca na svijetu i firmu koja je propala..tako da je ta usporedba smjesna skroz..porsche si moze priustit da ne promjeni 911 nikad jer je ona jedan od najprodavanijih sportskih auto od kako je izasao 70-ih godina..dok mislim da jaguar to ne moze nit ce ikad moc :D :D
Prva liga post!
:lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#81 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
Sto si ti ba neurozan tako :-), ko da si BMW lover, pa moras malo onako vroom vroom naokolo da te svi cuju, nego ona tvoja reklama sa prethodne stranice, jeste zaista jeste futuristica reklama ali nazalost nikad ostvarena :D!
Nego, kad vec spomenusmo future tense onda je future ustvari present kod ovog proizvodjaca! BTW, u lazi su kratke noge!

:thumbup:
jefferson

#82 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:
Sto si ti ba neurozan tako :-), ko da si BMW lover, pa moras malo onako vroom vroom naokolo da te svi cuju, nego ona tvoja reklama sa prethodne stranice, jeste zaista jeste futuristica reklama ali nazalost nikad ostvarena :D!
Nego, kad vec spomenusmo future tense onda je future ustvari present kod ovog proizvodjaca! BTW, u lazi su kratke noge!

Ona reklama je ostvarena, ali je zabranjena!!!! Valjda da ne dodje zlo takvima kao ti :lol: Inace nema sta biti futuristicka, to auto je kod BMW-a stvar proslosti, kod Lexusa, mozda stvar buducnosti :D

I sta bi zadnja recenica trebala znaciti?
corolla02

#83 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by corolla02 »

@jefferson

Ipak, u mojoj mahali se zato kaze, Lijep Pozdrav!

Image

karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#84 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by karabaja-x »

leksus, prepakovana toyota, uskladjen hibrid pokradenih ideja genijalnih njemackih izumitelja, je najblaze receno obicna smijadurija od auta
muz66

#85 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by muz66 »

@CorollaSta ti je to smijesno? Pa covjece dragi propala auta su ova koja ti ovdje u zvijezde ukivas, koja ni sami Amerikanci nece da kupuju. Nekakvi GM, folovi golovi. Oldsmobile se ugasio davno, na redu je Pontiac, pitanje je vremena kad ce sljedeca marka otici u istoriju(doduse, nisu trebali nikad ni izlaziti, fuj) Po cemu je Jaguar propala firma? Je li recimo Audi propala firma jer je pod VW kapom? Jock. Ratan Tata, vlasnik Tata Motors co ima vise para od cijelog VW koncerna zajedno. Bgm Jaguar je jedna od rijetkih firmi koje posluju sa plusom u ovim teskim vremenima, dok VW, Audi i ostali otpustaju radnike. Cao cao.
citroen

#86 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by citroen »

Jaguar je koliko znam promijenio vlasnika,jedan od najbogatijih ljudi na svijetu je sad vlasnik jaguara,tako da mu nece faliti para za razvoj novih limuzina i sportskih autica.Ovaj novi XFR je pravo remek djelo,ne znam zasto neki imaju tako lose misljenje o tom brandu,a sto se tice porschea,evo upravo procita da su u dugovima,i to ne malih devet milijardi eura,sto je puno puno je,valjda ce ih ova panamera izvuci ili njemacka vlada :thumbup:
emko1234

#87 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

ma jarane ja se ne bih sekirao ni za porsche ni za vw..nema za njih zime..u americi ti je porsche u zadnjih 5 god najprodavaniji luksuzni sportas,s cayennom na celu prodaje..takodjer je vlasnik kontrolonog paketa dionica u vw a to da su u dugu oni prvi put cujem..ja koliko znam vw je prosli god zavrsio ko 3 najprodavaniji auto brand na svijetu..jaguar nije losa marka,daleko od toga al s ovim svemirskim modelima nece puno postic..to ti je najbolji dokaz kako firma koja je prije furala retro eleganciju prelazi na hi tech sranja jer nema drugog izbora..njen vlasnik moze bit najbogatiji covjek na svijetu al kad firma nema neki renome...sve je to uzalud..jaguar je davno propao..nek mi neko od vas samo kaze jedno trziste gdje jaguar lider u prodaji svojih auta,samo jedno..s druge strane jedino ga moze izvadit novi vlasnik..jer je indija ogromno trziste s preko milijardu ljudi..al kupovna moc im nije jaca strana i opet biraju euro brandove..po meni su oni u sah mat poziciji..a konkurencija je sve jaca..pa jebote taj isti jaguar je do juce u XJ model ugradjivao motor iz pezoa..2.7hdi biturbo..ne budite smjesni..sad imaju neki fordov v8 dizel al ni blizu konkurenciji..recimo bmw v6 biturbo ima i bolje performanse i jaci motor i manju potrosnju..gdje ce jaguar?koju klasu napada..gdje god se okrene cekaju ga..
johntra

#88 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by johntra »

emko, vidi se da znaš dosta o autima, ali tvrditi da jedan Jaguar nema renome, hm...u najmanju ruku je smiješno...Jaguar ima, što nijedan Audi nikada neće imati, ali baš nikada...pa makar zauvijek ugrađivali motore iz Spitfire-a :-D ...namjerno spominjem Audi, jer znam koliko ga cijeniš i voliš :D
druga stvar, Porsche je u krizi i to veeelikoj...vjerovatno ih preuzima VW, dok će ih zajedno preuzeti arapski šeici iz Katara...
treće, nemojmo lupati da Ratan Tata ima više love od jednog koncerna, poput VW-a, Tata je isto u krizi...nekih pola milijarde dolara minusa imaju u proizvodnji kamiona...
četvrto, dosadno vam je više prepucavanje, jer ste daleko otišli od prvobitne teme...
peto, Lexus je odlična marka, ali malo previše Toyotinih dijelova ubacuju u takva vozila...što je i logično, ali ako želite veću ekskluzivnost napravite nešto svoje...čisto sumnjam da je hibridna tehnologija originalno njemačka, ali i ako jeste, što je nisu do kraja sproveli???svi znamo kako Japanci dobro uče od drugih i kako imaju osjećaj da to proguraju širom svijeta..znamo kako su od Drugog svjetskog rata kupili ono najbolje od drugih i usavršavali...Honda je učila od Alfa Romea, Toyota i Nissan su učili od Jeepa, Mazda je učila od NSU...
corolla02

#89 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by corolla02 »

Jaguar zaista vazi za jedno od najlosijih luksuznih auta!
I vecina linija je staromodnih, izuzev par nekih
emko1234

#90 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

johntra wrote:emko, vidi se da znaš dosta o autima, ali tvrditi da jedan Jaguar nema renome, hm...u najmanju ruku je smiješno...Jaguar ima, što nijedan Audi nikada neće imati, ali baš nikada...pa makar zauvijek ugrađivali motore iz Spitfire-a :-D ...namjerno spominjem Audi, jer znam koliko ga cijeniš i voliš :D
druga stvar, Porsche je u krizi i to veeelikoj...vjerovatno ih preuzima VW, dok će ih zajedno preuzeti arapski šeici iz Katara...
treće, nemojmo lupati da Ratan Tata ima više love od jednog koncerna, poput VW-a, Tata je isto u krizi...nekih pola milijarde dolara minusa imaju u proizvodnji kamiona...
četvrto, dosadno vam je više prepucavanje, jer ste daleko otišli od prvobitne teme...
peto, Lexus je odlična marka, ali malo previše Toyotinih dijelova ubacuju u takva vozila...što je i logično, ali ako želite veću ekskluzivnost napravite nešto svoje...čisto sumnjam da je hibridna tehnologija originalno njemačka, ali i ako jeste, što je nisu do kraja sproveli???svi znamo kako Japanci dobro uče od drugih i kako imaju osjećaj da to proguraju širom svijeta..znamo kako su od Drugog svjetskog rata kupili ono najbolje od drugih i usavršavali...Honda je učila od Alfa Romea, Toyota i Nissan su učili od Jeepa, Mazda je učila od NSU...
ne znam jesi se pogresno izrazio il si pogresno napisao vw ti je u vlasnistvu porcshea..neces vjerovat..krajem godine je porsche digao kredit da kupi ostatak dionica da ima kontroloni paket u vw :D :D ..odatle je mozda taj dug..mislim da oni nisu ni blizu zaglibili ko ostali,jer svi znamo da vw napravi biciklo da bi ga raja kupovala..kao i ostale marke iz koncerna..pa najbolji pokazatelj ti je da je jedan audi postao skuplji od mercedesa i bmw iz iste klase..uzecu ti za primjer A5 kabrio..ciji sam test gledao maloprije..novi modeli im stalno izlaze..pa samo 2008 je izaslo 10 novih modela..a5 kabrio,a3k kabrio,od Q5,nove 3,nove 6,siroko,seat leon redizajn,golf 6,seat exeo,q7 redizajn,skoda oktavia redizajn,novi superb,lp560,reventon,veyron cabrio,tiguan..i mogo bi do sutra,porshce necu spominjat..nema govora ljudi..sta je jaguar izbacio?ne kazem da nema renome..al zive od stare slave..kad su napravili nesto spektakularno?fordovi motori..x-txpe?mrtva fula,fol da konkurise cklasi,bmw3 i audi 4 i kasnije i lexusu is,kad je jaguar bio konkurentan na bilo kojem polju?mozda do pocetka 90-ih..ma dajte ljudi..nemoj da se lazemo..znamo ko je najjaci i najveci i bez premca...VW koncern..7 brendova..od kojih je svaki u svojoj klasi medju najjacim ako ne i najjaci..sve ostalo je smijesnooo,al sve i ne znam kakve cinjenice da navedete ne mozete me ubijedit u suprotno...eto primjer,koliko je porsche u krizi otvara muzej vrijedan 100 miliona eura..
johntra

#91 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by johntra »

nisam se pogrešno izrazio, Porsche je pokušao kupiti VW, ali im se to izjalovilo zbog krize, uzeli su samo 51 odsto dionica, što im opet ne donosi većinu, jer VW ima 49 posto dionica Porschea..i to je sada pat-pozicija...elem, familije Porsche i Piech se svađaju o načinu izlaska iz krize i ne slažu se...sve to lijepo prate šeici koji će kupiti VW skupa sa Porscheom, kada se oni dogovore šta će i kako će...postoji devet milijardi duga Porschea, to je činjenica, isto kao što je činjenica da nikome ne cvjetaju ruže u ovoj krizi...
al vozio bih ja opet Jaguara, pogotovo XFR sa ovom novom Vosmicom, mrnjauuuu...divlja mačka...M5 i C63AMG mu ne mogu ništa :D
emko1234

#92 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

mislim ja da si ti to nesto pogesno ukapiro al eto...m5 i c63 mu ne mogu nista?mislis e 63?nisu ista klasa ova dva sto si naveo..al zato jedan decko vreba iz prikrajka..najbrza serijska limuzina na svijetu..5.2 v10 fsi sa bi-turbom i 580 ks..melje i jaguara i mecku i bmw...bez limitatora 332 vozen..brze nego ijedan jaguar ikad a bmw bogami :D :D :D barem fabricki..
johntra

#93 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by johntra »

da, da mislio sam na E63, do mene je...ali lako je iz V10 mašine izvući toliko i još biturbo :D
muz66

#94 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by muz66 »

emko1234 wrote:mislim ja da si ti to nesto pogesno ukapiro al eto...m5 i c63 mu ne mogu nista?mislis e 63?nisu ista klasa ova dva sto si naveo..al zato jedan decko vreba iz prikrajka..najbrza serijska limuzina na svijetu..5.2 v10 fsi sa bi-turbom i 580 ks..melje i jaguara i mecku i bmw...bez limitatora 332 vozen..brze nego ijedan jaguar ikad a bmw bogami :D :D :D barem fabricki..
fabricki Jaguar XJ220 iz 1992. godine imao 3.5 V6 bi-turbo motor, 549 konja. ubrzanje 3,9 sec, top speed 349 km/h. Je li ikada ijedan Audi toliko isao? Pffffffff bjaaaaazi. Jaguar XFR se itekako moze nositi sa M5 i E63 AMG. Pricas o tome kako je Jaguar napustio tradiciju i poceo da fura hi-tech. Je li XK hi-tech dizajn ili ima elegantne linije? Sta je uradio Porsche kad je napravio terenca i ugradio dizel, pa i hibrid? Daj molim te...Jaguar ce imati vecu harizmu od Audija dok se Zemlja okrece, to ti je tako... ;-)
emko1234

#95 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

ja koliko znam taj jaguar je to sve imao na papiru..druga stvar,audi rs6 je limuzina koja ima sigurno pola tone vise od tog tvog jaguara..xj220 je jedan od najnepouzdanijih jaguara ikad i osim jako zanimljive linije nista vise nema..pa koliko je prodato tih jaguara u svijetu??sta je uradio porsche s dizelom?zaradio pare jarane,jer danas nema vise harime..imas auta koja su na cijeni i ona koja nisu..nazalost,jaguar je u ovoj drugoj kategoriji..ne po mojim kriterijima nego po krtijerijima ljudi sirom svijeta..i prije nego kazes xfr moze nosi s e63 i m5 i rs6 pogledaj malo testiranja pa onda reci..predlazem najtirazniji euro casopis u zapadnoj europi,broj od 11 mjeseca prosle godine ja mislim..britanksi casopis koji pljuje po jaguaru,sve ti je jasno
emko1234

#96 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

johntra wrote:da, da mislio sam na E63, do mene je...ali lako je iz V10 mašine izvući toliko i još biturbo :D
ma da se razumijemo..da su htjeli mogli su iz te masine izvuc barem jos 100 konja,jer vec mtm i abt imaju verzije sa 700ks..al to bi bilo prebrutalno..i ovako se muci quattro da prenes toliku snagu..a taj mtm ide oko 350 na sat s ubrzanjem oko 3.7 do 100..ne znam cemu nadmudrivanje..ukucajte na net jakov dolic,rs4 oct da vidite kako je audi s 380 konja podigao staru rs4 na 530..ljudi cuda cine,samo je pitanje imaju li interesa il ne..i da,u m5 ti je v10 masina ista a do jucer je taj isti mercedes imao kompresore u amg modelima..i nekim i dva :D :D vorsprung durch technik kaze audi i to vam je tacno tako :D :D
johntra

#97 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by johntra »

znam da je M5 V10 i da je E63 V8, ne moramo baš toliko ići u krajnost :D
ništa onda, ispada da nema dalje od Audija :razz:
Qler

#98 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by Qler »

Image
Karabaja

#99 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by Karabaja »

hahahhahahahhaa

Image
ado-šampion

#100 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by ado-šampion »

karabaja-x wrote:leksus, prepakovana toyota, uskladjen hibrid pokradenih ideja genijalnih njemackih izumitelja, je najblaze receno obicna smijadurija od auta
Sve što je Sony prije 40 godina bio u odnosu na Grundig ili Philips. A gdje je sad Sony, a gdje su Grundig i Philips?! A da je prepakovana Toyota - nije ni s glave. I šta to fali Toyoti, inače? Evo ja sam recimo vozio prethodni Avensis, unutra izgleda skuplje nego BMW trica njegovog godišta. A jeftiniji je makar 20%.

Emko, vidi se da znaš, ali moraš prestati biti subjektivan. Meni je u najmanju ruku smiješno reći da Jaguar nema renome. Koji to renome ima Audi?! Marka koja je do prije 15-20 godina pravila auta za široke mase. Prije 20 godina Audi 80 je bio pandan pijačarskog Passata. I sad isto, kao što neko reče, platiš cijenu BMW-a, dobiješ tehniku VW-a. Jbt, pa kad su počeli prodavati "Napredak kroz tehniku" njihov A6, auto više srednje klase, je imao tehniku koje se odricala sub-kompakt klasa (npr. polukuta osovina). Izivini, ali vidim puna ti usta nekog Audija a kažeš da Jaguar nema renome. Audi nikad neće imati renome kakav ima, da ne govorim kakav je imao, Jaguar, makar Jaguar i propao.
Post Reply