moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
- alica.k
#76 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
korida je u cevljanovicima a ne u vogosci
update: danas je isto tako tiho ko i jucer. ne znam jel do kise il su se upristojili.
update: danas je isto tako tiho ko i jucer. ne znam jel do kise il su se upristojili.
- Troll_Happens
#77 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
bice da je ovo prvo kakvi oni i pristojnost nema toga kod nas na vidikualica.k wrote:korida je u cevljanovicima a ne u vogosci
- Magarece_godine
#78 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
a djeca pjevaju hitove ? deru se po ksc-u ... to ti ne smeta ?alica.k wrote:korida je u cevljanovicima a ne u vogosci
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#79 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
A ti se registrovao samo da bi dijelio lekcije, iako ti je čovjek lijepo objasnio šta je mislio? (iako smo mi ostali to skontali već iz prvog njegovog posta, na koji si se ti zapalio kao Jan Palah)FidelCastro wrote:Nema veze ko je tebi rekao, bitno je da si ti napravio javnu sprdnju od necega prema cemu treba, ako nista, imati postovanje. Pogotovo danas.StupskaBitanga wrote:
kao prvo ispričavam se što ne znam katoličke blagdane i nisam ja rekao Gospa nastupa već čovjek pored crkve kojeg sam pitao šta se ovo dešava
2. Ja se nisam DOSELIO ja sam odavde
A ako si "odavde" znao bi za Stupsku Gospu, pogotovo ako si sa Stupa kao sto ti nick kaze. Ili si odrastao u kuci bez prozora,vrata i komsija.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#80 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Mene ne boli, ali će administraciju ovog foruma vjerovatno jako zanimati tvoji postovi.
Toliko o trolovima.
Vratimo se na temu...dakle, danas situacija u Vogošći bila mirnija?
Ma kiša...
Toliko o trolovima.
Vratimo se na temu...dakle, danas situacija u Vogošći bila mirnija?
-
lolo_lolo
#81 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
ako se ukinu vogoscanski dani treba ukinuti i ovaj forum

-
StupskaBitanga
#82 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Na Stup sam se doselio kada su izgrađene nove zgradeFidelCastro wrote:Nema veze ko je tebi rekao, bitno je da si ti napravio javnu sprdnju od necega prema cemu treba, ako nista, imati postovanje. Pogotovo danas.StupskaBitanga wrote:
kao prvo ispričavam se što ne znam katoličke blagdane i nisam ja rekao Gospa nastupa već čovjek pored crkve kojeg sam pitao šta se ovo dešava
2. Ja se nisam DOSELIO ja sam odavde
A ako si "odavde" znao bi za Stupsku Gospu, pogotovo ako si sa Stupa kao sto ti nick kaze. Ili si odrastao u kuci bez prozora,vrata i komsija.
i fino sam gore objasnio i neću 2 puta ponavljati
- Edin H.
#83 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Pa zar ne mogu jednu organizovati i u Vogosci u isto vrijeme.alica.k wrote:korida je u cevljanovicima a ne u vogosci
Kako bi to krasno bilo
- amrica
#84 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Edin H. wrote:Pa zar ne mogu jednu organizovati i u Vogosci u isto vrijeme.alica.k wrote:korida je u cevljanovicima a ne u vogosci
Kako bi to krasno bilo
A dogodine kod gume sto gori.....
Nazalost, zeza moze lako postati stvarnost
- 8. sekretar SKOJ-a
#85 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Šta je sada kriv forum?lolo_lolo wrote:ako se ukinu vogoscanski dani treba ukinuti i ovaj forum![]()
![]()
A da vi malo razmislite o sadržajima tih Dana vogošćanske kulture?
- HAVANA
#86 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
lolo_lolo wrote:ako se ukinu vogoscanski dani treba ukinuti i ovaj forum![]()
![]()
Tako smo se mi i s peppom zajebavali pa je ukinuše.
- alica.k
#87 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
nisam ih ni cula.Magarece_godine wrote:a djeca pjevaju hitove ? deru se po ksc-u ... to ti ne smeta ?alica.k wrote:korida je u cevljanovicima a ne u vogosci
ja sam odma rekla nek idu u ksc
- rumenige_brajtner
#88 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
lolo_lolo wrote:izvini,ali vogoscanski je festival iznio mnoge zvijezde nase estrade,tako da ga uopste nemas pravo pogrdno nazivati,i pozivati na njegovo ukidanje![]()
srami se
-
delightful
#89 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
FidelCastro wrote:"Gospa nastupa" ???
Jako neukusno i uvrjedjujuce prema jednoj od najvecih religija na svijetu.
Nego da objasnim ljudima koje interesira. Ovo kad "Gospa nastupa" se zove Gospojina, tradicionalni katolicki praznik. Moze se reci i Velika Gospa. Velika Gospa je dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. I slavi se 15.8. svake godine. Evo link koga interesira http://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_Gospa
U cevape, gace, krpice...ne ulazim. Papanluk se uvukao u sve.
"StupskaBitanga" nema veze sto si nedavno doselio. Uzmi zute strane, adresar ili telefonski imenik, potrazi pod Biblioteke pa se raspitaj o gradu u koji si dosao. Ne praviti ruglo od imena jednog vjerskog praznika jer time vrijedjas svoje sugradjane, bosance i hercegovce.
suzdrzi se od drzanja predavanja. idi na pf religija pa pisi o uznesenjima, ako vec imas potrebu za tim. zapravo, ne moras se suzdrzavati. bit ces suzdrzan zbog vrijedjanja sagovornika.
- HAVANA
#90 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
rumenige_brajtner wrote:lolo_lolo wrote:izvini,ali vogoscanski je festival iznio mnoge zvijezde nase estrade,tako da ga uopste nemas pravo pogrdno nazivati,i pozivati na njegovo ukidanje![]()
srami senajjaci post, esada mi plavog
-
fini dečko
#91 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Jah u Vogošći SDA-ovac u Novom Gradu SDP-ovac i kod jednih i kod drugi sponzori općina i načelnik, dakle nema to veze kojoj političkoj opciji pripada načelnik. Narod to hoće i to mu se da i gotovo. Sad što to nama smeta, to je drugi par rukavica, ali možemo palamuditi ovjde koliko hoćemo to će biti i svake godine u većem obliku.kockica_kockica wrote:sad ce i novogradski dani.. blago meni.. pitam se ko je gost ove sezone nakon sto se zavrsi parada djece i omladine koja misle da znaju da pjevaju (rodila majka svoje super zvijezde )
![]()
ja razumijem kako se alica osjeca.. meni novogradski dani svake godine u isto vrijeme remete mir... dakle lose ozvucenje i drmanje do kasnih nocnih sati muzike tipa "ljuljaj zumro dedo umro" je sve samo ne obiljezavanje opcine novog grada.. ali to traje nekoliko dana i onda svaku vece "kao" druga vrsta muzike... prosle godine ili one tamo nisam bas sigurna bio osman hadzic zbog kojeg su sve curice vristale "tiiiittttaaaannnniiikkkkk"
- kockica_kockica
#92 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
fini dečko wrote:Jah u Vogošći SDA-ovac u Novom Gradu SDP-ovac i kod jednih i kod drugi sponzori općina i načelnik, dakle nema to veze kojoj političkoj opciji pripada načelnik. Narod to hoće i to mu se da i gotovo. Sad što to nama smeta, to je drugi par rukavica, ali možemo palamuditi ovjde koliko hoćemo to će biti i svake godine u većem obliku.kockica_kockica wrote:sad ce i novogradski dani.. blago meni.. pitam se ko je gost ove sezone nakon sto se zavrsi parada djece i omladine koja misle da znaju da pjevaju (rodila majka svoje super zvijezde )
![]()
ja razumijem kako se alica osjeca.. meni novogradski dani svake godine u isto vrijeme remete mir... dakle lose ozvucenje i drmanje do kasnih nocnih sati muzike tipa "ljuljaj zumro dedo umro" je sve samo ne obiljezavanje opcine novog grada.. ali to traje nekoliko dana i onda svaku vece "kao" druga vrsta muzike... prosle godine ili one tamo nisam bas sigurna bio osman hadzic zbog kojeg su sve curice vristale "tiiiittttaaaannnniiikkkkk"
ove manifestacije nemaju veze sa politikom ( ako ti vidis neku vezu tvoj problem )
manifestacija ima veze sa ljudima koje organizuju ovu paradu krkanluka, papanluka, loseg ukusa itd ( ovim nikoga ne zelim vrijedjati )
nametanje slusanja lose muzike sa losim ozvucenjem, vrlo losim playbeck-om za mene je samo stvar loseg odgoja i nekulture...
sve nabrojano vazi i za vogoscanske dane, novogradske dane, paradu kica na stupu u vrijeme Gospoine itd... i to sto oni serviraju nije ono sto ljudi zele vec nesto sto "oni" ( mislim na organizatore) zele i prema kome se ravnaju kad organizuju te parade ( njihove zelje i njihovi interesi)...
-
bosna123
#93 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Te manifestacije su pretvorene u obicne seoske igranke i proslave... Sto je najgore odgajaju se nove generacije u tom duhu, kao da je to sve skupa vrhunac kulture... Prije rata i u najmanjim provincijama, ako su se zvale gradovi, nije to bilo moguce u tom obliku... Takav folklor bio je vezan iskljucivo za sela i ona 2-3 dana vasara... Al' zato se vasar i zove vasar, a ne kulturna manifestacija...
I prije su se ljudi doseljavali iz sela u gradove, sto je i normalno, ali su se znale norme ponasanja... A kada se zazelis rodnog kraja, tamo odes i otcejfis... Sve je to posljedica globalizacije ne zna se ko pije ko placa... U stvari najvaznije je ko placa... Ako sutra bude dovoljno publike da se odrzi korida na Kosevu, ne bi me iznenadilo da i to prodje, ili je Kosevo ipak premalo da primi sve posjetitelje, pa ga to vadi...
I prije su se ljudi doseljavali iz sela u gradove, sto je i normalno, ali su se znale norme ponasanja... A kada se zazelis rodnog kraja, tamo odes i otcejfis... Sve je to posljedica globalizacije ne zna se ko pije ko placa... U stvari najvaznije je ko placa... Ako sutra bude dovoljno publike da se odrzi korida na Kosevu, ne bi me iznenadilo da i to prodje, ili je Kosevo ipak premalo da primi sve posjetitelje, pa ga to vadi...
- johnnykola
#94 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
slucajno prolazih prosle godine onkraj teferica kraj one skole na
alipasinom. koje dno dna! zar je tako tesko u opcini novi grad
organizirati prostor za probe bendova? jedna prostorija.
opreme u vrijednosti ne vise od 1000km? ali jasno,
ko bi za to bio zaduzen, jal nakav poltron. koji nije
pjesme, filma, knjige vidio u zivotu. jedina dobra stvar u svemu
je sto ce onih 1-2% nejaci koja ce udariti kontru sami od sebe svemu odronjavajucem
biti pravi giganti i sve debile oko sebe jesti za dorucak.
u moru neznanja, svako ko bar malo radi na sebi je na atu.
alipasinom. koje dno dna! zar je tako tesko u opcini novi grad
organizirati prostor za probe bendova? jedna prostorija.
opreme u vrijednosti ne vise od 1000km? ali jasno,
ko bi za to bio zaduzen, jal nakav poltron. koji nije
pjesme, filma, knjige vidio u zivotu. jedina dobra stvar u svemu
je sto ce onih 1-2% nejaci koja ce udariti kontru sami od sebe svemu odronjavajucem
biti pravi giganti i sve debile oko sebe jesti za dorucak.
u moru neznanja, svako ko bar malo radi na sebi je na atu.
-
stidljiv
#95 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Dosli seljaci iz okolnih sela na svoje...da dodju u 'grad' i teferice..
Fuj..jadan onaj normalan narod koji zivi tamo...
-
samo malo
#96 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Kao u Pamploni ono, puste bikove na ulicu i onda narod bjezi od njihEdin H. wrote:Hoce li biti korida u isto vrijeme u Vogosci?
E to bi bila najucinkovitija protumjera, taman za zaori Gara sa zvucnika, uhvate se seljaci u kolo, a krdo bikova strmopizdjuje se od TAS-a prema gradu. Pa volja im uzbrdo prema Parku bjezat, volja im prema petlji.
- shakal_
#97 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
nek si ti gradjanin rekao svojestidljiv wrote:Dosli seljaci iz okolnih sela na svoje...da dodju u 'grad' i teferice..
- RajaIzSkole
#98 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
samo malo wrote:Kao u Pamploni ono, puste bikove na ulicu i onda narod bjezi od njihEdin H. wrote:Hoce li biti korida u isto vrijeme u Vogosci?![]()
E to bi bila najucinkovitija protumjera, taman za zaori Gara sa zvucnika, uhvate se seljaci u kolo, a krdo bikova strmopizdjuje se od TAS-a prema gradu. Pa volja im uzbrdo prema Parku bjezat, volja im prema petlji.
-
Suncica79
#99 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)
Haha nisam se odavno ovako smijala
Posebno na komentar o gari
Mislim da tu nije do seljakluka niti gare uopste, sto neko rece taman da Mocart pod prozorom svira 10 dana
covjeku bi pocelo ici na zivce. Znaci ne krivite kalesijske zvuke
, standove s gumenjacima, Garu i ostalo vec nacin na koji se to sve reprezentuje kao preglasna muzika do kasno u ponoc, ogromne guzve i tako
Nemam nista protiv ovoga manifesta
neka uziva ko voli, za svakog po nesto, ali to trebaju prekinuti oko 7-8 recimo, srediti neke stvari, malo to drugacije organizovati.
Hahah sve kobajagi gradjani nekakvi, sve kulturno, inteligentno a vecina zna i za garu i za daru i maru i sve ostale.
E sad ne znam kako bi reagovala da zivim u blizini 
Mislim da tu nije do seljakluka niti gare uopste, sto neko rece taman da Mocart pod prozorom svira 10 dana
covjeku bi pocelo ici na zivce. Znaci ne krivite kalesijske zvuke
Nemam nista protiv ovoga manifesta
Hahah sve kobajagi gradjani nekakvi, sve kulturno, inteligentno a vecina zna i za garu i za daru i maru i sve ostale.
- HAVANA

.. pitam se ko je gost ove sezone nakon sto se zavrsi parada djece i omladine koja misle da znaju da pjevaju (rodila majka svoje super zvijezde )