citroen wrote:Meni nikad nije bilo jasno zasto su ukinuli omegu i napravili novi auto na temelju vectre,promijenili ime u signum koji je u stvari neka klasa za sebe(Hatchback)limuzina vise srednje klase,a omega bila tako uspjesna limuzina.Najveci promasaj sigurno opela,jedan od onih koji je nagovijestio krizu u opelu.Isti slucaj sa renault Vel satis i renault avantime koji je vec davno otisao u penziju.Ovaj vel satis nekako moze proci,izvukla ga prodaja u francuskoj i malo je ozbiljniji auto od signuma,a avantime da je mozda malo kasnije dosao na trziste bio bi sigurno uspjesniji,dizajn originalan,puno neke nove tehnike u n jemu ali mu to nije pomogloda ostane na trzistu.Vidjeh jednog avantimea jucer u rajvosa,sad mi se vise svidja nego prije nekih dest godina
slazem se sa svim sto si rekao, osim sa ovim boldiranim, vec smo konstatovali da je to srednja klasa, nazalost... a vel satis je jako dobar auto (imao sam srecu voziti se kratko i u njemu), ali cinjenica da se renaultu tesko izboriti u tim visim klasama, jer nema staž u tom dijelu, i jednostavno nije zvucno ime, sto je ja mislim najveci uzrok lose prodaje ovog vel satisa...a meni je bas dobar i dizajn onako elegantno, namijenjeno gospodi